https://www.ahmetakgul.com.tr/ Prof. Dr. Ahmet Akgül - LENFÖDEM Sorular: Lenfödem Çorabı ve Lenfödem Giysisi...

ÇORAP İÇİN BACAK ÖLÇÜSÜ NASIL ALINIR?

Kırıkkale’den yazıyorum size. Benim bacaklarımda aşırı derecede şişme var. Varis değil ama şişliği hafifletsin diye varis çorabı verildi bir süre. Sağlam para verdim o çoraba. Daha sonra lenfödem tanısı konuldu. Tekrar çorap verildi ve yanında akışkanlığı artırsın diye de ilaç verildi. Şimdi yazınızı okudum. Önce şişkinlik-ödem giderilmeli yazmışsınız. Bende bunlar yapılmadan ölçü alındı. çorabı almadan önce size danışmak istedim. Malum söylenilen çorapta baya pahalı. Alıp da bir süre sonra işe yaramadı deyip kenara da atamam. İstanbul’da yaşıyorsunuz. İstanbul’a kadar gelmem çok zor çünkü çalışanım. Ankara’da tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı yada yazınızda belirttiğiniz detayları uygulayabilecek bir merkez var mı yada benim şişkinliği azaltabileceğim herhangi bir egzersiz yada başka bir şey var mı? Çok şey sordum kusura bakmayın. Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

Aralıklı Zamanlarla Enfeksiyon Kapıyor

Merhabalar. Annemin iki ayağında da lenf ödem var aralıklı zamanlarla enfeksiyon kapıyor ve çok ağrılı bir durum oluyor. Bunun tedavisinin olduğunu öğrendik ameliyatla iyileşme şansı varmış. Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Birde maliyet olarak ne kadar masrafımız olur?

Çorabı Almalı Mıyız?

Hocam Merhaba,
Annem ameliyat sonrası 1 seans ışın tedavisi gördü. 1 yıl sonra büyük bir fıtık ameliyatı geçirdi. Ameliyat esnasında annemin karı yağını aldılar. Fıtık ameliyatından 6 ay sonra sağ bacağında aşırı şişlikler ve yığılmalar oldu. 2 seans fizyoterapist eşliğinde bandaj ve masaj uygulandı. Bacağında bariz bir küçülme oldu ve fizyoterapist çorap kullanmamızı istedi. Size sormak istediğim çorabı almalı mıyız yoksa başka bir tedavi şekline mi geçmeliyiz. Mesela kök hücre tedavisi gibi. Geri dönüş yaparsanız tedavi hakkında bilgi almak isterim. İyi çalışmalar dilerim. Saygılarımla.

Lenf Bezlerim Den Olduğunu Söyledi

İyi akşamlar Ahmet Bey, ben yurt dışında yaşıyorum bende yıllardır sedef hastalığı var. Son 3 aydır da sol ayak parmaklarım şişti, ayağımın altında da sedef hastalığı olduğu için ondan kaynaklı olabilir diye düşündüm. Sonra ayağımın üzeri şişti altı ağrımaya başladı. Doktor olan arkadaşıma gittim, ayağındaki şişme lenf bezlerim den olduğunu söyledi. Bana açması için bitkisel hap verdi, hapa başladım acaba tedavide yardımcı olur mu? Hapın resmi atacağım, ondan öncede ayak masajı yapan arkadaşımda lenf bezlerinden sorun var demişti.

İnanın Bunaldık Biz

Doktor bey merhaba, benim 35 yaşında oğlum var. İki yıldır baştan sağ bacak alt baldır kısmın da, sonra sol bacakta bazen kalçanın kaba yerinde kızarıklık şişlik ve ağrı oluyor. Enfeksiyon kliniğin de defalarca yatıp çıktık, selüloit enfeksiyonu dendi. Damardan her defasında günlerce antibiyotik tedavisi oldu, çıktığımız gibi gene tekrarladı. Romatoloğa gittik pannikülit dendi, prednol başlandı onlarda tam anlamıyla tedavi etmedi. Oğlanda immun yetmezlik, bruton hastalığı da var.
Bu arada defalarca doppler çekildi, kalp damarlık değil dendi. Biyopsi deri biyopsisi yapıldı, selüloit ve ona bağlı oluşan akut lenfödem denmişti. Sizin branşınızla ilgili olabilir mi, inanın bunaldık biz.

