https://www.ahmetakgul.com.tr/ Prof. Dr. Ahmet Akgül - LİPODEM Sorular: Kalın Bacaklar ve Kollar...

KALIN BACAKLAR

Sayın Dr. Ahmet Akgül. Size İsviçre’den yazıyorum. Ben lipödem hastasıyım (2 evre). 37 yaşındayım ve iki çocuk annesiyim. Senelerdir bu hastalığımla mücadele veriyorum. Doktorlar ameliyat olmamı tavsiye ediyorlar ama ben çok korkuyorum. Bir türlü güvenip yaptırmadım. Çünkü tekrar olmayacağına ve iyi olacağıma dair kesin bir şey söyleyemiyorlar. Sizin videolarınızı izleyince çok şaşırdım ve içimi bir ümit kapladı. Hangi tedavileri uyguluyorsunuz? Ve ne kadar sürede? Tedavileri nerede uyguluyorsunuz? Ücreti hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

Bacağımın Şişliği Beni Depresyona Soktu


İyi günler hocam,
Ben Belçika’dan Hocam, ben bir kaç ay önce bacağımdan ameliyat oldum damarlardan lazer yöntemiyle. Ameliyatımdan sonraki ilk kontrolüme gittiğimde her şey yolunda olduğunu söylemişti doktorum. Fakat ameliyattan 2 hafta sonra aşırı bir şişlik ve ağrı başladı ve tekrar doktora gittiğimde tromboz yaptığını söyledi, fakat bunu hiç bir şekilde hissetmedim ağrı hariç. Şimdi ise fizik terapiye gidiyorum ve bacağımda bir düzelme halen yok, bu hafta doktorum bana bacağımın bu şekilde kalabileceğini söyledi hocam sağ bacağım inanılmaz şiş sol bacağımın belki iki katı, bunun yanı sıra birde lipödem var.
Hocam daha 33 yaşındayım ve inanın şuan bacağımın şişliği beni depresyona soktu diyebilirim, bana yardımcı olma ihtimaliniz var mı?
Teşekkürler.

Baldırdaki Şişliklerin Kısmı İncelme Oldu


Merhaba iyi günler hocam, 45 yaşında 70 kiloyum erkek 3 kere varis, 3 kere liposuction oldum baldırdaki şişliklerin kısmı incelme oldu. Videolarınızı izledim biraz bilgi sahibi oldum, kılcal damarlar çalıştırılmaya başlayınca yağlar zamanla eriyecek su ve yürüyüş ile tekrar damarların tembelleşmesi veya durması vs. olabilir mi. Kusura bakmayın ama ücret olarak seans başımı, yoksa joomla tedavi ücreti fiyatı nedir aydınlatıcı bilgi verirseniz sevinirim. Ankara’da şubeniz var mı saygılarımla iyi çalışmalar diliyorum.

Yaptığımız Doğru Mu


Sayın hocam lipödem hastası olduğumu düşünüyorum, fizik tedavi uzmanına gittim kendisi ile hem fikir olduk ancak MR ve radyoloji sonuçları bu teşhisi desteklemedi. Kalp damar cerrahi uzmanına da gittim o da bu teşhisi koyamadı. Fizik tedavi uzmanı görüşü doğrultusunda şu anda bandajlama ve egzersiz hareketleri yapıyoruz. İşlem yapılan hastane evimin arkası pandemiden dolayı tercih ettim. Size şimdilik gelemiyorum. Yaptığımız doğru mu ne önerirsiniz. Teşekkür ederim. Saygılarımla

Ameliyat Olmamız Gerektiği Söylendi


İyi çalışmalar Ahmet bey, bu hastalık ve tedavisi hakkında bir çok araştırma yaptık eşimle beraber ameliyat olmamız gerektiği söylendi ancak bursa da yaşıyoruz. Bulunduğumuz şehirde lipödem ile ilgilenen doktor bulamadık, sizden ricam bizimle iletişime geçmeniz teşekkürler.

 

Soğuk Lipoliz Yaptırabilir Miyim?


