https://www.ahmetakgul.com.tr/ Prof. Dr. Ahmet Akgül - FİBROMİYALJİ Sorular: Topuk Dikeni...

Kaç Tane Doktora Gittik Ben Bile Sayısını Hatırlamıyorum

İyi günler ve iyi çalışmalar dilerim. Uzun zamandır eşimin 2 topuğunda da topuk dikeni var. Kaç tane doktora gittik ben bile sayısını hatırlamıyorum. Sonuç alamadık. Konya da yaşıyoruz. Bize yardımcı olabilir misiniz bu konuda? Tekrar teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim.

Doku ve kıkırdak zedelenmeleri ile varisin ilişkisi nedir?

Merhaba. Benim 3 yıldır sol bacağımda ağrı var. Geçen sene kıkırdak zedelenmesi denildi. Birkaç krem verildi ama ağrı hiç azalmadı. Diz arkasında şişlik, uyuşma, yürümede zorluk gibi belirtiler var. Cidden ağrısı yürürken de yatarken de çok fazla. Sizce nedeni ne olabilir bu aralar iştahsızlık da başladı alakası var mı bilmiyorum ama bilgilendirirseniz sevinirim.

Başarılarınızdan Övgü İle Bahsedilmekte


Merhaba Sayın hocam ,
Yaklaşık 6 aydır vücudumda ağrılar hissetmekte olup, ortopedi ve ramotoloji bölümüne kontrollerimi yaptırmama rağmen tam anlamıyla nedeni tespit edilemedi, bu yüzden bu ağrılarla yaşamaya alıştım ancak yaşam konforum etkilendiği için çözüm arayışım devam ederken, fibromiyalji ile ilgili bilgiler edindim. Ağrı belirtilerim Fibromiyaljiyi anlatıyor gibi geldi bana ancak konuyla ilgili iyi bir uzman hekim araştırırken sizinle ilgili birçok yorum okudum, bu konuda ki başarılarınızdan övgü ile bahsedilmekte. Bu yüzden sizinle iletişime geçip muayene olmak için randevu talep etmekteyim, şimdiden teşekkür ederim, saygılar ve hürmetler.

 

HUZURSUZ AYAK


Annem için yazıyorum annem şuan 60 yaşında, çocukluğundan bu yana çalışıyordu ama bir kaç senedir ağrılardan uyuyamıyor doktora gitti kollarında her ikisinde yırtık olduğunu söyledi kolları ağrıyor bacaklarında gençliğinden bu yana ağrı var. Biz internetten araştırdığımızda huzursuz ayak sendromu şikâyetleri (ayaklarda ağrı yanma uzun süre oturamama arabada seyahat ettiğinde sıkıntı gelmesi gezinmek istemesi ayaklarına vurması devamlı ayaklarını hareket ettirmek istemesi soğuk yerlere basmak istemesi yatağa yattığında uyutmuyor demesi sabaha kadar uyuyamıyor hem ağrıdan hem de uykuları da yok. Gündüz sersem gibi ve sinirli oluyor önceden sabırlı olan annem şimdi babam bir şey dese sinirleniyor, artık yürümekte zorlanıyor oturduğunda kalkmakta zorlanıyor iş yapmakta zorlanıyor lavaboya gittiğinde ayaklarımı bükemiyorum annem bu duruma gelmesinin sebebi hocam ışıldayan demir paslanmaz doğru ama annem vücuduna çok aşırı yüklendiği için hor gördüğü için şuan ağrılardan duramıyor.

Boyun Ağrısından Duramıyorum


Yaklaşık beş aydır boyun ağrısından duramıyorum, beyin ve sinir cerrahisine gittiğimde sürekli hap verip gönderdiler ama hiç bir fayda etmedi. Daha sonrası fizik tedaviye çıktım bana dulester 30 mg bir hap verdi. 28 gün boyunca kullan dedi fakat bu ilacın bana bir zararı olur mu yani menopoz girme ya da kadınsal bir rahatsızlık açısından sormak istedim.

Sizin Desteğinize İhtiyacım Var


Merhabalar hocam,
Ben yaklaşık 4 yıldır bu hastalıkla uğraşıyorum halen tedavi görmekteyim kullandığım ilaçların bir etkisini görmüyorum. Ellerim üst bölümünde sabitlenmiş bir karartı ve parmak uçlarımda soğuk ile temasta bulunduğunda morarmalar devam ediyor. Yüzümün yanak bölgesinde de güneş lekesine benzer kalıcı lekeler oluştu. Dudak ve gözlerimin etrafındaki deri ferilnesinden dolayı oluşan göz etrafında daralma ve dudakta küçülme oluştu ve devam ettiğini gözlemliyorum. Bu konuda sizin desteğinize ihtiyacım var. Maddi açıdan durumumuz çok iyi değil fakat bu hastalığın bir çözümü varsa ve beni eski sağlığıma yakın bir duruma getirecek bir tedaviniz varsa maddi imkânlarımı da zorlayarak tedavi olmak istiyorum.
Saygılarımla.

Artık Normal İnsan Olmak İstiyorum


Yaklaşık 15 yıldır yorgunluk halsizlik ayalarımda ağrı sırtımda ağrı var. Sabahları yataktan kalkmak istemiyorum sürekli yorgunum uykum var. Gitmediğim doktor kalmadı ağrı kesiciler kas gevşeticiler fayda etmiyor lütfen bana yardımcı olur musunuz. 15 yıldır çekiyorum artık normal insan olmak istiyorum.