5 Yıldır Kolunda Git Gide Artan Bir Şişlik Oluştu

İyi çalışmalar, 2010 yılında annem meme kanseri ameliyatı oldu ve sol koltuk altında lenf bezleri de alındı. Son 5 yıldır kolunda git gide artan bir şişlik oluştu ve son günlerde fazlasıyla ağrı yapmaya başladı. Bununla ilgili ne yapabilirsiniz, tedavi süreci nasıl işliyor masrafları ne kadardır bu konuda bilgi verebilir misiniz?
Bileğinde Açıklık Var Ve Lenf Sıvısı Aktif Olarak Geliyor
Hayırlı günler hocam, ben Niğde’den yazıyorum sağlık çalışanıyım annem hakkında yardımınıza ihtiyacım var. Annem yaklaşık 13 yıl önce endometrium Ca 3 evre tanısıyla opere oldu, akabinde ışın tedavisi gördü. Yıllar geçtikçe sağ bacak daha kötü olmak kaydıyla, iki bacağında da lenfödem çıktı git gide büyüdü. Sanırım şuan son evresinde bu arada hastamda insüline bağlı dm hipertansiyon var. Yakın zamanda kalbine iki adet stent takıldı, ana damarında tıkanıklık varmış sağ böbrekte de double j karakter var. Şuan sağ ayak bileğinde açıklık var ve lenf sıvısı aktif olarak geliyor. Hasta ayağa kalkamıyor yaşı 60 kusura bakmayın. Uzunca bir yazı oldu bize öneriniz ne olur, ameliyat şansı var mı yazınızı okudum bir ümitle sormak istedim. Hastanın sosyal güvencesi SSK, emekli karşılar mı yoksa nakit mi yapılıyor detaylıca bilgi verebilirseniz memnun olurum kolay gelsin.

Tabiri Caizse Bacak Taş Gibi

Merhabalar,
Babamın aylardır bacağına şişlik, ağrı ve enfeksiyon durumu var.
Bir durum diyorum çünkü önce lenfödem sonra selülit dendi Klamoks ve Cipro verildi sadece. Korkunç yara kaldı, sonra soyuldu, kapandı ancak şimdi bacak derisinde elastikiyet çok az. Tabiri caizse bacak taş gibi.
Son ve diğer önemli konu da, babamın 4 yıldır pek çok bölgeye metastaz yapmış prostat kanseri hastası olması. Şunu da eklemek istiyorum ki; bacağındaki komplikasyonlar kendiliğinden belirdi. Herhangi cerrahi bir müdahale geçirmedi babam.
Kanser yeterince yıpratıcı değilmiş gibi bir de bu durum eklenince babam dayanılmaz ağrılar ve ruhsal çöküntüler yaşıyor.
Dilerim, şifası sizdedir.
İyi günler dilerim

Bize Bir Yol Gösterir Misiniz?

Annem 82 yaşında, KOAH ve Atrial fibrilasyonu var. KOAH ve AF ilaçları kullanıyor. Bacakları özellikle dizin üst tarafı çok fazla şiş yürümekte zorlanıyor çok sıkıntılı. Ben de aile hekimiyim çaresiz kaldık. Daha önceleri bazı hekimler lenfödem olabilir dedi ama diğer rahatsızlıkları nedeniyle tedavi olamadı. Bize bir yol gösterir misiniz teşekkür ederim

Kısa Süre Sonra Eski Haline Döndü Tekrar

Merhaba,
Annem için soruyorum, 3 sene önce rahim kanserine bağlı ameliyat sonrası lenf keseleri alındığı için bacakları şişti. Bununla ilgili fizik tedavi gördü, bası giysisi kullandı fakat kısa süre sonra eski haline döndü tekrar. Biz de daha kalıcı olabileceğini düşündüğümüz, Ahmet hocamızın tedavisini denemek istiyoruz.
Bu konuda bizi bilgilendirebilirseniz çok mutlu oluruz.

Tek Bacağı Diğerine Oranla Farklı Büyüklükte

Annemin tek bacağı diğerine oranla farklı büyüklükte. Sizin bu konuda ki uzmanlığınızı duymuş, benden iletişim kurmamı ve randevu almamı istedi. Yeriniz nerede acaba? Nasıl randevu alabiliriz? Teşekkürler

Çok Umutsuz Bir Durumdayız

Hocam selamlar, Erzurum’dan yazıyorum. Annem 140 Kg civarı. Lenf ödem hastası, kalp kapakçığı yetmezliği ve tansiyonu var. 8 yıldır bu LENF ÖDEM var. Ayrıca İÇ VARİS de var. İnce damarlar olduğu için, içte olduğu için vs. dediler. Çok umutsuz bir durumdayız. Yukarda Allah aşağıda sizin gibi doktorlara güveniyoruz. Yardımcı olursanız 3 aile annemin iyileşmesiyle mutlu olacak. Hayırlı günler.

