https://www.ahmetakgul.com.tr/ Prof. Dr. Ahmet Akgül - VARİS Sorular: İş hayatım beni varis yapıyor...
×

Bilgilendirme

Lack of access rights - File '/images/Hasta_mutluluğu_ve_sonuçlar.png'

SÜREKLİ AYAKTA ÇALIŞIYORUM

40 yaşında ve beş çocuk annesi bir bayanım, işim gereği sürekli ayakta durmak zorundayım, çok miktarda varislerim var ve 2007 ve 2019 yıllarında iki bacaktan da ameliyat olmama rağmen şikayetlerim ve ağrılarım geçmedi.
Psikolojim çok bozuk ve şu an depresyonun limitindeyim hocam.
Fransa da yaşıyorum ve Ağustos ayında İstanbul’da olacağım, yoğun iş programınızda bana bir randevu saati ayırabilmeniz mümkün mü?

Saygılarımla.

BAŞARILARINIZI ÇOK DUYDUM

Gerek internet'ten ve gerekse medyadan çok methinizi duydum. Öğretmenim, malum tahmin ettiğiniz gibi 20 yıldır nerdeyse ayakta çalışıyorum. Yaklaşık 7-8 yıldır da varisler imden şikayetçiyim. Hem sağ hem sol bacağımın her ikisinde de venöz yetmezlik var. İç varis, dış varis, kılcal damar varisi yani tüm varis hastalıkları var. Balıkesir’de yaşıyorum. Bu bölgede beni iyi tedavi edecek bir doktor veya hastane bulamadım. Daha doğrusu güvenemedim. Öğretmen oluşumdan dolayı da rapor al, uzun süre yat, o da sıkıntı. Eğer mümkün ise sömestr tatilinde her iki bacağımın da ameliyat edilerek tedavi edilmesini istiyorum. İstanbul hem uzak hem de kalmak için uygun yerim olmadığından maddi olarak buna imkan sağlayamayacağımı düşünüyorum. Bu bölgelerde sizin AKGÜL tekniği ile varis ve venöz yetmezlik tedavimi yapabilecek bir doktor önerebilir misiniz? (İzmir, Bursa, Balıkesir, Çanakkale veya Ankara) ancak bu şehirlerde zorlanmadan tedavi süresince kalabilirim. Bilgi verirseniz sevinirim. Başarılarınızın devamını diliyorum. Teşekkürler.

 

Hasta mutluluğu ve sonuçlar

TEDAVİ

Hocam merhabalar bende venöz yetmezlik var. Buna bağlı oluşan DVT ve daha önce üç kez akciğer emboli si geçirdim. Hocam şu anda her iki bacağım dada tromboflebite bağlı gelişen açık yara var pansuman yapıyorum antibiyotik kullanıyorum ama bir faydasını görmedim. Hocam benim bu rahatsızlığım genetik 2 kardeşimde daha var bu rahatsızlıktan her birimizde ayrı ayrı değişik ama genel olarak üçümüzün de rahatsızlığı aynı. Size fotoğraf gönderebileceğim bir linkiniz olsaydı şu anki bacaklarımdaki yaraların fotosunu gönderirdim. Bana ve kardeşlerime ömür boyu ilaca mahkumsunuz dediler ve kesin bir tedavisinin olmadığını söylediler hocam. Şayet kesin bir tedavisi var ise sizin de görmenizi ve tedavi etmenizi istiyorum hocam.

İZMİR

İzmir Urla’da yaşıyorum. Bacaklarımda ağrı sebebiyle dahiliye ye gittim. Dobler çekildi, derin venöz yetmezlik teşhisi koyuldu. Doktor doxium adlı bir ilaç verdi. İlk kullanımda acile kaldırıldım, alerji yaptı. Her yerim şişti kızardı. 1 ayda ancak toparladım ve bir daha bir şey yapmadım. Aynı zamanda hipertansiyon hastasıyım, yaşın 53, yedi yıldır menopozdayım.
Sizden randevu almak istiyorum.

