https://www.ahmetakgul.com.tr/ Prof. Dr. Ahmet Akgül - VARİS Sorular: Genital ve Vajinal Varisler...

HAMİLEYKEN BACAĞIMDA VARİS OLUŞTU

12 yıl önce oğluma hamileyken sol bacağımda varis oluştu. Hamileyken doktora gittim daflon yazdı. Bende bebeğe zarar verir diye içmedim. Birkaç doktor “sen ameliyat olamazsın” dediler ara ara varis çorabı kullandım ama fayda vermedi. Ayak bileğinde damarlar baya görülüyor eskiden ağrı yoktu ama şimdi çorapsız ağrıyı Gaziantep’teyim. Size nasıl ulaşabilirim?

EN KISA SÜREDE GÖRÜŞMEK

Hocam merhaba sizinle en kısa zamanda görüşme imkanımız var mı acaba? annemden dolayı yazıyorum da. Küçük kardeşimden sonra vajina ve rahîm bölgesinde varisler oluşmuş ve rahîm duvarı kalınlaşması var kanaması durmuyor, pıhtı şeklinde oluyor. Siz ne dersiniz bu konuda ne yapmalıyız sizce?

HAMİLELİKTE BAŞLAYAN BACAK ŞİŞLİĞİ

Hocam merhaba. Gerçekten bacağımı iyileştirecek bütün doktorlara artık inanmak istiyorum, çok ihtiyacım var. 14 senedir bu bacakla yaşıyorum, daha yaşım 33. 19 yaşında evlenip, hemen hamile kaldım. Daha sonra erken doğum başladı, 7 aylık karnımda, daha sonra serumlarla erken doğumu engellediler. Sonra hastaneden çıktım. Benim bacaklarım şişmeye başladı. Hamileyim diye hiç bir şey yapmadılar. Kalp ve damar üzerine olan bir hastanede yattım. Sadece kontrol altında kaldım. Kan sulandırıcı iğne vurdular, daha sonra doğum yaptım. Şişlik indi tamamen ama ayağa kalktıktan sonra benim bacaklarım yine şişti. Bilmiyorum iyi bir doktora mı denk gelmedim, yoksa benim bacağım iyileşmeyeceğinden mi bu vakte kadar böyle şiş kaldı. Varis çorabıyla devam ediyorum. Şuan da hamileyim doğurmak üzereyim ama bacaklarım eskiden olduğu gibi şişmedi. Hamileliğim boyunca kan sulandırıcı iğne kullandım. Doktor bey sizinle görüşmek istiyorum, bana yardımcı olun lütfen.

VULVA DAMARLARI

Jinekolojik muayene esnasında vulva bölgemde varis olduğunu öğrendim. Çekilen ilaçlı BT Tomografide çıkan sonuç:
''Sağ over lojunda yaklaşık 3cm çaplı bir adet septa içeren kistik lezyon mevcuttur.''
yazıyor.
Bu konu ile ilgili Ahmet bey' den ravdevu talep ediyorum.

HAMİLELİKTEN SONRA VARİS OLUŞUMU

Merhabalar hocam. İkinci hamileliğimden sonra bacaklarımda varislerim oluştu ve geçmedi. Tedavi yöntemlerini araştırırken sizin mikro avülsiyon tekniği ile kalıcı tedavi yaptığınızı okudum. Fakat bu teknik nedir, nasıl uygulanır, ağır bir ameliyat mıdır? Hiç bir kaynak bulamadım öğrenebilecek. 35 yaşındayım, varislerim yüzünden artık etek giyemiyorum. Üstelik Çeşme’de yaşıyorum. Lütfen bana bilgi verirseniz çok mutlu olacağım. İyi çalışmalar.

VENÖZ YETMEZLİK VE TEDAVİSİ

İyi geceler Ahmet Bey. Bende Venöz yetmezliği var. Bir çok yere gittim ama tedavisi yok dediler. Araştırma yaparken sizi gördüm. Bacağımın resmini çeksem bana tedavisi olup olmadığı hakkında bilgi verebilir misiniz? Sizi aradım fakat kredi kartı vs. SGK geçmiyormuş. Bana yardımcı olabilir misiniz?

