KALP KAPAK AMELİYATI SONRASI DERİ HASTALIĞI OLDUM
Merhaba 2 sene önce kalp kapak ameliyatı oldum. Hemen arkasından sedef çıktı. 46 yaşındayım. Sedef deride ama içten gelen travma ve organ bozuklukları da sedef yapabiliyormuş. Hocam bu tedaviyi sedef tedavisi olarak ta kullanıyor musunuz? Sadece kalp damar cerrahisinde mi kullanıyorsunuz?
Ameliyat Şart Mıdır?
Doğuştan kaynaklanan biküspid aort kapakçığı ve aort koarktasyonu mevcut. Şu an ise anevrizmam geçen sene 48 civarında iken son yapılan BT işleminde 51.3 mm çıkmıştır. Sizce ameliyat şart mıdır? Riskleri nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim hocam, bu arada yaşım 25.
Kulak Çınlamam Çoğaldı
Selam hocam, ben kalp krizi geçirdim krizden sonra ani işitme kaybı, kulak çınlaması oldu kortizon tedavisi gördüm fayda görmedim. Hiperbarik tedavisi önerdiler kalp krizi geçirdiğim için yapamıyorlar. Böbrek nâkili oldum şeker hastasıyım ve kulak çınlamam çoğaldı geceleri uyuyamıyorum. Ne yapabilir var mı bir tedaviniz teşekkür ederim.
Riskli Olduğunu, Ameliyatta Olamayacağını Söyledi
Merhabalar hocam, babam 75 yaşında 15 yıl önce kalp ameliyatı geçirdi damarları değişti, yeniden damarların tıkanması nedeniyle anjiyo oldu. Fakat damarlarını açamadılar birçok profesör anjiyo CD’sini izledikten sonra riskli olduğunu, ameliyatta olamayacağını söyledi, sonra internette araştırırken sizin başarılı operasyonlarınızı gördüm. Hocam anjiyo CD’sini size göndersem bir de siz inceler misiniz?
Sıvıyı Almaya Gerek Yok Denmiş
Hocam merhaba, eşim şeker hastası 24 Aralıkta kalp krizi geçirdi sağ damarı tamamı tıkalıymış sol tarafa 1 tane stent takıldı 4 günlük yoğun bakımdan sonra hastaneden çıktı. Fakat 3 gün sonra tekrar hastaneye kaldırıldı, nefes darlığından akciğerde ödem oluştu şuan kan sulandırıcı ve idrar söktürücü ilaçlar kullanıyor. Dünden beri öksürükle birlikte kan geliyor, neden kaynaklanıyor olabilir kan koyu renk değil acile gitmemiz gerekir mi kan sulandırıcı ilacı mı bırakalım. 1 hafta önce göğüs hastalıklarında randevusu vardı. Röntgende sıvı birikiminin az olduğu söylenmiş, sıvıyı almaya gerek yok denmiş ne yapmamız lazım bize yol gösterirseniz seviniriz.
Karın Şişliğinin Giderilmesi İçin Bir Şey Yapılabilir Mi?
Merhaba, annem 5 yıl önce ... üniversitesinde kalp kapağı değişimi ve bypass ameliyatı oldu. Sol mitral kapağı değişti. Kalbin arkasındaki damarlarda tıkanık olduğu için, açık kalp ameliyatı oldu. Aradan bir zaman geçtikten sonra karnında şişlik oluştu. Uludağ Üniversitesi kalp damar cerrahisinde tedavi oluyor. Sağ kapakta kaçak olduğundan, karaciğere yeterli kan gitmediği ve sıvı biriktiği söyleniyor. Karnına sonda sokup sıvı alınıyor. Ancak karin şişme periyodu sıklaşıyor. Daha önce 4 ayda bir iken şimdi 2 aya kadar düştü. Annem 75 yaşında. Kalp ameliyatını olamaz dediler. Karın şişliğinin giderilmesi için bir şey yapılabilir mi?
Nasıl Yapmalıyız Yön Gösterin Bize Lütfen
Merhaba hocam, abim 41 yasında kalp krizi geçirdi. Hastanede olmasına rağmen geç müdahale edildiği içinde kalp kasları hasar görmüş. Şuan arada ağrısı ve kolunda uyuşukluk oluyor ve nefes darlığı var. Bundan sonraki aşamada ne yapmalıyız, nasıl yapmalıyız yön gösterin bize lütfen. 2 tane küçücük evladı var. Ve elimiz kolumuz bağlı hiçbir şey yapamıyoruz. Ne olur bize yardımcı olun. Teşekkürler.
