KAHRAMANMARAŞ’TA OTURUYORUZ, KAYSERİ’DE YARA TEDAVİSİ
Hocam öncelikle merhaba başarılar dilerim işiniz ve hayatınızda. Size ulaşma sebebim kardeşimin ayağın da vaskülit hastalığı var ve yaralar çıkıyor. Daha önce Kayseri'de tedavi gördü. 2 yıldır çıkmıyordu yara. İğne ve hap ayrıca ozon tedavisi gördü. Eğer uygun görürseniz yanınıza gelmek isteriz. Kahramanmaraş’ta yaşıyoruz, bizi bilgilendirirseniz çok mutlu oluruz hocam. Kolay gelsin, sağlıkla kalın.
BACAKTA ELEKTRİK ÇARPMASI
Merhaba hocam.
Dizimin arka kısmından ön tarafa geçerek aşağıya doğru inen aniden elektrik çarpması gibi oluşan ve o an yürüyemeyip beynime ve kulaklarıma kadar basınç oluşması nedeniyle sıkıntı yaşamaktayım.
Şu an gece olmasını istemiyorum çünkü çok sık uykudan uyandıran aynı şekilde çarpmalar oluşuyor.
Bu bedenle sizden destek almak istemekteyim.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
GÜCÜM KALMADI
Merhabalar sol ayağımda buerger hastalığı var. Parmaklarımda damar tıkanıklığı var. Yaklaşık 1 yıldır gitmediğim doktor kalmadı. Bugün anjio oldum ayağımdan damar tıkanıklıkları açılmaz tahriş olmuş deyip geri gönderdiler lütfen bana bir tedavi söyleyebilir misiniz artık boş yere para verecek gücüm kalmadı. Adana’da oturuyorum. Bir ışık tutarsanız İstanbul’a gelirim son çare olarak
ADANA CEYHAN
Adananın Ceyhan ilçesinde ikamet etmekteyim. Uzun yıllar yürüyüş yaptığımda sağ ayağımda diz altında ağrılar oluyordu ve yürümemi engelliyordu. 2008 yılında yapılan anjioda popliteal bölgede sıkışma vardı ve popliteal arter gevşetme ameliyatı yapıldı ve çok rahatladım taki 5 _6 ay öncesine kadar yeniden ağrılar başladı. 2022 de mr anjio oldum diz arkasında gene tıkanma olduğunu söylediler. Yapılan görüşmede anjio ile oradaki tıkanmanın açılamayacağı ve zorlamada damarın zedeleneceğini bununda kılcal damarlara zarar vereceğini söylediler ameliyat olmaz mı sorusuna da “tam dizin arkası yani eklem yeri yaparız ama diz büküldüğünde onun da kısa zamanda tıkanacağını” söylediler. Ne yapmam gerek hocam, yaşım 43.
BEHÇET HASTASI ORUÇ TUTABİLİR Mİ?
Merhaba hocam hayırlı akşamlar benim kız arkadaşım Behçet hastası. Tedavisine devam ediliyor ama biz sizin de ilgilenmenizi istiyoruz. Randevu nasıl alabiliriz? Bir de müsaadeniz olursa “Behçet hastası oruç tutabilir mi” hocam? İlaç sabah öğlen akşam kortizon ilaç alıyor, bir sakıncası var mıdır? Değerli vaktinizi ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim. Cevap bekliyorum hocam sizden. Hayırlı ramazanlar diliyorum.
Selamlar karotis inceleme raporum aşağıdaki gibidir. Randevu rica edecektim.
SAYIN MESLEKTAŞIMHASTANIZIN KAROTİS MR ANJİO İNCELEMESİNDE;Teknik:
1.5 Teslalık MR Görüntüleme cihazıyla, 2D TOF tekniği ile boyundan arteriyel ağırlıklı transvers kesitler alındı. MIP tekniği ile sagital ve koronal planda rekonstrüksiyonlar yapıldı.Bulgular: Bilateral ana karotit arter seyirleri düzenlidir. Stenoz saptanmamıştır. Kalibrasyonları normaldir. Sağ ICA proksimalde ileri derecede darlık,sol ICA proksimalde hafif-orta dereceli darlık izlenmiştir. Her iki eksternal karotit arterlerin (ekstrakranial segmentlerinin) akım fenomenleri ve kalibrasyonları normaldir. Stenotik segment ya da anevrizmatik dilatasyon saptanmamıştır. Her iki vertebral arter akımı patenttir. Kalibrasyonları doğaldır ve düzenli seyir göstermektedir.
