https://www.ahmetakgul.com.tr/ Prof. Dr. Ahmet Akgül - KALP Sorular: Tekrar yapılacak Kalp ameliyatları...

BY PASS SONRASI ÇIKAN AORT GENİŞLEMESİ

Merhaba aort damar genişlemisi şuan 5.1 ölçüldü. On sene önce bypass ameliyatı oldum. Dörtlü damar takıldı. 11 yerde tıkanma vardı. Yüzde otuz ile yetmiş arasında damar genişlemesi için kullandığım ilaçlar dışında genişleme için bir ilaç verilmedi. Altı ay kontrol yapalım denildi. Şu anda damar genişlemesi için evar veya tevar yapılamaz mı, bunların yapılması için damarları daha da genişlemesi mi lazım şimdi bu darumda bana açık kalp mi yoksa kapalı ameliyat yapılabilir? Beni ve benim gibi olan hastaları bilgilendirirmisiniz şimdiden teşekkür ederim.

İDRAR SÖKTÜRÜCÜ İLAÇLAR YETERSİZ

Babam 77 yaşında, 2007 yılında by-pass geçirmiş ve şuan sağ kalp yetmezliği nedeni ile 13 gündür hastanede yatmaktadır. Ayakları bacakları, karın ve akciğerleri ödem yapmış durumda. Doktorlar akciğerdeki ödemi söküyor diyor ama ayak ve bacaklardaki ödem lasix vermelerine rağmen bir türlü gitmiyor. İlacın oranını da 20-25 lerde verdiklerini söylüyorlar. Ancak vücut direnç gösteriyormuş. Şuan böbrek ve karaciğerde problem gözükmüyor. Babamda şeker ve yüksek tansiyon var. Ameliyat konusunu açmıyorlar bile. İnanın ne yapacağımızı bilemiyoruz, babamı kaybediyoruz sanki. Bir yol gösterebilir misiniz?

BY PASS YAPILAN DAMARLAR TIKANDI

Babam 2007 yılında by pass ameliyatı oldu. Şu anda by pass yapılan damarlar da tıkandı. Açık olan yalnızca tek damarı kaldı. Bazı doktorlar yapılacak müdahale şansının kalmadığını, çok riskli olduğunu bu tek damara iyi bakılması gerektiğini söylediler. Bazıları ise tıkalı olan damarların %70-75 ihtimalle anjio yöntemiyle açılabileceğini söylediler. Biz şuanda tereddütte kaldık. Sizin babamı görmenizi istiyoruz. Nasıl randevu alabiliriz?

Kaç Yılda Tıkanır


Teşekkürler doktor bey iyi anlattınız şimdi ben bir ay oldu dört damar baypas oldum. Tip iki şeker hastasıyım on yedi yıldır elli altı yaşındayım. Bu damarlar kaç yılda tıkanır birde cinsel işlevim hap kullanmadan olmuyordu. Ameliyattan önce iyileştikten sonra o haplardan kullanabilir miyim beni bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler.

ROMATİZMAL KALP KAPAĞI KİREÇLENMESİ

Doktorum benim kalpte mitral kapak darlığı vardı. 9 yıl önce bir ... hastanesinde balonla anjiyo ile açıldı. Kapağın açılma oranı 1.55 idi. Daha sonra 2016 da bu 1.4 ve 2019 da bu ay muayene olduğumda 1.3 cm çıktı. EKO yapan doktora sorduğumda bu oranın orta mitral kapak darlığı olduğunu ifade etti. Ancak romatizmal kireçlenmesinden çocukken teşhisi kondu.
Sorum şu doktorum:
Binlerce internet sayfasına baktım. Nefes darlığı bende yok. Sigara ve alkol kullanmıyorum. Yaşım 46. Ara sıra boyun fıtığım da var, koluma vuran ağrı oluyor acaba kalp mi, boyun mu bilmiyorum. Yine kalpte kalbimin sol atta ağrı bazen oluyor. Bazen de kayboluyor bu ağrı. Doktora gidip sordum. Nefeste problem yoksa sorun yok dediler.
En önemlisi de bu daralma yani daralma kaç yılda bir olur?
Bu daralma olsa nefes darlığı yoksa mitral kapak sorun teşkil eder mi? Doktorum mitral kapak değişimden korkuyorum tamir edilemez mi?
Kafam çok karışık her kalbim ağrıdığında daralma olacak öleceğim diye korkuyorum.
Nefeste de sorun yok. Tekrar balonla açtırmalı mıyım eski ajiyo yapılan damarlarda ikince kez yapılırsa anjiyo aynı yerden damarlarımda patlama veya yırtılma gibi olumsuz giden bir şey olur mu? Mitral kapağı değiştirmek küçük kesi diyorsunuz bunun endikasyonları var mı? Memur olan için bu ameliyatı devlet karşılıyor mu?
Kaç günde işe dönebilirim?
Ameliyat başarı oranı nedir?
Bu konularda lütfen bilgi verirseniz sevinirim.

KONTROL ZAMANI

Bende lad kalp kasi bandı var ama herhangi damar daralması vs yok. Doktorum ilaçlı tomografi ve efor testi yaptı efor testim çok iyiydi, zaten eski milli sporcuyum hatta koşdukça rahatlıyorum. 15 dk koşturdular ben rahat 20 dk koşardım. Dr önemli bir şey yok dedi. Ben spor hocasıyım, sporla iç içeyim yaşım 46 tavsiyeniz nedir önemli bir şey midir ve ne zaman da bir kontrollerini yaptırayım?

KALP VE DAMAR TIKANIKLIKLARI

Hocam kayınpederim 68 yaşında, bir yıl önce 5 ay arayla 2 kez anjio geçirdi. İlk anjio da %100 tıkalı olan damara stent takıldı. İkinci anjio da %90 tıkalı olan damara stent takıldı. Bir yıl kan sulandırıcı ve kalp haplarını düzenli kullanarak tedavisi devam etmekteydi. Yaklaşık iki ay önce sol böbreğinde kitle tespit edildi. Kitleyi tanımlayabilmek için iğne biyopsisi yapıldı. Biyopsiden sonra yaklaşık 10 gün önce yürüyememe şikayeti gelişti. Kalp doktorumuza konsultasyon istendi. O da doppler usg istedi. Usg sonucunda sağda popliteal bölgede 34x13 mm boyutlarında baker kisti, sağda popliteal fossa inferior kesimde VSP ile ilişkili tromboze venöz yapılar, sağda popliteal vende ve kalf venlerinde subakut kronik Dvt ile uyumlu trombüs formasyonları mevcuttur. Solda VSP ile ilişkili tromboze yüzeyel venöz yapılar mevcuttur. Dendi. Bu sonuca göre doktorumuz sadece ecoprin ve ultrox a ek olarak clexane 0,4 1x1 ve aldactazice 25 mg 1x1 verdi. Hastamızın tekrar ayağa kalkabilmesi için sizin yapabileceğiniz bir ameliyat olur mu? Bana geri dönüş yaparsanız çok sevinirim çok teşekkürler.

