https://www.ahmetakgul.com.tr/ Prof. Dr. Ahmet Akgül - DVT Sorular: Sezeryan ve doğum sonrası DVT...

BEBE ASPİRİNİ

Ben 26 yaşındayım ve Isparta'da yaşıyorum.. Dvt hastasıyım. 2014 yılında ilk Dvt rahatsızlığım sağ bacağımda oldu, patoloji raporunda genetik yatkınlığım olduğu söylenerek varis çorabı verildi ve Coumadin tedavisine başlandı. Yaklaşık 6 ay sonra da Coumadin bırakılıp Bebe Asprini kullanmaya başladım. 2019 yılının haziran ayına kadar bu şekilde yaşadım. Haziran ayında sol bacağımda da çıktı DVT. Yine heparinle pıhtı 3 - 4 gün dağıtıldı sonra coumadin kullanmaya başladım. Her iki bacağımda da diz altı varis çorabı var ve ömür boyu coumadin kullanacağım söyleniyor. Bu süreçte çok değişik hastanelerden bilgi aldım. Bu konu da gerçekten beni psikolojik olarak etkiliyor. Kalp damar doktoruna sordum onlar da genetik DVT olduğu için sizin bir şey yapamayacaklarını boşa para harcamamam gerektiğini söylediler. Maddi durumum çok iyi değil ve muayene ücretiniz ve ultrason çekimleri pahalı gözüküyor. Ben bu parayı borçla krediyle karşılarım ama sizden isteğim su genetik DVT için çözüm yolunuz var mı? Beni de kurtarabilir misiniz? İnanın attığım her adımı tedirgin atıyorum. Sanki bu hastalık beni yaşatmayacak gibi geliyor. 2 kişi tanıdım bu zamana kadar DVT hastası 2 kişi de akciğer embolisi yaşamış. Allah'a karşı gelinmez ama bu tehlikeyle yaşamak istemiyorum. Bana yardım edebilir misiniz? Bir kaç gün önce çekilmiş ultrason raporlarım var. İyi çalışmalar teşekkür ederim yardımlarınız için.

 

Yalancı Pozitif Olabilir


Hocam yaklaşık bir ay kadar önce covit hastalığı geçirdim gerçi hala kalıntılar olarak öksürük ve kalp çarpıntısı oluyor. Polis memuruyum kaymakamlık özel kalemi olarak görevimi yürütüyorum. 23 yıldır özel kalemlik yapıyorum fazlasıyla stresli bir iş ancak ben çalışmayı yardımcı olmayı seven bir yapım olduğu için mutlulukla görev yaptım hep. Pozitif bir insanım genel olarak. Bu covit süreci tiroit CA öyküm notropeni öyküm olduğu için hep beni korkutuyordu ve çok korunan birisiydim. Nasıl oldu bilmiyorum ama grip nezle gibi bir enfeksiyon oldu ishal oldu sonra genzim doldu tıkanıklık ve ciğerden gelen bir öksürük ancak bu süreçte yapılan üç PCR testimde hep negatif çıktı. Normal bir süreç olmadığını ise gelirsem birçok kişiye bulaş yapabileceğimi söyleyerek rapor aldım. Antibiyotik tedavisi gribal ilaçlar ağrı kesiciler, tylolhot ve NAC ile tedavi başladı. Yalancı pozitif olabilir diye ciğer filmi ve BT de çekildi ciğerler temiz denildi. Ben en son bir kez daha test vereyim dediğimde de pozitif çıktı o an ben çok korktum tekrar mı bu süreci yaşayacağım diye sürekli hemogramdan WBC değerime bakıyorduk çünkü favikovir başlanıldı bende bazı ilaçlar wbc değerini düşürebiliyordu ve iğne başlanılması gerekiyordu çünkü. Hayatımda iki kez düşme oldu en son oğlumun doğumunda 19 yıl önce 500’e kadar düşmüştü o zaman Alanya’dan ambulansla gitmiştim Ankara'ya. Bir daha da düşmemişti ama ilacın yan etkilerini okuyunca tedirgin oldum 9000 olan beyaz kürem üçüncü gün 5000 e kadar düştü ve cep değerlerime falan da bakılarak 3’ lere kadar düşmüştü ilacı kestik. Antibiyotiğe devam edebilirsin dedi Dr. Ben bu süreçte çok panik yaptım halk arasında da doktordan çok doktorlar olduğu için tabi ister istemez etkileniyor insan. Covit geçirirken bir gece benim ani bir ter basması ve aşırı bir nabız atışı, kalp atışıyla uykumdan uyandım çok korktum kalbim sanki yerinden çıkacak gibi oluyordu hemen acile gittik. Bu süreç favikovirin ikinci günüydü hem de antibiyotikle alıyordum suda eritilen sabah akşam 1000 mg. EKG sonucunda görüntüleme cihazına takıldım, hemen tahliller yapıldı bir bozukluk var evet ama kalpten mi bakmamız lazım denildi kan testleri çıktığında kalpten değil dediler ve vesvese yapmayın diyerek beni eve gönderdiler. Gayet iyiyim işe başladım ama dün gece tekrar kulaklarımda yanma sonra bir anda titreme üşüme ve aniden çarpıntı geldi yine, bu sefer doktora gitmedim ama çok korkuyorum acaba kalp ile ilgili bir yerde pıhtı sorunumu oluştu da beni böyle ara ara yokluyor. Hocam lütfen geri dönüş yapabilirseniz size gelmekte istiyorum. Gelmeden istediğiniz tetkiklerde var mı bilmiyorum.

