KALP DURMADAN KALP AMELİYATI
Çok değerli, sevgili Ahmet Hocam;
Antalya’da kalp krizi geçirip stent takıldıktan sonra, diğer damarımda tıkalı olduğunu ve açık kalp ameliyatı olmam gerektiğini öğrendim. Ama doktorlar “ Çok zor bir ameliyat kimse yapamaz “ dediler. O korkuyla ben ve ailem İstanbul ’a sizinle tanışmaya geldik. Sizi ilk gördüğümüz andan itibaren, sanki çok sevdiğimiz bir akrabamız gibi yakın hissettik. Rahat, samimi ve cana yakın tavırlarınız bize verdiğiniz moralle ertesi gün ameliyata karar verdik. Size o kadar güvendik ki ameliyat risklerini anlatan belgeyi bile okumadan imzaladım.
Ameliyat çok iyi geçti. Kalbimi durdurmadan ve bacağımdan damar almadan, içeriden damar bulmanız başarılarınızın ne denli büyük olduğunun kanıtı. Sonradan öğrendim ki çoğu doktor bu kadar zahmete katlanmazmış. Bu nedenle de hasta aylarca toparlanamazmış.
Ameliyattan önce bütün tanıdıklarımız, ameliyatın zor olduğunu, iyileşme sürecinin ve bakımının daha da zor olduğunu, hatta hastaların huy değiştirdiğini söylemişlerdi. Sayenizde bunların hiç birini yaşamadım. Üçüncü günden itibaren hiç yatmadım hatta sürekli dolaşıp kafeterya ya indim. Kendi ihtiyaçlarımı karşıladım. Taburcu olur olmaz hemen tatile çıktım. Beni gören yakınlarım “10 günde ne çabuk toparlandın nasıl bir doktorun var diye “ hayret ettiler.
Ameliyat ekibiniz ve asistanlarınız çok başarılı. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Hastane personeli iyi ve güler yüzlü. Kendimizi evimizde hissettik. Hatta hemşirelerden biri “ Ahmet hoca çok iyidir iyi ki karşılaşmışsınız” dedi.
Allah kimseye hastalık göstermesin ama, her hastaya da sizi nasip etsin. Ben canımı, gözüm kapalı size emanet ettim ve sağlığıma kavuştum. Allah sizden bin kere razı olsun. Harika ailesiniz. Karakteriniz ve mesleğinizdeki başarılarınızla çok üstün bir doktorsunuz.
Sevgilerle
Hastanız İLKER TEZÖLMEZ
BABAMIN AÇIK KALP AMELİYATI
Kalp Damar Cerrahisi Bölümünde, babam Sali ERDEM, 09.04.2014 tarihinde kalp ameliyatı oldu. 2 hafta hastanede tedavi gördü, hastalığı boyunca özveriyle tıbbi bilgi ve insani ilgilerini esirgemeyen Prof.Dr.Ahmet AKGÜL başta olmak üzere, babamın ameliyatını gerçekleştiren tüm bölüm çalışanlarından gördüğümüz güven, güleryüz, ilgi ve saygının karşılığında teşekkürü borç bildim, bu kadar mesleğini severek yapan, hastalarına duydukları saygı ve ilgi için kendilerine sonsuz teşekkürler, özel hastanede bile görülmeyen güven ve ilgiyi burada gördük.
HASTAMIZIN DAMAR YAPISI DA SORUNLUYDU
Sayın Prof. Dr. Ahmet Akgül çok sevdiğim dayımın hayatını kurtardı. Ciddi anlamda hayati risk taşıyordu ve hastamızın damar yapısı da sorunluydu. Hiç bir cerrah arkadaş ameliyata yanaşmadı ve umut verici de konuşmadı. Ahmet Hoca'yı Allah karşımıza çıkardı ve yaklaşık 6 saat süren bir operasyonla dayıma yeniden hayat verdi. Meslektaşım olarak kendisiyle gurur duyuyor, saygı, sevgi ve teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın Doç.Dr.Ahmet Akgül Hoca'yı süperman olarak görüyorum.