ANKSİYETE


Merhaba,
Annemin yıllardır süren ve son 1 yılda iyice ilerleyen mide ve karın ağrısı var. İki defa endoskopi çekildi gastrik ülser dendi tedavi edildi ama bir kaç ay sonra tüm şiddetiyle ağrılar geri geldi. Sadece mide de değil baş ağrısı, sol göğüs ağrısı, anksiyete. Sürekli Doktorlar da ama kesin bir tanı yok. Artık fibromiyaljimi acaba diye düşünüyoruz. Sizi bu konuyu araştırırken keşfettim. Biz Düzce de oturuyoruz. Muayene şartlarını, süreci ve fiyat konusunda bilgi alabilir miyim?

Doktorlara Gitmekten Yoruldum


Bir yıldır yaşadığım şikâyetler bitmedi, gittiğim her yerde sonuçlar temiz sürekli geçmeyen baş dönmesi dengesizlik halsizlik arada şiddetli baş ağrıları mr kan sonuçları hep temiz. Peki niye geçmiyor şimdi ise boyun damarlarım sürekli kalp atışı gibi hızlı hızlı atıyor, oturduğum uzandığım yerde bayılıp düşeceğim gibi elimden bir şey gelmiyor. Doktorlara gitmekten yoruldum lütfen dönüş yapın.

Sağ El Yüzük Parmağım Düştü


Merhaba,
18 yaşımdan beri şuan 25 yaşındayım. Hiç bitmeyen kas ağrıları, kas sıkışmaları, sürekli yorgun uyanma. Senelerce gittiğim doktorların psikolojik deyip eve yollaması üstüne geçen sene ilk defa kanıtlayabilir duruma geldim. Sağ el yüzük parmağım düştü doktorlar ameliyat demeye başladı hayır bakın bu sırtımdaki ağrının aynısı düzelecek diğer parmaklarda olacak dedim, 3 ay sonrasında diğer elime geçti derken düzeldi arada kolum düşüyor kıpırdatamıyorum. Sürekli sinirlerim sıkışık en son 4 ay önce ağrısız 1 ay geçirdim o kadar. Psikolojim iyice bozuldu artık. Derken bu hastalığın tanımını buldum. Şöyle bir sorun var tabi. Ben yeni yurtdışına taşındım. Benim için öneriniz nedir? Tedavi nasıl ilerliyor? Kesin çözümü var mı? Uzaktan çalışabilir miyiz ilaç vs. gibi? yanınıza ancak yazın gelebilirim. Teşekkür ederim.

Soğuk Havada Ağrım Daha Da Artıyor


İyi günler doktor bey, ben Almanya’dan yazıyorum. Benim hastalığımı 3 senedir bulamadılar bana yârdim ederseniz çok sevinirim. İlk olarak ayağımda şiş ve ağrılar başladı. Ayağımın iç dışı ayakkabı bile giyemiyorum sadece spor ayakkabısı onunla da çok acı çekiyordum. Bura da ortopedi, sinir, bel fıtığı doktorlarına gittim hiç bir şey bulamadılar o doktordan o doktora yolladılar
Gut hastalığı, noropatık ağrı, tarsal tünel ismini unuttuğum birçok hastalık dediler yani sonuç yok çok ilaç yedim. Benim en önemli sorunum ilk baslarda duş yaparken ayağıma su atlamayacaktı daha çok ağrıyordu, ben elim ile bile dokunamıyordum. 3 sene önce hacca gittim orda bir doktor dedi ki varis var ayaklarında. Gelince doktora gittim ayakta muayene yaptı sizin dediğiniz %9 olan damarda tıkanma gördü ameliyat olmalısın dedi hiç ilaç vermedi.
Benim ailemde felç çok vardı bende korktum hemen olmak istedim. Çünkü annem ve dayılarım, teyzelerim felçten öldü. Ameliyat olduktan sonra benim kötü sonum geldi. Lazerle damarı yaktılar yakarken bacağımdaki sinirleri yakmışlar ben bacağıma ne dokunabiliyordum ne yatabiliyordum bacağıma hiç bir şey değmeyecekti. Çok ağladığım günler oldu. 2 yıl oldu. Bu arada da bacağımda 1cm yırtık oldu. Dizlik verdiler oda 2 yılda hiç iyileşmemiş. Biraz azalmıştı ağrım yine başladı dizimin altında, aşağı yukarıda çok büyük ağrım var. Bu arada soğuk havada ağrım daha da artıyor yağmurun yağacağını anlıyorum. Korkuyorum termin aldım haftaya perşembe terminim var. Bu arada pıhtı atabilir mi bacağım yine. Çok ağrım var hikâyem çok uzun biliyorum. Hepsini yazmadım kısa bir özet bu. Geri dönerseniz çok sevinirim.

