https://www.ahmetakgul.com.tr/ Prof. Dr. Ahmet Akgül - KALP Hasta Yorumları: Riskli Koroner Bypass...

EN GÜZEL SEVGİ

 

Bugün annemin kalbine dokunan cerrahın en güzel sevgi günü. Sayın hocam bir evlat gibi, bir şifa gibi yetişti anneme. O kadar güzel kalbini düzeltti ki, o kadar hastalık geçirdi hala annemin kalbi sağlam. Sevgiyle anıyoruz seni güzel hocam, saygılarımla...

 

Prof Dr Ahmet Akgul Kalp Damar Cerrahi En iyi Klinik ve Merkez

 

 

En iyi ve en yasli kalp ameliyati

 

 

Robotla kalp zari ameliyati



ACİL KALP AMELİYATI

 

Nefes darlığı çektiğim için doktora gittim. Dr. Bey bana 3 ay ömrün kaldı dedi. Acil stent ameliyatı denildi. Çok kötü bir duyguydu. Evlatlarımı düşündüm. 2. Bir doktora gittim. O doktorda 9’lu By-Pass ameliyatı önerdi. “Çok geç kalmışsın" dedi. "Şeker hastasısın 2-3 yıldan fazla ameliyat olsan da yaşamazsın" dedi. Küçük çocuklarım olduğu için çok üzüldüm. 2-3 yıl daha yaşamak için ameliyat olmayı düşündüm. Televizyonda Ahmet AKGÜL hocamı gördüm. Onu araştırmaya başladım. Randevu alacaktım Pandemi oldu. Hocamı araştırdım, her şeyi. Hocama ulaştım, muayene oldum. Ahmet Hocam çok samimi yaklaşarak "9’lu By-Pass ameliyata gerek yok, kimse ömür biçemez Allah’tan başka" dedi. Ameliyatımı planladı ve Ameliyatımı yaptı. Bugün kontrole geldim. 23 gün sonra kontrole geldim. Çok iyiyim. Allah hocamdan ve ekibinden özellikle güler yüzlü Mümine hanımdan çok teşekkür ederim. Hocama sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Başarılarının devamını dilerim.

“Bir şifacı bulunur elbet”

 

Acil kalp ameliyatinda en iyi tedavi

 

 

Acil kalp ameliyatinda en iyi tedavi 2



İYİ DOKTORLAR

 

Ahmet bey ne mutlu insanları iyi edip sağlığına kavuşturuyorsunuz. Rabbim sizin gibi başarılı, iyi doktorlarımızı başımızdan eksik etmesin. Sağlıklı, huzurlu, mutlu yıllarınız olsun. Başarılarınızın devamını diliyorum, şansınız yolunuz açık aydınlık olsun, Allah’a emanet olun.

 

TEŞEKKÜR EDERİM BİR ŞİFACI

 

Çok sevgili doktorumuz, siz bir şifacı olarak gelmişsiniz bu hayata ki, hastalarınız adına çok mutlu edici. Asıl bizler teşekkür ederiz şifalı elleriniz için.

 

ÇOK RİSKLİ KALP AMELİYATI 

 

 

 

ca1.jpg

 


Damarlarımda tıkanma olduğundan Sayın Prof. Dr. Ahmet Akgül beye geldim, ameliyat dedi, belirlenen günde ameliyat oldum. Zor bir ameliyat olmasına rağmen çok dikkatli ve başarılı bir ameliyat oldu sonrasında hastane ortamında güzel bir bakım olduğunda yakın zamanda sağlığıma kavuştum. Bütün bunlar için Prof. Dr. Ahmet Akgül'e ve ekibine çok teşekkür ediyorum.

FARUK KAYA

 

 

ROBOT İLE KALP AMELİYATI 

 

 

img_1121_1.png

 


Yukarıdaki gazete haberinin tamamını okumak için aşağıdaki renkli yazıyı okuyun veya orijinal haberi görmek için TIKLAYINIZ.

