https://www.ahmetakgul.com.tr/ Prof. Dr. Ahmet Akgül - DAMAR Sorular: Damar sorunları...

KENDİ HALİNE BIRAKTILAR


Merhaba dedem şeker hastası. 85 yaşındaki dedemizin parmaklarını kestiler. Trabzon … hastanesinde şu an yatıyor. Damar tıkanıklığı var bacakta ama müdahale etmiyorlar, şeker hastası olduğu için diyorlar, kendi haline bıraktılar. Ne yapmamız gerekiyor? Bir tedavi şekli yok mu, siz ne söylersiniz?
Bacaktan anjiyo olabilir ama pıhtı atma riski felç riski var deniliyor.

 

GENEL CERRAH MI, KALP DAMAR CERRAHI MI?


Haddimi aştıysam kusuruma bakmayın. Merhabalar ben bir şey öğrenmek istiyorum, benim superior mezenterik arter sendromum vardı, gastroenjejonostomi ameliyatı oldum fakat ameliyattan sonra şikâyetlerim çoğaldı, ameliyat öncesi BT’lerimi alman bir doktora gönderdim. Bende mals ve fındıkkıran sendromu olduğunu ve May Thuner’dan da şüphelendi. Bu durumda ben ne yapmalıyım, gastro cerrahi mi yoksa size mi gelmeliyim?
4 senedir tedavi arıyorum artık hastalığım çok ilerlemiş durumda, eğer sizden de yanıt alamazsam kimseden çare bulamam sanırım.

KOMPARTMAN SENDROMU

Selamün aleyküm Ahmet hocam. Ben 19 yaşındayım Allah’ım sizi karşıma çıkardı. İnşallah siz aradığım kişisiniz hocam. 1 yıl 2 ay önce işyerinde çalışırken diğer çalışan tarafından kalbimden kolumdan bacağımdan bıçaklanıyorum çok şükür kalbimde kolumda bir şey yok o esnada kıymetli doktorlarım kalbe yoğun çalışırken ayağımdaki bıçak darbesini basit yara sanıp unutuyorlar. 7-8 saat sonra bacağımı fark ediyorlar, o esnada kompartman sendromu gelişiyor, fasyotomi yapıyorlar karşı bacaktan safen ven greft yapılıyor, sadece 1 damarı kurtarabiliyorlar sevgili hocam diğer iki damar tıkalı şu an çalışamıyorum hocam, sıkıntılar yaşıyorum. Ayağımı sarkıttığım zaman mosmor oluyor kitleniyor. Gezmediğim devletimize ait hastane kalmadı, hocam çoğu kişi bu ameliyatı yapacak doktorun olmadığını, olanların da emekli olduğunu söylediler. Babamın durumu olmadığı için özel hastanelere gidemiyorum. Lütfen elimden tutun hocam. Hocam güzel haberlerinizi bekliyorum. Saygılar, selametle.

LİVEDOİD GÖRÜNTÜ VE VASKÜLİT


Merhaba Ahmet Hocam, 28 yaşındayım Livedoid Vaskülit teşhisi konuldu ve de hiçbir tedavisi yok denildi. Siz benim umudum oldunuz paylaşımlarınızdaki olumlu sonuçları gördükçe bir umut canlanıyor içimde. Henüz evli değilim kendimde gelecek kaygısı yaşıyorum ciddi anlamda bunalımdayım, lütfen ailemle size muayene olup tedavi olmak istiyorum.

 

VASKÜLİT NEFROLOJİ

Merhaba ben 2 senedir vaskulit hastasıyım. Deriden alınan biyopsi sonucu lokotoklastik vaskulit tanısı kondu hem dermatoloji hem de nefroloji bölümlerinde takibim sürüyor, hastalık gittikçe arttı düzelme yok. İzmir’de ikamet ediyorum. Muayene olmak istiyorum, muayene olabileceğim bir gün, saat hakkında bilgi alabilir miyim?

EKSTRA TESTLER GEREKECEK Mİ?