Sizi Görmeden İnandım Güvendim Hocam


Sayın Ahmet hocam buraya yazmak ne kadar doğru ama birkaç hastanıza yazdım ama daha dönüş alamadım. Ablam da sabah erkenden ağlayarak aradıktan sonra zaman kaybetmek istemedim. Ablam sizi internetten aramış bulmuş sosyal medyayı kullanabilen bir insan değil nasıl ulaşabilirim sorularımı sorarım diye benden yardım istedi.
Ablam 40 yaşında 18 yaşından beri ağrıları var, sürekli hastane hastane dolaştı psikiyatrik ilaçlar kullandı. Geçmeyen ağrıları vardı hep kendimi bildim bileli ablam geceleri yatmaz hep ayağına basarız sürekli bir ağırlık ister. Hatta bacaklarımı koparın atın hissetmem der o derece ağrıları var. 10 yıl önce bir doktor fibromiyalji tanısı koydu, çeşit çeşit tedaviler oldu fizik tedavi gibi. En son fıtık ameliyatı da oldu huzursuz bacak sendromu da var. Eşi destekçi değil Şanlıurfa da yaşıyoruz biz, ailemle her şeyi karşılayıp ablamı size getirmek istiyoruz. Ve takdir edersiniz ki Urfa'dan İstanbul'a gelmek ablamın gözünü çok korkutuyor ama artık başka çaremiz kalmadı. Fibromiyalji için tedavi var mı ya da ne yapabiliriz hocam bize yol gösterirseniz çok duacı oluruz. Hastalarınızın yorumlarını okudum sizi görmeden inandım güvendim hocam. Hala Sabah olur mu acaba her yolu denedim olmuyor dedi dedim ki inanıp gidersen her şey mümkün Allah'ın izniyle. Çünkü bende MS hastasıyım ve 8 yıldan sonra doktorumu değiştirdim Hatay'da muhteşem bir doktor ondan sonra kendimi daha rahat hissediyorum o yüzden size güvendik tek umudumuz sizsiniz. Ablam hep diyordu ama hiçbir zaman araştıramadım ablam için kendisi sizi buldu. Sizden cevap bekliyorum hocam lütfen lütfen yazın bize.

 

Yaşadığım Şikâyetler Bitmedi


Bir yıldır yaşadığım şikâyetler bitmedi, gittiğim her yerde sonuçlar temiz. Sürekli geçmeyen baş dönmesi, dengesizlik, halsizlik, arada şiddetli baş ağrıları emar kan sonuçları hep temiz peki niye geçmiyor. Şimdi ise boyun damarlarım sürekli kalp atışı gibi hızlı hızlı atıyor, oturduğum uzandığım yerde bayılıp düşeceğim gibi elimden bir şey gelmiyor doktorlara gitmekten yoruldum lütfen dönüş yapın.

Bacak Ağrıları Başladı


Kendisine seneler evvel Fibromiyalji teşhisi konmuştu, son 1 yıldır boyun düzleşmesi, boyun ve bel fıtığı rahatsızlığı var, meslek hastalığı da diyorlar. 2 ay önce fizik tedavi uygulanmıştı sonrasında boyun tarafında rahatlama oldu ancak bu sefer bacak ağrıları başladı. Tedavi için randevu rica ediyoruz. Teşekkürler

Umuyorum Sizinle Görüşme Şansım Olur


Hocam merhabalar,
Biyorezonans ile ilgili yazılarınızı okudum. Benim de bu konuda desteğe ihtiyacım var, ancak şunu anlayamadım. Siz sadece kendi alanınız olan kalp damar cerrahisi konusunda mı çalışıyorsunuz? Yoksa manyetik, gerontolojik biyorezonans da çalışma alanınızda mıdır?
Bilgilendirirseniz sevinirim. Hatta siz çalışmıyorsanız da yönlendirebileceğiniz bir yer olabilir mi? Bakırköy de olduğunuzu da görünce açıkçası çok sevindim. Umuyorum sizinle görüşme şansım olur bu konuda.
Teşekkür ederim. Saygılarımla

Organları Ve Kasları Tutan Bir Hastalık


İyi akşamlar bende 15 yıllık fibromiyaljı hastasıyım çarpıntım da vardı. Bu hastalıkla göğüs ağrısı ile kardiyolojiye iki kez gittim, bir şey çıkmadı fibromiyaljı için verilen kortizon ve antidepresan ilaçlar bu sefer tansiyonumu çıkarttı. Şimdi de tansiyon ilacı alıyorum vasoxen plus 5 kas gevşetici ilaçları bıraktım artık bu ilaçla devam ediyorum. Bu hastalık organları ve kasları tutan bir hastalık şimdi daha iyiyim şükür.

Uyuşma Karıncalanma Çok


Hocam benim sol kolumda ve elimde uyuşma karıncalanma var, birde kolumda üç yerde ağrım olduğunda damarlar sanki klap atıyor gözle görüyorum. Ağrım çok bir de gece özellikle uyuşma karıncalanma çok ve sanki damarlarımın içinde sıcak su dolaşıyormuş gibi yanıyor içten nedir.

Antidepresan Kullanıyorum


Fransa’da yaşıyorum, sizi internetten inceledim. fibromiyalji hastasıyım inanılmaz ağrılarım var. 3 tane farklı antidepresan kullanıyorum 35 yaşındayım. İlaçları kullanmama rağmen rahatlama yok 2 senedir perişanım. Sizden bilgi almak istedim ne tür tedaviler uyguluyorsunuz. Tamamen geçme şansı var mı fibromiyalji tedavisinde. Psikolojim iyice bozuldu. Oraya gelsem ne kadar kalmam gerekecek. Küçük bir bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim.

3 De Aynı Gün İçinde Kullanabilir Miyim


Merhaba benim size sorum fibromiyaljim den dolayı nöröloji doktoru duxet 30 mg ilaç verdi, daha sonra psikiyatri dr cipralex ve Laroksi ilaç verdi bunların 3 de aynı gün içinde kullanabilir miyim.

