https://www.ahmetakgul.com.tr/ Prof. Dr. Ahmet Akgül - KALP Sorular: Ağrısız acısız stressiz Kalp Ameliyatları...

DEPRESYONDA AÇIK KALP AMELİYATI


85 yaşında babamın ayaklarında iyileşmeyen yaralar var.
Tansiyon hapı
Şeker hapı
Kalp hapı
Prostat hapı
Kolesterol hapı kullanıyor.
Kalp damarında stent var.

06.07.2021 tarihinde yapılan koldan anjio sonucuna ve raporlarına göre kalp kapağında sıkıntı olduğu ve ameliyat olması gerektiği söylendi. Annem açık ameliyat olmak istemiyor psikolojisi çok bozuldu. Konu hakkında değerli görüş ve fikirlerinizi almak için ivedi muayene olmak istiyoruz .Sizden haber beklemekte olacağız
İyi günler dilerim.

DOKTOR TAVSİYESİ


Numaranızı aradım ancak ulaşamadım. Ben doktorumuz tavsiyesi ile Ahmet Bey ile bir görüşme sağlamak istiyorum. Annem kalp hastası ve bacaklarında oldukça şişlik ve varis var. Bunun tedavisi olabilir umudu ile sizle iletişime geçmek istiyorum. Dönüş yaparsanız çok sevinirim.

 

Covid geçirdikten sonra nefes darlığı ve kalp ağrısı şikâyetleri olabilir mi?


Hocam merhaba. Ben covid sonrası bir aydır halen nefes darlığı ve yorgunluk yaşıyorum. Özellikle ağırlık kaldırdığımda sol kolumu hissetmiyorum ve kalbime sanki bir şey batıyormuş hissi oluşuyor. Kolumu kullandığımda. Üniversitede detaylı muayene yapıldı ancak kalbimle ilgili olmadığı söylendi. Sizce özel bir kliniğe muayene olmalı mıyım? Bir hastalığım varsa bunun teşhis edilememesi olası bir durum mudur? Cevaplarsanız çok sevinirim.

Şeker ve Kolesterolün varlığı kalp damar hastalıklarını nasıl etkiler?


Hocam babamın anjiyosunda 3 damarının tıkalı olduğunu söylediler 2 damar %100 biri %80 babam şeker ve kolesterol hastası inanılmaz derecede korkusu paniği var bir doktor stent dedi bir doktor acil bypass lütfen size ulaşmaya çalışıyorum bir süredir yardımcı olursanız babamın sonuçlarını birde siz inceleyin istiyorum. Numara çıktı nette arıyorum ulaşamıyorum dönüşünüzü bekliyorum bir umutla.

Anjiyo Yöntemi İle Ufak Bir Operasyon


Merhaba,
Annem şuan hastanede yaklaşık 20 gün önce kalp kapağı ameliyatı oldu, 15 gün süre sonunda göğüs ağrıları başladı yürümekte git gide zorlandı. Hastane bizde cihaz yok Koşuyolu devlet hastanesinde Anjiyo yöntemi ile ufak bir operasyon gerçekleştireceğini söyledi. Koşu yolu hastanesine sevk edildi, Koşu yolu hastanesi böyle bir işlem olması için 1 yıl geçmesi lazım dediler, 2. ameliyat olması gerektiğini söyleyip devlet hastanesine tekrar sevk edileceğini belirtti. Bizim her 2 hastaneye güvenimiz kalmadı bize yardımcı olabilir misiniz?

