https://www.ahmetakgul.com.tr/ Prof. Dr. Ahmet Akgül - VARİS Sorular: Keşke siz tedavi etseydiniz beni...

ANKARA’DA TAVSİYE EDECEĞİNİZ DOKTOR VAR MI?

 

Babam 3 yıldır siroz tedavisi görmektedir. Özofagus varisleri için bant tedavisi gördü, yaklaşık 16-17 varis bağlandı, son 1 yıldır varis çıkmamaktadır. 2 ay önce yapılan ultrasonda portal ven lümeninde tam obstrüksiyona neden olmayan, ana portal venden sağ portal ven dalına uzanan, ekojenik trombüs meteryali izlenmiştir. 2 aydır şiddetli sol alt karın ağrısı yaşamaktadır. Ankara'da ikamet etmekteyiz, araştırmama göre anjiyo tek çözüm olarak görünmektedir. Portal Ven anjiyosu devlet hastanelerinde yapılmakta mıdır? Özelde yapılır ise ücretleri ne kadar tutmaktadır? Son sorum Ankara'da tavsiye edeceğiniz bir yer var mıdır ?

İyi Günler.

 

Görüntü İnsan Vücudunun Bir Parçası Değil Mi? Neden Böyle Görünmekten Mutlu Olayım?


Merhaba Ahmet Bey,
28 yaşındayım. Lise zamanından beri kılcal damarlarımda ufak tefek çatlamalar oluşmaya başladı, daha sonda bunlar arttı geçen sene ağrı şikâyetiyle bir kliniğe gitmek durumunda kaldım doppler çekildi. İki bacağımda da iç varis olduğu söylendi, doktor hanımın bilgilendirmesi sonucunda o gün ilk köpük tedavisi yapıldı. Bacağıma çok yüklenmememi 2 gün sonra normal hayatıma dönebileceğimi spor yapabileceğimi, kızarıklık, şişlik ve ağrının normal olduğunu söyledi ama bacağım hiçbir şekilde geçmedi. O damarım yukarıya doğru şişti, mosmor oldu ve sertleşti. Başka bir doktora göründüm o doktorda Allah razı olsun muayene etti, köpük ilacının fazla verildiğini söyledi ve ilaç yazdı. Bacağımda ki o zamanki ağrı ve acı azaldı ancak 5-6 ay bu bacağıma bir işlem yaptırmamamı söyledi. Ben de dediği gibi tekrar gitmedim o kliniğe. Ama doktorun köpük tedavisi için iğne vurduğu yerde başka varisler oluştu. Artık daha fazla bu şekilde kalmak istemiyorum. Spor yaparken çalışırken zorlanıyorum. Doktor bana görüntü için bu çektiğine değer miydi? Diyor. Görüntü insan vücudunun bir parçası değil mi? Neden böyle görünmekten mutlu olayım? Lütfen yardım edin lütfen.

 

 

 

 

AĞRILAR DEVAM EDİYOR

 

Babam 3 ay önce kalp ameliyatı oldu (baypas) hemen ardından şiddetli bacak ağrısıyla ameliyat olduğu hastaneye götürdük, damar tıkanıklığı nedeni ile anjio yapıldı balonla açtıklarını söylediler fakat ayak parmağı ve topuğunda hala ağrılar devam etmekte, oksijen tedavisine başlamayı düşünüyor. Elimizden bir şey gelmiyor. Bizi yönlendirebilecek kimseyi bulamadık (dr dahil) sizden ricam bize yardımcı olmanız. Babam şeker diyaliz hastası. Sizden ricam çok acil haber bekliyorum. iyi akşamlar.

 

 

 

 

BACAKLARDA GÜÇSÜZLÜK

 

Merhaba ben 40 yaşında bayanım. Bu yıl nisan ayında tüm vücudumda hissizlik ve bacaklarda tamamen yürüyememe şikayetiyle nöroloji polikliniğinde MS tesisi denilerek yatış yapıldı. İnanılmaz ağrılarım oluyor şimdi yürüyebiliyorum ancak bana sen ilerlemiş fibromiyalji sin dendi ve bacaklarda venöz yetmezliği olduğunu 6 ay ilaç ve varis çorabı kullan gel ameliyat dendi. Sizin bölüm ve yorumlarınızı görünce sizden çare ve deva bulacağımı düşündüm.

