https://www.ahmetakgul.com.tr/ Prof. Dr. Ahmet Akgül - KALP Sorular: Acil kalp anjio işlemi...

BİRDEN FAZLA KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Babam ilki kalp spazmı ve son ikisi kalp krizi olmakla beraber üç kez kalp ile ilgili rahatsızlık geçirdi. Kalp spazmında ana damarına balonlama yapılarak tek bir stent yapıldı. Aradan uzun yıllar geçti. 2018 yılında kalp krizi geçirdi yine aynı damara 2 stent daha takıldı. 1 yılı dolmadan 3. kez kalp krizi geçirdi ki bu seferkinin şiddeti çok fazlaydı şükür ki erken müdahale edilerek yine aynı damara 2 stent daha takıldı. Dr ile yapmış olduğum görüşmede herhangi geçireceği bir krizde aynı damara baypass müdahalesi yapılamayacağı damarın boydan boya stent ile kal olduğu söylendi ve kesinlikle sigara içmemesi tavsiye edildi. Babam ilaçlarını düzenli kullanıyor fakat sigara kullanmamaya sadece ay dayanabildi endişelerim çok fazla bu sıklıkta kalp krizi geçirmiş bir hasta için ne yapmalıyız. Önerileriniz bizim için çok önem teşkil etmektedir.

kapalı kalp bypass

KALP KRİZİ

Benim annem şu anda yoğun bakımda yatmakta. Solunum yetmezliğine bağlı olarak kalp krizi geçirdi
50 gündür yoğun bakımda yatmakta. Treakeostomi açıldı. Keskini topladı. Tam taburcu olacakken yoğun bakım enfeksiyonu kaptı.
Şu an aşırı derecede balgam var. Ve enfeksiyonu durduramıyorlar. Çeşit çeşit antibiyotikler veriliyor. Ama balgam durmuyor gün içinde 4 - 5 defa entübe ediliyor.
Önereceğiniz veya yapabileceğimiz bir şey var mı? Lütfen yardımcı olur musunuz?

KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Yaklaşık iki hafta önce dayım kalp krizi geçirdi, 1,5 hafta kadar yoğun bakımda yattı. Doktoru bana artık kalbinin %25 kaldığını yapılabilecek bir şey kalmadığını söylediler. Verdikleri ilaçlar dayımı rahatlatmıyor, şiddetli nefes darlığından dolayı uyuyamıyor. Bunun tedavisi yok mudur acaba hocam. Bize bir yol gösterin.

ATRİAL ANEVRİZMA VE ATRİAL SEPTAL DEFEKT

Ahmet bey merhaba, doğru posta adresine mi yazıyorum bilmiyorum ama şansımı denemek istedim. Ben 22 yaşındayım 1 buçuk yıl önce açık ameliyatla ASD tedavisi oldum. Tanı konulurken defekt ile birlikte bir de atrial septal anevrizma olduğu söylenmişti. Tedaviden sonra gittiğim kontrollerde ise geçişin primer olarak kapatıldığını; ancak balonlaşmanın hâlâ olduğunu söylediler. Doktorum kalp atımını yüksek bulduğu için önce Beloc 25 ile başlamıştı, şimdi ise sinüs taşikardi tanısıyla Saneloc 100 kullanıyorum. Hissettiğim çarpıntıların veya dışardan hissettiğim kalp atımlarının anevrizma ile bir ilgisi olabilir mi? Bu anevrizmanın bana bir zararı var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Gündelik hayatımda herhangi bir stres veya yorgunluk yaşamıyorum, çarpıntılar da ara sıra kanat çırpma şeklinde oluyor. Çarpıntının olmadığı zamanlarda da bazen uzanır pozisyondayken atışları şiddetli ve dışardan görünebilir şekilde hissediyorum. Meşgul ettiysem kusura bakmayın, şimdiden çok teşekkür ederim.

Tedavi Olmak İstiyorum

Emekli sandığı emeklisiyim. İskemik kalp hastalığı, Aortik kalp yetmezliği, Venöz yetersizlik (kronik) (periferik) tanıları konuldu. Size tedavi olmak istiyorum. Zonguldak’ta ikamet ediyorum. Randevu ve ücret konularında tarafıma bilgi verilmesi hususunda yardımcı olabilir misiniz?
4 Ayda Yaram Kurumadı Ve İki Sefer Patladı
Daha önce Kasım ayında sizinle randevumuz vardı. Pandemiden dolayı iptal olmuştu. Yeni randevulara başladınız mı? Son 4 ayda yaram kurumadı ve iki sefer patladı ve hastaneye zor yetiştim. Acil bir durumum var bundan dolayı randevu istiyorum sizden. Şimdiden teşekkür ederim.