 

Gerek Olmadığını Söyleseler De Endişe Duymaktayız


Babam 23/04/2021 tarihinde kalp krizi geçirdi ve acil olarak anjiyo yaptılar. %100 tıkalı olan bir damara stent taktılar. İki damarında %50 üstünde tıkalı olduğunu ancak bir ay sonra tekrar anjiyo yapacaklarını söylediler. 24/05/2021 tarihinde tekrar anjiyo oldu ve o tıkalı damarların ikisine de stent taktılar. Yalnız anjiyo sırasında ilk stent taktıkları damarın tekrar tıkandığını orada oksitlenme olduğunu söylediler. Şu süreçte herhangi bir şey yapmaya gerek olmadığını söyleseler de endişe duymaktayız, nasıl bir yol izlemeliyiz hocam. Ayrıca muayenehaneniz nerede acaba bu konuda bir bilgilendirme yapabilir misiniz?

 

STENT TAKILAMIYOR


Hocam merhaba.


Mesajımı görür müsünüz bilmiyorum ama size ulaşmak istedim, kayınvalidem 4 kez felçlik geçirdi, son 2 felcini bir ay içinde geçirdi, ve sağ kolunu hissetmiyor, sağ kulağı duymuyor ve yaklaşık bir haftadır konuşamıyor, bugün Antep’te anjiyosu vardı, fakat doktor işlem yapamamış, beyne giden ana damar %98 incelmiş yüksek şekerden dolayı demiş. Stent takılırsa masada kalma ihtimalide varmış, yada stent damarı tutarı %30 da olsa yaşama ihtimali, ama takılmazsa canlı bomba gibi geziyor şuan bir kaç aylık ömrü var gibi gözüküyor demiş, Hocam merhaba ..
Mesajımı görür müsünüz bilmiyorum ama size ulaşmak istedim , kayınvalidem 4 kez felçlik geçirdi, son 2 felcini bir ay içinde geçirdi , ve sağ kolunu hissetmiyor , sağ kulağı duymuyor ve yaklaşık bir haftadır konuşamıyor, bugün Antep’te anjiyosu vardı, fakat doktor işlem yapamamış, beyne giden ana damar %98 incelmiş yüksek şekerden dolayı demiş. Stent takılırsa masada kalma ihtimalide varmış, ya da stent damarı tutarı %30 da olsa yaşama ihtimali, ama takılmazsa canlı bomba gibi geziyor şuan bir kaç aylık ömrü var gibi gözüküyor demiş, bölümünüzde donanımlı doktorsunuz, bize en erken tarihte randevu oluştura bilir misiniz? Hatta sizin Urfa’ya günü birlik bile olsa gelme ihtimaliniz var mı?

TROPONİN

Hocam merhaba benim size sorum olacak lütfen geri dönüş yapın. benim sol göğsümde sürekli bir ağrı var dinlenirken de oluyor efor sarf edinceye bazen sancı gibi bir şey batıyormuş gibi bazen de ağrı kardiyolojiye gittim eko çekti EKG çekti bir sıkıntı yok dedi gece acile gittim EKG normal dedi troponın için 3 defa kan aldılar birisi (1.6) çıktı ikincisi (17.8) çıktı 3.(0.4) çıktı bir sıkıntı yok dediler kas ağrısı dediler birde benim midemde helicobacter pylori ve akut gastrit var ondan olabilir dediler ama bunun sürekli olması normal mi yani gün içinde sürekli bu sorun var bende hep göğsümde bir sancı bir ağrı sizce ne yapmam gerekiyor kalp doktoru bir şey yok diyor ağrım var diyorum siz ne düşünüyorsunuz görüşleriniz benim için çok önemli lütfen geri dönün.

NEFES ALMADA SIKINTI

Hocam merhaba.
Tarafınıza iletişimi gerçekleştirmek adına buradan sizlere ulaşmak istedim. Kayınvalidem sizi araştırmış ve ulaşmamı istedi kendisi kalp hastası ve 3 kere kalp kapakçığı ameliyatı oldu. Fakat son ki ameliyatından sonra hareketleri azaldı nefes almada sıkıntı gibi rahatsızlıkları artmaya başladı doktora gittiğinde damarda tıkanıklık olabileceği bunun için ti çekilmesi istenmiş fakat güven eksikliğinden ve iletişim yetersizliğinden muayenesi yarım kalmıştır. Güvenilir biriyle sizlerle hastalığının tedavisine devam etmek istiyor. Konuyla ilgili yardımcı olmanızı rica ediyoruz. Geri dönüşlerinizi bekliyoruz.
İyi çalışmalar.