VARİS VE DAYANILMAZ AĞRI

Hocam sizi buradan rahatsız etmek istemezdim ama bir türlü siteden mail gönderemedim. Bacaklarımda kramplar, şiddetli ağrı şikayeti ile kalp damar cerrahına muayene oldum. İç varisim olduğunu öğrendim. Kapakçıklarda kaçaklar mevcut, yıllarca varis çorabı giydim. Gebelikte ilerledi kramplar dayanılmaz hal aldı. Şuan varis çorabı giymiyorum. Artık dayanılmaz ağrılarım var. Hocam artık ayak bileklerimde de kemiğe vuran ağrılarım mevcut. Bebeğimi sütten kesince hemen bir araştırmaya girdim.

ANKARA’DA DERİN VENÖZ YETMEZLİK 

Merhabalar. Hocam 30 yaşındaki kızım için yazıyorum. Kızım 19 sene önce sağ bacaktan Fibröz displazi nedeniyle ameliyat oldu. Bacağında Derin Venöz Yetersizliği oluştu. Külotlu varis çorabı giydi. Daflon kullandı. Lenf drenaj yapıldı. Şimdi diğer bacağı da ağrımaya başladı. Selülitleri de var. Ankara’da oturuyoruz. Size getirmek istiyorum. Tedavi edilebilir mi? Çok üzülüyorum.

GENETİK YATKINLIK

Hocam merhabalar, 24 yaşındayım. Bacaklarımda ufak ufak belli belirsiz kılcal damar hatları görüyorum ve bu beni estetik açıdan rahatsız ediyor. Fakat sizin video ve yazılarınızı görünce sorunun daha ciddi olabileceğinden endişelendim. Dolaşım problemim olduğuna eminim fakat ne derece ciddiye almalıyım bilemiyorum. Genetik yatkınlığım olduğu için acaba önlemimi erkenden almam gerekir mi diye düşünüyorum. Ona göre belki muayenenize gelmem gerekecek. Ciddi bir durum değilse de ne yapmamı önerirsiniz? Sıfırlamak mümkün değil mi?

KILCAL DAMARA PIHTI ATTI

Merhabalar, ben 36 yaşındayım. 2019 Haziran ayında akciğer kılcal damara pıhtı attığı teşhisi kondu. Ağzımdan kan gelmişti o şekilde anladık. Sonrasında doktorum bundan öncede atmış pıhtılaştın olduğunu ama fark edemediğimizi söyledi. Kronikleşmiş olduğunu belirtti. Hastaneden taburcu olduktan sonra yaklaşık yedi aydır xarelto 20 mg kullanıyorum. Bu esnafa çapa tıpa gittim ve orada yapılan eko ve sintigrafi sonuçlarına göre pulmoner hipertansiyon teşhisi kondu. Hipertansiyon değeri 38 . Açıkçası doktor bey merak ettiğim bunların bir tedavisi var mı?

TEDAVİM KAÇ GÜN SÜRER?

Antalya’da yaşıyorum. İstanbul’a geldiğimde tedavim kaç gün sürer? Hemşire olarak çalışmaktayım, ayak bileklerimde de şişmeler olmaya başladı. Bazı doktorlar “sakın ameliyat olma, bazıları da olman gerekiyor” dedi. Bir tanesi kasıktan girip kaçak olan damarı kapatacağım kapakçığa ilaç verecekmiş, damar kapanacakmış. İyice kafam karıştı, araştırınca size rastladım tedavi olan hasta yorumlarını inceledim. Kısa zamanda gelip size tedavi olmak istiyorum, iyi akşamlar.