 

Bu Hastalıktan Artık Kurtulmak İstiyorum


İyi çalışmalar 2015 Ekim ayı gibi dvt tanısı koyuldu, o zamandan beri ilaç kullanıyorum ve bu hastalıktan artık kurtulmak istiyorum. Araştırma yaparken Ahmet hocamı gördüm ve bu ameliyat için ne kadar bir tutar fiyat oluşur bilgi almak istiyorum sadece.


Hocam Ne Olur Son Çaremizsin


Hocam son çaremiz sizsiniz ben kardeşim için yazıyorum. Gaziantep’te yaşıyor yedi sekiz senedir ayaklarından şikâyetçi yürüyemiyor, şu an ayak parmaklarının çoğu yok renk bazı yerleri siyah bazı yerler mor dizinden aşağıya kan inmiyormuş. 35 yaşında üç çocuğu var en küçüğü 24 günlük hocam ne olur yalvarırım bir çaresi var mı gece gündüz uyumuyor ağrısından ölmek istiyor ağlıyor. Biz dayanamıyoruz hocam ne olur son çaremizsin şu anda ağlayarak yazıyorum.

Çeşitli Ağrı Kesiciler Kullanıyor Yine De Tam Bir Rahatlama Sağlanamıyor


Annem yaklaşık 31 senelik dvt hastası. Aynı zamanda lenfödem hastalığı da mevcut. Bir süre lenfödem çorabı giydi ancak çorabın iki dizinin de arkasında yara açması sonucu şuan çorabı giyemez hale geldi. Çorabı giymeden önce 3 hafta kadar bandaj yapıldı ödem atması için daha sonra çorap kullanmaya başladı. Şuanda iki ayağında da açık yara var. 2 senedir kapanma göstermedi. Zaman zaman küçülüp büyüyor yaralar. Şuan hem yaraların büyüdüğü bir dönemden geçiyor hem de inanılmaz bir kaşıntı ile ağrı oluyor ayaklarında. Çeşitli ağrı kesiciler kullanıyor yine de tam bir rahatlama sağlanamıyor. Belki hala yeni hasta kabul etmiyorsunuzdur bilemiyorum ama size yazıp şansımı denemek istedim, yardımınıza çok ihtiyacımız var. Sizden randevu alma şansımız olur mu ya da yapabileceklerimizle alakalı yol gösterebilir misiniz?
Sağlıklı günler dilerim

Varis Çorabından Kurtulmanın Gerçekten Bir Yolu Yok Mu?

Merhabalar,
Gaziantep’ten iletişime geçiyorum sizinle. Gebeliğimin 4. Ayında DVT teşhisi kondu. Şuan kan sulandırıcı ve varis çorabıyla hayatıma devam etmeye çalışıyorum, varis çorabını bir ömür giymem gerektiği ve herhangi bir operasyon yapılamayacağı söylendi. Varis çorabından kurtulmanın gerçekten bir yolu yok mu?