KORTİZON
Merhabalar, bende de vaskülit hastalığı var galiba. Doktorlara gidiyorum ama doktorlar da takmıyor. KORTİZON VE CELCEPT 500 MG VERİP, KULAN DİYORLAR, kronik diyorlar. Ne yapacağımı bilemiyorum, aşırı kortizon aldım diye şişliklerim başladı. Bana yardımcı olmanızı istiyorum doktor bey lütfen.
PROPRANOLOL
Merhaba, kızım doğduğunda alt dudağında hafif renk farklılığı ile başlayan aynı zamanda sağ kafa, kulak arkası, boyun, çene, dil ucu ve boğaz da birden çoğalan hemanjiyom olduğunu fark ettik. Bir yaşına girene kadar Propranolol 3,75mg kullandık. Çok büyük bir gerileme oldu sonrasında doktorumuz bu ilacı bıraktırdı beklememiz gerektiğini ve kendiliğinden gittikçe azalacağını söyledi. Ancak maalesef beklenen olmadı kızım ocak da 2 yaşına girdi ve kızarıklık yoğun bir şekilde geri geldi aynı zamanda alt dudakta morarma ve şişme var. Maalesef kreş de diğer çocukların kötü yorumlarına maruz kalıyor yoksa kendisi henüz farkında değildi, bir Anne olarak bu beni çok üzüyor. Ben yurt dışında yaşıyorum Dr. Ahmet Bey’e öncesi sonrası fotoğraflarını yollasam ve yapılabilecek bir tedavi varsa randevu alıp gelirim. Yardımcı olursanız çok çok sevinirim. Teşekkürler.
BABAMDA DAMAR TIKANIKLIĞI
Merhabalar,
Ben babam adına sizden bilgi almak istemekteyim.
Babamın yanlış hatırlamıyorsam sol bacağında damar tıkanıklığı mevcut. 4-5 damar tıkalıydı, 1 tanesi hariç diğerleri anjiyo ile açıldı fakat pek bir performans göstermedi, yürümede aşırı güçlük çekmekte, ayak parmakları şişmeye ve akıntı oluşmaya başladı.
Açılamayan damarda risk sebebiyle doktor açmak istemiyor, sedyede kalabileceğini söylüyor.
Babam 58 yaşında, diyaliz hastası, seker hastası daha önce kalp spazmı geçirdi, sanırım tansiyon da var onun için bildiklerim bu kadar.
Sormak istediğim hangi tür tedavi uygulanabilir, riskli midir, henüz muayene olmadı belki ama başarı yüzdesi nedir, son olarak birde seans şeklinde tedavi olacaksa fiyatlar hakkında bilgi alabilir miyim. Net fiyat olmasa da yaklaşık fiyatlarda fikir açısından iyi olurdu.
Şimdiden teşekkürler,
İyi çalışmalar.
ONARICI ENZİM TEDAVİSİ, DANİMARKA
Merhabalar. Danimarka'da yaşıyorum, 48 yaşındayım. Ben size genel durumumu özetleyeyim:
2008'de: Şiddetli kusma, ağız ve burundan o esnada gözümün üzerine koyu renkli lekeler geldi, o yüzden net görmüyorum ve ben zaten +5 miyopum, gözlük kullanıyorum. Eklemlerin kilitlenmesi, şiddetli ağrılar, kramplar, dilimde sağ ve solda yaralar, idrar bölgesinde yaralar ve yanma, çok aşırı ve şiddetli baş ağrısı. Vücudumun başka bir bölgesinde yara görülmedi.
Buradaki doktorlar Behçet’e benzettiler, gözde damar tıkanıklığı olduğunu söylediler, bu kan beyine gitmiştir diye beyin MR.'i çekildi. Beyin cerrahi ve radyoloji uzmanı tarafından; beyinde herhangi bir anormallik olmadığı söylendi. Kalbe bakıldı, normal denildi. Sağ ve sol kulak altındaki boğazda damarlara ve kanallara bakıldı, normal denildi.