Ameliyat Sonrasında Da Da Bası Çorabı Giymek Zorunda Mıyım?

İyi günler, benim sağ ayağımda doğumdan sonra kalıcı şişlik oluştu. Özellikle baş parmağımın yanındaki iki parmağımda ve üç buçuk sene sonra bu sene bir fizyoterapist sayesinde lenf ödem olduğu anlaşıldı. Yaklaşık üç haftadır fizik tedavi görüyorum sargı ve bandaj bu hafta da bası çorabı kullanmaya başlayacağım. Lenf ödemin ameliyatı var mı ve ameliyat sonrasında da da bası çorabı giymek zorunda mıyım?

Sağ Bacağım Sol Bacağımdan Kalın

Diyete başlamıştım aynada kendimi çekip farkı göreyim derken bir şey fark ettim. Sağ bacağım sol bacağımdan kalın. Google araştırırken karşıma siz çıktınız. Lenf ödem mi yaşadığım acaba şuanda zayıfladım ama sağ tarafım sol tarafımdan geniş.

Tekrar Şişti Bacaklarım

Merhaba hocam,
Konya’dan yazıyorum bende yaklaşık üç sene önce serviks ca oluşma riski görülüp rahim ağzım alındı. Sonrasında iki bacağımda şişlikler oluştu lenfödem olduğu söylendi 20 seans lenf drenaj manuel, masaj tedavisi gördüm, özel ölçü bası çorabı giyiyorum şimdi. Ama tekrar şişti bacaklarım ve ağrım oluyor. Sizinle görüşmek istiyorum. Teşekkür ederim.

Önerilerinizi Bekliyorum

Merhaba Ahmet Bey,
İlk defa gördüm sayfanızı, derdim meme kanseri sonrası radyoterapide gördüm üzerinden 7 yıl geçti. İlk defa olarak bir yıldır sağ kolum şişti. Kolluklarla tutmaya çalışıyorum ama başarılı değil. Bunun kesin tedavisi sizde var mıdır? Çok canımı sıkıyor bu durum. Sağ memem alındı, sağ kol altı lenf kazındı. Koluma iğne batmayacak dediler.

Bundan korkuyorum, fakat nasıl bir tedavi uygulanabilir bilemiyorum. Siz ne diyebilirsiniz kolum için. Önerilerinizi bekliyorum.

Vaktiniz Varsa

Hocam merhaba,
Azerbaycan’dan yazıyorum. Benim bacağımda lenfödem hastalığı var. Eğer vaktiniz varsa ve bana yardımcı ola bilirseniz, numaranızı ve hangi şehirde çalıştığınızı yaza bilir misiniz?

Ne Yapmamız Gerekiyor

Merhaba Ahmet Bey, annemin rahim kanseri sonrası oluşan iki bacağı ciddi boyutta lenfödem oluştu. Tedavisi halkında bilgi verir misiniz? Tarsus’ta yaşıyoruz coronadan gelemiyoruz, ne yapmamız gerekiyor ve tedavinin fiyatları hakkında bilgi verir misiniz?

Hocam Lütfen Bize Bir Randevu Verin

Hocam hayırlı akşamlar, benim annemin bacağında lenfödem var. 30 yıldır biz bacağı bütün hastanelere gösterdik bir çare bulamadım. Bütün doktor bu ölene kadar sizinle gider ayağı yüksek tut falan filan dediler ama artık bacak çok şiş gece ağrıdan uyuyamıyor. Size randevu almak için uğraşıyorum 2 haftadır kimse telefonlara bakmıyor, mail atıyorum cevap yazmıyor. Hocam lütfen bize bir randevu verin, bir bakın sizden rica ediyorum.

Sizin Görmenizi İstiyorum

Merhaba Ahmet Bey,
Annem sizi tv kanalından takip etmiş, bugün sizden randevu almak için aradım. Fakat uygunluk olmadığını öğrendim. Fakat durumu ilerledi çok fazlasıyla doktora gittik fakat çoğu tedavisi yok dediği için bu süreye kadar beklemiş olduk. Lenf ödem sorunumuz, ayakları dizlerine kadar şişti ve şimdi bir yara oluştu. Akıntı da başladı ne yapacağımızı inanın bilemiyoruz. Tedavi olmasını istedik kliniğiniz de, annem kendini asmazsa tabi getireceğim. Sürekli psikolojim berbat, kendimi asacağım fazla dayanamıyorum demelerine bende dayanamıyorum. Abimle ben varım, elimden geldiğince her şeyini yapıyoruz. Özel hastaneler doktor ne varsa götürüyorum. Ben para yardımı ya da bedava muayene istemiyorum lütfen yardımcı olur musunuz? Sizin görmenizi istiyorum ve tedavi olmasını istiyorum.