ACİL KALP BY PASS


Sayın hocam bu pazartesi kalp krizi geçirdim 4 damar %90-80-78-70 tıkalı imiş stent atılamıyor çok fazla ve uzun olurmuş dendi baypas acil denildi. Ben imza atıp hastaneden çıktım size ulaşmaya uğraşıyorum fakat sayfanızdaki form çalışmıyor ben kalp ameliyatımı yapar mısın yaparsan SSK emeklisi olarak bana kaç liraya mal olur?
ACİL OLMAM GEREKİYORMUŞ
ilaçlarını iç fazla hareket etme yat dinlen ve bir an önce ameliyatını ol dendi. Ben Kırklareli ili Babaeski ilçesi
ALPULLU beldesinde (küçük bir belediyesi olan köyde yaşıyorum, ilk şeker fabrikasının olduğu yer) fazla hareket etmemem gerektiği söylendiği için size ulaşmaya çalıyorum. Lütfen bana dönüş yapın. Saygılar.


UZUN STENT

Hocam hayırlı çalışmalar,

1 yıl önce anjiyo oldum. Kalbimin sol damarına aynı damar üzerine toplam 60 mm lik stent takıldı. Düzenle yürüyüşe başladım.60 ile 80 Dakka arası yürüyorum. Bazı zamanlarda kalbimde yanma hissi oluşup geçiyor. Bazen de sizin karşınızda durduğumu var sayarsak kalbin sol altına hızlanma oluyor. Nasıl yardımcı olursunuz bana şimdiden Teşekkür ederim. Hakkınız helal edin. Yardımcı olabilir misiniz? Yaşım 41.

AZERBEYCAN’DA


Selam. Akşamınız hayır olsun.
Ben size Azerbaycan’dan yazıyorum.
34 yaşındayım. Kalbimde Secundum ASD bulunmuş (19mm boyutlarında). Kapatılması lazım. Çok araştırma yaptıktan sonra bana uygun olan robotik ve minimal invaziv ameliyat olduğunu öğrendik. Ahmet hocamdan bu yüzden bir online randevu almak isterim.
Doktor siz hangi ameliyatı uygun bilirsiniz bilmek isterdim, bu ameliyatların komplikasyonları ne bilmek isterdim, kaç saat sürer bilmek isterim, suallarıma cevap aldıktan sonra karar verip sonra Türkiye’ye gelmem lazım. Bu yüzden rica ediyorum bana yardımcı olun.

SAKARYA’DA


Merhabalar Ahmet Hocam.
Ben Sakarya Adapazarı’ndan. Hocam sizlere daha önce mail atmıştım, orada detaylı anlatmıştım, elimde evraklarım raporlarım mevcut dur. Yanınıza gelirken hepsini getiririz. Hocam benim durumum farklı sizlerin iyi ettiğiniz hastalara bakınca dedim benim doktorum Ahmet Hocamdır. Sizden randevu bekliyorum. Durumum kısacası yürürken zorluk ve nefes darlığı vardı. Sakarya’da özel bir hastanede anjiyo oldum sol ayakta bir şey yok sağ ayakta damar tıkalı imiş bu damarı 2 adet balon ve 2 adet ilaçlı su ile başarılı şekilde açılmıştır. Ancak esas sorun kalp damarları 100 tıkalı 70-80 tıkalı olanlar varmış, ayni hekim damara giriş yapamadı bende sadece şeker hastalığı var 2002 yılından bu yana başkaca bir şey yoktur. Fakat damarlar büzüşmüş girilmesi çok zor dedi diğer doktorlara gittim kesinlikle bypass dediler. Ancak benim açık ameliyat olamıyorum sebebi akciğerimde de sorun var 2 yıldır tedavi oluyorum, buzlanma varmış tek ilaç ve 3 ayda bir kontrol oluyorum, ilerlemesi durmuş tedavi cevap verdi ancak irtibatı kesilirse dönüşü zor dediler. AHMET HOCAM bu vesile ile tek sansım kaldı açık ameliyat bana uymuyor, sadece anjiyo ile damarların açılmasıdır. Halen kullandığım ilaçlar 100 mg coraspirin, lipitor 20 mg, monoket 20 mg, opirel 75 mg, beloc 25 mg, trental 600 mg dır. Selamlar sevgi saygılar hocam kolay gelsin iyi çalışmalar.

