https://www.ahmetakgul.com.tr/ Prof. Dr. Ahmet Akgül - LİPODEM Sorular: Yağlanma artışı mı, Lenfödem mi...

UZUN SÜREDİR DİYET YAPIYORUM AMA KOLLAR VE BACAKTA YAĞLANMALAR DEVAM EDİYOR

33 yaşındayım kol ve bacaklarda oluşan yağlanmalar var. Çok uzun süreli ve ağır diyetler yapıyorum ancak bacak ve kollar sanki bana ait değil. 1.60cm boyunda 69 kiloyum artık psikolojim bozuldu, sosyal hayatımı çok etkili. Yapılacak ameliyat beni çok korkutuyor. Denizli’de yaşıyorum, bir kaç seanslık bir çözümü yöntemi var mı?

Uyanırken Kollarımın Her İkisinde Uyuşma İle Uyanıyorum

Hocam merhaba,
39 yaşındayım ve ağrılı migren hastasıyım. 2 sene önce fibromiyalji teşhisi kondu, 2 yıllık antidepresan ve sibelium tedavisi gördüm. Şuan ataklar anında kullandığım relpax adli migren ağrısı ilacın dışında bir ilaç kullanmıyorum. Uykudan uyanırken kollarımın her ikisinde uyuşma ile uyanıyorum. Durup dururken ayağımda karıncalanma ve kol ağrıları yaşıyorum, artık psikolojim bozulmaya başladı. Kol ağılarından ve uyuşmalarımdan nasıl kurtulabilirim. Lütfen yardımcı olun

Sizin Bize De Umut Olmanızı Ümit Ediyoruz

Merhabalar,
İki yıldır Muğla da olan birisi olarak bir sene önce de daha huzurlu bir hayat sürmeleri için anne babamı Ankara’dan Muğla ya getirdim. Ancak şu an 64 yaşında olan babamın, gelmeden bir süre önce hafif düzeyde başlayan ağrıları şu an hayatını son derece olumsuz etkileyerek uyutmayan nefes aldırmayan ve yaşam sevincinden soyutlayan bir hal aldı. İlk başta vücutta yüksek oranda çıkan enfeksiyon sonrası antibiyotik tedavi ile başladık. Ardından vücudun kendi kendine enfeksiyon oluşturduğu, bu durumun ürolojik de olabileceği söylenirken kesin bir tanı ve tedavi yöntemi sunulmadı. Babam şu an ağrıları sadece bastırmaya çalışarak hayatına devam etmeye çalışıyor. İnternette araştırma yaparken sizin sayfanıza rastladım inceleme fırsatı buldum, tedavi edilen hastaların yorumlarını okurken içimde bir ümit yeşerdi. Muğla’da ikamet ediyoruz ama sizin bize de Umut olmanızı Ümit ediyoruz.

Kökten Çözmek İstiyorum

Merhaba, iyi çalışmalar. Uzun zamandır kabızlık problemi yaşıyorum, lifli gıda, su tüketimim ve egzersizlerimde olduğu halde. Artık bu durumu kökten çözmek istiyorum, internette konuyla ilgili araştırma yaparken karşıma çıktınız. Randevu nasıl alabilirim? Toplamda kaç seans gelmem gerekiyor? Ücret nedir? Adresiniz nerede? Sağlıklı günler, iyi çalışmalar.

Hayatımdan Artık Zevk Alamamaya Başladım

Selamlar, hastalığım fibromiyalji bu hastalığı yaklaşık olarak 6 yıldır çekiyorum ve hayatımdan artık zevk alamamaya başladım. Her gece yatarken hasta olmamak için dua ediyorum. İnternette dolaşırken size denk geldim. Bana yardımcı olabileceğinizi düşündüm ve yazmaya karar verdim. Telefon numaranızı bulamadım, âmâ bu mesaja bir geri dönüş sağlar ve beni tedavi etmeyi kabul ederseniz çok mutlu olurum saygılarımla. İyi akşamlar.

Doktorlarım Bu Duruma Alış Diyor

Çok zor durumdayım lütfen bana geri dönüş yapar mısınız? 2 yıldır ayda bir kere bile çıkamıyorum tuvalete doktorlarım bu duruma alış diyor. Anlatamıyorum sizden haber bekliyorum lütfen geri dönüş yapar misiniz?

Yeşil Reçeteli İlaçlar Kullanıyor

Hocam iyi çalışmalar eşimin dizlerinde aşırı derecede ağrı ve yanma şikâyeti var. Biz Sivas merkezde ikametgâh etmekteyiz. Gittiğimiz doktorlar kas romatizması dediler ve yeşil reçeteli ilaçlar kullanıyor eşim, ama hiçbir fayda görmedi size nasıl randevu alıp muayene ettirebiliriz. İyi çalışmalar.