Anneannem Sabah Burun Kanamasıyla Uyandı
Anneannem sabah burun kanamasıyla uyandı, tansiyonun yükselip yükselmediğini anlıyordu. Biz ambulans çağırdık burun kanaması yüzünden tansiyonunu ölçtüklerinde 18/9 çıktı ama hiçbir şekilde anlamadı kendisi de normalde tansiyonun yükseldiğini anlayan bir insan hiç de böyle olmamıştı. Acile getirdik serum ve dilaltı verildi düşürüldü tansiyonu sonra eve getirdik. Burun kanamasının tansiyonla alakalı olmadığını söyledi doktor. Ama bizim kafamızda şüpheler kaldı, tansiyonu bir anda neden bu kadar yükseldi. Ne bir baş ağrısı ne aort bölgesinde bir ağrı olmadı, gayet de iyiydi. Ama tansiyonunu ne tetikledi bilmiyoruz. Ne tavsiye edersiniz size de sormak istedim.
Şuanda Nefes Darlığı Ve Sırt Ağrıları Yaşıyor
Randevu zamanımıza göre babamı Samsun’dan getireceğim, by passlı bir hasta, kalp performansı %30, by pass olan 3 damarı tekrar tıkandı, şuan kalan 1 damarı kalbi besliyor ancak son anjiyo işleminde bu damarda da bozulmalar olduğu tespit edildi. Şuanda nefes darlığı ve sırt ağrıları yaşıyor, kan değeri düşük, şekeri yüksek, coronadan korkması sebebiyle de psikolojisi bozuk. İstanbul’a getirip sizinle görüşmek istiyorum ama randevu tarihi için yardıma ihtiyacım var.
Mitral Kapakçık Da Zamanla Bozulursa Sağ Kapakçık Da Ameliyatla Onarılır Mı?
Merhabalar Doktor Ahmet Akgül bey
INR ye karşı direnç hakkında yazı bulamadım. Annemin yaşı 75 şimdi on yıl önce ritim bozukluğu sebebiyle, sol mitral kapakçık metal kapakçık ameliyatı olduktan on yıl sonra sağ mitral kapakçık da zamanla bozulursa sağ kapakçık da ameliyatla onarılır mı? Saygılar
Mitral Kapak Yetmezliği Nasıl Tedavi Edilir?
Hocam merhabalar babaanneme mitral kapak yetmezliği tanısı koyuldu.
Geçen ay kalp krizi geçirmişti. Daha önce 2 kez tüberküloz geçirdiği için kalbin dışında çok kalın zar var diyorlar. Kardiyak MR çekilecekmiş. Biz aslında MitraClip araştırdık ama çok pahalıymış en risksiz nasıl tedavi edilebilir?
KALP KAPAK İPLERİNDE KOPMA AĞRI YAPMAZ
6 ay önce alerji ilacı kullanırken çarpıntı oldum. O gün bugüne 6 ay boyunca sol göğsümde hafif bir ağrı oluyordu. Geçer dedim ama geçmedi sonra kardiyoloji doktoruna gittim. Bir şey yok dedi. Daha sonra başka doktora gittim o da mitral kapağının tutan iplerden biri kopmuş dedi yani bu ağrının nedeni bu mudur? Doktor sene de bir kontrole gel dedi ama ağrı için bir şey demedi.
KONTROLLERİME DÜZENLİ GİTTİM
Küçükken geçirmiş olduğum romatizma dan sebeple mitral kapak sorunu yaşamaktayım. Yaşım 63 ve bugüne kadar düzenli kontrol ve tetkiklerle idare ettim, ancak bu sene çektirdiğim eko sonucu mitral kapakta ileri dejenerasyon tanısı kondu ve ameliyat olmam gerektiği söylendi. Ben SGK emeklisiyim ve gelir durumum iyi değil. Bu durumda bana yardımcı olmanız mümkün mü? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
TRİKÜSPİT YETMEZLİĞİM VAR
Ben 1977 yılında 16 yaşımda iken ameliyatla mitral kapakçığı bizzat kendi değişti.
Şu an ileri derece Triküspit yetmezliğim var.
Yeni tespit edilen safrada 1x1.5 cm taş var.
bugün ... bir doktorla görüştüm Mitral kapağın çok eski olduğunu dolayısıyla her iki kapakçığın değişimi şart diyor. Bu durumda lokal yada genel anestezi uygulanamaz dedi.
İnternet te araştırma yaparken tesadüf siz çıktınız karşıma her ne kadar Trabzonlu değilsem de (Rizeliyim) komşuyuz o hikayedeki amca gibi bana da şifa olursunuz ümidiyle yazıyorum size nasıl ulaşabilirim.
lütfen bu mesajımı dikkate alarak desteğinizi bekliyorum.
Özel muayenehaneye gelebilirim.
Safra kesesi ameliyatı olmam da gerekiyor.
BİKÜSPİT AORTA VE TROPONİN
Sizi youtube videolarında ve Mersin’de şehir hastanesindeki doktorların tavsiyesi sayesinde buldum. Problemim şu bende biküspit orta ileri derece kapak sorunu var aynı zamanda tansiyon hastasıyım. Son 4 aydır özellikle geceleri uyurken kalbimdeki troponin seviyesi arttığından dolayı ambulansla sürekli hastaneye kaldırılıyorum. 1- 2 defa kan alındıktan sonra beni bırakıyorlar. Ben problemin ne olduğunu öğrenmek için randevu oluşturmak istiyorum. İyi günler diliyorum.
