https://www.ahmetakgul.com.tr/ Prof. Dr. Ahmet Akgül - KALP Hasta Yorumları: Kalp damarına konan STENT tıkanıklığı...

Hocaların hocası

EN İYİ DOKTOR KİM DİYORSUNUZ 

 

Çok Saygıdeğer Ahmet Akgül Beyefendi,

Size yalnızca doktor, doçent, dekan, şef veya profesör diyemem. Siz, bir hasta dostusunuz. Bir arkadaş gibi siniz. Herkes birgün doktor olur ama insan olmak başka. Herkes birgün dekan olur ama ekip yönetmek başka. Samimi olmak başka. Her cerrah ameliyat yapabilir ama ilgi ve takip başka. Her doktor tanı koyabilir ama hastaya davranışı başka. Her doktor profesör olabilir ama Profesör Ahmet Akgül başka. Her hastanın doktoru vardır ama sizin hastanız olmak bile başka.

Beyefendi, biliyorum babamın ameliyatı çok iyi geçti ama daha taburcu olmadı, belki bu yazı erken ama sonuç nasıl olursa olsun gönlüm çok rahat. Ben sizi tanıdım, Sağolun.

Hastalar bunu istiyor işte. Samimiyet, Dürüstlük, açık olma. Hastalığımız nedir, tedavileri nedir, ameliyattan başka şansımız var mı, tedavi olmazsak sonuç ne olur, tedavi olursak ne olur... Gibi soruların cevaplarını almak ve her an muhatap bir doktor bulmak. Taburcu olduktan sonra bile. Siz de bu var, Sabırla bizi dinliyor, cevaplıyor ve her an Yanınızda olduğunuzu hissettiriyorsunuz. Başka bir doktorda görmedim bunu.

 

 

 

Ben sizi tanıdım ama herkes tanısın istiyorum. Bilgisayar dehasıyım diyemem ama programcıyım, internet uzmanıyım. Tek bir konuda sitemim var. Tamam gazete haberleriniz, TV programlarınız var ama siz gibi iyi hekimler Google ı iyi kullanamıyorsunuz. Bunca mükemmel ameliyat ve tedavileri duyuramıyorsunuz. Niye mi?

 

 

Birçok doktor sitesi var internet te. Kimisi randevu ayarlıyor , kimisi şehirlere göre doktorları buluyor, kimi de " en iyi " leri gösteriyor. En iyi doktor kim biliyor musunuz? Hastasına şefkat Gösteren, samimi, o nu dinleyen. Tamam doktorluk zor, çok hasta var ama siz hem profesör hem dekan olmanıza rağmen yapıyorsunuz, onlar niye yapamıyor?

Sizin de hatanız var bu Çağda, bu internet ortamında. En iyi doktor kim diyorsunuz Google , bir Sürü site çıkıyor. Hep aynı isimler her yerde , iyi olmalarından mı, hayır, sitelere reklam ücreti vermekten, profesyonel internet UZMANI çalıştırmaktan veya en ilginç olarak bilgisayarı doktorluktan iyi bilmelerinden.

"En iyi doktor" En başarılı cerrah en iyi cerrah en karizmatik hekim cerrahların hocası hocaların hocası ...bir Sürü arama kelimesi. Sonuç, reklamı veren en iyi oluyor yada işi bilen. İş derken doktorluk değil, cerrahlık değil, internet . Bunlar internet hekimi, sanal hekim.

Sizin ve sizin gibi gerçek doktorların hatası bu işte.yalnızca İstanbul'da İzmir'de Ankara'da değil Anadolu'da Kayseride Bursa'da trabzonda Diyarbakır'da Antalya'da Eskişehir de Antep'te Kıbrıs ta Erzurum'da Mersin'de Edirne'de Van'da Maraş'da Sivas'ta bodrumda samsunda Konya'da nice en iyi damar kalp doktorları var ama isimlerini arasan bile zor bulursun. Onlar o sitelere reklam vermeye bile fırsatları yok. Bu nedenle en iyi doktor, en iyi ameliyat ekibi olan değil, en iyi internet ekibi olan oluyor.

Size en iyi cerrah, en iyi doktor, en iyi kalp cerrahı demek yetmez bence, siz en hasta dostu doktorsunuz.

Nokta kom ile biten tüm doktor sitelerinde siz ve sizin gibiler yani iyi doktorlar Olmalı , reklam için para harcayanlar değil.