 

 

 

 

BİSİKLET SÜRMEK

 

Merhabalar kolay gelsin hocam ve siz değerli uzman hocalarım. Ben Diyarbakır’dan sizlere ulaşıyorum bisiklet sürerken ağırlığımı sol dizime verdim. Dizin arka tarafında diz içinde bir parmak kadar kırık oldu ve alıcıya alındı. Ayağım sonra damarlarım tıkandı sol bacaktan ameliyat oldum, damar tıkanıklığından comedın kullanıyorum. İğnelerim bitti, kanım fazla sulandığında idrarımdan kan geliyor, ilacı kesiyorum. 2 gün sonra bir yarım bir tam alıyorum. Varis çorabı giyiyorum, ayağım çok şişiyor yürüyemiyorum. Şişliği devam edecek mi, sizden uzaklardayım. Bu ayak şişliğim beni öldürüyor bir küçük taşa basıyorum, canım yanıyor lütfen bana yardım edin lütfen.

 

 

 

 

DOĞUM SONRASI DVT

 

Bundan 7 ay önce doğum yaptım. 1hafta sonra dvt geçirdim. İliak ven e kadar tıkalıydı, bir hafta clexane 0.6 2*1 başladılar, daha sonrada komadine geçtik. 7aydir komadin kullanıyorum son bir kaç gün önce dopler yaptırdım ,yüzde 60 70 açılmış olduğunu söylediler, ileak vende yeterli rekanalize olmadığı söylediler son birkaç gündür bacağımda ödem mevcut varis çorabı ve 1*1 5mg komadine devam ediyorum. Size nasıl ulaşabilirim ve operasyon yapılacaksa da nerede oluyor ve bize maliyeti ne olur hocam?

 

 

 

 

KEMOTERAPİ VE LENFÖDEM

 

Anneannem 83 yaşında. Over Ca-peritonal karsinoma tanısı koyulduktan sonra 6 ay kemoterapi tedavisi gördü. Sonra ameliyat yaklaşık 6 ay önce. Ameliyattan önce alınan kemoterapi ile başlayan bacak şişmeleri ameliyattan sonra daha da arttı. Fizik tedavi, kalp, nefrolog sırayla gittik ama çözüm bulamadık, bütün vücudundaki sıvı ve ödemlerden dolayı çok ağrısı var göğsü de şişmeye başladı kocaman oldu. Ne yapacağımı bilemiyorum internette lenfödemle ilgili bilgilendirmelerinizi dinledim. Hiçbir şey yapmadan beklemek istemiyorum. Ne yapmalıyım? Yardımcı olabilir yol gösterebilir misiniz?

 

 

 

 

VARİS ÜLSERİ

 

Merhabalar. Babamın bacağında uzun yıllardır varis problemi var. Aslında bu genetik bir durum ailenin tüm erkeklerinde var. Son 5 6 yıl içinde bu varisler artık kanamalı duruma geçti yani varis ülseri diyorsunuz siz sanırım. Gittiği doktoru ekoprin ve bir hap daha yazmış ve bunları kullanıyor. Doktor buna bir şey yapamam ancak yakmam lazım o da senin için iyi olmaz kalp krizi geçirdiğinde alacak damar bulamam demiş ve tedavisi yok dercesine yanından göndermiş anlayacağınız. Ben sizin bize yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum ve randevu talep ediyorum.

 

 

 

 

VARİS TEDAVİSİ SONRASI TEKRAR VARİS OLUŞMAMASI İÇİN NELER YAPILABİLİR?

 

Aşağıdaki gazete haberinin tamamı için okumaya devam ediniz veya TIKLAYINIZ.


Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Ahmet Akgül, varis tedavisi olan birçok hastanın tedavi sonrası tekrar varis çıkması korkusu yaşadığını söyledi.
Prof. Dr. Ahmet Akgül; lazer, ameliyat, radyofrekans, köpük, ilaç, varis çorabı, skleroterapi gibi işlemlerle varis tedavisi olan birçok hastanın tedavi sonrası tekrar varislerin çıkmasının korkulu rüyası olduğunu anlatarak, tedavi sonrası tekrar varis oluşması için önerilerde bulundu.