KÜÇÜK KESİ İLE KALP KAPAĞI ONARIMI
Annem 1968 doğumlu. Bir senedir tansiyon ve baş ağrısı sıkıntısı var. Bu sebeple tansiyon ilacı kullanıyor. Tansiyon sebebi ile gittiği doktor tesadüfen kalp kapakçığında gevşeme olduğunu söylemişti. Bu sebeple 6 ayda bir doktora görünüyordu. Ancak en son bir hafta önce gittiğinde kapaktaki gevşemenin arttığını kalp endoskopisi sonucunda belirledi ve ameliyat olması gerektiğini söyledi. Ancak açık kalp ameliyatından bahsediyor. Açıklık 3 ml kadarmış. Ben de sizin göğüs altından küçük bir kesi ile kalp kapağını tamir edebildiğinizi öğrendim araştırmalarım sonucunda. Size nasıl ulaşabilirim?
KALPTE ENDOKARDİT
Size bir şey danışmak istiyorum. Babama endokardit tanısı konuldu. Kan kültüründe streptococcus viridans üremişti. Daha sonra yapılan TEE sonucunda aort kapağında 0.5×0.7 mm bir vejetasyon saptandı. Şuan antibiyotik tedavisinin 4. Haftasını tamamladı. Bu hastalıktan önce de aort stenozu ve yetmezliği vardı zaten. Şuan 3.-4. Derece aort yetmezliği var ve aort koku de 46 mm olarak saptandı. Ancak klinik olarak dispne, merdiven çıkarken zorlanma gibi bulgular yok. Anjiyo oldu damarlarında belirgin bir tıkanıklık bulunmadı. Bazı doktorlar hemen ameliyat dedi bazıları önce enfeksiyonun tedavi olması gerekiyor dedi. Biz de ne yapacağımızı bilemedik. Antibiyotik tedavisine ara veremediği için de doktor doktor gezemiyoruz zaten. Siz durumu nasıl yorumluyorsunuz? Ameliyat acil mi elektif mi? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
ACİL RANDEVU
Benim babam 53 yaşında ve ileri derecede aort darlığı ve orta derecede mitral yetmezliği var. Kendisi 34 ay önce felç geçirdi. Sağ taraftan. Şuan kendi ihtiyacını kendi görüyor fakat hâla konuşamıyor. Acil ameliyat dendi 3 ay önce ama cerrah riskten dolayı yapmadı. Ama şuan durumu pek iyi değildi neredeyse 1 aydır tükmüğü, su içerken veya bir şeyler yerken sürekli boğazına duruyor. Sizden randevu istiyoruz hocam ACİL.
AMELİYAT OLMAM LAZIM MI?
Doktorların dediğine göre kalp kapağım tam kapanmıyormuş kan geriye kaçıyormuş.
Almanya’da yaşıyorum ve eğer ameliyat olmam lazım ise sizde olabilirmişim çünkü her yerde sizin isminiz çıkıyor ve çok korkuyorum. Çarşamba günü belli olacak, ameliyat olmam lazım mı diye.
Ve dediğim gibi ameliyat olmam lazım ise sizde olursam ücreti ne kadar olur?
Ve korkuyorum korkutacak bir durum var mı?
KAPAKÇIK HASTALIĞINA BAĞLI PIHTI ATMASI
Kız arkadaşım bundan 5 yıl önce kalbinden dolayı hastaneye kaldırılmış. Başlarda doktorlar ne olduğunu çözememiş ama nihayetinde bulabilmişler sorunu. Bunun ardından açık kalp ameliyatı olup metal-yapay kalp kapakçığı değişimi yapılmış. Şu an Coumadine kullanıyor. Gerekli ya da gereksiz bilgi verdiysem af buyurun. Geçen ilkbaharda kız arkadaşımın sol bacağına bir pıhtı attı ve neredeyse tamamen tıkandı damarı. Lakin diğer damarlardan beslenebildiği için İzmir ... Hastanesindeki doktor şu anlık bir durum yok ilerlerse farklı müdahalelerde bulunuruz dedi. Bacağında uyuşukluk, yorulma, his kaybı gibi problemlerle ara ara karşılaşıyordu. Ta ki yaz aylarına kadar. Yaz aylarında bu problemi arttı ve beraberinde kusma, baş dönmesi, başının arkasından ağrı, halsizlik, yorgunluk, böbrek taşı düşürdü. Sabah uyandığında ve gün içerisinde olağan dışı ve şiddetli baş ağrıları ve son olarak çarpıntısı artmaya ve gün içerisinde fazla olmaya başladı. Bu akşam gün içerisinde çarpıntısı çok fazla olmasına rağmen ara ara gelip gidiyor diye bana söyledi. Eczaneye gittiler ve çarpıntı hapı aldılar şuan. Ve nabzı 120 çıktı, tansiyonu da 10.5/9 çıktı. İnternette dolaşırken size rastladım. Şuan kalbindeki kapakçık tekrar sorun yaratıyor olabilir mi? Ya da henüz nerede işinize devam ediyorsunuz bakamadım. İzmir'de bize önerebileceğiniz bir doktor var mı?