Diz Altından Sonra Diz Üstünden Ampüte Edildi

Ahmet Bey iyi çalışmalar. Babam 77 yaşında. 2020 Ocak safra kesesi, Şubat kolon kanseri ameliyatı, Kasım 17 subdural hematom operasyonu geçirdi. Aralık ayında koah ve fibrosiz tanısıyla hastanede 40 günü aşkın süredir yatmakta. Kan pıhtılaşmasından dolayı, sağ bacak önce diz altından sonra diz üstünden ampüte edildi. Şu an sol bacakta pıhtılaşması nedeni ile kesilme riski taşıyor. Sizin görüşleriniz çok önemli bizim için. Randevu için numaralarınıza ulaşamıyoruz. Randevu için yardımcı olabilirseniz çok seviniriz.

Online Olarak, Yardımcı Olabilme İhtimaliniz Var Mı?

Hocam merhaba. Benim boğazım her sene 1-2 defa enfeksiyon kapar. Ama şu son zamanlar dikkatimi boğazımda sürekli enfeksiyon izinin olması. Şöyle ki değerli hocam;

Ben 26 yaşında Hipertansiyon hastası biriyim. 2 sene önce kalbime sancılı ve baskım bir ağrı girdi. Hiç bir pozisyonda rahat duramıyordum. Eğilip kalkamıyordum. Acil servise başvurdum. Oradan dahiliye servisine yatırıldım. Bana birkaç hareket yaptırdı ve perikardit dedi sayın doktor. Bana ilaç olarak enfexia verdi. İşte bundan sonra kullandım ilacı sonra bıraktım. Ağrı geçti,
ama aylardır çok hafif olarak ayda 1 2 defa ağrı oluyordu. Şu son zamanlar şiddetli ağrım var. Kaslarım sıkışıyor gibi. Ve böbreğimde de ağrı başladı. Usg çektirdim. Bir şey çıkmadı. Hocam sizden ricam Allah rızası için online olarak, yardımcı olabilme ihtimaliniz var mı? Ücretimi hesabınıza yatırsam. Filmleri göndersem size. Bana bir ilaç yazsanız. Devlette doktora dedim ki, Göğüs ağrım var. Sancılı ve doktir perikardit demişti. Doktor, "Panadol iç"
Bir diğeri spor yap dedi. Ben anlam veremiyorum artık. Sizi buldum. Gerçekten ilgilendiğinizi gördüm. Yazınızı okudum. Lütfen yardımcı olun hocam.

İskemi %3 Çıktığı İçin Ameliyatı İptal Edip Beni Taburcu Ettiler

Değerli hocam, vaktinizi almadan kısaca sorumu yazacağım. 10 yıldır damar hastasıyım birden fazla stend taktım.
Bir ay önce anjiyo yaptım, sonuç olarak ameliyat önerdiler ameliyata karar verdim. Bir hafta hastane de yattım birçok tetkik yaptılar, son tetkik sıntıgrafısı yapıldı iskemi %3 çıktığı için ameliyatı iptal edip beni taburcu ettiler. Size muayene olmak istiyorum bana yardımcı olur musunuz?
Peşinen çok teşekkür ederim.

KOL AĞRISI

İyi çalışmalar, annemin son 2 gündür yaşadığı kol ağrısı ve parmaklarda uyuşma şikayeti dolayısıyla ailede (anneannemde) olan kalp krizi geçmişinden ötürü doktora görünme ihtiyacı doğdu. Hocamız Sayın Akgül için iyi yorumlar okuduğumuz için sizlere danışma ihtiyacı hissettik haftaya bizi kabul edebileceğiniz boş bir randevu saatiniz var mıdır ve muayene ücretini öğrenebilir miyim lütfen? İyi çalışmalar dilerim.

MUAYENE

Hocam merhaba ben eski futbolcuyum. Benim şikayetim kalp kası daralması bununla alakalı uzun zamandır diltizem kullanıyorum ama son iki aydır ritimde sürekli bir bozukluk hissediyorum. Nette araştırma yaparken siz çıktınız ve inceledim size muayene olmak isterim ama öncelikle şartlarından dolayı muayene ücretinizi öğrenip sizden randevu talep etmek istiyorum. Rabbim başarılarınızı daim eylesin.