Hocam çok özür dilerim sizi lipödem ve varisli bacağa soğuk lipoliz uygulanır mı diye araştırırken gördüm. Keşke Ankara da olsaydınız bana lipödem ve varislerimle ilgili gidebileceğim önereceğiniz bir doktorumuz var mı? Yardımcı olur musunuz? Birde ben varislerim olduğu için soğuk lipoliz yaptırabilir miyim? Teşekkürler

Kafasına Takıyor


Hocam merhaba,
Kusura bakmayın buradan rahatsız ediyorum, annemin bacağındaki lipödem rahatsızlığı nedeniyle asistanınızdan randevu aldık. ancak en yakın tarih olarak temmuz ayına randevu alabildik. Bu tarih öncesinde muayene olması mümkün mü acaba, epey kafasına takıyor bu durumu ve bende bir şansımı denemek istedim. İyi hafta sonları

 

Portakal Kabuğu Gibiydi


Merhaba,
Annem 160 kg. ayaklarında son 3 senedir daha fazla şişlik. Son bir sene portakal kabuğu gibiydi. Son 3 ayda da su topluyor yara olup kapanıyor ama arttı yaralar. Mersinde yaşıyoruz kardiyoloji uzmanı idrar söktürücü veriyor lakin etkisi yok gibi. Bize yön verir misiniz lipödem olduğunu düşünüyorum.

Bana Rehberlik Yaparsanız Çok Sevinirim


2 gün önce kendime lipödem tanısı koydum. Pratisyen hekimim lenfödemim olduğunu biliyorum ama lipödemi yeni duydum. Hocam benim lipödem ve lenfödem öncesi halime dönmem için bana rehberlik yaparsanız çok sevinirim.35 yaşındayım saygılar.

Yaptığımız Doğru Mu


Sayın hocam lipödem hastası olduğumu düşünüyorum fizik tedavi uzmanına gittim kendisi ile hemfikir olduk ancak MR ve radyoloji sonuçları bu teşhisi desteklemedi. Ayrıca Kalp damar cerrahi uzmanına da gittim o da bu teşhisi koyamadı. Fizik tedavi uzmanı görüşü doğrultusunda şu anda bandajlama ve egzersiz hareketleri yapıyoruz. İşlem yapılan hastane evimin arkası pandemiden dolayı tercih ettim. Size şimdilik gelemiyorum. Yaptığımız doğru mu ne önerirsiniz. Teşekkür ederim. Saygılarımla

Operasyon Esnasında Kalp Hastalığı Sorun Olur Mu


İyi günler hocam annem 54 yaşlarında ve geçtiğimiz sene kalp krizi geçirdi. Ancak yıllardır lipodem hastalığından ötürü sıkıntı yaşamakta yürüyememekte bacaklarında ağrı hissetme olduğu için tedavi olmasını istiyoruz. Kendisi 2005-2006 yılları içinde kemoterapi de gördüğü için bağışıklık sistemi de zayıf ve liposuction operasyonu sonrası bağışıklığı ne olur yahut operasyon esnasında kalp hastalığı sorun olur mu korkusundan ötürü de bir uzman görüşü almak istiyoruz. Elâzığ’da neredeyse tüm doktorlara gitmemize rağmen tedavisi yok denip kalp krizi geçirdiği tarihe kadar fizik tedaviye gönderildi. Cevabınız ve ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar

Önceki Doktor Görüşleri Sadece Diyet


Merhabalar,
Annemin bacaklarında lipodem olduğunu düşünmekteyiz Baypas ameliyatı geçirdi 1 yıl önce daha önceki doktor görüşleri sadece diyet ve egzersizle çözmeyi denediler ama hiçbir etkisi olmadı. Sizden en kısa zamanda randevu talep ediyorum iyi çalışmalar Teşekkür

İndirince Ayaklarım Altında Yanma


Hocam ben varis çorabı giyiyorum, indirince ayaklarım altında yanma oluyor acaba dar mı. Bursa’da baktık aynısını bulamadık nasıl isteriz neden çorap bilmiyorum sizi bir soylum ne yapsam bu gün hiç yataktan kalkamadım ağrı var.
Katlanmıyor Ne Önerirsiniz
Hocam kardeşimin üst bacağına damar yumağı dendi, ameliyat oldu bacağı zaten katlanmıyordu ameliyat olduktan sonrada öyle kaldı. Katlanmıyor ne önerirsiniz ne yapmamız lazım.

VİDEO İZLEDİM

Merhaba hocam,
İki bacaklarında diz kısımlarında şişmeler oldu özel doktora gittin 2.evre lipodem rahatsızlığı söylendi. Doktor sadece çorap bandaj tedavisi var dedi başka tedavisi yok dedi. Videolarınızı izledim size nasıl ulaşabiliriz yardımcı olur musunuz lütfen.