 

 

varis_olmamas.jpg

 



Varis tedavisi ile ilgili ameliyat tekniği olan, 30 bin üzerinde varis hastası tedavi eden, dünyanın en ünlü varis kongrelerinde konuşmacı olarak davet edilen, İstanbul Üniversitesi Sağlık Yönetimi ve Gerontoloji Bölümleri Başkanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ünlü Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Ahmet Akgül konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
“İnsan vücudunun bir özelliği var: Eğer vücudun herhangi bir yerinde bir işlem yapılırsa, vücudun dikkati hemen orada toplanır” diyen Prof. Dr. Ahmet Akgül, “Bu bilinçli yapılan bir şey değildir, refleks ve otomatik olarak yapılır ve vücudun savunma mekanizması çalışır. Nasıl elimiz kesilince, iyileşse bile orada renk değişikliği, sertlik ve kaşınma gibi reaksiyonlar oluyorsa işte bu, vücudun istemsiz yaptığı yani düşünmeden yaptığı otomatik savunma sistemidir. Bu gerçeklik ışığında eğer siz vücudumuzdan bir doku- hele de bu doku vücudun işine yarıyorsa -yok ederseniz, yani ameliyatla alır ve/veya lazerle yakar ve/veya yapıştırıcılarla o dokunun işlevini yok ederseniz, ve bu yok edilen doku vücudun işine yarıyorsa, vücut bunu tekrar yapmak için harekete geçer. Örneğin derinizin bir kısmı bir kazada veya ameliyatta veya yanıkta veya bir yarada yok olursa, organizmamız o deriyi tekrar oluşturmak için harekete geçer ve bu harekete geçiş için sizden izin almaz. Aslında bu zaten istenen bir şeydir, bu cevap olmasa açılan yaralar hiç kapanmaz. Fakat bilinmelidir ki tekrar oluşan doku ilk dokunun yerini tutmaz, daha biçimsiz, daha işlevsiz, daha estetikten yoksun ve daha istenmeyendir” diye konuştu.

Varisin tekrarlamaması için yeni yöntem

Tekrar varis olmaması için yeni bir yöntem geliştirdiklerini anlatan Prof. Dr. Ahmet Akgül, “Mikro Avulsiyon yöntemi; Her zaman belirttiğim gibi önce hastanın bacağındaki damar sistemi incelenmeli, iç damarlar dış damarlar, kasların içindeki toplardamarlar, cildin altındaki toplardamarlar incelenmeli. Yani yalnızca görünen kılcal damarlara göre karar verilmemeli. Bu kılcal damarlar niye ortaya çıkmış, iç taraflarda bir sorun mu var, bakılmalı. Yani altyapısı bozuk olan bir caddeye, asfaltta çatlaklar var diye ne kadar asfalt döküp düzenleme yaparsanız yapın, tekrar oluşur o çatlaklar çünkü altyapı bozuk. Kanalizasyon yani drenaj sistemi bozuk, su sızıyor ve asfaltı bozup çatlaklar oluşturuyor. İşte bacaktaki toplardamar yani varis sistemi de böyle. Kaçak var ise bacakta kan birikiyor, ve ciltte kılcal damarlar oluşuyor. işte önce ehil ellerde ayakta dopler ile bacakta damar haritalaması yapılmalı. kaçak ve bozuk bir nokta varsa kapak onarımı (Akgül yöntemi) ile ameliyat edilmeli, eğer kaçak yok, iç damarlar temiz ama kılcal damarlar var ise hemen, içvaris kapak ameliyatından sonra ise 10. günde hastanın artık ciltteki kılcal damarları tedavi edilmeli. Önce bu damarların vücut tarafından kullanıp kullanılmadığına bakılmalı ve sonra yalnızca kullanılmayan kılcal damar özel bir kesici cihaz ile cilt üzerinden iz yapmadan içine kan veren yerden ayrılıyor böylece içine gereksiz kan gidip o damarı ciltten görünür hale getiremiyor ve cilt kılcal damarı kayboluyor. Bu şekilde yalnızca vücudun işine yaramayan damarlar yok edildiği için vücut yeni damar oluşturmak için sinyal göndermiyor ve varis tekrarlamıyor” diye konuştu.

