Hasta Yorumları

Kalp ameliyatı sonucu geçmeyen ÇARPINTI ve TEKLEME

  SORUNUZ :   Bir e-posta http://www.ahmetakgul.com.tr Gönderen: ilhami alsan <alsan2007@hotmail.com> Hocam merhaba Babam 60 yaşında 4 sene önce açık bypass ameliyatı oldu.4 damarı değişti.Ameliyat olmadan önce birkaç kez krizde geçirmiş.Ameliyatı yapan doktorda "ameliyat etmekle sorunu ortadan kaldırmış olmuyoruz,kalp aşırı yıpranmış ve genişlemiş " demişti.o zamandan bu zamana hiç birgün rahatlamadı.hangi doktora gitsek yapılacak yapılmış bu ilaçlardan iyisi olmaz diyorlar. Asıl sorun , çok çarpıntısı oluyor.acayip fenalaşıyor.çarpıntı önceden kolunu biraz zorladığında oluyordu ancak bu yıl araç bile kullanamıyor, hatta banyoda başını köpüklerken dahi oluyor.elinizle göğsüne bastırdığınızda hafif rahatlama oluyor,çarpıntıyı dışardan bile hissedebiliyorsunuz. birçok yerde muayene oldu bir netice alamadı.perhize dikkat et,ilaçlara devam dediler,ayrıca Kreatin 2,9 olduğu için nefrolojiye gidin dediler.özelde bir doktora gittik.oda "senin kalp %20 çalışıyor,böyle yaşamaya mecbursun ara ara hastaneye yatıp sıvı attırman gerekebilir genç olsan kalp nakli derdim " dedi ilaçlar: aldactazid,dilatrend,olmetec,ecoprin ,digoksin bu ilaçları 4 yıldır sürekli kullanıyor.arada desal kullanıyor.ancak hiç bir fayda yok. en son doktor (kalp %20 çalışıyor diyen ) cordarone yazdı.hiçbir fayda görmedi dahada kötü oldu. son olarakta , tavsiye üzerine saneloc salınımlı günde yarım kullanmaya başladı.Çarpıntıya faydası çok oldu ancak nefes darlığı başladı ve bu ilacı bıraktı. Şimdi de kalpte tekleme başladı.(böyle sanki bir an topallama yapıyor gibi yavaşlayıp bir engelden kurtulmuşçasına tekrar hızlanıyor.) Siz sürece bakaraktan ne önerirsiniz.kalp pili falan işe yararmı?Ekoyu dosya ekleme imkanı olmadığı için gönderemiyorum hocam. Cevap verirseniz memnun oluruz.teşekkürler. CEVABIMIZ :  İlhami Bey, Öncelikle geçmiş olsun. Kalp ameliyatı sonrası geçmeyen çarpıntı ve kalbin "teklemesi" nadir de olsa görülen bir tablo. Hastanın önce bu çarpıntıya neden olan sebepler ortaya çıkarılmalı daha sonra bu nedenler tedavi edilmelidir. Eğer neden kalbin kendisinde uygunsuz uyarı çıkaran bir hücre ise o, hücre ve etrafı dondurularak veya yakılarak tedavi edilir. Eğer bu da çözüm olmazsa kalp pili kullanılabilir. Aşağıda 2 ayrı video var, lütfen izleyin sorularınıza cevabı alacaksınız. Bana ulaşmak isterseniz lütfen sekreterim Salih Bey'den randevu alınız: 0 532 4884474 Sağlıcakla

Devamı...
 

Ameliyattan korkanlara en iyi VARİS tedavileri

  SORUNUZ:  Bir e-posta http://www.ahmetakgul.com.tr Gönderen: murat kabaklı <muratreis1962@hotmail.com> her iki bacagimda ileri derecede varis var çok rahatsızlık veriyor agrılar yanma ve şişme uzun sure ayakta kaldıgımda oluyor ulturason mayinesinde bir bacakta 10 bir bacakta 12 milim olmuş dediler tabi biraz korktugumdan amalyat olmadım işallah bana yapıla bilecek yeni tedavi şekilleriyle bir sonuç alabiliriz sizib bana tavsiyeniz dogrultusunda bu rahatsızlıgımdan kurtuluruz teşekkürler   CEVABIMIZ:   Murat Bey, Öncelikle geçmiş olsun. Bizim yaptığımız varis ameliyatları farklı. Eskiden olduğu gibi bacağınızdaki damarı tamamen çıkarma işlemi yapmıyoruz, çünkü o zaman ileride ihtiyacınız olan (kalp ameliyatı için ) yedek damarı kaybetmiş oluyorsunuz ayrıca vücuttan damar alındığı için vücudumuz refleks olarak tekrar varis oluşturur. İşte bu nedenle varis ameliyatı sonrası tekrar varisler oluşur. Biz ise, damarı çıkarmaz, damarda yetmezliğe neden olan kapakçıkları düzeltiriz, böylece hem damarınız hem de varisiniz kurtulur. Varis ameliyatı dışında da varis tedavileri vardır: Skleroterapi ile varis tedavisi, yapıştırıcı ile varis tedavisi, lazer ile varis tedavisi, radyofrekans ile varis tedavisi.. gibi, ama neden varis kapakçık yetmezliği ise en iyi tedavi varis ameliyatıdır ve aynı zamanda damarınızı da korur. Ameliyatsız varis tedavisindeki tüm diğer yöntemlerde damarınız yok edildiği için varis tekrarlama riski fazladır. Varis ameliyatımız yaklaşık tek bacak için 15 dakika sürer ve kasıkta 2-3 cm lik bir iz olur. Bana ulaşmak isterseniz lütfen sekreterim Salih Bey'den randevu alınız: 0 532 4884474 Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki videoları izleyiniz: Sağlıcakla

