https://www.ahmetakgul.com.tr/ Prof. Dr. Ahmet Akgül - VARİS Sorular: Bacak kozmetiği için yapılan GEÇİCİ Varis tedavileri...

SKLEROTERAPİ OLDUM, YİNE TEKRARLADI

Merhaba Ahmet Bey, 38 yaşındayım ve çok uzun zamandır varislerim var ve beni çok mutsuz ediyor. Daha önce skleroterapi tedavisi oldum ama yine tekrarladı. Bu alanda sizin en iyi olduğunuzu duydum. Nasıl bir yol izleyebiliriz. Yönlendirebilirsiniz sevinirim.
Sağlıklı günler dilerim.

Varislerim mevcut, Vajinal (Normal) Doğum Yapabilir Miyim?

Hayırlı geceler hocam ben Kars'ta yaşıyorum. Ben 7 aylık hamileyim, hem bacak hem de genital bölgede varislerim var kadın doğum doktorum, kalp damar doktoruna muayene olmam gerektiğini söyledi. Gittim, şikâyetlerimi söyledim hiç muayene etmeden normal doğum yapabilirsiniz dedi. Beni varislerim çok rahatsız ediyor baskı yapıyor ve şişlikler de oluştu rahim içinde de var. Hocam bana bilgi verirseniz çok sevinirim, korkuyorum normal doğum yapabilir miyim riskli olur mu?

Beni Çok Korkutuyor Ve Ruh Sağlığımı Olumsuz Etkiliyor

Hocam merhabalar, sitenizden yayınlarınızı takip ediyorum. Çanakkale’den yazıyorum varis teşhisi kondu, 3 seans skleroterapi yapıldı dizlerimin altından aşağı doğru kan akışını hissedebiliyorum. Tedavi öncesi var olan ağrılarım azalsa da bacaklarımda hassasiyet oluştu, kısa süreli ayakta dursam ya da ayaklarımın üzerine otursam içeride kanama ve sıcaklık hissi oluşuyor. Bu durum beni çok korkutuyor ve ruh sağlığımı olumsuz etkiliyor. Yazılarınızı okuyarak ümitlendim ama size nasıl ulaşabilirim, randevu almak istiyorum. Tedavi ve muayene ücretleri yaklaşık ne kadara mal olur. Çanakkale’den size geldiğimizde hemen başlanabilir mi tedaviye diye sormak istedim. Uyguladığınız tedavilerden çok umutlandım ben de inşallah sizin tedavi ettiğiniz hastalardan biri olabilirim.

Sanki Bütün Gün Bir Numara Küçük, Topuklu Ayakkabıyla Gezmişim Gibi Acıyor Sızlıyor Ayaklarım

Merhaba Ahmet Bey. Gün geçtikçe artan bir rahatsızlığıma çare ararken, google da rastladım size, beni doğru tedavi yöntemine yönlendirebilirsiniz ümidiyle yazıyorum.
Ayak parmaklarımdaki acı gittikçe dayanılmaz hale geliyor. Gün boyu yataktan çıkmadığım zamanlarda bile, sanki bütün gün bir numara küçük, topuklu ayakkabıyla gezmişim gibi acıyor sızlıyor ayaklarım özellikle parmaklarım.
Öğretmenlik yapıyorum. Son derse doğru, düz spor ayakkabıya sığmayan ayaklarımı ayakkabıdan çıkarıp, çorabımı da çıkarıp, buz gibi betona basıyorum. Sokakta, aynı şekilde elimde botlar, çıplak ayakla yürüyorum. Şehirlerarası yolda araba kullanırken, mola verip, yıkamacılara hortum tutturuyorum.
Durumum bu.
Ortopedi, nöroloji, kalp damar, kardiyoloji hepsi baktı, bir şey bulamadılar. Varis teşhisi konulup ilaç verildi üç yıl önce. 53 yaşındayım ve yaşıma göre, bir kaç kılcal damar dışında varisim de görünmüyor. Şimdi iki aydır iğneli varis tedavisine gidiyorum özel bir kliniğe.