DEVAMLI REFLÜ

Doppler ve doktor ziyaretimde vende devamlı reflü izleniyor ( venoz yetmezlik) deniyor. Ayrıca bacaklarımda kılcal damar görüntüleri var ve bacakta kırmızı örümcek ağı gibi lekeler oluyor.
Sormak istediğim konu, sizin tavsiye ettiğiniz kapakçık ameliyatı benim durumumda uygulanır mi ve ne kadara mal olur?
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla

VARİS

Şuan 32 yaşındayım. 5 sene önce varis ameliyatı oldum. Kasıktan kesi yapılarak bozuk damarlar alındı. Fakat 5 sene sonunda tekrarladı varislerim, tekrar doktora gittim. Tekrar ameliyat olmam gerektiğini söyledi. İnternette varis tedavisi ile ilgili araştırmalar yaparken sizin başarılı ameliyatlarınızı, özellikle kapakçık ameliyatıyla varisi tedavi ettiğinizi, tekrarlamadığını yazan yazılar okudum. Hocam size muayene olmak istiyorum. Size nasıl ulaşabilirim, yeriniz nerede? Ücretler hakkında alabilir miyim? Ona göre hazırlıklı gelirim. Şimdiden teşekkürler.

HAMİLELİKTE OLUŞAN ÖDEM

Merhaba. Bacaklarımın yapısal olarak kalın olduğunu düşünürdüm. Hamileliğimde oluşan ödem, doğumdan sonra da devam etti (8 sene). Son 3 yıldır akşama doğru oluşan fazla şişlik mevcut. Dizlerimin üzerine oturduğum zaman kalkmam imkansız oluyor. Yapılan tetkiklerden herhangi bir sonuç alamadım ,teşhis bile konmadı desem yeridir. Kendi araştırmalarım ile lenf ödemin belirtilerinde bana uyan maddeler var, yaşım 39 konuyla ilgili randevu almak istiyorum.

DOĞUMDAN SONRA

Merhaba, hamileliğimin 37.haftasindayim ve normal doğum istiyorum. Fakat son zamanlarda vajinal bölgemde irili ufaklı birçok varis oluştu. Size görünmek için doğru zaman doğumdan sonrası mıdır yoksa öncesinde gelirsem bir yönlendirmeniz olabilir mi?
Şimdiden teşekkürler.

RAHİM ULTRASONU

İyi günler hocam ben 38 yaşındayım, 3 gebelik geçirdim her gebelikte varis sıkıntıları yaşadım 2. Gebelikten sonra varis ameliyat oldum. Şimdi varislerim çok ilerledi. Özellikle . Vajinal varisim çok. kasıklarımda ağrı acı var sol bacağım 2 beden büyük, pantolon sol bacak dar geliyor. Rahim ultrason çekildi ama bir şey görünmüyor hem kalp damar cerrahı hem kadın Doğum uzmanına göründüm, beni tatmin etmedi. Kalp damar uzmanı rahim veya vajinal varis uzmanlık alanı olmadığı için kadın Doğum uzmanına yönlendirdi, kadın Doğum uzmanı ultrasonla rahim baktı, genital sıvı aldı, ağrının iltihap kaynaklı olabileceğini söyledi. Smear testi yaptırdım, 10 gün sonra test sonucu gelecek rahim için ayrıntılı ultrason ve ya damar anjiyo bakmalı mıyız? Ben çok sıkıntı çekiyorum varislerden artık kurtulmak istiyorum. 10 yıldır Mardin’de yaşıyorum. Lütfen dönüş yapar mısınız iyi günler.

ŞUAN VAJİNAL VARİSLERİM VAR

Merhaba ben 9 yıl önce kızımı doğurmadan vajinal varisle tanıştım sonrasında bacak arkasında varisim oluştu ve şu an dışarıdan gözüken ve ağrısına dayanamadığım bir varisim var çorap kullanmam gerektiği söylendi fakat normal çoraba bile tahammülüm yok. O yüzden giyemedim tedavi için sizi duydum, sizinle iletişime geçmek istedim. Yardım lütfen.

