ARAŞTIRDIM VE BULDUM
20 yıl önce kanserden ölürsün dediler. Araştırdım hocamı buldum tedavimi oldum üstüne dört çocuk annesi oldum. Şükür.
Lenfödem hastalığım teşhis edildiğinde “birlikte yaşayacaksın bu hastalıkla tedavisi yok” dediler.
Araştırdım Prof. Dr. Ahmet Akgül hocamla tedavi sürecine başladık. Daha başında iken 15 cm. incelen bacağıma bakıp inanamıyorum ki devam eden süreçte daha da incelecek. Teşekkür ederim. Şükür.
LENFÖDEM TANISI VE TEŞHİSİ
16 yaşından beri sayısız doktor ve tedavi ile mücadele de bulundum. Bazı durumlarda umudumu kaybettiğim inancımı yitirdiğim anlar oldu.
BUNUNLA YAŞAMAYI öğreneceksin diyenler, tedavisi olmadığını belirtenler oldu.
39 yaşında Ahmet Bey’e geldiğimde doğru yerde olduğumu hastalığımın ne olduğunu…
Tanı ve tedavisinin olduğunu öğrendik. Şuan tedavi olmuş ve memnun ayrılmış bulunmaktayım.
AHMET AKGÜL ve Ekibine yaptıkları tedaviden dolayı teşekkür ediyorum….
Her zaman UMUT vardır….
LENFÖDEM TEDAVİSİNİ BAŞKA BOYUTLARA TAŞIMIŞSINIZ
Sevgili Ahmet Hocam,
Edindiğim tecrübeler üzerine büyük ümitsizliklerle geldim size gittiğim diğer doktorlar gibi benimde derdime derman olamayacağını sandım.
Üç haftada bana büyük ümitler verdiniz. Tedavim sizin yaptığınız işlemlerle çok başarılı oldu. Lenfödem tedavisinin başka bir boyuta taşımışsınız.
Bacağımın durumu hiç bu kadar iyi olmamıştı. Başta size ve ekibinize çok teşekkür ederim. Diğer hastalara şifa olmanız dileğiyle ile…..
Bir Şifacı Bulunur Elbet
Baran Can
İNANILMAZ İYİYİM
Ben .... Şu an inanılmaz iyiyim. Lipodem hastanız. 82 kilodan 65 kiloya geldim. En güzeli bacaklarım vücudumu taşımıyordu, 12 seans tedavi oldum, çok iyiyim. 2 adım atamayan, daha doğrusu ağrıdan yürüyemezdim. Şu an bacaklarım beni kendisi yürütüyor. Biraz da neden biliyor musunuz? Hocam mütevazı olamayacağım, pozitif enerjiniz, güzel yaklaşımınız benim yüzde elli iyileşme sebebim. Allah size sağlıklı güzel ömür eylesin. Bunu da Esra Hanım'da tedavinin yanında "hastalarım iletti" derseniz, mutlu olurum hocam.
10 yıldır bacağımdaki şişliklere tanı bile konulamamıştı
Yaklaşık 10 yıldır ayağımdaki şişlikle mücadele ediyordum, tanı dahi konulmamıştı ta ki Prof. Dr. Ahmet AKGÜL' e gelene kadar 2 seansta bile belirginleşen iyileşme ile yüzüm güldü. Çok teşekkürler sevgili doktorum.
Saygılarımla
DİŞ HEKİMİ SİBEL GELİŞKEN
YERE YANLIŞ BASMA ve KILCAL DAMAR DOLAŞIM BOZUKLUĞU
Bugün 31.12.2020. 24.11.2020 tarihinde başladığımız annemin tedavisinin sonuna geldik. İlk geldiğimizde ayaklarında ağrı ve yürüyememe şikayetlerimiz vardı, yapılan çekimlerde ana atar ve toplar damarların açık olduğu fakat kılcal damarlarda bir sıkıntı olduğu bize bildirildi. Vücuttan alınan kan ayaklarına ozonla beraber verildi ve yürüyüşlerimizde belli bir düzelme olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca ilk yapılan tedavide annemin aslında yıllardır yere yanlış bastığını da yapılan taban analizinde görmüş olduk. Bunun içinde uygun tabanlık yaptırıp artık onu kullanıyoruz. Belki de bu rahatsızların sebebi yanlış basmadan dolayı kılcal damarların normal düzenini bozup kan akışın olumsuz hale getirmişte olabilir diye düşünüyorum. Sonuçta tedavimizi yaptırdık. Bundan sonra beslenmemize dikkat eder. Düzenli yürüyüşler yaparsak bu sıkıntılarımızdan tamamı ile kurtulmuş olacağız. Bu süreçte bize yakın ilgi ve güler yüz gösteren başta hocamız Prof.Dr. Ahmet AKGÜL'e, asistan doktorlarımıza hemşirelerimize ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum.
İYİ Kİ DOĞDUNUZ
Asıl ben teşekkür ederim, sizin gibi değerli bir doktora denk gelmek zaten benim kurtuluşum olmuştu.
Ayakabılarım su içinde gezmek...
İlk defa yaşıyordum ve anlam veremiyordum.
Len ödem ne demek..
Onu da bilmiyordum.
Aylarca su içinde ayakkabı ile dolaşmak zordu.
Sizi tanıyana kadar.
Şuan yazarken bile ağlıyorum ama hastalarınızı görünce de kendimi onlara göre daha hafif ağrılı bulmuştum.
Allah yardımcıları olsun dediğim o kadar hastanıza denk geldim ki..
Ben, onların yanında gerçekten iyiydim.
Ama Allah’ın bir nimetisiniz. İyi ki doğdunuz, iyi ki varsınız Prof Dr Ahmet Akgül.
