KALP SORUNLARIM ÇÖZÜLDÜ
KALP AMELİYATI İÇİN İYİ Kİ AHMET AKGÜL'E GELMİŞİM
T.C. Sağlık Bakanlığı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Şefliğine
Ben iyileştirmiş olduğunuz hastanız İsmail Hepöz. 51 yıllık ömrüm boyunca birçok devlet, özel tıp, eğitim ve araştırma hastanelerine gittim. Birçok doktorla akraba gibiyiz. Gitmiş olduğum hastanelere nazaran
buradaki bilhassa KVC kliniğindeki temizlik, hijyen, bakım, personeller arası iletişim, birlik, beraberlik, aralarındaki muhabbet... V.s şimdiye kadar gitmiş olduğum hastanelerin hiçbirinde görmedim. Bu tabloyu
görünce adeta ağzım açık kaldı. Hayran oldum. Allah'tan temennim bu hizmetinizin, disiplininizin, sisteminizin hiç bozulmadan, sekteye uğramadan daha da mükemmelleşmesidir.
Bu hastaneye Antalya'dan geldim. Buradaki bir dostum sayın Doç. Dr. Ahmet Akgül'ün arkadaşıymış.
Arkadaşım vasıtasıyla Sayın Doç. Dr. Ahmet Akgül ile irtibatlaştık. Arkadaşım vasıtasıyla Ahmet Beye elimdeki raporları ulaştırdım. Antalya'daki gitmiş olduğum doktorlar hem Aort hem de Mitral Kapakçığın değiştirilmesi gerekir dediler. Ama Sayın Doç. Dr. Ahmet AKGÜL ise arızanın sadece Mitral Kapakçıkta olduğunu ve tamir olabileceğini söyledi. Bir umutla Antalya'dan kalkıp umut ışığıma sayın Doç. Dr. Ahmet AKGÜL'e geldim. İyi ki de gelmişim.
Sayın Doç.Dr. Ahmet AKGÜL ve Profesyonel Ekibi her şeyi en ince ayrıntısına kadar araştırıyordular. Ve eleyip sık dokudular. İğneden ipliğe ne var ne yok her şeyi iyice araştırdılar. Ve diğer doktorlar gibi direk kapakçığı değiştiririz demediler. Ne kadar yapılması gereken muayene, tahlil, rapor... Vs ne varsa hepsini yaptılar. En sonunda kapakçığı onarmak daha iyi olacak olursa onarırız, onarmak karlı bir şey olmazsa kapakçığı değiştiririz dediler.
Buraya gelirken birkaç tane korkum vardı. Biri uçağa binme korkusu. Bunu birçok doktora danıştım ve bir ilaç tavsiye ettiler ve sağ salim geldim çok şükür. İkincisi TEE Raporunun oluşturulmasıydı ki en çok korktuğum bu idi. Diğer hastanelerde bunu yazamamışlardı. Ama buradaki Ekip çok bilgili, tecrübeli ve anlayışlıymış ki ben çok bir şey hissetmeden o raporu hazırlamışlar ve elime verip beni gönderdiler. İlk iki korkuyu atlattık ya Allah'ın izni ve yardımıyla, Doç. Dr. Ahmet Akgül ve Profesyonel ekibinin bilgi ve tecrübeleriyle Ameliyattan pek de korkmadım. Korkmadığım kadar da varmış.
Sayın Doç. Dr. Ahmet Akgül ve Profesyonel Ekibine, tüm Hemşirelere ve diğer tüm personellere teşekkür ederim. Allah-ü Teâlâ hepsinde razı olsun. İstisnasız her birine Allah-ü Teâlâ sağlıklı, hayırlı, bereketli, huzurlu ve mutlu ömürler ihsan etsin.
Sayın Doç. Dr. Ahmet Akgül ve Profesyonel Ekibinin, tüm hemşirelerin; benim gibi daha nice hastalara şifa olabilmelerini, yardımcı olabilmelerini, onları iyileştirebilmelerini temenni eder. Bu bariz görünen başarılarınızın daha da katlanarak devam etmesini Allah'tan isterim. Hepinize müteşekkirim. Allah hepinizden razı olsun.
ismail Hepöz
ROBOT İLE KALP AMELİYATI
Yukarıdaki gazete haberinin tamamını okumak için aşağıdaki renkli yazıyı okuyun veya orijinal haberi görmek için TIKLAYINIZ.
