https://www.ahmetakgul.com.tr/ Prof. Dr. Ahmet Akgül - KALP Sorular: Sendromlar ve Hipertansiyon...

Babamın aort damarında genişleme var


Hocam iyi günler başımıza gelen ve hala sebebini çözemediğimiz bir konuyla ilgili size danışmak istedik babamın aort damarında genişleme var senelerdir bildiği bir durummuş benim haberim yoktu beraber spora başlamıştık ve ağırlık çalışıyorduk 5 gün sonra bir cumartesi işten eve geldi ve anlık hafıza kaybı yaşadığını aynı zamanda vücudunun bir ileri bir geri gittiğini (hissiyat olarak) söyledi normalde hastaneden nefret eden adam 10 dakika ardından ben çok kötüyüm dedi ve apar topar hastaneye götürdük, acilden giriş yaptık tomografi ve kan testi yapıldı ikisinde de bir şey göremediklerini söylediler MR çekiminin ise sonucu çıkmadığı için yarın gelin dediler aradan iki gün geçti sonuç hala yok meğerse dosyayı kaybettikleri için kapatmışlar bugün üçüncü gün ve sırtımda bıçak saplanıyor gibi ağrı hissediyorum diyor aort damarıyla alakalı olabilir mi babam 40 yaşında geri dönüş yaparsanız sevinirim.

Fibromiyalji tanısı koydu. Yapabileceğimiz bir şey yok ilaçlara cevap vermiyorsun diyorlar


Ahmet hocam. Ne olur bu mesajımı inşallah okursunuz bana inşallah dönüş yaparsınız. Hocam ben 32 yaşında 2 çocuk annesiyim 2 yıl önce bir sabah sırt ağrılarıyla uyandım. Yorgunluktur diye pek üstelemedim ve ağrılarım gün geçtikçe daha da arttı 1 hafta sonunda fizik tedavi doktoruna gittim tahlil film falan hiç bir şey çıkmadı vitamin eksikliği dedi vitamin verdi ama 1 ay sonunda ağrılar kalça eklemlerime kollarıma bacaklarıma vurmaya başladı ve uyuyamama ya başladım tekrar gittim doktora. Fibromiyalji olduğunu söyledi hocam 6 ay düzenli kontrole gittim her gittiğimde ilaçların dozunu arttırdı nöropatik ilaçlar ağrı kesici kaş gevşeticiler verdi ama benim ağrılarım hiç geçmedi. Hocam 1 yıl içinde 5 doktora gittim başka bir rahatsızlığım mı var diye gitmediğim bölüm doktor kalmadı hiçbir şey de çıkmıyor. Fizik te gittiğim 5 doktor fibromiyalji tanısı koydu. Yapabileceğimiz bir şey yok ilaçlara cevap vermiyorsun diyorlar. Hocam olmuyor süründürüyor bu hastalık. Bir hastalık yüzünden eşimle bile boşanmak üzereyim hiç bir iş yapamıyorum depresyondayım ağrılar beni mahvediyor beni kimse anlamıyor çocuklarıma bile bakamaz haldeyim psikolojik olarak çöktüm hocam yok mu bunun çaresi size yalvarıyorum bana bir yol gösterin. Uyusam da uykumu alamıyorum sabah elim kolum kalkmıyor ağrılarla uyuyup uyarmaktan bıktım artık 2 senedir eşimle bile boşanmak üzereyim psikolojim allak bullak oldu ne olur bana yardımcı olun lütfen size yalvarıyorum.

