https://www.ahmetakgul.com.tr/ Prof. Dr. Ahmet Akgül - DAMAR Sorular: Parmaklarda uyuşma...

Gözden Kaçmış Bir şey Olabilir Mi?

Merhabalar röntgenleri yorumlar mısınız? Aylardır bir sonuca varamadım. kaslarımı sıkıp da sola doğru kafamı yatırdıktan sonra baş dönmesi oluştu. Acaba damarları sıkıştırmış olabilir miyim? Kafamı çevirince boyun belli pozisyondayken dönme ve baygınlık oluyor. Bir türlü geçmiyor. İki omzumun üst bölümünde ağrı var acı var. Kollarımı kaldırınca ağrı artıyor anjiyo yapılacak ama o da bir kaç gün ertelendi. Çok çaresizim. Her bölüme gittim her türlü MR vs. çekildi. Gözden kaçmış bir şey olabilir mi? Şimdiden teşekkürler. Röntgen gönderilmiyormuş buradan.

Soğukluk, Hissizlik, Ağrı Gibi Şikayetler Başladı


Hocam merhaba,
Çok yakın bir ablamın 7 ay önce bir ameliyatı yapıldı. Endometriozis teşhisi ile başlayan yolculuğunda artık siyatik siniri sardığından ve sağ bacaktaki damarların siyatik sinire yapışmasına sebebiyet verdi diyerek ameliyata alındı. Fakat ameliyat sonrasında hastanın sağ bacağında soğukluk, hissizlik, ağrı gibi şikâyetler başladı. Bir dönem fizik terapisi gördü fakat bir gelişme sağlayamadığı için bıraktı. En sonunda ağrılara dayanamayıp kalp ve damar hastalıkları hastanesine başvurdu ve bir anjiyo yapıldı. Hastanın sağ ana iliak damarının tıkalı olduğu rapor edildi. Bir doktorun yorumunda ise ameliyat sırasında o damarın kanamasının olduğu ve kesildiğini öğrendik. Farklı birisine danışmak için araştırma yaparken sizi bulduk. Hastamızın durumunun hayati olduğunu söyleyen birden fazla doktor var. Anjiyo videosunu göndersem yorumlayıp geri dönme şansınız olur mu? Bizim için çok önemli hocam. İyi çalışmalar dilerim. Hayırlı ramazanlar.

 

bize umut olmanızı temenni ediyorum


Merhabalar;
Ben annem için sizinle iletişime geçiyorum.
Annem 10 yıl önce bu hastalıktan parmaklarına kan gitmemesi sebebiyle ameliyat olmuştu. Bu yıl tekrardan parmaklarına kan gitmeyerek parmak uçları yara olup çürümeye başladı ve 2 hafta önce tekrardan ameliyat oldu fakat damarların açılmasına rağmen ağrıları ve başka bir parmağı tekrardan yara olmaya başladı. Sizin bu konuda uzman olduğunuzu öğrendim ve bize umut olmanızı temenni ediyorum. Sizden en kısa zamanda geri dönüş bekliyorum.
Teşekkür ederim..

Daha Da Çok Yaygınlaştı


Yaklaşık 2 yıldan beri sağ dizimde oluşan kızarıklık ve bunun neticesinde parmak uçlarıma yayılan çok şiddetli acı ve yanma hissi var. Bir seneden beri de daha da çok yaygınlaştı. İnanın bu acı ile ayak tabanım üzerine basamayacak hale geldim. Gittiğim bir ortopedi doktoru doğum 1000 mg. ve vitamin ilacı verdi. İlaçları kullanmama rağmen rahatsızlığım geçmedi. Yapısal ayak problemi olduğu söylendi. Ben İzmir İli Tire İlçesinde ikamet ediyorum ve çalışıyorum. İnternetten yaptığım araştırmalarda sizin methinizi çok duydum. Muayeneniz nerededir, size nasıl ulaşabilirim.

Diz Altından Kesilecek Diye Söylediler


Eşim burger hastası eşimin sol ayağı topuktan kesildi, sağ ayakta parmakları kesildi yaralar kapanmadı eşimin hala şiddetli ağrıları oluyor. Eşimin tedavisi olur mu eşimin diz altından kesilecek diye söylediler doktorlarımız. Eşimin tedavisi mümkün müdür saygılarımla bana yardımcı olur musunuz?