Robotik sistemler, kalp kapakçığının değiştirilmesi ve tamiri, kalpteki deliklerin tamiri, tek damara by-pass ve kalp tümörlerinin çıkarılmasında başarılı.
Teknolojinin cerrahiye en fazla yansıdığı alan olan robotik cerrahiyle, artık kalp ameliyatları da başarıyla yapılıyor. Yıllar önce beyinden biyopsi almak için en basit haliyle ameliyathanede ilk kez kullanılan robot, bugün "uzay teknolojisinin ameliyathaneye girmiş hali" olarak tarif edilen gelişmiş durumuyla kalpte, kalp kapakçığının değiştirilmesi ve tamiri, deliklerin tamiri, by-pass, kalp tümörlerinin çıkarılmasında uygulanıyor.
KABURGALAR KESİLMİYOR
Kamu hastanelerinde ilk robotik kalp ameliyatını gerçekleştiren Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Şefi Prof. Dr. Ahmet Akgül, kalp ameliyatlarının robot kullanılarak yapılmasının, ameliyatın başarısı ve hastanın iyileşme süreci açısından önem taşıdığını vurguluyor. Robotik kalp ameliyatında, açık kalp ameliyatına kıyasla hastaya en az zararın verildiğini belirten Prof. Akgül, "Bu da hem ameliyat sonrası ortaya çıkabilecek problemleri önlüyor hem de hastanın çok daha kısa sürede günlük hayatına dönmesine yardımcı oluyor" dedi.
Prof. Dr. Akgül, "Robot kullanarak gerçekleştirdiğimiz kalp ameliyatında göğsün altından, kaburgaların arasından 2 delik açıyoruz ve kameranın girebilmesi içinde 4-5 santimlik kesi yapıyoruz. Kaburgaları kesmiyoruz. Açık kalp ameliyatında göğüs kafesi yukarıdan aşağı kesiliyor, ayrılarak iki tarafa doğru açılıyor. Açılırken o bölgedeki kemiklerin elastikiyeti yetmezse bazen bir iki kaburga kırılabiliyor. Kaburgaların kaynaması ve yaptığımız büyük kesinin kapanması zaman alıyor. Robot ameliyatında bunların hiçbirini yapmadığımız için hasta çok daha çabuk işine gücüne dönebiliyor" dedi.
Robotik cerrahi, kalp ameliyatlarının yanı sıra prostat ameliyatları, bazı obezite ameliyatları, kadın hastalıkları, kulak burun boğaz ameliyatlarının bazılarında açık cerrahiye üstünlük sağlıyor. Açık cerrahinin riskli olduğu hastalarda robot cerrahisinin tercih edildiğini belirten Prof. Dr. Akgül, "Akciğerde solunum problemi olan kişilerde, şeker hastalarında ve şişmanlarda robot hastaya verilen riski azaltıyor" diye konuştu. Robotik ameliyatların her yaşta yapılabileceğini, by-pass için damar sayısının önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Akgül, "Tek damar tıkanıklıklarını yapabiliyoruz. Ancak kalbin arka tarafına stent konulacaksa 3-4 damar da yapılabiliyor. Şu anda aort kapağına çok fazla müdahale edemiyoruz ama diğer kapaklara müdahale edilebiliyor" şeklinde konuştu.
KALBİ SU TOPLAYAN AVUKAT BU YÖNTEMLE KURTULDU
7 ayda 57 kilo veren 40 yaşındaki avukat Ferhan Saner'in kalp kapakçıkları, hızlı kilo verme yüzünden bozuldu. Acil olarak ameliyata alınan Saner'in kapakçıkları değiştirildi. Ancak kullanmak zorunda olduğu kan sulandırıcı yüzünden 3 ay sonra kalbi su topladı. Saner'in kalp zarına pencere açılarak suyun boşaltıldığı ameliyat, dünyada ilk defa robot kullanılarak Prof. Dr. Ahmet Akgül tarafından gerçekleştirildi.