GENİTAL LENFÖDEM

Hocam şu içinde bulunduğumuz dönemde normal hasta olmak da zormuş. Miyometriyum ca ameliyatı oldum üniversitede. Sonra bedenimde gariplikler hissettim şiş ve sert karın bacak ve genital bölge doktorum taburcu ederken patoloji sonucun çıkınca gel demişti ama ben iki kere kontrole gittim. Her şey normal. Oldun geçer dedi aradan bir ay geçince bir gece baktım sol bacağım şiş ve kırmızı. Burada lenfödem olabilir ama lenfosintigrafi çektir, öyle bakalım dediler. Maddi imkanım olmadığı için devlette sıra beklerken hepsi iptal edildi. Doktor da tedavi ermiyor sonra hocam karnım için gittim doktoruma bir sürü ultrason mr den sonra kistin lenfosel olabileceği söylendi ama şuan hiçbir yerden tedavi alamıyorum. Kocaeli’ndeyim yeterli uzman ve hastane bulamadım. Uzun oldu ama inanın çaresizim hem karnım da 13 cm lik kist hem bacağım durmadan şişme. Hocam Kocaeli’nde önereceğiniz yer var mı yoksa sizin tedavi ücretiniz ne kadar? Sgk geçiyor mu? En azından ne yapacağım konusunda önerinizi rica ediyorum lütfen.

İÇ DAMARIMDA VENÖZ YETMEZLİĞİ VAR

Merhaba. 2010 yılında (30 Yaş) hamileliğim sırasında sol ayağım ters bir hareket sonucu incindi ve şişti. Doğumdan sonra şişlik devam etti. İç hastalığı polikliniğindeki doktor bacağıma ultrason çekilmesini istedi ve "iç damarımda venöz yetmezliği" teşhisi koydu. Araştırma hastanesinde varis çorabı ve hap verdiler ve "bu hastalığın çaresi olmadığını" söylediler. Şuan 38 yaşındayım ve ayağımdaki bu şişliğin bir gün çok tehlikeli sonuçlar doğuracağını öğrendim. Araştırmalarım sonucunda en güvenilir ve en çağdaş tedavi uygulayan hekim olarak sizin adınıza çok rastladım. İstanbul Üniversitesine randevu almak için girdiğimde, hekim seçimi göremedim. Böyle bir şansım varsa Üniversitede yoksa muayene hanenize gelmek isterim. Muayene ve ameliyat fiyatları hakkında bilgilendirirseniz çok sevinirim. Eşim SSK'lı, ben ev hanımıyım. İyi çalışmalar.

hami2.jpg


HAMİLELİKTE KASIKTA VE GENİTAL BÖLGEDE VARİS OLUŞTU

Merhabalar 9 aylık hamileyim. 1-2 haftaya doğum yapacağım. Hamileliğimin 5. ayından itibaren ilk başta sağ genital bölgede varis oluştu. Daha sonra sağ kasık ve oradan bütün sağ bacağa vurdu. Bileğime kadar bölge bölge kılcal damarlar ve varisler oluştu. Doğumdan kaç ay sonra size gelebilirim? Tedaviye en erken ne zaman başlana bilir? Emzirme tedaviye engel midir? Muayenehaneniz İstanbul'da mı?

img_1150_1.jpg


VARİSLERİM KASIK VE VAJİNAL BÖLGEYE KADAR ÇIKTI

Merhaba hocam ben 29 yaşındayım ve varisle çok erken yaşta tanıştım ve çaresi yok diye bilinen bir rahatsızlık olduğunu biliyordum ilk hamilelikten sonra sol bacağımdan damar çıkarma ameliyatı oldum ve yıllardır iğne lazer tedavisi oluyorum fakat bu uzun yıllar git gel sürekli bir sonuç alamıyorum şuan 8 aylık bir gebeliğim var Allah nasip ederse ikinci defa anne olacağım fakat bu gebelikte varislerim genital bölgeye kadar çıktı sürekli bir şişlik yıllardı bu böyle fakat gebelikle birlikte daha da fazlalaştı ve tiroit yetmezliğim de var ilaç kullanıyorum bu durum hem fiziksel sağlık hem de psikolojik olarak beni çok etkiliyor kendimi çok kötü hissetmeme neden oluyor. hangi hekime gitsem çorap giy önerisi yaz aylarında özellikle şişlik açık ayakkabı giyememe diğer bayanlara özenme kısa elbise giyememe sabah giydiğim ayakkabının gün içinde ayağımı sıkması hocam bunların çözümü var mı lütfen bana yardımcı olur musunuz sizi bir hastanız bana söyledi ve inanın içimde ümit yeşerdi inşallah bir dönüş olur şimdiden çok teşekkür ediyorum sağlıklı ve iyi günler dilerim hocam