Doktorlar bugün kalp yetmezliğinde son evre olduğunu söylediler


Merhabalar Hocam,
Yaklaşık üç hafta önce 71 yaşındaki dedeme kalp yetmezliği teşhisi koyuldu. Kendisi şeker hastası ve gözlerinde de sarı nokta hastalığı bulunuyor. Bunlar dışında bilinen herhangi bir sağlık sorunu yok. İki haftadır yatıyor. 3-4 gün önce anjiyo yapıldı ve anjiyo raporunun temiz olduğu, damarlarında herhangi bir sorun olmadığı söylendi. Dedemin durumu hakkında bugüne kadar doğru düzgün bir bilgi alamamıştık. Doktorlar bugün kalp yetmezliğinde son evre olduğunu ve her an kalbinin durabileceğini söylediler. Çaresizce, belki bir tedavi yöntemi vardır umuduyla doktor arayışına girdim. Gerçekten herhangi bir tedavisi var mı yok mu, bilmiyorum. Araştırırken sizin web sitenize denk geldim. Uzmanlık tezinizi Yapay Kalpler ve Kalp Yetmezliği Cerrahisi konusunda yapmışsınız. Eminim, elinizde herhangi bir sağlık raporu, tahlil ve tetkik sonucu bulunmadan bir şey söylemeniz zordur. Ancak biz de çok çaresiziz. Bu halde hiçbir şey yapamadan onun ölmesini bekliyoruz. Bu her şeyden çok daha acı verici. Yaşından ve kalp yetmezliğinin son raddede olmasından dolayı doktorlar hiçbir şey yapamayacaklarını söylüyorlar. Merak ettiğim, sizin elinizden bir şey gelip gelmeyeceği. Okuduğum araştırdığım kadarıyla bu alanda çok başarılı bir profesörsünüz. Sabırsızlıkla sizden cevap bekliyor olacağım. Umarım en kısa zamanda geri dönersiniz. Bu durumda bir dakikamız bile çok önemli, maalesef. Şimdiden teşekkür ederim. Kolaylıklar dilerim.

Herhangi bir çözümünü bulamadık


Ahmet bey merhaba lenfimden problemim ile ilgili size nasıl ulaşabileceğim konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim 42 yaşındayım yedi yıldan beri sol ayağımda bilek altında aşırı şişlik mevcut bir çok kez doktora gitmeme rağmen MR ve tomografi çektirmeme rağmen herhangi bir çözümünü bulamadık bir hafta önce bir televizyonda Programa konuk olduğunuzu gördüm ve bunun üzerine arıyorum son bir yıldan beri hayat standartlarımı etkileyecek şekilde sıkıntı yaşamaktayım ayak numaram normalde de büyük olduğu için iş ve sosyal hayatımızı etkilemekte ilginize şimdiden teşekkür ederim.

AORTA KORONER BYPASS AMELİYATI


İyi akşamlar hocam internetten araştırırken yeni fark ettim sizi. Keşke daha önce tanıma imkânım olsaydı. Babam Araştırma Hastanesi'nde 26 Eylül'de aorta koroner bypass ameliyatı oldu. Sonrasında bir hafta yoğun bakımda kaldı. Yoğun bakımda kalırken psikiyatrik deliryum tablosu görüldü. Buna göre NÖRODOL damla verilmiş, bunun sonucunda 2 gün devamlı olarak uyumuş, enteral beslenmeye geçti. Sonra servise alındı. Serviste de NG ile beslendi. Çok güzel yürüyorduk, koluna bile girmiyorduk, 10 gün böyle devam etti. Sonra damar alınan bacak kalçadan itibaren şişti. Yürüyemez oldu. Nöroloji muayenesi ardından felç veya başka bir şey olduğuna dair MR sonuçlarına göre çıkmadı. Damarsal olarak da venöz yetmezlik veya başka bir şey görünmedi. Kanda kreatinin yükselmesi sonucu idrar çıkışı azaldı. Bir sabah sepsisten dolayı tekrar yoğun bakıma aldılar. Akciğer de enfeksiyon görüldü 1 aydır yoğun bakımda diyalize bağlı, şu anda entube, biz size ulaşmak istiyoruz. Bize nasıl yardımcı olabilir siniz? Cevap verirseniz minnettar olurum, gerekli her şeyi yapmaya hazırız.

AKCİĞER KANSERİ OLAN KALP AMELİYATI OLABİLİR Mİ?

Merhaba, babama bir buçuk ay önce kalp yetmezliği ve akciğer kanseri tanısı konuldu bir hafta arayla. Kalbi %25 çalışıyormuş, by-pass olması gerekiyormuş fakat akciğer kanseri de olduğu için risk yüksek olduğu için by-pass yapmıyorlar. Akciğer kanseri 3-B evresinde, ciğerlerinde su var, nefes alması zorlaştı sık sık nefes darlığı oluyor 15 gündür. Doktorlarımız Aydın’dan onkolog, Prof. Dr. Kalp ve Damar cerrahı ve Doç kardiyolog. Sizin sayfanızda kalp ve akciğer kanseri ameliyatı yapılmış onu görerek size yazıyorum. Fakat babam kanserin 3-B evresinde olduğu için ameliyat olamıyor sanırım doğru mu? Muğlalıyız, size gelmek istiyoruz fakat yolumuz uzun olduğu İçin gel git yapma şansımız yok, eğer tedavi edebilecekseniz yani “bu işin kurtuluşu var” derseniz öyle gelelim çünkü babam da yolculukta çok zorlanıyor. Size babamın dosyalarını atsam yardımcı olur musunuz? İletişim kısmındaki numarayı arıyorum ama meşgul çalıyor ya da çaldığı halde açılmıyor. Durumumuz biraz acil olduğundan tez vakitte cevap yazarsanız çok memnun olurum. Teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim.