VENÖZ YETMEZLİK VE İÇ VARİS

Merhabalar Ahmet hocam. Ben 22 yaşındayım. Yaklaşık iki yıldır venöz yetmezliğinden müzdaribim. Gittiğim değişik hastaneler ve görüştüğüm birçok doktor gördüğüm ilaç tedavileri ve bitkisel tedavi hiçbiri iyi yönden bir gelişme göstermedi. Yaşım çok erken ve bu hastalık hem ağrı hemde aşırı şişkinlik yapıyor. Estetik açıdan çok kötü görünüyor ve psikolojik açıdan da çok aşırı etkilenmeme sebep oldu araştırmam sonucu size rastladım ve bir umut dedim. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

İŞTE BU DEDİM

Merhaba “tedavisi yok” deyip bir çorap bir daflon ilaçla döndüm hastanelerden. Balık restoran aşçısıyım, yıllardır ayakta çalışıyorum ve babamdan aşçı olduğu için midir aynı şikayetleri yaşadı. Damar hastalığı genetik te olabiliyormuş. Kısacası Ahmet hocayı internette araştırırken gördüm çok mutlu oldum. Yorumları da okuyunca “işte bu” dedim ve kapınızı çalıyorum. Babama da yardımcı olursanız çok mutlu olacağım, teşekkürler şimdiden.

İSTANBUL’DA İSENİZ GELEBİLİRİM

Öğretmenlik yıllarımda ayakta durmak nedeniyle varisler oluştu. Ayakta kaldığımda ağrı oluyor, masaj yaptırınca ağrı geçiyor. Damarları yok etmeden kapakçıkları düzelterek tedavi ettiğinizi okudum. Ben Denizli’de oturuyorum. Muayene ve tedavi için adresiniz ile birlikte randevu almak istiyorum. Tedavi merkeziniz İstanbul’da ise gelebilirim. Kartal ve Kağıthane’de kalacak yerim var. Teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim.

SOĞUK SU İLE RAHATLIYOR

Dizden aşağıda ataklarımda ağrı, şişme var. Venoz yetmezlik denildi yapılacak bir şey olmadığı söylendi. Ağrı ile yaşamaya alışmaya çalışıyorum ama özellikle gece 15 dakika bir soğuk su tutarsam biraz rahatlıyor en fazla 5 dakika biraz fazla ayakta durursam o gece tamamen kabus sizin videolarınızı izledim 38 yaşındayım. Ağrılarım sadece gece değil sadece dikkatimi çeken tek bacakta oluyor genelde ağrı ve sanki güneşte kalmış gibi yanma hissediyorum ve bileklerinde şişme ve çok gerilme ayak bileklerimde deri sanki çok incelmiş gibi hangi hastanede bulunuyorsunuz ayrıca dışta varis görünüm az ne yapmam gerekiyor beni bilgilendirirseniz sevinirim teşekkür ederim.

AMELİYAT SONRASI

Hocam merhaba. Ben 2.5 yıl önce sol bacaktan varis ameliyatı oldum. O zaman iki bacakta da olduğu söylendi ancak sağ bacakta ki damar ileride lazım olur diye almadılar. Biraz rahatladım o zamanlar ama şimdi şikayetlerim arttı hatta daha kötü oldu sanki. Devlet Hastanesi'nde doktora gittim. Ultrason sonucu ameliyat olduğum bacakta tekrar varis oluşmuş ve ameliyat dediler. Ancak sağ bacakta varis Yok dendi. Ayrıca 12 yıldır ayakta çalışıyorum ve bacaklarım ve ayaklarım gün içinde özellikle diz altından ayaklarım dahil sürekli sızlıyor ve alev alev yanıyor. Bacaklarım oldukça kalın ve uzun bilekli çorap giyince izi çıkıyor yani ödem var. Fakat muayene olduğum doktor bu şikayetlerin varisle alakası yok diyor. Bende meslek hastanesine gittim ayakta izin süre çalışamaz raporu istedim. Ön rapor verdiler kurul raporu bekliyorum. Bu raporla işten haklı fesihle çıkacağım. Bu durum için sizin yorumunuz nedir. Ameliyat olmalıyım. Normal yüzeysel ultrason iç varisi bulamamış olabilir mi?