Robotik sistemler, kalp kapakçığının değiştirilmesi ve tamiri, kalpteki deliklerin tamiri, tek damara by-pass ve kalp tümörlerinin çıkarılmasında başarılı.

Teknolojinin cerrahiye en fazla yansıdığı alan olan robotik cerrahiyle, artık kalp ameliyatları da başarıyla yapılıyor. Yıllar önce beyinden biyopsi almak için en basit haliyle ameliyathanede ilk kez kullanılan robot, bugün "uzay teknolojisinin ameliyathaneye girmiş hali" olarak tarif edilen gelişmiş durumuyla kalpte, kalp kapakçığının değiştirilmesi ve tamiri, deliklerin tamiri, by-pass, kalp tümörlerinin çıkarılmasında uygulanıyor.

KABURGALAR KESİLMİYOR

Kamu hastanelerinde ilk robotik kalp ameliyatını gerçekleştiren Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Şefi Prof. Dr. Ahmet Akgül, kalp ameliyatlarının robot kullanılarak yapılmasının, ameliyatın başarısı ve hastanın iyileşme süreci açısından önem taşıdığını vurguluyor. Robotik kalp ameliyatında, açık kalp ameliyatına kıyasla hastaya en az zararın verildiğini belirten Prof. Akgül, "Bu da hem ameliyat sonrası ortaya çıkabilecek problemleri önlüyor hem de hastanın çok daha kısa sürede günlük hayatına dönmesine yardımcı oluyor" dedi.

Prof. Dr. Akgül, "Robot kullanarak gerçekleştirdiğimiz kalp ameliyatında göğsün altından, kaburgaların arasından 2 delik açıyoruz ve kameranın girebilmesi içinde 4-5 santimlik kesi yapıyoruz. Kaburgaları kesmiyoruz. Açık kalp ameliyatında göğüs kafesi yukarıdan aşağı kesiliyor, ayrılarak iki tarafa doğru açılıyor. Açılırken o bölgedeki kemiklerin elastikiyeti yetmezse bazen bir iki kaburga kırılabiliyor. Kaburgaların kaynaması ve yaptığımız büyük kesinin kapanması zaman alıyor. Robot ameliyatında bunların hiçbirini yapmadığımız için hasta çok daha çabuk işine gücüne dönebiliyor" dedi.

Robotik cerrahi, kalp ameliyatlarının yanı sıra prostat ameliyatları, bazı obezite ameliyatları, kadın hastalıkları, kulak burun boğaz ameliyatlarının bazılarında açık cerrahiye üstünlük sağlıyor. Açık cerrahinin riskli olduğu hastalarda robot cerrahisinin tercih edildiğini belirten Prof. Dr. Akgül, "Akciğerde solunum problemi olan kişilerde, şeker hastalarında ve şişmanlarda robot hastaya verilen riski azaltıyor" diye konuştu. Robotik ameliyatların her yaşta yapılabileceğini, by-pass için damar sayısının önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Akgül, "Tek damar tıkanıklıklarını yapabiliyoruz. Ancak kalbin arka tarafına stent konulacaksa 3-4 damar da yapılabiliyor. Şu anda aort kapağına çok fazla müdahale edemiyoruz ama diğer kapaklara müdahale edilebiliyor" şeklinde konuştu.

KALBİ SU TOPLAYAN AVUKAT BU YÖNTEMLE KURTULDU

7 ayda 57 kilo veren 40 yaşındaki avukat Ferhan Saner'in kalp kapakçıkları, hızlı kilo verme yüzünden bozuldu. Acil olarak ameliyata alınan Saner'in kapakçıkları değiştirildi. Ancak kullanmak zorunda olduğu kan sulandırıcı yüzünden 3 ay sonra kalbi su topladı. Saner'in kalp zarına pencere açılarak suyun boşaltıldığı ameliyat, dünyada ilk defa robot kullanılarak Prof. Dr. Ahmet Akgül tarafından gerçekleştirildi.