Muayene Talep Etmek


5 yıllık özgeçmiş 8 yıllık fibromiyalji tanısı konulan ileri seviye varis rahatsızlığı olan 50 yaşındaki kadın hasta için muayene talep etmek istiyorum. Herhangi bir randevu platformu bulamadım mail üzerinden iletişime geçmeniz mümkün müdür?

Eklemlerinden Sesler Gelir Mi?

Hocam merhaba, kusura bakmayın rahatsız ediyorum size bir soru sormak istiyordum. Fibromiyalji hastalığı olan birinin eklemlerinden sesler gelir mi? Genelde ağrı olduğunda eklemlerden sesler geliyor. Bu mümkün mü?

Kan Tahliller Temiz, Röntgen Temiz, Emar


Merhaba doktor bey, benim gece başlayan sırt ve bel ağrılarım var. 4 aydır süren sabah kalkınca geçiyor, bunun üstüne bacaklarım da ağrıyor el bileklerim omuz ramotolog profesöre gittim. Kan tahliller temiz, röntgen temiz, emara gireceğim randevu günümü bekliyorum. Naproxen kullanıyorum hafifledi biraz hatta dün gece hiç ağrım yoktu bugün yine oluştu. Canım sıkıldı bu duruma fibromiyalji olabilir miyim ki.

Çaresiz Kaldığımdan Yazdım Size

Hocam kızım için sormak isterim, kızıma fibromiyalji teşhisi kondu sürekli bir yeri ağrıyor en çok ta başı. Hastaneye götürdüm fizik tedavi başlandı 5 seans oldu bugün hala ağrıları devam ediyor. Ne yapalım hocam bir yol gösterin bize bir fikir verin. Dorsilon dicloflam d vitamini vermişti doktor. Şu anda da çok ağrısı var gece de hiç uyuyamıyor çaresiz kaldığımdan yazdım size. Ne yapalım biz.

Topuk Dikeni Sanarak Ortopedistlerin Kapısını Aşındırdım

Sayın hocam,
2 yıldır topuk ağrısı (genellikle her iki topuğumun kenarlarında) sağ bacağımın dışında ve üstünde. Yanma ve uzun yürüyüş yapamama rahatsızlığım var. Bu hastalığı hiç bilmediğim için, topuk dikeni sanarak ortopedistlerin kapısını aşındırdım. Sonunda beyin cerrahının yönlendirmesiyle, bulunduğum ilde kalp damar cerrahına gittim. Damar cerrahının kapaklarda kaçak var demesiyle öğrendim hastalığımı. 31 yıl memur olarak çalıştığım işyerinden emekli oldum bu hastalıkla tanıştım. Size muayene ve gerekli ise ameliyat olarak tedavi olmak istiyorum. Sizden istirhamım Karaman ilinden geleceğim için tedavi masrafları hakkında bilgi almak istiyorum. Malumunuzdur ki emekli ve bütçesi sabit vatandaş olduğumuzdan bunu sorup ona göre gelmek istiyorum. Bu konuda mailime bilgilendirme yaparsanız minnettar kalırım. Anlayışınız için teşekkür eder selam ve saygılarımı sunarım.

Sabah Öğle Akşam Gece Dayak Yemiş Gibiyim

Hayırlı geceler hocam bu saatte yazıyorum kusura bakmayın. Fibromiyalji hastasıyım ve bunu araştırmak için internete girdim, karşıma siz çıktınız ama Anadolu yakasında oturuyorum çok uzaksınız. Pandemi ve çocuklardan dolayı uzaksınız diyorum, 3 çocuğum var. Daha önce bir kere fizik tedavi gördüm ama etkisi 2 ayda geçti. Bu yıl çok kötüyüm sabah öğle akşam gece dayak yemiş gibiyim. Ama çocuklar için mecbur ayaktayım, her geçen gün gücümün tükenip biteceğini düşünüyorum. Buda beni daha kötüye götürüyor.

Yaşam Kalitemi Düşürdü

Hocam Elâzığ’da yaşıyorum, bende fibromiyalji hastalığı var ilaç tedavisi yanıt vermiyor. Ağrılarıma dayanamıyorum, yaşam kalitemi düşürdü burada kuru iğne ve ozon tedavisi yapılıyor faydası olur mu? Sizde tedavi olmak istiyorum maliyeti ne kadar olur hocam çok kötüyüm hocam yardımınıza ihtiyacım var. Hocam ne olur bana cevap verin yalvarırım gitmediğim doktor kalmadı artık ölmek istiyorum.

Sizden Yârdim Bekliyorum

Bacağımda varis var, 45 yasında bayanım hep kötüydüm bir yıldır kas ağrılarım beni mahvetti sizden yârdim bekliyorum rica ediyorum hocam.
Beni Çok Üzdü Ve Bunalttı Hep Dua Ettim
Hocam merhaba, uzun süredir içinde bulunduğum ağrılar, mutsuzluk ve kaygı bozukluğuna kadar giden bir hal içerisindeydim. Artık dayanıyorum dedim ve doktora gittim fibromiyalji tanısı ile bana antidepresan ve kas gevşetici ilaç verdi. İçtiğim an sersemleştim kendimi daha kötü hissettim. Dün gece daha çok artan bacak huzursuzluğum, sürekli hareket ettirme isteğim beni çok üzdü ve bunalttı hep dua ettim Allah’ıma bana şifa vermesi için. Bu sabah kalktım tekrar arama motoruna fibromiyalji yazdım ve sizi gördüm. Önceden hep yazardım bakar okurdum ama hiç karşıma çıkmadınız. Dün gece ki duamın karşılığısınız.