BACAKLARDA YANMA

Merhabalar hocam, Uzun zamandır sayfanızı takip ediyorum. Artık gerçekten varisten çok yorulmuş bir durumdayım. 26 yaşındayım 2 yıl önce venöz kapakçık problemi olduğunu söylediler. İlaç kullandım ve bacaklarımdan iğne tedavisi oldum. Hiçbir şekilde ne görüntüsü ne ağrısı geçti. Aksine sağ bacağımın damarı şuan dışarda gibi şiş. Her geçen gün daha da morluklar artıyor ve artık doğru düzgün ayaklarımın üstüne basamıyorum ağrım olduğu zaman. Ne bayır çıkabiliyorum, ne uzun uzun yürüyebiliyorum. Bacaklarımda yanma, kaşınma ve çekilme oluyor bu da beni rahatsız ediyor artık. Geçenler de bir özel hastaneye gittim doktor böyle bacağı ilk defa gördüğünü söyledi. Tedavi uygulandığı halde bu şekilde olması normal değil. Renkli dopler çekilip iç damara bakılması gerektiğini söyledi. Akciğere pıhtı atma ihtimali olabilir dedi ve buda beni çok korkuttu. Nasıl bir tedavi uygulaması yapıyorsunuz bana nasıl yardımcı olabilirsiniz? Allah rızası için sizden bilgi bekliyorum. Yeriniz tam olarak nerededir?

MUAYENE OLMAK

Merhaba Ahmet bey, sizden bir randevu alıp muayene olmak istiyorum İzmit’te ikamet ediyorum. Eminim gün içinde bu şekilde yüzlerce masaj alıyorsunuzdur. Denk gelir misiniz, okur musunuz bilemiyorum ama ben yinede şansımı denemek istedim. Bende venöz yetmezlik var. 1,5 yıl önce sağ bacağımdan iki defa ameliyat oldum. Önce diz arkasından küçük bir kesi açılarak damar kesip bağlandı. Sonrasında şikayetlerim devam edince ikinci ameliyatı oldum, bu seferde damarı kapattılar. Bu arada da skleroterapi tedavileri oldum fakat şikayetlerim geçmiyor.

VENÖZ YETMEZLİĞE BAĞLI ŞİŞLİK

Muğla Bodrum’da yaşıyorum. Sol bacağımda varis artı derin venöz yetmezlik mevcut. Yüzeysel toplar damarı 2013 yılında lazerle kapattılar şuan derin venöz yetmezliğe bağlı şişlik ve bilek bölgesinde renk değişikliği mevcut artı 4 yıl önce sağ bacakta dvt gelişti. Dvt teşhisi konuluncaya kadar yaklaşık 35 gün geçmişti taşlaşmış vaziyette anjio aspirasyon yöntemiyle pıhtılar temizlendi fakat derin venöz yetmezlik kapakçık bozukluğu mevcut artı ödem ve şişlik var. Varis çorabı kullanıyorum xarelto kullanıyorum artı faktör v laiden mutasyonu genetiğim var. Bu durumda ne yapabilirsiniz, yardımcı olursanız sevinirim, iyi çalışmalar hocam.

AĞRI

Kız kardeşimde her iki bacakta venöz yetmezlik var. Her iki bacakta popliteal venden distale intramusküler alana yansıyan grade 2 venöz yetmezlik ve sağ bacakta büyük safen ven sistem grade 2 venöz yetmezliği mevcut. Bacaklarında şişme ve ağrı oluyor hocam. Varis çorabı giyiyor şuan. Yaşı 27 hakimlik yapıyor.1.60 boyunda 78 kg civarında .varis çorabını kullanmak istemiyor artık hocam. mümkünse köklü bir tedavisi istiyor. Bu konuda ne yapabiliriz hocam. Mümkünse ameliyatla düzelir derseniz size randevu alıp gelmek istiyoruz. Yardımcı olursanız çok sevinirim hocam. Mümkünse iletişim için telefon gönderebilir misiniz? İyi günler diliyorum.

BACAKLARIMDA KOMPLE VARİS VAR

2 bacağımda komple varis bulunmakta. Şekil itibariyle kıvrımlı ve yeşil renkteler. Şiddetli ağrı ve kramplar oluşmakta, yürümekte hareket etmekte zorluk yaşıyorum. Bursa’da ikamet ediyorum. 1 aylık evliyim ve mağazada sürekli ayakta çalışıyorum. Eşimle birlikte sizinle görüşmek istiyoruz.