ŞİKAYETLERİ HER HASTALIĞA UYUYOR

Hocam benim sol göğsümde ağrı oluyordu ama ara ara batma şeklinde 3-4 ay sürdü ama hiçbir şikâyetim olmadı. Sonra bir gün otururken birden tansiyonum düşmüş gibi oldum, “bana bir şey oluyor” dedim, ayağa kalktım hemen düzeldi. Sonra bu durum bir kez daha oldu, ayağa kalkınca düzeldi ama hastaneye gittim EKG çektiler akciğerlere baktılar kan falan normal dediler ama ben bir kardiyoloğa gittim. EKG istedi ama aşırı heyecanlandım, EKG bozuk dedi, bana koroner BT yaptır dedi. Kayseri’ye gittim, orda hoca baktı, efora girdim, bir şeyin yok senin dedi ama bu durum benim kafama aşırı takıldı. Hayatı yaşayamıyorum okulda hep bir içimde huzursuzluk ve acayip bir şişkinlik var. Midem de ara ara iğne batması gibi ağrı da oluyor. Ama akşamları evde bir şeyim yok genelde. Öğretmenim ve aklımdan hiç gitmiyor bu durum. Her hastalığın belirtisine uyuyor benimkisi mide yanmaları şişkinlik kalpte ağrı ara ara. Hocam lütfen yardımcı olun telefon numaranızı alabilsem daha iyi anlatırım.

BACAK ŞİŞLİĞİ KALPTEN Mİ YOKSA BACAĞIN KENDİSİNDEN Mİ KAYNAKLANIYOR?

Selam
Muş’tan yazıyorum. 88 kiloyum. 1.73 boyum var. Doğuştan PDA (patent duktus arteriyozus) kaldığı için 12 yaşında ameliyat oldum. Daha sonra total tiroit ameliyatı oldum. Eurhrox kullanıyorum. Spor yapmama ve az yememe rağmen kilo veremiyorum. Genetik kolesterol var. Allipza 2 mg kullanıyorum. İlaçla dengede değerlerim. Stresli bir özel ve iş hayatım var. 2 senedir ayaklarım şişiyor. Yanma oluyor. Kardiyoloğa gittim. Fistül ve kalp kası köprüsü var ama o yapmaz dedi. Sonra kalp damara gittim. Film tahlil varis yok dedi. En son gittiğim kardiyoloji Dr. u bana uzun süre oturmaktan ayak kılcal damarları bozulmuş ve varis ultrasonda çıkmaz dedi. Doxium verdi. Bir süre sonra kullanmadım. Sigara da var. Sorum şu. Benim ayak şişim kalpten değilse varis de değilse genetik mi o zaman?
Teşekkür ederim.

KAN SULANDIRICI İLE KALP PIHTISI TEMİZLENEMİYORSA ROBOTİK KÜÇÜK KESİ İLE KALPTEN ALINMALIDIR


Merhaba, Hollanda’dan yazıyorum. Geçmişe dayalı bir kalp krizi sonrası bir damarım tıkalı. Ve üzerinden bayağı bir süre geçtiği için açılamayacağı söylendi. İlaçlarla kalbin yükünü hafifletme tedavisine geçildi. Bundan 5 ay önce de icd cihazı (şok cihazı) takıldı. Aralık ayında ritim bozuklukları başladı. 4 defa şok yedim ve ocak ayında 10 gün yoğun bakımda yattım. Amidaron ilacıyla ritim kontrol altına alındı ve ablasyon yapılması kararlaştırıldı. Fakat girdiğim CT-scan da sol ventrikül de pıhtı olduğu gözüktü. 2 ay kan sulandırıcı ile tedavi gördüm fakat pıhtı gitmedi. Bu yüzden ablasyon yapılırsa pıhtı atma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söylüyorlar. İnternette Prof. Ahmet Bey’in buna benzer bir videosuyla karşılaştım. Ufak bir kesikten girip pıhtıyı temizlemeyi deneyeceği, aksi halde göğsü açarak pıhtıyı temizleyeceği anlatıyordu. Bu işlem için bilgi almak istiyorum. Ufak kesikten girilerek yapıldığı takdirde başarı şansı nedir? Ve ne kadar bir maliyeti vardır aşağı yukarı. Bilgi verirseniz sevinirim. Saygılar.

