https://www.ahmetakgul.com.tr/ Prof. Dr. Ahmet Akgül - KALP Sorular: Kalp Yetmezliği Ameliyatı ve Tedavisi...

MİYOKARDİT YANİ KALP İLTİHABI

Oğlum Ankara'da bir hastanede yaklaşık 20 gün miyokardit için ve yine aynı hastanede CRP ve Sedimantasyon yüksekliğinin tespiti için 1 haftadır yatmakta. Muhtemelen BEHÇET diyorlar ancak henüz kesin tanı koyamadılar. Oğlumun hastalığının teşhis ve tedavisi için bize yardımcı olabilir misiniz? Bu hastanede yapılan tüm tahlil ve görüntüleme işlenlerini E-Nabız ile görebiliyoruz. Size nerede muayene olabiliriz? Muayene ücreti ve diğer oluşabilecek giderler ne kadar olabilir?

KALP İÇİN KÖK HÜCRE

Merhabalar hocam babam 1 sene evvel kalp krizi geçirdi. Yapılan anjio da ana arter damarı tıkalı olduğu görüldü. Bunun üzerine damar tamamen açılarak stent takıldı ancak kalp krizi sonucunda kalp in kasılma gücü çok zayıfladı. Yani oranla yüzde 20 si çalışıyormuş. Şimdi bu kök hücre tedavisi hakkında yazınızı gördüm. Bu konuda yardımcı olur musunuz? Babamın kalbinin birazda olsa kök hücre ile tedavisi mümkün mü? Mümkünse muayenenseniz var mı? Nasıl randevu alabiliriz? Bu konuda yardım ve bilgilendirmenizi rica ediyorum. Bu arada babam 76 yaşında. Teşekkürler.

Bir Akıl Verin

Hocam 1 ay önce bypass ameliyatı oldum. Kapak değişimi olacaktı lakin ameliyat riskli olduğu için değiştirmemiş doktorum. Şuan darlık ciddi ve ben ailevi hiper kolesterol hastasıyım ldl yüksekliğinden dolayı hemaferez ünitesinde lipit aferez yapılıyor bana. Tansiyon var hocam ne olur bir akıl verin bu sonuçlarla ne olur ameliyat yapan doktorla konusu cağım.

AİLEMDE KALP HASTALIĞI YOK

Selamlar Ahmet hocam son çare size yazıyorum. Ne olur ne olur cevap verin. İnşallah vaktiniz olur görürsünüz. Samsun Bafra’dan yazıyorum. Yaz başlarında alerjik astımla başlayan hastane sürecim oldu. Havalar çarpıntı yapmaya başlamıştı. Beş ay kadar önce yüzde otuz kalp yetmezliği teşhisi kondu. Anjiyo oldum damarlarda sorun çıkmadı, ailemde kalp hastası yok, içki sigara kullanmıyorum, kalp kasım çalışmıyormuş. Kapakçık kan kaçırıyor. Aynı zamanda kalpte pıhtı mevcut, doktorum kalp nakli dedi. Çok çaresizlik içerisindeyim. Ne olur Allah rızası için bir cevap verin. Kan sulandırıcı, blokırlar iyi geldi, bayağı toparladı ilaçlar ama göğüs ağrım, ritim bozukluğum başladı. Ne olur bana yardımcı olun. Allah’ım kimseye vermesin. Çok zor bir hastalık, rabbim herkese şifa versin.