Yapılabilecek Bir İşlem Var Mı Bakarsınız Minnettar Kalırım


Merhaba size bu mesajı babam adına yazıyorum. 90 yaşında ihtiyaçlarını kendisi karşılayabilen hastama kapağında sıkıntı büyük diye işlem yapamayız diye iki ilaç verip kaderine terk ettiler. Babam 20 yıl önce bir baypas geçirdi Doktor buna istinaden yapılacak işlemin çok riskli olduğunu söyleyip tedaviyi bitirdi. Ahmet hocam sizin fikriniz çok önemli isterseniz tüm tahlil ve sonuçları getirebilirim lütfen yapılabilecek bir işlem var mı bakarsınız minnettar kalırım.

 

Size Getirmek İstiyorum Ne Olur Bana Yardımcı Olun


Selam ben eşim için yârdim istiyorum, şah damarlar sol yüzde 95 sağ yüzde 90 tıkalıydı felçli olarak hastaneye götürdüğümde bu sonucu öğrendik. Hemen ameliyat oldu ilk önce sol 'dan oldu 1hafta yattık, tam çıkacakken hastaneden yemek yerken kaşığı başka yere götürmesini görünce dedim gelip hemen tomografi çekildi. Sağ taraf pıhtı atmış hemen ameliyata aldılar güzel geçti ameliyat olalı 6 ay oldu ama gene kolda bacakta konuşmada değişiklikler olmaya başladı. Acile götürdüm emar istediler orda anlamadılar nöroloji doktorumuzu aradılar doktorumuz tomografi istedi, çekildi beyinde 2 tane küçük tıkanıklık var dedi 4 gün hastanede yattık sonrasında dopler çekildi bu sefer de ameliyat olduğu sol şah damarda yüzde 65 tıkanıklık çıktı. Ne yapacağımı şaşırdım doktoru aradım konuştuk, bunlar olacak şeyler dedi ve bende ilerde ne olacak dedim ameliyat mı olacak dedim hayır dedi ve ikinci kez ameliyat oluşmuyormuş. Öyle dedi bizde şimdi korkuyoruz size getirmek istiyorum ne olur bana yardımcı olun.

Hiçbir Yol Kat Edemedik


1.5 ay önce sağ el orta parmakta soğuk beyaz morarma şeklinde başlayan, tahliller, testler, doppler, röntgen sonuçlarında temiz çıkan hiçbir sebep görünmeyen ve şu an diğer el parmaklarında ve ayak parmaklarında da raynaud fenomeni görülmeye başlandı. Ayrıca sağ el orta parmakta deride bozulma, parmak ucu yapı bozukluğu, aşırı hassasiyet, ağrı, sızı yanma hisleri ile elini kullanamaz duruma gelen kızım için çok sayıda profesör ve uzmandan fikir aldık ancak hiçbir yol kat edemedik. Sizin uzmanlığınıza giren bir konu ise sizden dönüş bekliyorum yardımcı olabilirseniz seviniriz. İyi çalışmalar.


Aynı Şişlikler Oluştu Bu Sefer Daha Hızlıydı


Kastamonu’da yaşıyorum. 10 ay önce bacağımda ani şişlik şikâyeti ile hastaneye gittim ve sol bacağımda tıkanıklığını olduğunu öğrendim. Tedavi olarak xarelto kullanmaya başladım. İki ay sonrasında bacağım tamamen düzelmişti doktorum kan sulandırıcıyı bırakabileceğimi söyledi fakat bir hafta sonra aynı şişlikler oluştu bu sefer daha hızlıydı. Tekrar ilaca başladım şuan varfarin kullanıyorum ve behçet hastası olduğumu öğrendim ve ek olarak azathioprin kullanıyorum. Bacağımda bir düzelme olmadı yürürken zorluk çekiyorum ve varis yaraları açılmaya başladı. Yaptığım araştırmalarda sizin bu pıhtıları ameliyat ile alabildiğinizi öğrendim. Artık bu hastalıkla yaşamak istemiyorum sizin bana yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum. En yakın hangi tarihte muayene olabilirim size? Şimdiden teşekkürler.

1 Senede Arttı


Hocam merhaba iyi günler. Annem 51 yaşında yaklaşık 8 yıldır behçet hastası genelde ağzın da yaralar çıkıyordu fakat 1 yıldır ara ara bacaklarında ve kollarında da çıkmaya başladı. Eklem ağrıları çok fazla olmaya başladı son 1 senede arttı. İlaç olarak sadece ağzına krem sürüyordu yeni kolsin ilacını kullanmaya başladı. Nasıl bir tedavi yöntemi uygulayabiliriz yardımcı olur musunuz? Yorumları okuyup sormak istedim.