KALP MR

Merhaba,

2017 yılından bu yana kalp yetmezliği hastasıyım. Pandemi öncesinde mitral kapak tamiri ameliyatının faydalı olacağı düşüncesiyle farklı cerrahlara yönlendirildim. Pandemi sebebiyle ameliyatım ertelendi. Kalp hastanesi kalp nakli polikliniği takipli hastasıyım. Kalp kasımdaki hasardan ötürü ameliyatın mümkün olmadığını, ilaç tedavisi ile devam edileceğini ilettiler. Belki hastaneden gelmenin verdiği ruh haliyle yazıyorum belki cevap bile vermeyeceksiniz ama yine de şansımı denemek istiyorum. En son yaptırdığım kardiyak MR raporumu aşağıda paylaşıyorum. Kıymetli görüşlerinizi bu kardeşinizle paylaşmanız umuduyla.

Kardiyak MR İnceleme (2021 sonu)

Endikasyon: Non-compaction
Sternum vertebra arası mesafe oldukça daralmış ve kalp tamamen sol torasik kaviteye kaymıştır.

Sol Ventrikül: İleri derecede artmış hacimler ve ileri derecede azalmış ejeksiyon fraksiyonu. Global hipokinezi ve asenkroni mevcut. Duvar kalınlıkları normal (maks 10mm; basal septum). Miyokardiyal kitle artmis 214gr. Lateral duvarda trabekülasyon belirgin, ancak non-compaction düzeyinde değil.

Sağ Ventrikül: Normal end-diyastolik hacim, hafif azalmış ejeksiyon fraksiyonu. Bölgesel duvar hareket kusuru yok. Sağ ventrikül hipertrofisi yok.

Diğer bulgular: Atriyumlar normal genişlikte. Mitral annülüsde genişleme ve bileaflet mitral kapak prolapsusu mevcut. Orta derecede mitral yetersizliği var. Hafif derecede aort kapak yetersizliği var. İzlenebildiği ölçüde diğer kapaklarda belirgin disfonksiyon yok. Ana pulmoner arter normal genişlikte. Perikard normal kalınlıkta, perikardiyal effüzyon yok. Aort kökü hafif geniş (sinüs Valsalva seviyesinde maks 40mm), torasik aorta normal genişlikte.

Geç kontrast görüntüleme: Sol ventrikül bazal ve mid kavite seviyesinde tüm segmentlerde belirgin mid-wall geç kontrast tutulumu mevcut.

EDV ml ESV ml SV ml EF %
Sol ventrikül 354 222 132 37
Sağ ventrikül 163 95 68 42
Sonuç:
⦁ İleri derecede dilate sol ventrikül. EF ileri derecede azalmış (%37)
Global hipokinezi ve asenkroni mevcut. Lateral duvarda trabekülasyon belirgin ancak non-compaction düzeyinde değil
⦁ Normal sağ ventrikül hacmi ve hafif azalmış EF (%42). Bölgesel hareket kusuru yok
⦁ Geniş mitral annülüs ve bileaflet mitral kapak prolapsusu. Orta derecede mitral yetersizliği
⦁ Hafif derecede aort kapak yetersizliği. Aort kökünde hafif genişleme (40mm)
⦁ Sol ventrikül bazal ve mid kavite seviyesinde tüm segmentlerde belirgin mid-wall fibrosis

Bulgular non-iskemik dilate kardiyomiyopati ile uyumlu ve belirgin miyokardiyal fibrosis mevcut.