RAHİMDE VARİS VAR VE BIÇAK SAPLANIYOR GİBİ AĞRI YAPIYOR

“Rahmimde varis olduğu söylenildi ama müdahale yapamıyoruz. Türkiye'de de toplam 10 kere yapılmamıştır bu ameliyat” dendi. Sağ bacağımdan yeni oldum ama genital bölgeye “rahmime bıçak saplanıyor” gibi oluyor ve duramıyorum. Bununla ilgili tedavi yapıyorsanız size başvurmak isterim.

GENİTAL ŞİŞLİK VE VARİSLER

40 yaşındayım. “Genital varisim” olduğu söylenmişti. Bacaklarım çekilmez hale geldi. Dayanamıyorum. Marmaris’teyim. Allah’a dua ediyorum, size ulaştırsın diye. Size inanıyorum. Kılcal ve toplar damar varislerim var. Size ulaşabileceğim bir numara bulamadım. Muayene ücreti ve işlemlerin maksimum fiyatını da belirtebilir misiniz?

hami3.jpg


GEBELİK SIRASINDA VARİSLERİM ARTTI VE VAJİNAL VARİSLERİM OLUŞTU

Merhabalar hocam. Yaşım 30. Bir çocuk annesiyim. İkinci gebelik düşünüyoruz. Gebelikte varislerim arttı ve sol tarafta vajinal varis de oluştu. Sol VSM ÇAPI PROKSİMALDE 4MM,ORTA SEGMENTTE 4MM VE SAĞ VSM ÇAPI PROKSİMALDE 9.5MM, ORTA SEGMENTTE 10.1MM ÖLÇÜLMÜŞTÜR. SAĞ KRURİS DÜZEYİNDE VSM VE YÜZEYSEL DALLARINDA EN GENİŞ YERİNDE 8.8MM ÖLÇÜLEN TORTÜYÖZ NONTROMBOZE VARİKÖZ GENİŞLEMELER İZLENMİŞTİR. SAĞ VSP ÇAPI NORMAL SINIRDADIR. SOL POPLİTEAL FOSSADA VSP İLE İLİŞKİLİ EN GENİŞ YERİNDE 7.1MM ÖLÇÜLEN TORTÜYÖZ NONTROMBOZE VARİKÖZ GENİŞLEMELER İZLENMİŞTİR. VALSALVA MANEVRASI İLE SOL VSM DE GRADE 3 SAĞ SFB VE VSM DE GRADE 4SOL DALLARINDA 3 REFLÜ AKIM VAR. Sonuçlarıma göre ikinci gebelikten sonra mı tedaviye başlamalıyım yoksa gebe kalmadan mı? Radyofrekans tedavisi önerildi hekimler tarafından uygulatmalı mıyım yoksa ileri yaşta kullanılmak üzere damarlarım yedek olarak bekletmeli miyim? Ayrıca tedaviye karar verirseniz tedavim kaç seans sürer. Çanakkale'den gelip gideceğim maddi olarak ödemeler ne kadar tutar bilgi almak istiyoruz. Saygılar selamlar. İyi çalışmalar. 

GENİTAL VE VULVAR VARİSLER

Merhaba hocam. Benim karın içi ve vulvar varis problemim var. Bir çok Dr. gitmemize rağmen kalp damar uzmanları kadın hastalıklarına onlarda genel cerrahi ye yönlendiriyor. Fakat hiçbir sonuç alamıyoruz. 2015 yılında sol kasık bölgeden girerek 5 damarımı yakarak körelttiler. Fakat daha sonra aslında bu ameliyatı olmasam da bir şey değişmeyeceğini. Yanlışlık yaptıklarını belirtiler. Şu an bacaklarımda ağrılar devam ediyor ve uzun süre ayakta kalınca genital bölgemde şişme oluşuyor ve ağrı yapıyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
  