İyi ki varsın Mr.Bypass:)
Doktor Özlem
ÇOCUKLAR DUYMASIN
Bazı değerler vardır çok kısa kelimeyle anlatılır, çünkü o değerler öylesine anlam taşır ki onları anlatmak imkânsızdır. Siz değerli hocam Dr. Harfiyle işaretlenen doktorum siz öyle kutsal öyle değerli ve öyle anlamlısınız ki Allah her insana size nasip ettiği mesleği nasip etmez. Siz Allah tarafından seçilmiş özel insanlarsınız, siz daha annenizin karnında yaratılırken üstün nitelikli kişi olarak yaratılmışsınız. Ben de ne şanslı kişiyim ki siz değerli insanlarla ayni çatı altında otuz yıl görev yapma şansı yakaladım. Ey kutsal insan, ey güzel insan tıp bayramını kutlar nice bayramlar dilerim. Aramızdan ayrılan meslektaşlarınızı rahmetle yâd ediyorum, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Şöför Süleyman YAĞCI (Fıs fıs İsmail)
DR BAYPAS (MR BYPASS)
Sayın Dr. Ahmet Akgül çok sevdiğim dayımın hayatını kurtardı. Ciddi anlamda hayati risk taşıyordu ve hastamızın damar yapısı da sorunluydu. Hiç bir cerrah arkadaş ameliyata yanaşmadı ve umut verici de konuşmadı. Ahmet Hoca'yı Allah karşımıza çıkardı ve yaklaşık 6 saat süren bir operasyonla dayıma yeniden hayat verdi. Meslektaşım olarak kendisiyle gurur duyuyor, saygı,sevgi ve teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın Dr.Ahmet Akgül Hoca'yı süperman olarak görüyorum.
İyi ki varsın Mr.Bypass:)
Dr.Özlem Oğul
"Ölümün Karanlığından Yaşamın Aydınlığına Giden Yol Prof. Dr. Ahmet Akgül" diyen koroner baypas yapılan hastamızın eşi
Ölümün Karanlığından Yaşamın Aydınlığına Giden Yol Prof. Dr. Ahmet Akgül
Sıcak bir temmuz gecesi kum, deniz ve güneş uzun bir tatil, yazlıkta tam bir ay. Istanbul'a dönüş ile birlikte kalplerin sıcaklığını bozan üzerimize karabasan gibi çöken o kara gece eşimin kalp krizi geçirdiği gece. Benim yıkıldığım gece... Daha çok erken, yapacak çok işimiz varken ölümün kıyısında olmak.
Yapılan anjiyo ve stent uygulaması ile keşke her şey bitseydi. Ama Hayır. "Kalbi besleyen o sol damarda da önemli daralma var. Mutlaka çözülmeli " diyen doktorun sesi hala kulaklarımda yankılanıyor.
Çözüm bekleyen hayati konu peki ne yapabilirdim? Tabi ki Ahmet Hoca gormeliydi. Çünkü tam altı yıl önce kardeşimizi hayata döndüren O' idi. Şimdi sıra büyük abideydi.
Tereddütsüz hayata dönüş ameliyatının, sihirli eller Ahmet Bey tarafından yapılması kararını vermiştik. Gönül rahatlığı ile eşimi önce Allah'a sonra da Prof. Dr. Ahmet Akgül' e teslim ettik.
Bizim için Ölümün Karanlığından Yaşamın Aydınlığına Giden Yol yine Prof. Dr. Ahmet Akgül olmuştu.
Kendisi bize giden iki canı geri verdi. Bundan daha büyük ne olabilir ki?
Ne kadar teşekkür etsem azdır. TEŞEKKÜRLER HOCAM. .
Nercivan KURT
BAYPAS AMELİYATIMI YAPTINIZ
Sayın Prof Dr Ahmet Akgül beye ve değerli ekibine beni 2 kez üst üste saatlerce uğraşarak bypass ameliyatımı gerçekleştiren sizlere sonsuz şükranlarımı, teşekkürlerimi ve dualarımı arz eder, siz ve sizler gibi değerli Türk doktorlarımızı candan kalpten tebrik eder başarılarınızın devamını yüce rabbimden sonsuz dileklerimle dilerim.