DAMAR TIKANIKLIĞI YOKMUŞ

Ben size İngiltere’den yazıyorum. Geçen hafta pazartesi kız kardeşime yapılan incelemeler sonucu kalp yetmezliği teşhisi konuldu. 5 gün hastanede yatması sonrası evine gönderildi ve bize söylenen RAMİPRİL (1,25 mg) Spironolactone (25mg) Bisoprolol Fumarate (2,5mg) Furosemide (40mg) hapları düzenli şekilde kullanılması oldu. 2 hafta sonra tekrar inceleme yapmak için eve gelecekler. Kardeşimin rahatsızlığının gebelik döneminde başladığını (çocuk 15 aylık şuan) belirtiler ve herhangi bir damar tıkanıklığı ya da kapak rahatsızlığı olduğunu söylemediler. Kardeşimin kalp kapasitesinin %55 olduğunu ve bunun sadece %15 lik kısmının çalıştığını söylediler. Şu anki şikayet durumu öksürük ve halsizlik. Ve bu şekilde Türkiye gitmemizin sakıncalı olduğunu belirtiyorlar ve herhangi bir cerrahi işlem için çok erken olduğunu söylüyorlar. Bu arada kan sonuçlarında herhangi bir şey çıkmadı sadece vücutta su birikimi olduğunu belirtiler. Bu aşamada ne yapmamız gerekir ne yapabiliriz yardımınıza ihtiyacım var.

KALP KRİZİ SONRASI KALPTE HASAR

Babam 8 ay önce ağır kalp krizi geçirdi, anjio oldu ve ana arter damara balon stent takıldı ancak bu kalp krizinden kaynaklı olarak kalbin büyük bir kısmı çökmüş durumdaymış yani kalbin yüzde 20 si çalışıyormuş, kasılma oluşmuyor. Bunun bir çaresi var mı, bize yardım ediniz lütfen.

ELLERDE VE AYAKLARDA MORARMA

Annem 82 yaşında ve şuan yürüyememe, ayak parmaklarından bileğine kadar morarma, ellerinde morarma şikayeti ile 2 gündür yoğun bakımda ve ilaç tedavisi görüyor. Dr lar yaşından dolayı Ameliyat önermiyorlar. Annem daha önce felç geçirmişti. Ayrıca Safra kesesinde taş, Kalp yetmezliği tansiyon solunum yetmezliği gibi sorunları da var. Muayene yeriniz nerede? Nasıl ulaşabiliriz size? Yapılabilecek bir şey varsa lütfen geri dönüş sağlar mısınız?

anj.png

 



Yukarıdaki gazete haberinin tamamını aşağıda okuyabilirsiniz veya orijinal haberi görmek için TIKLAYABİLİRSİNİZ.

"DÖRT çocuk annesi Hatice Kara ilk kalp krizini 1999’da geçirdi. Yaşadığı yer olan Sivas’ta ve Malatya ile İstanbul’da hastane hastane dolaşmaya başladı.

Anjiyo, balon, stent uygulamaları peşi sıra geldi.

Bir türlü göğsünde hissettiği ağrılar bitmedi. Kısa yürüyüşler bile zor geliyordu. Sırt üstü yatamıyor, ancak oturarak uyuyabiliyordu. Geçtiğimiz martta geçirdiği kalp krizinden sonra yoğun bakım ünitesine alındı. Orada iki kalp krizi daha geçirdi. Hastane dolaşmaktan, anjiyolardan bıktı. “Bütün sosyal hayatım bitmişti. Evden dışarı çıkamıyordum. Her sabah ‘ölecek miyim, kalacak mıyım?’ diye düşünerek uyanıyordum. Sanki göğsümde bir kamyon oturuyordu. Evde yalnız kalamıyordum. Her anjiyo, balon, stent sonrası aynı sıkıntıları yaşıyordum. Artık anjiyo olmak istemiyordum” diye anlatıyor o günleri.

Aldığı ilaçlara rağmen balonla açılan kalp damarlarına yerleştirilen stentler her seferinde yeniden tıkanıyordu. Nihayet televizyondaki bir sağlık programında Bakırköy Sadi Konuk Araştırma ve Eğitim Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Şefi Doç. Dr. Ahmet Akgül’ü gördü. Divriği’den atlayıp İstanbul’a geldi. Doç. Dr. Akgül, Kara’yı muayene etti. Kalp damarlarındaki 10 stente rağmen ağrı ve yorgunluk şikayetleri devam ediyordu. Doç. Dr. Akgül, “Stentler konduktan sonra verilen kan sulandırıcılara karşı demek ki direnç geliştirmişti. Şeker hastalığının daetkisiyle yeniden tıkanıyordu. Ameliyata karar verdik” diyor.