 

 

 

Varis oluşmaması için öneriler

Prof. Dr. Ahmet Akgül, 30 bin üzerinde varis hastası tecrübesi, kendi isminde varis ameliyatı, dünyanın en iyi varis doktorlarının kabul edildiği kongrelere konuşmacı olarak davet edilmesi ve varis ve iç varis konusunda onlarca makale ve kitap yazan biri olarak tedavi sonrası tekrar varis oluşmaması için şu önerilerde bulundu:
“Doppler yapılmadan Skleroterapi yani İğne Köpük tedavisi yapılmamalı; Doppler yatarak değil, ayakta yapılmalı; Doppler yapılırken Kapakçıklar belirtilmeli, kaçakların miktarı yazılmalı; Doppler yapılırken İç Varis, Dış Varis, Bağlantı Damarlar Haritalanmalı; Hastada İç Varis varken yalnızca Dış Varis Tedavisi/Ameliyatı yapılmamalı; hastada İç Varis var ise Kapak Onarımı veya Akgül Ameliyatı yapılmalı; İç damarlar düzeltilmeden ciltteki kılcal damarlara müdahale yapılmamalı; Skleroterapi Lazer ve radyofrekans yöntemleri İç Varis varsa kullanılmamalı; Ciltteki Kılcal Damar ve Varislerin estetik tedavileri için Mikro Avulsiyon yöntemi kullanılmalı.”

 

 

 

 

VARİS AMELİYATI OLDUM, DAHA KÖTÜ OLDUM

 

Sayın hocam sizden ricam beni de tedavi etmeniz. Ankara’da yaşıyorum, sağ bacağımda “venöz yetmezlik var” dediler, ameliyat oldum ama ameliyattan sonra çok fazla şişlik, yanma, morarma ve aşırı derecede ağrı oldu. 2 haftadır istirahat ediyorum. Hemen size gelmek ve tedavi olmak istiyorum. Lütfen yardım edin, çalışıyorum bu hafta izinliyim. Lütfen randevu verir misiniz?

 

 

img_1150_1.jpg

 

 


RADYOFREKANS TEDAVİSİ SONRASI İNANILMAZ ACILAR ÇEKTİM

 

Hocam ben radyofrekansla  varis ameliyatı oldum operasyondan sonra dayanılmaz acılar çektim bir ay sonrada köpük tedavisi uygulandı bacagimda hiçbir değişme olmadı başka bir doktora gidip dopler yaptırdım. Damarımın kapanmadığı söylendi. Tekrar operasyonu yapan doktora gittim, yeniden ameliyat yapacağını soyledi o kadar acı cektikten sonra güvenip tekrar aynı acıları cekmek istemiyorum. Hocam ameliyattan sonra bacagimin üst baldir kısmında bir agri var yedi ay oldu operasyon olalı elimle dokununca sanki içinde yara varmış gibi acıyor korkuyorum. Hocam sizi keşke bu operasyondan önce görseydim napıcamı şaşırdım, bana yardımcı olursanız ömür boyu duacınız olurum.

Allah yar ve yardımcınız olsun.

Allaha Emanet  Olun

 

 

 

 

YANLIŞ TANI

 

Abime 14 yaşlarında önce varis denilerek yanlış teşhis ile bu hastalık tanısı konuldu. Maalesef 2 ayağında da dizden aşağı şişlik var. En ince kılcal damarlarda olduğu için ameliyat şansı yok denildi. Ergenlik de olduğu için atlatamadı ve maalesef sigara içiyor. Şuan 53 yaşında. Geçenlerde gittiği bir kalp- damar dr.u kan inceltici sulandırıcı ilacını etkisi olmaz diyerek kestirmiş. Annem 87 yaşında ömrünü abime adadı. Uzun süre yıllarca gitmedikleri dr. kalmadı. Tek dileğim annem vefat etmeden abimin sağlığına kavuştuğunu görmesi Konularınıza bakarken tromboflebit tam uzmanlığınız mı anlayamadım Ahmet bey. Bu konuda geri dönüş yapabilirseniz sevinirim. Özgeçmişimizi okudum. Sadece ülkem için değil, insanlık için büyük bir değersiniz. Rabbim sizi korusun.