Seyfettin YAVUZ
BİRÇOK HASTANIZI HAYATA BAĞLADINIZ
Saygıdeğer , başarılı ve varlığı ile bizlere güven veren doç.dr.sayın Ahmet Akgül. Bu satırlara başlamak çok zor şu anda yaşadığım duygu yoğunluğunu anlatmak ondan daha zor. Ancak sözün kısası; çok başarılısınız, güven veriyorsunuz, varlığınız bizler için inanılmaz güzel. Bu vatanın , bu milletin ve tabiki bizlerin size çok ihtiyacı var. Allah sizden razı olsun. Beni ve benim gibi birçok hastanızı hayata bağladınız. Ben sizi hiç unutmayacağım ve inanın çevremdeki insanlara sizin ne kadar başarılı bir doktor olduğunuzu anlatırken, ne kadar şanslı biri olduğumuda unutmuyorum. Başarılarınız daim, mesleki yaşamınızda yolunuz açık ve aydınlık olsun. Allaha emanet olun.
Saygılarımla.
Kenan Dalkıran
Yukarıdaki gazete haberinin tamamını aşağıda okuyabilirsiniz veya orijinal haberi görmek için TIKLAYABİLİRSİNİZ.
"DÖRT çocuk annesi Hatice Kara ilk kalp krizini 1999’da geçirdi. Yaşadığı yer olan Sivas’ta ve Malatya ile İstanbul’da hastane hastane dolaşmaya başladı.
Anjiyo, balon, stent uygulamaları peşi sıra geldi.
Bir türlü göğsünde hissettiği ağrılar bitmedi. Kısa yürüyüşler bile zor geliyordu. Sırt üstü yatamıyor, ancak oturarak uyuyabiliyordu. Geçtiğimiz martta geçirdiği kalp krizinden sonra yoğun bakım ünitesine alındı. Orada iki kalp krizi daha geçirdi. Hastane dolaşmaktan, anjiyolardan bıktı. “Bütün sosyal hayatım bitmişti. Evden dışarı çıkamıyordum. Her sabah ‘ölecek miyim, kalacak mıyım?’ diye düşünerek uyanıyordum. Sanki göğsümde bir kamyon oturuyordu. Evde yalnız kalamıyordum. Her anjiyo, balon, stent sonrası aynı sıkıntıları yaşıyordum. Artık anjiyo olmak istemiyordum” diye anlatıyor o günleri.
Aldığı ilaçlara rağmen balonla açılan kalp damarlarına yerleştirilen stentler her seferinde yeniden tıkanıyordu. Nihayet televizyondaki bir sağlık programında Bakırköy Sadi Konuk Araştırma ve Eğitim Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Şefi Doç. Dr. Ahmet Akgül’ü gördü. Divriği’den atlayıp İstanbul’a geldi. Doç. Dr. Akgül, Kara’yı muayene etti. Kalp damarlarındaki 10 stente rağmen ağrı ve yorgunluk şikayetleri devam ediyordu. Doç. Dr. Akgül, “Stentler konduktan sonra verilen kan sulandırıcılara karşı demek ki direnç geliştirmişti. Şeker hastalığının daetkisiyle yeniden tıkanıyordu. Ameliyata karar verdik” diyor.
LİTERATÜRDE ÖRNEĞİ YOK
Kara’nın iki bacağından alınan damarlarla, 4 kalp damarına by-pass yapıldı. Doç. Dr. Akgül, “Stentler damarlara öyle dizilmiş ki, ameliyat yapmak çok zor oldu. Kadın damarları daha ince. Buna şeker hastası olması da eklenince risk artıyordu. Stentlerden birini çıkardık çünkü damarı bağlayacak yer kalmamıştı. Diğerlerine dokunmadık, aralarında kalan boş yerlere yeni damar yollarını bağladık. Stentler böylece devre dışı kaldı. Hastamızın artık kutu kutu kan sulandırıcı ilaç içmesine gerek yok. Literatürü araştırdım, bu kadar çok anjiyo olan hastaya rastlamadım. Guinness Rekorlar Kitabı’na aday olur bence” diyor."