Geçiyor Diyoruz Sloganıyla, Sizlerden Rahatsızlığımı Gidermenizi Rica Ediyorum

Merhaba Ahmet hocam,
Sizlere Şanlıurfa'dan ulaşıyorum hocam, Şanlıurfa da 25 yıldır eczanede çalışmaktayım. Son 10 yıldır yaz aylarında ayak bileklerimde ve vücudumda ödem oluşmaktadır. Kışın tamamen sıkıntılar bitmekte, Mayıs ayı başlayıp Ekime kadar devam etmekte. Yaz aylarında ayakkabı giyemediğim dönemler bile oluyor, tesadüfen size rastladım. Geçmiş olsun değil geçiyor diyoruz sloganıyla, sizlerden rahatsızlığımı gidermenizi rica ediyorum.

Bana Da Şifa Olmanızı Umut Ediyorum

Merhaba Ahmet hocam, iyi akşamlar 4 yıldır lenfödem hastalığım var. Bende hemşireyim, Antalya’dayım hangi doktora gittiysem bu seninle ömür boyu gidecek dedi. Sizi internette gördüm, öncesi sonrası harika gerçekten. Bana da şifa olmanızı umut ediyorum, telefonları aradım ama ulaşamadım. Randevu almak istiyorum sizden, şimdiden teşekkürler.

Bir Bezbol Topu Kadar Oluyor

Ahmet hocam merhaba, nasılsınız sizden uzaktan yardım istemek doğru olmadığını bilsem de fikrinize ihtiyacım var. Cevap vermenizi umuyorum vermeseniz de teşekkür ederim, sol bacağım bilek kısmı ödem gibi şiş özellikle biraz fazla yürümemde orası bir bezbol topu kadar oluyor dış kısmı kaç defa damarlarıma kadar baktı bir sorun yok dedi belki lenf ödem olabilir varis çorabı al dedi. Sizce basıncı nasıl olmalı bu pandemi den önce gitmiştim tekrarda gitmeye korkuyorum tekrar teşekkür ederim iyi günler

Benim Tüm Hayallerimi Yıktılar Rahatsızlığımı Da Yazdılar Bir Kâğıda

Merhaba hocam, benim sol bacağım her zaman şiş çalışmama engel oluyor. 5 kez hastanelerinde ameliyat oldum. Her biri farklı bir operasyon yaptı daha beter oldu, sonra da dediler çaresi yok hayatının geri kalan kısmını böyle yaşayacaksın dediler. Benim tüm hayallerimi yıktılar rahatsızlığımı da yazdılar bir kâğıda. Size bana yazılan yazıyı size atsam siz okusanız çaresi varsa İstanbul’a gelsem.

Hiç Bir Şekilde Bastırınca İçe Çökme Olmayan Şişlik Mevcut

Hocam rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Yaklaşık 4 yıldır ayaklarda bileklere kadar sert hiç bir şekilde bastırınca içe çökme olmayan şişlik mevcut. 3 yıl öncesinde graves tanısıyla ameliyat oldum. Şişlikler ameliyat sonrasında hiç azalmadı ve tiroid değerlerim düzenli gidebileceğim bütün bölümlere gittim bir sürü test yapıldı ama şişlikler için bir tanı konulamadı. Lenfosintigrafi dopler mr ultrason yapıldı sonuçları normal çıktı. Varis çorabı kullanıyorum, doxium kullandım 2 aydır daflon kullanıyorum ve herhangi bir sonuç alamadım. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir lütfen bana yardımcı olabilir misiniz. Şimdiden teşekkür ederim.

O Kadar Çaresizim Ki Beni Çok Zorluyor

Hocam merhabalar, Antalya’dan yazıyorum size hemşireyim. Lenf nodu nakil ameliyatlarında toplardamara lenf damarlarını bağlama ameliyatlarınızda başarılı oluyor musunuz? Lenf ödem hastasıyım o kadar çaresizim ki, beni çok zorluyor inanın lenf nodlarını toplardamara bağlama ameliyatı adlı yazınız bana umut oldu. Kesin bir çözümü olur mu hocam cevap verirseniz beni çok mutlu edersiniz. Gelmek istiyorum size, ihtiyacım var hocam çok zorlanıyorum daha kötü olmasını istemiyorum.