DAMAR GENİŞLEMESİ

2 konuda fikrinize danışmak istiyorum.
1. yaşım 38 çarpıntı için 1yıl evvel test ve ekg’ye girdim. Sorun yok dendi ama kasıklarımdan bacaklarımda dolaşan kanı sanki hissediyorum bir serum hortumumda hava ile karışık geziyor gibi bazı yerleri mandallanmış gibi hissediyorum. Kusura bakmazsanız ilişkimin son anında dahi bir ağrı bir basınç da oluşuyor kasık kısmımda dizlerimin arka ve yanları da böyle rahatsız. Ayda birde olsa huzursuz bacak sendromu da oluyorum Buna damar tıkanıklığı diyebilir misiniz?
2. sorum babam 61 için 2 sefer damar genişlemesi teşhisiyle anjiyoya aldılar. 2’side başarısız oldu operasyon anında 2 veya 3 doz da verseler çarpıntı veremiyorlar onun içinde damarı göremiyorlarmış. Bunun da çözümü yok mu acaba? Çok teşekkür ederim şimdiden saygılar.

MİTRAL KAPAKTA EGZANTRİK YETMEZLİK

Merhaba. Annem 68 yaşında, kalp rahatsızlığı var. Transtorasik Ekokardiyografi raporundaki sonuç kısmında aşağıda bilgiler yazmakta. Sizin sayfanızı okudukça umutlandım. Sizin yorumunuzu öğrenebilir miyim? Çok teşekkürler.
Sağ ventrikül ileri derecede atrialize olmuştur. Mitral kapak açılımı iyi, darlık izlenmedi. Egzantrik II-III MY saptandı. Sol ve sağ atriyum dilate.
İnteratrial septumda 3,7 cm ASD saptandı. Septumda D bulgusu izlendi. Pulmoner çıkım yolunda velosite 1,5 olarak saptandı.

Soğuk Soğuk Terliyor Çarpıntısı Var

Merhaba, umarım rahatsız etmiyorum. Anneme dün sağ kalp katateri ve anjiyo işlemi gerçekleştirildi. Bugün taburcu edildi. Ve doktoru reçeteye kan sulandırıcı ilaç yazmış ecopirin 100 mg reçete edilmiş. Ancak annem öncesinde xarelto 20 mg kullanıyordu. Hemşireye bunu sordum çünkü doktor yoktu. İlk önce tereddütte kaldı ve sonrasında ikisini de alsın dedi emin olamadım. Size sormak istedim, nasıl kullanmalı? Annem şuan soğuk soğuk terliyor çarpıntısı var ve midesi bulanıyor, bunlar anormal durumlar mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. İyi akşamlar.

Acil Gözükmesi Gerektiğini Söyledi

77 yaşında babamın kalbinde ritim bozukluğu var, muayene ettirdiğimiz doktor holter takıp takip etti ve acil gözükmesi gerektiğini söyledi. Hocam rica etsem bize randevu verir misiniz? Çok teşekkür eder size ve ekip arkadaşlarınıza başarılı çalışmalar dilerim, Saygılarımla.

Biraz Dinlendik Den Sonra Olması İçin Nasıl İkna Edebiliriz

Hayırlı akşamlar Ahmet Bey,
Ben Eskişehir' den yazıyorum annem şuan hastanede kalp de üç damarda tıkalı açılmadı. Anjiyoyla daha önce 1 damarına stent takılmıştı. Anneme paypas dediler, annem olmak istemiyor. Ne olur bize yardımcı olur musunuz nasıl ikna edebiliriz. Biraz dinlendik den sonra olması için nasıl ikna edebiliriz. Paypas çok mu zor bir ameliyat, çaresiz kaldım küçük bir bebeğim var çıkıp araştırıp soramıyorum gidemiyorum.

Bir Yol Gösterseniz Olur Mu?

Hocam merhabalar. Çok zor durumdayız. Sizin çok iyi bir doktor olduğunuzu duydum. Babam kalp hastası bypass ameliyatı olmuştu 2000 yılında. Bugün hastaneye kontrole gitmiş hemen anjiyoya almışlar. Ana damar tıkanıkmış 2 damar. Biz ne yapacağımızı bilmiyoruz. Size anjiyo raporunu göndersem bir yol gösterseniz olur mu? Doktoru iyi bir cerraha gösterin demiş.

Olası Bir Durumda Size De Gelebiliriz

Doktor bey merhabalar, size sorum olacaktı. Babam yaklaşık 8 gün önce anjiyo oldu. Fakat 8 gündür göğüs ağrısı çekiyordu. Bugün doktoruna tekrar gitti ve olmaması gerektiğini söylemiş. Anjiyo tekrar etmek istemiş. Bu neden kaynaklana bilir mi acaba. Biz Bursa’da ikamet ediyoruz. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Olası bir durumda size de gelebiliriz.