ŞİKAYETİM YOK AMA TEKRAR AMELİYAT OLMAM LAZIM

2008 mart ayında aort kalp kapakçığı ve aort damarda genişleme olduğu için ameliyatı oldum. Aort damar yapay damar takıldı bacağımdan bir damarla değişmedi. Aort kalp kapağı biyolojik kalp kapakçığı takıldı. Kardiyoloji “kapak üzerinde gradient artışının çok yükseldiğini ve bir cerraha görünmem gerektiğini” söyledi. Gittiğim hastanenin cerrahi bölümüne gittiğimde raporlarımın ameliyatlık, fakat şikayetlerimin olmaması sebebinden dolayı “biraz daha gözlemlenebileceğimi” söyledi fakat doktor beyde aslında tam karar veremedi ve beni ilk ameliyat eden doktora sormam gerektiğini söyledi. Raporlarımı ameliyat olduğum doktoruma gönderdiğimde “ameliyat olmam gerekebilir” dedi. Bu durumda ne yapmalıyım?
Ameliyat olmam gerekebilir ile ameliyat olmam gerekli arasında fark olduğu için kafam çok karışık. Bu durumun uzaması şuan ki sağlığımda riskleri nelerdir ve yapılacak ameliyat için riskleri artırır mı?
Nefes darlığı yaşamıyorum, normal insanlardan daha fazla yorulmuyorum, 5. katta oturuyorum tüm merdivenleri çıkıp evdeki işlerimi yapabiliyorum, 5 yaşında bir oğlum var ve bu merdivenlerde her sabah onu taşıyorum, akşamları da bazen merdivenlerde oğlumu taşımak zorunda kalıyorum, çalışıyorum, aktif bir hayatım var.
AORT KAPAK
KAPAK : BİOPROTEZ
YETERSİZLİK DERECESİ: HAFİF-ORTA
STENOZ DERECESİ :YOK
Vmax(MS) : 4.60
MAXGARDİENT(mmhg) :107
MeanGradient (mmhg): 67
Kapak alanı: kalın kalsifik izlendi.
SONUÇ
Dejeneratif Biyoprotez aort kapak, hafif triküspit yetersizliği, hafif PHT, Bioporotez kapakta gradient artışı, Hafif orta derecede santral aort yetersizliği.
Hafta sonu kardiyologa gittiğimde bu değerlerin biraz daha arttığını ve artık belirtiler olmasa bile ameliyat olmam gerektiğini söyledi.
Ben ilk ameliyatı açık kalp ameliyatı oldum. İkinci ameliyat küçük kesi ameliyatı olarak yapılabilir mi?
Bu ameliyatta ozaki yöntemi kullanılabilir mi? Bu yöntemin ömrü kısa mı veya bu ameliyat kasıktan girilerek kapakçık değiştirilebilir mi yoksa tek seçenek açık kalp ameliyatı ve mekanik kapak mıdır?
Size zahmet olmazsa. Bilgi verebilirseniz çok teşekkür ederim.

KALP AMELİYATI OLDUM AMA GÖĞÜS AĞRILARIM DEVAM EDİYOR

Merhaba ben 54 yaşında 3 çocuk annesiyim 2007 de kalp by pass ameliyatı oldum Almanya’da. Göğsündeki ameliyat yerinde çok ağrım var. Burada ameliyat yapan klinikte “göğsün birleştirilmesindeki metalleri çıkaralım, ondan olabilir” dediler ama ben Türkiye’de bakılıp ona göre bu işlemin yapılıp yapılmamasına karar vereceğim. İstanbul’a geleceğim, sayın prof. dr. Ahmet Akgül den randevu vermeniz mümkün mü lütfen?

NEFES DARLIĞI VE DARALMA VAR

İlk kalp kapakçığı ameliyatımı 1999 yılında oldum. Şuan kalbim büyüdüğü için nefes darlığı, daralma ve halsizlik yapıyor. Doktorlar ikinci bir ameliyat öneriyorlar. Aort ve nitrat değişimi için. Riskli olan durum ameliyatın uzun sürmesi nedeni ile yoğun bakımda uzun süre kalabilme riski var diyorlar. Bu konuda sizinle görüşmek ve öneri ve tedavi için fikrinizi almak istiyorum.

TEKRAR YAPILACAK KALP KAPAK AMELİYATI

Hocam benim bir ablam var. 27 yaşında doguştan kalp kapakçıklarında sıkıntı var. 5 yaşında iken Ankara’da ilk ameliyatını oldu, doktorlar iyileşmez demişlerdi ama çok şükür iyi oldu.
2. Ameliyatını 20 yaşında oldu kalp kapakçıklarının değişmesi gerekiyordu ama ameliyatta gerek değişimi gerek görmeyip kapakçıklarda lehimleme (onarım) yaptılar. Evlendi zor bir hamilelik süreci geçirdi 3 ay önce doğum yaptı.
Doğum sonrası kalp çarpıntıları, nefes sıkıntısı, çabuk yorulma gibi semptomlar gösteriyor burada bir kaç hastaneye görüştük kalp kapaklarının değişmesi gerekiyor ama bu 3. Ameliyat olduğundan ve durumunun tehlikeli olduğunu doktorlar söyledi. Hocam yardımcı olursanız her zaman duacınız olurum. Teşekkür ederim.

2. AMELİYAT OLMASI GEREKTİĞİ SÖYLENDİ

Babam 1992 yılında iltihaplı romatizma sebebi ile kalp kapağı ameliyatı oldu. Devamlı kontrol için gittiği ... hastanelerinde ki hekimler 2. Ameliyat olması gerekebilir uyarısında bulundular fakat oldukça riskli olduğunu söylediler. İnternet aracılığı ile size rastladım. Randevu alıp babamın sizinle görüşmesini sağlayabilirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar.

img_1121_1.png

 

 



Yukarıdaki gazete haberinin tamamını okumak için aşağıdaki renkli yazıyı okuyun veya orijinal haberi görmek için TIKLAYINIZ.