Doktor Da Hamile Olduğumu Duyunca Yapmayacak

Merhaba Hocam,
Ben yurtdışında yaşıyorum. Bu aybaşı kılcal damarlar (dolaşımsal bozukluk yüzünden oluşmayan cilt üst tabakasına yakın olan örümcek şeklindeki kılcal damarlar için) iğne tedavisi oldum. İlk seans ile çoğu gitti tekrar seans olması lazım. Ancak hamile olduğumu öğrendim. Tedaviyi açıkçası yarıda kesmek istemiyorum, ilk trimester bitmeden tekrar bir seans olmam lazım. Sizce yapılmasında bir sorun olur mu? Size sorma sebebim AB ülkesinde doktorlar normal durumda, kortizonlu krem bile vermeye çekiniyorlar çok güvenmiyorum kendilerine. Muhtemelen bu tedaviyi yapan doktor da hamile olduğumu duyunca yapmayacak o nedenle sizinle görüşüp fikrinizi almak istedim. Zaten damarlarım dağınık ve çok az halde yani verilen ilaç miktarı çok değil. Bur da yapmamaları durumunda İstanbul’a gelebilirim tedavi için. Teşekkür ederim.

Çocuklarım İçin Bu Tedaviye Çok İhyacım Var

Uzun zamandır varisler ile çok ciddi bir sıkıntım var. Lütfen bana yardımcı olun. Adıyaman da ikamet etmekteyim. Sizi sürekli sosyal medya vasıtasıyla takip ediyorum. Aradığım Hekimin siz olduğuna eminim artık. 4 çocuğu olan bir babayım, çocuklarım için bu tedaviye çok ihyacım var. Hocam lütfen bana yardımcı olun. Allah rızası için.

Muayene Olup Ameliyat Olmak İstiyorum

Merhaba 25 yaşındayım. Kalp damar cerrahisine varis için gittim ve ultrason sunucuma göre ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Günlük hayatımı özellikle sol bacağım çok zorluyor. Size muayene olup ameliyat olmak istiyorum. Daha önce birkaç kez whatsapp'tan yazdım fakat dönüş olmadı. Muayene ve ameliyat süreci hakkında bilgi almak istiyorum. Ve tabi ücret hakkında da. Özel sağlık sigortası ve normal sgk var. Her ikisi içinde eğer geçerli ise bilgi almak isterim. Teşekkürler. Sevgiler..

İşlerimi Görmekte Hayli Zorlanmaya Başladım

Tanı konulamayan bir damar problemim var ve ünlü damar cerrahlarıyla görüşmeme rağmen problemime bir çözüm bulunamadı hatta spesifik bir tanı da bulunamadı. 2020 yılı Mayıs aylarında ayağımın altında mercimek tanesi kadar bir damar morluğu veyahut minik bir şişlik gibi tanımlanabilecek hafif bir görüntü oluştu.
Buna müteakip olarak sol ayağımın üstüne basamamaya başladım ve işlerimi görmekte hayli zorlanmaya başladım. İlk gittiğim damar cerrahı ultrason ile problem tespit edememişken ikinci gittiğim Profesör doktor varis başlangıcı olduğunu söyleyip orta dereceli çorap yazdı. Verdiği orta derece varis çorapları bir süre iyi gelmiş olsa da çorapları giymeye devam ederken, bacaklarımda aniden ağrılar yaşamaya başladım ve bütün bacaklarım yürüyemeyecek kadar ağrımaya başladı. Çorapları kullanmayı hemen bıraktım ve sağ bacağın dizle buluştuğun yerin arka kısmında damarlar şişmiş biçimde belirdi ve orada kaldılar. Bunun ardından Profesöre göründüm ve kendisi çorap kullanımımın yanlış olduğunu söyledi, sadece tomografi çekti ve varis problemim olmadığını, başka bir sorundan kaynaklanabileceğini söyleyerek bana DAFLON 500MG yazdı. Bunu bir ay kullanıp çok hafif bir rahatlama yaşadım fakat ardından yeniden bacaklarımda ağrılar meydana geldi. Bacaklarımda ve ayağımdan sürekli seğirmeler, hassasiyet ve tarif edilemez bir huzursuzluk yaşamaya devam ettim. Sol ayağımdaki uyuşma da hiçbir zaman tamamıyla geçmedi. DAFLON kullanımımı bıraktım ve sadece düzenli yürüyüş ve egzersiz yapmaya başladım. Fakat her eve geldiğimde sol ayağımda uyuşmalar bir süre sonra kendini çok belli ediyordu.