Ulaşamıyoruz Çok Müşkül Durumdayız

Hocam ananemin lenf damarlarında sıkıntı var çok zor durumdayız. Arıyoruz şahsınıza ulaşamıyoruz çok müşkül durumdayız. İvedilikle bize yardımcı olmanızı istiyorum lütfen mesajımı görürseniz ararsanız sevinirim ayaklarının da fotoğrafını gönderiyorum lütfen bakınız hocam. İyi akşamlar diliyorum..

Bacaklarım Üst Vücuduma Göre Kalın

Hocam merhaba. Mesajları görüp cevaplıyor musunuz bilmiyorum ama şansımı deneyeceğim. Bacaklarım üst vücuduma göre kalın, bir yere çarptığında veya elimle değdiğimde inanılmaz ve uzun süren bir acı olur, şiş gibi ve yumuşacık. Kilomu da hep kalça ve bacak bölgeme alırım. Yazları bazen muhtemelen sıcak havadan bacağımın üstüne doğru yattığımda ağrı yaşardım. Ama hep spor yapan ve zayıf yapılı biri olduğum için estetik kaygılarım olmadı, yazılarınızdan lenf ödem olduğuna kanaat getirdim. Ancak şu an hamileyim ve bütün kiloyu bacak kalça basen bölgeme almaya devam ediyorum. Hamilelikte de sırt üstü yatamadığım bir noktaya geldim. 20. Haftadayım. Geceleri ağrıdan uyuyamıyorum. Bacak ve kalça bölgem üzerine yattıkça ağrıyor. Diğer tarafıma dönüyorum. Döne döne uyku uyuyamaz oldum. Bunu geçirmek için soğuk komprestir masajdır vs. gibi en azından azaltıcı evde uygulayabileceğim çözümler var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Hiçbirinden Netice Alamadım

Hayırlı günler Ahmet Bey, ben 20 yıllık lenfödem hastasıyım. Çeşitli doktorlara gittim, fakat hiçbirinden netice alamadım. Bu günde bacağımda enfeksiyon artmaya başladı. Sizden randevu almaya çalıştım, 3 ay sonrasına verdiler fakat o kadar dayanamam. Sizden ricam en kısa zamanda tedavi edebilir misiniz?

Yıllardır Uygulamadığımız Tedavi Yöntemi Kalmadı

Hocam merhabalar, muayene ve tedavi için nasıl bir yol izlemeliyim. Trabzon’dan yazıyorum sizlere. Eşimin bir bacak diz bölgesinden aşağıya lenfödem tanısı koyulmuş ve yıllardır uygulamadığımız tedavi yöntemi kalmadı.

Ucube Bir Cırt Cırtlı Kolluk Verdiler Olmadı

2018 de sol göğüste 2 defa ameliyat oldum sol kol şişti. Tedavi oldum fakat olmadı ucube bir cırt cırtlı kolluk verdiler olmadı. Yeriniz nerede ve bu şiş iner mi kolluk kullanmadan, daha çok şişer mi. Onkoloji hastanesinde sıradayım. 1 ay yatmam gerekiyormuş. Kol altı lenfler alındı.

Huzursuz Bacak Sebebim Olabilir Mi?

Yıllardır huzursuz bacak ilacı peksola alıyorum, 250 mg doz hep artıyor. Ayrıca ayağımda 30 sene önce batan iğne kemiğe saplı halde duruyor. Bacaklarımda yumrular tepecikler var. Vücuduma göre bacaklarım kalın görünümde. Lenfödem videolarınızı izledim. Huzursuz bacak sebebim olabilir mi diye, bir çözüm arıyorum. Sürekli doz artıyor ve ben tedavi olamıyorum. Ankara’dayım. Muayene olmak isterim. Vizit ücretinizi öğrenmek isterim şimdiden teşekkürler.

RAHİM AMELİYATI SONRASI LENFÖDEM OLUŞTU

Annem geçirmiş olduğu rahim ameliyatından sonra bacaklarında şişlik oluştu. Doktorlar lenfödem olduğunu belirttiler ve “tedavisi yok” denildi. Annemin şişkinlik sonucunda bacaklarında yara açılmaya başladı. Şu an küçük yaralar ama büyümesinden korkuyoruz. Annemin akciğerinde pıhtı da var. Oksijen makinesi kullanıyor. Bu nedenle İstanbul’a gelemiyoruz. Kars’ta ikamet ediyoruz. Ahmet hocam lütfen bana dönüş yapmanızı rica ediyorum.