Robotik sistemler, kalp kapakçığının değiştirilmesi ve tamiri, kalpteki deliklerin tamiri, tek damara by-pass ve kalp tümörlerinin çıkarılmasında başarılı.

Teknolojinin cerrahiye en fazla yansıdığı alan olan robotik cerrahiyle, artık kalp ameliyatları da başarıyla yapılıyor. Yıllar önce beyinden biyopsi almak için en basit haliyle ameliyathanede ilk kez kullanılan robot, bugün "uzay teknolojisinin ameliyathaneye girmiş hali" olarak tarif edilen gelişmiş durumuyla kalpte, kalp kapakçığının değiştirilmesi ve tamiri, deliklerin tamiri, by-pass, kalp tümörlerinin çıkarılmasında uygulanıyor.

KABURGALAR KESİLMİYOR

Kamu hastanelerinde ilk robotik kalp ameliyatını gerçekleştiren Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Şefi Prof. Dr. Ahmet Akgül, kalp ameliyatlarının robot kullanılarak yapılmasının, ameliyatın başarısı ve hastanın iyileşme süreci açısından önem taşıdığını vurguluyor. Robotik kalp ameliyatında, açık kalp ameliyatına kıyasla hastaya en az zararın verildiğini belirten Prof. Akgül, "Bu da hem ameliyat sonrası ortaya çıkabilecek problemleri önlüyor hem de hastanın çok daha kısa sürede günlük hayatına dönmesine yardımcı oluyor" dedi.

Prof. Dr. Akgül, "Robot kullanarak gerçekleştirdiğimiz kalp ameliyatında göğsün altından, kaburgaların arasından 2 delik açıyoruz ve kameranın girebilmesi içinde 4-5 santimlik kesi yapıyoruz. Kaburgaları kesmiyoruz. Açık kalp ameliyatında göğüs kafesi yukarıdan aşağı kesiliyor, ayrılarak iki tarafa doğru açılıyor. Açılırken o bölgedeki kemiklerin elastikiyeti yetmezse bazen bir iki kaburga kırılabiliyor. Kaburgaların kaynaması ve yaptığımız büyük kesinin kapanması zaman alıyor. Robot ameliyatında bunların hiçbirini yapmadığımız için hasta çok daha çabuk işine gücüne dönebiliyor" dedi.

Robotik cerrahi, kalp ameliyatlarının yanı sıra prostat ameliyatları, bazı obezite ameliyatları, kadın hastalıkları, kulak burun boğaz ameliyatlarının bazılarında açık cerrahiye üstünlük sağlıyor. Açık cerrahinin riskli olduğu hastalarda robot cerrahisinin tercih edildiğini belirten Prof. Dr. Akgül, "Akciğerde solunum problemi olan kişilerde, şeker hastalarında ve şişmanlarda robot hastaya verilen riski azaltıyor" diye konuştu. Robotik ameliyatların her yaşta yapılabileceğini, by-pass için damar sayısının önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Akgül, "Tek damar tıkanıklıklarını yapabiliyoruz. Ancak kalbin arka tarafına stent konulacaksa 3-4 damar da yapılabiliyor. Şu anda aort kapağına çok fazla müdahale edemiyoruz ama diğer kapaklara müdahale edilebiliyor" şeklinde konuştu.

KALBİ SU TOPLAYAN AVUKAT BU YÖNTEMLE KURTULDU

7 ayda 57 kilo veren 40 yaşındaki avukat Ferhan Saner'in kalp kapakçıkları, hızlı kilo verme yüzünden bozuldu. Acil olarak ameliyata alınan Saner'in kapakçıkları değiştirildi. Ancak kullanmak zorunda olduğu kan sulandırıcı yüzünden 3 ay sonra kalbi su topladı. Saner'in kalp zarına pencere açılarak suyun boşaltıldığı ameliyat, dünyada ilk defa robot kullanılarak Prof. Dr. Ahmet Akgül tarafından gerçekleştirildi.

AÇIK MI, KAPALI KALP AMELİYATI MI GEREKİR?

Merhaba aort damar genişlemesi şu an 5.1 ölçüldü. On sene önce bypass ameliyatı oldum dörtlü damar takıldı. 11 yerde tıkanma vardı. Yüzde otuz ile yetmiş arasında damar genişlemesi için kullandığım ilaçlar dışında genişleme için bir ilaç verilmedi. Altı ay kontrol yapalım denildi. Şu anda damar genişlemesi için evar veya tevar yapılamaz mı? Bunların yapılması için damarları daha da genişlemesi lazım. Şimdi bu durumda bana açık kalp mi yoksa kapalı ameliyat yapılabilir? Beni ve benim gibi olan hastaları bilgilendirir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

KALP KAPAK AMELİYATI YERİNE İLAÇ TEDAVİSİ İLE TAKİP

Eşimde 3-4 ay önce halsizlik, koşamama, kat çıkamama, ara sıra çarpıntı, nefes darlığı vardı. Devlet hastanesi doktoru eşime kalp kapakçığı bozukluğu teşhisi koydu. Kapakçığı şuan değiştirmek yerine ilaç tedavisi verdi. Lakin 1 haftadır karnında ağrı hissederek nefes darlığı yaşamaya başladı. Dahiliye doktoruna gördük kendisi ultrason istedi. Ultrasonda midede sorun olmadığı yalnız kalp damarlarında büyüme olduğu görüldü. Kalp kapakçık sorunun temelli düzeltilmesi için nasıl yol izleyebilriz? Size muayene olmak isteriz.

MİTRAL KLİPS

Ben size Kıbrıs’tan yazıyorum. Bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Annem 73 yaşında. 2.5 sene önce kalp krizi sonucu bypass ameliyatı oldu. Hemen sonrasında 1 ay içinde mitral kapak yetmezliği gelişti. Bu kadar kısa surede ameliyat olması çok riskli olduğu için anjiyo usulü Dr. ... tarafından 2 tane mitral klips takıldı, 2.5 sene var annem iyidir. Geçen hafta sağ tarafında bir ağrı ile hastaneye yattı. Kas ağrısıdır dendi fakat yapılan ekoda klipsin olmadığını ve ameliyatın şart olduğu söylendi fakat cerrah bypaslı olduğunu ve 2. ameliyat için yüksek risk taşıdığı söylendi bize. Biz de korkuyoruz. Sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir? Fikrinizi söylerseniz çok sevinirim. Kıbrıs’da biraz doktor zorluğu yaşıyoruz.