LİTERATÜRDE ÖRNEĞİ YOK

Kara’nın iki bacağından alınan damarlarla, 4 kalp damarına by-pass yapıldı. Doç. Dr. Akgül, “Stentler damarlara öyle dizilmiş ki, ameliyat yapmak çok zor oldu. Kadın damarları daha ince. Buna şeker hastası olması da eklenince risk artıyordu. Stentlerden birini çıkardık çünkü damarı bağlayacak yer kalmamıştı. Diğerlerine dokunmadık, aralarında kalan boş yerlere yeni damar yollarını bağladık. Stentler böylece devre dışı kaldı. Hastamızın artık kutu kutu kan sulandırıcı ilaç içmesine gerek yok. Literatürü araştırdım, bu kadar çok anjiyo olan hastaya rastlamadım. Guinness Rekorlar Kitabı’na aday olur bence” diyor."

KALP PİLİ

Mayıs ayında nefes darlığı öksürük hırıltı nefes yetmeme sırt üstü yatamamak şikayeti ile acile gittiğimde ani gelişen üst solunum yolu enfeksiyonu sonucu sebebiyle kalp yetmezliği teşhisi konuldu. EF değeri 20 ve kalp büyümesi taşikardi sol kalp yetmezliği teşhisleri koyuldu. Doktorum miyokardit geçirdiğim için kalp yetmezliği geliştiğini söylüyor ve EF değeri yükselmezse kalp pili takılması gerektiğini söylüyor. Yaklaşık 2 aydır ilaç tedavisi görüyorum ancak EF değerimde hiç bir yükseliş yok ve bu ilaç tedavisi sürecinde 3 kez acile kaldırılmak zorunda kaldım özellikle karnımda aşırı şişkinlik ve akciğerimde su toplanıyor idrar söktürücü verip gönderiyorlar. Size nasıl ulaşabilirim?

MİTRAL KAPAK DEĞİŞİMİ AMELİYATI SONRASI KALP YETMEZLİĞİ

Hocam öncelikle iyi günler. Eşim 49 yaşında ,Yaklaşık 2 ayı bulan süreçte sinüzitle başlayan ve öksürükle devam eden bir rahatsızlık yaşamıştı. Bu süreç KBB ve Göğüs Uzmanında tedavi olmakla geçti. Bu arada elleri ayakları ve vücudu şişmeye nefes alamamaya, oturarak uyumaya başladı. Kardiyoloji uzmanı vücutta ödem oluştuğunu ve mitral kapağın değişmesi gerektiğini söyledi. 8 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra kalp damar cerrahı da kontrol neticesinde bu kapağın değişmesi gerektiğini söyledi. Özellikle son 2 aydır eşimin çektiği bu kabus dolu yaşam ameliyattan sonra geçer mi diye sorduğumda “evet” denildi. Nisan tarihinde mitral kapak değişti. 4 aylık süre sonucunda çok şükür yatağına uzanarak yatabilecek duruma geldi. Ancak şu an itibariyle eşim derin bir nefes almaya hasret kaldı. Konuşurken birden nefesi kesiliyor, bir bardak suyu bir soluk içemiyor, nefes kesilmesi nedeni ile yudum yudum içmek zorunda kalıyor. Kalp yetmezliği tanısı konuldu ve bu durumlar normal deniliyor. Enfeksiyon uzmanı ve göğüs uzmanına da bu durumu anlattık, ne yazık ki yapılan tetkikler sonucunda bir çözüm bulunamadı. Ameliyatı yapan Dr. “benlik bir durum olursa kardiyoloji bölümü bana yönlendirir” diyor. Kardiyoloji Uzmanı da “kapakçık sağlıklı çalışıyor ama kalp yetmezliği olduğu için bu tür komplikasyonlar oluşuyor” dedi. Hocam size sormak istediğim şu: eşimde kalp yetmezliği var ise ve bu nefes alma problemi bundan kaynaklanıyorsa bunun bir çözümü var mıdır?

KALP YETMEZLİĞİ AMELİYATINDA RİSK VAR MI?