Biliyorum çok haklısınız, eminim ki benim gibi yazan bir sürü insan vardır ve şu dediklerimi diyeceklerdir. Lütfen eğer buradaysanız bana cevap verir misiniz?
KAPSAMLI MUAYENE İSTİYORUM
Yaşım 67 dir. (Üniversite mezunu olup, kamu görevinden emekliyim). Şikayetim olmadığı halde kontrol amaçlı. Resmi ve özel bir kaç hastanede muayene oldum ve tetkikler yaptırdım. Acil olmadığı ancak ameliyat gereği söylendi (geçtiğimiz bir yıl içerisinde).
Ameliyat ve yapılacak girişim konusunda farklı görüşler belirtildi.
Ayrıca, varis, anksiyete, uyku apnesi yada benzeri (son 20-25 yıl) ve çocukluktan buyana kabızlık, allerjik rinit sorunlarım söz konusudur. Bunlar ve varsa başkaca sağlık sorunlarımla birlikte ele alınarak, kalp kapakçık sorunumun çözümlenmesini istiyorum. Hakkınızda internette yer alan referans bilgiler bütününü ve "hastalığı değil hastayı tedavi etmek" yaklaşımınızı göz önüne alarak, kapsamlı bir muayene için size gelmek istiyorum.
Bilgi ve taktirlerinize sunarım. saygılarımla. İstanbul/Kadıköy'de ikamet etmekteyim.
Yukarıdaki gazete haberinin tamamını okumak için aşağıdaki renkli yazıyı okuyun veya orijinal haberi görmek için TIKLAYINIZ.
Robotik sistemler, kalp kapakçığının değiştirilmesi ve tamiri, kalpteki deliklerin tamiri, tek damara by-pass ve kalp tümörlerinin çıkarılmasında başarılı.
Teknolojinin cerrahiye en fazla yansıdığı alan olan robotik cerrahiyle, artık kalp ameliyatları da başarıyla yapılıyor. Yıllar önce beyinden biyopsi almak için en basit haliyle ameliyathanede ilk kez kullanılan robot, bugün "uzay teknolojisinin ameliyathaneye girmiş hali" olarak tarif edilen gelişmiş durumuyla kalpte, kalp kapakçığının değiştirilmesi ve tamiri, deliklerin tamiri, by-pass, kalp tümörlerinin çıkarılmasında uygulanıyor.
KABURGALAR KESİLMİYOR
Kamu hastanelerinde ilk robotik kalp ameliyatını gerçekleştiren Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Şefi Prof. Dr. Ahmet Akgül, kalp ameliyatlarının robot kullanılarak yapılmasının, ameliyatın başarısı ve hastanın iyileşme süreci açısından önem taşıdığını vurguluyor. Robotik kalp ameliyatında, açık kalp ameliyatına kıyasla hastaya en az zararın verildiğini belirten Prof. Akgül, "Bu da hem ameliyat sonrası ortaya çıkabilecek problemleri önlüyor hem de hastanın çok daha kısa sürede günlük hayatına dönmesine yardımcı oluyor" dedi.
Prof. Dr. Akgül, "Robot kullanarak gerçekleştirdiğimiz kalp ameliyatında göğsün altından, kaburgaların arasından 2 delik açıyoruz ve kameranın girebilmesi içinde 4-5 santimlik kesi yapıyoruz. Kaburgaları kesmiyoruz. Açık kalp ameliyatında göğüs kafesi yukarıdan aşağı kesiliyor, ayrılarak iki tarafa doğru açılıyor. Açılırken o bölgedeki kemiklerin elastikiyeti yetmezse bazen bir iki kaburga kırılabiliyor. Kaburgaların kaynaması ve yaptığımız büyük kesinin kapanması zaman alıyor. Robot ameliyatında bunların hiçbirini yapmadığımız için hasta çok daha çabuk işine gücüne dönebiliyor" dedi.
Robotik cerrahi, kalp ameliyatlarının yanı sıra prostat ameliyatları, bazı obezite ameliyatları, kadın hastalıkları, kulak burun boğaz ameliyatlarının bazılarında açık cerrahiye üstünlük sağlıyor. Açık cerrahinin riskli olduğu hastalarda robot cerrahisinin tercih edildiğini belirten Prof. Dr. Akgül, "Akciğerde solunum problemi olan kişilerde, şeker hastalarında ve şişmanlarda robot hastaya verilen riski azaltıyor" diye konuştu. Robotik ameliyatların her yaşta yapılabileceğini, by-pass için damar sayısının önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Akgül, "Tek damar tıkanıklıklarını yapabiliyoruz. Ancak kalbin arka tarafına stent konulacaksa 3-4 damar da yapılabiliyor. Şu anda aort kapağına çok fazla müdahale edemiyoruz ama diğer kapaklara müdahale edilebiliyor" şeklinde konuştu.