ARAŞTIRDIĞIMDA OLAYIN CİDDİYETİNİ ANLADIM

Hocam merhabalar,
39 yaşındayım, özellikle son zamanlarda varislerim ciddi bir şekilde arttı ve ağrılar başladı. Öğretmenim ve meslekten dolayı ayakta durmam gün geçtikçe dayanılmaz oluyor. Şu an size yazarken sağ bacağımda varislerden kaynaklı müthiş bir ağrı hissediyorum.
Varisle ilgili daha önce herhangi bir doktora gitmedim ama son zamanlarda araştırdığımda olayın ciddiyetini anladım ve artık tedavi olmam gerektiğine karar verdim.

ACİL MUAYENE

Varis tedavisi için muayenehanenizi aradım. Sağ olsun asistanınız yardımcı olmaya çalışacağını söyledi ancak belki onun müdahale edemeyeceği sizin inisiyatif alanlarınız vardır diye sizi de rahatsız ettim. Bacağımda var olan ve ağrısı ile rahatsız ve tedirgin eden varisin tedavisi için hem zaman bulmakta zorlanıyorum hem de gittiğim hekimleri pek gönüllü bulamıyorum. Şimdi zamansal sıkışıklık nedeniyle şahsınızı rahatsız etmem de bir 10 gün boşluk bulabilmemden mütevellit. Çünkü görevde iken hem devamlı basınç değişikliğine hem de hareketsiz bir yaşama maruz kalıyoruz. Temponun yoğunluğu da hesaba katılırsa, tedavi sonrası gereklilikleri sağlamam görevde iken zor olacaktır. Öte yandan olası komplikasyon risklerinin de artacağını tahmin ediyorum. Velhasılı kelam, şu evde olduğum 1 hafta içinde beni tedavi etme ihtimaliniz var mıdır? Müteşekkir olurum.

MESLEĞİM GEREĞİ AYAKTA DURUYORUM

Genetik olarak varise olan yatkınlığım, iki doğum ve meslek gereği ayakta kalmak nedeniyle özellikle görüntü olarak varislerim çok rahatsız edici boyutlara ulaştı. 33 yaşındayım. Daha önce devlet hastanesinde bir kaç seans köpük tedavisi gördüm ama pek etkili olmadı. Uygun bir zamanda muayene olarak tedavi için neler gerektiği konusunda hocamızın görüşlerini almak isterim.

ÖRÜMCEK AĞI ŞEKLİNDE AĞRILAR VAR

Yurt dışında hemşire olarak çalışıyorum, kısa süre kortizon kullandım sonrasında şikayetlerim arttı, yaşam kalitem düştü. Ağrılarım var. Dışta görünen örümcek ağı şeklinde ama topuğumda ağrı var. Belim ağrıyor. Yerinde duramıyorum. Damar doktorum İsviçreli, 4 dakika baktı “iyi” dedi. Ama neden benim ağrılarım bu kadar çok?

MASA BAŞINDA OTURDUĞUM İÇİN VARİS OLDUM

MERHABA HOCAM BEN 21 YAŞINDA İZMİR DE İKAMET EDEN VE DÜZENLİ MASA BAŞINDA ÇALIŞAN Bİ BİREYİM. SOL AYAĞIMDA VARİS ÇIKTI BENİ ÇOK RAHATSIZ EDİYO. DOKTORA GİTTİM KESİN ÇÖZÜM İÇİN AMELİYET OLMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİLER. KASIKTAN 3 CM AYAK BİLEĞİNDEN 1.5 CM LİK KESİKLERLE DAMARIN ORADAN ALINCAGINI SÖYLEDİLER. DOKTORUM UZMAN PROF. OLAN BASKA Bİ DOKTORUN BAKMASINI DOOPLERİNİ ONLARIN DA ÇEKİP TEKRARDAN YORUMLANMASINI DAHA İYİ GÖRDÜLER. DOOPLER DEN ÇIKAN SONUCU SÖYLÜYORUM. ALT EKSTREMITE VENÖZ SISTEM, TEK TARAFLI.SOL ANA DERİN YÜZEYEL FEMORAL VENLER İLE POPLİTEAL VENLERİN PASAJI PROB BASISI İLE VENÖZ KOMPRESSE OLMAKTADIR. YAPILAN RENK VE SPEKTRAL İNCELEMEDE SÖZ KONUSU VENLERİN AKIM SPEKTRUMLARI NORMAL FAZİK KAREKTERDEDİR. AUGMENTASYON CEVAPLARI TAMDIR. VALSALYA İLE SOL VSM DE BELİRGİN REFLÜ İZLENMİŞTİR. VSM ÇAPI PROKSİMALDE 8mm BOYUTUNDA OLUP DAHA DİSTAL PROKSİMALDELÜMENDE AKIM YAVAŞLAMASI İZLENMİS ÇAPI 14mm ÖLÇÜLMÜŞTÜR. KRURİS PROKSİMALDE 1cm DİR. KRURİS YÜZEYEL VENLERDE DİLATASYON İZLENDİ. HOCAM OKUYUP ZAMAN AYIRDIĞINIZ İÇİN SİZLERE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. BU KONUDA BANA YARDIMCI OLMANIZI ÇOK İSTİYORUM. KENDİNİZE İYİ BAKIN İYİ ÇALIŞMALAR