 

En iyi kalp cerrahı değil yalnızca kalbinizin en iyi dostu

 

Prof. Dr. Ahmet Akgül 10.09.2012 tarinde babama yapmış olduğunuz çok riskli yaşama umudunun az biçildiği hastamızın bypass ameliyatını başarıyla gerçekleştirdiniz.. Ameliyattan sonra da bizden manevi desteğinizi eksik etmediğiniz için de size sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.. Ayrıca internet sitenizden paylamış olduğunuz makaleleri okuyup videolarınızı izledim.. Size ve yetiştirmekte olduğunuz ekibinize başarılar dilerim..

Murat Kartal

 

Damar yaslanmasi ve damar yasi olcumu 2

 


En iyi ve unlulerin kalp damar cerrahi

 

 

HASTAM İLE 7X24 İLGİLENDİ 

 

Kardiovasküler cerrahi servisine kabul edildiği andan itibaren hastam ile 7/24 ilgilenen, çok zor olan ameliyatı başarı ile tamamlayıp hastama yaşam şansı veren Ahmet Bey'e çok teşekkür ederim.

Uzman Doktor Yasemin Tekdöş

 

ANJİO VE STENT

 

Değerli hocamıza nefes darlığı şikayetiyle geldim Anjiyo yapıldı ve Stent takıldı Tüm şikayetlerim hocamın tedavisiyle bitti. Hocama ve ekibine çok teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.

 

Anjio ve anjiyo 1

 

Anjio ve anjiyo 2

 

 

ACİL KALP AMELİYATI OLDUĞUMA İNANAMIYORUM

 

Ben hastanız cafer altın. 15 gün önce yoğun bakıma acil olarak ambulans ile hastanenize gelmişim. Gözlerimi açtığımda serviste idim. Serviste bazı müdaheleden sonra ansızın beni amaliyata almanıza hala sasıyorum cünkü itiraf ediyim ben panik atak birisiyim. Profosyonel bir ameliyatla gözlerimi dünyaya tekrar actım. Size ahmet akgül ve ekibine tesekkurlerimi bir borc bilirim. İstegini dileginizi hak-muhanmed-ali vere tesekkurler.

Cafer Altın

 

SİZİ HİÇ UNUTMAYACAĞIM

 

Saygıdeğer, başarılı ve varlığı ile bizlere güven veren Prof. dr. sayın Ahmet Akgül. Bu satırlara başlamak çok zor şuanda yaşadığım duygu yoğunluğunu anlatmak ondan daha zor. Ancak sözün kısası; çok başarılısınız, güven veriyorsunuz varlığınız bizler için inanılmaz güzel. Bu vatanın, bu milletin ve tabiki bizlerin size çok ihtiyacı var. Allah sizden razı olsun. Beni ve benim gibi birçok hastanızı hayata bağladınız. Ben sizi hiç unutmayacağım ve inanın çevremdeki insanlara sizin ne kadar başarılı bir doktor olduğunuzu anlatırken, nekadar şanslı biri olduğumuda unutmuyorum. Başarılarınız daim, Mesleki yaşamınızda yolunuz açık ve aydınlık olsun. Allaha emanet olun.

Saygılarımla.

Kenan Dalkıran

 

 

KALP KAPAKÇIĞI AMELİYATI

 

 

nefes.jpg

 


Ve Nefes Alıyor!!!

Çok şükür.

Bana göre gitmekle kalmanın arasındaki bağdır hayat.

Bazen gülen gözlerle bazen üzgün yaşarız...

Ben genelde gülen gözlerle yaşardım.

Ta ki gülümseme nedenime kalbinde bir bomba var denilene kadar... Artık gülmüyordu gözlerim.

Allah'ım onu bize bağışla, bu sınavda güç ver dualarıyla iç geçiriyordum. Biri var dediler.(Ahmet Baba)

Tanıştık, daha ilk cümlelerde gecesi, gündüzü, uykusu, yemeği, ailesi, heyecanı hastaları olan genç ama taşıdığı sorumlulukla ağır, durgun, dalgın bir adam...

Dinlerken Allah'ım diyeceğimiz müdahaleleri sanki oyuncağını iyi tanıyan çocuk rahatlığıyla anlatan pek de normal olmadığını düşündüğüm bir doktor...

İşini anlatırken o kadar emin ki yaşatıyor, o teslim olma anını...

Işıltılı gözlerle sonuç önce Yaradan'ımıza sonra o değerli ellerinize teslimiz.

Ben yine gülümseyen gözlerle bakıyorum.

Çok şükür...

Hayatı bizim için kaçırıyorsunuz. Dualarımız sizinle.

Büyük ailenize biz de dâhil olmak isteriz.

İyi ki varsınız.

Hatice KUMKUM,  Bülent BUTUR (Yaş 32 Bülent BUTUR Kalp Kapakçığı değişti.)