68 yaşında kalp yetmezliği tanısı konulan babamla ilgili size ulaşmaya çalışıyorum. Babam ayak bileklerinden başlayıp göğüs hizasına kadar ilerleyen ödem şikayeti sebebiyle ... Hastanesi'ne yattı, orada yapılan anjiyo sonrası kalp damarlarına giden ana damarlarda ciddi tıkanıklıkların olduğu ve kalp yetmezliğinin bulunduğuna dair tanı konuldu. Vucudundaki ödem hafifletilip yeniden ayak bilekleri seviyesine döndüğünde hastaneden taburcu edildi.
Sonrasında Bursa'da çeşitli kalp damar cerrahlarına tetkikleri ve anjiyo görüntülerini izlettiğimizde bir kısmı ameliyatın çok gerekli olduğu ve "by pass" operasyonunun yapılması yönünde görüş bildirirken diğer kısmı da ameliyatın çok riskli olduğunu ve açık ameliyatsız çözümlerle ilerlenmesi gerektiğini paylaştılar. Şu an kalp rahatsızlığı ciddi bir aşamada olduğu için size bir şekilde ulaşıp görüntü ve tetkikleri paylaşarak değerli görüşlerinizi almak istiyorum.
Ben İstanbul'da yaşıyorum ve bu hafta içerisinde sizin müsait olduğunuz gün ve saatlerde belirttiğiniz yere gelebilirim.
Size nasıl ulaşabileceğimle ilgili dönüş yapabilirseniz çok memnun olacağım. Şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla,

BY PASS AMELİYATINDAN SONRA NE OLUR?

Size bir sorum olacak yardımcı olursanız çok mutlu olurum perişan durumdayız lütfen. 65 yaşında olan Babam geçtiğimiz hafta kalp krizi geçirdi. 5 damarı tıkanmış olduğu için baypas oldu. Ameliyatı başarılı geçti. Ama henüz yoğun bakımdan çıkamadı. 8 gün oldu hala yoğun bakımda. Sebebi ise babamın kalbinin yeterli bir şekilde çalışamaması. 25 ile 30 civarında olması. İç organlara zarar verdiğini ve bu yüzden diyalize aldıklarını söylüyorlar. Ameliyattan sonra 1. ve 2. Günü kendinde konuşan muhabbet eden babam şu an kendinde değil. Bizi duymuyor. Sorum şu, bypass 'tan sonra böyle bir durum normal mi? Kalp zamanla güçlenebilir mi?

tur.jpg



Yukarıdaki gazete haberinin tamamını okumak için aşağıdaki renklendirilmiş yazıyı okuyun veya TIKLAYIN.

"Diyabetin damarları bozan bir hastalık olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ahmet Akgül hangi durumlarda by-pass, hangi durumlarda stent ve balon tedavisinin seçilmesi gerektiğini anlattı…
Diyabet hastalığının kalbi besleyen damarları bozduğunu söyleyen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dekanı ve Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akgül, acil durumlar dışında diyabetli hastalarda stent yerine by-passın tercih edilmesi gerektiğini bildirdi.
Diyabetli hastalarda kalp ve damar hastalıklarının 2-3 kat daha yüksek olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Akgül, kan şekeri kontrol altında olmayan diyabetlilerde damar tıkanıklıklarının da yüksek olduğunu belirterek, “En fazla şeker hastalarına stent konuyor. Ancak belirli bir hasta grubu dışında özellikle diyabetli hastalarda stent koyup göndermek yerine by-pass yapılmalıdır. Damara balon yapmak, stent koymak gibi işlemler kısa bir süreli açıklık sağlıyor. Diyabet damar içinin iltihaplanmasına sebep olan bir hastalık olduğu için diyabetlilerde stent çok hızlı tıkanıyor. Uzun vadede bütün damar içinde bir iltihaplanma süreci başlıyor. Damarda yeni bir tıkanıklık olduğunda ya da stentin önünde veya arkasında bir tıkanıklık oluştuğunda hastaya by-pass yapmak zorunda kalıyoruz. Ancak iltihap ve önceki stentler sebebiyle elimizde by-pass yapabileceğimiz sağlam bir damar kalmamış oluyor. Çoğu zaman iç yüzeyi şişmiş damara gömülen stentleri çıkarmakta zorlanıyoruz” dedi.