img_1150_1.jpg


LAZER DAMAR KAPATMA

Çektirdiğim sol ayak ultrasonda;
"Safenofemoral bileşke açıktır.,Erekt pozisyonda safen ven çapı 7,5mm artmıştır. Augmentasyon ile grade IV geriye reflü izlendi.
Kruris anteromedialinde ayak bileğine 12cm uzaklıkta, posteromedialde diz eklemi komşuluğunda ve ayak bileğine 14 cm uzaklıkta dilate perforan venler izlenmektedir. Kruris-uyluk distal kesiminde safena magnaya ve perforan venler drene çok sayıda variköz venöz yapı mevcuttur" yazmaktadır. Normal olarak yorumlanan yerleri yazmadım. Bu durum ile ilgili olarak nasıl bir yol izlemeliyim? Bana "bu ana damarın lazerle kapatılması" söyleniyor. Size muayene olmak istiyorum.

SANKİ BACAĞIMDAN DAMARI ÇEKİYORLAR

Merhaba Hocam .

Yaklaşık 3 yıl önce bacaklarımda varisleri oluşma başladı ilk başlarda görüntü olarak rahatsız ediyordu. Geçen sene ağrılar artınca Devlet hastanesine gittim ve doppler çekildi.  Bir sorun olmadığı görüntü rahatsızlıkları için sikloterapi  ve lazer ile işlem uyguladılar.  Bu sene varisler dağıldı bacağıma.  Gene gittim doppler çektiler gene bi sorun olmadığını  görüntüler için sikloterapi yapılması gerektiğini varis çorabı giymem grektigini söylediler.

Ben ağrılardan ve görüntüden şikayetçiyim.  Hem ağrılarından kurtulmak hemde görüntünün iyileşmesini istiyorum . Gün sonu damar çekiyor sanki bacağımdan.  Soğuk uygulama ve soğuk su ile rahatlıyorum.  Masaj yapıyorum.  Sizinle tanışıp bu hastalığima çare olmanızı istiyorum . Nasıl ulaşırım size. Yardımlarınızi rica ederim. 

ASKERDEYKEN BACAĞIMDA VARİS ÇIKTI

Hocam 5 sene önce askerde bacağımda varis çıktı bir iki yere gittim pek bilgim olmadığı için güvenemedim şu sıralar biraz olsun rahatsızlık veriyor ve ne şekilde tedavi edileceği hakkında pek bilgim yok . Köpük tedavisini araştırdım ancak şu ana kadar ağrı hissetmediğim için üstüne düşmedim. ilgilenirseniz sevinirim

ÖĞRETMENİM VE VARİSİM OLDU

Sayin yetkili
34 yaşındayım ve ogretmenim... tahmin edeceğiniz gibi bacaklarda oluşan varis lerden ötürü sizinle iletisime geçmek istedim. Kutahyada ikamet etmekteyim görevim icabı. Dün ..... hastanesinde yapılan muayene sonucunda (ultrason) 1.7sn geri akim hizi tespit edilmiştir. Dr bey de bir ilaç ve varis çorabı vermiştir. Tabi bu da ister istemez bu hastalığın tedavisinde sıkıntılar yaratacaktır. Aslen izmirliyim. İzmirde bulunan .... tedavisini yapıyor. Fakat internette makale ve yorumlara göz attığımda sizlere mail atmak istedim. Ekde ultrason raporunu da yolluyorum. Eğer inceleme fırsatıniz olup geri dönüş yaparsanız çok sevinirim. Sizlerden gelen cevaba göre tedavi sürecimi sizinle degerlendirmek istiyorum. İyi çalışmalar.