 

 

TIKANAN STENTİM KALP AMELİYATI İLE AÇILDI 

 

 

ceyhan.jpg

 

 

KALP DAMAR CERRAHİ KLİNİĞİ'NE

13.04.2012 tarihi itibariyle kalp krizi nedeni ile hastanenize acil olarak getirildim. Yapılan acil anjiyo ve damarıma konula stend ile kurtarıldım. Klinik Şefimiz Doç. Dr. Ahmet AKGÜL ve ekibindeki değerli hocalarımızın tavsiyesi üzerine 24.04.2012'de By Pass ameliyatı oldum. 08.05.2012 tarihinde taburcu olup evime döndüm.

Bu yattığım süre içerisinde görmüş olduğum hizmet, saygı ve sevgi ve doktorlarımızın göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı tüm hekimlerimle gurur duydum. Bana göre Türkiye'deki sağlık sektöründeki gelişimin ne kadar ileriye gittiğinin en güzel örneklerinden birisi olmuştur.

Saygılarımla.

Teşekkürlerimi borç bilirim.

Ceyhan TAŞKIN (yaş 53)

 

 

tur.jpg

 



Yukarıdaki gazete haberinin tamamını okumak için aşağıdaki renklendirilmiş yazıyı okuyun:

"Diyabetin damarları bozan bir hastalık olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ahmet Akgül hangi durumlarda by-pass, hangi durumlarda stent ve balon tedavisinin seçilmesi gerektiğini anlattı…
Diyabet hastalığının kalbi besleyen damarları bozduğunu söyleyen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dekanı ve Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akgül, acil durumlar dışında diyabetli hastalarda stent yerine by-passın tercih edilmesi gerektiğini bildirdi.
Diyabetli hastalarda kalp ve damar hastalıklarının 2-3 kat daha yüksek olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Akgül, kan şekeri kontrol altında olmayan diyabetlilerde damar tıkanıklıklarının da yüksek olduğunu belirterek, “En fazla şeker hastalarına stent konuyor. Ancak belirli bir hasta grubu dışında özellikle diyabetli hastalarda stent koyup göndermek yerine by-pass yapılmalıdır. Damara balon yapmak, stent koymak gibi işlemler kısa bir süreli açıklık sağlıyor. Diyabet damar içinin iltihaplanmasına sebep olan bir hastalık olduğu için diyabetlilerde stent çok hızlı tıkanıyor. Uzun vadede bütün damar içinde bir iltihaplanma süreci başlıyor. Damarda yeni bir tıkanıklık olduğunda ya da stentin önünde veya arkasında bir tıkanıklık oluştuğunda hastaya by-pass yapmak zorunda kalıyoruz. Ancak iltihap ve önceki stentler sebebiyle elimizde by-pass yapabileceğimiz sağlam bir damar kalmamış oluyor. Çoğu zaman iç yüzeyi şişmiş damara gömülen stentleri çıkarmakta zorlanıyoruz” dedi.

BY-PASS İKİNCİ DEĞİL İLK TERCİH OLMALI

Stent konulabilecek diyabetli hasta grubunun sınırlı olduğunu anlatan Prof. Dr. Akgül, “Tek damarı tıkalı olan diyabetlilerle, açık ameliyat edilemeyen veya kalp krizi geçiren diyabetliye acil olarak stent takılabilir. Hasta rahatladıktan sonra by-pass’a alınır. Kendi tecrübemde, hasta şeker hastasıysa, kritik damar lezyonları varsa, açık ameliyat öneriyorum. Çünkü ameliyat sonucunda damarların açık kalma oranları ve hastanın hayat kalitesi daha yüksek oluyor. Bu arada stent konulan hastalara verilen bazı tip kan sulandırıcıların beyin kanaması, göz kanaması ve mide kanamasına yol açma riski yüksek olduğundan hastanın hayat kalitesi düşüyor ve endişe düzeyi yükseliyor” dedi.
Diyabetli hastalarda yara iyileşme süresinin uzun olması sebebiyle ameliyattan çekinildiğini de söyleyen Prof. Dr. Akgül, “Yeni ameliyat teknikleri ve malzemelerle bu risk de ortadan kalkıyor” dedi."

 

 

 

BUGÜNE KADAR 4 AMELİYAT GEÇİRDİM

 

 

satlm.jpg

 


Ben Satılmış AYDIN 41 yaşındayım, yurt dışında çalışmaktayım. Bugüne kadar dört ameliyat geçirdim ve böyle güzel, temiz, düzenli, tertipli aynı zamanda doktorum Ahmet AKGÜL,  ve ekibine çok teşekkür ederim.