 

 

 

 

AŞIRI YANMA HİSSİ

 

Anemin yıllardır artarak devam eden yumuşak doku teşhisiyle seyreden ağrılar, yumruk şeklinde şişlikler ve bu bölgelerde aşırı yanma hissi mevcut. Fizik tedavi uzmanları, kalp ve damar uzmanları, psikiyatr uzmanları ile yıllardır görüşmekteyiz ve ilaçlar kullanmaktayız; lakin hayat kalitesini oldukça düşüren ağrılara çözüm bulamıyoruz. Yardımcı olabileceğiniz noktalar olur mu, sizlerle nasıl görüşebiliriz?

Saygılarımla

 

VÜCUTTA SU TOPLAMA

 

Ahmet bey hayırlı geceler size dedemin rahatsızlığı hakkında danışmak istiyorum. Dedem yaklaşık 8 aydır vücudunda çok su toplama oldu bir ara 100 kilo kadar oldu şimdi suyu aldırıyoruz tek karın bölgesinde su topluyor aşırı derecede zayıfladı artık basamaz hale geldi yatakta kas güçsüzlüğü oldu. Dedeme karaciğer yetmezliği tanısı kondu nakil olması lazım dediler ama bu seferde kalbinde de büyüme olduğu ortaya çıktı bu yüzden nakil yapamıyoruz dediler. Kime sorduysak aynı şeyleri söyledi
İdare edecek ilaç yazıp gönderdiler ama dedemin durumu daha kötüye gidiyor. Lütfen doktor bey email size ulaşır mı bilmiyorum ama eğer okursanız bize yardımcı olur musunuz?

Sizden haber bekleyeceğim lütfen dedem hayattaki en değerlim, Allah’ın selamı üzerinize olsun.

 

 

 

 

DİZ AMELİYATI

 

Hasta annem 87 yaşında ve ordu da yaşıyor. Parkinson hastası 10 sene önce iki dizinden ameliyat oldu ve iki dizinde protez var bir dizinden ikinci ameliyat daha oldu protez kaymasından dolayı. Üç sene önce ayakları şişmeye başladı kalp damara götürdük bir şey yok dendi sonra dahiliye falan derken lenf ödem olduğu tanısı konuldu. Sonra orduda prp ve ozon aldı 60 seans masaj aldı masajla birlikte bir cihazla sıkma yapıldı. Şişler indi ancak ağrılar geçmedi sonrasında tekrar ayaklar şişti bu ilk tedavi yöntemleri bir özel fizik tedavi merkezinde yapıldı. Sonrasında bir fizyo terapist daha buldum evde on seans masaj ve bandajlama yaptırdık şişlerimiz indi zaman zaman kontrol ettiriyoruz şişme yok artık. Ancak ayaklarda yanma, ateş, ağrılar çok fazla oldu özellikle geceleri dayanılamayacak kadar çok artık. Eğer neden lenf ödem ise tedavisi için araştırma yaparken sizin sitenizde lenf ödem ameliyatı yapıldığını gördüm ve bilgi almak istedim. Ameliyatı olduğunda ilk sizin yazılarınızda ve teknikleriyle ilgili videonuzu izleyerek bilgi sahibi oldum. Bilgi almak istiyorum.

 

 

 

 

AYAĞIMDA KÜÇÜK KILCAL DAMARLAR İLE BAŞLADI VE VARİSLER ARTTI 

 

Merhaba ben .... pazartesi Denizli ..... ameliyat olacağım sağ bacağımdaki varis 12.5 mm sol bacağımdaki varis 7.7 mm boyutundaymış, dopler sonucum:

BİLATERAL ALT EKSTREMİTE VENÖZ SİSTEM RENKLİ DOPPLER US

Her iki CVF, SFV, DFV ile her iki popliteal ven ve parva patent olarak izlenmiş olup, Augmentasyona yanıt yeterlidir.