KALBİ SU TOPLAYAN AVUKAT BU YÖNTEMLE KURTULDU
7 ayda 57 kilo veren 40 yaşındaki avukat Ferhan Saner'in kalp kapakçıkları, hızlı kilo verme yüzünden bozuldu. Acil olarak ameliyata alınan Saner'in kapakçıkları değiştirildi. Ancak kullanmak zorunda olduğu kan sulandırıcı yüzünden 3 ay sonra kalbi su topladı. Saner'in kalp zarına pencere açılarak suyun boşaltıldığı ameliyat, dünyada ilk defa robot kullanılarak Prof. Dr. Ahmet Akgül tarafından gerçekleştirildi.
KALP KAPAKÇIKLARINDA ÇÜRÜME VAR
Hocam babam kronik böbrek hastası, şimdi de kalp kapakçıkları
çürüme var dedi. 62 yasında 13 yıldır diyalize giriyor. Beden çok
yorgun. Ameliyat diyorlar ama masada kalma ihtimali çok yüksek diyorlar. Bize bu konuda nasıl yardımcı olabilirsiniz?
AORT KAPAK BİKUSPİD
Benim oğlum 9 yaşında, iki yıldır hafif aort yetmezliği teşhisi ile senede bir kontrole gidiyoruz. Bu kez başka bir Dr götürdük, raporunda sol Ventrikül den aort çıkıyor, subvalvuler-supravalvuler darlık yok, aort kapağı bikuspid, sağ ve sol koroner kasp bitişik olup iki ayrı jet halinde hafif yetersizlik mevcut. Aortik kapak annulusu 17 mm idi. Sinotubuler junction 199 mm idi. Aortik kapak ileri akım hızı 2.2 m/an idi. Aort armudu ve isthmus: aort katkısı solda asendan çapı 23 mm. Proksimal ve sosyal transvers ark ile isthmus normal, aort koarktasyonu saptanmadı. Doktorumuz 6 ayda bir kontrole gitmemiz gerektiğini söyledi birde yorucu spor yapmamasını söyledi. Oğlumda kick boksa gidiyor sizce gitmesinin bir zararı olur mu teşekkür ederim.
KALP ROMATİZMASI VAR
Ben 12 yaşımdan beri sol ayağım sıcak su değdiğinde şişiyor. Ortopediye gittiğimde film çekmişlerdi ve ödem olduğunu söylemişlerdi. Kalbimde de kalp romatizması var ileri bir seviye değil ama bağlantısı olabilir mi diye kalp damara da görünmek istedim. Renkli doppler istediler fakat yatarak çektiler. 2. seviye variz olduğunu söyledi ve bundan sonra hep variz çorabı giymemi 1 ay boyunca da verdiği ilacı kullanmamı istedi. Daha 21 yaşındayım ve açıkçası günlük hayatta variz çorabı kullanmak istemiyorum, farklı bir tedavisi var mıdır acaba?
MİNİMAL MY
Benim oğlum 6 yaşında, genel bir kontrol için çocuk doktoruna gittiğimizde, muayene sırasında kalpte ufak bir üfürme duyduğunu söyledi ve kardiyoloji ile görüştürdü. Ardında ekg ve efor çekildi herhangi bir sorun olmadığını, bazen çocuklarda 7-8 yaşlarına kadar bu durumun olabileceğini ve 2 yıl sonra tekrar baktırmamız gerektiğini söyledi. Ayrıca bir dizi sorular sordu “yoruluyor mu, koşabiliyor mu” diye. Çocuğum sürekli hareket neredeyse sadece uyurken yemek yerken sabit olabiliyor, hareketli bir çocuk. Ancak bu sonuç beni çok fazla tatmin etmedi. EFOR sonucunda bütün veriler boş, sadece TRİKUSPİT YETMEZLİĞİNİN karşısında 25 MMHG Yazıyor. Altta yorum kısmında da HERŞEY NORMAL OLARAK YAZILI SADECE SON CÜMLE MİNİMAL MY İZLENDİ yazılmış. Sizce durum nedir? İçimiz hiç rahat değil, rica etsem cevap verebilir misiniz?
KALBİNDEN BEYİNE PIHTI ATTI
Merhaba hocam. Babamda, kalbi pıhtı atması ve atan bu pıhtının beyne ulaşması sonucu beyinde damar tıkanıklığı meydana geldi. Sol el, sol ayak da güç kaybı var ve konuşmada bozukluk var ancak geceleri el ve ayak çok rahat herhangi bir sorun yok. Gayet rahat hareket ediyor. Babam 58 yaşında ve şeker hastalığı mevcut, bu durumda babamın güç kaybının düzelmesi ve tıkalı damarın açılması için neler yapmamız lazım değerli yorumlarınızı bekliyorum.
KALP KAPAKLARI VE AORT AMELİYATLARINDA EN İYİSİ OLDUĞUNU ÖĞRENDİK
İyi günler. Ablamın aort kapakçığı değişmesi lazımmış. Bunun için en iyi doktorlardan biri de Ahmet Bey olduğunu öğrendik. Size nasıl muayene olabiliriz ve sonrası operasyon için ne kadar bir ücret gereklidir? Bilgi alabilir miyiz?