Devamı...
 

Tekrar koşabilecek miyim ?

SORUNUZ: Merhaba Ahmet hocam . yaşım 25 cinsiyetim erkek. hastalığımın tanısı = idiyopatik pulmoner arter dilatasyonu , sağ dal bloğu, sağ ventrikül dilatasyonu, aort mitral trükispit hafif , pulmoner kapak ta orta seviye yetersizlik.  ef %60 pab 38  şikayetlerim = halsizlik, koşamama,kat çıkamama,ara sıra çarpıntı, ara sıra nefes darlığı, ara sıra göğüste ağrı yanma batma acıma hisleri, boğazıma vuran basınç, aniden karnımdan oluşan nefes darlığı .  devlet hastanesi doktoru sağ ventrikülümdeki büyümenin nedenini saptamak adına tee yapmayı düşünüyor ve gün verdi bana . kalbimde delik olmasından şüphe ediyor.  sizce tee yaptırmalı mıyım hocam ? tee sırasında ölüm riski var mı ? reflü gastrit ve yutma zorluğu yaşayan biriyim.  ayrıca hastalıklarımın tedavisi varmı bigün koşabilecek rahatça kat çıkabilecek miyim ?  saygılarımla. CEVABIMIZ: Geçmiş olsun, Önce hastalığınızın tanısını anlayalım. "İdiopatik pulmoner arter dilatasyonu " demek, nedeni bilinmeyen akciğer damarında oluşan genişleme demektir. Bu tarif sizin canınızı sıkmasın, nedeni araştırılmalı ki bu nedene yönelik tedaviler yapılmalı. Örneğin yaptıracağınız TEE yani transözofajial ekokardiyografide, kalbinizdeki yapısal sorunlar ayrıntısı ile ortaya çıkacak. Yani kalpte bir delik mi var, kapak bozukluğu mu var, fazladan bir damar mı var ortaya çıkacaktır. Eğer kalpte delik veya diğer bozukluklar ortaya çıkarılırsa tedavisi hemen yapılır ve tekrar istediğiniz gibi koşabilirsiniz. Yani, bu tanı işlemini yaptırın. Artık uyutarak veya uyuşturarak yapılabiliyor bu tetkikler. Korkmayın. Sağlıcakla

Devamı...
 

Üç ayrı Profesör, üç ayrı varis tedavisi, ama hangisi doğru?