Topuk Dikeni Diye Başlayıp Giderek Dayanılmaz

Son yıllarda giderek topuk dikeni diye başlayıp giderek dayanılmaz olmaya başlayan ayak yanması şikâyeti üzerine yapmadığım test gitmediğim poliklinik kalmadı, ve sonuç olarak bir çözüme varamadık geceleri yanma ağrılardan uyuyamıyorum yaşam kalitem uyku düzenim alt üst oldu. Kullandığım ilaçların bir faydasını görmemekle birlikte içmeye devam ediyorum bir umut lütfen bana yardımcı olun ve beni bu ağrılardan kurtarın.

Ruh Sağlığım İyi Değil

Hocam ben kendimin fibromiyalji hastası olduğumu düşünüyorum. Kronik yorgunluk, denge problemi, baş dönmesi, ense bandı ve boyun ve sırt bölgemde sanki dayak yemiş gibi bir halim var sinir sistemim sanki çökmüş. Ayaktayken ağaç dalındaymış gibi sendeliyorum. Ruh sağlığım iyi değil. Araştırdım bana tedavi konusunda en mantıklı siz geldiniz. Yardımcı olursanız sevinirim . Hoşçakalın.

Yumuşak Doku Kanseri Olabilir Mi?

Hocam kolay gelsin bir sorum olacaktı, sol bacağımda 5 aydır hiç geçmeyen bir ağrım var gece gündüz demeden ağrı oluyor diz kapağımın arkasında şişlik var yapısı yumuşak. 3 ay önce de ağrım olduğunda mr çektim doktorlar baktı her hangi sorun tok dedi sadece eklemlerde yıpranma var dedi buz uyguladım geçmedi. Son 3 haftadır aşırı ağrım var uyutmuyor ve şişlik var tekrar mr çekeceğim ve yaptığım kan testlerinde rh değerim 20 çıktı sizce ne olabilir. Randevu almak istiyorum, yumuşak doku kanseri olabilir mi acaba yardımcı olabilir misiniz teşekkürler.

Dizim Kırık Bir Şekilde Oturduğumda

Ahmet Bey merhaba,

Pandemi sürecinde evden çalışmaya başlayan bir bilgisayar mühendisiyim. Yaklaşık 1 senedir sağ bacağımın uyluk bölümünde bir yanma şikayetim var. Hiçbir şekilde bir koltuğa, sandalyeye 1 saatten fazla oturamıyorum. Normal çalışma pozisyonunda yanmalar giderek artıyor bir noktadan sonra çekilmez bir hal alıyor ve normale dönmesi günler sürebiliyor. En rahat bulunduğum pozisyon ayakta durmak veya yüz üstü yatmak. Dizim kırık bir şekilde oturduğumda, kasıklardan uyluğa, oradan da ayağımın altındaki damarlara kadar bir yanma hissi oluyor. (alt baldırda bir yanma yok)

Bu Hayat Boyu Çekilebilecek Cinsten Bir Problem De Değil

Konuyla ilgili olarak önce Beyin ve Sinir Cerrahisi, Nöröloji ve sonrasında da yakın zamanda Kalp ve Damar bölümlerine gittim. Omur ile ilgili yapılan MR'larda bir problem görülmediği gibi, detaylı iki MRG'de de herhangi bir sinir sıkışmasına rastlanamadı. Kalp ve damar cerrahisi bölümü ise yaptığı Doppler Ultrasyonda damarlarda herhangi bir sıkıntı tespit edemedi. Açıkçası tüm doktorlar harikasın hiçbir sıkıntın yok diyor ama ben hayatıma bu şekilde devam edemiyorum. Daha 34 yaşındayım ve bu hayat boyu çekilebilecek cinsten bir problem de değil. Belli ki yaygın görülen ve saptanabilen bir vakalar arasında yer almıyor. Açıkçası çaresiz kaldım, ne yapacağımı da bilemiyorum.

Konuyla ilgili olarak size muayene olmak fikrinizi almak isterim

Hayatım Çok Olumsuz Etkileniyor
Yaklaşık 10 senedir sırt ve vücut ağrılarım var. Fibromiyalji teşhisi kondu fakat tedavi olamadık. Hayatım çok olumsuz etkileniyor kaliteli yaşayamıyorum. Rize’den yazıyorum randevu alarak size gelmek istiyorum.

Aynı Saniye İçinde Bir Sızlıyor Bir Ağrıyor

Merhaba hocam, benim 13 yıldır göğüs bölgemde geçmeyen bir ağrım var. Kalp ve diğer doktorlara göründüm ve bir şey olmadığını söylüyorlar, ama benim yaşam kalitem bozuk ve sürekli ağrım oluyor. Aynı saniye içinde bir sızlıyor bir ağrıyor ne yapacağımı bilemiyorum. Beni nasıl yönlendirirsiniz ne yapmam lazım bu ağrıdan kurtulmam için önerinize ihtiyacım var hocam gel derseniz koşarak geleceğim o kadar bunaldım. Saygılar hocam

Bel Altımdan Bacak Başlangıcından Diz Kapağıma

Merhaba,
Benim bir sorum olacaktı otururken bazen böyle garip bir şekil de bel altımdan bacak başlangıcından diz kapağıma kadar böyle ağrı ve acımsı gibi bir şey oluyor, sürekli olmuyor fakat neden olur sizce cevap verirseniz memnun olurum.