İKİ KALP AMELİYATI OLDU AMA KALP YETMEZLİĞİ GELİŞTİ

Annem şuan 67 yaşında, yaklaşık 25 yıl önce Ankara ... hastanesinde kalp ameliyatı geçirdi. Mitral ve aort kapakları metal olarak değiştirildi. 2016 yılında Ankara ... hastanesinde de triküspit kapakçığı tamir edildi. Fakat annemde bir iyileşme görünmedi. Kontrole gittiğimizde ameliyatın başarısız olduğu söylendi. Şu an kalp yetmezliğine bağlı sıvı toplaması ve karaciğer yetmezliği var. Ef %33. Bu durumda yapılacak bir şey var mı? Yardımcı olabilir misiniz?

TEKRAR AMELİYAT YAPILMASI ÇOK RİSKLİ DENDİ

Yaklaşık 6 sene önce bacağından damar alınıp kalbe takılarak bypass ameliyatı olan yakınımız önceki gün tekrar kalp krizi geçirdi. Şu an Ankara’da yoğun bakımda ve durumu ciddi. Doktorlar tekrar ameliyat olması halinde masada kalma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söylüyorlar. Ameliyat olmaması durumunda da fazla yaşayamayacağını belirttiler. Bu durumda ameliyata girecek fazla doktor bulamıyoruz. Nasıl bir yol izleyebiliriz ? Bu alanda ki başarılarınıza istinaden sizin bu ameliyata girme durumunuz olabilir mi ? Teşekkür ederim. İyi günler dilerim.

AİLEMİZİN TEK BÜYÜĞÜ

Amcam Batman’da baypas ameliyatı oldu. Operasyon başarılı geçti. 3 gün sonra lavaboya gitmek istersen aniden fenalaştı. Şu anda bilinci kapalı yoğun bakımda kalıyor. Ailemizin tek büyüğü bize yardımcı olur musunuz? Buraya gelme durumunuz var. Sizinle iletişime nasıl geçebiliriz. Doktorun dediğine göre bu operasyonda pek kurtulan olmamış. Bize abi dönüş yaparsanız seviniriz.

ACİL KALP AMELİYATI OLMASI LAZIM

Ben Avusturalya’dan yazıyorum. Ahmet beyle mutlaka görüşmem lazım. Eşim şu an yoğun bakımda. Kalbinde 1.7 cm kalınlığında iltihap birikmiş. 2 defa felç geçirdi, 2 de kanama oldu. Beyin ameliyatı oldu. Şu an durumu stable ama kanama riski var, tekrar pıhtı atma ihtimali de var. Bir an önce kalp ameliyatı olması lazım. 2016 da ilk kalp ameliyatı olmuştu, metal kapak var kalbinde.

tur.jpg



Yukarıdaki gazete haberinin tamamını okumak için aşağıdaki renklendirilmiş yazıyı okuyun veya TIKLAYIN.

"Diyabetin damarları bozan bir hastalık olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ahmet Akgül hangi durumlarda by-pass, hangi durumlarda stent ve balon tedavisinin seçilmesi gerektiğini anlattı…
Diyabet hastalığının kalbi besleyen damarları bozduğunu söyleyen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dekanı ve Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akgül, acil durumlar dışında diyabetli hastalarda stent yerine by-passın tercih edilmesi gerektiğini bildirdi.
Diyabetli hastalarda kalp ve damar hastalıklarının 2-3 kat daha yüksek olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Akgül, kan şekeri kontrol altında olmayan diyabetlilerde damar tıkanıklıklarının da yüksek olduğunu belirterek, “En fazla şeker hastalarına stent konuyor. Ancak belirli bir hasta grubu dışında özellikle diyabetli hastalarda stent koyup göndermek yerine by-pass yapılmalıdır. Damara balon yapmak, stent koymak gibi işlemler kısa bir süreli açıklık sağlıyor. Diyabet damar içinin iltihaplanmasına sebep olan bir hastalık olduğu için diyabetlilerde stent çok hızlı tıkanıyor. Uzun vadede bütün damar içinde bir iltihaplanma süreci başlıyor. Damarda yeni bir tıkanıklık olduğunda ya da stentin önünde veya arkasında bir tıkanıklık oluştuğunda hastaya by-pass yapmak zorunda kalıyoruz. Ancak iltihap ve önceki stentler sebebiyle elimizde by-pass yapabileceğimiz sağlam bir damar kalmamış oluyor. Çoğu zaman iç yüzeyi şişmiş damara gömülen stentleri çıkarmakta zorlanıyoruz” dedi.

BY-PASS İKİNCİ DEĞİL İLK TERCİH OLMALI

Stent konulabilecek diyabetli hasta grubunun sınırlı olduğunu anlatan Prof. Dr. Akgül, “Tek damarı tıkalı olan diyabetlilerle, açık ameliyat edilemeyen veya kalp krizi geçiren diyabetliye acil olarak stent takılabilir. Hasta rahatladıktan sonra by-pass’a alınır. Kendi tecrübemde, hasta şeker hastasıysa, kritik damar lezyonları varsa, açık ameliyat öneriyorum. Çünkü ameliyat sonucunda damarların açık kalma oranları ve hastanın hayat kalitesi daha yüksek oluyor. Bu arada stent konulan hastalara verilen bazı tip kan sulandırıcıların beyin kanaması, göz kanaması ve mide kanamasına yol açma riski yüksek olduğundan hastanın hayat kalitesi düşüyor ve endişe düzeyi yükseliyor” dedi.
Diyabetli hastalarda yara iyileşme süresinin uzun olması sebebiyle ameliyattan çekinildiğini de söyleyen Prof. Dr. Akgül, “Yeni ameliyat teknikleri ve malzemelerle bu risk de ortadan kalkıyor” dedi."

ŞEKER HASTALIĞI VAR VE AÇIK KALP AMELİYATI OLDU

Hocam merhabalar. Size telefon ile ulaşmayı denedim ancak başaramadım. Sizinle bir yakınımın için görüşmek istiyoruz. 54 yaşında erkek hasta. Açık kalp ameliyatı oldu. Diabet hastası aynı zamanda. Ayağında yara çıktı. Yarayı tedavi edemiyorlar. Damarlar tıkalı denildi. En son bacağında anjiyo oldu. Damarlar açıldı denildi. Ancak tekrar bacak şişmiş. Morlukların oluşmaya başladığını belirtiyorlar. Bacağının kesilmesi gündeme geldi. Çare arıyoruz kurtarmak için. Hastamız Karabük'te yaşıyor.