Göbekten İğne Yapıp Çorap Verdiler


Merhaba, Almanya’dan yazıyorum tedavi olmak istiyorum randevu talep edebilir miyim. Yaklaşık 15 yıl önce reyno denildi sonrasında hiç bir ilaç kullanmadım fakat sürekli bacak ağrı şikâyetlerim vardı. Çok doktora gittim hiçbiri bulamadı, tesadüfen dün ilk defa çok şiddetli sol bacak ağrısı için Almanya’da acile gittim oradaki bir doktor kan testimde tramazon belirtisi şüphesi ile kalp damar cerrahisine yönlendirdi. Onlarda göbekten iğne yapıp çorap verdiler fakat bacaklarım çok fazla yanıyor ve ağrıyor, çok şişlik yok ne yapmam nasıl yol izlemem gerekli bu konuda yardımlarınızı rica ederim.
Teşekkürler

En İyi Bilgiyi De Sizden Alabileceğiz


Ahmet Hocam iyi günler. Babam için sizi rahatsız ediyorum. Babam 1950 doğumlu ve diyabeti var. Bundan 10 sene önce geçirdiği geçici bir felçten sonra önce sol ayak parmaklarını sonra da sol ayağını bileğe kadar ampute ettiler. Sebebi ayak damarlarına giden kılcalların tıkalı olması ve beslememesi dendi. Şimdi diğer ayak parmakları su toplamaya başladı ve şu an apar topar bir hastaneye gitti babam. Doktor MR istemiş ve sonucunu bekliyoruz. Size sorum ise şu; eskiden kolçaklar tıkalı ise bir şey yapılamıyordu. Şimdi yine öyle denirse bir şey yapamaz mıyız? Bir de hocam yapılabilecek bir şey varsa bize yardım elinizi uzatabilir misiniz? Çünkü araştırmalarımda sizin bu konu üzerine çok fazla çalışmalarınız olduğunu öğrendim. En iyi bilgiyi de sizden alabileceğiz. Cevabınızı bekleyeceğim. Saygılarımla

Damar Tıkanıklığı Dendi


Merhaba hocam,
Benim babamda olan bir rahatsızlık için size başvuruyorum. Hastane ve tetkikler sonucu perifer damar tıkanıklığı dendi ve Perifer Anjıyo önerildi. Ben sizin uygun olduğunuz bir zamanda muayene için getirmek istiyorum, nasıl randevu alabilirim bu nedenle size rahatsızlık verdim, kolay gelsin.

Doktor Arıyoruz


10 Ocak 2021 de yani 3 ay önce sol kol ve sol bacağına felç geldi. Sağ şah damarı tam tıkalı sol kol damarı da tıkalı. Şu anda fizik tedavi ile yürümeye çalışıyor ancak sol kolunda sıkıntı var kolu şişiyor ve rengi değişiyor, sol bilekten dirseğe kadar nabız yok o yüzden sol kol damarının açılması gerekmekte olduğunu düşünüyoruz.
Ancak bunu yapabilecek doktor arıyoruz ayrıca yapılabilecek başka bir şey varsa mevcut durumunu iyileştirebilecek yardımcı olursanız çok sevinirim.

 

Karın Bölgemin Üzerinde Sanki Top Zıplar Gibi


Hocam merhabalar,
Hocam yaklaşık 2 aydır karın bölgemde sürekli bir gürültü ve uzandığım zaman karın bölgemin üzerinde sanki top zıplar gibi bir durum yaşıyorum. Bu durumu internette araştırınca aort anevrizma ile karşılaştım. Başka herhangi bir şikâyetim yok. Kusma bulantı filan bir şey yok bu durum damarla alakalı mi acaba?

İnşallah Sizde Bu Derdin Çaresi Bulunur


Ahmet hocam inşallah sizde bu derdin çaresi bulunur, yıllardır sol bacağımda şişkinlik var 24 yaşındayım ve artık iki bacağım aynı olmadığı psikolojimi etkiliyor ne Türkiye’de ne kendi memleketinde net teşhis koyamadılar ameliyat olmaz böyle yaşamaya alışmalısın diyorlar ben bir an önce iki bacağımı aynı olmasını istiyorum.

Sırtım Beni Rahatsız Ediyor


İyi günler hocam, ben bir ay önce rahatsızlandım beni anjiyo yaptılar. Anjiyo da benim bir tane damarın kasın içinden geçtiğini söyledi doktor, yüzde 60-70 kasıldığı zaman daralma oluyormuş bana ilaç verdiler şuan ameliyata gerek yok dediler. Ama rahatsızım ve sırtım beni rahatsız ediyor, ne tavsiye edersiniz değerli hocam saygılarımı sunuyorum hocam.

Buradan Ulaşma İmkânım Olur Mu?