AŞÇILIK MESLEĞİ BENİ VARİS YAPIYOR

Merhabalar sayın hocam. Varis rahatsızlığım için eğer sizin için uygunsa sizin yardımınıza ihtiyacım var. Bundan birkaç yıl önce ... Eğitim ve Araştırma hastanesinden sizin randevunuz ile muayene oldum ve ameliyat olmam gerektiği söylendi. Ancak ben sizin ile iletişime geçmek istedim ameliyat konusunda fakat o dönem bazı sebeplerden ve işim gereği çalışmaya devam etmem gerektiğinden dolayı sizin randevunuzu alamadım. Ancak şimdi ne olursa olsun daha da ilerlemiş bu varislerimden kurtulmam gerek ve bunu da sizin yardımlarınız ile sizde tedavi görmek istiyorum. Bunun için ... hastanesinden sizden randevu alamadığım için başka bir doktorumuzdan randevu aldım ama sizden hastane aracılığı ile nasıl randevu alabilirim. Lütfen bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz? İki çocuğum var ve daha fazla rahatsızlanmadan aşçılık mesleğime devam etmek istiyorum. Mesleğimi çok seviyorum ama ne yazık ki bu meslekte uzun süre ayakta kalmaktan bu rahatsızlık ile karşı karşıya

kaldım. O neden ile sizden tekrar size ulaşmak için yardımlarınızı rica ediyorum. İlginiz için şimdiden çok teşekkürler.  Bütün hastalarınıza Allah şifalar versin inşallah.  İyi çalışmalar dilerim. 

ALICI ÇÖZÜM

Doktor bey iyi günler. Ben Aydın'dan ulaşıyorum size. 32 yaşındayım. Ultrason sonucuma göre;
Sol alt ektremite venöz rdus
Sol ana femoral yüzeyel femoral derin femoral popliteal venlerde akım izlenmiş olup komprese edilebilmektedir.
Vsm lümeninde akım mevcuttur. Safenofemoral bileşkede 6 sn üstü reflü akım izlendi.
Vsm cfv de 1 sn lik reflü akımı izlendi.
Safenofemoral bileşkeye açılan aksesuar vsm ile uyumlu görünüm izlendi. Aksesuar vsm de 6 sn üstü reflü akımı izlendi.
Erekt pozisyonda aksesuar vsm çapı 9 mm dir.
Tromboz bulgusu saptanmadı.
Erekt pozisyonda vsm çapı 5.6 mm dir.
Erekt pozisyonda vsp çapı 2 mm dir.
( sağ bacağımda da benzer bir sonuç çıktı ultrasonda. Ayrıca dışa da taşmış varis oluşumları var.) Aydın’daki doktorum ameliyat olamayacak derecede kötü olduğunu söyledi. Devamlı doxium 500 mg kullanmamı söyledi. Ben ise kalıcı olarak bu durumdan kurtulmak istiyorum. Bacaklarımda zaman zaman kasıktan vuran ağrıyla karşılaşıyorum . ameliyat ile kalıcı çözüme ve sağlığıma kavuşabilir miyim?

DİZ ARKASI VARİS

Merhaba hocam. Yaklaşık 2-3 senedir önce popliteal fossada yüzeyel varislerim mevcut. Daha önce ultrasona yapıldı fakat yatarken ve gelişigüzel yapıldığı için sonucuna güvenemedim. Size muayene olmak hakkıyla doppler çekinmek ve değerli görüşlerinizi almak ve de tedavi olmak istiyorum. Fizyoterapistim. Mümkün olduğu kadar kendimi koruyorum ve egzersiz yapıyorum ama bunlar sadece ilerlemeyi yavaşlatıyor tabi ki. Size nasıl ulaşabilirim, nasıl muayene olabilirim. Yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim. İyi günler.

GENETİK YATKINLIK

Merhabalar
Genetik Venöz yetmezliğe sahibim
İzmit’te yaşıyorum.
İstanbul’a gelmeden önce tedavi ücretleri hakkında bilgi alabilir miyim?
İyi çalışmalar.

GRADE 4

Sol bacağımda grade 4 venöz yetmezlik var ve pakeler gün geçtikçe artıyor ameliyattan korkuyorum ameliyattan sonra tekrar etmesinden korkuyorum tedavi yöntemleri var ama hangisi ile tekrarlamayacak bir durum olabilir ? Sgk geçerli mi?