Merhaba, benim ayak parmaklarım hemen hemen her zaman kırmızı ve soğuk (ortam değişikliği ile alakası olamayan durumlarda bile). Geçtiğimiz günlerde bunla ilgili kalp damar profesörü ve kardiyoloji uzmanına da tedavi oldum. Yapılan kan tahlilleri ve doppler ultrasonda her şey normal çıktı. Herhangi bir damar hastalığı için bu testler yeterli midir? Bununla birlikte el parmaklarımda ve bazen bileklerimde ve siz arkası, kalça ağrılarımda oluyor. Romatizma şüphesi ile romatolji uzmanı da gördüm, ANA testi pozitif, ENA negatif çıktı. Sizce Burger hastalığı olabilir mi? Günlük 5-6 sigara içiyorum, bana yapmam gereken extra testleri yazabilir misiniz? Çok teşekkürler ederim. Saygılar.

TAVSİYE ÜZERİNE ARAŞTIRDIM


Merhaba ben buerger hastasıyım ve sol ayağımda açık enfeksiyonlu kapanmayan yaralarım var. Bu yaralar 5 yıldır açık ve oksijen ve ozon tedavileri olmama rağmen kapanmadı. Sizi tavsiye üzerine araştırdım, hastalarımızın memnuniyeti ve tedavilerinizdeki başarıyı gördüm. Muayene olmak mümkünse tedavi olmak istiyorum. Lütfen bana dönüş yapmanızı rica ediyorum. Adana Seyhan’da ikamet ediyorum, 1976 doğumluyum sizden dönüş bekliyorum, bana yardımcı olursanız sevinirim.

 

PARMAKLARDA KARINCALANMA


Merhabalar. Ben bulaşık yıkarken karıncalanma hissettim önce bir parmaktan sonra da bir anda parmaklarım karıncalanma başladı, acaba neden oldu bilginiz var mı?

DAMAR SAĞLIĞIM İYİ Mİ?


Sayın Ahmet emmi, kan gruplarına göre pıhtı riski var galiba. Benim B Rh + grubu, pıhtılaşmaya meyilli ve K vitamini içeren besinler pıhtıya etken oluyor. Son olarak sorum şu: tansiyonum 12 ye 7, bu damar sağlığımın iyi olduğunu mu gösterir?

WEGENER


Hocam iyi günler. Ben Wegener hastasıyım. Normal tedavimi oluyorum. 6 ayda Mabthera ve günlük Cell Cept ilaç kullanıyorum. 3 yıldır sinüzitim geçmek bilmiyor. CRP 11.7 veya 11,8 civarında. Şu an sürekli bu konuda beni yönlendirme imkânınız veya tavsiyeniz var mı?

AMELİYAT MALZEME PARASI


Hocam ben 5 sene önce Ankara … hastanesinde aort damarı bolon yaptığı için stent takılmıştı. 3 ay önce o takılan stent çatlamış, sızma yaptığı için pıhtı ve balon yapmış. Tekrar anevrizma ameliyatı oldum ve benden malzeme parası olarak 67 bin TL para aldılar emekli SSK’lı olduğum halde. Bu malzeme denilen şey nedir ki bu kadar ücreti tutuyor, saygılarımla.

MEGA PARMAK


Hocam benim ampute oldu ayak 3. parmağım, mega parmağım vardı. 2 tane bir tanesi gitti ama herhalde sizde görseniz ampute tedavi yöntemi dersiniz başka tedavi yöntemi yok çünkü.

MR’DA VASKÜLİT ÇIKTI


Merhaba hocam benim aniden gözüm kör oldu, nedenini bulamadılar. Gözüm tutulmadan önce kafam çok zor ağrılarım vardı, yıllardır başımın ağrısından şikâyet ederdim. Beyin MR vaskulit çıktı, ben ne edebilirim nasıl yardımcı olabilirsiniz? Ağrılarım çok. Cevap verirseniz çok sevinirim.
Merhaba hocam, benim aniden bir gözüm tutuldu. Gözümü kaybettim çok doktorlara getirdim göz hasarlığı. Değil söylediler nedenini bula bilmediler sonda vaskulit olabilir söylüyorlar. Gözümün o birinde söylüyorlar, ben ne yapmalıyım kimse tedavi etmiyor.

