https://www.ahmetakgul.com.tr/ Prof. Dr. Ahmet Akgül - LİPODEM Sorular: Lipodem ve selülit

SELÜLİT GÖRÜNÜMÜ

selulit ilerleyisi

Merhabalar Aydın’da oturuyorum. Diyet ve spor yapıyorum. Bacaklarım incelmiyor aşırı derecede selülit görünümü var. Bunun için plastik cerrahiye gittim, lipo odem dedi ve liposakşın önerdi. Ben de internette araştırırken sizi buldum, anlattıklarınız mantıklı geldi. Bunun tedavisi nedir, liposakşın olması şart mı, ne önerirsiniz?

Ahmet hocam merhabalar, ben Aydın’da oturuyorum, kollarımda ve bacaklarımda lipoodem tanısı kondu, diyetisyene gidiyorum. Bunun yanında reformer plates ve yürüyüş yapıyorum. Sizden ricam kol ve bacaklarıma. Başka ne önerirsiniz ne yaptırabilirim liposakşın dışında? Görüntü beni rahatsız ediyor, masaj, prp, mezoterapi, radyo frekanslar hangisi bana iyi gelir lütfen sizin fikirleriniz benim için çok önemli.

Hocam you tuba videonuzu izledim lipodeme hangi teknikler iyi gelir masaj olarak, bu konuda bilgi verir misiniz lütfen?

LİPODEM AMELİYATLARI

Merhaba. Eşim Lipödem hastası ve üç kere ameliyat oldu.
Maalesef hastalık tekrar hızlı çıktı. Kol ve bacak bir de karın bölgesinde. Dr. AHMET AKGÜL Hocamızı gördük ve bilgi almak istiyoruz. Lipödem ameliyatı bir seferde yapabilir misiniz?
Yurtdışında kalıyoruz ve nasıl yapabiliriz? Bir de fiyatlarınız nasıl?

Bilgilerimiz için teşekkür ederim.
Saygılarla.

 

HEM SAĞLIK İSTİYORUM HEM ESTETİK


Merhabalar,

Ben sizlerle Almanya'dan iletişime geçiyorum.
Çocukluğumdan beri bacaklarım hep kalındı, ben de bu durumdan hep şikayetçiydim ama hiçbir zaman lipödem ya da lenfödem olabileceğini düşünmemiştim.
Şimdi 27 yaşındayım ve şu an lipödem ya da lenfödemden şüpheleniyorum ancak Almanya'da yaşadığımdan yalnızca muayene için gelme şansım yok.
Sizlere fotoğraf göndersem bu teşhisler hakkında bir öngörünüz olur mu? Ben lipödemden şüpheleniyordum ancak lenfödemin de yalnızca çok kalın ''fil bacak'' dediğimiz bacaklarda olmadığını görünce bundan da şüphelenmeye başladım.
Beni yönlendirmeniz sonrası Türkiye'ye gelip hem tedavi olmak hem de estetik için plastik cerrahi operasyon geçirmek istiyorum. Bilgi verirseniz çok sevinirim.
Sevgiler.

ŞEHİR DIŞINDAN GELECEĞİM


Merhaba lipödem tedavisi hakkında detaylı bilgi talebi rica ediyorum. Şehir dışından geleceğim. Muayene ücreti nedir? Gelmeden yaptırmam gereken testler var mı? E-posta ya da whatsapp’tan iletişime geçerseniz memnun olurum. İyi çalışmalar dilerim.

PROFESÖR DOKTORUMUZ

Merhaba. Annem için Profesör Doktorumuz Ahmet Akgül Beyden muayene randevusu talep ediyorum. 10 Temmuz haftası veya 17 Temmuz haftası müsaitlik durumu nedir. Tarafıma cep telefonundan bilgilendirme yapabilirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.

NAMAZ KILARKEN ZORLANIYORUM


Merhabalar, benim bacaklarımda bir sorun var, sizin fikrinizi almak istiyorum.
Bacaklarım aşırı derecede şiş, selülit gibi ama her yerimde var, sanki bacaklarım çatlayacakmış gibi. Daha da şiştikleri zaman oluyor. Varikozite var ve ağrılarım da var. Namaz kılarken zorlanıyorum.
Buradaki doktorlar bir şey bulamıyor, siz ne düşünüyorsunuz?

Bu arada ben Fransa’dayım acaba Whatsapp ile iletişim mümkün mü.

Saygılar.

BACAKLARIMA LİPODEM TEŞHİSİ KONDU


Merhaba hocam ben 65 yaşındayım, Ankara’da yaşıyorum. Bacaklarıma Lipo ödem teşhisi konuldu. YouTube’da sizi izledim ve videolarınızı tek tek dinledim, izledim. Doğrusu sizin karakteriniz, hastalara yaklaşımınız bana güven verdi. Tedavimi sizinle başlatmak istiyorum inşallah. Affınıza sığınarak sizden iki talebim olacak bir: İstanbul’da ancak üç gün kendimi dostlarımın evinde ağırlayabilirim, iki: maddi yönden tedbirimi almak için ameliyat masrafları minimum maksimum ücretine kadardı. Çok teşekkür ederim. Sizin o güzel karakterine ve tevazulu oluşunuzdan dolayı sizi tebrik ediyorum. İşte bu yüzden kendimi size emanet ediyorum. Rabbim yolunuzu açık eylesin, ilminizi artırsın saygılar.