Film çektirdiğimde gözlerime Behçet (üveit Behçet) dediler. Gözün yüzeyinde bir anormallik YOK, gözün arka tarafında Behçet denildi. Şu andaki tedavileri; kan inceltici hap (HJERTEMAGNYL - 150 mg Acetylsalicylsyre). + Behçet için de (PREDNISOLON DAK - 25 mg) Ama Prednisolonu 10 sene kullandım, son 5 senedir kullanmıyorum. Bu tedaviden sonra gözlerde iyileşmeye doğru ilerleme olduğunu söylediler. Behçet için şimdi Imuran hapını kullanıyorum, günde 150 mg.
2008'den beri Behçet gözüme vurmamıştı. Ama gecen sene tekrar kanlı lekeler görmeye başladım ve doktora gittiğimde, bana Behçet’in şimdi aktif olmadığını, ama 2008’den kalan kalıntılar (gözdeki eski damar tıkanıklığı) tekrar "tetiklenmiş", o yüzden yeni oluşmaya başlayan kan damarları kanamaya başlamış. Onun üzerine lazer tedavisi ettiler. Ve kanama kontrol altına alınmıştı. 6 ay sonra tekrar kontrole gittiğimde, tekrar kanama başlamıştı ve bu sefer "Behçet’in kalıntılarının" üstüne lazer yaptılar yani kanamanın sebebinin üzerine lazer yaptılar. Ama yine kanama oluşmuş. Şimdide VEGF tedavisi yapmak istiyorlar, VEGF (Vascular Endothelial Growth Factor). Ben sizlerin de görüşünü almak istiyorum, çünkü Türkiye, Behçet konusunda çok daha ileri Danimarka’ya göre. Sizlere hem 2008’den hem de bu son gittiğim kontrollerden olan filmleri göndersem, bana yardımcı olabilir misiniz?
Hayat kalitem çok çöktü, gözlerim gün geçtikçe daha da kötüye gidiyor. Bana geri dönerseniz, çok ama çok sevinirim.
İlgilenmenizi, yönlendirmenizi ve yardımlarınızı bekliyorum.
HOLLANDA
Hocam iyi aksamlar Hollanda Rotterdam dan yazıyorum. Hocam benim esime sağ boyunun bitiminden sağ göğüs boşluğuna kadar iki yerde damar tıkanıklığı olduğu için uzunca stent takıldı. Bu yüzden her gün carbasalatium 100 gr toz suda çözülen kan inceltici kullanıyor. 9 sene öncede şişmanlığından dolayı gastrik bypass geçirdi ve zayıfladı. Hocam esimin dün aksamdan itibaren sağ göbek üstünde seğirme gibi sürekli olmayan günde bir iki sefer gelen ve 2 ya da 3 dk. süren ayni yerde yüzeyin hemen altında seğirme gibi bir şey oluyor internette araştırdım karin aort baloncuğu belirtisi falan yazıyor hocam ciddi bir şey midir? Bu seğirmenin dışında başka bir rahatsızlığı yok, ayaklarda ağrı veya karında ağrı yok hocam, bu seğirme normal midir?
HEMANJİYOM
Hocam ben Kasım 2021 de çölyak tanısı almış bir öğretmenim ve sindirim problemleri tahliller vb. derken mr sırasında görüntülenen bir sonuç çıktı. Vertebra korpusunda 2.cm çapında hemanjiom görülmektedir, diye...egerki bu rahatsızlığın çıkmasa tanı çölyak,,kütük sokumu üstü, atakta durduğumda ağrıyor ve sırtının üzerine doğru geliyordu ve eğildiğim yerden belim tutulup kalkamıyorum, açılmıyor belim gibi geliyordu kalkarken, ancak bu konuda ortopedi, vb fizik tedavi vb derken, çölyakla tesadüfen görüntülenmeyle bu tanı çıktı. Yaşım 44 ve bu durumdan endişeliyim, hızla gelişen tümör, sizden bu durumun tedavisi için destek bekliyorum hocam, saygılar iyi çalışmalar.
ABI TESTİ
Hocam,
İyi günler.
Son 10 günden beri yokuş yukarı yürümelerde her iki bacak baldırlarda aynı anda ağrı başlıyor.