Sabah 38 Numara Ayakkabı Giyiyorum, Aksam 40 Numara Ayakkabı Zor Oluyor Ayağıma

Ahmet hocam merhaba, 32 yaşındayım 1,5 yıl önce 15 dakika kadar geçici is kemik atak geçirdim. Acilde troponin yüksekti ertesi gün anjiyoya alındım hayati tehliken var denilip, Miyokardiyal bridge teşhisi kondu.1,5 yıldır isoptin 120 mg kullanıyorum sadece fakat yeterli gelmiyor, her sabah kalktığımda yüzüm şiş uyanıyorum, Sabah 38 numara ayakkabı giyiyorum, aksam 40 numara ayakkabı zor oluyor ayağıma. Sürekli gün içerisinde kalp sıkışması yaşıyorum.

Acaba Saatler Önceden Şişelerinden Çıkarmam Sakıncalımı?

Merhabalar hocam nasılsınız.
Ben ecoprin kullanıyorum ( trombosit yüksekliğimden dolayı ). Aynı zamanda tansiyon ilacı da kullanıyorum, Amlocard ve olmetec. Kan sulandırıcı ile tansiyon ilaçları arasında kaç saat fark olmalı, beraber içebilir miyim? Ayrıca ben bunları sabahtan hepsini şişelerinden çıkarıp bir cam kapla iş yerime götürüyorum. Acaba saatler önceden şişelerinden çıkarmam sakıncalımı. Pandemiden dolayı iş yerinde zor olduğu için bu şekilde götürüyorum. Teşekkür ediyorum

Son Bir Kaç Aydır Kalbimde Ani Kuş Kanadı Pırpırı Olup

Hocam iyi günler dilerim. Son bir kaç aydır kalbimde ani kuşkanadı pırpırı olup, arkasından 150 varan bir çarpıntı ve sonrasında düşüyor ama bu seferde 110 lar da takılıp saatlerce çarpıntım oluyor. Sizden ricam eğer randevu alma gibi bir durum varsa, randevu alıp size muayene olmak istiyorum. Çünkü ruh ve sinir sistemimde bozuluyor. Mesajımı görüp bilgi verebilirseniz sevinirim. Kolay gelsin iyi çalışmalar dilerim.

Ahmet Hocam Ölmek İstemiyorum

Hocam Haziran ayında size yazmıştım sorunlarımı ablasyon olduğumu. Kalp teklemelerim halen devam ediyor, göğüs ağrım ve sırta vuran ağrılarım devam ediyor. Yokuş çıkarken nefes daralması oluyor göğüs hastalıkları uzmanı kan sulandırıcı verdi kalp krizine yatkın bir bünyem olduğunu ve ecopirin pro kullanmam gerektiği, ciğerlerimde bir sorun olmadığını söyledi. Muayene başladınız mı ben Tokat Erbaa dan geleceğim Ahmet hocam ölmek istemiyorum. 15 yaşında ikiz kızlarım var. Onları yalnız bırakmak istemiyorum lütfen bana yardımcı olun.

NEFES DARLIĞI

Hocam kalp yetmezliği var bende. By pass oldum. Yaşım 48 kalbin ef değeri 25 akciğerlerde sağ tarafta sıvı birikimi var. Bacaklarda ödem ve nefes darlığı mevcut acaba bu kök hücre tedavisi olabilir miyim? Maliyeti ne kadardır?

ACİL RANDEVU

İyi günler hocam annem son bir aydır. Göğüs ağrısı vardı. Diyalize girdiği hastanede yapılan anjiyografide kalp damarlarının tıkalı olduğunu söylediler. Hocam acil bypass ameliyatı olması gerektiğini söylediler. Hocam annem hem diyaliz hastası hem de meme kanseri tedavisi görüyor. Nasıl bir yol izlememiz gerekir. Hocam ACİL olarak bize bir randevu verebilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