Sayın Prof. Dr. Ahmet Akgül sizi severek takip ediyorum. Bacaklarımla alâkalı sıkıntılarım var. Uzun araştırmalarım sonucunda size rastladım ve sizinle bu sorunları görüşme imkânı olmasını çok isterim. Buradan ulaşma imkânım olur mu? Bu konuda bilgi almak isterim. Tarafıma dönüş yapılmasını rica ederim. Teşekkür ederim hoşçakalın.

3 Defa Anjiyo Oldu


İyi günler doktor bey, sizden fikir almak istiyorum lütfen çok çaresiziz. Babamın sol bacağında damar tıkanıklığı var 3 defa anjiyo oldu tekrar tıkandı ne yapılabilir lütfen sizinle görüşmem mümkün mü? Lütfen dönüş yapın.

Çok Kıymetli Hocama Danışmak İstedim


Merhabalar hocam nasılsınız. Ben sizin çok ağrılı komplike takayasu hastanızım. Beni riski gruba almışlar virüs aşısı için sizce vurulmalı mıyım bana bir zararı olur mu? Siz çok kıymetli hocama danışmak istedim.

Şu An Maalesef Gelme İmkânımız


Sayın Akgül,
Bilmem uzaktan muayene ne şekilde olur ama acil sorum olacak. Eşimde yaklaşık 8 aydır, bacak alt kaslarda seğirme ağrı karıncalanma, gözle görülür seğirme mevcut. Uzaktan muayene imkanınız var mı veyahut videoyu göndersem!? Teşekkürler, selamlar!
(Yurt dışında olduğumuzdan dolayı şu an maalesef gelme imkânımız yok sayın doktoru!:))

Hiç Bir İlaç Fayda Etmiyor


Hocam 30 yaşındayım ve 6-7 yıldır bu hastalıkla boğuşuyorum, o kadar canım acıyor ki kimseye kendimi anlatamıyorum ve hiç bir ilaç fayda etmiyor. Ne olur bana yardımcı olun artık bende uyumak istiyorum, acı çekerek yürümek iş yapmak yemek yapmak istemiyorum.

Romatolojik Testleri Negatif


Merhaba kızım 18 yaşında Reyno sendromu teşhisi kondu Romatologa sevk ettiler romatolojik testleri negatif geldi ama ağrıları hiç durmuyor. Şikâyetleri devam ediyor bir anne olarak her gün acı çektiğini görmek çok zor lütfen bana yardımcı olun.

Parmaklarında Kararmalar Oluştu Balon Anjiyosu Yapıldı


Annem 90 yaşında anjiyo yapıldı iki bacak damarları tıkalı dendi, sağ bacak parmaklarında kararmalar oluştu balon anjiyosu yapıldı dize kadar açabildiler. Ağrı ve yanma var ortopedi ye gittik diz altı amputasyon yapılacak dendi. İnternete sizin tedavilerinizi okudum bu yüzden bu mesajı yazıyorum.

Acil Olarak Çözüm Bulunmazsa Kangren Olma İhtimali


Merhaba doktor bey benim amcamın sağ bacağında kasıklardan parmak uçlarına kadar damar tıkanıklığı var. 3 kere operasyon geçirilmesine rağmen damar açılmıyor açılsa yine tıkanıyor. Acil olarak çözüm bulunmazsa kangren olma ihtimali yüksek yardım ederseniz çok sevinirim.

Bileklerimde Kan Akış


40 yaşındayım 15 yıldır ayaklarım üşüyor. Defalarca doktora gittim demir, ferritin hemoglobin normal kollestrol 200 trigliserid 180 sadece bir doktor doppler ile ayak bileklerimde kan akış debisinin 3 te 1 oranında olduğunu söyledi ama çözüm sunmadı. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Kurtarma İmkanınız Var İse Acil Mücadele Edelim


Hocam merhaba, kuzenimin parmağı şekerden ötürü morarmış ağrıdan duramıyor yaş 39. Devlet hastanesi kesme kararı vermiş diz altından. Araştırırken sizi buldum bizimle iletişime geçmeniz mümkün ise röntgen sonuçlarını gönderelim. Kurtarma imkanınız var ise acil mücadele edelim takdir ederseniz. Lütfen acil dönüş bekliyorum sayın hocam saygılar.

Bu Hastalığa Müdahale Edemiyor


Selam iyi günler dilerim size, ben bir burger hastasıyım. Yaklaşık 1 ay önce sağ ayağım şişti ve iltihap topladı ve parmaklardaki tırnaklar düşmeye başladı. Ve ucundan iltihap akıyor. Kısacası ben burger hastasıyım benim ayak damarlarımı açmak için tedavi eder misiniz? Çünkü çok hastane bu hastalığa müdahale edemiyor. En yakın zamanda bana dönerseniz sevinirim. İyi çalışmalar.