Düz yoldaki yürüyüşlerde ise bir ağrı yok.
Yas 78, günde 6000 ila 11000 adim yokuş dahil olmak üzere her gün sorunsuz yürüyüş yaparım (Yapardım). Şimdi sadece düz yolda yürüyorum.
Alt extremitedeki venöz yetmezliği nedeniyle 15/20 mmHg varis çorabı kullanırım.
Diyabet yok, hemoglobin AIC 5,2. Kolesterol için 20 mg lipitor alırım. LDL değeri 71 mg/dl , kolesterol 134, trigliserid 84mg/dl. Tansiyon yüksekliğini kontrol altında tutmak için 3 değişik ilaç alırım.
Yürüyüşlerde herhangi bir göğüs ağrım veya nefes darlığım olmaz. Yürüyüş hızım, 90/105 adim/dakikadır.
Sorum su;
Ağrı, PAD kaynaklı olduğunu işaret eder diyebilir miyiz?
Diğer soru,
Merkezinizde ABI testi muayenenin içinde yer almakta mıdır?
Teşekkür ederim.
ÇANAKKALE DAMAR TIKANIKLIĞI
Merhaba hocam rahatsız ediyorum sizi. Hakkinizi helal edin benim sağ ayağımda damar tıkanıklığı var. Çanakkale’de yasadığımdan ameliyatımı orda oldum balon tedavisi oldum çıktığımda sağ kasığımda 10 santim kadar yapay damar takıldı neden oldum anlamadım ve hayla sikayetlerim devam ediyor. 100 metre yürüdüğümde ağrı oluyor. Şu an İstanbul’dayım. Tahliller oldum, pet çekildi. Sonuçlarım var bende inanın hocam zor durumdayım. Bana yardımcı olun. Allah rızası için kimseye güvenemiyorum ve hocam durumumda yok. Bu konuda yardımcı olur musunuz?
SİNİR HARABİYETİ
Merhabalar Ahmet Bey. Babamın face inden yazıyorum size. Babam 54 doğumlu anjiyo oldu sonra sağ taraftan felç geçirdi pıhtılaşma nedeniyle. Doktorlar beynindeki pıhtının atmasını bekliyoruz diyorlar. Bir sene oldu atmadı bu pıhtı. Kalbinden dolayı ameliyatta edemiyoruz diyorlar, tekrar felç geçirir diye korkuyorum.
sizde İstanbul’daymışsınız. Kısacası 2 sorum var: babamın felçli kol ve bacağından içten ateşleme geçmedi şimdide sancı başladı. Bu iyi bir şey mi? en son nöroloji götürdüğümde kol iyi bacakta sinir harabiyeti var demişti. Babam hipertansiyon hastası ama sürekli 9’a 5 veya 6. bana tavsiye edebileceğiniz senin gibi bir şifacı Ankara da var mı? Durumumu çok da iyi değil, emekli babam.
ALANDA UZMAN
Merhaba iyi günler,
Abimin sol bacağında damar tıkanıklığı yüzünden 3 hafta önce yoğun başlayan ağrıdan dolayı acilen Samsun’a kaldırıldı, anjiyo ve damar değişiminden sonra kangren olduğu söylenen bacağı kesildi. Şu an kalçadan itibaren kesik durumda. Şimdi de enfeksiyon iyileşmediği için leğen kemiği ve bele kadar alınması durumu görüşülüyor hastanede. Detaylı teknik raporları bizimle iletişime en kısa sürede geçerseniz atabiliriz. Doktor beyin bu alanda uzman olduğunu öğrendik. Acilen kendisiyle görüşmemiz ve bizi kabul etmesi lazım, lütfen acilen dönüş yapın. Teşekkürler.
AORT DAMARI YIRTILMASI
İyi günler hocam,
Benim size çok acil cevaplamanızı istediğim bir sorum olacaktı.60 yaşında annem var bundan iki hafta önce karnım içinde mide hizasında sanki bebek atması oynaması nabzı atması gibi bir şey var dedi ara ara oluyor diyordu. Doktora gitti ve doktor anjiyo olmalısın demiş peki hangi tür anjiyo olması gerekir ve bunun tedavi imkanları nelerdir? Yazılarınızda aort damarı yırtılmasından bahsetmişsiniz annemdeki de böyle bir durum söz konusu olabilir mi?