Bileklerimin Etrafında Bombe Şeklinde Kocaman Şişlikler Oluşturuyor


Hocam merhaba, size bir yıldan fazladır gelmek istiyorum ta ki dizlerimde baldırlarımda ve ayak bileklerimdeki anormal kalınlığın sadece kiloyla alakalı olmadığını sizin gerek yazılarınız, gerek videolarınızdan öğrenene kadar. Birçok kez spora başladım ama sonuç alamadım bacaklarım hiç incelmedi üstelik bilhassa diz kapaklarımın etrafı ve alt bacaklarım çok ağrıyor taşıyamıyorum, yarım saatlik bir dolaşmak bile ayak bileklerimin etrafında bombe şeklinde kocaman şişlikler oluşturuyor ve tabi ayaklarımda şişiyor. Özür dilerim çok uzattım :) özetle ben tam olarak bende ne olduğunu öğrenmek istiyorum , sizinle en kısa sürede görüşmek istiyorum . Randevu ücretleriyle ilgili bana bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum genel sağlık sigortam var benim hocam sizde geçerli midir bilemiyorum. Teşekkür ederim, sağlıklı günler diliyorum.

Ağrı Hassasiyet


50 yaşlarındayım gençliğimden beri bacaklarımla problemlerin var.
Doktorumun koyduğu son teşhisse göre Lipödem hastalığım var.
Belirtileri de böyle ayak bilek üzeri şişkinleşme, baldır ve yukarı bacak bölgelerimde ağrı hassasiyet ve çabuk morarma, aşırı selülit.
Araştırmalarımda sizin adresinizi buldum ameliyat için en kısa zamanda termin diliyorum tabi ki önce sizin teşhisiniz konduktan sonra. Mayıs ayında izinim var bu arada tanışma teşhis termini verirseniz çok sevinirim. Türkçem için özür dilerim.

Ameliyat Olmak İstiyor


Eşim'de Lipödem hastalIğı var. Biz Almanya’da kalıyoruz ve Türkiye’de (İstanbul'da) ameliyat olmak istiyor (Liposaction) eşim isteğiniz üzere Fotoğraflarını da gönderebilirim. Bize maliyeti ne kadar olur ve kaç günlük bir tedavi olur? Ağustos ayIarın da gelip yapma niyetimiz vardır.
Saygılarla.

Kalın Şişman Falan Diyorlardı Ama Maalesef Öyle Değildi


Bacaklarım şiş hep şişti yakındakiler senin bacakların halana benziyor kalın, şişman falan diyorlardı ama maalesef öyle değildi. Bundan 3 sene önce doktora gittim sol bacağımdaki toplardamarda varis olduğu şu anlık ameliyata gerek olmadığı söylendi, ama ben bu arada 1 doğum yaptım ve oğlum 1 yaşında. Şu an ayak bileklerim şiş ve ağrıyor lütfen bana yardımcı olun teşekkürler.

Sizce Kardiyolojiye Mi Gitmeliyim


Bir kaç senedir özellikle sağ üst bacağımda şişlikler oluşmaya başladı. 3 kere doktora gittim ama bir sonuca varamadık. Son iki gündür sol ayağımda ve sol kolumda uyuşmalar olmaya başladı. Sizce kardiyolojiye mi gitmeliyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim

Yumrular Oluştu


Hayırlı geceler hocam, kusura bakmayın bir sorum olacaktı benim bacaklarımda iki senedir bayağı yağlanmalar oldu yememede dikkat ediyorum her gün bir saat yürüyorum bir türlü düzeltemiyorum. Ayaklarımın topuk kısımlarının hemen yanlarında yumrular oluştu bende bir ortopediye gitmiştim oda bana dedi ki bir kalp ve damar uzmanına git dedi bende gitmedim acaba siz ne dersiniz.

LİPODEM

Merhabalar hocam. Benim annem lipodem hastası. Kollarında ve bacaklarında şişlikler var ve son günlerde ağrısı çoğaldı. Yürümekte zorluk çekiyor. Sosyal medyadan sürekli sizi takip ediyor ve gelmek istiyoruz. Randevu almak istiyorum. Ulaşamadım mesaj attım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Hayallerim Hala Gerçekleşmedi

Merhaba hocam 11 senedir gezmediğim hastaneler ve doktorlar kalmadı en sonunda Ankara’ya gittim. Bana dediler ki beyaz kan veya ince damar ödem aldığı için iyileşmiyor bir krem bile yazmadı. Daha sonrada dedi ki git 15 yaşını doldurduktan gel ben sana bir ilaç yazacağım. Ama hani bir sancısı falan durur diye söyledi. İnan hocam 11 senedir belki iyileşir diye hayal ediyorum. Artık heves ediyorum ama bu hayallerim hala gerçek olmadı. Daha önce kendim idare ediyordum ama bu dönem ayakta uzun süre beklediğim zaman sağ ve sol ayağım ağrıyor gittikçe ayağımda ağırlık hissi oluşuyor. Her iki ayağımda şişlik var, sağ ayağım sol ayağımdan 2 kat daha şişiyor. Eğer benim tedavim var ise ayağımı iyileştirin çok yazdım hocam hakkınızı helal edin olur mu?