Spor Yapmamda Sakınca Var mı?

Hocam 1yıl önce başarılı bir ameliyat geçirdim. Ayak toplardamarlarındaki, karnımdaki diğer damarlarımdaki pıhtılar angio vag adındaki cihazla büyük ölçüde temizlendi. Spor yapmamda sakınca var mı?
Özellikle HALTER çalışması bana zarar verir mi? YouTube 'da videonuz var. Sayın hocam ve şuan 16 yaşındayım babam sizden gelecek yanıta göre bana bağıl seti alacak lütfen beni aydınlatır mısınız efendim. Teşekkürler.

 

Kan akımı ayak bileğine kadar sağlandı


1 hafta önce şiddetli bacak ağrısı nedeniyle yapılan tetkikler sonucunda yapay damar takılan ameliyat geçirdi. Kan akımı ayak bileğine kadar sağlandı. Ayağı şişti, morardı ve yaralar açıldı. Diz altı ampütasyon yapılması gerektiği söylendi. Bu yaşta, bu noktadan geri dönüş mümkün müdür? Alternatif olarak deneyebileceğimiz bir tedavi yöntemi mevcut mudur?
Teşekkürler


Tedavi Uyguladıktan Sonra Tekrarlama Olur Mu?


Van’da yaşıyorum araştırmalarım sonucunda sizi buldum ve sizinle bir görüşmek istedim. Benim varis hastalığım var sağ bacağımda 10-15 senedir, en başlarda çok fazla belli değildi ilerledikçe bacağımda damarlar belirginleşti şişti ve rengi siyahlaşmaya başladı sol bacağımda ise 6-7 aydır belirti gösterdi ve gittikçe sol bacağımda da artıyor zaman zaman ağrılarım oluyor ve kemiklerim ağrıyor. Nasıl bir tedavi uygulanmalı ve tedavi uyguladıktan sonra tekrarlama olur mu? Bilgi almak istiyorum.

Tanı ve şikâyetlerle 4 Ocakta acil ambulansla gittiğimiz hastanede 27 Ocak da sağ bacak Ampute edildi. Şuan sol bacak rahatsızlığı nedeniyle çözüm arayışı içerisindeyim Dr. Ahmet beye nasıl ulaşabilir randevu süreci nasıl gelişir ve hangi hastanede öğrenebilir miyim?

Ses Geçmiyor


Çekyata uzandığımda, sabah kalktığımda akşam yattığımda damar sesini duyuyorum. Hatta başka biri kulağını dayarsa o da duyuyor. Ensemde o damarı bulup parmağımı tuttuğumda üzerine, ses ile damarın atışı paralellik gösteriyor. Kulak burun boğaz dinledi normal dedi, Emar çektirdim beyinci bir şey yok dedi. Normal doktor kolesterol dedi. Ses geçmiyor.

Benim Tedavimi Bir De Sen Bak


Hocam selam,
Aynısını yapıyorum ayağıma rahatladı şişti şişlik geçti şimdi ara ara kasık da. Kapalı damarlardan üç ameliyat geçirdim 4 stent var kan sulandırıcı alıyorum. Sana gelmek istiyorum hocam, nasıl ulaşabiliriz lütfen. Başka hiçbir hastalanmıyorum genetik de yok asma var tek 39 yaşındayım. Hocam bir yıl oldu ameliyat olalı teşekkür ederim hocam. Benim tedavimi bir de sen bak, sağdan ben Bulgaristan türkü kolay gelsin hocam.

Çok Fazla Araştırdım Ve Bunu Tavsiye Etmiyorum


Benim bikuspit aortam var ve aort 43 mm. Doktorum elverişsizdir yazdı ve 1 ay sonra heyete çıkacağım.3 uzman ile görüştüm ve kesin bir sonuç alamadım. Şimdi bir doktordan daha randevu aldım doçent kendisi. Sporcu olduğum için yıkıldım 23 yaşında öğrendim doğuştanmış biküspit. Farklı ağrılarım oluyor fakat gerçekten işin ehli bir doktora muayene olmadan rahatlayamayacağım. Çok fazla araştırdım ve bunu tavsiye etmiyorum :) Olası bir sırt ağrısı karın ağrısı veya çarpıntı hissedersen mutlaka doktora görünmelisin. Aort umursanmayacak bir şey değil.

Özellikle Yapmam Gereken Bir Şey Var Mı Veya Yapmamam Gereken?