DEFALARCA YAPILAN KORONER ANJİO

Babam 2012 yılında baypas ameliyatı olmuştur. 14 kez anjiyo olmuş, 15. İçin bu cumaya gün verdiler. Üniversitede anjiyo da yeni bir ameliyatta riskli görüldü, … yapmak istiyorlar sonrası için de tekrar ameliyat görüyorlar, bu da bizi korkutuyor, şekeri 200 altına düşmüyor. Son anjiyodan sonra damarlar yıprandığı için bir daha ki anjiyoyu riskli gördüler.

İKİNCİ KERE YAPILACAK KALP AMELİYATI

Kayınvalidem konstriktif perikardit hastası. Kendisi 2012 yılında İstanbul’da ameliyat oldu fakat şimdi hastalık tekrar nabzını yükseltmeye, onu gündelik yaşamından alıkoymaya başladı. Kardiyoloji bölümünde koroner yoğun bakımında birkaç gündür yatıyor ve tetkikleri yapılıyor. İlgili profesörü tetkikler tamamlandıktan sonra ilk ameliyat olduğu hastaneye gitmemizi öneriyor. Kendileri, “bu 2. ameliyatı olacaksa orada olmasını” söylüyor, biraz önce ilk ameliyatını yapan doktorumuza ulaştım ama kendisi “2. kez bu ameliyatı yapamayacağını çok riskli olduğunu” söyledi. Hocam ne yapacağımızı bilemiyoruz, lütfen bize bir yol gösterin.

KALP AMELİYATI SONRASI AKCİĞERDE SIVI TOPLANMASI

Merhabalar hocam. Kayınvalidemde bir seneye yakın bir süredir nefes darlığı benzeri bir tıkanma, kalp krizi benzer bir rahatsızlık vardı. Uzun araştırmalar sonucunda kalp yetmezliğine bağlı akciğerlerde sıvı birikmesi tespit edildi. Kayınvaliden 2012 senesinde kalp krizi geçirmiş ve bypass ameliyatı olmuş. Bir yıldır defalarca kez acile gitti, geldi. Geçtiğimiz ay entübe edildi ve yoğun bakımda yattı. Akciğerlerindeki sıvı çekilince rahatladı bir miktar. Ancak verilen ilaçlara rağmen sıvı birikmesi tekrarlanıyor ve problem geçmiyor. Açıkçası daha evvel bypass ameliyatı olduğu için tekrar bir ameliyat çok gözümüzü korkutuyor. Bu konuda yardımınıza ihtiyacımız var. Mümkünse muayene olmak ve sizinle görüşmek isteriz. Mail üzerinden bana bu rahatsızlıkla ilgili kısaca bilgi verirseniz memnun olurum. Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

AMELİYAT OLMAK İSTİYORUZ

İyi günler. Size bu sabah mesaj gönderdim sanırım görmediniz tekrar ulaşmak için yazıyorum. Gerçekten ne yapacağımızı şaşırmış bulunmaktayız. Şu an tek güvenebileceğimiz doktor sizsiniz. Lütfen iletişime geçin bizimle. Hastanın anjiyo cd si ve sonuçlarını size gösterip bilgi almak istiyoruz eğer olursa da ameliyat olmasını istiyoruz. Lütfen yardım edin.

AÇIK KALP AMELİYATI SONRASI BACAK DAMARINDA TIKANMA

Babam yaş (76) geçtiğimiz yıl açık kalp ameliyatı oldu. Kalp kapakçığı ve 3 damar değişti. Ayaklarda damar tıkanıklığı bu yıl da devam etmekte olup şeker hastalığı da olduğu için ayaklarında uyuşma morarma ve ciddi yaralar oluşuyor. Gaziantep’te ikamet ediyoruz ve tüm doktorlar anjiyo yapılamayacak kadar riskin olduğunu, kangrene dönüşen bölgenin alınamayıp tüm bacağı alması gerektiğini söyledi. Ben bir evlat olarak babam için gereken tüm işlemlere başvurup onun bir an önce iyi olmasını istiyorum. Dönüşünüzü bekliyorum hocam.

KALP BAYPASI OLMUŞ AMA TEKRAR DAMARLAR TIKANMIŞ

Merhaba. Annem 11 yıl önce bypass ameliyatı oldu ve bunun akabinde bu zamana kadar değişen 3 damar tekrar daralma göstermiş olup 5 defa anjio oldu ama her seferinde tekrar başa döndük en son ki anjiosunda da ameliyat yani bypass olması gerek dediler.

Sayın hocam böyle bir şey mümkün mü kendisi 61 yaşında ama ameliyat olan hastalarınız var mı 2 kere bypass olan masa da kalma ya da başarı şansı nedir ya da alternatif yollar var mıdır bana bilgi verirseniz en kısa sürede sizinle görüşmek isterim. Teşekkür ederim.

BAYPAS ÖNCESİ KALP DİNLENMESİ GEREKİYORMUŞ

Dedem 74 yaşında. Dün göğüs ağrısı şikayetiyle doktora götürdük. Doktorlar kalp krizi geçirdiğini ildeki hastaneye sevk ettiler. Hastane kalp damarlarına anjiyo yaptılar ve açılmadı, bütün damarları tıkanmış ve açık kalp ameliyatı gerekiyor. Kalbin dinlenmesi gerekiyormuş 1 hafta sonra ameliyat olacak. Ben sizin açık kalp ameliyatı yapıp yapmadığınızı eğer yapıyorsanız da bu konuda bilgi almak istiyorum. 

EFORLU EKG ÇEKTİRDİM

Efendim 4 gündür kalp ve sol kol ağrısı ile ilgili olarak doktora gittim efor ekg çektirdim bir de kan tahlili. Doktor diğerleri temiz bir şey yok ama kasılması az, alt tarafın yüzde bir sorun var gibi dedi anlayamadım yüzde 56 dedi yüzde 50 altına düşerse kalp yetmezliği olur dedi. Biraz korktum ve 3 gün sonra kpss var bütün hevesim kaçtı beni mahvetti. Geçici bir durum olabilir mi birde bir gün önce 2 tane ağrı kesici, kas gevşetici içtim o olabilir mi? Daha önce ailem ve bende dahil olmak üzere hiç kalp rahatsızlığı olan olmadı. İlaç da vermedi, üniversite hastanesine yönlendirdi ve orda bir röntgen çektir dedi. 