KALP KRİZİ SONRASI ACİL KALP AMELİYATI
Evde kalp krizi geçirdiğimde ambulans ile hastaneye kaldırıldım. Acil olarak stent takıldı ve baygındım. Bir tanıdığım vasıtasıyla sn. Ahmet Akgül’e dosyam ulaştı ve kendisi ameliyatıma girdi. Aort damarı teşhisi konulmuştu ve tedirgindim. Ahmet hoca korkulacak bir şey olmadığını koroner damarlarımın değişeceğini söyledi. Ameliyat esnasında varislerime de tedavi uyguladı. Ameliyattan 3 gün sonra günlük hayatıma döndüm. Ahmet hoca’ya ulaşmak ve onun tedavi etmesi sayesinde iyileştim. Teşekkürler hocam.
ANNEMİN KALP AMELİYATI
İstanbul Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyaliz Teknikeri Sayın Dilek ÇOBANOĞLU'nun, mitral kalp kapağı ameliyatı geçiren annesi için bize teşekkür yazdı. Bu teşekkür benim için ayrıca anlamlı, bir cerrahın kendi hastanesinde çalışan personelinin annesinin ameliyatını yapması çok değerlidir. Yani aslında, o cerrahın nasıl ameliyat yaptığını en iyi çalıştığı hastanedeki personeller bilir.
SİHİRLİ ELLERİNİZLE SAĞLIĞIMA KAVUŞTUM
Sn Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'e
21.09.2013 tarihinde Kastamonu'dayken kalbime bağlı 5 damarın tıkanması sonucu kalp krizi geçirdiğim yolculuğun hakkınızda aldığım bütün olumlu referanslar sonucu Bakırköy Sadi konuk Eğit Araş Hastanesinde son buldu. Hünerli elleriniz bilginiz ve üstün yaklaşımlarınız sonucunda 5.5 saatlik ameliyat sonrasında sağlığıma kavuştum ama bitmemişti 6 ay arayla iki kezde sağ ve sol olmak üzere karotis ameliyatlarıyla sihirli ellerinizle tamamen sağlığıma kavuştum minnettarım, ne kadar teşekkür etsem azdır, kalbimin her atışında Türkiye'nin bir numarası AHMET AKGÜL'ü hatırlıyorum.
Gerçekten iyi ki varsınız, öyle olmaya da devam edin.
İZZET ÖZTÜRK
ANNEMDE GUATR VARDI KALP AMELİYATI OLDU
Hocam yıllar geçsede ben ailem sizi unutmadık. Annemi ameliyat etmiştiniz. 2012 senesinde tiroid hastasıydı kalp baypas ameliyatı yaptınız. Annem çok şükür, iyi sizin başarılarınızı o günden bu yana takip ediyorum. Taktire şayan bir doktorsunuz, sizin güler yüzünüz zaten hastaya direk şifa veriyor. Hocam o günlerde aklımda kalan ilk, annemin servisteki odasına girdiğiniz gün ve gülümseyerek umut verdiğiniz gündü. Bizim için rabbim sizi bize vesile kılmiştı, o gün gözyaşimla okuduğum ayetel kürsü duası sizin anneme şifa olmanız ve başarınızdan nasiplenmemiz oldu. Size binlerce teşekkür ediyorum saygıyla her anneme baktıkca anıyorum saygılarımla hocam. Rabbim uzun sağlıklı başarılarınızın daimi bir hayat yaşamaniz dileğiyle saygılarımla
Havva Hoş
ACİL KALP AMELİYATI
01.03.2013 günü sıradan bir kontrol için gittiğim hastanede dört damarımın %95 daraldığını, acil açık kalp ameliyatı gerektiğini öğrendim. İnanmadım.
Kış süresince her gün düzenli iki saat yürüyen, yılın 6 ayı boyunca günde 8 saat mutlaka denizde olan, kalan zamanı bisiklete binerek ve spor yaparak geçiren, deniz ürünleri ve taze sebze dışında hiçbir şey yemeyen 65 kiloluk ben bile kalp hastası olabilirmişim.