Hocam hayırlı kandiller. Mesajımı görür müsünüz veya cevap verir misiniz bilmiyorum ama sormak istedim. 26 yaşındayım orta derece kalp kapağı yetmezliği teşhisi konuldu. Aslında ne soracağımı bilmiyorum YouTube da karşıma çıktı videolarınız izledim ve buradan yazmak istedim. Bu hastalık için özellikle yapmam gereken bir şey var mı veya yapmamam gereken?

Allah Rızası İçin Bir Yol Gösterin


Hocam merhaba, sizinle acil iletişime geçmem lazım eşim için. Biz Sakarya’dayız hocam eşimin bütün damarları tıkalı ve hastaymış, özellikle sol bacak karından diz kapağına kadar tıkalı çekilen ilaçlı tomografi de bizde gördük. Yan kılcal damarlardan besleniyormuş ana damar ama eşim geceleri rahat uyuyamıyor ayak uyuşması ve üşümesinden ne olur doktorlar ameliyat riskli dedi ne yapabiliriz Allah rızası için bir yol gösterin.

Ömür Boyu Duacınız Olurum


Selamın aleykum hocam, ben kalp kapak hastasıyım 3 kapağımın değişmesi gerektiğini söyledi cerrahlar. Daha öncede 2 defa mitral kapakta balon patlatma işlemi uygulandı mitral kapak alanım şuan 1,4 üniversitedeki değerli cerrahımız aort kapağımda baloncuk olduğunu yeni kapağı oraya yerleştirmenin kolay olmayacağını türikispit kapağı değiştiğinde kalp ritmini bozacağını ve kalıcı pil takılması gerektiğini ameliyatın çok riskli bir ameliyat olduğunu söyledi. Ben hala ameliyat için imza atmadım siz hangi hastanede görev yapıyorsunuz, bu arada yaşım 41 tansiyon ve şekerim yok sadece lipedermi var kolesterol en son 798 Di kilom düşük ayrıca pulmoner tansiyonum var. Bu ameliyat çok mu riskli neler yapabilirim mitral kapak gradient 10 beloc 25 linkten şuan 100 lük kullanıyorum, çocuklarım daha çok küçük ister istemez ameliyattan korkuyorum beni bilgilendirirseniz ömür boyu duacınız olurum saygılar.

Bazen Solukluk, Bazen Kızarma Ve Morarma


İyi günler hocam benim eşime burger hastalığı denildi. Ayak başparmağında sanki içinde hava var ve ayakta bazen solukluk, bazen kızarma ve morarma oluyor size muayene olmak ve tedavi olmak istiyoruz.

Bacaktaki Tıkanıklık Açılacak Mı


Lohusalığım 20. gününde bacak ağrılarım oldu hastane süreci sonrasında derin ven trombozu tanısı konuldu. Clexan 0,6 dan 2*1 başlandı 1 hafta sonra girişimsel radyoloji bölümünde kasıktan girilerek göbek hizasında bir yere filtre takıldı ve diz arkasından girilerek trombusler temizlendi. Ancak 2 saat içinde aynı damarlar tekrar trombuslerle doldu antikuagulan tedaviye devam dediler şuan bu konumdayım. 15 gün sonra filtreyi alacağız dediler sonrasında ne olacak Doktor Bey bu bacaktaki tıkanıklık açılacak mı neler yapılmalı.

En İyi Hocanın Ameliyat Etmesini İstiyorum


Sağlık kontrolünde kalbinde probleme rastlandı. Üniversitesi de hoca kalp kapakçığının eksik olduğunu, buna bağlı olarak aort anevrizması tanısı koydu. Ameliyat için sizi tavsiye ettiler. Robotik ameliyat muayene vs. ücretleri ne kadar öğrenmek istiyorum. Şuan işsizim, borç dert ameliyat yaptıracağım, en iyi hocanın ameliyat etmesini istiyorum. Cevabınıza göre randevu alacağım. İyi akşamlar.

Saat Gün Hiç Önemli Değil Yeter Ki Gelin Deyin


Merhabalar hocam bugün asistanınızla görüştüm size ulaşma fırsatımız olmuyor maalesef. Yakınıma burger teşhisi konuldu ve son derece şiddetli ağrıları oluyor ve çare bulamıyoruz. Kendine bir şey yapmasından korkuyoruz. Tek çaremiz sizsiniz hocam lütfen bize de bir öncelik tanır mısınız? Asistanınız Şubat’a kadar randevu veremeyeceğini söyledi. Lütfen hocam sizden ricam bize zaman ayırmanız. Saat gün hiç önemli değil yeter ki gelin deyin. Bende sağlık da çalışıyorum ama çok naçar kaldık. Çözüm bulamıyorum. Bize zaman ayırın lütfen hocam minnettar kalırım o ağrılar içinde kıvranırken inanın biz yavaş yavaş ölüyoruz. Rabbim işleriniz kolaya çevirsin. Haber bekleyeceğim hocam.