Sanki Mentollü Sakız Etkisi


Hocam rahatsız ettiğim için özür dilerim, 6 ay önce virüs aldım 1999 da sigarayı bıraktım. 21 yaşında iken hızlı yürüyüp koşunca göğsümün ortası eskisinden daha çok sanki mentollü sakız etkisi gibi nefesimi soğutuyor gibi. Doktor ilk olarak sigara içtiğimi sordu, bazen stresten de aynısı oluyor. Birde hocam aşı olmalı mıyım tercihiniz var mı ne yapmalıyım normal mi? Virüsün bizde bıraktığı etki varsa öğrenebilir miyiz ALLAH a emanet olun lütfen.

Sırt Kalça Ve Bacaklarıma Kadar Ağrılar İçindeyim


Merhabalar,
Ahmet hocayı bayağı araştırdım yaptığı yorumlarda sorunun kaynağına indiğini açıklıyor her söyleminde. Ben 36 yaşında 10 senedir satış danışmanıyım, 2 çocuğum var ve 2. Çocuğum çalışırken hamile kaldım.
Şuan 8 yaşına girdi o dönemde bacaklarımın içinde ve dışında damarlarımda çok ağrı vardı varislerim arttı. Doktorlar ilgilenmedi bile test bile yapmadılar ne yazık. Şimdi acılarım arttı ve kalbimde çarpıntı ve sürekli enfeksiyon sorunları yaşıyorum farklı bölgelerimde. Bir dönem tiroit sorunu bile yaşadım. Şimdi ise bacaklarımda varisler sırtıma kadar. Kalçalarıma bel kısmına oturdum mu kalkamıyorum, kalktığımda ise acı çekiyorum son dönemde boyun sırt kalça ve bacaklarıma kadar ağrılar içindeyim. Sağ kolum eklem bilek yerlerinde etimin altında acıyor. Anadolu
hayat sigortam yatarak tedavi ücretimi karşılıyor. Bana lütfen Hocam yardım etsin. Sgk Var. Muayene ücreti ve tahliller nasıl ve ne kadar ücreti lütfen.

Bacağını Keseriz Dediler


Hocam abim 67 yaşında by-pas ameliyatlı, kalp pili var ve sol bacak damarları dizden aşağısı %100 tıkalı ve ayak parmaklarında iyileşmeyen yaralarla birlikte dayanılmaz derecede ağrıları var. Götürdüğümüz doktorlar balon, anjiyo yaptılar ama açılmadı. Ağrıları dayanılmaz derecede olunca bacağını keseriz dediler. Hastamızı size getirmek istiyoruz lütfen bize yardımcı olun.
Saygılarımla

Her İkimizde Sizlerin Tedavilerinize İnanıyor


Sağ bacak diz altında geniş bir alanda yara morluklar kısa bir süre önce başlayan ayakta yara vardır. Sağlık geçmişinde tiroit hastalığı (atom tedavisi oldu) ve ritim bozukluğu (ablasyon tedavisi oldu), halen devam eden tip 2 diyabet (şeker iğnesi kullanıyor.)
Benim bacak diz üstü şekil bozukluğu fark ettim. Lipödem olma olasılığını düşünüyorum. Düşündüren bilgiler; Hafif ağrılar (bacaklarda, baldırda kasılmalar, ayak şişmeleri, diz kapağının görüntüsünün değiştiği, bacakları birleştirdiğimde oluşan açı.) Sağlık geçmişimde; safra kesesi ameliyatı vardır.(safra kesesinin tamamı alındı), sezaryen doğum (2015). Her ikimizde sizlerin tedavilerinize inanıyor, en kısa zamanda görüşmeyi umut ediyoruz.
Saygılarımızla.