KALP KORONER DAMARLARI VE KAPAKÇIĞI ONARIMI
Annem 90 yaşında. Annem 30 yıl önce enfaktüs geçirdi. Ancak kılcal damarlar vazifeyi üstlendiğinden, doğal bypas oluşmuş denildi ve bypas yapılmadı. Şimdiye kadar kalp problemi yaşamadı. Her yıl ekokardiyografi çekildi ancak hiçbir doktor kapakçık tamirine yönlendirmedi. Mitral, triküsit kapaklar ileri, aort kapak 1. seviyede yetmezliği var. Kalp kasılması iyi durumda.Şimdiye kadar kalp sorunları yaşamadı ancak 6 aydır zaman zaman sorun yaşamaya başladık. Nisan ayında aritmi gelişti. Bir hafta yatarak tedavi oldu. Üç ay sonrasında kalp yetmezliği oluştu.
Sol ventrikül segmenter hareket bozukluğu %55
sol ventrikül konsantrik hipertropisi hafif,
Mitral annuler kalsifikasyon- (MAK),
Sol atrium ve sağ atriumda genişleme hafif, Pulmoner hipertansiyon (PABS: 50 mm HG), Kalsifik mitral darlığı ( MVA-PHT : 2,7 cm 2,; GRADİENT MAX 12mm HG, MEAN: 4,5 mmHG
6 aydır kalp yetmezliği yaşıyoruz. On gün önce akciğer ödemi oluştu. Hala evde zatürre tedavisi görüyor. Çok çabuk toparlandı. Şu an çok iyi. Antibiyotik tedavisine devam ediyoruz.
Yüksek tansiyon hastası ama tansiyon yükselmiyor, akciğerler iyi, böbrekler ve iç organlar iyi. Herhangi bir organ yetmezliği yok.
Annemde mitral kapak ve triküspit kapak tamiri yapılabilir mi? Annemi kaybetmek istemiyorum . Hayata çok bağlı ve bilinçli bir insan.
DOĞUŞTAN KALP HASTALIĞI
Sayın Hocam merhaba,
Kızımız şu an 2 yaş 7 aylık. Cumartesi günü .... Hastanesinde Prof.Dr...... Beye muayane ettirdik. Kendisi kalbin sağ kısmının nerdeyse bir yetişkinin boyutlarına ulaştığını ve kateter anjiyo yöntemiyle kapatmaya uygun yapıda olmadığını söyledi. Fazla beklemeden cerrahi yöntem ile kapatılması gerektiğini söyledi. Endişelendik ve üzüldük. Kızımızın genel durumu çok iyi şu an için bir sorunu yok. Fakat çok endişeliyiz. Açık ameliyat nasıl olacak, nerde olacak , kim yapacak riskler vb. sorularla. Sizden ricam bize bu konuda tavsiyede bulunabilir misiniz? Devlet mi özel hastane mi? Bildiğim kadarıyla sgk özeldeki masrafları karşılıyor. Tavsiyelerinize ihtiyacımız var.
Saygılar
KALP KAPAĞI ONARIMINDA KÖK HÜCRELER KULLANILIR MI?
Ahmet Bey merhabalar. Uzun süredir Aort yetmezliği teşhisi ile tansiyon hapları olarak yaşamıma devam ediyorum. Birkaç yıl önce yaptırdım Eko kontrolünde mitral kapakta da problemler olmaya başladı ve Aort Anevrizma olduğu söylendi. Aort kapak sorunu aşağı yukarı 20 yıldır mevcut. Mekanik kapakların sıkıntısını bildiğim için ve bugüne kadar güveneceğim bir doktor bulamadığından ameliyattan hep uzak durdum. Son günlerde bir TV kanalında sizi gördüm. Tedavi etmeye yönelik çalışmalarınız ve prensipleriniz beni umutlandırdı. Çünkü ben öncelikle kapağımın tedavi edilmesini istiyorum. Mekanik kapağı hiçbir şekilde sempati besleyemiyorum. Yaşım 52. Fazla zamanınızı almadan sormak istiyorum: kapak ameliyatlarında kök hücre uygulaması mevcut mu ve hangi hastanede çalışıyorsunuz. Beni bilgilendirirseniz sevinirim. İyi çalışmalar diliyorum hoşça kal.
KALP VE AĞRI
Hocam merhaba ben 43 yaşında İstanbul doğumlu 28 senedir Finans işi yapan bir bayanım, evliyim 18 yaşında bir oğlum var. Yaklaşık 15 yıldır sağ boyun, omuz ağrısı çekmekteyim. Yıllar geçtikçe sıkıntılar daha da arttı sağ omuzum yükseldi, ele gelen kemik gibi sert bir şişlik var, dolayısı ile sol omuzum daha düşük.
Son dönemde sağ kolum ve ellerim uyuşmaya başladı gece uyku bozukluğu sabah uyanma zorluğu yapıyor ve yaşam kalitemi çok düşüren bir ağrı ile yaşama savaşı veriyorum.