LİPODEM TEDAVİSİ HAKKINDA BİLGİ


İyi günler 61 yaşındayım. Benim yollardır bacaklarımda şiş var. Araştırdım lipodem var sanırım. Gümüşhane’de yaşıyorum, tedavi muayene hakkında bilgi almak istiyorum. Ücret ve diğerleri için bu konuda bana yardımcı olursanız ve geri dönüş sağlarsanız çok memnun olurum. İyi çalışmalar.

DİYARBAKIR’DA DOKTOR


Merhaba annemde lipödemden şüpheleniliyor. Diyarbakır’da yaşadığımız için burada bu alanda kendini geliştiren doktor bulamadık. Ankara, İstanbul gibi yerlere gelme imkânımız kısıtlı, lütfen yardımcı olur musunuz? Diyarbakır’da tanıdığınız bu alanda doktor var mı ya da ne yapmamız gerekiyor başka?

 

HOLLANDA’DA LİPODEM TEDAVİSİ: LİPODEM TEDAVİ PAKETİ


İyi günler hocam.
Ben yıllardır lipodem hastasıyım, Hollanda’da ve dünyanın her tarafından tedavileri takip ederim. En son bizim kendi kliniğimize Verju Laser sistemi aldım, yağları sağlıklı bir şekilde eritmek için ama tabii maalesef lipodemli müşterilere yardım etmedi. Hollanda'da sizin uyguladığınız tedavi maalesef yok. Kendim bu tedaviyi sizde almak isterim ve ayrıca sizinle bu tedaviyi Hollanda’da nasıl uygulayabiliriz diye danışmak isterim. Burada birkaç doktor arkadaşımız var, tedaviler yapıyoruz, PRP’de uyguluyoruz ama komple bir paket yok hala. Acaba bu konuda nasıl düşünüyorsunuz? Burada çok ihtiyaç var tedaviye. Saygılarımla.

UYKUDAN UYANDIRIYOR


Merhaba, öncelikle iyi çalışmalar diliyorum. Ben Trabzon’dayım. Bacaklarımda ve kollarımda birçok araştırmam ve bu sayfadaki ilgili video ve yazılardan anladığım kadarı ile lipödem mevcut. Daha önce venöz yetmezlik tanısı ile sağ bacağımdan ameliyat olmuştum. Bunun dışında konulmuş herhangi bir tanım yok. Üst bedenim, belim incecikken belden aşası bacaklar çok kalın, ağrı ve sızı da mevcut. Bacaklarımdaki ağrılar zaman zaman beni uykudan uyandıracak boyutta. Muayene için randevu almak istiyorum hatta gerekirse ameliyat ve devamı tedaviler için. Fakat takdir edersiniz ki hem memurum hem İstanbul’a bir hayli uzakta yaşıyorum. Öğrenmek istediğim bu tedaviler yaklaşık ne kadara mal olur ve zaman olarak ne kadar sürer. Gidip gelme açısından nasıl bir planlama yapabilirim. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

ALMANYA’DA LİPODEM TEDAVİSİ


Merhaba Dr. Bey, ben lipödem hastasıyım. Almanya’da yaşıyorum, maalesef buranın sağlık sistemi çok yetersiz. Sizden randevu almak istedim fakat eylülden önce yok, temmuz ayında Türkiye ye geliyorum. Size gelmek istiyorum mümkün olur mu, bana yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkür ediyorum.

İSVİÇRE’DE LİPODEM TEDAVİSİ


İyi günler, ben Lipödem hastasıyım, bundan 5 yıl önce ameliyat oldun faydasında çok gördüm- lakin bu yıl neden bilmiyorum ama hem ağrılarım çok çoğaldı hem de bacaklarım tekrar şişmeye başladı. Ve ayriyeten karın ve kol bölgesi de devamlı şişiyor. İsviçre’de bunun tedavisi yok, varis çorapları veriyorlar ama onları giymek çok zor. Sayfanızdaki bütün yorumları okudum, inşallah bana da umut olursunuz.

KİLOM FAZLA DEĞİL AMA BACAKLAR LİPODEM

Merhaba aylardır size ulaşmaya çalışıyorum. Asla telefonlarınıza ulaşamıyorum. Ben 26 yaşındayım İzmir’de yaşıyorum. Kendimde lipödem olduğumdan şüpheleniyorum ama asla emim değilim gittiğim doktorlar kilom fazla olmamasına rağmen direkt bana liposuction yapmak istiyor ama ben size muayene olmadan asla karar vermek istemiyorum. Lütfen bana dönüş yapar mısınız?