ZENCEVİL ÇAYI

Sürekli zencefil çayı için sabah akşam isterseniz normal çay bardağınıza şeker yerine bir kaşık zencefil tozu atın için, hiçbir şeyiniz kalmayacak.

KARIN AĞRISI SONUCU VEFAT
Ah hocam. Annemi anı karın ağrısı ile götürdük ambulansla. Bize damarının tıkalı olduğu söylendi. Kasıktan girdileri açamadılar. İlaç tedavisi uygulandı.12 saat içinde annemi kaybettim. İçimde hep kuşku kaldı. Bilerek öldürdüler mı diye. Kendilerine başka bir doktor yapamaz mı bu ameliyatı diye sorduk. Türkiye’nin en iyi doktorunu getiriniz, o da yapamaz denildi. Mekânı cennet olsun. İnşallah.

KAWASAKİ HASTALIĞI

Benim kızım 2 yıl önce geçirdi, 3 yaşında Kawasaki hastalığı. 9 gün ateşi düşmedi, gözünde konjonktivit oldu, kalbindeki aort damarı patlama noktasına geldi. 2 şişe IVIT tedavisi aldı, çok zor günler geçirdik, rabbim kimseye yaşatmasın.

DAMAR ÇÜRÜMÜŞ


Hocam kayınpederim Almanya’da bu damarla ilgili kasığa doğru inen kısımlar çürümüş dendi, tedavisi mümkün mü bu operasyonun Türkiye’de?

SİZLİK BİR ŞEY Mİ?

Hocam oğlum 18 yaşına, 1 ay önce girdi. 2 ay önce yüksek ateş dolayısıyla bayıldı ve enfeksiyon yüksek denilerek 4 gün dahiliye bölümünde hastanede yattı. Hastaneden çıkınca 3-4 gün sonra yine enfeksiyon yükseldi, ilaç kullandı. Ancak bu rahatsızlıktan sonra el tırnakları morarmaya başladı, götürmediğimiz bölüm kalmadı. Raynaud tan şüphelendiler, onun olmadığında anlaşıldı, elleri ısınmıyor, yemek yerken bile tırnakları morarıyor. Bir süre sonra normale dönüyor, hocam sizce ne olabilir, bir yardımcı olun sizlik bir şeyse size de geliriz.

DOKTORUMUZU BULDUM

Ahmet hocam merhaba.
Öncelikle size teşekkür ederim, biz yıllardır doktor geziyoruz ama bir türlü sonuç alamıyoruz. Sizin videonuzu izledim galiba doktorumuzu buldum diye eşime müjdeyi verdim. Hocam konunun detayı uzun biz sizden randevu rica ediyoruz. Bize e-postadan veya telefon numaranızdan ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar.

BAĞIRSAĞA KAN GÖTÜREN DAMAR TIKANIKLIĞI


Hocam benim eşimde de bu bahsettiğiniz gibi bir rahatsızlık var. Bağırsağa kan pompalayan damar yüzde 85 daralmış. Bizi 3 gün hastanede yatırdılar serum ile beslendi eşim. Sonra çözüldü demeden çıkardılar. Evde kan sulandırıcı kullanacak yavaş yavaş katı beslenmeye başlasın ağrısı olursa gelin dediler. Ağrısı olana kadar diken üstünde neden bekliyoruz? Başka çözüm yok mu? Hastalığın adı SMA DARLIGI %85 diye yazıyor kağıtlarda. Dediğiniz gibi Allah korusun bağırsak beslenmemesi sonucu bağırsak ölümü falan olursa çok kötü.

AMELİYAT KESİN ÇÖZÜM MÜ?


Hocam bu ameliyat kesin çözüm mü? Çünkü şu an bile ciddi diz kapağı ve aşağısının ağrısını çekiyorum. Ve tutulmalar yaşıyorum güç kaybı ile özellikle sabah kalktığımda ayak altı ve avuç içi parmaklar açılmıyor. Daha birçok semptom var ama en çok bu ikisi zorluyor gerçekten beni. Doktora gittim ama sekonder mi yoksa hastalık mı belli değil hala. Sizce ciddi bir rahatsızlık olabilir mi, reynoud un sebebi ne yapmalıyım?