Yanma Ve Şişlikler Aşırı Rahatsız Ediyor

Diz bölgesinde şişlik ağrı yanma aşırı ödem oluyor menüsküslerde yıpranma ve sol diz kıkırdağında hasar oluşmuş. İlaç tedavisine başladık ama yanma ve şişlikler aşırı rahatsız ediyor, doktorum kalp damara da görünmemi istedi sizi de youtube gördüm ama adresinizin nerede olduğunuzu internet sayfanızda yazmamışınız iletişime geçmek isterim bilgilendirmenizi rica ederim.

Artık Nasıl Yapacağımı Ne Yapacağımı Bilmiyorum

Merhaba hocam, daha önce yazmıştık size varislerim var şiddetli topuk ağrısı var ama birde bir bacağım diğerinden kalın. Neden olduğunu da bilmiyorum, o bacağım da 10 gündür daha fazla ağrım oluyor. Topukta da artık diğerinden fazla ağrım oluyor artık nasıl yapacağımı ne yapacağımı bilmiyorum bilgilendirir misiniz beni?

Sizin Emin Ellerinize Görünmek İstiyorum

Hayırlı sabahlar Ahmet Bey, kusura bakmayın sizi rahatsız ettiğim için. Haftalardır size ulaşmaya çalışıyoruz ama maalesef şansımız yok gibi bir şey olarak hissettim, birde size buradan yazmayı denemek istedim. Ben Hollanda’dan size acil olarak tedaviye gelmek istiyorum, bacağımda yani baldırımda damar tıkanıklığı var ve sizin emin ellerinize görünmek istiyorum. 3-4 defa kriz geçirdim ve artık korkutuyor beni, buradaki tedaviler sizinkinden çok farklı. Ayriyeten biorezonans'da benim tercih ettiğim bir tedavi, o sizde de varmış. Ama sadece o yeterli gelmiyor tek başına, bana belki bir şans geri dönüş yapabilirseniz çok sevinirim saygılar.

Masajı Bırakınca Tekrar Eskiye Döndü

Merhaba, ayak bileklerim ve alt bacaklarımda şişlikler mevcut. Daha önce lenf masajı yaptırdığımda şişlikler hafiflemişti. Fakat masajı bırakınca tekrar eskiye döndü. Kardiyovasküler muayenesinde damarlarım da genişleme olduğu ve dolaşım bozukluğu olduğunu söylediler. Doxium tablet verildi. Şuanda yine aynı rahatsızlıklar devam ediyor. Bunun yanında fibromiyalji tanısı konuldu ve Gabaset kullanmaktayım. Önerilerinizi rica ederim.

Beni İyileştirebilecek Ağrılardan Yoruldum Artık

Hayırlı geceler hocam ben fibromiyalji hastasıyım sizi google’da doktor araştırırken buldum. Bir şans belki okursunuz diye yazıyorum, ben İzmir’de oturuyorum birçok doktora gittim hastalığım hakkında doğru bilgi ve tedavi alamadım. İzmir de sizin gibi doktor var mı beni iyileştirebilecek ağrılardan yoruldum artık. Bana yardımcı olabilir misiniz?

Psikolojim Bozuldu

Merhaba hocam benim sol ayak tabanında sürekli yanma var, nöroloji huzursuz bacak için ilaç verdi hiç fayda etmedi ortopedi gittim iyi gelmedi. Ne yapmalıyım lütfen yardımcı olur musunuz psikolojim bozuldu.

Psikolojik Denildi

Size bir sorum olacak, önce yurt dışındayım gelin derseniz gelirim. Benim ağrılarım 9 sene önce sadece sol bacak ve kolda başladı. O zaman henüz 17 yaşındaydım diye, çocuk bölümü nöroloji de tamı tamına 2 hafta kaldım mr çekildi beyinin temiz çıktı kan değerleri vs. Her şey güzeldi. Ama için rahatlamadı, 18 yaşına basınca gene nörolojiye gittim. Aynı gene emar, kan tahlilleri hepsine bakıldı bir şey yoktu sonra ağrılarım azaldı ama asla gitmedi. Sevmediğim bir ortamda, istemediğim bir yerde kalabalıkta hep fazla ağrıdı. Bu sene maalesef düşük yaptım, düşükten sonra ağrı sırtıma attı. Özelliklede her iki bacağıma, bacak ağrılarım çok oluyor gözde bulanık görme oluyor. Gene doktora gittim Türkiye’ye geldim ve mr, beyin omurilik, emg her şey yapıldı psikolojik denildi.

Arada Ağrı Kesici İçince 1-2 Gün Sorun Yok

Selamlar;
1,5 aydır sürekli olarak kol ve bacaklarımda ağrı var üroloji ve ortopedi doktoruna gittim. Ortopedi doktoru ilaç yazdı, arada onları kullanınca geçiyor sonra yine başlıyor özellikle gece yatakta çok oluyor ve bacaklarımın baldırlarında ve kollarımın kaslarında arada ağrı kesici içince 1-2 gün sorun yok sonra yine başlıyor. Kolay gelsin.

