https://www.ahmetakgul.com.tr/ Prof. Dr. Ahmet Akgül - KALP Sorular: Kalp ve akciğer hastalığı...

YOGUN BAKIM

Babam yoğun bakımda yatmaktadır. Bugün taburcu olacak fakat doktorlar durumunun iyi olmadığını ve kalbin %15 çalıştığını söylemektedirler. Buna bağlı akut böbrek yetmezliği olduğunu öğrendik hal böyleyken üre ve kreatin değerlerinden dolayı diyalize başlandı, toplam 5 seans mini diyaliz aldı. Önümüzde ki hafta diyaliz merkezinde haftada 3 gün devam edecek. Fakat kalp yetmezliği ciddi problem. Raporları ile size gelmek istiyorum.

KEMOTERAPİ VE KALP HASTALIĞI

Babam 55 yaşında 16 yıl önce Lenfomadan kematorapi gördü. Pazartesi günü kalp krizi geçirdi göğüs ağrısı, bulantı ve kusma belirtileri verdi. Salı günü Anjio ya alınarak tıkalı bulunan üç damara için baloncuk ve stent takıldı. Stentler D1 ve LAD damarlarında enzimlerin düşmesi ile birlikte hastaneden perşembe günü taburcu edildi. İlaç kullanımı için bir şey vermediler. Tedavi sonrası yapılması gerekenler ile ilgili olarak bilgi alabilir miyiz? İşlemlerin kontrolü için muayene için sizinle görüşme fırsatımız olabilir mi? Yardımlarınızı rica eder, iyi seneler dilerim.

35 Yıllık Yüksek Şeker Ve Tansiyon Hastası


Hocam merhaba, kayınbabam bundan bir ay önce koroner bypass ameliyatı oldu. Beş adet damarı göğüsten alınan damarlarla değiştirildi. Kendisi 64 yaşında ve 35 yıllık yüksek şeker ve tansiyon hastası. Korona atlattı ve böbrek yetmezliği tedavisi gördü. Şimdi ise kendisi iki adım bile atamıyor ayağa tek başına kalkamıyor. Bizim yardımımızla kalktığında ise düşüp bayılıyor gözleri kararıyor. Tansiyonuna bakıyoruz normal, bunun sebebi ne olabilir aydınlatırsanız sevinirim.

Sizlerin Bilgi Ve Desteğiyle Eski Sağlığına Kavuşmasını İstiyoruz


Merhaba hocam,
İnternet üzerinden araştırma sebebiyle sizlere ulaşım sağladım babam 79 yaşında tansiyon hastası ve bunun yanında kalp rahatsızlığı geçirmekte. Sizlerin bilgi ve desteğiyle eski sağlığına kavuşmasını istiyoruz. Randevu almak istiyorum iyi günler dilerim.

 

Kalp Büyümesi İçin İlaç Da Vermiyorlar Doğrumu


Kalbimde çocukluktan delik var kalp damarlarımda tersmiş çok doktora gittim ameliyat dediler ameliyat olmak istemiyorum. Bu senede kalp deliğini büyüdüğünü söylediler, kalbimde büyümede var bana yardımcı olur musunuz kararsızım çok ameliyat olan gördüm düzelmesi çok uzun sürüyor. Ameliyat olsam sıkıntılar gider mi yoksa çoğalır mı hastane hastane gezmekten çok sıkıldım kalp büyümesi için ilaç da vermiyorlar doğrumu.

Küçük Kılcal Damarlar Açılmadığını Söylediler


Hocam merhaba,
Babam 5 yıl önce anjiyo oldu sigara alkol yok kesinlikle. Son 10 gündür göğüs ağrısı olduğunu söylüyor bundan dolayı özel hastaneye götürdük. Onlarda kardiyolojiye sevk ettiler acil kalp krizi riskini olduğunu, anjiyo olması lazım dediler. Anjiyo oldu. Yoğun bakımda 24 saat kalacak denildi. Ancak 2 saat sonra tekrar açılmamış damar yolu yine anjiyo yapılması lazım denildi tekrar yapıldı. Küçük kılcal damarlar açılmadığını söylediler ilaçla açılacak Yoğun bakımda yatıyor. Konu ile ilgili yardımcı olur musunuz? Teşekkür ederim.