Gençliğim Acı İle Geçti

Merhabalar,
Yakın zamanda bana lipödem teşhisi kondu. 40 yaşındayım ve Fransa'da yaşıyorum. İstanbul’a gelip tedavi olmak istiyorum hem liposakşın, hem damardan tedavi. Gelmeden önce bazı sorularım var.
- 1 ameliyatla 2 bacağın tamamı olur mu (kalça, uyluk, dizler, baldır, ayak bileği)?
- Ameliyat sonrası damardan tedavi hemen oluyor mu?
- Nekahet için Türkiye'de ne kadar kalmalıyım?
- Liposakşın ve damardan tedavi ücreti ne kadar?
Gençliğinden beri acı çeken bir kadına verdiğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

LİPODEM

Merhaba Ahmet Bey, Lipodem'in Liposuction ameliyatı dışında bir tedavisi var mı? Almanya'da yaşıyorum, 35 yaşındayım ve 2.derece Lipodem'lerimden kurtulmak istiyorum. Eğer var ise uygun olduğum en kısa zamanda size gelmek istiyorum. Ne önerirsiniz ? Teşekkürler.

“BACAĞIMIZ YA DA KOLUMUZDAKİ ŞİŞLİK LENF ÖDEM Mİ NASIL ANLAYABİLİRİZ?”

Ahmet hocam merhaba. Sayfanıza Lenf ödemi araştırırken denk geldim. Vaktiniz çok kıymetli biliyorum ama bir konuda bilgi alabilir miyim sizden? Bacağımızdaki yada kolumuzdaki lenf ödem mi yahut normal kilodan kaynaklı şişlik mi nasıl anlayabiliriz?

LİPODEM

Ahmet bey merhaba, 21 yaşındayım. Kalp doktorum 25 kilo kadar verdikten ve sağlıklı beslendikten sonra bacaklarımın ineceğini söylemişti fakat endokrin uzmanı Lipodem teşhisi koydu. İnternette okuduğuma göre kilo versem de geçmezmiş.15 kilo verdiğim dönemde sağ bacağımda az da olsa inme olmuştu. Liposuction yaptırdıktan sonra tekrarlama ihtimali var midir?

Yol Gösterir Misiniz?

Hocam merhaba. Benim halamın bacaklarında lipödem var. Size mail gönderdik, telefonla aradık aylardır ulaşamıyoruz. Sizden rica ediyorum geri dönüş yapar mısınız? Size tedavi olmamız için ne yapmamız gerekiyor. Yol gösterir misiniz? İyi akşamlar.

Dıştan Bakınca Gözükmüyor

Hocam bendede deri altında karnında 4 adet, kolum 2, sırtımda 1 adet lipom olduğunu düşündüğüm elleyince hissettiğim, kendi halindeyken ağrı yapmayan ellediğimde sıkmaya vs. çalıştığımda az ağrı yapan sertlikler var. Dıştan bakınca gözükmüyor elleyince hissediliyor. Ne yapmalıyım?

LİPODEM

Merhaba. Vaser Liposuction (vücut şekillendirme) hakkında bilgi almak istiyorum. Ben Lipodem hastasıyım ve 4 defa ameliyat oldum Almanya’da. Beni bilgilendire bilir misiniz? Teşekkür ederim.

LİPO-LENF ÖDEM

Lipodem ve Lenf ödem hastasıyım.
Hastalığımın adını kendim araştırıp öğrendim ve tedavi şekillerini ben doktoruma sunmak zorundayım maalesef. Almanya’da yaşıyorum doğma büyüme. 35 yaşında 3 çocuk annesiyim ne bu ağrıları kaldıracak gücüm kaldı ne de çirkin ve iğrenç görüntüyü. Gelip tedavi yani ameliyat olmak istiyorum. Sigorta karşılamıyor Almanya’da bu ameliyatı. Kendi cebimden çıkacaksa kendimi Türk doktorlarına emanet etmek isterim.