SORUNUZ:   Hocam Merhabalar,Sizi öncelikle rahatsızlık verdiğim için özür dilerim. Anne olunca konu herşey değiştiği için sizin bilgi ve tecrübenize ihtiyacım vardır. Gerekirse ilerleyen safhada size gelmeyi de planlıyorum ama zaman kaybetmek veya varisle annemin ağrılarının artmaması için hızlı davranmaya çalışıyorum. Anlayışınız için tşk ederim. Konu:Anneme .....Devlet Hastenesinde Varislerinden dolayı ameliyat olması gerektiği söylendi. Sonrasında Ekteki sonucu ile ben hem ........Özel Hastanesi , hemde .......Özel hastanesine gittim ve ayrıca netten ..... Proflarından bir hocamıza raporu ilettim. 3 hocadan da 3 farklı yöntem önerisi geldi ve aklım karma karışık oldu. Aşağıda tavsiyeleri belirttim. Sizden ricam bu konuda en doğru yöntem nedir bilgi almak isterim eğer ameliyat acil değilse gerekirse yorumunuza istinaden size de gelmek isterim. Sizi ofisinizde çalışan randevuları veren beyefendi o kadar güzel anlattı ki bana inanın görmeden güvendim, bu sebepten sizin görüşünüz çok kıymetlidir. Tşk ederim. 1. Özel Hastane - RF metodu ile ameliyat dedi, 2. Özel Hastane = Açık ameliyat 3. Profesör = Açık kesinlikle önermediğini Işın tavsiye etti ve aşağıdaki yorumu iletti. Öncelikle geçmiş olsun, varis hastalığı cerrahi bir acil durum olmadığından acilen karar verme durumunda olmadığınızı belirtmek isterim.  Genel olarak anatomik açıdan bir uygunsuzluk yoksa açık ameliyatı kesinlikle önermem. Ben radyofrekans (RF) yerine lazer kullanıyorum, ABD de dahil olmak üzere dünyada artık açık cerrahi uygulaması kalmadı; ABD de bizim uygulamamız gibi hastaların 65-70% inde lazer, 35-40% radyofrekans kullanılıyor. Zaten dopplerinde çift toplardamara giriş yapmak gerekliliği görünüyor. Genellikle açık cerrahide 2. Damar görülmez ve açık bırakılır. Bu nedenle stratejisiz bir operasyon önermem. Geçmiş olsun. Prof. Dr. ...... CEVABIMIZ: Öncelikle geçmiş olsun. Hem varis hastalığınız için hem de 3 populer hastaneden 3 ayrı cevap alıp kafanız karıştığı için."Sonucu ve tanısı belli bir VARİS hastalığına her doktor ayrı tedavi önerir mi" demeyin. Her doktor yalnızca bildiğini "en iyi" tedavi sanıyor ve yalnızca kendi bildiğini "en son" tedavi sanıyor veya "en kolay" o tedavi işlerine geliyor. Lazerle varis tedavisine alışmış ekip, her varis hastasına lazer, radyofrekans ile varis tedavisine alışmış ekip her varis hastasına radyofrekans, ameliyat yapmaya alışmış ekip de her varis hastasına ameliyat deyip, bazı - sizlerin de tam olarak anlayamayacağı- istatistik sayıları ve Amerika'dan -sözde- örneklerle sizleri ikna etmeye çalışıp diğer teknikleri küçümsüyor. Şunu biliniz ki, HER HASTA ÖZELDİR, HER VARİS ÖZELDİR, HASTA VE HASTALIĞI BİR İSTATİSTİK DEĞİLDİR. Reklamlarda görülen, "LAZERLE VARİSE SON", "TÜM VARİSLER RADYOFREAKANS İLE 5 DAKİDADA BİTİYOR", "AMELİYATSIZ VARİSLERE SON", "AMELİYAT ÇAĞ DIŞI" gibi iddialı cümleler yanlıştır çünkü her hasta da ayrıdır, her varis tedavisi de ayrıdır. Bu nedenle bacağa ait varis tedavisinden önce "damar haritalaması" yapılması gerekir, bu da "ayakta çekilen" özel Doppler tetkikleriyle olur. Lütfen aşağıdaki videoları izleyiniz. Sağlıcakla

Devamı...
 

Varis ameliyatı sonrası oluşan Akciğer Embolisi

SORUNUZ Merhaba ahmet bey,ben 39 yaşında,5 yaşında bir kız çocuk annesiyim.Çalışma hayatı ve anne,babadan kalıtsal olarak iki bacağımda da varis var,yıllardır varislerim için ameliyat olmam gerekiyor ama annemi 1985 yılında varis ameliyatından sonra oluşan akciğer embolisinden kaybedince,bende sekiz yaşında olduğum için çok etkilendim bu durumdan.Şimdi ben korkumdan ameliyat olamıyorum ama çok varislerim artık günlük hayatımı çok zorlaştırıyor.Ama ameliyat olurda ölürsem kızım da,benim gibi annesiz kalırsa diye de çok korkuyorum,internetten varis uzerine bir çok dr. araştırdım,sizin sayfanızı da inceledim ve bana o guveni sizin vereceğinize kanaat getirdim,şimdi ben BİLECİK/BOZÜYÜK te oturuyorum.... CEVABIMIZ Öncelikle geçmiş olsun ve başınız sağolsun. Varis ameliyatları dünyada en çok yapılan ameliyatlardan biridir. İşin uzmanı doktorlar tarafından yapılırsa neredeyse hiç yok denecek kadar risk var. Tabii ki o da bir ameliyat, her ameliyat gibi riskler var ama günümüzde bunlar yok denecek kadar az. Bilinçaltınıza yerleşen ameliyat korkunuz sizi korkutmasın, artık tedavisi çok kolay. Ameliyatsız da tedavi ediliyor ayrıca. Esas sorun tedavi olmazsanız oluşacak riskler, varisli damarda pıhtı gelişip o pıhtıda akciğerinize gidip, akciğer embolisi yapabilir. Bu nedenle "en iyi" olarak bildiğiniz, ve güvendiğiniz "varis doktorunuza" başvurunuz ve vakit kaybetmeyiniz. Unutmayın varis tedavisi "kalp ve damar cerrahlarının" konusudur. Lütfen aşağıdaki videoları izleyiniz. Saygılarımızla

Devamı...
 