Yılardır Ayaklarımda Yanma, Ağırı Ve Tarif Edilemez Sıkıntı Mevcut

Hocam merhabalar,
Ben Mersin’de yaşıyorum.51 yaşındayım. Yılardır ayaklarımda yanma, ağırı ve tarif edilemez sıkıntı mevcut. Yılardır uykusuzluk çekmekteyim, sürekli yorgunluk halim mevcut. Kendimce gitmediğim doktor kalmadı, uyku merkezinde bir gece kalıp huzursuz bacak sendromu teşhisi kondu. Fibromiyalji diyenlerde oldu, nöropatik ağırı diyenlerde oldu.
Yıllarca nörontin kullandım, ağırıları kesiyordu ama yan etkileri perişan ediyordu. Huzursuz bacak sendromu için peksolayı kulandım, yarıda kesmek zorunda kaldım. Yaklaşık iki yıldır kullandığım ilaçlar; Duxet 60 mg, lyrıca75, Melatonina kullanmaktayım. Hocam son bir kaç aydır çok şiddetlendi.
Hocam pandemiden dolayı gelemiyorum, bir hesap gönderseniz ücretini gönderip, bana reçete yapsanız. Hocam yardımınıza çok muhtacım. Lütfen bana dönün.
Saygılar

Çok Mutsuzum, Hiçbir Şey Yapmak İstemiyorum

2 aydır vücudumda dolasan geçmeyen ağrılarım var. Dahiliye ve endokrin doktoruna çıktım tahliller iyi çıktı sadece guatr nodullerim var biyopsi yapıldı. Sonuç %50 ,% 50 çıkınca doktorum örnekleri tekrar patolojik gönderdi fakat benim özellikle omuz, boyun, sırt ağrılarım, uyku düzensizliği ve geçmeyen yorgunluğum var, çok mutsuzum, hiçbir şey yapmak istemiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

Ama Her Hâlükârda Baldırımda His Kaybı Mevcut

Hocam saygılar, ben 36 yaşındayım ve sağ bacağım zamanını hatırlamıyorum yani yıllardır üst baldırın olduğu bölge uyuşuyor bazen hiçbir şey hissetmiyorum yokmuş gibi otururken yatarken hep uyuşuyor. Sadece yürürken uyuşmuyor, ama her hâlükârda baldırımda his kaybı mevcut yardımınızı bekliyorum.

Tanısını Bulamadık

Hocam merhabalar, bir sorum vardı da paylaşmak istedim sizle. Annem noterden emekli oldu da hala çalışıyor.1 hafta önce biraz hareketlerde yavaşlama olsun yürümede yavaşlama algılama titreme vs. az derecede sanırım var. Tanısını bulamadık birden oldu daha kötüydü şuan biraz daha iyi. Bunun için gençleştirici veya hücre ameliyatı mevcut mu durumlar var mı?

Huzursuz Bağırsak Sendromuyla Mücadele Ediyorum

İyi günler. Uzun zamandır her gün baş ağrısı ve huzursuz bağırsak sendromuyla mücadele ediyorum. Fakat hiçbir şekilde sorunu çözemediler. Sizinle teyzem vasıtasıyla haberdar oldum. Sizinle iletişime geçmek istiyorum. Adresinizi öğrenebilir miyim?

Tıbbi Bilginizin Derinliğine İnanarak Size Bir Konuda Danışmak İstedim

Merhaba hocam sizin YouTube videolarınızı izledim, tıbbi bilginizin derinliğine inanarak size bir konuda danışmak istedim rahatsız ediyorsam şimdiden çok özür dilerim. Benim sorunum 6 aydır sürüyor. Başlangıçta sadece sağ dizimin iç kısmında başlayan bir ağrı daha sonra her iki dizimin uyluk kaslarına yayıldı. Sadece sağ dizimden mr çekildim ve birinci derece menisküs dejenerasyonu olduğu çıktı. Daha sonra renkli doppler ultrason çekildi ve bir problem olmadığı söylendi. 30 seans fizik tedavi aldım ancak belirgin bir etkisi olmadı. Ayrıca son iki haftadır sağ kalçamda da ağrı hissediyorum özellikle geceleri. Başka bir doktor dizimde Kondromalazi teşhisi koydu egzersiz verdi. Ancak ağrılarım sadece dizde değil uyluk kaslarım, kasıklarım, kalçam da ağrıyor. Dizlerimin üzerine oturamıyorum namaz kılarken secdeye gideceğim sırada dizlerim kopacak gibi oluyor yapamıyorum artık. Sizce bu sorunların kaynağı ne olabilir ne yapmalıyım lütfen bana yol gösterin psikolojim çok yıpranmış halde.

Parmaklarında Kitlenme

Merhabalar benim annem senelerdir, kas ağrısı, parmaklarında kitlenme el kollarında ani şişmeler, kurulmuş gibi ağrıyla hareket ettirememe şikâyetleri var. Bu aralar daha kötü, onun için sizinle nasıl görüşebiliriz biz Malatya da ikamet ediyoruz

Çaresizim Ve Çare Arıyorum

Bana psöriatik Artrit olarak teşhis konuldu. Eklemlerimde ağrılı şişikler oluyor. Ellerimin ağrılı şişliklerinden çok mustaribim. Ağrı kesici ile yaşıyorum. Ancak son dönemde kaslarım çok kötü. Bel, boyun, bacak, kasık bölgesi kaslarım hatta belki de hepsi çok kötü ağrıyor. Yatakta sağdan sola dönemiyorum. 46 yaşındayım, çaresizim ve çare arıyorum. Hayatta yapmak istediğim çok şey var ama yapamıyorum.