GEBELİK SONRASI VARİS TEDAVİSİ 

23 yaşındayım evliyim, birkaç doktora gittim. 2 doktor "gebelikten önce ameliyat" derken 2 doktor da "gebelik sonrası oluşan hasara bakıp ona göre karar verilmesi yönünde" beni yönlendirdi, "varis çorabı ve daflon kullanmamı, yapılacak bir şey olmadığını, yaşımın çok genç olduğunu ve bunun için yedek damarı kullanmamın ilerde karşılaşacağım bir hastalık durumunda benim için riskli olduğunu" dile getirdiler. Dopler sonucuna göre alt ekstremite venöz rdus:
İnceleme sol ana femoral ven düzeyinde distal krural düzeye kadar yüksek rezolüsyonlu prob ile önce gri skala ardından renkli doppler ve spektral dalga formu analizi ile yapılarak gerçekleştirilmiştir sol ana derin yüzeyel femoral popliteal venlerin kontrolleri normaldir lümen içinde trombüse ait olabilecek görünüm saptanmamıştır prob basısı ve venöz yapılar tamamen komprese olmaktadır venlerin augmentasyon testine cevabı normaldir sol vena safena magna çapı 7.5 mm ölçülmüştür ve safena magna ve safenofemoral bileşkede valsalva ile 3-4 sn süren yetmezlik ile uyumlu reflü akım izlenmektedir krural bölgede cilt altı variköz venler izlenmektedir ana femoral vende valsalva ile 1-2sn süren etmezlik ile uyumlu reflü akım mevcuttur VSP ye açılan variköz venlerde de valsalva ile 2-3sn süren yetmelik ile uyumlu reflü akım mevcutur. VSP çapı 4.7 mm ölçülmüştür krural düzeyde sol anterior ve posterior tipial ven çiftlerinin lümeni normaldir trombüs ile uyumlu görünüm izlenmiştir. Bu durumda ne
yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü bu ayrı görüşlerle kafam karıştı.
Saygılarımla 

VAJİNAL VARİSLERİM BİLE ARTTI

Bacaklarımda orta kalınlıkta ve kılcal şeklinde görünen varislerim var. 5-6 sene önce kılcal olarak başladı ve bu süre zarfında iki tane hamilelik geçirdim. Hamilelik dönemimde çok fazla arttılar hatta vajina üzerinde bile vardı fakat bu geçti. 2. doğumdan 2 ay sonrasına dek varislerimde azalalar oldu fakat hala belirgin şekilde varlar. Bir devlet hastanesine gittim, dr daha ultrason çekmeden "senin ana damarda kaçak var, ameliyat şart" dedi. "Sadece tıkanıklık var mı" diye ultrasona gönderiyorum dedi ve sonrasında "senin kasıktan kesi açıp, toplardamarı bağlayacağım" dedi "diğer tarafları da lazerle tedavi edeceğim" dedi. Ben şu an ne yapmam gerektiğini, ne doğru ne yanlış karıştırdım. Ben de "yeni yöntemlerin olduğunu" söylemiştim, "onlar sende işe yaramaz" dedi. "Endovenöz" diye bir şey duydum, bide devlet hastanelerinde yapılmıyor mu acaba? Hangi seçenek bana uygun olur? 

CEVABIMIZ:

Geçmiş olsun. Eğer varisleriniz İÇVARİS ise, KAPAKLARDA REFLÜ yani KAÇAK varsa yapılan LAZER veya RADYOFREKANS tedavileri sonuçsuz kalır. Bu durumda AYAKTA DOPPLER ile DAMAR HARİTALAMA yapılmalı ve VARİS KAPAKÇIKLARI değerlendirilmelidir. Bu durumda MİKRO CERRAHİ işlemlerle İÇ VARİS tedavi edilmelidir. Çocuk doğduğunda yaklaşık YARIM SAAT süren MİKROCERRAHİ ile bu "tedavisi yok" denen hastalıktan kurtulursunuz. Ameliyat sırasında VAJİNAL VARİSLER DE tedavi edilir. Sağlıcakla