 

AİLE BOYU (HER İKİ KARDEŞE) KALP AMELİYATI 

 

 

birader.jpg




birader1.jpg

 

 

 

anj.png

 


Yukarıdaki gazete haberinin tamamını aşağıda okuyabilirsiniz veya orijinal haberi görmek için TIKLAYABİLİRSİNİZ.

"DÖRT çocuk annesi Hatice Kara ilk kalp krizini 1999’da geçirdi. Yaşadığı yer olan Sivas’ta ve Malatya ile İstanbul’da hastane hastane dolaşmaya başladı.

Anjiyo, balon, stent uygulamaları peşi sıra geldi.

Bir türlü göğsünde hissettiği ağrılar bitmedi. Kısa yürüyüşler bile zor geliyordu. Sırt üstü yatamıyor, ancak oturarak uyuyabiliyordu. Geçtiğimiz martta geçirdiği kalp krizinden sonra yoğun bakım ünitesine alındı. Orada iki kalp krizi daha geçirdi. Hastane dolaşmaktan, anjiyolardan bıktı. “Bütün sosyal hayatım bitmişti. Evden dışarı çıkamıyordum. Her sabah ‘ölecek miyim, kalacak mıyım?’ diye düşünerek uyanıyordum. Sanki göğsümde bir kamyon oturuyordu. Evde yalnız kalamıyordum. Her anjiyo, balon, stent sonrası aynı sıkıntıları yaşıyordum. Artık anjiyo olmak istemiyordum” diye anlatıyor o günleri.

Aldığı ilaçlara rağmen balonla açılan kalp damarlarına yerleştirilen stentler her seferinde yeniden tıkanıyordu. Nihayet televizyondaki bir sağlık programında Bakırköy Sadi Konuk Araştırma ve Eğitim Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Şefi Doç. Dr. Ahmet Akgül’ü gördü. Divriği’den atlayıp İstanbul’a geldi. Doç. Dr. Akgül, Kara’yı muayene etti. Kalp damarlarındaki 10 stente rağmen ağrı ve yorgunluk şikayetleri devam ediyordu. Doç. Dr. Akgül, “Stentler konduktan sonra verilen kan sulandırıcılara karşı demek ki direnç geliştirmişti. Şeker hastalığının daetkisiyle yeniden tıkanıyordu. Ameliyata karar verdik” diyor.

LİTERATÜRDE ÖRNEĞİ YOK

Kara’nın iki bacağından alınan damarlarla, 4 kalp damarına by-pass yapıldı. Doç. Dr. Akgül, “Stentler damarlara öyle dizilmiş ki, ameliyat yapmak çok zor oldu. Kadın damarları daha ince. Buna şeker hastası olması da eklenince risk artıyordu. Stentlerden birini çıkardık çünkü damarı bağlayacak yer kalmamıştı. Diğerlerine dokunmadık, aralarında kalan boş yerlere yeni damar yollarını bağladık. Stentler böylece devre dışı kaldı. Hastamızın artık kutu kutu kan sulandırıcı ilaç içmesine gerek yok. Literatürü araştırdım, bu kadar çok anjiyo olan hastaya rastlamadım. Guinness Rekorlar Kitabı’na aday olur bence” diyor."

 

Damar yaslanmasi ve damar yasi olcumu 2


En iyi ve unlulerin kalp damar cerrahi

 

Kalp Hastalıkları ve Tedavileri için ayrıntılı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız  

Kalp hastalığı ve "tedavisi yok, bu hastalıkla yaşamaya alış"  denilen hastaların tedavi sonrası yorumlarını okumak için lütfen tıklayınız  

Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'ün özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

İletişim ve Randevu için lütfen tıklayınız   

Yasal Uyarı

Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sorumlu tutulamaz.Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.