25 yaşındayım ve Fibromiyalji hastasıyım


Hocam merhaba,
25 yaşındayım ve Fibromiyalji hastasıyım. Daha önce bağırsaklarda candida olmasından dolayı diyet yaptım. Nöral tedavi gördüm 3 seans ozon aldım fakat artık ozonu yarıda bıraktım. Çünkü fayda göremiyorum. Glüten, süt ürünleri vs. tüketmiyorum fakat ne yiyeceğimi de ne yapacağımı da şaşırmış durumdayım. Doğru düzgün yol gösteren bir doktor ne yazık ki bulamadım. Size nasıl ulaşabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
İyi günler.

Hocam, bu konuda sizin fikrinizi, varsa önerinizi almak istedim


Hocam iyi günler, iyi çalışmalar dilerim.
Aşının tiroit ile ilgili bağlantısı konusunda danışmak istedim size.
2020 Nisan'da 3 hafta nefes darlığı ile Covidi evde zor atlattım. İlk titreme ve nefes darlığı ile başladı. Ertesi gün titreme geçti, birkaç gün sonra koku alma gitti. Bu arada boynumda 1 TL büyüklüğünde bir leke çıktı. Ağır hastalarda görülüyor diye. Onla ilgisi var mı bilmiyorum. 3 hafta sonra leke, koku alma, nefes darlığı anca geçti. Sonrasında halsizlik, el-kol, eklem-kas ağrıları, kaşıntı, egzama, gözlerde yaşarma, arada burun akıntıları başladı.
Metilasyonla ilgili şikâyetler, homosistein yüksekliği, beyin sisi, uyku sorunu (covid boyunca hiç uyuyamadım. Nefes alamadığım için oturarak dinleniyordum), ağrılar vs. nedeniyle Ekim'de Levent Sepit hocaya gidip yardım almaya başladım. Ozon, takviyeler, eliminasyon diyeti ile birlikte histamin intoleransina görede beslenerek eklem-kas ağrıları dışındaki şikayetlerim minimuma indi. Neyin enflamasyona-ağrılara neden olduğunu bulabilmek için histamin, düşük fodmap, AIP Diyeti, lektin intoleransı derken 10 kg verdim. (Geçen hafta yazıştığım hasimato-Fibromiyalji hastası biri, şu an tiroit bezinin antikor saldırısı altında olduğunu, ondan kilo verdiğimi, sonra birden kilo alabileceğimi söyledi. 6 yıldır GAPS Diyeti yaparak şimdi daha iyi olduğunu söyledi).


Kollarım dışında bacaklarda da ağrılar- güçsüzlük başlayıp, merdiven inip-çıkamaz hale gelince Mayıs başında Endokrinoloji bölümüne gittim. Yapılan tahlillerde TSH=95,4; T3=0,9; T4=0,4; Anti T=83,5; Anti M=118,3 çıktı. Doktor, komalık hale geldiğimi, bu değerlerin kısa sürede olamayacağını söyledi. Herhalde covid tetikledi diye düşündüm. Covid öncesi yapılan testte Tsh=4,5 çıkmıştı. 7-8 sene önce 25-50 mcg Euthyrox-levotiron kullanmıştım 2 sene kadar. Sonra bıraktım. Sonrasında da yapılan testlerde hep sınır değerlerde çıkınca ilaç kullanmaya gerek görmüyordu doktorlar. (Şimdi okuduğum kitaplardan öğreniyorum 2'nin üzerine çıkmaya başladığında yolunda gitmeyen bir şeyler olabileceğini.) 1 senede bu hale gelmişim hocam.


1 ay 75 mcg euthyrox kullanıp gelin deyince, test yaptırıp gittim. TSH=13,7; T3=1,05; T4=1,16(normal) çıktı. Bu sefer 2 ay, 4 gün 75, 3 gün 100 mcg almamı söyledi. Bende 3 hafta böyle kullanıp, geçen hafta özel bir laboratuvarda tekrar test yaptırdım. Tiroit ile ilgili yazıları okurken, ilaç tedavisinde her hafta değerlerin yarı yarıya düşmesini bekleriz diye bir doktorun yazısını görmüştüm. Bu yüzden değerlerin bu sürede normale gelebileceğini düşünüp, bir an önce kendimi koruyabilmek için aşı olmak fikri ile 3 hafta sonra test yaptırdım tekrar. Ancak yine normale gelmedi. TSH=12,8; T3=1,3; T4=0,8 (normal); Anti T=64,5 (normal);
Anti TPO(Anti M)= 87 çıktı. İlaç, başımda basınç hissi, uyku sorunu yaptı ama ayağımdaki ağrılar geçti.