Bunun haricinde başka hastanelerde kan tahlili, ayak filmi, bel-boyun Emarı tetkikleri de yapıldı ve keskin bir sorun saptanmadı. Ortopedi doktoru bana düztabanlık olduğunu belirtip bir kaç ağrı kesiciyle düzgün bir ayakkabı tavsiyesi verdi. Ayağımda ödem olduğunu fakat geçeceğini söyledi. Verdiği ağrı kesiciler de bir fayda göstermedi. Bir süredir de ev içinde ayrı bir ayakkabı giymeye başladım çünkü çıplak ayak veyahut normal çorapla dolaşmak ayaklarımda uyuşma ve ağrıya neden oluyor ve basmakla ve bacaklarımı ve ayaklarımı kullanmakla ilgili hayatımı doğrudan etkileyen ciddi problemler yaşıyorum.

Şimdilerde ise be belirttiğim ağrılar kendisini daha da belli etti ve yukarı kasığımda hissedilmeye başladı ve üreme bölgesinde de daha önce görmediğim damarlanmalar ve uyuşmalar oluştu. Üroloji doktoru üreme organımın sol kısmımda çok ama çok hafif bir varikosel olduğunu fakat endişelenmemi gerektirecek bir şey olmadığını söylese de, bu kadar durumun ardından gerçekten çok korkuyorum ve kime gideceğimi gerçekten bilmiyorum. Yıllar önce bıraktığım antidepresanları tekrar kullanmaya başladım ve psikoterapi görüyorum. Fakat bu duruma gerçekten sizden başka yardım edebilecek bir doktor olduğunu düşünmüyorum ve size yakın bir zamana randevu da alamıyorum. Hocam çok ağrı ve acı çekiyorum ve nedenini bilememek beni daha da kötü bir duruma sokuyor. Hocam bana az da olsa bir şekilde zaman ayırabilirseniz en azından tanı koyabilseniz bile benim için çok yararlı olur. Ne yapacağımı bilmiyorum ve çok endişeleniyorum, bana yol gösterirseniz çok mutlu olurum hocam. Okuduğunuz ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
İyi çalışmalar ve sağlıklı günler dilerim.

Varislerimi Var Aldırmak İstiyorum

İyi günler ben yurtdışında yaşayan bir kişiyim, varislerimi var aldırmak istiyorum tedavi sonrası uçağı alabilmem için tekrar ne kadar süre gerekiyor onu öğrenmek istemiştim.

Maalesef Bu Zor Dönemde Rastladım Size

Selamın aleyküm Hocam başarılarınızı takdirle izliyorum. Benimde varis sorunlarım var size ulaşmak istiyorum. Maalesef bu zor dönemde rastladım size. Almanya’da yaşıyorum inşallah randevu alabilirim. Bir Akçaabatlı hemşeriniz olarak gurur duyuyoruz başarılarınızdan.

Kan Kaçışı Ve Damarlarda Genişleme Var

Merhaba kolay gelsin benim bacağımın arkasında şişlik var ve sürekli artıyor. Ağırlarım oluşuyor bacağımın rengi değişiyor doppler ultrasyon çekildi bacağım da kan kaçışı ve damarlarda genişleme var denildi. Nasıl bir tedavi olur bilgi verir misiniz?

EPİLASYON VE VARİS

Varislerim, epilasyon sonrası patladı ve çok yoğun olarak görüntüleri arttı. Üç yerde şişlikler var köpük tedavi olunabilir çorap kullanabilirsiniz denildi. Cov-19 sebebiyle hareketsiz olunca daha da arttı. Bunun için ameliyat olunabilir ve görüntü olarak tamamen yok olur mu? Ne tavsiye edersiniz?