Gitmediğim doktor denemediğim yöntem kalmadı. ... hastanesinde omuz içine enjeksiyon yapıldı, kuru iğneleme yapıldı. Sonra ... hastanesinde fizik tedavi aldım. Bir sürü özel doktora fizik, ortopedi, beyin cerrahisine gittim her seferinde MR, film çektiler, emg çektiler, fibromiyalji deyip ağrı kesici verip spor önerdiler. Algolojiye gittim onlarda ozon ve hacamat tavsiye etti. Her doktorun dediğini yaptım, 1 yıl kadar Çinli bir doktora akupunktura gititim, ozon terapiye gittim, spor hekimine gittim 6 ay kadar fizik hareketleri yaptırdı. Sonrasında 20 seans kadar medikal masaja gittim, hacamat ve sülük tedavisi yaptırdım, fizyoterapi merkezinde 60 seans pilates yaptım aynı yerde 10 seans kadar manuel terapi yaptırdım. ve artık inanın ağrıyı kabullenip tedaviden vazgeçmiştim, çünkü teşhis koyulamaması ve harcadığım para ve çaba karşısında kalıcı çözüm bulamamak çok yıpratıcıydı. Ayrıca eylül ayında geçirdiğim tot ameliyatında sağ kasığımda sinir zedelenmesi oluşması neticesinde 1 hafta hastanede yattım, yürüyemedim ve yoğun sinir ucu ilacı ve kortizon tedavisi gördüm sonrasında da ilaç kullanmaya devam ettim, sonra ilaçları bıraktım.
Fakat son 1 aydır şikayetlerim çok artınca bir arkadaşın doktor tavsiyesi ile 13 Şubat Perşembe günü ... hastanesinde kalp damar cerrahisine gittim orada tetkiklerim yapıldı, (romatizma tahlileril, eko, ekg, ultrason, röntgen, MR ) 22 Şubat Cumartesi günüde tüm sonuçlar çıkınca kontrole gittim ve doktorum bana kalp kılcal damarlarımda tıkanma olduğunu, boyun düzleşmem, skolyozum ve küçük fıtıklar olduğunu ve ayrıca romatizmal bir durumda olduğunu söyledi. Tedavi olarak 7 seans ilomedin serum tedavisi verdiler her seansı 4 ila 7 saat süren bir serum takılıyormuş ve damar detoxu yapıyormuş ve yanında 1'er kutu diltizem30 mg 48 tablet ve ecoprin pro 81 mg30 enterik kaplı kan sulandırıcı verdiler. Açıkçası tedaviye de başlamadım ilaçları içmeye de. Başka doktor görüşü almak istedim.
Mr sonucumda
*Servikal lordozda hafif düzleşme, açıklığı sağa bakan skolyoz.
* Disk sinyal intensiteleri T2 ağırlıklı imajlarda dejenerasyona sekonder sinyal kaybı göstermektedir.
* C3-4 ve C4-5 disklerinde diffüz bulging izlenmiştir. Ön subaraknoid mesafeler korunmuştur. Nöral foramen genişlikleri tabii, servikal rootlar serbesttir.
* C5-6 diskinde santral protrüzyon, ön subaraknoid mesafeyi daraltmaktadır. Nöral foramen genişlikleri tabii, servikal rootlar serbesttir.
Diğer Radyoloji raporunda (sanırım boyun röntgeni)
2 yönlü servikal grafilerinde;
Fizyolojik servikal lordoz düzleşmiştir.
Vertebra korpus yükseklikleri, disk aralıkları, faset eklemleri, posterior elemanlar ve paravertebal yumuşak dokular normal morfolojidedir.
yazıyor.
Romatizma tahlilinde
c-ANCA <1:20
bende
ANA (titrasyonlu) <1:100
1/160 Pozitif
Form: Benekli
(IFT yöntemi ile Hep-2 ve Monkey-Liver hücrelerinde inceleme yapılmıştır.
yazıyor.
Eko sonucunda da dikkatimi çeken
MİTRAL KAPAK
Mitral Yetmezliğ ESER
yazıyor.
Bana lütfen bu konuda fikir verebilir misiniz ?
Kalp damar doktorunun verdiği tedaviye uygun muyum, benim sorunum kalp damar cerrahinin tedavisi ile mi çözülür, başka hekime mi gitmeliyim.
MİTRAL KAPAK HASTALIĞI
57 yaşında bir bayanım. Dört yıl önce çekilen ekokardiyografide MY 1- TY 1 idi . Dün çekilende ise dereceler 2 olmuş .Total kolesterol 241 LDL 137 diğerleri normal değerlerde. Yine dün çekilen myokard perfüzyon sintigrafisine göre anteroseptal duvar bazali egzersiz sonrası minimal düşük tutlum gösterirken istirahatta doluş göstermekte, sol ventrikül boşluğu normal myokardiyal perfüzyon normal izlenmiştir, sağ ventriküle ait patolojik bulgu saptanmamıştır. SONUÇ anteroseptal duvar bazalinde şüpheli iskemi. Doktorum, DAROB 80 MG VE VASTAREL 35 MG tablet verdi. Benim şikayetim çabuk yorulmam, ayakta biraz kalayım sırtlarım ağrıyor. HAFİF DERECELİ SKOLYOZ rahatsızlığım var.