Hocam, aşı olmak istiyorum ancak yeniden tiroid değerlerini tetikler mi diye de endişeliyim. Yeni varyantlarda (Delta, Delta plus) daha etkili, aşısız dışarı çıkmaya korkmaya başladım.
Histamin intoleransı nedeniyle Sinovac olmaya karar vermiştim ancak bu durumda ne yapacağımı şaşırdım iyice. Aşıların, bazılarına etkilerinin olduğunu, uzun süredir geçmediğini de okuyorum.
Hocam, bu konuda sizin fikrinizi, varsa önerinizi almak istedim. Değerlerimin normale gelmesini bekleyip sonra mı olayım? Umursamadan direkt aşı olmaya mı gideyim? Yoksa sizin başka bir tavsiyemiz olur mu?

Gün geçtikçe daha kotu oldu ve şuan sol bacağına yama sağ bacağı için ise kesilecek diyorlar


Hocam merhaba. Öncelikle sadece 2 günüm var bana ulaşmanız gerekiyor ameliyat öncesi sizinle görüşmeliyiz. Şu an yatıyoruz Şubat ayından buyana annemin iki baldırında da şeker ve damar tıkanıklığına bağlı yaralar oluştu gün geçtikçe ilerledi. Gün geçtikçe daha kotu oldu ve şuan sol bacağına yama sağ bacağı için ise kesilecek diyorlar. Lütfen bana ulaşabilir misiniz? Eğer bacağı kesilirse annem hayata küsecek ve sadece ikimiz varız. Böyle bir durumda hayatımız mahvolur.

 

PARİS’TE KALP HASTALIĞI

Merhaba,

Annemin durumu:

MI ve IT ile dekompanse kalp yetmezliği potansiyel olarak halka dilatasyonunda BP 140/80 mm/Hg, HR 71 vuru/dakika, BDC düzensiz, sistolik üfürüm, 1/3'e kadar ıslıklı alanlarda çıtırtılar ekspiratuar EKG'de FA'da 81 mmETT: Orta derecede genişlemiş sol ventrikül (DVTD: 58 mm veya 32 mm/me), duvar normal kalınlıkta, sistolik fonksiyon korunmuş (LVEF = %50)
Mitral halka dilatasyonuna bağlı orta ila şiddetli fonksiyonel MI'si olan bir AF hastasında kalp kapak hastalığına bağlı kardiyak dekompansasyon.
Birkaç yıl önce işe yaramayan bir ablasyonu var. İlaç tedavisi işe yaramıyor.
Kayboldum. Paris'teki Salpêtrière'de takip ediliyor.

MARDİN’DE ANJİYO

Hocam Merhaba,

Babam efor sarf edince nefes darlığı ve terleme hissediyordu, Mardin’de anjiyo yapılacağını belirttiler fakat anjiyo yapamadık.
Sol üst damar başlangıç noktası %60 tıkalı görünmekte İstanbul’a sevk edilmesi gerektiğini belirtiler. Tetkik anjiyo raporları mevcut whatsapp numaranız var ise iletebilirim konu ilgili desteğinizi rica ederim.

Teşekkürler, Saygılarımla.

ANA KALP DAMARI

İyi günler,
Almanya’da yaşıyorum. Dr. Ahmet Bey ile görüşmek istiyorum. Çok yardımınıza ihtiyacımız var. Babam 68 yaşında. Ana kalp damarı ve 3 damarı daha tıkalı. Doktorlar iki kere anjiyo yaptılar ama açmadılar. Sadece muayene için bakmışlar. Büyük ihtimal By-Pass olacak dediler. Şimdi stent takmayı deneyeceğiz diyorlar. İki doktorda değişik konuşuyor. Biri damarlar çok aralıksız olduğu için stent takılamaz hemen tıkanır diyor. Öteki deneyeceğiz diyor. Babam parkinson, şeker, tansiyon hastası. Şu anda evde ve canı yanıyor. Tekrar ön görüşme için çağıracaklarmış bizi. Benim sizden ricam, acaba babamın kağıtlarını size yollasam baksanız, sizin fikrinizi alsak? Eğer By-Pass derseniz siz yapsanız olmaz mı? Çok yayınınızı gördüm, çok iyi doktor olduğunuzu biliyorum, çünkü takip ediyorum. Rica ediyorum, yalvarıyorum cevap yazın bana. Damarlar 100 de 80 tıkalı. Eğer sizinle iletişim kurabilirsem çok sevinirim.
Sevgi ve Saygılarımla.