MUALİCE HEKİM


Azerbaycanda vaskuliti müalicə edən həkimi tanıyırsınızmı? Kimdən kömək alaq?

TEK PARMAKLA BAŞLADI SONRA ARTTI


Hocam benim ayak parmak uçlarım morardı ve geçmiyor, tek parmakta başladı şimdi arttı. Ayaklarım buz gibi hiç ısınmıyor. Ayak parmaklarım kuru ve tırnaklarım eskisi gibi çok uzamıyor. Kan gazlarıma bakıldı her şey normal. İnsülin direnci sınırda HOMA 2,5. Ben daha 21 yaşındayım sizce ne olabilir?

TOS TANISI


Galiba TOS teşhisi konulacak banada, şu an tek şüphe bu tomografi ve MR sonuçları bekliyoruz, böyle olup iyileşen var mı?

AMELİYAT DA OLDUM


Ben Reyno hastasıyım. Ameliyatını da oldum, hiçbir faydası olmadı. Sürekli ayak parmaklarım ve el parmaklarım yara oluyor ve çok ağrılı. Damar açıcı ilaçlar kullanıyorum ama yaralarım kapanmıyor, çok zor durumdayım.

SON NETİCEYİ ALAMADIM


Hocam benim ayağımda uyuşukluk üzerine gezindiğin zaman çok büyük sıkıntı oluyor. Bir de çok buz gibi üşüyor, birkaç doktora gittim senin hastalığı şudur dedi. Son neticeyi alamadım, ne yapmam lazım? Çok sıkıntıdayım. Şimdiden çok teşekkür ederim.

SÜREKLİ UYUŞUYOR


Merhaba Ahmet Bey. Ben Almanya’dan yazıyorum. Bende bacak ve ayak damar tıkanıklığı problemi yaşıyorum. Bacak damarları çok az da olsa açılmış, ayak halen tıkalı, ayak baş parmağım çok kötü, tırnak da çektirdim, ayağım sürekli uyuşuyor ve karıncalanıyor. Ağrı çoktu ama şu an yok, aynı zamanda şeker hastasıyım, 62 yaşındayım, beni bu dertten kurtarabilir misiniz?

AORT GENİŞLEMESİNDE BELOC İLACI


Hocam eşimde aort genişlemesi var, 45 mm beloc kullanıyor, ameliyatlık değil. 6 ay da bir kontrol dedi doktor. Hocam benim sorum şu: beloc yanında aspirin içebilir mi acaba hani bu korona aşısı dolayısıyla öneriyorlar ya aspirin kullanabilir mi?

BEHÇET HASTALIĞI GÖZE VURUR MU?


ALLAH razı olsun hocam ne güzel detaylı anlatmışınız. Hocam Behçet hastalığı göze vurur mu? Gözümde ani görme kaybı oldu 1yıl oldu ne olduğu anlaşılamadı. En son Behçet hastalığı olabilir dediler, kan verdim randevu aldım haftaya gideceğim.

KALP DAMAR DOKTORUYLA RÖPORTAJ


Merhabalar,
Ben Eczacılık Fakültesi 3. sınıf öğrencisi.
Fakültemde kalp damar hastalıkları üzerine sosyal sorumluluk projesi yapıyorum. Bu sebepten dolayı kalp damar doktoruyla röportaj yapmam gerekli. Rica etsem bu konuda bana yardımcı olur musunuz? Röportajı e-posta üzerinden de gerçekleştirebiliriz. Kabul ederseniz çok mutlu olurum.
Teşekkürler.