BY-PASS İKİNCİ DEĞİL İLK TERCİH OLMALI

Stent konulabilecek diyabetli hasta grubunun sınırlı olduğunu anlatan Prof. Dr. Akgül, “Tek damarı tıkalı olan diyabetlilerle, açık ameliyat edilemeyen veya kalp krizi geçiren diyabetliye acil olarak stent takılabilir. Hasta rahatladıktan sonra by-pass’a alınır. Kendi tecrübemde, hasta şeker hastasıysa, kritik damar lezyonları varsa, açık ameliyat öneriyorum. Çünkü ameliyat sonucunda damarların açık kalma oranları ve hastanın hayat kalitesi daha yüksek oluyor. Bu arada stent konulan hastalara verilen bazı tip kan sulandırıcıların beyin kanaması, göz kanaması ve mide kanamasına yol açma riski yüksek olduğundan hastanın hayat kalitesi düşüyor ve endişe düzeyi yükseliyor” dedi.
Diyabetli hastalarda yara iyileşme süresinin uzun olması sebebiyle ameliyattan çekinildiğini de söyleyen Prof. Dr. Akgül, “Yeni ameliyat teknikleri ve malzemelerle bu risk de ortadan kalkıyor” dedi."

KRONİK KALP YETMEZLİĞİ

Sayın doktorum, biz Antalya’da ikamet ediyoruz. Makalelerinizi ilgiyle takip ediyorum. 1962 senesinde ilk kalp ameliyatımı oldum. Daha sonra 1978 de ikinci ameliyatı oldum Aort darlığından. Konan tanılar kronik kalp yetmezliği ve buna bağlı kalp zarında, bazen de ciğerlerde sıvı birikimi. Maalesef Antalya’da etkili bir tedavi uygulanmadı. Sıvı birikiminin engellemesi için sutril verildi. Ancak bu zamana kadar kimse kolşisin den bahsetmedi. Sizden ricamız bize yol göstermenizdir. Burada yönlendirebileceğiniz bir hekim ya da bizim izleyeceğimiz yol nedir. Bilginize çok saygı duyuyoruz.

İLERİ DERECE KALP YETMEZLİĞİ SONUCU VÜCUTTA ŞİŞLİK

Sayın Ahmet hocam öncelikle iyi günler dilerim. Sizi internette annemin hastalığına çare ararken buldum. Annem şu an 56 yaşında daha önce anjio ameliyatı oldu. Kendisinde şeker, tansiyon, kolesterol, astım ve kalp yetmezliği rahatsızlığı var. Biz Uşak'ta ikamet ediyoruz. Buradaki kardioloji doktorumuz annemin “ileri derecede kalp yetmezliği” olduğunu söylüyor. Annemin şu an el ve ayakları şiş, karnında da şişlik var. Geceleri uyuyamıyor ve oturduğu yerden uyumaya çalışıyor ama nafile sık sık fenalaşıyor hastaneye gittiğimizde bir iğne bir serum takılıyor ve geri gönderiliyor. Bu hastalığından dolayı “ameliyat olması riskli” deniliyor, kadın gözümüzün önünde eriyip gidiyor buradaki doktorlar hiç iç açıcı bir şeyler söylemiyorlar. Ahmet hocam hangi ilde görev yapıyorsunuz bilmiyorum ama annemi size getirmek istiyorum. Lütfen bana yardımcı olun.