 

Katater İle Kapatılabildiğini Öğrendim


İyi günler benim doğuştan ASD rahatsızlığım var ve kalbim sağda, rutin kontroller sonucunda doktorumun dediği bu hastalıkla ömrümün sonuna kadar yaşayacağımı ve deliğin kapatılamayacağı. Bende araştırma yaparken sizin yazınız ile karşılaştım ve katater ile kapatılabildiğini öğrendim bizzat görüşmek ve detaylı bilgi almak istiyorum dönüş̧ yaparsanız çok sevinirim.

Göğsümde Bası Boynumda İse Sanki Yel Girdi


Merhabalar ben Ankara’da yaşıyorum. Her gün en az 5-6 bin adım atıyorum en az 4 kat merdiveni sıkıntısız çıkıyorum! Kontrollü Tansiyon ve kolesterol hastasıyım. Ancak gecen yıl ve şimdi de 1-2 aydır göğsümde bası boynumda ise sanki yel girdi tabirli sıkıntılar yaşıyorum. Bunun için bt anjiyografi yaptırdım. Sonucu aşağıda iletiyorum. Size sormamın sebebi ise sizi takip ettiğim için alanınızda çok iyi olduğunuzu görmemden dolayıdır. İlgili doktor bana bu rapora göre net bir şey söyleyemeyiz o nedenle sana koldan anjiyo yapıp şayet darlık bulunan damar 2,5 mm den büyükse stent takacağız demiştir. Uygun görürseniz sizin fikrinizi almak isterim.
Saygılarımla.


KORONER BT ANJİOGRAFİ İNCELEMESİ


ÖYKÜ:.
BULGULAR:
İşlem sırasında hastaya damar yolu açılarak 100 ml kontrast madde verilmiştir. İki adet (30 cm) basınca dayanıklı uzatma hattı kullanılmıştır. Koroner kalsiyum skoru 121,5 ölçülmüştür.
Koroner arterlerde sağ dominansi mevcuttur.
RCA orta ve distal segmentinde, PDA dalında mikst tip plak formasyonları izlenmiştir. Orta segmentte tarihlenen plak formasyonu hafif derecede darlık oluşturmaktadır. LMCA doğaldır.
LAD segmentlerinde ve D1 dalı proksimal kesiminde belirgin darlık oluşturmayan kalsifiye aterom plakları mevcuttur. Cx arter segmentlerinde lümende belirgin darlığa yol açmayan kalsifiye aterom plakları izlenmiştir. OM1 dalı proksimalinde hemodinamik anlamlı darlığa yol açtığı değerlendirilen kalsifik plak mevcut olup damar kalibrasyonu nedeniyle darlık derecesi değerlendirilememiştir. Bu düzeyin distalinde OM1 patent ancak ince kalibrasyonludur.
İnceleme dahili kesitlerde sağ hiler kısa aksı 1 cm ölçülen lenf nodu mevcuttur. Sağ akciğerde büyüğü orta lob lateral segmentte uzun aksı 5 mm ölçülmek üzere birkaç adet pulmoner nodül izlenmiştir.