Kapak Onarımı Olmadan Hormon İlacı Almayınız


Değerli doktorum merhaba,
Ahmet hocam, benim sağ yumurtalığımda kıstım mevcut ve dvt öyküm olduğu için hormon ilaçları kullanmaya çekindiğimden kistin tedavisini olamıyorum. Geçen senede 5,5 cmlik kist oluştu ama bana yasak olduğunu bilmeden üç kutu kullandığım için kist geçmişti. Yeni oluşan kist için covid 19 önceki aylardan beri sıkıntı yaşıyorum. Sizin sayfanızdan okudum ve yazmışsınız ki, kapak onarımı olmadan hormon ilacı almayınız. Ben 2017 de sizin ellerinizde kapak onarım ameliyat oldum iki kez ameliyat ettiniz buna göre kullanmamda yine de bir sakınca var mı?
Yorumunuz benim için çok önemli ve değerli.
İyi çalışmalar dilerim.

Ayağımı Çatlatmışım Atele Aldılar


Hocam İzmit de oturuyorum. 1 ay önce tüp mide ameliyatı oldum 10 günlük kan sulandırıcı tedavim bitti. Akabinde ayağımı çatlatmışım atele aldılar ve 3 hafta üstüne basma dediler. Bende dedikleri gibi basmadım ve istemsiz bir şekilde hareketsiz kaldım. Atel olan ayağım iyileşti ama bu sefer sağ ayağımda inanılmaz ağrı ve şişlikle beraber acile gittik ultrasyon çekildim ve sonucunda sağ ayağımda pıhtı çıktı hocam. Dvt denen bu hastalıktan çok korkuyorum hocam kan sulandırıcı ve varis çorabına başladılar 2 gün oldu hocam. Geç kalmak istemiyorum hocam çalışan bir insanım işime geri dönmek sosyal hayatıma geri dönmek istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Size nasıl ulaşabilirim.

REKANALİZE AKIM

Hocam Ağrı ilinde eşim sezaryen ile doğum yaptıktan hemen sonra sol bacağında ağrı olduğunu söyledi hatta akabinde bel ağrıları başladı 20 gün boyunca hastanelere gittik fakat bir şey tespit edemediler iğne yapıldığı içi onun ağrısıdır deyip geçiştirdiler. 21. gün ayağı morarıp şişmeye başladığında ortopedi doktoruna başvurduk ultrason çekelim belki damar yapısında bozukluk olabilir deyip ultrasona gönderdiler. Sonuç olarak DVT oluştuğunu acil olarak Van iline sevki gerçekleştirildi ve Anjio olduk. 6 ay boyunca Hibor 7500 kullandık ve varis çorapları aldık. Fakat hala pıhtı olduğunu ömür boyunca bu varis çorabını giymesi gerektiğini söylüyorlar... Son Dopler ultrasonda ''Sol CFV, SFV ve DFV'de lümen içi trombüs ve rekanalize akım izlenmiştir. Kompresyona yanıt kısmen vardır(Kronik DVT ?) '' şeklindedir. Sonrasında hoca hibor 7500 yazmamış corasprin vermiş. Tabi bebeğimiz de var emzirme konusunda sıkıntı yaşamadan hangi ilacı kullanmamız doğru olur ya da bunu ömür boyunca çekecek miyiz?

 

DERİN VEN TROMBOZU (DVT)

7 yıldır DVT rahatsızlığım var. Önce sağ bacak, iki yıl sonra da sol bacakta oluştu. Kalp damar cerrahlarına gittim. Girişimsel radyoloji doktoruna gittim. Ameliyat süresini geçirdiğimi ameliyat olursam sakat kalacağımı söylediler. Ameliyat önermediler. Coumadin 5ml.ve varis çorabını ömür boyu kullanmam gerektiğini söylediler. Bacaklarımda şişme, ağrı kalıntılar devam etmekte. Ağrılar ve şişme gün geçtikçe artmakta. Aynı rahatsızlığı olan arkadaşım size muayene olmuş ve ameliyat önermişsiniz. Araştırdım DVT rahatsızlığı olanları tedavi ediyor ve iyileştiklerini öğrendim. Bende size tedavi olmak istiyorum.