Cevap verirseniz çok mutlu olurum.
İyi çalışmalar dilerim.
BAKÜ’YE GELİN
Uzun süredir kendini iyi hissetmiyor ve tedavisinde bazı değişiklikler olması gerektiğini düşünüyoruz (günde onlarca ilaç alıyor ve dozu çok uzun zamandır hiç değişmedi). Araştırdım ve “Takayasu hastalığı” nın en iyi tedavi edildiği yerlerden birinin Türkiye olduğunu öğrendim. Videolarınızın çoğunu izledim ve bu alandaki en iyi doktorlardan biri olduğunuza eminim. Size görüne bilseydi harika olurdu ama uçakla seyahat etmesi embolisi nedeniyle riskli. Ben bazı Özel Kliniklerin birkaç günlüğüne Türk doktorları hastalarla konsültasyon için davet ettiğine şahit oldum. Daha önce hiç davet edildiniz mi veya Azerbaycan'a davet edilme olasılığınız / herhangi başka bir nedenden dolayı Bakü’ye gelme ihtimaliniz var mı diye merak ediyorum.
Daha iyi bildiğiniz gibi, bu hastalık çok nadir görülmekte ve Azerbaycan'da pek çok doktor tarafından pek bilinmemektedir. Bu nedenle, Bakü’yü ziyaret etme şansınız olacaksa (veya düzenli olarak ziyaret ediyorsanız) lütfen bize bildirin.
Sizden büyük bir umut ve sabırsızlıkla cevaplamanızı bekleyeceğim.
Azerbaycan’dan sevgilerle.
VASKÜLİT
Merhaba önce bacaklarımda sonra kollarımda şimdide göbeğimde çıkmaya başlayan özellikle soğukta olan livedo retikülaris tanısı konulan damar sorunum var ama romatizma testlerim temiz çıkıyor. Ailede genetik romatizma hastalıkları var ablam takayasu hastası diğer ablam da ankilozan spondilit hastası. Bana bu hastalığın tedavisi yok böyle olacak denildi ama görüntü olarak beni çok rahatsız eden bir durum bir çözümü var mı diye son kez de size yazmak istedim. Tedavi olma bundan kurtulma şansım var mı?
DİYALİZ
Hocam Merhaba,
Annem 75 yaşında ve Mersin’de yaşıyor. Uzun süredir diyabet hastası ve insülin kullanıyor. Aynı zamanda kalbinde ve böbreklerinde sorun var. 27 Aralık’ta nefes alma zorluğu nedeniyle Mersin Üniversite Hastanesinde daha önce kendisine bakan hem nörolog hem de kalp damar uzmanı hocalarınızın değerlendirmesi sonucu yatış yaptırdılar. Kreatinin 4,9 seviyesinde ve vücudu çok su topladığından tedaviye başlandı. Bu arada ayak baş parmağında küçük ama kuru bir yara vardı bir hafta önce kardeşim doktora götürüyor ve bir antibiyotik veriyorlar. Ancak MEÜ de de enfeksiyon ve ortopedist uzmanlarına gösteriyorlar ve ilaca başlıyorlar. Ancak ortopedist uzmanı parmağın ampute edilmesi gerektiğini söyledi. Hem de gecikmeden şeklinde söyledi. Şimdi 4-5 gün nörolog hocanın verdiği tedavinin bitmesiyle bacaktan anjiyo yapılacakmış. Bu anjiyo sırasında annemin tamamen diyalize mahkûm kalması riski de yüksek. Hocam tetkikler tahliller ve ayak parmağını resmi var bende. Eğer talep ederseniz hemen yollarım. Ayrıca annemi görmek isterseniz ve randevu verirseniz özel araçla İstanbul’ a da getirebilirim. Sizden çok rica ediyorum lütfen bir inceleyip bize yardım edin. Ben İstanbul’da yaşıyorum.
Sevgi ve Saygılarımla
EN İYİ TEDAVİ TÜRKİYE’DE
İyi günler, Sevgili Doktor,
Umarım bu e-posta size ulaşır.