Beni Çok Memnun Etti


Saygıdeğer doktorum cevap vermeniz beni çok memnun etti, şuan ben Yenişehir’deyim size 7 Nisanda watsaptan yazdım ama size ulaşmadığını anladım. 8 telefon edişime bir cevaplarında ilaçlarının resmini ve şikayetini yaz biz doktorunuza iletelim dediler gönderdiğim mesajların örneğini size iletiyorum Yenişehir’deyim size gelemem ayın 28 inde tedavim için geleceğim. Saygılarımla

Bir Takım Şeylerin Azaldığını Söylemiştiniz


Haftada 5 gün günde 5'er dakikalık triflo egzersizleri ile yaşam boyu akciğer kapasitemizi koruyabilir miyiz? Yazınızda 20 yaşından itibaren egzersiz kapasitesi gibi bir takım şeylerin azaldığını söylemiştiniz. Bu egzersizle bu azalmaları yok edebilir miyiz?

En Son Kalp Zarında Su Birikintisi Olduğunun


Hocam Annem de sürekli kalp sıkıntısı var anjiyo olmasına rağmen sıkıntı bir türlü geçmedi, en son kalp zarında su birikintisi olduğunun sonucuna ulaştık. Bunun için ilaç kullandı hatta bir ilaç baya sıkıntı yaptı diğer ilaç çok iyi geldi. İlaç bitince aynı ataklar tekrarlanmaya başladı, annem 70 yaş üstünde. Hocam yardımınıza ihtiyacımız var size ulaşabilirsem gerekli bilgi (ilaç, sağlık geçmişi ) vermek istiyorum. Şimdiden ilginizden dolayı teşekkür ediyorum, Allah razı olsun saygılarımla.

Bana İhtiyacı Olan İkiz Kızlarım Var


Doktor Bey merhaba,

Size Ankara'dan yazıyorum. Dün covit19 şüphesiyle akciğer tomografisi çektirdim. Covit19 bulgusuna rastlanmadı ama başka bir bulgu beni endişelendirdi. Raporda : " Asenden aorta çapı orijin düzeyinde 41 mm ile genişlemiştir." deniyor. Bu kötü bir şey midir? Kötü bir şey ise ne yapmalıyım?
Sizi araştırmalarım sonucunda tanıdım ve yazmak istedim.
Ben öğretmenim ve 50 yaşındayım. 8 yaşında, bana ihtiyacı olan ikiz kızlarım var. Endişeliyim. Bana yardımcı olur musunuz?

Standart By Pass Tan Çok Korkuyorum


SONUÇ :

-CAD RADS 5/S

-RCA proksimalde %90, orta-distal oklüde, distalde izlenen stentler oklüde

-LAD ostium-proksimalde %50, sonrasında izlenen stentler patent, Stentler sonrası orta segment LAD de %30-40 a varan darlıklar.

-CX ostium %40-50, stentler açık, OM2 dalı sonrası ikinci stent öncesi CX te %60-70 Merhaba hocam sizi basında çıkan haberlerinizi okudum ve insani ve vicdani olarak insanlara çare olan profesyonel ve robotik cerrahide uzman oluşunuz nedeniyle, bu çıkan sonucumdan robotik cerrahiye uygunuyum bu arada ef 35_40 ritim bozukluğu var standart by pass tan çok korkuyorum yaşım 44 cevap verirseniz sevinirim.

Cerrah Bu Ameliyatı Yapamayacağını Söylediyse


Merhaba babam 73 yaşında ve kalp hastasi13 yıl önce 3, 4 yıl önce de 1 adet stent takıldı. Rutin kontroller sırasında iki stent arasında kireçlenme olduğu saptandı, ancak balon veya stentle tekrar açmak için işlem yapıldığı esnada kasıktan ve iki koldan da denenmesine rağmen kesinlikle ilerlenemedi, bulunduğumuz hastanedeki cerrah bu ameliyatı yapamayacağını söylediyse ben size de danışmak istedim, lütfen bize bir yol gösterin.