SİNİR VE DAMAR HARABİYETİ


Babam renal karsinom tanılı, kemiklerde metastazı olan bir hasta. Böbrek alındı, ayak kalkedon kemiğine çimento kondu. Radyoterapi de gördü (4 ayrı bölgede). Şu an durumu iyi. Pedis arter lümen oklüde ve sensori motor aksonel noröpati hastalığı vs. Bu iki durum için cihazlarınızın kullanımı ve tedavisi mümkün müdür? Raporlarını sizinle paylaşabilirim. Babamın ayaktaki şişkinlik ve sinir harabiyeti dışında bir sağlık sorunu yok. Kanser tedavisi de iyi gidiyor ve ilaca ara verildi 3 ay süreyle.
Başka bilgi gerekirse tüm detayları paylaşabilirim. Çok teşekkürler.

AORT DALLARI TIKALI


Merhaba Ahmet Bey. Ben Takayasu hastasıyım. Kayseri'de yaşıyorum ve sizden randevu almak istiyorum, en yakın tarihe lütfen yardımcı olur musunuz? Aort dalların tıkalı ve böbreğe giden çölyak damar üst bölgem bölüm tıkalı. Lütfen yardımcı olun.

TÜRKİYE’NİN EN İYİ KALP DAMAR DOKTORU KİM DİYE SORDUM

Merhaba hocam, ben Bilecik’te yaşıyorum. İnternetten Türkiye’nin en iyi kalp damar doktoru kim diye sordurunca sizi buldum.
Dedem 78 yaşında, yüksek tansiyon var. Prostat var. Karın içi aort damarı 7 cm gibi genişlemiş. Stent takılması gerekiyor. Fakat böbrek değerleri yüksek çıktığı için (en son kreatin 1.60) ilaçlı tomografi çektiremiyoruz. Bu yüzden ameliyatı her gün gecikiyor. Böbrekleri tamamen kaybetmeden ameliyat mümkün değil mi? Bir çaresi yok mudur? Görüşlerinize, fikirlerinize çok ihtiyacım var. Zaten böbrekleri zor dayanıyor, diyaliz sürecini kaldıramayabilir. Umarım mesajımı görürsünüz. Yardımlarınız ihtiyacım var.

DİZLERİMDE UYUŞMA


Hocam iyi günler. Düzce … hastanesinde Behçet hastalığı tanısı koyuldu. Bacaklarım ve parmaklarımın gücü gittikçe azalıyor merdiven çıkarken 3 basamakta dizlerimde arkası uyuşuyor. Tek bir hap verdiler, ayda bir olarak 3 iğne verdiler penisilin verdiler ama gece çok rahatsız ediyor, lütfen yardımcı olur musunuz? Hayırlı çalışmalar.

YÜRÜYÜNCE BALDIRDA KASILMA


Merhaba. Her iki ayak damarımda tıkanıklık vardı, sağ ayakta daha yoğun. Yaklaşık 2 buçuk ay önce Anjiyo yaparak balonla açtılar fakat hala parmak uçlarımda uyuşma ve ağrı var ve yaklaşık 400 metre yürüdüğümde baldırımda kasılma oluyor. Bu konuda bana nasıl yardımcı olabilirsiniz?
Saygılar.

YA AMPUTASYON YA ÖLÜM

Ahmet bey bir Aydin … hastanesinde yatmakta olan bir hastamız için yazıyoruz. Hastamız bundan 25 gün önce anjiyo oldu ama kasıktaki damarlar tamamen tıkanmış deyip bizi bacağımızı ampütasyon yaptılar ve diz altından kestiler. Şimdi de damar tıkalı açılmaz diyorlar ve hastamızın ölüm riski var diyorlar. Lütfen bize yardımcı olun çok rica ediyorum.

HACCA GİDECEĞİM

Merhaba, Annem diz ağrısı nedeni ile düz yolda yürümekte zorlanıyor. Röntgen ve ultrason çekildi ve varislerden daha önemli dizlerinden ameliyat olması gerektiği söylendi. Kendisi mayıs ayı sonunda HAC ibadetini yapacağı için ameliyatı ertelediler fakat çok fazla ağrıları oluyor. Gitmeyi çok istiyor, bu sebeple ağrılarını dindirecek bir yöntem şu kısa zamanda zorunlu oldu.
Yardımlarınızı ve güzel haberlerinizi bekleyeceğiz.