KALP ENZİMİ YÜKSELDİ

Merhaba Sayın Ahmet hocam, ben bu mesajı size Erzurum'dan gönderiyorum. 56 yaşında olan ve öncesinde kalple ilgili hiçbir hastalığı ve tedavi geçirmişliği olmayan babamı;11 Kasım sabahı başlayan ve akşam saatlerine kadar devam eden mide ağrısı şikayetiyle ilçemizdeki entegre devlet hastanesine götürdük. EKG de her şey normal iken; kan testinde kalple ilgili bir enzim-ki bu enzim kalp krizi belirtilerine işaret ediyormuş- yüksek çıktı. Eşimde hastanede doktor olduğu için durumu riske etmeden ambulansla Erzurum merkezdeki eğitim ve araştırma hastanesine gittik. Orda yapılan testlerde de sonuçlar benzer çıkınca anjio yapma kararı verildi. Anjio sonucunda; ana damarlarında ve kılcal damarlarda yüzde 60, 80 v90 ve 100 oranında tıkanıklık tespit edildi. Alan dışı bir konu olduğundan sonuçları yorumlayamıyorum efendim. Hemen açık kalp ameliyatı teşhisi konuldu. Hocam şaşkınlık içerisindeyiz: babacım asla sigara içmez, alkol kullanmaz, kilolu değildir, çok aktiftir; ailemizden kalp sorunu yoktur. Nasıl oldu da biranda böyle bir şey oldu anlayamadık; üç gündür ailecek mahvolmuş durumdayız. Türkiye'deki tüm kalp doktorlarını araştırıyorum üç gündür. Hocam size en acil şekilde ulaşıp sonuçları bir de size göndermek; incelemeleriniz doğrultusunda yönlendirmelerinizi bekliyoruz. Lütfen bu cevap veriniz!

Yarın Getirin Derseniz Yarın Geliriz

Hocam merhabalar, sizi rahatsız ettim kusura bakmayın ama bir konu hakkında görüşünüze başvurmak istedim. Amcam için gerçekten bize sadece siz yardımcı olursunuz. Bende sağlık çalışanıyım, lütfen yarın getirin derseniz yarın geliriz. Ben Iğdır’da çalışıyorum amcam Mersin’de yaşıyor.

Başım Kopacak

Selam Hocam, bir haftadır başımda ağrı var. Normalde ritim bozukluğu hastalığım var. Tensilo 50, coveram 10 5 kullanıyorum, dahiliye gittim ekg tahlil röntgen çekti bir şey bulamadı. Hafif sinüzit var dedi antibiyotik verdi, sonra nöroloji hekimine gittim anlatım. 5 ay evvelki mr çekimim vardı ona baktı bir şey yok dedi. Stres giderici ilaç verdi ama ağrı devam ediyor. Böyle burundan nefes alırken sanki başım kopacak, tansiyon da 10 15 /9 14 /9 14.

Düzenli Olarak Kontrol Olmaktaydım

Hocam merhaba, normalde ben Ankara'da kalp cerrahına düzenli olarak kontrol olmaktaydım. Aort kapağımda 2. Dereceden yetmezlik ve doğuştan 2 yaprakcıklı olduğu ve çıkan aortun 41 mm olarak izliyorduk. En son Temmuz ayında tomografi çektirdim ve çıkan aort 44 mm olarak tespit edildi. Düzenli olarak muayene olduğum doktorda 41 mm'den 44 mm bir ilerleme olduğu için ameliyat olmam gerektiğini söyledi.

KALP YETMEZLİĞİ VE BUERGER HASTALIĞI

Babam 73 yaşında kalp yetmezliği var ve pil kullanıyor. 3 sene önce sağ ayağına beurger teşhisi kondu ve 10 günlük ilaç tedavisi ve kök hücre tedavisi gördü. Son 3 ay da diğer ayakta başladı. Her iki ayakta da mantar var ve bizim gözlemlediğimiz mantar azdıkça durumun kötüleştiği. İzmir’deyiz. Durumumuz sizin müdahale edebileceğiniz bir durum mu tam bilemiyorum. Direk iletişime geçmek isterseniz size durumu daha detaylı anlatıp fotoğraf gönderebilirim. Uygun görürseniz muayenehanenize getirmeyi isteriz. Durumla ilgili geri dönüş yaparsanız çok sevinirim. İyi akşamlar, mutlu yıllar.

GENÇ KALP KRİZİ

Hocam, anlattıklarınız doğrultusunda yazıyorum. Eşim 39 yaşında ayakta iken kalp krizi geçirdi stent takıldı. Damar %90 tıkanmış. Ama beslenmesi iyi ( eksi mayalı siyez ekmek, ev yapımı yoğurt, zeytinyağı tüketen, kırmızı ete düşkün olmayan istisnalar dışında çevremize göre iyi beslenen biri) sigara kullanmıyor.(4 sene önce bıraktı) aile geçmişinde kalp krizi yok. Yaşı çok genç neden oldu?