KALBİ HIZLI ATIYOR

İyi akşamlar Ahmet Bey.
Kız arkadaşımın kalbinde ritim bozukluğu var. Kalbi yetişkinlere göre daha hızlı atıyor, sürekli kontrole gidiyordu ama son 3 haftadır sol kolda uyuşma ve nefes almada zorluk çekiyor. Yaptığım araştırmaya göre kalp krizi riski var diyor (Ne kadar doğru bilmiyorum). Ne olur acilen iletişime geçin çok korkuyorum lütfen. Bugün tekrar gitti sonuçları çıkmamış sonuçları çıkınca size atmam için iletişime geçer misiniz?

Tekrar bebek için tedaviye başlaya bilir miyim?

35 yaşındayım 93 kiloyum 3 yıllık evliyim bebek için tedaviye başlamıştık. Tiroidim var eutroxy 100 mg kullanıyorum. Hiçbir zaman ilaç kullanmadan adet göremiyorum. Bebek için tedaviye başladığımda ginera isimli doğum kontrol hapı vermişti kadın doğum doktoru ama 1hafta sonra sağ bacak ve sol kolda pıhtı oluştu şişme ve yanma şikâyetim oldu.10000lik hibor kullandım sonra hematolojiye yönlendirdiler genetik testi yapıldı. Faktör 5 Leiden mutasyonu tespit edildi. Ömür boyu kan sulandırıcı kullanacağımı söylediler. Daflon ve Aksef kullanıyorum.5 yıl öncede yasmin isimli ilaç kullanmıştım o zamanda sağ bacağımda pıhtı oluştu 10 gün hibor 6000lik kullandım. Varis çorabı da giyiyorum. Âmâ ayağımda ağrılar ve kasılmalar geçmiyor. Kalp damara gidiyorum ama ilaçları kullan deyip gönderiyor. Hematoloji bile tekrar kontrole çağırmadı.1hafta önce sol bacağımda kasılma oldu acile gittim sol bacakta da pıhtı oluşumu var diye söylediler tekrar kalp damara gittim anlattım. İlaçlara devam et 1 ay sonra görüşelim dedi gönderdi. Hiç ilgilenmiyorlar. Lütfen yardımcı olabilir misiniz? Ben çok korkuyorum. Hematoloji doktoru bu zaman kadar sana pıhtı atmaması mucize diye söyledi. Buda beni çok korkutuyor. Çaresizim en azından ne yapabilirim yönlendirme yapabilir misiniz? Tekrar bebek için tedaviye başlamak istiyorum ama korkuyorum yine ilaçlarla aynı sorunu yaşamaktan korkuyorum.

Hemanjiyom olduğunu lokal yoldan halledeceğini düşünerek kesmiş fakat kanamayı durduramayınca alel acele yarayı kapatmış


Hocam iyi günler. Binlerce insanın derdiyle uğraşırken benim derdimle ilgilenebilir misiniz bilmiyorum ama umut dedim ve size buradan yazıyorum. Hocam eşimin sağ el bileğinde bir damar yumağı var. çocukken anne ve babası bir ortopedi doktoruna götürmüşler doktor hemanjiyom olduğunu lokal yoldan halledeceğini düşünerek kesmiş fakat kanamayı durduramayınca alel acele yarayı kapatmış. Biz bu konu ile ilgili el cerrahisi bölümüne gittik onlarda ilk başta hemanjiyom zannettiler ve o bölgeden patoloji için parça almaya çalıştılar. Daha sonrasında hemanjiyom olmadığını anlayınca bizim tedavi edebileceğimiz bir şey değil diyerek bizi gönderdiler. Eşimin morali çok bozuldu bütün umutları suya düşmüştü. Her gün her an bir ağrı ve sızı içerisinde kıvrandığını görmek inanılmaz bir acı vermeye başlamıştı. Daha sonra tekrar bu konu hakkında araştırma yapmaya başladım ve ameliyat olmasına karar verdik. Ameliyattan sonra hoca bize kasların arasındaki kısımları çıkaramadıklarını söyledi ve 6 ayda bir takip etmemiz lazım dedi. Düzenli olarak kontrollere gittik fakat bir süre sonra tekrar gelişmeye başladığını söyledi. Devamında Pandemi olayı çıkınca eşim gitmek istemedi. Bu günlerde avuç içine doğru şişlik olmaya başladı. Bu nedenle şiddetli ağrıları başladı ve elini yumruk pozisyonuna getiremiyor. Akşam ağrılarla yatıyor ve sabah kalktığında ağrılar devam ediyor. Tekrardan bir doktor arayışına girmek zorunda kaldım ama eşimi de boş yere umutlandırmakta istemiyorum. Hocam bu durumun bir çözümü var mıdır? Tarafıma bir dönüş sağlarsanız minnettar olurum.