AYAK VE BACAK HİÇ ISINMIYOR

İyi günler dilerim, ben Almanya’da yaşayan bir Türk’üm. Geçen sene aralık ayında aniden sol bacağımda baldırımda arka kısımda bir ağrı oluştu ve sonra ayak parmaklarım özellikle küçük ayak parmağım morarmaya başladı. Tabi ben hemen soğuk suyla yıkayıp müdahale ettim ve sonra direk hastaneye acile gittim. Benim hastanede yatmam gerektiğini ve ameliyat olacağımı söylediler ve 3 gün boyunca belli dozajlarda makinayla damar yoluyla kanı inceltmek için ilaç tedavisi uyguladılar fakat herhangi bir ilerleme olmayınca beni bacağımdan ameliyat ettiler. Dizimin alt kısmında bacağın iç kısmında bir kesikle tam 15 tane zımba vurmuşlardı. Ameliyattan 10 gün sonra beni eve gönderdiler, ameliyat bölgesi iyileşmeye başladı ve bir ay sonra tekrar kontrole gittim. Zımbaları aldılar bölge tamamen iyileşti her şey yolundaydı doppler cihazıyla kan akşını dinlediler her şey yolunda deyip beni tekrar eve gönderdiler fakat bir ay sonra tekrar ayağımda ve parmaklarımda uyuşmalar oluştu, ağrılar oluştu ve ben tekrar ameliyat olduğum hastaneye gittim. Nisan 26 beni hemen yatırdılar ve 3 veya 4 saat sonra beni ikinci kez daha önce kestikleri yerden ameliyat ettiler ve ameliyat tam iki gün sonra bana başarısız olduklarını söyleyip beni yine bulunmuş olduğum şehirde bu konunun uzmanı olan başka bir hastaneye gönderdiler. Ambulans ile orada da ikinci günü kasıktan girip balon patlama olayını denediler fakat burada da başarısız oldular ve beni tekrar ambulans ile önceki hastaneme geri gönderdiler fakat bunun sebebinin başlamış oldukları ilaç tedavisi olduğunu bana söylediler prostavasin diye bir ilaç. Tedavi 14 gün sürecek ve günde iki kez 4’er saatten damar yoluyla bu ilacı enjekte ettiler. Bu ilacın amacı damarlar genişletmesi ve belki bu ilaç sayesinde ayağımda başka damarlar oluşabilir diye düşünüyorlar, tabii 3’üncü ameliyat tan sonra bana damarın açılmadığını ve dizimin üstünden ayağımı keseceklerini söylediler. En son çare olarak da protavasin ilaç tedavisi dediler, baypas şansımın da olmadığını yani ana damardan sonra başka bir damara bağlantı yapamayacaklarından ayağımı keseceklerini söylediler. Neyse benim dün 10.05.2023 günü ilaç tedavim bitti ve hastaneden 14 gün sonra çıkış verdiler ve sürekli ayağımın üstüne basıp yürümem gerektiğini baskı uygulamam gerektiğini söylediler şöyle bir durum var ayak parmaklarım oynatabiliyorum herhangi bir tara yok sadece ameliyat yarası o da iyileşiyor fakat ayağımda aşırı şişme ve ayak parmaklarım da uyuşma var ve parmaklarım sanki buz dolabının içinde hiç ısınmıyor tabii aşırı derecede ağrılarım var ve bu 6 ayın 15 ne tekrar randevu verdiler kontrole gideceğim. İyiye gitmezse ayağımı keseceklerini söylüyorlar, sizden ricam size bütün olanları tek tek anlattım bana yardımcı olabilir misiniz? Yaşım 44, boyum 1.92, kilom 96, ben bu dertten kurtulmak istiyorum. Lütfen benim ne yapmam gerektiğini bana söyleyiniz.
Saygılar sunuyorum.
Görüşmek dileğiyle.

AYAK PARMAKLARIMDA HİS YOK


Doktor bey, biz Aydin … hastanesinde yatmakta olan bir hastayız, bizim ayak parmaklarından 2 tanesinde his yok, bacağımızın diz altından aşağısı buz gibi. Buradaki doktor bacağımızın “bilek üstünden kesilmesi lazım” dedi ama ayağımıza ve diğer 3 parmağımızda his var. Lütfen acil cevap verirseniz kurtarabilir miyiz ayağımızı?