GÖĞÜS AĞRISI

İyi günler hocam annem son bir aydır. Göğüs ağrısı vardı. Diyalize girdiği hastanede yapılan anjiyografide kalp damarlarının tıkalı olduğunu söylediler. Hocam acil bypass ameliyatı olması gerektiğini söylediler. Hocam annem hem diyaliz hastası hem de meme kanseri tedavisi görüyor. Nasıl bir yol izlememiz gerekir. Hocam ACİL olarak bize bir randevu verebilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

KÖK NAKLİ

Merhaba hocam babam 5 yıldır damar hastalığı var. Şuan yürüyemez hale geldi birçok kez ameliyat anjio oldu ama bir sonuç alamadık damarları incelmiş ve büzüşmüş ayaklarda damar kalmamış artık sizin videoları izledim, kök hücre nakli falan yapılıyormuş yardımcı olur musunuz lütfen?

ACİLİYETİMİZ VAR

Hocam “kapalı ameliyat” diyoruz ama Batman'dan Diyarbakır'a, Diyarbakır'dan İstanbul'a, İstanbul'dan İzmir'e, şimdi Antalya'ya gidiyoruz hocam. Yani en son sizi bulduk. Hani acilen bize ulaşmanız mümkün mü, kapalı ameliyat istiyoruz ama hani oradan oraya yuvarlanıp gidiyoruz hocam. Ani bir tahlilleri göz atsanız şu an İzmir'deyiz. Yarın da Antalya yola çıkacağız. Hani baka biliyorsanız aciliyetimiz var hocam. Hani bir yardımcı olursanız çok seviniriz.

DAMAR KOPACAK KADAR İNCELMİŞ

Annem 47 yaşında, 3 kalp damarında daralma var ve şeker hastalığının olmasından dolayı yıpranmanın daha çok olduğu söylendi. İlk gittiğimiz doktor acil bypass önerisinde bulundu. İkinci gittiğimiz doktor ise özelikle bir damarının kopma aşamasında olduğunu söyledi ve yaşı genç olduğundan aynı zamanda engelli çocuğuna bakacak kimse olmadığından stend takma önerisinde bulundu. Bu durum ile alakalı sizle görüşmek isteriz iyi çalışmalar.

KALBE KÖK HÜCRE

Merhabalar Ahmet Bey,
Annemin yaklaşık 4 yık evvel başlayan diyaliz tedavisinden sonra gelişen kalp yetmezliği için yaptığım araştırmalar neticesinde kalbe yapılan kök hücre tedavilerinden fayda gören insanların olduğunu duydum, bende annem için bu tedaviyi yapabilecek doktor arayışına başladım. Beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim.

ERZURUM’DA BY PASS AMELİYATI

Hastamıza Erzurum’da Bypass ameliyatı önerisinde bulunuldu, Ancak Erzurum … Hastanesinde Bypass ameliyatında Göğüs Kafesi ikiye ayrılarak yapılmakta ve hastamıza risk doğurmaktadır. Önerilen ameliyat teknik göğüs kafesinin altından çoklu bypass tekniği. Ancak Erzurum’da bu teknik uygulanmıyor. Hocam hastanenizde hastamızın ameliyat edilebilir ise en kısa ne zaman olabilir ve ortalama maliyet ne kadar? Saygılarımla

TEK DAMARDA STENT VAR

Hastamız şu an genel durumu iyi bir kalp sıkışması ve semptomları yok rutin kontrollerde kap damarlarının tıkandığı görüldü. Hastamız 49 yaşında şeker ve tansiyon hastalığı var 140 kg ağırlığında 190 cm boyunda, geçen süre içerisinde 3 kere beyine pıhtı atma olayı yaşandı, tedaviler ile süreç bir iz bırakmadan atlatıldı. 2011 yılında kalp krizi nedeniyle tek damarda Stent takıldı.

ANJİO AORT DAMAR TIKANIKLIĞI

Hocam merhabalar. Lütfen mesajımı alırsanız denk gelirde okuma şansınız olursa Allah’ın adı aşkına dönüş yapın. Hocam eşim için yazıyorum konuda belirttiğim gibi “aort damar tıkanıklığı” dendi. Bugün anjio yapıldı, “ameliyat” dendi, heyetle görüşüldükten sonra. İzmir’den yazıyorum, eşim açık kalp ameliyatı olmak istemiyor. Crp tedavisi görüyor, kullandığı canlı protein serumları var. Diyabet hastası son 2 yıldır crp tedavisi görüyor, remsima adlı serum veriliyor: 6 haftada bir 4 doz şeklinde. Bugün biyografi ve özgeçmişinizi okudum. Böyle bir hastayı iyi etmek için siz bir vesile olabilirsiniz hocam.