DÜNYANIN EN ÜNLÜ VE EN İYİ KALP CERRAHI OLAN DEBAKEY'İN ASİSTANI

Annemin raporlu yüksek tansiyonu ve kalp zayıflığı rahatsızlığı var. Akciğerlerinde ödem oluyor bu yüzden. Yaşı 71, sol diz altında dar tıkanıklığı oldu, bu nedenle yürüyemiyor. ... Eğitim Araştırma Hastanesinden sadece kan sulandırıcı verdiler. Ameliyatsız damarın açılmasıyla ilgili ... araştırma merkezindeki başarılı çalışmalarınızı duymuş, size güveniyor ve randevu almak istiyor. İnterneti ben kullanabildiğim için başvuruyu ben yapıyorum. En kısa zamanda size tedavi olmak istiyor. Rahmetli babam da yıllar önce Dr. DeBakey'in asistanı olan bir doktora anjiyo olmuştu, Yeşilköy'deki bir hastanede. Allah yar ve yardımcınız olsun görüşmek dileğiyle selam ve saygılarımızla.

EN UFAK BİR EFOR SARFEDEMİYOR AMA AMELİYAT OLURSA MASADA KALACAK DENDİ

Merhabalar hocam
Annem 42 yaşında 125 kilo 20 yıldır aktif sigara kullanıcısı.
Trombosit hastalığı vardı trombositleri hep düşük çıkardı fakat son bir yıldır düzeldi 2013 yılında prof dr tarafından mitral balon operasyonu geçirdi fakat operasyon başarılı olamadı, darlık yeterince açılamadı. 2016 yılında kan hastalığı kilosu ve sigara kullandığı için “ameliyata girersen masada kalırsın, girmezsen felç geçirirsin” diyerek bizi korkuttular ve annem ameliyattan kaçtı fakat bu süre boyunca semptomatik şekilde yaşamını sürdürdü. En ufak bir efor sarf edemiyor, en ufak yorgunlukta öksürük krizine giriyor, devamlı olarak taşikardik ve aritmik, çok fazla ödemi var. Bundan 1 ay önce pnömoni oldu, göğüs hastalıkları hastanesi acilen “kalp muayenesine gitmesini” söyledi. Kalp hastanesine geldiğimizde ekg sonucuna bağlı acile kaldırıldı, nabız 190 larda ve aritmikti, diltizem beloc vb ilaçlarla düşürüldü ciğerlerinde biriken su lasix yardımıyla atıldı. Ve bize “artık ameliyat olmaya mecbur olduğu, son raddeye geldiği” söylendi. Yaklaşık 20 gündür serviste akciğer enfeksiyonu için tedavi görüyor, crp si normal değerlere düşürüldü. Tee, eko, anjio gibi ameliyat için tüm tahlil ve tetkikler tamamlandı, fakat çok endişemiz var. Web sitenizi çok dikkatli inceledim ve fikir almak gerekirse annemi getirmek isterim aşağıya şu an ki ölçülerini yazıyorum.

Sol atrial dilatasyon
Romatizmal mitral kapak MVA(3D MPR):1,5cm2
Mitral yetersizlik hafif derece
Triküspit yetersizlik sekonder derece 40
AML ve PML de hafif kalınlaşma
Romatizmal aort ve aort kapağı
Hafif derece aort yetersizliği
Pulmoner hipertansiyon
Anjio sonucuna göre koroner bypass gereği olmadığı söylendi.
Şeker tahlilleri sınırda yüksek çıkıyor, daha önce koah tanısı koyulmuştu. Tansiyon sorunu yok.

BÖBREK TAŞI OLAN HASTADA KALP AMELİYATI

Hocam iyi günler,
Babam 68 yaşında, 10 ay önce kalbine anjio yaptılar ve stend taktılar, 2 ay önce böbrek taşı için ameliyat oldu. Şimdi bir bacak ağrısı ile ... kalp damara gittik, tüm tetkikleri yaptılar ameliyat dediler. Hem ikinci bir gözün görmesini istememiz sebebiyle, hem de bu kadar kısa sürede bu kadar müdahale geçirmiş olması sebebiyle ve yine bu durumun belki bir ameliyat olmadan neticeye kavuşturula bilir mi düşüncesiyle zat-ı alinize müracaat etmek istiyoruz. Lakin İstanbul dışında olduğunuzu asistanınız beyan etti. Bende elimizdeki tüm tetkikleri dijital ortamda mail yolu ile size göndersem sizde bu tetkiklerden bu durumun ameliyat şart yada değil yada görüşünü bize bildirseniz ve bu yönde hareket planımızı yapsak diye bir düşünce içerisindeyiz. Konu ile ilgili kıymetli düşüncelerinizi bekler saygılar sunarım.