BEBEKLERİMİ KAYBETTİM İÇ VARİSTEN ŞÜPHELENİYORUM

Hocam merhabalar ben 2 yıl üst üste 6 aylıkken bebeklerimi hidrops fetalis nedeniyle kaybettim. Hidrops bebeğin karnında akciğerinde sıvı birikmesi nedeniyle oluşan bir hastalık. 2 bebeğimi de aynı sebepten kaybettim ve psikolojik olarak yıkık bir durumdayım. Çok iyi doktorlara gittim hepsi durumun genetik olduğunu söylediler ama ben bende olan "iç varisten" şüpheleniyorum hocam. Acaba bebeğe kan akışı düzgün gitmediği için mi oluyor bu durum. Kadın doğumcular "alakası yok" dediler ama benim içim içimi yiyor. Geçen yıl doppler çekinmiştim size de göstermek istiyoruz, gerekiyorsa ameliyat bile olurum.

ANKARA'DA VARİS AMELİYATI YAPIYOR MUSUNUZ?

Sayın Hocam
Kız kardeşimde 20 yıl önce geçirilmiş DVT sonrası venöz yetmezlik gelişti. Ayakta çekilen doplerde "sol ana femoral vende, femoral vende,popliteal vende valsalva ile sürekli reflü akım. Solda sefanofemoral bileşke çevresinde çok sayıda kollateral vasküler ven ve bu kollateral venlerin sağda VSM proximaline dökülmesi. Sağda VSM proximalinde reflü akım ve VSM proximaliyle ilişkili cilt altında varikoz ven" çıktı. Hastamıza tedavi öneriniz hakkında bilgi alabilir miyim? Kardeşimde regüle Tip-2 DM mevcut. Ayrıca operasyon önerirseniz operasyonu nerede yaptığınız (Ankara'da operasyon yapıyor musunuz ) hakkında bilgi istirham edeceğim. Saygılarımla, şimdiden teşekkür ediyorum.

DOĞUM SONRASI VARİSLER AZALDI

İki gebeliğim oldu birincisinde hafif varislerim oldu çok önemsemedim, doğumdan sonra varisler azaldı. İkinci bebekliğinde çok fazla oldu ve bir damarda pıhtı oluştu. Enfeksiyon için antibiyotik verdiler ve sonrasında doğumdan 6 hafta sonrasına kadar hibor 7500 kullandım. Doğumdan sonra bir miktar azaldı varislerim ama bu sefer varislerim geçmedi. Bebeğim bir yaşında. İki doktora gittim bulunduğum şehirde. Biri acil ameliyat dedi diğeri ise varis çorabı giy bir sene sonra kontrola gel dedi. Üç noktada iki cevap ve kafam çok karıştı bende hiçbir şey yapmadım. İnternette araştırırken sizi gördüm sizce çok mu ihmal ediyorum? Buradaki doktorlara açıkçası güvenemiyorum. Sizce ameliyat olmalı mıyım ? Öyleyse sizi mutlaka görmek istiyorum.

KASIKLARIMDA AĞRI VAR

Ben 27 yaşında şu anda 3 gebelik yaşıyorum. 10 haftalık sol bacakta diz altında ufak bir kaçak vardı,  "ameliyat" denmişti. Olamadım üstüne hamile kaldım şimdi ise sol bacak genital bölge yakını çok şiddetli ağrı ile mavi damar oluştu. Kadın doğum uzmana kan sulandırıcı vermişti, onu kullanıyorum başka bir şey kullanmıyorum. Şu anda bana uygulanabilecek bir tedavi var mı? "Normal doğum da yapamayacağım" söylendi, oldukça üzüldüm ama ilk defa böyle ağrı gördüm. 3 kere "bıçak saplanır gibi bir ağrı" oldu, çığlık attım. Normal doğum yapmış bir kadın olarak bu ağrı çok şiddetliydi, devamı olur mu? 

Varis İç Varis Venöz Yetmezlik Hastalıkları ve Tedavileri için ayrıntılı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız

Varis hastalığı ve "tedavisi yok, bu hastalıkla yaşamaya alış"  denilen hastaların tedavi sonrası yorumlarını okumak için lütfen tıklayınız

Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'ün özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

İletişim ve Randevu için lütfen tıklayınız   

Yasal Uyarı

Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sorumlu tutulamaz.Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.