LİPODEM

İyi akşamlar diliyorum hocam. Ben Lipodem hastasıyım ve ameliyat olmak istiyorum. Fakat bir yıl önce meme kanseri tedavisi gördüm ve hormon ilacı kullanmak zorundayım 5 yıl. Yaklaşık 5 ay önce de bacaklarımda tromboz oluştu ve ufakta olsa akciğer embolisi geçirdim. Kan sulandırıcı hap kullanıyorum. Bir ay daha kullanıp tedavimi tamamlamış olacağım. Belki koruyucu olarak çok düşük dozda verebilirler kan sulandırıcı. Ayrıca gece tansiyonum yükseldiği için 4.5 mg akşamları tansiyon ilacı alıyorum. Yaşım 50, Lipodem yağ aldırma ameliyatına uygun değil miyim? Hocam bacaklarımda ağrı var ve verilen çorapları gerçekten çok zor giyiyorum. Sizden cevap alırsam çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler, saygılar.

LİPODEM

Merhaba Ahmet bey. 10-12 ekim Lipodem muayenesi için randevu almak istedim doluymuşsunuz. Yurt dışından geleceğim ve günlerim kısıtlı umarım bir randevu verebilirsiniz. Yardımcı olursanız sevinirim. Aralık sonu operasyon olmak istiyorum nihayet. Şimdiden teşekkürler.

LİPODEM

Merhabalar. Benim alt bacağım gereğinden fazla kalın, kilom zaten çok fazla ama yine de dikkatimi çekiyor. Bilekten yukarı doğru bombeli gibi çıkıyor kalınlık. Lipodem hastalığını duyduğumda size bir görüneyim dedim. 2-3 yere göründüm en son bir cerrahla görüştüm. Fiziksel muyane etti sonra hangi bacağımın daha çok ağrı yaptığını sordu, söyledim. Sonra bir MR çektirmemi istedi. Bacağında Lipodem başlangıcı var gibi duruyor dedi. Ama sanki sıkı bir diyet, sıkı bir egzersizle çözülür gibi dedi. Bunları yaptım. Sonrasında tekrar MR sonucumu gösterdim ters bir durum yok dedi. Ama benim bacaklarımda küçük küçük morluklar çıkıyor bazen ve bacaklarım sanki beni taşımıyor gibi hissediyorum, ağrıyorla hemen. Size bacağımı nasıl gösterebilirim?

LİPODEM

Hocam merhabalar. Basen, baldır ve özellikle alt bacak ve iç kısımlarımda aşırı kalınlık olduğu için Liposuction yaptırmaya karar verdim, uzun yıllar sonunda da olsa... Araştırmalarım neticesinde sizin videolarınızı ve anlatımlarınızı izlerken farkına vardım ki sanırım bende de Lipodem rahatsızlığı var. Size mutlaka muayene olmak istiyorum. Aslında ben bir estetik cerrahla görüştüm ama gerçekten çok korkuyorum. Sizden ricam size geldiğimde sizde bu operasyonlara onay verirseniz siz bu işlemi yapıyor musunuz? Ya da en azından yapan ekibin içinde yer alıyor musunuz? Biliyorum günde binlerce böyle mesaj alıyorsunuzdur. Yoğunluğunuzun da farkındayım ama bana bir cevap verirseniz çok sevinirim , saygılar.

HER ŞEY NORMAL ÇIKIYOR

Bacaklarımda şişlikler var, özellikle ayak bileklerim kalın kilo değil ödemli duruyor. Dahiliye doktoruna gittim tüm tahlillerim yapıldı. Her şey normal görünüyor. Kalp damar doktoruna yönlendirdi muayene olup bilgi almak istiyorum.

ANNEM İÇİN YAZIYORUM

Ben annem için yazıyorum size. Annemin önce sol sonra sağ bacakları şiş, kızarıkları, ağrıları var. Yıllardır gitmediği doktor kalmadı. Sizi izledim ve okuduğum kadarıyla anlatılanların çoğu aynı şeyler annemin yaşadıklarıyla. İletişim içinde bu adrese ulaştım ve yazdım.
Umarım dönüş yapar ve anneme yardımcı olursunuz.