Size Azerbaycan'dan yazıyorum ve müsaadenizle birkaç dakika zamanınızı almak istiyorum.
Kayınvalidemde birkaç yıldır akciğer emboli ve paralel gözlemlenen Takayasu hastalığı var. Onu tedavi eden çok iyi bir İspanyol doktoru vardı, ancak beklenmedik bir şekilde ülkeyi terk etti ve ona bir daha asla ulaşamadığımız için tedavisi yarım kaldı.
Uzun süredir kendini iyi hissetmiyor ve tedavisinde bazı değişiklikler olması gerektiğini düşünüyoruz (günde onlarca ilaç alıyor ve dozu çok uzun zamandır hiç değişmedi). Araştırdım ve “Takayasu hastalığı” nın en iyi tedavi edildiği yerlerden birinin Türkiye olduğunu öğrendim. Videolarınızın çoğunu izledim ve bu alandaki en iyi doktorlardan biri olduğunuza eminim. Size görüne bilseydi harika olurdu ama uçakla seyahat etmesi embolisi nedeniyle riskli. Ben bazı Özel Kliniklerin birkaç günlüğüne Türk doktorları hastalarla konsültasyon için davet ettiğine şahit oldum. Daha önce hiç davet edildiniz mi veya Azerbaycan'a davet edilme olasılığınız / herhangi başka bir nedenden dolayı Baküye gelme ihtimaliniz var mı diye merak ediyorum.
Daha iyi bildiğiniz gibi, bu hastalık çok nadir görülmekte ve Azerbaycan'da pek çok doktor tarafından pek bilinmemektedir. Bu nedenle, Bakü’yü ziyaret etme şansınız olacaksa (veya düzenli olarak ziyaret ediyorsanız) lütfen bize bildirin.
Sizden büyük bir umut ve sabırsızlıkla cevaplamanızı bekleyeceğim.
Azerbaycan’dan sevgilerle.
TOS HASTALIĞI
27 yaşındayım. Tos hastalığı olarak adlandırılan bir hastalığım var. Geçen sene ameliyat olmuştum koltuk altından girdiler. Yaklaşık 7 saat ameliyatım sürdü. Ama omuz bölgem hala uyuşuyor geçmedi parmaklarım morarıyor ellerim sürekli buz gibi kollarım da morarıyor ellerim ve bileklerim sürekli şiş inmiyor kollarım arada güçsüz kalıyor. Ameliyat olduğum doktora gittim tekrardan böyle kalır yapabilecek bir şeyimiz yok dedi çok çok zorlarsa seni ameliyat yerini açarız tekrardan yaparız ama böylesi kalsın dedi. Tekrardan ameliyat yapmak istemedi riskli olduğu için. Eğer siz de müsait olursanız size de raporlarımı göstermek isterim. Ve eğer yapılabilecek bir şey varsa yapılmasını istiyorum. Yayınlarınızı instagram ve youtube takip ediyorum ve sizden randevu almak istiyorum.
HANGİ BRANŞ
Yaklaşık 7 yıldır özellikle sol baldırımdan ayak parmaklarıma kadar bir ağrı ve yanma söz konusu ve bu gittikçe artmaya başladı aynı şekilde diğer ayak ta da aynı şekilde oluşmaya başladı artık dayanılmaz ağrılar rol göstermeye başladı ve özellikle gece yatarken ağrı ve yanma daha da arttı sebebi ne olur hangi branşa başvuru yapmalıyım yardımınıza ihtiyacım var.
Saygılarımla şimdiden teşekkür ederim.
DİYABETİK AYAK
Bacağında dolaşım bozukluğu oldu diyabetik ayak oldum ameliyata karar verildi. Korona oldum süreç uzayınca parmaktaki yara ayağı sardı ve topuk bölgemden ayağım kesildi ama ağrılarım bitmiyor. Bugün 6. Gün bu normal mi, nelere dikkat etmeliyim? Öbür ayağımın üzerine kaldım oda sıkıntılı üç aydır ağır antibiyotik ve ağrı kesici kullandım bu yüzden ameliyattan sonra ne yaptılarsa ağrım geçmedi hala da ağrım çok fazla ayağımı yatağa koyup yatamıyorum, bu normal mı bir de bana sinir uçlarını uyaracak ilaçlar verildi bunlarda ağrı yapar mı bundan sonra ne yapmam gerektiğini bilmiyorum şeker hastasıyım. 23 yıl oldu ayağım iyileşmez tekrar kararırsa diye çok korkuyorum nelere dikkat etmeliyim. Yapmam gereken bir şey var mı bilemiyorum ilaçlar karaciğerini bozdu ona bağlı bir vaskülitim var oda aktifleşti öbür ayağımda aynı olursa diye korkuyorum yaşım 52 bana nasıl yardımcı olabilirsiniz saygılar.