Baş Ağrılarım Ve Mide Rahatsızlıklarım Da Eklendi

Merhabalar,
Uzun zamandır ortopedi, fizik tedavi, romatoloji dahil her yere gittim. Fakat şiddetli ayak ağrılarım ve bacak kasılmalarıma çare bulamadım. Yakın zamanda fibromiyalji tanısı kondu, ancak şişlik ve ağrılarım için tanı konamadı. Bu hususlarla ilgili randevu almak istiyorum. Geçmeyen baş ağrılarım ve mide rahatsızlıklarım da eklendi. Desteğinizi rica ederim.

Derslerime Odaklanamıyorum

Merhaba,
20 yaşındayım vücudumda gezici ağrılar var. Bel, boyun , sırt ve göğsümde ağırlık hissi var sürekli . Uzun zaman ayakta kalınca sırt ve belde ağırlık artıyor. Boğazımda da gerginlik oluyor. Mide bulantılarım oluyor . Psikolojim çok bozuldu tüm vücudum sıkılıyor gibi oluyor, mutsuz ve yorgunum derslerime odaklanamıyorum. Nasıl iletişime geçebilirim acaba ?

Bacağımın Şişliği Beni Depresyona Soktu

İyi günler hocam,
Ben Belçika’dan Hocam, ben bir kaç ay önce bacağımdan ameliyat oldum damarlardan lazer yöntemiyle. Ameliyatımdan sonraki ilk kontrolüme gittiğimde her şey yolunda olduğunu söylemişti doktorum. Fakat ameliyattan 2 hafta sonra aşırı bir şişlik ve ağrı başladı ve tekrar doktora gittiğimde tromboz yaptığını söyledi, fakat bunu hiç bir şekilde hissetmedim ağrı hariç. Şimdi ise fizik terapiye gidiyorum ve bacağımda bir düzelme halen yok, bu hafta doktorum bana bacağımın bu şekilde kalabileceğini söyledi hocam sağ bacağım inanılmaz şiş sol bacağımın belki iki katı, bunun yanı sıra birde lipödem var.
Hocam daha 33 yaşındayım ve inanın şuan bacağımın şişliği beni depresyona soktu diyebilirim, bana yardımcı olma ihtimaliniz var mı?
Teşekkürler.

Baldırdaki Şişliklerin Kısmı İncelme Oldu

Merhaba iyi günler hocam, 45 yaşında 70 kiloyum erkek 3 kere varis, 3 kere liposuction oldum baldırdaki şişliklerin kısmı incelme oldu. Videolarınızı izledim biraz bilgi sahibi oldum, kılcal damarlar çalıştırılmaya başlayınca yağlar zamanla eriyecek su ve yürüyüş ile tekrar damarların tembelleşmesi veya durması vs. olabilir mi. Kusura bakmayın ama ücret olarak seans başımı, yoksa joomla tedavi ücreti fiyatı nedir aydınlatıcı bilgi verirseniz sevinirim. Ankara’da şubeniz var mı saygılarımla iyi çalışmalar diliyorum.

Yaptığımız Doğru Mu?

Sayın hocam lipödem hastası olduğumu düşünüyorum, fizik tedavi uzmanına gittim kendisi ile hem fikir olduk ancak MR ve radyoloji sonuçları bu teşhisi desteklemedi. Kalp damar cerrahi uzmanına da gittim o da bu teşhisi koyamadı. Fizik tedavi uzmanı görüşü doğrultusunda şu anda bandajlama ve egzersiz hareketleri yapıyoruz. İşlem yapılan hastane evimin arkası pandemiden dolayı tercih ettim. Size şimdilik gelemiyorum. Yaptığımız doğru mu ne önerirsiniz. Teşekkür ederim. Saygılarımla

Ameliyat Olmamız Gerektiği Söylendi

İyi çalışmalar Ahmet bey, bu hastalık ve tedavisi hakkında bir çok araştırma yaptık eşimle beraber ameliyat olmamız gerektiği söylendi ancak bursa da yaşıyoruz. Bulunduğumuz şehirde lipödem ile ilgilenen doktor bulamadık, sizden ricam bizimle iletişime geçmeniz teşekkürler.

Ağrı Hassasiyet

50 yaşlarındayım gençliğimden beri bacaklarımla problemlerin var.
Doktorumun koyduğu son teşhisse göre Lipödem hastalığım var.
Belirtileri de böyle ayak bilek üzeri şişkinleşme, baldır ve yukarı bacak bölgelerimde ağrı hassasiyet ve çabuk morarma, aşırı selülit.
Araştırmalarımda sizin adresinizi buldum ameliyat için en kısa zamanda termin diliyorum tabi ki önce sizin teşhisiniz konduktan sonra. Mayıs ayında izinim var bu arada tanışma teşhis termini verirseniz çok sevinirim. Türkçem için özür dilerim.