YAYGIN YAĞ BEZELERİ


Hep kilo problemi olan bir insanım. Ancak doğum sonrası özellikle bacaklarımda ciddi artış gösteren yağ bezeleri oluşmaya başladı. Boyutları farklılık gösteren üst bacakta çok fazla sayıda. Bununla birlikte varis varlığı mevcut. Sağ bacağım sol bacağıma göre 2 cm daha kalın. Bunun yanı sıra diz kapaklarımda ve alt bacaklarda kilodan bağımsız bombeleşmeler oluşmaya başladı. 1.68 boy 78 kiloyum. Muayene ile lipödem mi, lenf ödem mi mevcut öğrenmek istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

KETOJENİK BESLENME VE DİYET


Hocam çok anlaşılır anlatıyorsunuz teşekkürler. Bende hem lipodem hem varis var. Fazla kilom ve ağrılı bacaklarım yok. Sürekli yürüyüş yaparım, kollar ve bacaklar yine şişman. 57 kiloyum ketojenik beslenmem faydalı olur mu?

SİZ BU İŞİN UZMANISINIZ

Merhaba hocam lipödem ameliyatı fiyatı kaçtır, biz bir grubuz facebook’ta, lipødem kadınları hep sizi öneriyorlar. Bu hastalığın çok zor bizim için, bu hastalıktan kurtulmak istiyoruz ama ne yazık ki fiyatlar çok pahalı. Belki bizim gruba bir indirim yaparsınız umarız saygılarımız size.

Merhaba hoca bende lipodem var, baya yıllar geçti. Ben bu hastalığı bilmeden hep şişman sandım kendimi lipödem çıktı, sanırım 3 ya da 4 evreyim. Ben tüp mide ameliyatı oldum, iki yıl önce kilo verdim ama hasta yağlar gitmiyor ve beni çok rahatsız ediyor, sanki iki top gibi dizlerde. Ben sizden yardım istiyorum, beni bu hasta yağlardan kurtarın lütfen, çok ağrım var. Siz bu ameliyatı yaparsınız bilgi almak istiyorum. Hem de fiyatı kaç çünkü çalışmam lazım para biriktirmek lazım ve bir ameliyat kurtulur muyum, çok araştırdım ama siz bu işin uzmanısınız hocam, lütfen yardım edin.

ÖLÜMDEN DÖNDÜM

18 yaşımdayken 7 kilo yağ alındı bacaklarımdan. Şu anki halini de atayım size, 2. Evre lipödem var, “liposuction olman lazım” dedi ama ben bir daha liposuction olmak asla istemiyorum çünkü ben baya ölümden döndüm o ameliyatta, hayatımın en kâbus zamanlarıydı.

LİPOLİZ ZARARLI MI?


Merhaba Ahmet Bey. Ben Sakarya’dan, 44 yaşındayım. 150 boyundayım kilom 64, benim sadece sorum olacak. Ben sol kalçadan 4 sefer protez ameliyatı geçirdim. Sağ dizimde de 2 senedir kas yırtılmadı ve menisküs var ve bacaklarım kalın. Dizlerimin yanlarına soğuk lipoliz yaptırmak istiyorum benim için bunu yaptırmak sakıncalı mıdır? Saygılarımla.

İSMİNİZİ ÇOK DUYDUM

Merhaba Bursa’dayım, kanser tedavisi görüyorum hem lipödem hem lenfödem hastasıyım. İstanbul’da kalmam mümkün değil, çocuklarım var ara ara gelip tedavi olmam mümkün mü?
İsminizi çok duydum, hatta tedavi gören takipçilerim var onlar iletti.

GEBELİK SONLANDIRILSIN MI?

İyi akşamlar kıymetli hocam, Allah’ım sizi her iki cihanda mükafatlandırsın inşallah. Hocam size ulaşmak çok zor, Allah rızası için ne olur cevap verin, iki kelimenize muhtacım, şu an çok az vaktim kaldı. Lipodem 2 evresindeyim, teşhisi siz koydunuz kimse bulamamıştı Allah razı olsun sizden. Bunun üzerine tüm tedbirlerime rağmen gebeyim, 7 haftalık ve bebeğin alınmasını istiyorlar. 6 ayrı doktora gittim, bugünkü gittiğim doktor bey sizin görüşünüzü almamı istedi. Bu hastalıkta doktorunuzun onayının olması gerekiyor, doktorunuza sorun “bu hastalıkta gebelik devam edilebilir mi” diye sormamı istediler. Hem lipodem hem tansiyon hastasıyım, 39 yaşındayım lütfen cevap yazın, Allah rızası için ne yapmalıyım?
Ahmet hocam kalp atışları oluşmuş, kıyamıyorum iki oğlum var çocuğum var zaten bununla risk alıyorsun beyin kanaması geçirirsin diyorlar tansiyondan dolayı. Ne yapacağımı bilmiyorum çok çaresizim.

Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'ün Özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

LİPODEM ve LENFÖDEM HASTALIĞI ve TEDAVİSİ için ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız lütfen tıklayınız

LİPODEM ve LENFÖDEM TEDAVİSİ OLAN HASTALARIN yorumlarını görmek için lütfen tıklayınız  

İLETİŞİME geçmek ve RANDEVU almak için lütfen tıklayınız

Yasal Uyarı

Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sorumlu tutulamaz.Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.