Acının Göğsümdeki Baskısını Mı Hissediyorum?


59 yaşındayım ve bu sene Temmuz ayında Bursa hastanesine anjiyo için gittim apar topar beni bypass ameliyatına aldılar. Baştan iyi gibiydim ama sanırım yatakta yatış pozisyonlarımdaki yanlışlar nedeniyle göğüs kemiğini muhafaza açısından iyi koruyamadım kendimi göğüs kemiği açıklığı olabilir, tel fırlamış ve kist gibi sertlik oluşmuş dedi hekim. Tam göğüs kemiğinin kesildiği yerde acı ve hafif şişlik, sertlik mevcut 2 ay dayanabilirsen 2 ay sonra sedasyonla oradaki teli çekelim şimdi yaparsam bu işlemi enfeksiyon ihtimali yüksek dedi. Ameliyattan sonra başkalarından duyduğum gibi ne yatağımdan kalkma ipi önerildi, ne göğüs korsesi verildi. Şu anda göğsümde nefes alırken acı duymanın dışında nefes darlığı sorunum var diyorum nefes darlığı olmaz sana öyle geliyor deniyor akciğer filmin normal deniyor. Göğüs kemiği açıklığı ve telde ayrılma varsa eğer nefes darlığı sorunum olabilir mi yoksa ben oradaki sertliğin ve/veya acının göğsümdeki baskısını mı hissediyorum? Bu konu hakkında sizin bir videonuzu izledim ve enfeksiyon gelişirse içeride hasta ex bile olabilir demişsiniz. Biran evvel sedasyonla lokal açılsın mı (öyle dediler) yoksa 2 ay beklemem beni daha kötü sonuca götürür mü?

Nereye Gideceğimi Bilemez Bir Haldeyim


1 yıldır şiddetli göğüs ağrısı, sırt ve karın ağrısı yaşadım anjiyo yapıldı koronerler temiz, mr, bt, kan tetkikleri ne varsa bakıldı. Psikiyatri psikolog ayrıca nörolog endokrin ve romatolojiye gittim önemli bir şey çıkmadı. Ağrım hiç geçmediği gibi kollarıma ve bacaklarıma karnıma yayıldı, yanma ve yırtılıyormuş gibi. Baş ağrısı ve baş dönmesi eklendi ağrı her an yer değiştirdiği gibi belirtilere de bir yenisi eklendi. Endoskopi yaptırdım yer yer kanama odakları ve ödem çıktı. Sağ kolumdaki damarda şişlik bacaklarımda önce ağrı sonra morluklar belirdi, bu ağrı dönemlerinde idrarda eritrosit ve üre düşüklüğü, tsh da yükseklik görülüyor. Arada d- dimer yükseliyor ve ben nereye gideceğimi bilemez bir haldeyim aklıma vaskülit gibi şeyler geliyor. Size nasıl ulaşabilirim ne önerirsiniz lütfen geri dönüş yaparsanız çok sevinirim. Sevgilerimle

Sağdaki Damar 2 Stentle Açıldı Kalp Yetmezliği Gelişti


Hocam merhaba babam 58 yaşında, daha önceden sol ana damar tıkanmış̧ kalp krizi geçirmiş fark etmeden. 4 Eylül’de 2. Kalp krizini geçirdi. Sağdaki damar 2 stentle açıldı kalp yetmezliği gelişti. Kalp pompalaması %31 şuan. Şuan tıkanıklık damarın tam çatalında bypass kararı çıktı. Minimal invaziv yöntemiyle olabilir mi. Çok korkuyoruz. Bize bilgi verebilir misiniz?

Geçer Mi Bu Ağrılar

Hocam ben sağ ayaktan ameliyat oldum, ama doktorum bir yerden bahsetmedi. Kendi araştırmalarım sonucu burger olduğumdan eminim. Bir ay oldu ameliyat olalı ama sigaradan dolayı gene ağrılar var. Sigarayı bıraktığımda geçer mi bu ağrılar cevap yazarsanız sevinirim.

Sürekli Soğuk Hissediyorum

Benim iki bacağımda da ağrı ve sızı var oturduğum yerde bile ağrısı oluyor önce bileklerimde şimdi iki bacağım ve sanki kangren olmuş da kan gitmiyor hissi var ve sürekli soğuk hissediyorum. bunun sebebi ne olabilir bana yardım edebilir misiniz?