Küçükken Ameliyat Oldum, Tekrarladı

Öncelikle iyi günler hocam, doğuştan sol bacağımda varis var ve küçükken ameliyat oldum, tekrarladı beş sene önce yine ameliyat oldum şuan biraz ağırı söz konusu askere gideceğim. Orda ameliyat olama mı önerir misiniz ve İstanbul dışında ameliyat imkânınız var mı?

TOKAT VARİS

Merhaba hocam, Tokat’tan yazıyorum size sağ ayak diz bölgesinde dizin iç kısmında yaklaşık 15 cm uzunluğunda oldukça dışa çıkan damarlar bulunuyor. Kasık, dizin iç kısmı ve ayak bileğimde ağrılarım mevcut. 2 aydır topallayarak geziyorum. Bu güne kadar varisle ilgili hiçbir tedavi, ilaç, ameliyat görmedim. Operasyon geçirmedim. Bu nedenle elimde size gösterebileceğim tahlil, görüntü, rapor yok. Eşim ve ben kuaförüz, işimiz gereği uzun süre ayakta kalıyoruz. Eşimin de ayaklarının bazı bölümlerinde dışa çıkmayan, ince yeşil renkte çok ağrılı, uyutmayan şikâyetlerim var. İkimizde 50 yaş üstündeyiz. Muayene ve randevu talep ediyoruz. Saygılar hocam.

Skleroterapi yaptırırsam varislerimin tekrarlanma durumu var mı?

İlk olarak 24 yaşındayım. 16 yaşımdan beri varis sorunum var. Varis sorunlarım üniversite zamanında giderek arttı ve en son 22 yaşımda sağ ve sol bacağımdaki damarları lazer yöntemiyle kapattırdım. Ardından mesleğe başladım ve üç yıldır yoğun bakım hemşiresi olarak çalışıyorum. Varis sorunum tekrar baş gösterdi. Gözle görülür derece damarlarımda genişleme oldu, aralıklı olarak doppler yaptırdım. Kalp damar cerrahisinde çalışıyorum ve orda bir uzmana gösterdim. Skleroterapi tedavisi yapabileceğini söyledi. Ben artık tekrar varislerin tekrarlanmasını istemiyorum. Yaşım çok genç ve mesleğimde sürekli ayakta olmamızı gerektiren bir meslek. Bunu kalıcı bir şekilde düzeltebilir miyiz?

KARIN AĞRISI VE VARİS

Merhaba, annemin yıllardır geçmeyen kronik karın ağrısı şikayeti var. En son pelvik bölgede varisler olduğu söylendi ve bir operasyon geçirdi. Ancak şikayetleri hala şiddetli bir şekilde devam ediyor. Konunun Ahmet Bey'in uzmanlığında olduğunu düşündük. Telefonlarınızdan ulaşamıyoruz. Mesajımı gördüğünüzde bana ulaşabilir misiniz?

Verdikleri İlaçların Hiçbir Olumlu Etkisini Göremedi

Merhaba,
Annem 1954 doğumlu 67 yaşındadır. Boyu 150 cm, kilosu 110 kg’dır. Çok uzun zamandır, her iki bacağında da varis rahatsızlığı bulunmaktadır. Ayrıca her iki dizinde de ağrıları son zamanlarda arttığı için yürüyemeyecek noktaya geldi. Ayaklarındaki ağrıları nedeniyle de yürüyemiyoruz. Hareketsizliğin getirdiği dezavantajları da yaşıyoruz. Birçok farklı doktora gittik. Verdikleri ilaçların hiçbir olumlu etkisini göremedi.
Bize yardımcı olmanızı rica ediyorum.
Teşekkür ederim.