Sağda çok belirgin olmak üzere her iki safenmoral bileşkede valsalva manevrası ile uzun süreli patolojik reflü akımlar izlenmiştir.

Sağ VSM çapı 12.5 mm ölçüldü.

Sol VSM çapı 7.7 mm ölçüldü.

Her iki vena safena magnada diz çevresindeki variköz yapılarda belirgin ilişki içerisindedir...

Sormak istediğim şu: Benim ana damarımda problem var mı Denizli .... hastanesinde kalp damar cerrahı Uzman Dr. ....'a ameliyat olacağım yaşım 42 ve 14 yaşımdan beri sağ ayağımda çok küçük bir varisle başladı ve ilerleyen yıllarda ilerledi bu aşamaya geldi ayrıca babamda varis hastası ancak programlarınızı izledim ana damar tedavi edilmediği sürece klasik varis ameliyatının çözüm olmayacağını söylediniz beni bu raporuma göre sizce benimde ana damarımda problem var mı? Keşke siz tedavi etseydiniz beni ....

 

 

 

 

ACİL VARİS AMELİYATI OLUR MU? 

Merhaba hocam annemin ayaklarinda hem ic hem dıs varis var doktolara gittinde dis varisi alabiliriz diyolar ama ic variste acil ameliyat diyolar ama kesin iyilesme soylemiyorlar cunku ic varis sinirlere cok yakın oldugu icin tehlikeli diyolar bu yuzden de annem ameliyat olmak istemiyorum ama agrilari sızıları cok fazla sizce gittigimiz doktor dogrumu soylemistir tesekkurler

AĞRILARIM VAR, GÜNLÜK YAŞANTIM OLUMSUZ ETKİLENİYOR  

Merhabalar Ahmet Hocam. Benim varis şikayetim var. İnternette basarili ameliyat oykulerinizi gordum ve cok etkilendim. Var Annemde de var ısrar vardı ileri derecede ve ameliyat olmuştum. Ancak hic memnun kalmamisti. Bu nedenle ben de ameliyat olursam tekrar şikayetlerim devam edebilir düşuncesi  var. Benime 25 yaşından sonra varis şikayetleri başladığım kalp damar cerrahi ne göründüğüm varis çorabı önerdiler şu anda 38 yaşındayım ancak ağrılarım hala devam ediyor tatil dışındaki sürelerde varis çorabının düzenli olarak kullanmaya devam ediyorum ama Ağrılarım var Bu da günlük Yaşantımı olumsuz yönde etkiliyor varislerin kılcal damar şeklinde Ankara'da yaşıyorum Bu nedenle önerebileceğiniz bir doktor var mıdır ilk daha önce bunu öğrenmek istiyorum ğer İstanbul'a gelirsem buradaki tedavi sürecinin Ne kadar sürer tahmini olarak bu konuda beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum Teşekkür ederim iyi günler.

 

 

 

YÜZDEKİ KILCAL DAMARLAR

Merhabalar Doktor Bey, ben sizin çalışmalarınızı araştırdım ve belki bana da yardımcı olabilirsiniz diye düşündüm. Genetik olarak yüzümdeki kılcal damarlarım normale gore fazla belirgin aynı problem annemde daha yogun bir şekilde mevcut. Ailede kalıtımsal olarak bir dolaşım yolu bozuklugu mevcut zaten hatta anneannem bunun yüzünden kısmı felç geçirdi ve yuruyemıyor. Cildiye ile görüştüğümde lazer tedavisini önerdi 1 seans uyguladık ancak sonra devam etmek istemedim. Aslında genel olarak belirgin damarlıyım. Bu konuda sizden destek alabilir miyim geri dönerseniz çok sevinirim. 