DİLATE MİYOPATİDE KÖK HÜCRE TEDAVİSİ

Ablam (48 yaş) 16 yıl önce geçirdiği ağır gribal enfeksiyon sonucu Dilate Kardiyo Miyopati hastalığına yakalandı. Üç yıl öncesine kadar EF si %40 iken, aynı hastalıktan kaybettiğimiz abimizin üzüntüsünden dolayı EF %25 e düştü ve ritim bozukluğundan dolayı ICD takıldı. 1 aydır ablamda yoğun karın şişmesi mide ve bağırsak sorunları çıkmaya başladı. Bir türlü ne olduğu bulunamadı kalp merkezinde 9 gün yattı ve EF si %15-18 arası çıktı. Kalbin sağ bölümünde ödem olduğu ortaya çıktı tedavisi yapıldı şimdi evde ama konseye girecek. Abim ve kuzenimi aynı hastalıktan yakın zamanda kaybettik. Ve ben araştırmalarım sonucunda sizi buldum kök hücre hakkında yazılarınızı okudum. Eğer ablam bu kök hücre tedavisi için uygun ise bu tedaviyi yaptırmak istiyoruz. Ekg sonuçlarını da göndermek istiyorum. Lütfen cevabınız çok önemli bizim için. Sizden bir umutlu haber bekliyoruz. Lütfen bize yol gösterin

KALP DAMAR TIKANIKLIĞINA BAĞLI KALP YETMEZLİĞİ

Konya'da bir doktoru araştırırken tesadüfen size rastladım. Başarılarınız okudum, size kısaca babamın durumundan bahsetmek istiyorum. Kendisi 68 yaşında damarlarının birçoğu tıkalı, kalp yetmezliği ileri derecede olduğu için risklerinden dolayı müdahalede bulunulmadı, kalbi yüzde 20lerde çalışıyor. Birkaç yıldır bu şekilde yaşarken 2 gün önce kalp krizi geçirdi

Yoğun bakımdan çıkardık. Bu arada ciğerlerinin durumu da iyi değil KOAH var, ciğerleri su topluyor, zaten hasta olmasına rağmen sigaraya devam ediyordu, en son kriz geçirince bıraktı. Anlayacağınız durumu ciddi yapılabilecek çok bir şey yok bunu biliyoruz. Yine de size yazmak istedim. Son olarak anjiyo için de damarlarını ince bulduğundan dolayı kendi doktoru tavsiye etmiyor. Cevabinizi bekliyorum şimdiden ilginiz için teşekkürler, iyi günler dilerim. 

STENT OLMAZ MUTLAKA BAYPAS DEDİLER

Annem 70 yaşında, 7 ay önce küçük bir kriz atlattı ve bunun sonucunda İstanbul ... hastanesinde anjiyo yapıdı. Anjiyonun sonucunda 2 tane %90, 2 tane % 80 tıkalı olan damar olduğu ve "karmaşık bir bölgede yer aldığı içinde stent veya balonla şişirme yönteminin uygulanamayacağını mutlaka Bypass olması gerektiğini" ilettiler. Daha sonra hastaneden çıkış yapıp ... Hastanesine gittik. Orada hem yaşı hem de bel fıtığından dolayı bir süre "ilaç tedavisine başlayalım sonrasında tekrar kontrol edelim" dendi. Şuan yine aynı durum yaşandı ve kendisi Manisa'da acil Anjiyo olması için yatış verildi. Size ulaşmamız için ne yapmamız lazım yardımınıza ihtiyacımız var. 

Kalp Hastalıkları ve Tedavileri için ayrıntılı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız  

Kalp hastalığı ve "tedavisi yok, bu hastalıkla yaşamaya alış"  denilen hastaların tedavi sonrası yorumlarını okumak için lütfen tıklayınız  

Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'ün özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

İletişim ve Randevu için lütfen tıklayınız   

Yasal Uyarı

Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sorumlu tutulamaz.Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.