Kalp Rahatsızlığı Da Olan Annem, Artık İyice Rahatsız

Merhabalar hocam,
Uzun araştırmalar sonucunda sizin adınızı buldum. Annemin yıllardır bacakları çok şiş. Varis çorapları da giydiği halde zamanla ağrıları çoğaldı, hareketleri kısıtlamaya başladı, yürümekte veya ya oturup kalkmakta büyük sıkıntı yaşamaya başladı. Bir çok doktora gidip gelmesine rağmen bir sonuç alınamadı. Kalp rahatsızlığı da olan annem, artık iyice rahatsız ve merdiven dahi çıkamaz hale geldi. Açıkçası ben annemin bu halini gördükçe çok üzülüyorum ve ona en iyi şekilde yardımcı olmak istiyorum. Bu yüzden size sorum 1. Sigortalı hastaları tedavi ediyor musunuz? 2. Fark ücreti alıyorsanız ne kadar verilmesi gerekiyor? Açıkçası doktor bey, ben annemi çok tedavi ettirmek isterim ama imkânlarım kısıtlı. 3 çocuk annesi ve bir memur eşiyim. Bana bu konularda yardımcı olup dönüş yapabilirseniz çok memnun olurum. Çok teşekkür ederim şimdiden. Sağlıklı günler dilerim.

Kan Sulandırıcı Kullanmama Rağmen Bacağım Ağrıyor

Merhabalar ben klipel weber sol bacağımda sahibim bununla ilgili bir şey yapılamayacağını, aslında yapılması hiç yapılmaması kötü olacağı için ameliyat olmadım ve şuan xeralto 20 mg kullanıyorum. 21 yaşındayım bacağım iyileştirilebilir mi? Kan sulandırıcı kullanmama rağmen bacağım ağrıyor.

İleri Derece Varis Hastalığından Mustaribim

Merhaba doktor bey, ileri derece varis hastalığından mustaribim. Paris’te doktora gittim ama bacağımda çok yaygın varisim olduğu, 2.ameliyatı yapmadan böyle hayatıma devam etmemi söyledi. İlk ameliyatımı 10 yıl önce oldum. Yaşım 40 ameliyatsız tedavi edebilir misiniz?

Ölümcül Bir Durum Olabilir Mi?

Doktor bey merhaba,
5 seans skeleroterapi yaptırdım, tedavim bitti ancak 3. seanstan bu yana bacağımda gece uyandıracak kadar ağrım oluyor. Özellikle gece daha çok hissediyorum, ölümcül bir durum olabilir mi? Doktor bey hiç bir sıkıntı olmadığını söyledi ve kiloya bağlı olabilir dedi. Ne yapmamı önerirsiniz, Ankara’dayım. Cevabınızı bekliyorum. En azından doktor önerisinde bulunursanız çok müteşekkir olurum.

4. Ayımdayım Hiç Faydası Olmuyor

İç varis rahatsızlığım var 2 yıldır öce ortopedi sonrada kalp damar cerrahisi ilk daflon 500 ml sabah akşam kullandım, 1 yıl hiç bir faydası olmadı şikâyetlerim artınca tahlillerimi tekrarladık varis yok dedi doktorum damar reflusu dedi. Doxium 1000 mg kullanmaya başladım 6 ay kullanmam gerekiyormuş. 4. ayımdayım hiç faydası olmuyor ayağıma ayakkabım olmuyor bacağım çok şiş, ayak bileğimle topuğum arasında yatınca daha çok fark ediyorum ağrım artıyor. Bana yardımcı olabilir misiniz?

Şikâyetlerim Geçmedi

Kıymetli hocam ben 2 yıl önce sol bacaktan yapıştırma yöntemi ile ameliyat oldum. Bilekte şişme devam ettiği için hem sağ bacaktan hem de solda kalan damarlar için özel hastanede tekrar ameliyat oldum, fakat şikâyetlerim geçmedi. Tekrar çorap kullanıyorum ama pek faydası olmuyor. Sizin bu durumda yapacağınız bir tedavi var mı? Ben Ankara’dan aramaktayım. İlginize şimdiden teşekkürler.

Eksik Tedavinin Bir Sonucu Mudur?