Sizin Doğru Adres Olduğunuz Kanaatine Vardım

Hocam Merhaba,
Geçirdiğim operasyonlardan ötürü maalesef lenfödem sorunum var ve yaşam kalitemi çok etkiliyor. Yaptığım araştırmalardan sizin doğru adres olduğunuz kanaatine vardım. Ancak size nasıl ulaşacağımı bulamadım. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz lütfen. Size ulaşmak için ne yapmalıyım.
Yanıtlarsanız çok ama çok memnun olucum.
Saygılarımla,

Beni Dünyanın En Mutlu İnsanı Yapardı

Saygıdeğer Ahmet hocam ve ekibi. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon 4.sınıf öğrencisiyim. Lenfödem ve yara bakımı üzerine son derece ilgili ve azimli bir öğrenciyim kendimi bu alanda geliştirmek istiyorum. Bununla ilgili biraz araştırma yaptığımda dikkatim sizin üzerinizde toplandı, yapılan olumlu dönüşler beni çok etkiledi. Sizlerin bilgilerinden faydalanmak ve deneyim kazanmak benim için çok büyük bir şans olurdu. Yanınızda stajyer fizyoterapist olarak yer almayı çok isterim. Bu konuda bana yardımcı ve destek olmanız sanırım beni dünyanın en mutlu insanı yapardı. Olumlu veya olumsuz dönüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyor olacağım hoşça kalın.

Yardımcı Olur Musunuz?

Merhaba hocam,
14 yaşımdan beri lenf ödem hastasıyım. Herhangi bir hastalık geçirmedim, premier olduğunu söylediler sağ alt bacağımda fizik tedavi bandajlama tedavileri gördüm. Ama tekrarladı, 2012 yılında lenfödem drenaj ameliyatı oldum. Boyundan ayak bileğime damar nakli yapıldı, tamamen iyileşme olmadı ama ilerlemesi durdu. Şuan 38 yaşındayım tedavi olmam mümkün mü yardımcı olur musunuz?
Hayati Tehlikesi Var Mı
Ahmet hocam benim kızımda da diz ve kasık arası kavernoz lenfanjiom var. 10 kadar irili ufaklı. Bir tanesi bir gecede portakal kadar oldu, onu cerrahi yöntemle aldılar. Orada keloit oluştu. Artık ameliyattan korkuyoruz bir kaç yer araştırdım içine ilaç enjekte ederek küçülme yada bir şurup varmış dışarıdan gelen onunla tedavi eden de var. Şaştık ve düzenli olarak üstü enfekte oluyor. Alerji testi yaptırdım bazı gıdalara alerjisi çıktı. Bunun sonunda ne olacak her doktorun dediği farklı. Kızım 4.5 yaşında. Hayati tehlikesi var mı bir süre sonra stabil hale gelir mi her gün bir yenisi daha eklenecek korkusuyla yaşıyoruz.

Ne Yapacağımızı Bizde Şaşırdık

Merhaba Ahmet hocam,
Öncelikle saygılar telefon numaralarınızdan kliniğinize ulaştım fakat şimdilik bir randevu oluşturamadım. Annem rahim ağzı kanser teşhisi sonrası ameliyat ve terapi gördü. Şimdi de lenf ödemi nedeniyle bir ayağı çok şiş ve ağrısı var. Sizden yardım etmenizi rica edeceğim ama covid den dolayı hasta görmediğinizi söylediler. Bize bir yol gösteremez misiniz bu şekilde ödemli kalması da çok tehlikeli ne yapacağımızı bizde şaşırdık.
Saygılarımla

Korkmuş Vaziyetteyim

Bana tıp fakültesi kvc bölümünde lenfödem ön tanısı konuldu. Sintigrafi için bir ay beklemem gerekiyor. Size muayenehanenizden ulaşmaya çalıştım. İstanbul’a gelecektim ancak korona nedeniyle kapalı olduğunu öğrendim. Hocam haziran ayında sağ ayağımda mantar enfeksiyonu geçirdim 1,5 ay oceral sprey kullandım. Sonrasında sağ bacağımda çap artışı ve renk değişikliği ağırlık hissi oldu. Bundan 7-8 yıl önceden beri sağ kolumda da 2 cm çap artışı vardı başka bir semptom yoktu ctf de intörnlük yaptığım dahiliye polikliniğinde değerlendirilmiş ve herhangi bir şey olmadığına karar verilmişti. Sağ bacağım ise son bir kaç aydır bu durumda. Korkmuş vaziyetteyim. Hocam size ulaşmak istiyorum. Bana geri dönüş yaparsanız çok sevinirim.