Venöz yetmezlikten dolayı yara oluştu


Merhaba; Babamın ayağında venöz yetmezlikten dolayı yara oluştu Mart ayında pansuman ve ilaçlarla tedavi ettik. Kendisi 180 kg civarında. Diyarbakır da yaşıyoruz. Kalp damar cerrahına götürdük. Venöz renkli doppler çekildi. Şu an ayaklarında ödem var. Üç kalp damar cerrahı gördü... Bizim yapacağımız bir şey yok. Hayat standartlarınızı değiştirmeniz gerekiyor. Hareket etmeniz yürüyüş yapmanız kilo vermeniz su içmeniz gerekir dediler. Babamda bunların hiçbirini yapmıyor maalesef. Diyetisyene götürmeyi düşünüyorum ama şu anki sorunu çözmeden kilo vermesini beklemek ve o arada farklı sorunlarla karşılaşılmasından endişe ediyorum. Bu konuda önerinizi almak kendisini ikna edebilirsem sonuçlarında size gönderme şansım varsa kendisini İstanbul a getirmek istiyorum. İyi çalışmalar.

Behçet hastalığından şüphelendiğini söyledi


Doktor Bey Merhaba,
Annem 46 yaşında, uzun süredir ara ara gözlerinde kızarıklıklar ve sonrasında geçici süre ile görme problemi yaşamaktadır. Söz konusu rahatsızlığı sonrası göz doktoruna gitti, Doktor Behçet hastalığından şüphelendiğini ve hastalığın araştırılması gerektiğin belirtti. Bu kapsamda nasıl ilerlememiz gerektiğini ve sizden muayene ile ilgili bilgi almak istiyorum.

 

Adrenal kortikosteroidler ve katekolaminler metabolizma kontrolü yanında kan basıncı regülasyonunda da önemli bir aktördür. Bundan dolayı sekonder hipertansiyon etyopatogenezindeki nedenlerden biri olan endokrin hipertansiyon ve/veya adrenal hipertansiyon kavramı doğmuştur. Endokrin hipertansiyonun önemli saçayaklarından biri olan Cushing sendromu suprafizyolojik konsantrasyonlardaki glikokortikoidlere kronik maruziyet sonucu ortaya çıkan bir tablodur. Hipertansiyon, glikoz intoleransı, dislipidemi, santral obezite ve ateroskleroz gibi kardiyo-metabolik risk faktörleri ile seyreden Cushing Sendromu'nda primer denominator glikokortikoid fazlalığıdır. Cushing Sendromu'nda gelişen hipertansiyonun fizyopatolojisi halen tam olarak aydınlatılamamakla beraber artan kortizol düzeylerinin mineralokortikoid etkisi, renin anjiotensin sistem (RAS) aktivitesinde artış ve vazopressorlere artan vasküler yanıt suçlanan mekanizmalardan bazılarıdır. Diğer sekonder hipertansiyon tedavi yaklaşımlarına paralel şekilde Cushing Sendromun'da ortaya çıkan hipertansiyonda da tedavi nedene yöneliktir ve glikokortikoid fazlalığının kontrol altına alınmasını amaçlar.

 

Kalp Hastalıkları ve Tedavileri için ayrıntılı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız  

Kalp hastalığı ve "tedavisi yok, bu hastalıkla yaşamaya alış"  denilen hastaların tedavi sonrası yorumlarını okumak için lütfen tıklayınız  

Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'ün özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

İletişim ve Randevu için lütfen tıklayınız   

Yasal Uyarı

Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sorumlu tutulamaz.Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.