Merhabalar hocam, 2018 Mayıs ayında lazer yöntemi ile varis ameliyatı oldum ama sonrasında özellikle sağ ayak bileğinde hem kaçağa bağlı yara hem de mor damarlar göz önüne çıktı ve dokundukça sızlamalar hissediyorum. Öte yandan bazen sağ ayağımda fazla oturduğumda ve egzersiz yaptığım zamanlarda şişme ayrıca kramplar oluşuyor. Bu eksik tedavinin bir sonucu mudur?

Estetik Olarak Beni Çok Rahatsız Ediyor

Merhaba, ben de kılcal damar varislerinden mustaribim. Daha önce lazer ve skloterapi yöntemlerini duydum ve bir miktar araştırdım. Yaptıranların şikâyetlerini öğrenince tereddüt ettiğim için bugüne kadar herhangi bir işlem yaptırmadım. Fakat estetik olarak beni çok rahatsız ediyor. Kılcal damar varisleri ailemde genetik. Baba tarafımda hemen herkeste var. Bununla ilgili randevu almak istesem bana nasıl yardımcı olabilirsiniz?

Damara Dışardan Dolgu Venleri Birbirine Yaklaştırarak Düzeleceğini Söylediler

Hocam rahatsızlığım 2012 yılından beri var 2017 yılında operasyon geçirdim ancak ayaklarda yorgunluk ve yanma hissi tekrar başladı. Sol ayak bilek üstü patates dilimi büyüklüğünde lekem var. Bugün doppler çekildim kaçak için bir şey söylemediler, sol bacak 3 ve 4 derecede reflü var sağ bacak 2 derece reflü var devlet hastanesinde iğne ile reflü yapan damarlara dolgu yapıp deneyeceğini söyledi, damara dışardan dolgu venleri birbirine yaklaştırarak düzeleceğini söylediler olmazsa damarı alacağız dediler yüzeysel damar olduğunu düşünüyorum eğer dolgu işe yaramazsa damarı alacağını söyledi sizin de videonuzda damar alındıktan sonraki oluşan sıkıntılardan bahsettiniz bu yüzden bir görüşebilir miyiz.

Varis rahatsızlığının kalıcı tedavisi mümkün mü?

Merhabalar, yaklaşık 10 - 12 yıldır sol bacakta diz altından ayak parmaklarına kadar olan bölgede şişlik mevcut. İstanbul’da ikamet ettiğim 2016 yılına kadar ki süreçte, gittiğim doktorlar teşhislerinde, lenfödem, selülit, diyenler oldu. En önemlisi ise hiçbir zaman kalıcı normal bir çözüm önerisi sunulmadı. Aksine “BUNUNLA YAŞAMAYI ÖĞRENMEM GEREKTİĞİ” söylendi. Ayaklarımın sürekli kalp seviyesinden yüksekte tutulması tavsiye edildi. Malumunuz yüklenmiş olduğumuz sorumluluklar gereği çalışmak durumunda oluşumun sağlık açısından sık aralıklarla enfeksiyona maruz kalarak iş ve yaşamımı olumsuz etkilemekte. Uzun araştırmalar neticesinde sizin bu konudaki katılmış olduğunuz televizyon programları ve paylaştığınız videolardan, hastalığımın kalıcı tedavisinin mümkün olacağını, tarafınızdan olumlu neticeleneceğine dair olan inancım tamdır. Bilgilendirmenizi rica eder, SAYGILAR SUNARIM..

İLAÇ YAZIP GÖNDERDİLER

Sayın hocam hayırlı günler dilerim. Öncelikle kolay gelsin, 2016 yılında geçirmiş olduğum DVT, 2020 yılında hala devam etmektedir. Her gittiğim muayenede sadece daflon ve pradaxa yazılıp gönderiliyorum. Ömür boyu böyle devam edeceğini söylüyorlar. Bende bir sağlık çalışanı olarak sizi buldum, başarılarınızı duydum, bir umutsunuz hocam sizden yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Varis çorabı ve ilaçla varis hastalığının tedavisi mümkün mü?