Ameliyata girdiğim andan taburcu olduğum ana kadar bana kendimi evimde gibi hissettiren, bu zorlu süreci en kolay şekilde atlatmamızı sağlayan Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisinde ekibini bir orkestra yönetir gibi yöneten Prof. Dr. Ahmet Akgül başta olmak üzere, tüm doktor, hemşire ve hastane personeline çok teşekkür ederim. Hayatın yükünü ve stresini omuzlarına alarak, sitemsiz ve sıkılmadan yüzleri gülümseyen bu ekiple karşılaşmak bizim için büyük bir şanstı.
Ameliyatım süresince ise, gereken kanı çok kısa bir süre içerisinde temin ederek bana yetiştiren, hiç tanımadığım halde bir saniye bile tereddüt etmeden hastaneye koşan Koç Grubu'nun değerli yönetici ve çalışanlarına da teşekkürlerimi sunarım.
Yanısıra, dünyadaki en değerli varlığım kızımı yalnız bırakma korkusunu yaşadığım anda, bana onu asla yalnız bırakmayacak büyükleri ve dostları olduğunu gösteren herkese "Bir Kalp Borcum Olsun"...
Sevgi ve saygılarımla,
Şeref ŞENOKUR
Yukarıdaki gazete haberinin tamamını aşağıda okuyabilirsiniz veya orijinal haberi görmek için TIKLAYABİLİRSİNİZ.
"DÖRT çocuk annesi Hatice Kara ilk kalp krizini 1999’da geçirdi. Yaşadığı yer olan Sivas’ta ve Malatya ile İstanbul’da hastane hastane dolaşmaya başladı.
Anjiyo, balon, stent uygulamaları peşi sıra geldi.
Bir türlü göğsünde hissettiği ağrılar bitmedi. Kısa yürüyüşler bile zor geliyordu. Sırt üstü yatamıyor, ancak oturarak uyuyabiliyordu. Geçtiğimiz martta geçirdiği kalp krizinden sonra yoğun bakım ünitesine alındı. Orada iki kalp krizi daha geçirdi. Hastane dolaşmaktan, anjiyolardan bıktı. “Bütün sosyal hayatım bitmişti. Evden dışarı çıkamıyordum. Her sabah ‘ölecek miyim, kalacak mıyım?’ diye düşünerek uyanıyordum. Sanki göğsümde bir kamyon oturuyordu. Evde yalnız kalamıyordum. Her anjiyo, balon, stent sonrası aynı sıkıntıları yaşıyordum. Artık anjiyo olmak istemiyordum” diye anlatıyor o günleri.
Aldığı ilaçlara rağmen balonla açılan kalp damarlarına yerleştirilen stentler her seferinde yeniden tıkanıyordu. Nihayet televizyondaki bir sağlık programında Bakırköy Sadi Konuk Araştırma ve Eğitim Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Şefi Doç. Dr. Ahmet Akgül’ü gördü. Divriği’den atlayıp İstanbul’a geldi. Doç. Dr. Akgül, Kara’yı muayene etti. Kalp damarlarındaki 10 stente rağmen ağrı ve yorgunluk şikayetleri devam ediyordu. Doç. Dr. Akgül, “Stentler konduktan sonra verilen kan sulandırıcılara karşı demek ki direnç geliştirmişti. Şeker hastalığının daetkisiyle yeniden tıkanıyordu. Ameliyata karar verdik” diyor.
LİTERATÜRDE ÖRNEĞİ YOK
Kara’nın iki bacağından alınan damarlarla, 4 kalp damarına by-pass yapıldı. Doç. Dr. Akgül, “Stentler damarlara öyle dizilmiş ki, ameliyat yapmak çok zor oldu. Kadın damarları daha ince. Buna şeker hastası olması da eklenince risk artıyordu. Stentlerden birini çıkardık çünkü damarı bağlayacak yer kalmamıştı. Diğerlerine dokunmadık, aralarında kalan boş yerlere yeni damar yollarını bağladık. Stentler böylece devre dışı kaldı. Hastamızın artık kutu kutu kan sulandırıcı ilaç içmesine gerek yok. Literatürü araştırdım, bu kadar çok anjiyo olan hastaya rastlamadım. Guinness Rekorlar Kitabı’na aday olur bence” diyor."