VASKÜLİT VE GLUTEN


Hocam merhaba şimdi bu videonuza denk geldim. Anneme Almanya’da 2020 yılında ayak sinirinden biyopsi yapılarak vaskülit teşhisi konuldu. Bu biyopsinin yapılma sebebi nöroloji doktorunun annemin ayak sinirlerinden sinyal almamasıydı.
Kortizon ve bir de ağır ilaç tedavisi uygulayacaktı ancak korona dönemine de denk geldiği için çekindik. Sonra Antalya’da hoca var, onunla online görüşmüştüm, o da bana hemen ilaç tedavisi yapmayalım, öncelikle şu şu vitamin desteğini alın ve glüten kesin dedi.
Ondan sonra annemin ayaktaki yanma şikâyetleri azaldı.
Ancak zaten deride bir renk değişimi vs. yok annemin.
Online görüşme yapıyor musunuz?
Biz şu an Manisa’da yaşıyoruz.

Size Almanya’daki biyopsi sonucunu da atabilirim?

NE KADAR ÜCRET TUTAR?


İyi akşamlar hocam, annemi 4 ay önce et yiyen hastalıktan dolayı ameliyat oldu bir ay hastanede yattı çıktı, üç aydan beri de hala yatıyor ayağa kalkamıyor. Annemi size getirmek istiyorum, bir türlü kısmet olmuyor. Bunun tedavisi nasıl ederiz? Kahramanmaraş’tan geleceğiz, orada kalacak yerimiz yok, hastanede kalabilir mi, tedavisi kaç gün sürer, sigortası var, ücret ne kadar gider?

VASKÜLİT LİVEDO


Hocam merhaba, ben livedoit vaskülit hastasıyım 6 yıldır. İstanbul’da birçok doktora gitmeme rağmen bir tanı koyulmadı. Ankara’da tedavi görüyorum. Şu anda KOLŞİSİN içiyorum iki haftadır. Öncesinde birçok tedavi gördüm, zaman zaman çok iyi oldum. Ama pandemi sürecinde bayağı arttı ve sağ bacağımda ufak bir yara başladı, daha önce yara hiç olmamıştı ve ağrılarım çok. Sizden randevu almak istiyorum, dün aradım ama eylüle randevu alabiliyorum. Ama şu an çok ihtiyacım var. Ben sizi İnstagram’dan takip ediyordum geçen gün videolarınızı izledim ve hastalığımı öyle güzel anlattınız ki şu ana kadar hiç böyle tanımamıştım. Ve size bir an önce gelmeyi çok istiyorum. Evde 86 yaşında Alzahimerli kayınvalideme bakıyorum bir an önce iyi olmam gerek. Teşekkür ederim.

YARALARIM ÇOK ARTTI


İyi günler hocam, rahatsız etmek istemiyorum. Daha önceden de yazmıştım gerçekten artık dayanamıyorum yaşayamıyorum böyle. Yaralarım çok ciddi boyutlara ulaştı yürüyemiyorum canım çok acıyor. Uyuyamıyorum konu komşu sabaha kadar inledin gene diyor. Devlet yardımıyla yaşamaya çalışıyorum, işim yok çalışamıyorum. Gene de ücretsiz bakın demem, bir şekilde bir şeyler bulurum ama ne olur biraz fiyat konusunda ve erken randevu konusunda yardımcı olun bana.


Damar, Damar Tıkanıklığı ve Yetmezliği ve Damar Hastalıkları ve Tedavileri için ayrıntılı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız  

Damar hastalığı ve "tedavisi yok, bu hastalıkla yaşamaya alış, bu bacak kesilir"  denilen hastaların tedavi sonrası yorumlarını okumak için lütfen tıklayınız  

Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'ün özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

İletişim ve Randevu için lütfen tıklayınız   

Yasal Uyarı

Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sorumlu tutulamaz.Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.