Denizde oluşan varis yarası

SORUNUZ: Merhaba Sayın Akgül, Sağ ayağımdaki venöz ülser yarası için internette araştırma yaparken sizin sitenize rastladım Tüm detaylarıyla inceledikten sonra size yazmaya karar verdim. 2014 yılı eylül ayında denizde bir balık ısırması sonucunda ayağımda yara oluştu. Bu güne kadar gitmediğim doktor kalmadı. Ayrıca, 6 yaşımdan beri JUVENİL ROMATOİD ARTRİT hastasıyım. Ve 2013 yılı mayıs ayında da Enfarktüs geçirdim ( Baba tarafında kalp krizi genetik) ve Ankara .... Hastanesinde Dr. .... ve ekibi 3 adet stent taktılar. Şu anda Wastarel MR, Belog Zog, Plaviks 75mg kullanıyorum. Bir de Olmateck vardı ama onu doktorum bıraktırdı.Şu andaki bütün derdim sağ ayak bileğimin dış kısmındaki yara. Ve Ankara .... Hastanesinde Prof. .....'nın kontrolundayım. Bana ALLEVYN AG ADHESİVE kullanmamı önerdi. Lütfen bana yardımcı olurmusunuz? Ankara'da ikamet ediyorum ve JRA' da bende büyük kayıplara neden oldu. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. CEVABIMIZ Öncelikle geçmiş olsun. Ailede kalp, damar ve varis hastalığı olunca çocuklara geçme riski çok yüksek. Aileden aldığınız bu genler, vücudunuzdaki damarlarda pıhtılaşma riskini artırıyor. Eğer bu pıhtı, bacağınızdaki toplardamarlarda olursa DVT ve/veya tromboflebitler gelişiyor. Bcaktan kalbe dönemeyen kan da zamanla ayak bileği çevresinde varis yaralarına neden oluyor. Juvenil romatoid artrit olması hem de denizde ayak yarasına neden olan travma sonucu oluşan ülseriniz daha zor kapanıyor. Bu nedenle öncelikle bacağın toplardamar sisteminin haritalanması ve ona uygun kalıcı bir tedavinin yapılması gerekir. Aşağıdaki videolarımızda hem DVT hem de JRA ile ilgili bilgilerimizi kullanın. Sağlıcakla

Devamı...
 

Omuz kapanı sendromu

SORUNUZ: Merhaba benim şikayetim kolundan kurek kemiği ve boynumdan kulağıma giden ağrı 1 yıldır devam ediyor fizik tedavi doktoruna gittim ve 10 gunluk fuzik tedavinin sonunda iyi hissettim fakat verilen egzersizleri 1 ay kadar yapmaya devam ederken birden boynum tutuldu ve nuroloji bölümüne gittim ordada fıtık olduğunu söylediler ama bu kadar rahatsız etmemesi gerektiğini söyledi doktorum ve şimdi ağrım sol köprucuk kemiginden kurek kemiğine ve başımın soluna kadar ağrı var. Kolum yukarıya kaldırmala uyuşma oluyor ve küçük kızımı boynuna alırsamda sol kolumda uyusma var ilgijiz icin tesekkurler CEVABIMIZ: Öncelikle geçmiş olsun. Boyun fıtıklarında veya boyundaki omurga sorunlarında boyunda, kolda ağrılar, uyuşmalar, elektrik çarpması gibi hisler oluşabilir fakat kollarda şişme, kızarıklık gibi damar hastalıklarına bağlı sorunlar pek görülmez. Omuz çıkım sendromu yada Torasik Outlet Sendromu olarak bilinen hastalık da, kola giden büyük atardamar, toplardamar ve sinirlerin boyundan çıkarken sıkışmasına bağlı gelişir. Bu durumda kolda ağrı, şişlik ve şiddetli bir halsizlik olur. Bu haslsizlik ve ağrı kol özellikle yukarı kaldırılırken, raftan bir kitap alırken, perde asarken veya çamaşır asarken çok daha fazla artar. En iyi tanı koyma yöntemi Doppler, MR gibi görüntüleme yöntemleridir ama öncelikle fizik muayenede tespit edilir. Akciğer filmi de çekilir ki boyunda bu sıkışmayı yapan kemik doku veya fazladan bir kaburga olabilir. Tedavisinde damarları sıkıştıran yapı düzeltilir ve bunun için en iyi yöntem çok küçük bir kesiyle yapılan ameliyatlardır. Sağlıcakla

Devamı...