28 HAFTALIK GEBEYİM VE SOL KASIĞIMDA ŞİŞLİK OLUŞTU

Merhaba hocam, ben 28 haftalık gebeyim. Sol kasığımda şişlik oluştu ve USG uzmanı tarafından 26 haftalıkken şöyle bir rapor tutuldu :
37*25 mm ebatında staz akım izleyen RDUS de venöz karakterde akım kodlanan dilate tortioze yapılar izlendi.
Ama sadece Daflon verildi bana. Şu an kasık sızılarım ve karın alt bölgemde sızı var. Ayrıca sol genital bölgemde de şişmeler oldu. Benim hastalığım nedir? Ne yapılması gerekiyor? Şu an başka bir tedavi yapılamaz mı? Acil yardımcı olur musunuz?

İşim Tehlikeli Aynı Tehlikeye Tekrar Girebilirim Akıl Verimisiniz

Merhaba sayın hocam, size Hatay’dan yazıyorum pulmoner emboli rahatsızlığı şu an durumum yoğun bakımda ve serviste yattım. Coumadin ilacı kullanıyorum, şu an nefes alırken derin nefes alamıyorum bazen. Doktorum ilaçtan dolayı herhangi bir yerin kanama olmasın durdurması sıkıntı olabilir dedi. Ölümden döndün dikkat etmen gerekiyor dedi ve ben demir-çelik fabrikasında çalışıyorum. 10 gün sonra rapor bitiyor ne yapmam lazım? 10 yıldır çalışıyorum, doktorum bana ağır iş yapamaz raporu verebilir mi ya da vermezse ne yapabilirim? İşim tehlikeli aynı tehlikeye tekrar girebilirim akıl verimisiniz teşekkür ederim.

Varis Çorabı ve Kan Sulandırıcı Önerdiler

Merhaba hocam ben 2019 yılında 32 hafta iken dekolman plasenta sebebiyle ölü doğum yaptım. Sezaryen sırasında kanamayı durdurmakta çok zorladılar ve ardından DİK tablosu gelişti. O güne kadar pıhtılaşmayla ilgili bir sorunum olduğunu bilmiyordum. Ameliyatın 20. Gününde de DVT olduğu ortaya çıktı. Bir çok doktora gittim ama hepsi varis çorabı ve kan sulandırıcı önerdi. Şikayetlerin artarsa, anjiyo yapıp, stent takarız dediler. Bende hemşireyim hocam yardımcı olur musunuz?
(DVT Sorular 11. Kısım: Sezeryan ve doğum sonrası DVT)

2.Doğum Olursa Risk Hala Var Mı?

Merhaba hocam,
Ablam sezaryen doğum sonrası 4 gün sonrası ağrıları oldu ve bacağında pıhtı oluşmuş. Daha sonra pıhtı akciğere ulaşmış ve kalp büyümesi oldu, 2 ay yoğun bakımda kaldı üstünden 5 yıl geçti ve hala coraspirin kullanıyor. 2.doğum olursa risk hala var mı?

TOPLAR DAMARDA DERİN VEN TROMBOZU

Sezeryan ameliyatı sonrası esimin sol bacak toplar damarında DVT problemi başladı. Sol ayak bileği 10 cm yukarısı ve diz kapağı altında olusan pıhtılaşma yada kapak yetersizliği sonucu ilk süreçte yaklaşık 1 yıl kan inceltici iğne Clexane Forte kullandık. Varis çorabı tam boy daha sonraları biraz gerileme oldu. Sanırım şuan kullandığımız herhangi bir ilaç olmadan fazla ayakta kalmaya dayalı bacakta şişme ve ağrı oluşmakta ayrıca sürekli halsizlik bitkinlik B12 eksikliği de oldu mu hayat eşim ve dolayısı ile benim için çekilmez hal almaya başladı. Bu hastalığa çözüm arayışlarımız sizi karşımıza çıkardı. İzmit’de ikamet adresimiz. Sizinle görüşmek ve eğer var ise bir çözüm bulmak için imkanlar doğrultusunda gerekeni yapmak isteriz.