SİZDEN öğrenmek istediğim
1-Derecelerin birden ikiye çıkması sıkıntılı bir durum mu?
2-İlaç tedavisiyle birlikte belirli aralıklarla takip önerir misiniz yoksa anjiyo mu?
3 Kalp -Sindigrafisi sonucu anteroseptal duvar bazalinde şüpheli iskeminin hayati riski var mı?
4-56 yaşında olan eşimde dört yıl önce çekilen ekokardiyografisinde MY ve TY BİRİNCİ derecede iken ,dün çekilende normal eko yazıyor.Bu konuda ne dersiniz. Vücut bu kapak bozukluklarını onarabiliyor mu? Yoksa eko çekim yerlerindeki cihazlardan kaynaklanmış olabilir mi?
Yanıtınız için şimdiden teşekkür eder , çalışmalarınızda başarılar dilerim.
EKG Temiz ama Aort Yetmezliği var
merhaba..
ben 24 yaşında bir öğretmenim .2009-2013 yılları arasında üniversite okudum dönemlerde çok bayılıp acilde ayıldığımı ve burnumda hava tüpü ile uyandığımı bilirim.sebebinin ne olduğunu sorduğumda stres diyip gönderirlerdi.Fakat 2014 yılında ani bir şekilde narkozlu gibi bütün gücüm gitti ve ..... hastahanesinde bir doktor tarafından,ekg,kalp ultrasonu,kan tahlili ve efor testlerim istendi.
ekg temizdi fakat kalp ultrasonumda eser aort yetmezliği olduğu ve kalpte üfürüm olduğunu söyledi doktorum.Guatr ve tiroide falanda baktı ama bir şey olmadığını normal olduğunu söyledi.o günden sonra sigarayı bıraktım,alkolü azalttım fırsat buldukça yürümeye çalıştım ama en yakın tarihle yazın yine aynı durumu yaşadım.
eğer mümkünse ve şartlarınız yeriniz ulaşabileceğim yerde ise muayeneye gelmek isterim.
iyi çalışmalar..
CEVABIMIZ:
Mitral yetmezliğin ilerlemesi ve yapılan perfüzyon sintigrafisinde şüpheli görüntü olması koroner damar hastalığının varlığı için risktir. Eğer aile büyüklerinde geçirilmiş kalp krizi, stent veya baypas varsa veya damar tıkanıklıkları varsa, ve eğer hastamız menopozda ise ve de sigara da kullanıyorsa kesinlikle koroner anjiografi gerekir.
AKCİĞER DAMARINDA KAÇAK VAR
Merhaba Ahmet hocam . Yaşım 25, cinsiyetim erkek. Hastalığımın tanısı = idiyopatik pulmoner arter dilatasyonu, sağ dal bloğu, sağ ventrikül dilatasyonu, aort mitral trükispit hafif, pulmoner kapak ta orta seviye yetersizlik. Ef %60, pab 38 şikayetlerim = halsizlik, koşamama, kat çıkamama, ara sıra çarpıntı, ara sıra nefes darlığı, ara sıra göğüste ağrı yanma batma acıma hisleri, boğazıma vuran basınç, aniden karnımdan oluşan nefes darlığı. devlet hastanesi doktoru sağ ventrikülümdeki büyümenin nedenini saptamak adına Tee yapmayı düşünüyor ve gün verdi bana. Kalbimde delik olmasından şüphe ediyor. Sizce Tee yaptırmalı mıyım hocam? Tee sırasında ölüm riski var mı? Reflü, gastrit ve yutma zorluğu yaşayan biriyim. Ayrıca hastalıklarımın tedavisi var mı, bir gün koşabilecek rahatça kat çıkabilecek miyim? Saygılarımla.
CEVABIMIZ:
Geçmiş olsun,
Önce hastalığınızın tanısını anlayalım.
"İdiopatik pulmoner arter dilatasyonu " demek, nedeni bilinmeyen akciğer damarında oluşan genişleme demektir. Bu tarif sizin canınızı sıkmasın, nedeni araştırılmalı ki bu nedene yönelik tedaviler yapılmalı. Örneğin yaptıracağınız TEE yani transözofajial ekokardiyografide, kalbinizdeki yapısal sorunlar ayrıntısı ile ortaya çıkacak. Yani kalpte bir delik mi var, kapak bozukluğu mu var, fazladan bir damar mı var ortaya çıkacaktır. Eğer kalpte delik veya diğer bozukluklar ortaya çıkarılırsa tedavisi hemen yapılır ve tekrar istediğiniz gibi koşabilirsiniz.
Yani, bu tanı işlemini yaptırın. Artık uyutarak veya uyuşturarak yapılabiliyor bu tetkikler. Korkmayın.
Sağlıcakla