Ameliyat Olmak İstiyor

Eşim'de Lipödem hastalIğı var. Biz Almanya’da kalıyoruz ve Türkiye’de (İstanbul'da) ameliyat olmak istiyor (Liposaction) eşim isteğiniz üzere Fotoğraflarını da gönderebilirim. Bize maliyeti ne kadar olur ve kaç günlük bir tedavi olur? Ağustos ayIarın da gelip yapma niyetimiz vardır.
Saygılarla.

Araştırmalarda Sizinle İlgili Olumlu Yorumlar Umut Verdi

Bir arkadaşım var. 3-4 yıldır Alyse 150 mg kullanıyor. Şu anda 120 kg. Rejim yapmasına ve günlük yürüyüşlere rağmen kilo veremiyor. Kendisine yardımcı olmak amacıyla yaptığım araştırmalarda sizinle ilgili olumlu yorumlar umut verdi. Muayene ücreti ve koşulları hakkında bilgi edinmek istiyorum. Oraya gelirse ne kadar kalması gerekir orada. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Yumrular Oluştu

Hayırlı geceler hocam, kusura bakmayın bir sorum olacaktı benim bacaklarımda iki senedir bayağı yağlanmalar oldu yememede dikkat ediyorum her gün bir saat yürüyorum bir türlü düzeltemiyorum. Ayaklarımın topuk kısımlarının hemen yanlarında yumrular oluştu bende bir ortopediye gitmiştim oda bana dedi ki bir kalp ve damar uzmanına git dedi bende gitmedim acaba siz ne dersiniz.

Bacakları Kalınlaşıyor

Merhaba ben 40 yaşındayım, yaklaşık 2,5 senedir bacaklarım kalınlaştı ve ağrımaya başladı. Erken menopoz durumu yaşıyorum, kızımda 17 yaşında ve onunda sadece bacakları kalınlaşıyor. Muayene ve tedavi süreci ile ilgili yazınızı okudum fiyat noktasında da bilgi alabilir miyim ve de randevu. İyi günler.

Takip Gibi Bir Yol Haritası İle İlerlenebilir Mi?

Kilolu olmamama rağmen uzun suredir bacaklarımda özellikle dizlerimin hemen üzerinde selülit benzer görüntüler mevcuttu. İlgili açıklamalarınızı okuduktan sonra lipödemi olabileceğini anladım. Bununla ilgili muayene ve tedavi olmak istiyorum, fakat şu an Sırbistan’da yaşıyorum. Türkiye’deki zamanım da sınırlı. Acaba online görüşme ve Türkiye’deki kısıtlı zamanımda tedavi ve sonrasında yine burada takip gibi bir yol haritası ile ilerlenebilir mi? Dönüş yaparsanız çok memnun olurum. Saygılar.

Etek, Çizme Giymeye Hasret Kaldım

Benim bacaklarım vücudumda daha kalın. Bu konuda çok rahatsızım, etek, çizme giymeye hasret kaldım. İzmir’de yaşıyorum damar tedavisi yapmak istiyorum sonra eğer yağlar gitmezse liposuction yaparım. Önemli olan benim sağlığım. Ama Allah’ıma şükürler olsun bacağımın hastalığını öğrendim, hayat boyunca çok uğraştım, ama olmuyor spor, bitki çay vs. İzmir’de önereceğiniz yer varsa bana yazar mısınız?

LİPODEM İÇİN BANA SIKI ÇORAP VERDİLER

İyi günler inanın kendimi nasıl ifade edip kime güveneceğimi bilmiyorum. 1 ay önce bacaklarımda ağrılar şiddetlendiği için özel bir doktora gittim. Bana lipödem teşhisi koydu. 1-2 kadar derecede. Biraz kendimce araştırdım ve öyle basite alınacak bir rahatsızlık olmadığını gördüm. Ben Yurtdışında çocuklarımla tek başımıza bir yaşam mücadelesi veriyorum. Avrupa’da yaşıyor denildi de maalesef kimse nasıl bir yaşamla mücadele ettiğini bilmiyor. Baya bir araştırdım en kötüsü rahatsızlığımın bedeli çok pahalı. Hem burada hem de Türkiye’de. Nasıl tedavi olacağımı bilemiyorum. Burada da burada ki sigorta sistemi tedavinin masrafını ödemek için önce masajlar ve özel sıkı çorap giymemi söyleyip eğer bunlar işe yaramazsa problem ve ağrı veren yerlerden yağ alınmasına karar veriyor. Ben zaten geceleri yan yattığım ve bacak bacak üstüne yüklendiğinde ağrı yapıyor. Uyuyamıyorum bide bana sıkı çorap verip bununla bana zaman kaybettirecekler. Bunu istemiyorum kısa zamanda sağlıma kavuşup tedavi olmak ve çocuklarımın başında sağlıklı ve dimdik ayakta durmak istiyorum. Bu konuda acaba siz bana yardımcı olur musunuz? İnananın artık ne yapacağımı kime gideceğimi bilemiyorum. Gidip de rastgele bir doktora liposuction yaptırmak da bana pek mantıklı gelmiyor. Yoksa aynımı bir farkı yok mu? Lütfen bu konuda bana yardımcı olup bilgilendirir misiniz?