Vücudumdaki Sızlamalar Beni Benden Alıyor

Merhaba,
Hocam benim uzun suredir anksiyete bozukluğum var ve ara ara kas ağrılarım oluyordu. Şimdi son birkaç aydır, artık vücudumdaki ağrılar özellikle sol tarafım vücudumdaki sızlamalar beni benden alıyor. Hayata küstüm, sevdiklerime zaman ayıramıyorum. Aklıma deli deli düşünceleri getiriyor, yaşama isteğimi benden aldı kısa ve öz lütfen lütfen yardımcı olun. Bacağımda toplardamarımda, bir sıkıntı olduğunu söylemişti doktor. O kadar doluyum ki gençliğime küstüm 29 yaşında.
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim
Lütfen görün beni.

Ağrı Ve Acı Oluyor Ve O Zaman Hiçbir Şey Yapamıyorum

İyi çalışmalar dilerim. Yaklaşık on yıldır boynumdaki ağrı nedeniyle zaman zaman muayene oldum. Kas gevşetici, boyun egzersizleri ve fizik tedavi ile tedavi oldum, ancak şikâyetlerim bir düzelme olmadı. İki ay önce sağ elimin üstünde bir acı ile orta parmağım uyuştu. Bu uyuşukluk ve acı devam ediyor. Buna ek olarak boynumda başlayıp omurgamın iki kürek kemiği arasındaki omurlara kadar olan bölümünde (bu omurlar da dâhil olmak üzere) bıçak saplanıyor gibi, bir ağrı ve acı oluyor ve o zaman hiçbir şey yapamıyorum. Buna yönelik çekilen MR raporu şöyle:
C3-C4 düzeyinde end platelerde sivrileşmeler, diskte posterior hafif protrüzyon tekal sak basısı yaratmıştır.
C4-C5 düzeyde end platelerde sağ yoğunluklu sivrileşmeler diskte sağ posterolateral protrüzyon C5 sağ kökünü basılamıştır.
C5-C6 ve C5-C6 düzeyinde diskte hafif protrüzyon ve tekal sak basısı izlendi.
T2 vertebra superiorunda 5 mm çaplı hemanjiom izlendi.
Buna göre nasıl bir tedavi izlemeliyim?

Hastanede Ağır Ağrı Kesici İğneler Ve Serum Verildi

Ahmet Bey selamlar,

61 yaşında annemin fibromiyalji'si için size yazıyorum. Belinde başlayan ve ayak bileğine inen şiddetli ağrıları var, ağrıları sırasında ağlıyor o derece ağır. Bugün hastanede ağır ağrı kesici iğneler ve serum verildi. Evimiz Bahçelievler’de, sizden muayene randevusu alabilme imkânımız var mı? Varsa ücret ve adres bilgilerini de rica edebilir miyim?

Sıcak Suyu Döküyorsun Yavaş Yavaş

Merhaba sayın hocam, bende yıllar oldu bacak senduromu vardı. Artık son zamanlarda dayanılmaz hale geldi, gittiğim doktor parkyn diye bir ilaç verdi. İlacı kullandıktan sonra rahat uyku uyuyorum. Sadece sol bacağımda çok ağrı oluyor, kasıktan başlıyor bacağımın içine sıcak suyu döküyorsun yavaş yavaş aşağıya doğru yakarak iniyor. Bu ağrı arada olsa da bacağımda gün içinde ağrılar çok oluyor. Bilgilendirebilir misiniz saygılar.

Yaşam Kalitem Eksilerde

Hayırlı günler Doktor Bey, ben yıllardır sağ omuzumdaki ağrı nedeni ile uyuyamıyorum yaşam kalitem eksilerde gittiğim. Doktor hattı hesabı yok bulamıyorlar yazınızı okudum. Bana yardımcı olabileceğinizi düşündüm. Omzunu yukarı kaldırdığımda nabzın atmıyor ve karıncalanma oluyor. Ama o bölgedeki bası sanki azalıyor. Sıkıntı ne nasıl tedavi olabilirim siz bana yardımcı olabilir misiniz?

Şu Geri Gelemeyecek Olan Yaşlarımı Sürünerek Değil De Dedelerimizin Anlattığı Gibi

Yıllardır dönem dönem halsizlik ve uyuşukluk oluyordu bedenimde. Bir şey yapmaya erinirdim. Marketten poşet taşırken bile sanki geberiyorum. Çevremdekiler benim kanser hastası olmadığımı nedir bu uyuşuk uyuşuk hareketler diyor. Son 8 aydır dedemin vefatından sonra anksiyete , depresyon bilumum tüm psikolojik sorunlarla mücadele ediyorum (!) Hastanelerde bulunan neredeyse tüm polikliniklere gittim kalp, beyin, fizik tedavi, cildiye, kbb, psikiyatri. Verdiğim kanların tahlillerin haddi hesabı yok.
Ben 23 yaşındayım kâğıt üstünde, ama dayanamıyorum artık aylardır mutfaktan odama giderken sanki tüm etlerim dökülüyor ve bu durum tüm psikolojik durumları daha da tetikliyor. Yakın zamanda yine bende ne var ya diye internette dolanırken adını dahi telafuz edemediğim bir rahatsızlığı yaşadıklarımla uyuştuğunu fark ettim. Şu geri gelemeyecek olan yaşlarımı sürünerek değil de dedelerimizin anlattığı gibi ben senin yaşındayken var ya neler neler yapardım gibi hatırlamak ve anımsatmak istiyorum. Bana yardımcı olursanız memnun olurum .
İyi çalışmalar.