YOLA ÇIKMAK TEHLİKELİ OLABİLİR

Babam 1 baypas toplamda 4 anjiyo oldu ve son anjoyosunda iki damarı açılmış, aort damarı %95 ve diğer bir damarı %30 tıkalı olarak hastaneden taburcu edilmiştir. Sizi epey bir araştırmadan sonra buldum öncelikle watsapp veya başka bir iletişimle anjiyo cd sini ve raporlarını ve daha ayrıntılı bilgi verip alabileceğimiz bir iletişim kurup değerlendirmenizi çünkü Zonguldak’ta yasıyoruz. Yola çıkmak tehlikeli olabilir düşüncesi ile öncelikle değerlendirme ve bilgilendirme yapabilirseniz memnun oluruz.

 

CEVABIMIZ:

 


 

Annenize ve size geçmiş olsun. Kalp ameliyatında baypas yapılırken hastanın kalbinde tıkalı olan koroner damarlara yönelik işlem yapılır. Damarlardaki tıkalı olan yer açılıp temizlenmez, yalnızca tıkalı yer artık kullanılamaz hale gelir çünkü kan artık başka damar yoluyla tıkanıklığı aşar, bu nedenle bu işleme "baypas" denir. Yani tıkanıklık baypas edilir.

Baypas işleminde kullanılan bu damarlar göğüsten, koldan veya bacaktan alınır. İyi yapılmış bir baypas ameliyatında göğüsten alınan damar 10 sene boyunca %97 açık kalır, koldan alınan ise %75, bacaktan alınan da ortalama %50 açık kalır.

Bu oranlara bakılarak sizin annenizin ameliyatı hakkında yorum yapılabilir ama 11 sene geçmiş bir baypasın tekrar ameliyata ihtiyaç duyması kalp cerrahisinde "olağan" sayılabilir, yani yapılan ameliyat için "başarısız" denilmez.

Gelelim 2. Ameliyat için risk var mı?

Eğer hastamızda başka bir risk faktörü ve ek hastalık yok ise ve yalnızca baypas ameliyatı olacak ise birinci ameliyatta hastada ölüm riski dünyada ve bizde %1-2 ‘dir. İkinci ameliyatta bu oran 1-2 puan daha artar. İkinci ameliyat tahmin edeceğiniz üzere daha zordur çünkü göğüs kafesi ve kalbin etrafında yapışıklıklar, kalp performansında düşme, kemik ve yara iyileşmesinde zorluk ayrıca kalbe koyulacak damar kalitesinde azalma ortaya çıkabilir.

Ama sonuç olarak kalp cerrahisi kliniğiniz 2. Ameliyat kararı vermiş ise, ameliyat olmanız olmamanızdan daha iyidir.

Paylaştığımız aşağıdaki gazete haberini okuyunuz. 

anj.png

 



Yukarıdaki gazete haberinin tamamını aşağıda okuyabilirsiniz veya orijinal haberi görmek için TIKLAYABİLİRSİNİZ.

"DÖRT çocuk annesi Hatice Kara ilk kalp krizini 1999’da geçirdi. Yaşadığı yer olan Sivas’ta ve Malatya ile İstanbul’da hastane hastane dolaşmaya başladı.

Anjiyo, balon, stent uygulamaları peşi sıra geldi.

Bir türlü göğsünde hissettiği ağrılar bitmedi. Kısa yürüyüşler bile zor geliyordu. Sırt üstü yatamıyor, ancak oturarak uyuyabiliyordu. Geçtiğimiz martta geçirdiği kalp krizinden sonra yoğun bakım ünitesine alındı. Orada iki kalp krizi daha geçirdi. Hastane dolaşmaktan, anjiyolardan bıktı. “Bütün sosyal hayatım bitmişti. Evden dışarı çıkamıyordum. Her sabah ‘ölecek miyim, kalacak mıyım?’ diye düşünerek uyanıyordum. Sanki göğsümde bir kamyon oturuyordu. Evde yalnız kalamıyordum. Her anjiyo, balon, stent sonrası aynı sıkıntıları yaşıyordum. Artık anjiyo olmak istemiyordum” diye anlatıyor o günleri.

Aldığı ilaçlara rağmen balonla açılan kalp damarlarına yerleştirilen stentler her seferinde yeniden tıkanıyordu. Nihayet televizyondaki bir sağlık programında Bakırköy Sadi Konuk Araştırma ve Eğitim Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Şefi Doç. Dr. Ahmet Akgül’ü gördü. Divriği’den atlayıp İstanbul’a geldi. Doç. Dr. Akgül, Kara’yı muayene etti. Kalp damarlarındaki 10 stente rağmen ağrı ve yorgunluk şikayetleri devam ediyordu. Doç. Dr. Akgül, “Stentler konduktan sonra verilen kan sulandırıcılara karşı demek ki direnç geliştirmişti. Şeker hastalığının daetkisiyle yeniden tıkanıyordu. Ameliyata karar verdik” diyor.

LİTERATÜRDE ÖRNEĞİ YOK

Kara’nın iki bacağından alınan damarlarla, 4 kalp damarına by-pass yapıldı. Doç. Dr. Akgül, “Stentler damarlara öyle dizilmiş ki, ameliyat yapmak çok zor oldu. Kadın damarları daha ince. Buna şeker hastası olması da eklenince risk artıyordu. Stentlerden birini çıkardık çünkü damarı bağlayacak yer kalmamıştı. Diğerlerine dokunmadık, aralarında kalan boş yerlere yeni damar yollarını bağladık. Stentler böylece devre dışı kaldı. Hastamızın artık kutu kutu kan sulandırıcı ilaç içmesine gerek yok. Literatürü araştırdım, bu kadar çok anjiyo olan hastaya rastlamadım. Guinness Rekorlar Kitabı’na aday olur bence” diyor."

TEDAVİSİ TAMAMLANMAMIŞ KALP AMELİYATLARI

Annem yıllardır karında şişkinlik, hazımsızlık, kabızlık, bulantı gibi şikayetlerden dolayı bir çok doktora gitti fakat sonuç elde edilmemişti. 4 nisan 2014 tarihlerinde o zamanlar Çankırı'da görev yapan .... isimli doktora muayeneden sonra halk dilinde göbek kayması ya da göbek düşmesi denilen rahatsızlıktan dolayı ameliyat oldu. Tıp dilinde bu durum göbek fıtığı diye düşünülebilir fakat bu operasyonun göbek fıtıgından farklı olduğunu belirtmek isterim.