TRABZON’DA LİPODEM

Merhaba. Benim bacaklarımda kaç kilo olursam olayım gitmeyen yağlar ve alt üst beden farkından dolayı Lipodem olduğumdan şüpheleniyorum. Ama tabii ki teşhis benim haddim değil. Videolarınızı izledim, eğer böyle bir rahatsızlığım varsa, kılcal damar tedavisi olmayı düşünürüm. Ancak İstanbul’da yaşamıyorum. O nedenle seanslar ücretler hakkında bilgi almak isterim. Öğretmenim ve yazın bir dönemde Trabzon’da olacağım, orada da sizin gibi tedavi edebilecek bu seansları gerçekleştirebilecek bir yer var mı?

Depresyona Girmek Üzereyim

Merhabalar Ahmet Bey, ben yurt dışında yaşıyorum ve lipödem rahatsızlığım var. 31 yaşındayım ve depresyona girmek üzereyim tedavi olmak istiyorum. İstanbul’da olacağım muayenehanenize gelip bilgi almak istiyorum ve tedaviye başlamak istiyorum. Çok araştırdım size güven duydum.

ALT KISMIM ÜSTÜME GÖRE KİLOLU

Merhaba;
27 yaşındayım bacaklarımda yıllar geçtikçe problemlerinde artar oldu. Öncelikle varis tanısı konulup, köpük tedavisi olup yarıda bırakmak zorunda kaldım. Varis çorabı giyeceksin dediler. Ağlayarak giyiyordum ve haliyle yarıda bıraktım. Sonra şikayetlerimi ortopediye bağladılar. Taban düzleşmesi, aşil tendonu zedelenmesi ve d vitamini eksikliği dediler. Ortopedik terlik kullanmaktayım ve tedaviye uymama rağmen hiçbir şekilde düzelme yok. 15 dakika bile ayakta kalsam bacaklarım yanarak ağrıyor. Damarlarım belirgin, kılcal damarlar patlamış bir durumda ve normalde çok zayıf bir üst bedene sahibim fakat alt kısmım üstüme göre kilolu. Bacak şişmesi yaşayınca çok ama çok fark ediyor.
Ve daha bir sürü sayamadığım şikayet …
Yıllardır çözüm bulunamadı, bir kere bile kalbime bakılmadı. Sizden ricam randevu talebi ve tedavi olmak istemem çünkü hayat kalitemi yaşantımı çok ama çok etkileyen bir durum.
Sevgiyle kalın

LİPODEM 1

Merhaba, sayfanızı ve diğer kaynaklarda yayın ve yayım yapılan tüm yazılarınızı etraflıca inceledim. Öncelikle bu rahatsızlıktan muzdarip birçok insanın yaşadıklarını ve hissetiklerini bire bir bu kadar duru ve net ifade etmiş olduğunuz yazılarınız için içtenlikle teşekkür ederim. Lipodeme ilişkin bilgilerde açıkladığınız rahatsızlıkların büyük bir bölümünü yıllarda yaşayan biri olarak, bunca zamandır optimistik yapım sayesinde, hep ertelediğimi farkettim. Anladığım kadarı ile bu şekilde yaşamak bir kader değil, aksine tedavi ile yaşam kalitesini birkaç tık yukarıya çıkarabilecek kadar iyi sonuçlar alınabilecek bir rahatsızlık bu. Dikkat edersiniz hastalık bile diyemiyorum. Dolayısı ile tüm bu düşüncelerimi tarafınız ile görüşmek ve en nihayetinde muayene olmak istiyorum. Randevu almadan önce izlemem gereken başkaca bir süreç var ise geri dönüş yapmanızı önemle rica ediyorum. Saygılarımla.

Annemle Bana Hocam Ne Olur Yârdim Edin.

Hocam hayırlı akşamlar internete videolarınızı izledim. Hocam ben 34 yaşındayım bacaklarımda şişlik var kasıklarımda da oluştu hocam. Çok tedavi gördüm, hiç bir etkisini görmedim hocam gerçekten psikolojik men de beni çok etkiledi bu hastalık. Pantolon giydiğimde çok kötü duruyor, hocam size yalvarıyorum bana yardım edin. Annemin de çok kötü, yürüyemiyor bile o yüzden çok korkuyorum onun gibi olurum diye. Annemle bana hocam ne olur yârdim edin.