Bütün Belirtileri Taşıyorum

Hocam merhabalar, ben 2 aydır çok fena ağrılar yaşıyorum. Bekledim geçmedi, doktora gittim bana fibromiyalji olduğumu söyledi. Bütün belirtileri taşıyorum, psikiyatri ilacı kullanmak istemiyorum. Bana kortizon iğnesi verdi bide d vitamin, değerim baya bir düşük ona dair ilaç verdi anladığım kadarıyla. İstanbul’daymışsınız ama benim oraya ulaşmam çok zor, Mersinde yaşıyorum bana ne tür önerilerde bulunabilirsiniz? Birde dâhiliye doktoru teşhisimi koydu sizce ne yapmalıyım sizden ricam burada gidebileceğim bir doktor tavsiyesi... Çok teşekkür ederim şimdiden...

Ağız İçi Yaralar, Dışkı Kokusu, Kalp Problemleri

5 sene önce yaşanılan bir enfeksiyon sonucunda, göğüs bölgesinde atımlarla başlayan ve daha sonra tüm vücuda yayılan bir hastalık yaşadım. Ağız içi yaralar, dışkı kokusu, kalp problemleri, mide rahatsızlıkları, kas iskelet sistemi ağrıları ve genel yaşam kalitesinin bozulması şeklinde şikâyetler yaşıyorum. Şuana kadar bir teşhis ve tedavi alamadım, yazılarınızı okudum. Fibromiyalji olma ihtimali ile ilgili veya teşhis konulması ve tedavi olmak için randevu talep etmekteyim.

Üçüncü Günümdeyim Ve Çok Kötüyüm

Beş yıldır bitmeyen kas ağrılarım, kemik ağrılarım var. Görmediğim doktor, kullanmadığım ilaç, yaptırmadığım tahlil kalmadı. İki ay önce fizik tedavi doktoru bu teşhisi koydu, symra denilen ilacı kullandım. İki hafta sonra yeniden gittik, bu sefer ludox tedavisine başladık üçüncü günümdeyim ve çok kötüyüm. Lütfen yardımcı olur musunuz?

Ağrılarım Aşırı Derecede

Selam hocam, 1,5 yıldır boyun omuz ve sırtım aşırı derece ağarıyor. Tabi ki bu arada, nörolog ve fizik doktorlarına gözüktüm boyun fıtığı ve boyun düzleşmesi dediler. İlaç ve fizik tedavisi gördüm bir türlü ağrılarım dinmedi. Romatoloğa gittim fibromiyalji teşhisi koydu ilaç tedavisi yapalım dedi, 7-8 aydır kullanıyorum faydasını görmedim. Kullandığım ilaçlar dulester, melox ağrılarım aşırı derecede var nasıl yardımcı olabilirsiniz.

Fan Veya Klima Çalışıyor Ve Anladığım Kadarıyla Bunlara Maruz Kaldığında Ağrılarım Daha Da Şiddetleniyor

Hocam merhabalar, öncelikle şikâyet konusu baldır ağrısı. Bende yaklaşık 4 yıldır devam etmektedir. Türkiye'de iken 2-3 ayda bir ortaya çıkar ve 2 hafta kadar sürer geçerdi. 6 ay önce görev için Malezya'ya geldim. Yaklaşık 4 aydır baldırımın yanı sıra uyluk ağrısı da başladı ve zaman zaman çok şiddetli seyrediyor. Doktora gittim 1 ay haftada 2 gün fizik tedavi aldım (elektrik , sıcak ve egzersiz). Kısmen faydalı oldu ancak tedavi sonrası 2 hafta sonra tekrar başladı ağrılarım. Bacak ultrasyonu kan testi vb. yapmışlardı, ama bir sorun tespit edemediler. Malezya'da iklim sebebiyle sürekli fan veya klima çalışıyor ve anladığım kadarıyla bunlara maruz kaldığında ağrılarım daha da şiddetleniyor. Kaval kemiğinde ağrının şiddetli olduğu dönemlerde yanma hissediyorum. İnşallah yaz tatilinde (Temmuz 2021) izne geldiğim de uğramak istiyorum. Bu arada o zamana kadar tavsiye edeceğiniz bir şey olur mu?

Şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Yorumlar Çok İç Açıcı

Annemin çok şiddetli ağrıları var doktor doktor gezdik kullandığı ilaçların faydasını görmüyor. Topuk dikeni de var araştırırken sizin sitenizi gördüm ve yorumlar çok iç açıcı, hangi şehirdesiniz size muayeneye gelmek istiyoruz.

 

 

Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'ün Özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

FİBROMİYALJİ VE FİBROMİYALJİ HASTALIĞI ve TEDAVİSİ için ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız lütfen tıklayınız

FİBROMİYALJİ TEDAVİSİ OLAN HASTALARIN yorumlarını görmek için lütfen tıklayınız  

İLETİŞİME geçmek ve RANDEVU almak için lütfen tıklayınız

Yasal Uyarı

Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sorumlu tutulamaz.Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.