Türk hekimlerinin ne kadar değerli ve insana olan saygılarını bana tekrar gösterdikleri için ayriyeten bir defa daha teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Satılmış AYDIN

 

BAKIRKÖY KALP DAMAR CERRAHİ KLİNİĞİ'NE

 

13.04.2012 tarihi itibariyle Kalp Krizi nedeni ile hastanenize acil olarak getirildim. Yapılan acil anjiyo ve damarıma konulan stent ile kurtarıldım. Klinik Şefimiz Doçent. Dr. Ahmet Akgül ve Ekibindeki değerli hocalarımızın tavsiyesi üzerine 24.04.2012'de By Pass ameliyatı oldum. 08.05.2012 tarihinde taburcu olup evime döndüm.

Bu yattığım süre içerisinde görmüş olduğum hizmet, saygı ve sevgi ve doktorlarımızın göstermiş olduğu  ilgi ve alakadan dolayı tüm hekimlerimle gurur duydum. Bana göre Türkiye'deki Sağlık Sektöründeki gelişimin ne kadar ileriye gittiğinin en güzel örneklerinden birisi olmuştur.

Saygılarımla

Teşekkürlerimi borç bilirim.

Ceyhan  Taşkın

 

 

 

 

anj.png

 


Yukarıdaki gazete haberinin tamamını aşağıda okuyabilirsiniz veya orijinal haberi görmek için TIKLAYABİLİRSİNİZ.

"DÖRT çocuk annesi Hatice Kara ilk kalp krizini 1999’da geçirdi. Yaşadığı yer olan Sivas’ta ve Malatya ile İstanbul’da hastane hastane dolaşmaya başladı.

Anjiyo, balon, stent uygulamaları peşi sıra geldi.

Bir türlü göğsünde hissettiği ağrılar bitmedi. Kısa yürüyüşler bile zor geliyordu. Sırt üstü yatamıyor, ancak oturarak uyuyabiliyordu. Geçtiğimiz martta geçirdiği kalp krizinden sonra yoğun bakım ünitesine alındı. Orada iki kalp krizi daha geçirdi. Hastane dolaşmaktan, anjiyolardan bıktı. “Bütün sosyal hayatım bitmişti. Evden dışarı çıkamıyordum. Her sabah ‘ölecek miyim, kalacak mıyım?’ diye düşünerek uyanıyordum. Sanki göğsümde bir kamyon oturuyordu. Evde yalnız kalamıyordum. Her anjiyo, balon, stent sonrası aynı sıkıntıları yaşıyordum. Artık anjiyo olmak istemiyordum” diye anlatıyor o günleri.

Aldığı ilaçlara rağmen balonla açılan kalp damarlarına yerleştirilen stentler her seferinde yeniden tıkanıyordu. Nihayet televizyondaki bir sağlık programında Bakırköy Sadi Konuk Araştırma ve Eğitim Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Şefi Doç. Dr. Ahmet Akgül’ü gördü. Divriği’den atlayıp İstanbul’a geldi. Doç. Dr. Akgül, Kara’yı muayene etti. Kalp damarlarındaki 10 stente rağmen ağrı ve yorgunluk şikayetleri devam ediyordu. Doç. Dr. Akgül, “Stentler konduktan sonra verilen kan sulandırıcılara karşı demek ki direnç geliştirmişti. Şeker hastalığının daetkisiyle yeniden tıkanıyordu. Ameliyata karar verdik” diyor.

LİTERATÜRDE ÖRNEĞİ YOK

Kara’nın iki bacağından alınan damarlarla, 4 kalp damarına by-pass yapıldı. Doç. Dr. Akgül, “Stentler damarlara öyle dizilmiş ki, ameliyat yapmak çok zor oldu. Kadın damarları daha ince. Buna şeker hastası olması da eklenince risk artıyordu. Stentlerden birini çıkardık çünkü damarı bağlayacak yer kalmamıştı. Diğerlerine dokunmadık, aralarında kalan boş yerlere yeni damar yollarını bağladık. Stentler böylece devre dışı kaldı. Hastamızın artık kutu kutu kan sulandırıcı ilaç içmesine gerek yok. Literatürü araştırdım, bu kadar çok anjiyo olan hastaya rastlamadım. Guinness Rekorlar Kitabı’na aday olur bence” diyor."

 

 

Prof Dr Ahmet Akgul Kalp Damar Cerrahi En iyi Klinik ve Merkez

 

 

 

Robotla kalp zari ameliyati

 



Kalp Hastalıkları ve Tedavileri için ayrıntılı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız  

Kalp hastalığı ve "tedavisi yok, bu hastalıkla yaşamaya alış"  denilen hastaların tedavi sonrası yorumlarını okumak için lütfen tıklayınız  

Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'ün özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

İletişim ve Randevu için lütfen tıklayınız   

Yasal Uyarı

Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sorumlu tutulamaz.Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.