Moralim Çok Bozuk Aynı Acıları Tekrar Çekeceğimi Düşündüğümde

Hocam ben lipoödem hastasıyım. 2 yıl önce bacaklarımdan 8 litre yağ alındı, vazer liposakjin yöntemiyle. Ama o günden bu güne kısmen yine topladı. Ayak bileklerimde baya kalınlaştı, kollarımd¬a da olduğunu gördüm şu an var. Her gün 1 saat yürüyorum ama hiç faydası yok. Hocam göbeğimde de var hiç zayıflama olmuyor göbeğimde. Sadece bacak ameliyatım 5 saat sürmüştü çok zorlu bir sureçti.1 hafta her gün bayıldım kanımda sıkıntı olmuş sonra o düzeltilince iyileştim. Kısacası çok zordu oh kurtuldum sanıyordum ama maalesef moralim çok bozuk aynı acıları tekrar çekeceğimi düşündüğümde. Maddi boyutu ayrı Bu üzüntüyle araştırma yaparken bu videonuzu gördüm şu an. Damarların tedavi edildiğini söylüyorsunuz ben bunu bilmiyordum. Sadece boşaltım yapılabildiğini biliyordum videonuz kısa. Hocam lütfen tedavisi varsa, yağ boşaltımı dışında lütfen anlatır mısınız? Gerçekten kalıcı tedavimi. Öyleyse çok mutlu olurum. Yoksa tekrar tekrar nereye kadar. Bilgilendirirs¬eniz çok sevinirim. Çeken biliyor gerçekten Allah kimseye bu hastalığı vermesin. (Bu arada 54 yaşındayım) Size gelmek isterim tedavi için. Tedavisi varsa benim gibi hastalar için bu bir mucize. Biraz uzun oldu ama (derdimi anlatmak) için. Şimdiden çok teşekkür ederim. Sabırsızlıkla cevabınızı bekliyorum. Başarılar¬ sevgiler.

LİPODEM 2

Merhabalar. Benim ablam lipödemden ameliyat oldu. Fakat ameliyat sonrası ayağında şişme oldu ve bir türlü geçmiyor. Lenf bezlerinden kaynaklı denildi. Biz hem muayene olmak istiyoruz. Şehir dışındayız. 3-4 nisan gibi İstanbul’da olacağız. O tarihlerde müsait olur musunuz acaba?

Sürünüyorum Ağrılardan Yorgunluk Bitkinlik Yıldım

2017 yılından beri sol kürek kemiği yanında süre gelen bir ağrı var çok doktor gezdim. Fakat sürünüyorum ağrılardan yorgunluk, bitkinlik yıldım çok masraf yaptım bankadan kredi bile çektim tedavi olabilmek için tens tedavisi kuru iğne tedavisi ozon akupunktur kupa neoterapi kendim cihazlar aldım ama yine aynı sizden yardım istiyorum saygılarımla.

LİPODEM 3

Annemin yıllardır bacak ağrısı var. Hangi alana gidersek gidelim ‘’Bu benim ilgi alanım değil.’’ deyip bizi eli boş gönderdiler. Almanya’da bir doktor Lipodem teşhisi koymuş. Bacakları vücuduna göre aşırı yağlı. Egzersiz yapamıyor, merdivenleri dahi çıkamaz hale geldi. Bacaklarımı sıkıyorlar sanki nefes alamıyorum diyor. Çaresini bulamıyoruz. Estetik merkezlerine gidip tonlarca para verecek gücümüz yok, sizlere nasıl ulaşabiliriz? Bize yardımcı olabilirseniz, bilgilendirirseniz çok seviniriz. İyi günler dilerim...

SPOR VE EGZERSİZ YAPMAMA RAĞMEN BACAKTAN KİLO VEREMİYORUM

Yıllardır bacaklarımın kalınlığından müzdarip durumdayım. Ne yaptımsa incelmiyor. Günde bir saat en az haftada 3-4 gün yürüyorum. Pilates yoga vb bir sürü şey denedim. Lipodem özelliklerinden sadece baskı ile ağrıma durumu yok ama onu da uzun süre ayakta kaldığımda yaşıyorum. İnternette okuduğum bütün tedaviler liposuction diyor ama ben liposuction a karşıyım. Şimdiye kadar ilk defa siz farklı bir tedavi önerdiniz ama siz de İstanbul’dasınız. Eğer 2-3 gün içinde olabilirse İstanbul’a gelirim tabi ama uzun süreli bir tedavi ise beni zorlayacaktır bu durum. Bana ne önerirsiniz?

SPOR DA YAPSAM BACAKLARIMIN HALA KİLOLU

28 yaşındayım bacaklarım üstüme göre daha kilolu. Spor da yapsam bir şey değişmiyor. Üstelik ağrılarım var diye doktora gittim “iç ve dış varis var” dediler. Tabi bende selülit de var. Doktor bey lenfödemden bahsedince benimde problemim bu olduğunu düşündüm. Sizden yardımınızı bekliyorum fiyat konusunda da bilgilendirirseniz çok sevinirim. Yaşım genç olduğu için ilerde zorluk çekmek istemiyorum.

KİLO VER DİYORLAR AMA VEREMİYORUM

İyi günler, İnternet üzerinden dinlediğim bilgiler doğrultusunda rahatsızlığımın tedavi edilebileceğine inanarak size ulaşmak istedim. Ürgüp Nevşehir’de ikamet etmekteyim. Öğretmenim, yıllardır varis ve bacaklarımın belli bölgelerindeki şişlik ve yağlanmalara çözüm bulmak için uğraşmaktayım, herkes kilo dese de az yemek yiyen bir bayan olarak bu beni üzmektedir. Dünde mesaj atmıştım, bugünde telefonla aradım ama hafta sonu olduğunu fark edince telefon numaramı yazsam bana bilgi için dönebilir misiniz?