BACAKLARDA MORARMA VE YAĞLANMA

Merhabalar, bacaklarımda 4-5 yıldır ağrılar ve şişlik var. Ciddi kilolar verdim fakat bacaklarımda incelme olmadı özellikle alt bacağımda. Şişlik bileklerimde başlıyor ve ayağıma inmiyor. Farklı doktorlara gittim tam teşhis koyamadılar varis çorabı ve ilaç önerdiler fakat hiçbir faydası olmadı. Damar ultrasonu çekildi bir sorun olmadığı söylendi. Bacaklarımda zaman zaman morarmalarda oluyor. Teşhisi ve tedavisi konusunda yardımcı olabilir misiniz?

SPOR YAPIYORUM AMA BALDIRLARIM ERİMİYOR

Uzun bir süredir spor yapan bir insanım ama ne yazık ki bacaklarım özellikle baldırlarım erimiyor. Bacaklarıma arada sırada kramp giriyor. Yazınızda da belirttiğiniz gibi bacaklarımda ağrı var bazen zonklamalar eşlik ediyor. Onun dışında kılcal damar çatlamaları az da olsa varis var ve bacağımın her noktası selülitli. Bu durum psikolojimi çok etkiledi. Bacağımın kalınlığı herkesin dilinde. Yardımınıza ihtiyacım var. Geri dönüşünüz için şimdiden çok teşekkür ederim.

ESTETİK MERKEZİ

Annemin yıllardır bacak ağrısı var hangi alana gidersek gidelim bu benim ilgi alanım değil deyip bizi eli boş gönderdiler. Almanya’da bİr doktor lipödem teşhisi koymuş. Bacakları vücuduna göre aşırı yağlı, egzersiz yapamıyor. Merdivenleri dahi çıkmaz hale geldi. Bacaklarımı sıkıyorlar sanki nefes alamıyorum diyor. Çaresini bulamıyoruz. Estetik merkezlerine gidip tonlarca para verecek gücümüz yok, sizlere nasıl ulaşabiliriz? Bize yardımcı olabilirseniz bilgilendirirseniz çok seviniriz.
İyi günler dilerim.

LIPOSUCTION YONTEMLERI

Ben 25 yasindayim ve hem kollarimda hemde bacaklarimda 2. derecelik lipödem var. Daha önce doktora gittim ve bu teshis konuldu.
Yasim ilerledikce ne kadar hassaslastigimi ve yurumekte bile zorluk cektigimi hissediyorum. Sizden ricam bana hem kollar hem bacaklar icin ameliyat fiyatlarini soyleyebilir misinih. Ayrica hangi liposuction yontemleri kullandiginizi da ogrenebilir miyim. Simdiden teşekkürler.

YAĞ ÖDEM

Daha önce gittiğim hastanelerde varis teşhisi konulmuştu. Ama varis ağrısı çok fazla olurmuş günlük yaşamımda bacaklarımda ağrı hissetmiyorum. Ama bası uygulandığında bazen de bacaklarımın daha da ödem şişliği olduğunu hissettiğim zamanlarda inceden ağrı oluyor. Diz kapağı çevresi dahil üst bacaklarımda yıllarca selülit olarak adlandırdığım yağ ödem tabakası var. Zayıfladığım da geçmese de hafif azalan tabaka. Ayakta dobler çekilmişti. Ahmet Beye teşhis tedavi konusunda danışmak istiyorum.

BACAKLARIMDA LİPODEM Mİ VAR?

Merhaba, ben 54 yaşındayım, guater ve yüksek tansiyonum var. 5 sene evvel mide küçülme ameliyat yaptırdım. 47 kg verdim ve 7 kg geri aldım. Şuanda 89 kg dayım. Maalesef benim bacaklar çok kalın ve şekilsiz. Hep zayıfladım dolayından düşündüm ama ayak bilekler de çok şiş. Kalp ve damarlar kontrol ettirdim ama hiç bir şey yok demiş profesör. Benim tansiyon ilaç önce Norvasc 5 mg dan Zoprotec plus 30/12,5 a değiştirmiş, ama düzelme hiç olmadı. Ben biraz araştırdım ve kendime, acaba Lipödem mi var benden, sordum. Sizin sayfaya buldum ve belki bana yardım edebilirsiniz diye düşündüm ve bir randevu almak istiyorum.
Teşekkür ederim

Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'ün Özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

LİPODEM ve LENFÖDEM HASTALIĞI ve TEDAVİSİ için ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız lütfen tıklayınız

LİPODEM ve LENFÖDEM TEDAVİSİ OLAN HASTALARIN yorumlarını görmek için lütfen tıklayınız  

İLETİŞİME geçmek ve RANDEVU almak için lütfen tıklayınız

Yasal Uyarı

Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sorumlu tutulamaz.Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.