SÜREKLİ AYAKTAYIM

Merhaba sayın hocam. 25 yaşındayım. 8 yıl önce hemşire olarak atanıp ve halen çalışmaktayım. İşim gereği sürekli ayaktayım. 2 ay önce bacak ağrısı şikayetiyle kalp damar cerrahisi ne başvurdum ve dopler çektirdim. Ultrason sonucum sağ bacak kasıktan itibaren, sol bacak ise dizden itibaren venöz yetmezlik tanısı konuldu ve bu damarların alınması için ameliyat denildi. Bu ultrason sonucu da şöyle ki 6.1 mm çapında. Bu sonuçla ikinci bir doktora gittim o ise orta basınçlı varis çorabı kullanmamı söyledi. Aldım ve kullanıyorum. Başka bir hastaneden alanında tanındık ve oldukça başarılı bi doktora gittim o ise doplerli ultrasonun tekrarını istedi ve çekildim. Çıkan sonuç ise 4.9 mm, bu doktor ise ameliyatlık olmadığımı ve varis çorabı giymemi söyledi bu sonuca bakarak. İlk ultrason ile ikinci ultrasonun aralarında sadece 2 haftalık bir süreç var!!! Sayın hocam sizin de görüş ve önerilerinizi almak istiyorum. Bacaklarımın ağrısının geçmesi ve iç varis tedavisi hakkında neler yapabiliriz öğrenebilir miyim?

SİNİR BLOKAJI

Merhaba hocam bana venöz yetmezlik teşhisi kondu. İki bacaktan da radyofrekansla ameliyat dendi. Damar genişliği maksimum 5,5 mm ken benim ki 11 mm miş. Bacağımda renk değişikliği de var. Ben 5 yıldır bacağımdaki kırıktan sonra ağrı tedavisi gördüm. Sempatik sinir blokajı da oldum. Sıkıntılarım hat safhada randevu ve ödemeyle ilgili bilgi alabilir miyim?

KRONİK VENÖZ YETMEZLİK

Merhaba Hocam. Defalarca doktora gitmem sonucu nihayet Hastanesi'nde çekilen ultrason sonucu Kronik Venöz Yetmezlik teşhisi kondu Daflon 500 isimli bir ilaç kullanıyorum yaklaşık 6 aydır. Ancak ağrılarımda hiçbir azalma olmadı. Varis çorabı ya da ameliyat konusunda sizden bilgi alabilir miyim acaba?

LAZERİ ÖNERDİLER

Merhaba doktor bey. Annemde venöz yetmezliği var, hastanelere gittik ultrason çektiler ve venöz yetmezliği var dediler ama bacağında hiç damar görünmüyor, sanırım iç varis. Lazeri önerdiler, diğer türlü ameliyat ağrılı olur dediler. Araştırırken sizin sayfanızı gördüm. Annemi tedavi ettirmek istiyorum çok acı çekiyor artık çekmesin istiyorum. Yeriniz adresiniz neresi ve sizinle nasıl iletişime geçip randevu alabilirim, bilgi verirseniz çok sevinirim

PIHTI SONRASI VENÖZ YETMEZLİK

Hocam öncelikle iyi günler dilerim. Benim hastalığım 2009 da akciğere pıhtı atmasıyla başladı.15 gün kadar tedavi gördükten sonra taburcu oldum. Daha sonra kalp damar doktoruna gittim muayene oldum doplör çektirdi ve iç varis olduğunu kapakçıklarda kaçak olduğunu kısacası venöz yetmezlik olduğunu söyledi bana varis çorabı ve kan sulandırıcı ve daflon ilacı verdi. Daha sonra gittiğim diğer doktorlarca aynı şeyi uyguladı ve bu hastalığın çaresi şu an da yok böyle yaşamaya devam et dediler. Yıl 2015 de damarlar tıkandı ve bacaktan anjiyo oldum. 10 yıldır bu h yıldır bu hastalıkla uğraşıyorum .son bir aydır dış varisler olmaya başladı. Şu anda ayağımın iç kısmı mor bir şekilde ve yara var. Yürümekte zorlanıyorum hocam bu hastalığın tedavisi var mı, yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler kolay gelsin,

GERİ AKIM VE REFLÜ

Sağ bacağında bir süre oturduğum zaman uyuşma olmaktaydı.
Dopler yaptırdım. Sağ bacakta 2.2 saniye geri akim. Sol bacakta valsalva boyunca, uzun sureli geri akim olduğu yazmakta. Aynı zamanda yine her iki bacakta da vena yetmezlik bulunmaktadır. Artık psikoloji midir bilemiyorum, her iki bacağında da uyuşma, huzursuzluk kaşınma olmaya başladı. Ayaklarımı yükseğe koyduğumda da pek değişiklik olmuyor.
Ankara’dan kontroller için gelmek istiyorum.