İÇ VARİS VE VENÖZ YETMEZLİK AMELİYATI
Değerli Ahmet Hocam ve çok güler yüzlü kadrosu;
İnternetten araştırmalarım üzerine ulaştım size. Daha önce yaşadığım ve iki defa ameliyat olduğum Venöz yetmezlik hastalığıma çare oldunuz. 2 hafta önce yaptığınız ameliyatla hayatımda büyük değişiklikler oldu ve kısa sürede kendimi daha iyi hissettim. Şimdi sırada Lipödem tedavim var ve bu yolda bana her zamanki gibi çok yardımcı olacağınızı biliyorum. Her seferinde rahatça ulaşabildiğim asistanına ve sizlere minnettarım hocam. Bu konuda bir numarasınız AHMET HOCAM. Güler yüzünüz ve babacan tavrınız yeter bence korkmadan canımızı size emanet etmeye. Herkese gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim bir cerrahsınız. ALLAH SİZDEN VE YANINIZDA CANLA BAŞLA ÇALIŞANLARDAN RAZI OLSUN.
LENFÖDEMİN DÜNYADAKİ TEK VE KALICI TEDAVİSİNİ GÖRDÜK
Hocam sayenizde Türkiye'deki tüm nüfus bilinçlenmeye doğru gidiyor. Önce damarda kapakçık olduğunu öğrendik, sonra varisin sadece dışardan gözüken bir damar çıkıntısı olmadığını, kanın akım yönünü öğrendik. Lenfödemin dünyadaki tek ve KALICI TEDAVİSİNİ GÖRDÜK. Biyorezonans vs gibi modern tedavi metodlarını ilk defa sağlık alanında çok yönlü olarak sizden öğrendik. Yaşlanmanın kırışmak, güçten düşmek değil damarların yaşlanması olduğunu öğrendik. Gerontolojinin ihtiyarlık kelimesini yıkarak, yaşlılarımızın delikanlı tabiriyle hayata devamını sizden öğrendik. Şimdiye kadar ki bu birikimler ve KAPIDA BEKLEYEN YENİ İLKLER ADINA BEN VE BANA KATILAN HER BİREY İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM
Elif KAL
Konu hakkında Prof. Dr. Ahmet Akgül Hocamızın analizini okumak için lütfen aşağıdaki yazıyı okuyunuz:
Hastanın tedavisi bir EKİP işidir. Hiçbir hasta bir diğerine benzemez. Hastalık aynı bile olsa her hasta farklı değerlendirilip tedavi edilmelidir. Bu nedenle her hastamız için AYRI tedavimiz ve AYRI tedavi ekibimiz vardır. Tedavi edici yani şifacı ekip içinde her doktor ayrı ama ortak bir tedavi sonucunu odaklar. Kendi ekibim içinde bu işleri KONSULTASYONLAR ile yapıyoruz. Bu ne demektir:
Bir bireyin sağlık problemlerinin tek bir hekimle çözüm bulunması çok zor bir durumdur. Daha fazla sağlık hizmeti gerektiği durumlarda başka branşlarla iletişim içinde olunarak konsültasyon ve sevk yapılması olağan bir durumdur. Yani hastalığın tanısının koyulamadığı zamanlarda birinci basamak klinik problem çözme sürecinde konsültasyon, sevk ve işbirliği aşamasına geçilir.
Konsültasyon, bir hekimin tanı koymak, tedavi vermek için başka bir hekimden yardım almasıdır.
Sevk ve konsültasyon kararını etkileyen faktörler arasında hasta, hekim ve sağlık sistemi vardır. Sevk istekleri yüksek oranda hastanın kendi isteği işe olduğunu gösteren çalışmalar vardır.
Konsültasyon kararının verilmesini etkileyen en önemli faktör hastanın kendisinin başvurduğu sağlık problemidir. Hastalığın ciddiyeti burada önemli konuma sahiptir.
Teknolojik yönden gelişmemiz dolayısıyla elektronik konsültasyon sayısı artmıştır.
Hasta diğer konsültana sevk edilene kadar takip altında olmalıdır. Konsültan hekim koyduğu teşhisten sonra konsültasyonu isteyen hekime geri bildirim yapmalıdır. Hastalığın tanısı koyulunca kadar hem fikir olunması gereklidir. Hem fikir değillerde sebebi tartışılmalı doğru bir karar verilip tedaviye başlanmalıdır. Eğer olmuyorsa üçüncü bir konsültan bulunup ona da danışılmalıdır. Sonuç olarak konsültasyon ve sevk süreci çok zor bi süreç olup saygının ön planda tutulması gerektiği unutulmamalıdır. Ülkemizde sevk ve konsültasyon işleri çok fazla yürütülememektedir. Bunu üniversite gerekli bölümlerde anlatılmalı ve uygulanmalıdır.
Konsültasyon/sevk sırasında sorun sadece hekimlerde değil hastada da olabilir. Herhangi bir durumda hastanın kendisi veya aile bireylerine bilgi verilmelidir.
BU KONSULTASYON VE SEVK ZİNCİRİNDE BİZİM FARKIMIZ: TÜM HEKİMLERİMİZİN AYNI ÇATI ALTINDA OLMASI VE BİR EKİP OLARAK ÇALIŞMALARIDIR.
HASTAMIZ BİZE GELDİĞİNDE FARKLI BİR YERE GİTMEZ VE AYNI YERDE TÜM İŞLEMLERİ YAPILIR.
YANİ BİZDE, "BEN BURAYA KADAR TEDAVİ EDERİM, DİĞER HASTALIKTAN ANLAMAM, ŞURAYA GİT" DİYEN BİR EKİP ELEMANIMIZ YOKTUR, TÜM SIKINTILAR AYNI ÇATIDA BİTER.