Hocam venöz yetersizlik tanısı konuldu.
Sol alt ekstremite venöz doppler incelemesinde VSM çapı proksimalde 5.9 mm, dizaltı 3.7 mm ölçülmüştür.
Dizüstü-altı VSM de valsalva manevrası ile 2 sn süreli reflü akım izlenmiştir. Curual mesefalerde yumuşak dokularda ödem dikkati çekmiştir.
Bu sonuçtan sonra orta basınç diz üstü varis çorabı ve ilaç verildi.
Bu uygulanan tedavi doğru mudur, yapmam gereken nedir?
Varis çorabını 6 ay sürekli kullanmam söylendi. Sizin görüşleriniz nedir?

Kas ağrısı ve varisi nasıl ayırt edebiliriz?

Selamun Aleyküm Hocam. Ben Hakkâri’de görev yapıyorum ve izinden izne sadece dışarı çıkabiliyorum. Benim bacak kaslarım sürekli ve çok kötü ağrıyor, birçok kere kas gevşetici krem ve ağrı kesici krem sürdüm hiç bir faydası olmadı. Bu ağrı belli bir zaman durup tekrar geri başlıyor ve bu ilk olduğunda yaklaşık bir üç yıl önce Van Erciş devlet hastanesinde ortopediye gittim doktor, Ultrason ve MR çektirmeden hiç bir şey yok deyip geri gönderdi. O zamandan beri bu ağrı sürekli var buna nasıl bir çare bulabiliriz hocam cevabınızı bekliyorum?

Hamilelik döneminde varis için ne yapabiliriz?

Hocam merhabalar, 28 yaşındayım, 16 yaşımdan bu yana bacaklarımda varislerim vardı. İki kez ameliyat oldum. İkisinin ardından da varisler gitti ama hemen birkaç ay sonra farklı yerlerde tekrar oluşmaya başladı. Oldukça kalın varisler. Çorap kullanıyorum fakat yetersiz hissediyorum çünkü çoğalmaya devam ediyor. Şu an hamileyim 24 haftalık, sağ bacağımı varisler kapladı. Korkuyorum bebeğe zararı olur mu diye. Şu anda virüsten dolayı da hastaneye gidemiyorum. En son 16. Haftamda gittim, radyolog bakmıştı, çok net bir şey söylemedi. Bu aralar ağrım var. Hocam tekrar ameliyat olmak boş gibi geliyor. Ama ne yapmalıyım bununla yaşamak zorunda mıyım?

Estetik olarak varis görüntüsüne müdahale edilebilir mi?

38 yaşındayım, 63 kilodayım bacaklarımda kılcal damar şeklinde varisler var. İç varisten ameliyat oldum, fakat bacaklarımda her geçen gün kılcal damar görüntüsü ve kendiliğinden oluşan morarmalar artıyor. Görüntüler çoğalmaya başladı, sıcaklarda inanılmaz ağrılar oluyor. Balıkesir’den yazıyorum. Bugüne kadar çözüm bulabilen doktora denk gelemedim. Sizi internetten gördüm ve tedavi olmak istiyorum görüntü olarak insanı depresyona sokuyor, teşekkür ederim.

KLİPPEL HASTALIĞI

Selamlar, oğlumda Klipper T. Veya Weber tespit edildi. 10 yaşında, her gece ayak ağrılarından yatamıyor. Kalçasında mor lekesi var masaj yapılınca biraz rahat ediyor. Çaresi var mı? Biraz yürüdü mü ayakları ağrıyor. KalçaA kısmında varis oluşmuş. İlgilenirseniz sevinirim. Elâzığ’da yaşıyoruz.

Varis İç Varis Venöz Yetmezlik Hastalıkları ve Tedavileri için ayrıntılı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız

Varis hastalığı ve "tedavisi yok, bu hastalıkla yaşamaya alış"  denilen hastaların tedavi sonrası yorumlarını okumak için lütfen tıklayınız

Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'ün özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

İletişim ve Randevu için lütfen tıklayınız   

Yasal Uyarı

Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sorumlu tutulamaz.Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.