Yıldır Ayakları Ve Topukları Da Ağrımaya Başladı

Merhaba, ben Amasya’da ikamet ediyorum. Annemin yıllardan beri bacaklarında ve kollarında varisler var. Genelde iç varis şeklinde. Sol bacağında hafif bir lenfodem sorunu var. (kalp damar cerrahı doppler çekip ilaç verdi çorabını giymiyor annem). Anne tarafında ailede kadınlarda daha sık olmak üzere, damar sorunları olduğunu fark ettim. Son iki üç yıldır ayakları ve topukları da ağrımaya başladı. Huzursuz bacak sendromunu yıllardır yaşıyor zaten anne tarafında çok sık. Özet olarak size tedavi için gelmek istiyoruz. Muayenehane nerede acaba, ücreti vb. hakkında bilgi almamız mümkün mü, bu dönemde çalışmaya devam ediyor musunuz? Cevabınızı bekliyor olacağım, saygılar

Hatalı Bir Kol- Bacak Yağ Aldırma Operasyonu

Merhaba hocam, Diyarbakır’dan annemin bacağındaki lenfödem şikâyeti için yazıyorum. 1 yıl önce olduğu hatalı bir kol- bacak yağ aldırma operasyonu sonucunda, bacaklarında lenfödem oluştu ve fizik tedavi de uyguladı ama sonuç vermedi. Web sitenizden okuduğum mikro cerrahi tedavisini deneyip deneyemeyeceğimiz hakkında bilgi almak gerekirse, çalışmakta olduğunuzu hastaneyle iletişime geçmek istiyoruz. Bu ameliyatın şartlarını ve tabi tutuğu fiyat aralığını da öğrenebilmek ayrıca. Dönüş yaparsanız mailime çok mutlu olurum.

Sizden Rica Ediyorum Ediyoruz 5 Çocuğu Olarak

Annem yaklaşık 70 yaşında ve ortalama 5 yıldır lenfödem rahatsızlığı var. Sanırım ayrıca sürekli yüksek tansiyon atakları yaşıyor. Kalpten beyne tüm tetkikler yapılmasına rağmen başka tanı konmadı, sizden rica ediyorum ediyoruz 5 çocuğu olarak annemi bir görün yapılacak bir işlem varsa bir an önce adım atalım. Atakları bacaklarını taşımaz olacak çok yakında. Bir şeyi daha belirtmeliyim ki tuzu kesmiyor. Sayın hocam sayfanızı ve tedavi ettiğiniz hastaları inceledim siz bizim tek umudumuzsunuz Malatya bize çare bulamıyor.

Bu Durumdan Kurtulmak İstiyorum

Merhaba hocam, ben yaklaşık 4 sene önce bacağımda şişlik olduğunu fark ettim ve birçok test yaptırdım ama hiçbir şekilde hastalığı bulamamışlardı. Sonra size geldim siz lenfödem olduğunu tespit etmiştiniz. Ben Bursa’da yaşıyorum. Burada bir fizyoterapisten bandajlama tedavisi aldım. Ama bildiğiniz üzere anlık fayda sağlıyordu. Ben kesin bir çözüm arıyorum, henüz yaralanma yok bacağımda ama gözle fark edilebilir baya şişlik var. Kumaş ayakkabıları giyebiliyorum, fakat deri gibi sert yapılı ayakkabılarda iki ayağıma aynı numara olmuyor. Ben bu durumdan kurtulmak istiyorum 16 yaşındayım bana bilgi verebilir misiniz tedavi süreciyle ilgili?

Nohut Tanesinden Daha Büyük Bir Görüntüye Dönüştü

Hocam ben kulağımda kıkırdak kısmına piercing taktırdım. Yaklaşık 1 yıl sonra çok küçük bir şişlik oluştu. Zamanla bu şişlik nohut tanesinden daha büyük bir görüntüye dönüştü. Bir doktor keloid bir doktor da görünmem gerektiğini söyledi. Nasıl anlayabilirim ve nasıl kurtulabilirim bu görüntüden. Bana yardımcı olabilir misiniz?

Sizde Bir Alet Varmış

İyi günler kolay gelsin. Lenf ödem hastasıyım ameliyat oldum iyi şuan. Bütün damarlarıma baktırmak istiyorum kalbim arada sıkıştırıyor. 2 kez anjiyo oldum temiz dediler, akciğer film çektirmiştim aort topuzu mevcut denildi. Kalp damara gözükmem gerektiğini söylediler. Tansiyon yükselmesin dedi doktorlar. Sizde bir alet varmış doğru mu bilmiyorum, cihaza girip bütün vücuttaki damarları inceliyor diye duydum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Daha Bir Tanı Koymadı

Merhaba Doktor bey,
Ben annemin kolundaki şişlik için sizden yardım istiyorum. Annem 80 yaşında, iki yıldan fazla oldu ara ara şişiyordu şimdi daha uzun zamandır şiş, şimdiye kadar gittiği doktorlar daha bir tanı koymadı, en son ultrasonda damar genişlemesi (lenfödem) demişler, morartı varmış ve antibiyotik vermiş, kovidden dolayı dışarı çıkamıyor, ne yapmalıyız bize yardımcı olursanız çok memnun oluruz.
Teşekkürler