TIKALI DAMAR AÇILDI

1960 doğumlu kayınpederim var, kalp krizi geçirdi. Tıkanık 2 damar açıldı fakat 1 damar açılamadı. doktorlar belli zaman diliminde açmak için tekrar çağırdı fakat açılmadı. Ameliyat içinde kalp yorgun olduğu için almak istemediler, bundan sebep biraz bitkin hastamız internette gezinirken bu siteye rastladım. Çalıştığınız hastane nerede ve muayene ve tetkikler için veyahut ameliyat olunursa toplam tahmini ne kadar fiyat tutar? İyi günler dilerim.

ULTRASON İLE BAKTILAR

Hocam iyi günler. Ben eşim için mesaj atıyorum esim 5 sene önce NHL hodking lenfoma hastalığı atlattı. Çok şükür tedavisi bitti 5 sene oldu. 15 radyoterapi aldı göğsün tam ortasına ve 6 kemoterapi aldı. Sağ boyun bitiminden göğüs ortasına kadar uzun bir stent takıldı. Bu yüzden carbasalaat calcium isimli bir ilaç kullanıyor. Hocam eşimin geçen seneden itibaren sol göğsünün sol üstünde tek noktada bir ağrı gelip gidiyor. Çoğu zaman otururken dinlenir haldeyken oluyor yürürken merdiven çıkarken hiçbir şikayeti yok bazen, bu ağrı gelince ben kalbini kulağıma dinliyorum normal atım arasında tekler gibi ya da iki kere atar gibi duyuyorum. Doktora gittik geçen sene kalbe ultrason gibi bir şeyle baktılar kalp kapakçığı in ve kalbin bu problemi olmadığı kireçlenmenin de olmadığını söylediler. Hocam bu ağrının kaynağı ne olabilir ben Hollanda'dayım. Bize bu yol gösterir misiniz, neden olabilir sizce? Fikriniz nedir? İnşallah dönüş yaparsınız hocam iyi aksamlar.

KORONER DAMAR BİLGİSAYARLI TOMOGRAFİ

Hocam iyi çalışmalar Koroner anjiografi BT, sonucu hakkında değerlendirme yaparsanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim
Klinik Ön Tanı: Hasta bilgileri: Yaş: 45 Boy: Kilo: Nabız: Teknik ; prospektif EKG gating Tetkik kalitesi : yeterli Bulgular Kalp boşlukları normal anatomik lokalizasyonunda olup kalp boyutu olağan sınırlardadır. Epikardiyal ve perikardiyal yağ doku miktarı yaş ile birlikte değerlendirildiğinde artmıştır. Obezite ya da steroid kullanımını öyküsü değerlendirme önerilir. Sol ventrikül trabekülasyonu, myokard duvar kalınlığı normal izlenmiştir. Aort triküspit kapak yapısı göstermekte olup aort boyutları sinüs valsalva düzeyinde 35x35x36 mm, asenden aorta düzeyinde 33x33 mm olarak ölçülmüştür. Koroner damarlarda değerlendirilmesinde varyatif olarak sol dominant izlenmektedir. Sağ ana koroner arter az gelişmiş (hipoplazik) görünümde olup marginal dal ile devamlılık göstererek sonlanmaktadır. Sağ ana koroner arterde erken dönem ateromatöz değişiklik lehine olabilecek kısmi cidar kalınlaşması mevcut olup belirgin plak formu saptanmamıştır. Varyatif olarak sol ana koroner arter izlenmemiştir. LAD ve CX orta kök şeklinde orjin almaktadır. CX değerlendirilmesinde; iyi gelişmiş olup erken ateromatöz değişiklik lehine cidar kalınlaşması izlenmiş, OM dal verdikten sonra minimal - hafif derecede darlık izlenmiştir. (%10 ve daha az) LAD değerlendirilmesinde; distal kesiminde hafif darlığa neden olan cidar kalınlaşması ve düzgün yüzeyli ince fibröz plak izlenmektedir. (yaklaşık %20). Diagonal dallar normal morfolojidedir. Hastaya ait görüntüler Doç Dr Bahadır Kırılmaz ile birlikte değerlendirilmiştir.

 

 

anj.png

 


Yukarıdaki gazete haberinin tamamını aşağıda okuyabilirsiniz veya orijinal haberi görmek için TIKLAYABİLİRSİNİZ.