Behçet olabilir dediler

Merhaba hocam oğlum 7 yaşında yaklaşık 20 gündür geçmeyen ağız yaraları ve eklem ağrıları var. Behçet olabilir dediler tetkik yapacağız dediler, olabilir mi sizce de ateşi de oldu antibiyotik içince düzeldi ateşi ama yaralar asla geçmiyor. Hiçbir şey yemiyor içmiyor olabilir mi Kuşadası’ndayım getir derseniz getiririm hocam.

Yürümek, Ayakkabı Giymek Bana Acı Veriyor

Merhaba hocam, benim ayak bileklerimde ve bacağımda yıllardır şişlik var bu hastalığın lenf ödem olduğu ve çaresinin olmadığı söyleniyor. Ama ben artık çok mutsuzum yürümek, ayakkabı giymek bana acı veriyor. Lütfen bana yardım edin bunun tedavisi yok mu ya da hastalığımın teşhisi ne.

Ne Ağrılarım Geçti Ne Yaralarım, Ne Olur Bana Da Yardım Edin

Hocam hayırlı akşamlar, ben 5 yıldır bacağında geçmeyen bir ağrıyla yaşıyorum. Gitmediğim doktor kalmadı, en sonra 12 Haziran 2020 de gittiğim doktor burger tanısı koydu. Sonrasında başka bir kalp damar doktoruna daha gittim, oda burger dedi. Konya’da 12 gün yattım anjiyo oldum damarı açamayız dediler, ağrı bölümünde ağrıları azaltıp beni taburcu ettiler 17 gün Antalya’da oksijen tedavisi gördüm. Ama maddi durumumuz çok olmadığı ve hiç bir fayda sağlamadığı için tekrar memlekete döndüm. Ne ağrılarım geçti ne yaralarım, ne olur bana da yardım edin. 29 yaşındayım ağrılara dayanamıyorum artık, 8 yaşında bir oğlum var ayağım kesilecek diye çok korkuyorum.

İlaçları İçmesine Rağmen Ağrısı Çok

Hocam geçen cuma muayene oldu eşim burger hastası, üç parmak kangren ayağa doğru ilerliyor sizin verdiğiniz ilaçları içmesine rağmen ağrısı çok. Size ulaşamıyoruz acil dediniz ameliyat tarihi vermedi asistanlarınız, biz sizi ararız deyip kapatıyorlar hocam lütfen yardımcı olun.

Beni Aydınlatırsanız Sevinirim

Hocam merhaba, bende reynauld fenomenı hastalığı var. Daha önceden tedavi sürecim vardı, ilaç vs. alıyordum ve sonrada bıraktım hepsini bir müddet ilaçsız yaşadım. Şimdi sosyal yaşantımda çok zorlanıyorum, morarmalar vs. devam ediyor. Ameliyat olmayı düşünüyorum, bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim iyi günler.

Ellerimin Uyuşmasına Her İki Kolumun Ağrısına Dayanamıyorum

Merhabalar 2017 de anjiyo oldum, bilekten anjiyodan sonra iki damarım tıkandı, pıhtılaşma bilekten biraz yukarı, hiç umut yok diyorlar. Tüm kalp damar cerrahları baypas olursan kangren olursun diyor. Şimdi de sağ elime giden damar tıkanmış, kan akışı yavaşlamış, bir damar tıkanmış, lütfen bana yardımcı olun. Kalp damar cerrahisine gidiyorum. Biri bana hiçbir şey yok seneye gel, diğeri ise Reyno hastalığı tanısı koydu. Romatolojiye gittim. Oda alakası yok resmen damarın tıkalı, senin kalp damar cerrahına gitmen gerek, anjiyo bakılsın dedi. Ellerimin uyuşmasına, her iki kolumun ağrısına dayanamıyorum. Sürekli 150’lik ecopirin içiyorum. Kan sulandırıcı iğne yapıyorum, bana lütfen yardım edin saygılar. 

 

Damar, Damar Tıkanıklığı ve Yetmezliği ve Damar Hastalıkları ve Tedavileri için ayrıntılı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız  

Damar hastalığı ve "tedavisi yok, bu hastalıkla yaşamaya alış, bu bacak kesilir"  denilen hastaların tedavi sonrası yorumlarını okumak için lütfen tıklayınız  

Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'ün özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

İletişim ve Randevu için lütfen tıklayınız   

Yasal Uyarı

Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sorumlu tutulamaz.Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.