Kendimi Sevmekten Vazgeçmek Üzereyim

Hocam merhaba,
Bacaklarımdaki rahatsızlığı fark ettiğimde çok geç olmuştu. Araştırdım araştırdım sizin videolarınızı ve yazılarınızı okuduğumda hastalığımın lipödem olduğunu fark ettim. Sizi aradım randevu için fakat çok dolusunuz, size ulaşmak istiyorum. Tedavi olmak artık sağlıklı bacaklara kavuşmak istiyorum çok üzülüyorum kendime bakamıyorum. Psikolojim de çok kötü durumda kendimi sevmekten vazgeçmek üzereyim. Gelmeyi çok istiyorum size fakat böyle şeylerden bahsetmek ne kadar doğru bilemiyorum ama toplam tedavi masrafı ağır gelir mi düşünüp duruyorum. Lütfen bana bir bilgi verin. Altından kalkabileceğim bir maliyet mi yoksa imansız mı?

FİZİK TEDAVİ REHABİLİTASYON MERKEZİ

1 hafta öncesinde gitmiş olduğum Fizik tedavi rehabilitasyon merkezinde öğrendiğim hastalığımı ben 2 yıl öncesinde internet üzerinden keşfetmeye rağmen, hiç bir doktorun bu konuda eğitimli olmadığını öğrendim. Sizi de tesadüf olarak internetten gezinirken buldum. Bana yardımcı olabilir misiniz? Size nasıl ve nereden ulaşabilirim? Bir randevu oluşturabilirsek çok memnun olacağım.

MUAYENE PROSEDÜRÜNÜZ NEDİR?

Mardin’de öğretmenim. Yaklaşık 7 yıldır ayak bileklerimde şişkinlik oluşuyor. Zamanında doktor doktor gezdim sayılır ama herhangi bir sonuca ulaşamadık. Lenfodemden şüphelendim 3 yıl önce farklı bir doktora gittim, “benziyor ama değil” denildi. Şişkinlikler hala devam ediyor olup nedeni bulunmadı. Belirtiler lenfödem ile çok ile benzer. Beni dinlendirebilir misiniz oraya gelip muayene mi olmam gerek yoksa foto yollasam ona göre mi muayene olmak için çağırırsınız. Prosedürünüz nedir?

KALÇASINDAN BACAKLARINA YAYILAN AĞRI VAR

Annemin sağ bacağına göre sol bacağında daha çok şişlik var, yumruk gibi duruyor sertleşmiş hafiften ve bazı bölgelerde mevcut bu şişlikler. Ayrıca kalçasından bacaklarına yayılan ağrı olduğunu söylüyor ve bazen sabahları ayaklarının üstüne basamadığını, sol kolunda uyuşma olduğunu belirtiyor. Hocam gerekli açıklamayı yaparsanız sevinirim. Bir de fiyat bilgisi alabilir miyiz?

BACAĞIMDA VE KOLUMDA LİPODEM VAR

İyi günler Ahmet Bey. Ben Almanya’da yaşıyorum ve toplam 4 ameliyat geçirdim. En son ameliyatım ocak ayındaydı, bacağımda, göbeğimde ve kolumda lipödem vardı. Yaklaşık 15 litre yağ alındı ama ameliyat sonrası halen kilom aynıydı ve halende aynı bacaklarımda incelme vardı ama geri eski halime geldim yani hiç işe yaramadı ameliyat. Ne yapacağımı bilmiyorum, doktorlarda pek ilgili değiller daha doğrusu kendileri de bilmiyor ne yapacaklarını gibi geliyor bana. Size gelsem tedaviyi nasıl olacağım diye düşünüyorum. Almanya’dan sürekli Türkiye’ye gitme gibi bir dururum yok.

BACAKLARA DOKUNUNCA AĞRI

157 boyunda 48 kilo bir kadınım. Bacaklarımda ayak bileğinden itibaren bir şişlik var. Bu arada çabuk morarma ve dokununca ağrı da oluyor. Eskiden kilo zannederdim son zamanlarda araştırmalarım sonucunda lipodem olma ihtimalimin yüksek olduğunu fark ettim.

YAĞLI DOKUDA FAZLA ARTIŞ MI, LENFÖDEM Mİ?

Hocam merhaba, 23 yaşındayım, doğuştan bir bacağım belden itibaren şiş diğer bacağıma göre. Bebekken doktorlar yağlı dokuda fazla gelişme tanısını koyup ailemi geri göndermiş, 2010 yılında bu yüzden plastik cerrahına başvurduk, o da benden renkli doppler ve lenfosintigrafi istedi, sintigrafi raporumda normal akım çıkmıştı fakat dopplerimde poplitealde grade 4 tanısı kondu, daha sonra kvc konsultan hekim bana diz üstü orta basınç varis çorabı verdi ve yine eve gönderdi. Tabiki ben düzenli kullanamadım, bu yıl yeni yeni bacağımdaki şişlik artmaya başladı ağrılarım arttı, psikolojimden zaten hiç bahsetmiyorum, geçmişten itibaren çok sıkıntılı bir süreç yaşadım. Tekrar bir renkli doppler çektirip ona göre bir yol izleme kararı aldım sizin yazılarınızı okuduktan sonra. Yenilenen doppler sonucunda reflüm olmadığı ortaya çıktı teyit etmek için başka yerde bir daha çektirdim orada da aynı sonuç gelince tekrar bir kvc doktorundan randevu aldım. O da muayenesinden uzaktan bakarak bana lenfödem tanısı koydu ve kesin çözümü olmadığını bununla yaşamaya alışmam gerektiğini bundan sonra dikkat etmezsem giderek artacağını ve kötüleşebileceğimi söyledi. Yine sizin yazılarınızı okudum ve içimde bir umut doğdu ve size muayene olmak istiyorum hocam, yardımlarınızı bekliyorum bütün hayatımı be şekilde geçirmek istemiyorum.