Ameliyattan sonra annem sağlığına kavuşmuş ve bütün şikayetlerinden kurtulmuştu. 9 ay iyi giden bu durum annemin ani dönüşü esnasında göbek bölgesinde oluşan kasılmayla son buldu ve rahatsızlıkları yeniden basladı. Dr......'ya tekrar gittik ve durumu anlattık, 2. kez cerrahi operasyon yaptı ama olumlu sonuc elde edilmedi ve bizlere göbek ameliyatının bir kez yapıldıgını ve bir daha olumlu sonuc alınmayacagını ifade etti. Bundan sonra ....... hastanesinde ...... isimli bir cerraha gidildi ve yaptığı ameliyat göbek fıtıgı operasyonuydu. Dr......'nın yaptığı operasyonda göbek bölgesine herhangi bir yama konulmamıştı. Ama ..... Bey ameliyat sonrası yama koydu ve bundan da olumlu sonuc alınmadı. Bölgeye konulan yama enfeksiyon oluşturdu.vücut yamayı kabul etmedi. Yama tekrar alındı.Dr....... yamayı alırken karın zarını da aldığını ifade etti. Annemin karın zarında kanser gibi bir rahatsızlık yoktu. Karın zarı bagırsaklar dahil bütün organlar için önemli bir mekanizmanın parcası olarak biliyoruz. Bu durumun hasta üzerinde ne gibi olumsuz etkileri olabilir ya da bu konuda tedavi öneriniz varmıdır? Bir çok doktora gittik ama bir sonuc elde edemedik. Ayrıca göbek bölgesinde annemin ilk basarılı gecen operasyonu sonrası ikinci operasyonda basarı saglanamaması konusunda bir fikriniz var mıdır? Karın zarı bölgesinde tamir ettiği damar ya da kas sisteminde zorlama/gerilme esnasında kopma hissi uyandıran şey ne olabilir ki sağlıklı bir insan bu kadar kötü oldu? Damarlarla ilgili bir durum olup da kimse farkedememiş olabilir mi?

Bugüne kadar bir cok cerrah ve gasterentolojı bölüm doktorlarına gittik ama sonuç elde edemedik.

Bu konuda bize yardımınız olursa seviniriz.Teşekkürler,

CEVABIMIZ:

Öncelikle duyarlılığınız için teşekkür ederim. Çünkü merak ettiğiniz gibi vücuttaki neredeyse her doku damarların kontrolündedir. Altta yatan damar hastalığı varsa dokuda yapacağınız tedaviler yarardan çok zarara bile yol açabilir. Annenizle ilgili tabiiki gittiğiniz doktorlar en uygun yöntemlerle tedavi etmeye çalışmışlar. Fakat özellikle damar beslenmesi uygun olmayan yerlerde yapılan ameliyat, bir de üzerine vücuda yabancı sentetik madde koyulursa beslenme iyice bozulur. Yapılan ameliyat işlemez olur, sentetik maddeye bağlı da enfeksiyon olur.

Hastanızın daha detaylı incelenmesi gerekmektedir.

KALP AMELİYATINDAN SONRA GÖĞÜS KEMİĞİNDEN İLTİHAP GELMESİ

Hastamız kalp ameliyatı oldu, göğüs kemiğinden akıntı oldu. Tekrar ameliyat düşünülüyor. 

CEVABIMIZ:

Geçmiş olsun.

 
Lütfen önce yukarıdaki 3 dakikalık videoyu izleyiniz. 
Göğüsten gelen, ameliyat sonrası akıntılar 2 nedene bağlıdır:
1- Ameliyat ve hastane ortamı ile ilgili
2- Hastanın kendi bağışıklık ve kendi hijyeni ile ilgili
Her iki durumda da göğüs içinde bir enfeksiyon odağı oluşmuş ve hastanın ameliyat sonrası bitmesi gereken göğüs akıntılarına neden olmuş. Bunun tedavisi için enfeksiyon odağının bulunması gerekir. Görüntüleme yöntemleri, bilgisayarlı tomografi ve emar yöntemelri bu hasta için uygunsa yapılmalı. Eğer odak bulunursa tekrar bir ameliyat gerekebilir. Eğer görüntüleme yöntemlerinde de sonuç çıkmaz ve uzun süre antibiyotik tedavisine rağmen akıntı devam ederse göğüs kemiği açılıp içerinin bakılması ve temizlenmesi gerekir.
Bu konuda en iyi tedaviyi yapan klinikleri seçmenizi öneririm.

AMELİYAT SIRASINDA GÖĞÜS KAFESİNİN AÇILMASI

Benim babam şu an 42 yasında bundan 22 yıl önce Ankara'da ASD ameliyatı oldu (kalpte delik mevcuttu) ondan sonra her hangi bir sorun ile karşılaşmadık ta ki şimdiye kadar, anjioya alındı fakat açamadılar riskli bulunduğu için by pass önerildi. Psikolojik olarak ikinci bir  ameliyat zorlar diye düşündük ve toplam tıkalı damar sayısı 7, 4 tanesi %30 ile %40 arasında 1'i ana damar olmak üzere 2 damar %80 tıkalı, diğeri ise %50 bize söylenen 3'ü risk taşıyor stent takılması ön görülmedi kalp krizi anında müdahale edemeyeceklerini belirttiler ve ameliyat esnasında kalp kapakçığındaki küçük deliğinde kapatılabileceğimi söylediler ama ameliyat esnasında göğsün açılması ve kapanması zaman ve vakit alması uzun sürer ve risk taşıdığı belirtildi. Biz de şu an geri çekilmekteyiz, öneri ve düşünceleriniz bizimle paylaşır, bizi aydınlatırsanız minnettar oluruz. Şimdiden teşekkür ederim.   

KALP BAYPASI SONRASI GEÇMEYEN ÇARPINTI VE TEKLEMELER 

Hocam merhaba

Babam 60 yaşında 4 sene önce açık bypass ameliyatı oldu.4 damarı değişti. Ameliyat olmadan önce birkaç kez krizde geçirmiş. Ameliyatı yapan doktorda "ameliyat etmekle sorunu ortadan kaldırmış olmuyoruz, kalp aşırı yıpranmış ve genişlemiş " demişti. O zamandan bu zamana hiçbir gün rahatlamadı. Hangi doktora gitsek "yapılacak yapılmış bu ilaçlardan iyisi olmaz" diyorlar.