CEVABIMIZ:

Yüzde oluşan ve özellikle kozmetik açıdan sıkıntı oluşturan kılcal damar artışında özellikle RADYOFREKANS tedavilerini öneriyoruz. Düşük frekanslı radyofrekans tedavileri ile belirli bir süre sonra olumlu sonuçlar alıyoruz. Lazer tedavisine gelince, yüzümüz güneş ışınlarına açık oladuğu için deride lazer sonrası beyaz lekeler kalma riski vardır. Hele de hastamız çok beyaz tenli değilse LAZER uygulamayı sakıncalı buluyoruz. ÇÜNKÜ zaten estetik açıdan sıkıntı yaratan damarlar yerine bu sefer bozuk para büyüklüğünde hipopigmente yani soluk izler kalabilir.

Sağlıcakla
 
 
 

 

 

VARİS AMELİYATINDAN KORKUYORUM

 

Merhaba Ahmet Bey, ben 39 yaşında, 5 yaşında bir kız çocuk annesiyim. Çalışma hayatı ve anne, babadan kalıtsal olarak iki bacağımda da varis var, yıllardır varislerim için ameliyat olmam gerekiyor ama annemi 1985 yılında varis ameliyatından sonra oluşan akciğer embolisinden kaybedince, bende sekiz yaşında olduğum için çok etkilendim bu durumdan. Şimdi ben korkumdan ameliyat olamıyorum ama çok varislerim artık günlük hayatımı çok zorlaştırıyor. Ama ameliyat olurda ölürsem kızım da benim gibi annesiz kalırsa diye de çok korkuyorum, internetten varis Üzerine bir çok doktor araştırdım, Sizin sayfanızı da inceledim ve bana o güveni sizin vereceğinize kanaat getirdim, şimdi ben BİLECİK/BOZÜYÜK te oturuyorum....

 

 

 

 

BU YAŞTA BU BACAKLARLA YAŞAMAK ZORUNDA MIYIM?

 

İzmir'den yazıyorum. 29 yaşındayım ve hatırladığım kadarıyla 20 yaşından beri sağ bacağımda varis var ve sağ kalçamda kireçlenme. Dopler sonucuna göre 3 mm den büyük varis. Ameliyat oldum ama belli olan damarda hiç bir inme olmadı, varis çorabı faydasız. Sol bacağımda da varis oluşmaya başladı. Doktora tekrar gittiğimde "sen neden ameliyat oldun, derin damarda varisin var, ameliyat yapılması çok yanlış" dediler. Bacaklarım mosmor, kirli görüntüde morluklar ve damarlar mevcut ve bacaklarım sürekli şiş, yardım istiyorum. İzmir'de 3 hastane gezdim, hepsi de araştırma ve üniversite hastanesi "ameliyat olmaz" diyorlar. Bu yaşta bu bacaklarla yaşamak zorunda mıyım gerçekten? 

 

 

 

CEVABIMIZ

Öncelikle geçmiş olsun ve başınız sağ olsun. Varis ameliyatları dünyada en çok yapılan ameliyatlardan biridir. İşin uzmanı doktorlar tarafından yapılırsa neredeyse hiç yok denecek kadar risk var. Tabii ki o da bir ameliyat, her ameliyat gibi riskler var ama günümüzde bunlar yok denecek kadar az.

Bilinçaltınıza yerleşen ameliyat korkunuz sizi korkutmasın, artık tedavisi çok kolay. Ameliyatsız da tedavi ediliyor ayrıca. Esas sorun tedavi olmazsanız oluşacak riskler, varisli damarda pıhtı gelişip o pıhtıda akciğerinize gidip, akciğer embolisi yapabilir. Bu nedenle "en iyi" olarak bildiğiniz, ve güvendiğiniz "varis doktorunuza" başvurunuz ve vakit kaybetmeyiniz.

Unutmayın varis tedavisi "kalp ve damar cerrahlarının" konusudur. Lütfen aşağıdaki videoları izleyiniz.

Saygılarımızla

 

 

 

 

Varis İç Varis Venöz Yetmezlik Hastalıkları ve Tedavileri için ayrıntılı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız

Varis hastalığı ve "tedavisi yok, bu hastalıkla yaşamaya alış"  denilen hastaların tedavi sonrası yorumlarını okumak için lütfen tıklayınız

Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'ün özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

İletişim ve Randevu için lütfen tıklayınız   

Yasal Uyarı

Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sorumlu tutulamaz.Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.