DAMARDAN İLAÇ VERİLEREK YAPILAN ÇEKİM
Merhaba Hocam. Eşim 45 yaşın da ve ne yazık ki şeker hastası daha önce anjiyo oldu. Fakat sigaradan vazgeçememesi onu korktuğumuz sona ulaştırdı. Sağ ayak başparmağı da yara oluştu ve zamanla nekrotik doku oldu. Sonra akıntı ve koku. Sanırım ayak başparmağı ampute olmak zorunda kalacak. Çünkü ilk eklem kemiğinden itibaren artık düşecek gibi. Sigarayı bırakı yaklaşık 1 ay oldu ama iş işten geçti. Geçen hafta damardan ilaç verilerek çekim yapıldı. Sonuçlarını henüz almadık ama büyük ihtimalle damarlar tıkalı.
Hocam sadece parmağı kaybetme ile kalalım diye düşünüyorum.
Ayağı hatta bacağı kurtaralım istiyorum. Parmak için bile karar vermek bile oldukça zor.
Lütfen bize yardımcı olur musunuz? Yazılarınızı okudum yaşama döndürdüğünüz hastalarınızdan birisi de biz olalım. Rizeli amcanın kaç yıllık damarını açıp bacağını kurtarmışsınız ne olur bizi de kurtarın.
EMG
Merhaba. Çocukluktan beri kollarımı yukarıya kaldırdığında, saç toplar/tararken olan az uyuşmalar olurdu. Son 4 5 senedir arttı gibi. 2018’de sol el parmaklarım yatarken de uyumaya başladı. Tos için araştırıldı, doppler de sol kolda daha fazla olmak üzere her iki kolda arteryel akım azalması görüldü. Sonrasında çekilen pozisyonla bt anjiyoda bir şey çıkmadı. Emg temizdi ben de bıraktım kendi halime. Normal fazlası antrenman/spor yapan biriyim. 2020 sonunda sırtta ağrılarım oluştu, fiziksel asimetrik postür kaynaklı denildi fizik t de 12 seans aldım, manipülasyon vs. hep aynı nokta ağrı 2 haftada bir tekrarladı. En son akupunktur ile rahatladım. Bu süre içinde kendimi bildim bileli sağ omzumu öne alarak uyuma alışkanlığımı değiştirdim. Sırt üstü ve sol üzerine yattım asimetri azalsın diye. Bu sefer sol el parmaklarım her gece uyumaya başladı. (Sağa yatınca sol kolumu üstten sağ aşağı salıyordum) velhasıl bu parmak uyuşmalarım bazen ön kol uyuşmalarım döndü. Emg yaptırdım yine temiz. Kdc arkadaş kendi yaptığı dopplerde sol kübital hizasında aşağıda aklımda azalma gördü, subklaviende sorun olmadığını düşündüğünü belirtti. Sol el parmaklardan sabahları 5, 4 bazen de 2. parmak hissiz donuk uyanıyorum hareket ettirince rahatlıyor. Bazen de gece uyku arasında uyanmamı gerektiriyor sallıyorum ovuyorum. Pozisyonel olan bu durumda yapacak bir şey düşünemedik. Size danışmak istedim.
VASKÜLİT, DAMAR İLTİHABI YARASI
Merhabalar.
Ben annem için tedavi arıyorum. Yaklaşık 5-6 senedir ve genelde yaz aylarında ayak bileklerinde yaralar çıkıyor. Web sitenizdeki çeşitli hastalıklara baktım inceledim ve vaskülit damar iltihabı yarasına çok benzediğini fark ettim. Bizlere ulaşırsanız gerçekten çok seviniriz.
İşlerinizin kolay gelmesini dilerim.