"DÖRT çocuk annesi Hatice Kara ilk kalp krizini 1999’da geçirdi. Yaşadığı yer olan Sivas’ta ve Malatya ile İstanbul’da hastane hastane dolaşmaya başladı.

Anjiyo, balon, stent uygulamaları peşi sıra geldi.

Bir türlü göğsünde hissettiği ağrılar bitmedi. Kısa yürüyüşler bile zor geliyordu. Sırt üstü yatamıyor, ancak oturarak uyuyabiliyordu. Geçtiğimiz martta geçirdiği kalp krizinden sonra yoğun bakım ünitesine alındı. Orada iki kalp krizi daha geçirdi. Hastane dolaşmaktan, anjiyolardan bıktı. “Bütün sosyal hayatım bitmişti. Evden dışarı çıkamıyordum. Her sabah ‘ölecek miyim, kalacak mıyım?’ diye düşünerek uyanıyordum. Sanki göğsümde bir kamyon oturuyordu. Evde yalnız kalamıyordum. Her anjiyo, balon, stent sonrası aynı sıkıntıları yaşıyordum. Artık anjiyo olmak istemiyordum” diye anlatıyor o günleri.

Aldığı ilaçlara rağmen balonla açılan kalp damarlarına yerleştirilen stentler her seferinde yeniden tıkanıyordu. Nihayet televizyondaki bir sağlık programında Bakırköy Sadi Konuk Araştırma ve Eğitim Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Şefi Doç. Dr. Ahmet Akgül’ü gördü. Divriği’den atlayıp İstanbul’a geldi. Doç. Dr. Akgül, Kara’yı muayene etti. Kalp damarlarındaki 10 stente rağmen ağrı ve yorgunluk şikayetleri devam ediyordu. Doç. Dr. Akgül, “Stentler konduktan sonra verilen kan sulandırıcılara karşı demek ki direnç geliştirmişti. Şeker hastalığının daetkisiyle yeniden tıkanıyordu. Ameliyata karar verdik” diyor.

LİTERATÜRDE ÖRNEĞİ YOK

Kara’nın iki bacağından alınan damarlarla, 4 kalp damarına by-pass yapıldı. Doç. Dr. Akgül, “Stentler damarlara öyle dizilmiş ki, ameliyat yapmak çok zor oldu. Kadın damarları daha ince. Buna şeker hastası olması da eklenince risk artıyordu. Stentlerden birini çıkardık çünkü damarı bağlayacak yer kalmamıştı. Diğerlerine dokunmadık, aralarında kalan boş yerlere yeni damar yollarını bağladık. Stentler böylece devre dışı kaldı. Hastamızın artık kutu kutu kan sulandırıcı ilaç içmesine gerek yok. Literatürü araştırdım, bu kadar çok anjiyo olan hastaya rastlamadım. Guinness Rekorlar Kitabı’na aday olur bence” diyor."

 

 

 

56.jpg


CEVABIMIZ:
 
Hastamızın kalp ile ilgili bir şikayeti olursa önce kallbi değerlendiriyoruz sonra gerekirse tetkikler ve daha da gerekirse anjiografi yapıyoruz. İşte size de anjiografi yapmışlar, zaten kalp krizi geçiren hastalarda anjiografi yapılır. Anjio da kalp damarlarınızda tıkanıklık olduğu için doktorunuz stentler koymuş ve sizi taburcu etmişler. Ama sizin şikayetleriniz devam ediyor.Burada bilinmesi gereken şey şu:
 
Kalp damarlarına anjio yapmak, balon yapmak ve gerekirse stent koymak hep büyük damarlar içindir. Yani size stent koyarak ana damarları açmışar ama kılcal damarlara müdahale edilememiş, zaten stent ile kılcal damarlara müdahale edilemiyor. Kılcal damarların sıkıntısı da size yine kalp ağrısı olarak yansıyor.İşte biz tedavi sonrası, stent sonrası, kalp ameliyatı sonrası geçmeyen sıkıntılara, çarpıntılara, ağrılara, uyuşmalara tedavi amacıyla Gerontolojik Biyorezonans tedavisi geliştirdik. 
 
Geçmiş olsun


Kalp Hastalıkları ve Tedavileri için ayrıntılı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız  

Kalp hastalığı ve "tedavisi yok, bu hastalıkla yaşamaya alış"  denilen hastaların tedavi sonrası yorumlarını okumak için lütfen tıklayınız  

Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'ün özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

İletişim ve Randevu için lütfen tıklayınız   

Yasal Uyarı

Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sorumlu tutulamaz.Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.