Bu Zamandan Sonra Ne Yapılabilir

Merhaba,
Bacağımda lenf ödem 20 senedir var, tedavi imkânlarının olmadığı defalarca söylendi. Bugüne kadar geldi fakat bacağım haddinden çok fazla şişmiş. Bazı yerleri katlanmış durumda, son bir senede iki defa enfeksiyonlu hale geldi ve büyükçe iltihaplar çıktı. Bacağımın üzerinde, fiziksel tedaviye olumlu cevap vermiyor durumum ve etkili değil de, bu zamandan sonra ne yapılabilir, cerrahi mi? Cerrahiyse de fiyat bilgilendirmesi yapar mısınız lütfen, muayene ücretleri vs. Online görüşmeden de bahsetmişsiniz, onun fiyatından da bahsedin lütfen.
Şimdiden teşekkürler.
İyi günler.

Sizinle İlgili Çok Güzel Yorumlar Okudum

Kolay gelsin annem 63 yaşında ve bacaklarında lenfödem tanısı koyuldu, şeker hastası ve insülin kullanıyor ayrıca tansiyon hastası, kalp büyümesi var. Bağırsak, safra kesesi, guatr ameliyatı oldu. Anlayacağınız yok yok annemde, bacakları ileri derecede şişti ve ağrıları çok. İnternette sizinle ilgili çok güzel yorumlar okudum. Tedavi süresi ve fiyat bilgisi alabilir miyim? Şimdiden teşekkürler.

LENFÖDEM TEŞHİSİ KONDU

İyi günler defalarca doktora gidip geldik ama anneme yeni konulan ve bizim pek bilgimiz olmayan bir hastalık lenfödem teşhisi konuldu. Doktor beyin konuşmalarını izledim annemi muayene için getirmek istiyorum ama fiyat nedir? Onu öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

GEÇMEYEN ÖDEM İÇİN ÇÖZÜM ARIYORUM

Hocam merhaba;
Benim antrenman esnasında ayağıma yüklenmem sonucu sol ve sağ ayak eklem kıkırdağımda ağrılar ve çevresinde taban kısımda şişlik oluştu. Bilekteki kemik başı biraz dışa doğru daha belirginleşti. Geçtiğimiz Aralık ayında bu sakatlanma oldu. Doktorda MR’a girdim ve “yüklenme sonucu ödem oluşmuş “ dedi. Çalıştığım için dinlemedim maalesef fizik tedaviye de gidemedim. Başka bir doktora da göründüm İlaç tedavisine başlandı ama hocam ne kemiğin sivriliği düzeldi ne de şişlik gitti. Ara ara bacaklarımda da ağrı oluyor bacağım da şu an özelliklede üşüdüğünde. Hocam ne yapmam lazım benim? İnanın düzgün bir tedavi bulamadılar. Ve çok stres oluyorum.
İyi günler dilerim.

BACAKLARDA BELİRGİN ŞİŞLİK VAR

Annem lenfödem hastası. Çok şükür bacakları çok şişmeden erken teşhis konuldu ve 7 yıldır lenfödem çorabı kullanıyor. Gözle görülür belirgin bir şişlik yok fakat yaz-kış demeden her gün, aralıksız 13 saat bu çorabı giymek, çıkarmak artık çok yordu. Tahmin edersiniz ki birçok doktor bu hastalığın tedavisi olmadığını söyledi. Birkaç ay önce adınızı duyduk çalışmalarınızı inceledik. Kök hücre tedaviniz umutlarımız yeniden canlandırdı. Şuan tek dileğimiz iyileşip bu çoraplardan kurtulmak.
İstanbul dışında yaşıyoruz, uzun süren bir tedavi süreci bizim için oldukça zor olacak fakat eğer çoraplardan kurtulmamız mümkünse her şeyi yapmaya hazırız. Randevu için aradım ancak açan olmadı. Bu konuda bize geri dönüş yaparsanız çok seviniriz.

Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'ün Özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

LENFÖDEM HASTALIĞI ve LENFÖDEM TEDAVİSİ için ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız lütfen tıklayınız

LENFÖDEM TEDAVİSİ OLAN HASTALARIN yorumlarını görmek için lütfen tıklayınız  

İLETİŞİME geçmek ve RANDEVU almak için lütfen tıklayınız

Yasal Uyarı

Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sorumlu tutulamaz.Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.