SEZERYANLA DOĞUM SONRASI OLUŞAN DVT

Hocam iyi akşamlar öncelikle adınızı ilk defa bu akşam internette araştırma yaparken gördüm. Hasta yorumları ve gülümseyen yüzünüz içimde bir umut ışığının yanmasına sebep oldu. 2009 yılında sezeryan ile doğumunun 25.gününde sol bacağımda DVT oluştu. O gün bugün varis çorabı coumadin clexen yani çok iyi bildiğiniz sıralama ve bu hastalıkla yaşamak zorunda olduğum söylemleri. Ancak şunu da belirtmek isterim ki faktör 5 heterozigot var yani genetik yatkınlık. Uzun yıllar tedavime devam ettim hatta çok riskli denmesine rağmen bir bebeğim daha oldu. Beş ay önce bir kalp damar cerrahın görüşü doğrultusunda ilacı bıraktım. Ancak 5 gün önce midemde ağrı bulantı şikayetiyle doktora başvurduğumda splenik ven de trombozu olduğu tespit edildi. Ve söylem yine aynı açılmayabilir ve ömür boyu ilaca devam. Psikolojimi siz düşünün. Size hastane odasından yazıyorum. İki bebeğim evde ve ben burda sonucu belli olmayan bir tedavi alıyorum. Sizi çok yordum ve kıymetli vaktinizi çok harcadım ama ne olur bir umut verin bana Allah rızası için.

AYAĞIM ŞİŞTİ

Merhaba adım ...... yaşim 45 de.Ocak ayının 8-9 de hastalandım ,

ayagım şiddetli bir şekilde ağrı ve şiş oldu .

...... hastanesinde doppler yaptırdım 12/01/2016 ve sonuç:Popliteal ven kalibrasyonu artmış olup lümende iso/hiperekoik trombüs formasyonu izlenmektedir. Prob basısı ile kompresyona yanıt alınmamaktadır. Bulgular akut/subakut trombüs formasyonu ile uyumludur.

...... hastanesı Genel Cerrahi bolumune gittim 10 gün ilac kullandım Pradaxa 150mg 2*1 ve evde dınlendım .

Ama 10 gün sonra da ilac etki vermedi sonra ........ devlat hastanasına gittim , Coumadin 5 mg ve Coraspin 350mg ilac verdi doktor 10 gun sonra kan tahlili yaptırdim ve ilaca devam ettirdim .

2 hafta sonra tekrar kan tahlili yaptırdim ,Coumadin 5 mg 1,5 tab dozı aşırdı ve Coraspin 350 mg .

Şimdi 2 gün Coumadin 5 mg 1,5 doz kullanıyorum ama ayağımda tekrar ağrı ve şiş var .

sizden sormak istediğim ne yapmalıyim ???

saygılarla ....

CEVABIMIZ

Geçmiş olsun.

Bacak toplardamarlarınızda tıkanıklık olmuş. Buna DERİN VEN TROMBOZU veya DVT denir. Özellikle İÇ VARİS hastalarında uzun süre oturma, hareketsiz kalma,yolculuk,  ameliyat sonrası, doğum kontrol hapları kullanma, travma, kaza...gibi kanın damar içinda akımını yavaşlatan durumlarda olur. Eskiden ve hala tedavisi kan sulandırıcı ilaçlar dır fakat günümüzde pıhtıyı damar içindan alacak yöntemlerimiz mevcuttur. En iyi tedavi, önce pıhtı çıkarılmalı sonra iç varise neden olan kapakçık onarılmalıdır. Lütfen aşağıdaki videoları izleyiniz:

 

Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'ün Özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

Derin Ven Trombozu (DVT) hakkında detaylı bilgi edinmek isterseniz lütfen tıklayınız

DVT tedavisi gören diğer hasta yorumlarını görmek için lütfen tıklayınız  

İletişime geçmek veya randevu almak için lütfen tıklayınız  

Yasal Uyarı

Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sorumlu tutulamaz.Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.