DAMARLARDA GENİŞLEME

Merhaba 60 yaşında annemin dobler sonucu sol vsm bileşke düzeyinden iki dala ayrılıp yüzeyel seyir gösteren 5.1 mm ölçülmüştür. Yüzeyel dalda valsalva manevrası ile grade 4 reflü akım mevcuttur. Sag vsm en geniş yerinde 4.8mm.sağ vsp 7.8 ile geniştir düşük hızlı grade 4 akım mevcuttur. Sol vsp çapı normaldir. Sonuç olarak doktor ameliyat dedi. Kasıktan girilip yapılacak denildi. Kaldık başka yöntemlerden de bahsediliyor. Sizin görüşünüz ne olur? İstanbul dışındayız, size gelmek istersek muayene ücretini ve yapılacak bir müdahalenin ücreti ne olabilir? Belki bu dobler sonucu ile net bir şey söyleyemezsiniz ama ortalama bir fiyat söylerseniz sevinirim bu tarz müdahaleler fiyatla ilgili hiçbir fikir yürütemedim şimdiden teşekkür ederim.

ESKİŞEHİR'DE VARİS AMELİYATI

Lafa nerden başlasam bilemedim konu ayağımdaki varisler. Ben Eskişehir'de  yaşıyorum, nisandan bu yana her iki bacaklarımda damarlar belirginleşmeye başladı. Yaklaşık 2 ay önce doktora gittim ultrason sonucunda sol safena ven çapı 7 mm, sağ sefana çapı ise 5 mm olduğu görünmekte. Bu durumda gittiğim kalp damar cerrahisi sol bacağım için "ameliyattan başka çözüm olmadığını" söyledi. Size yazmamdaki amacım sizin bu durumdaki bir hasta için söyleyebileceklerinizi merak ederek tavsiyenizi almak istedim. Kıymetli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.  

CEVABIMIZ:

Hastamız çok genç ama yine de varisleri mevcut ve bundan rahatsızlık duyuyor. Bu arada varis tedavisinde en iyi doktoru  arıyor. 

Bu kadar genç yaşta varislerin ortaya çıkması için hastanın özellikle ailesinde varis olması ve bunun genetik geçmesinden şüpheleniriz. Peki ailesinde varisi olan herkes varis mi olur?

Hayır ama risk fazladır. 

Bu hastamızın altyapısında varis riski var ve ayrıca kendisi de varis oluşmasını artırıyor, nasıl mı?

Düzenli olarak masa başında oturarak. Niye?

Öncelikle şunu bilelim. İnsan vücudundaki kan dolaşımı yürüyen insana göre düzenlenmiştir. Yani bacaklardaki kanın kalbe ve akciğere dönmesini sağlayan en önemli motor güç dizden aşağı yopuklara uzanan baldır kasıdır. Bu kasın çalışması gerekir, masa başında vaktini geçiren kişiler eğer günde 1 saat kadar düz yolda terleyecek düzeyde aktif yürüyüş yapmazlarsa, bacak dolaşımı zorlanır ve kan bacakta birikir. Ayrıca masa başında oturan bir kişinin dizleri açı yapar, zaten bacaktaki kan yukarı çıkmakta zorlanırken birde diz düzeyinde bir açı ile karşılaşır ve yukarı geçişi zorlanır ve bacakta birikir. Yani 2 nedenden ötürü kan bacakta göllenir. Sonuç, evet, varistir.

Varis İç Varis Venöz Yetmezlik Hastalıkları ve Tedavileri için ayrıntılı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız

Varis hastalığı ve "tedavisi yok, bu hastalıkla yaşamaya alış"  denilen hastaların tedavi sonrası yorumlarını okumak için lütfen tıklayınız

Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'ün özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

İletişim ve Randevu için lütfen tıklayınız   

Yasal Uyarı

Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sorumlu tutulamaz.Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.