KONULAN TEŞHİSTEN EMİN DEĞİLİM

Merhabalar, Benim sol bacağımda lenfödem var ama konulan teşhisten emin değilim. Gittiğim doktorlar beni tatmin edecek bir açıklama da bulunmadılar. Dediğiniz gibi doğru dürüst muayene bile etmeden teşhis koydular. Makalenizi okudum, bu hastalığın tedavi süreci nasıl oluyor ve tedavi sonucunda bu hastalık geçiyor mu? Varis çorabı ve ilaç lenfödem için kullanıyorum.
Cevabınızı bekliyorum.

LENFÖDEM VE SELÜLİT TEDAVİSİ

Hocam 37 yaşındayım ve doğuştan lenf ödem hastasıyım. Hastalığımın adını 21 yaşında öğrendim. Tahmin edeceğiniz gibi varis çorap, daflon ve lenf drenaj makinası ile geçiyor yıllarım. En son 1 ay evvel bacağımda enfeksiyon oluştu, selülit tedavisi oldum. İlk defa çok korktum. Yıllarca bana "böyle yaşamaya alışacaksın, ben düzeltirim" diyenin arkasından gitme diye söylenildi. Ama artık yoruldum. 37 yıldır hiç etek giymedim. Hiç çizmem olmadı ve artık iyileşebileceğime inanmak istiyorum hocam. Oğlum için eşim için içime hapsettiğim kadınlığım için ve internette size rastladım. Sizden bu konuda yardım almak istiyorum fakat ben İzmir'de yaşıyorum. Gelsem tedavi ne kadar sürer ne yapmalıyım? En son çekilen doblerde normal damarlarımda da kaçak olduğu söylenmişti. Herhangi bir manisi olurmu? Teşekkürler 

SOL BACAK VE SOL KOLDA LENFÖDEM

Merhaba hocam. Ben Elazığ'dan yazıyorum size. Kardeşimde 8 yıldır lenfödem var. Başta sol bacaktaydı. Şimdi sol kolunda da oluştu. ... üniversitesinde tedavi gördü. İlk başta biraz iyiye gitti. Şu an daha kötü durumu. İnternette sizin isminize rastladım. Sizce ne yapmalıyız? Bilgilendirirseniz memnuniyet duyarım.  

CEVABIMIZ:

Öncelikle geçmiş olsun. Lenfödem tanısı koymak için doktorun iyi bir klinik tecrübesi olması gerekir. Lenfödem tanısı koymak için Lenfosintigrafi gereksizdir, ayrıca boş yere hasta acı çeker, zaten psikolojisi bozuk olan hastanın morali daha çok bozulur. Ayrıca hastaya boş yere radyasyon verilmi,ş olur. Lenfödem tanısı tecrübeli bir doktorun muayenesi ve damar dolaşımını iyi bilen bir doktorun ayakta yapacağı dopler ile tanısı konulur. Yani sintigrafi veya lenfosintigrafi tamamen GEREKSİZDİR ve ZARAR VERİCİDİR.

Diyelim ki sizden sintigrafi istendi ve yaptırdınız, peki sonra ne oldu?

Doktor dedi ki sizde Lenfödem var, peki sonra?Hani tedavi?

İşte o zaman da "bu hastalığın tedavisi yok, yaşamaya alış" dedi.

Peki o zaman neden sintigrafi isteniyor?İşte biz bu kısır döngüleri kırıyoruz. Hastayı tecrübelerimizle (yaklaşık 30 bin bacak muayenesi) muayene ile lenfödem tanısını koyuyoruz ve TANI İÇİN DEĞİL, TEDAVİNİN PROGRAMLANMASI için AYAKTA DOPLER çekiyoruz.Yani tanı olayını zaten geçtik, tedavi için işlemler yapıyoruz. Tedavi için neler yaptığımızı aşağıdaki linklerden takip edebilirsiniz. 

 

Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'ün Özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

LİPODEM ve LENFÖDEM HASTALIĞI ve TEDAVİSİ için ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız lütfen tıklayınız

LİPODEM ve LENFÖDEM TEDAVİSİ OLAN HASTALARIN yorumlarını görmek için lütfen tıklayınız  

İLETİŞİME geçmek ve RANDEVU almak için lütfen tıklayınız

Yasal Uyarı

Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sorumlu tutulamaz.Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.