Parmak Kesilme Söz Konusu


İyi çalışmalar öncelikle, babam için size yazıyorum. Babam 65 yaşında diyabet yaraları var şuan bir hastanede yatırıldı. Aynı zamanda aort damarı da yırtık olduğu için durum biraz komplike. Orda bulunan doktorlar aort durumu için trokal BT yapmayı önerdiler. Ondan sonra ise parmak kesilme söz konusu. Bu konu ile ilgili sizin yapabileceğiniz bir şey var mı varsa raporları ile birlikte sizinle iletişime geçmek isterim. Şimdiden teşekkürler.

MUCİZE DOKTOR Olarak Tanımlanan Sizi Buldum


Merhabalar Hocam,
Yabancı uyruklu bir hastamız var kendilerine kalp kapağı ameliyatı teşhisi konulmuş. Kendisi kapalı ameliyat ( koltuk altından) olmak istiyor. Türkiye'de yaptığım araştırmalar sonrası en sevilen ve MUCİZE DOKTOR olarak tanımlanan sizi buldum. Hocam sorum şu bu hastamızın ameliyat maliyeti ne kadar olacaktır? İlgi ve cevap için şimdiden teşekkür eder başarılarınızın devamını temenni ederim.

Kalp ameliyatı sonrası hissedilen ağrıların sebebi nedir?


Hocam iyi günler 21 yaşındayım Aralık ayında covit geçirdim. Kalbimde oluşan şikâyet nedeniyle kardiyoloji bölümüne gittim ve kalbimde delik olduğunu öğrendim. ASD yöntemiyle ameliyat oldum. Fakat şikâyetim devam ediyor. Kalbimde sıkışma nefes alamama, çarpıntı ağrı gibi şeyler oluyor. Doktora başvuruyorum bir sıkıntı yok deniliyor. Kansızsın ondan olabilir denildi. Gerekli tedaviyi gördüm ama yine de devam ediyor şikâyetlerim.

TANSİYON YÜKSELMESİ

Hocam merhaba;
Benim ayak bileklerimde varis sorunum var.
Damarlarda morarmalar var ve hatta bu yaz ayak bileklerim şişeye başladı.
Son 2 yıl içinde de 3 kere anı tansiyon yükselmesi yaşadım.
Hatta 2 sinde görme de bozukluk oldu.
Size ulaşmak istedim. Ama randevu alamadım.
Nasıl bir yol izlemeli, ne yapmalıyım? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Saygılar.

BEN YURTDIŞINDAYIM, BABAM HASTA


İyi günler hocam. Ben kendim yurt dışındayım. Sorum babam için. Kendisi Türkiye’de yaşıyor. Vücudu ödem yaptı ve kalbi 150 atmaya başlamış, fenalaştı diye hastaneye götürdük. Ritim bozukluğu böbrek yetmezliği dediler. Ödem kalbi sıkıştırmış, yüzde 35 çalışmış. Bu seferde kalp yetmezliği dediler. Derken vakti gelince saldılar. Fakat şekerini düşüremedik 500’lerdeydi. İğne tedavisini başlattırdılar. Yine iki haftadır hastanede. Nefes almakta zorlanıyor. Oksijensiz yaşayamayacağını, eve de oksijen tüpü almamızı istediler. Onu da aldık. Boşluğunda ağrıları da oldu üç gündür. Nedenini daha bilmiyoruz. Bu kadar hastalık bu dört hafta içinde peş peşe çıktı. Normal mi, yoksa tedavi yapıyoruz diye başka yerlerimi bozuyorlar. Lütfen beni aydınlatın. İzinden dönerken babam benimle hiç böyle vedalaşmamıştı. Sanki bir daha göremeyecek gibiydi. Bana bir yol gösterir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

hip.jpg 

 

 

Kalp Hastalıkları ve Tedavileri için ayrıntılı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız  

Kalp hastalığı ve "tedavisi yok, bu hastalıkla yaşamaya alış"  denilen hastaların tedavi sonrası yorumlarını okumak için lütfen tıklayınız  

Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'ün özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

İletişim ve Randevu için lütfen tıklayınız   

Yasal Uyarı

Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sorumlu tutulamaz.Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.