Asıl sorun, çok çarpıntısı oluyor. Acayip fenalaşıyor. Çarpıntı önceden kolunu biraz zorladığında oluyordu ancak bu yıl araç bile kullanamıyor, hatta banyoda başını köpüklerken dahi oluyor. Elinizle göğsüne bastırdığınızda hafif rahatlama oluyor, çarpıntıyı dışardan bile hissedebiliyorsunuz.

Birçok yerde muayene oldu bir netice alamadı. Perhize dikkat et, ilaçlara devam dediler, ayrıca Kreatin 2,9 olduğu için nefrolojiye gidin dediler. Özelde bir doktora gittik. O da "senin kalp %20 çalışıyor, böyle yaşamaya mecbursun ara ara hastaneye yatıp sıvı attırman gerekebilir, genç olsan kalp nakli derdim " dedi

İlaçlar: aldactazid, dilatrend, olmetec, ecoprin , digoksin bu ilaçları 4 yıldır sürekli kullanıyor. Arada desal kullanıyor. Ancak hiç bir fayda yok. En son doktor (kalp %20 çalışıyor diyen ) cordarone yazdı. Hiçbir fayda görmedi daha da kötü oldu.

Son olarak da , tavsiye üzerine saneloc salınımlı günde yarım kullanmaya başladı. Çarpıntıya faydası çok oldu ancak nefes darlığı başladı ve bu ilacı bıraktı. Şimdi de kalpte tekleme başladı.(böyle sanki bir an topallama yapıyor gibi yavaşlayıp bir engelden kurtulmuşçasına tekrar hızlanıyor.)

Siz sürece bakaraktan ne önerirsiniz. Kalp pili falan işe yarar mı? Ekoyu dosya ekleme imkanı olmadığı için gönderemiyorum hocam. Cevap verirseniz memnun oluruz. Teşekkürler.

CEVABIMIZ:

Öncelikle geçmiş olsun. Kalp ameliyatı sonrası geçmeyen çarpıntı ve kalbin "teklemesi" nadir de olsa görülen bir tablo. Hastanın önce bu çarpıntıya neden olan sebepler ortaya çıkarılmalı daha sonra bu nedenler tedavi edilmelidir. Eğer neden kalbin kendisinde uygunsuz uyarı çıkaran bir hücre ise o, hücre ve etrafı dondurularak veya yakılarak tedavi edilir. Eğer bu da çözüm olmazsa kalp pili kullanılabilir.

Aşağıda 2 ayrı video var, lütfen izleyin sorularınıza cevabı alacaksınız. 


STENT VE ANJİO SONRASI GEÇMEYEN GÖĞÜS AĞRILARI 

56.jpg

 
 

 
Hastamızın kalp ile ilgili bir şikayeti olursa önce kallbi değerlendiriyoruz sonra gerekirse tetkikler ve daha da gerekirse anjiografi yapıyoruz. İşte size de anjiografi yapmışlar, zaten kalp krizi geçiren hastalarda anjiografi yapılır. Anjio da kalp damarlarınızda tıkanıklık olduğu için doktorunuz stentler koymuş ve sizi taburcu etmişler. Ama sizin şikayetleriniz devam ediyor.Burada bilinmesi gereken şey şu:
 
Kalp damarlarına anjio yapmak, balon yapmak ve gerekirse stent koymak hep büyük damarlar içindir. Yani size stent koyarak ana damarları açmışar ama kılcal damarlara müdahale edilememiş, zaten stent ile kılcal damarlara müdahale edilemiyor. Kılcal damarların sıkıntısı da size yine kalp ağrısı olarak yansıyor.İşte biz tedavi sonrası, stent sonrası, kalp ameliyatı sonrası geçmeyen sıkıntılara, çarpıntılara, ağrılara, uyuşmalara tedavi amacıyla Gerontolojik Biyorezonans tedavisi geliştirdik. 
 
Geçmiş olsun

MİTRAL KAPAK AMELİYATI 

Size annem için yazıyorum. Annem 1992 yılında ilk açık kalp ameliyatı oldu darlık açıldı kapakta kireçlenme olmuş onu temizlediler. İkinci  2012 yılında mitral kapak ameliyatı oldu ve kapak değişimi yapıldı. Ama annemde denge bozukluğu nefes darlığı vücudunda şişkinlikler olmaya başladı. İdrar söktürücü kullanıyor ama faydasını göremiyor. Tuz kullanımı aşırı değildir. Tuz kullanmadığı zaman yemekleri yiyemediği için halsiz bitkin düşüyor onun için az da olsa tuz kullanıyor. 25,06,2017 tarihinde göğüsünden kitle ameliyatı oldu patoloji sonucu temiz. Ancak kullandıkları ilaçlara rağmen şikayetleri geçmiyor hatta gün geçtikçe şikayetleri artıyor. Guatr hastası ancak ilaç kullanmıyor. İlacı kullanınca daha çok şişkinliği artıyor. Göğüsünden ameliyat olacağı zaman kalp kontrolünden geçti. Holter, Eko, Ekg vb testler yapıldı holter sonucunda kaçak var uçları yakılcak dediler. Birkaç doktordan fikir aldım bunun sonucunda kalp pili takılma ihtimali olabilir dediler. Uçlarını yakma tedavisi
%70 başarılı olur dediler. Ama kesin konuşmadılar bu şekilde yaşamaya devam edebilirsin de iyileşebilirsin de dediler.Hocam kafam çok karıştı ne yapabilirim fikir verebilir misiniz 
Saneloc
Comadin
Lasıx
Aldacton
Aspirin ecopirin
Delix ilaçlarını kullanıyor 48 yaşında - 100 kilo
Vücutta ağrı ve şişlik olduğu için hareketleri kısıtlı onun için kilo verimi olmuyor yürüyüş yapamıyor. İki kat merdiven dahi çıkamıyor. Ameliyatlarının ardında hafızasında da eksiklikler olmaya başladı. Mesela su isteyecek ama bir türlü adını çıkaramıyor. 
 
Bu arada babam yok annem tek dayanağım lütfen yardımcı olun sağlığına kavuşsun.
Teşekkür ederim. 

Kalp Hastalıkları ve Tedavileri için ayrıntılı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız  

Kalp hastalığı ve "tedavisi yok, bu hastalıkla yaşamaya alış"  denilen hastaların tedavi sonrası yorumlarını okumak için lütfen tıklayınız  

Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'ün özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

İletişim ve Randevu için lütfen tıklayınız   

Yasal Uyarı

Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sorumlu tutulamaz.Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.