Açık Kalp Ameliyatı


Merhaba hocam,
Size yurtdışından yazıyorum hakkınızda çok şey duydum. Hocam ablamda mitral kapak stenoz olduğunu öğrendik. Ameliyat gerekiyormuş mesafe 1,8 cm kadar. Ablam 50 yaşında açık kalp ameliyatı taraftarı değil. İstanbul’a gelirsek yardımcı olabilir misiniz? Ameliyatı sizin yapmanızı isterdik. Hocam bir de ameliyatın ücreti hakta bilgi almak isterdik. Azerbaycan’dan saygı və sevgilerle. Önceden çok teşekkür ederim.

Sol Tarafa Yatamıyordum


Merhaba sol tarafa yatamıyordum komşunun tavsiyesiyle. Kalbim çarpıyordu gittim ilk virüsün başlangıcında koşu bandında yürüttü, çarpıntılardan yürüyemedim nefesim daraldı ilaçla kalbi yoracağız dendi yordular kamarayla kalbine bakacağız dendi. Doktor eliyle kalpte bir şey gösterdi anlayamadım. Hocam ondan bu güne çok sıkıntı çektim ciğerler su topladı ilacı yükselttiler zorla içeri aldılar siz yaptınız kabullendi baktım düzen yok virüsten kimse takip etmedi. 2017 Ekimde mitral kapak yapay oldu ergenlik çağında kalp romatizması geçirmiş, 2009 özel hastane teşhisi koydu astım dendi. 4 kapak da bozulma başlamış ciğer tansiyon üretmiş dendi çok perişanım işimi yapamıyorum sırtım çok acıyor çok yoruluyorum. Hocam yorum bekliyorum saygılarımla.

Benim Hastalığımda Bir Sonuç Vermesi Umuduyla


Merhaba sayın hocam, ben 2020 yılında kalp krizi sonucu İtalya’da bir hastanede stent takıldı buna bağlı olarak kalp yetmezliği teşhisi konuldu. 30/ 35 kalbin sol tarafı kaslarda problem var. Türkiye’de devlet hastanelerinde herhangi bir detaylı bir tedavi uygulanmadı sadece ilaç tedavisi uygulandı ama bir değişiklik olmadı bana bu konuda yardımcı olmanızı istiyorum. Kök hücre tedavilerinizi okudum benim hastalığımda bir sonuç vermesi umuduyla sizden bir randevu talep ediyorum. Teşekkürler sayın hocam.

Kapak Değişimi Ameliyatı


İyi akşamlar Doktor Bey annem iki yıl önce mitral kapak değişimi ameliyatı olmuştu, şimdi de aynı şikâyetleri mevcut bu seferde başka kapağın da sorun olduğu ve ameliyatın çok riskli olduğu söyleniyor. Bu konuda bilgi alabilir miyim rica etsem.

Hücreler Mevcut


Merhaba eşim 40 yaşında açık kalp ameliyatı oldu, kalp kasında kitle olduğu içim tam ameliyat yapılmadı akciğer sağ alt lop 20*10 mm boyunda lezyon izlenmekte biyopsi sonucunda hastalıkla ilgili hücreler mevcut dendi. Kemoterapi başlandı yalnız bu hastalıkla ilgili nasıl bir yol izlenir bilgi verimisiniz.

Bir Tedavisi Var Derseniz Gelmeye Hazırlar


Ahmet Bey merhaba,
Sizden anneme de randevu almıştık şimdi amcam rahatsız kalbinde pil var doktorlar kalbi %20 çalışıyor demiş. Ayağında yara çıktı ve çok şiş böbrek bitmiş demişler ama evde oturuyor konuşuyor, sadece biraz ağrıları var doktorlar yapacak bir şey yok evde bekleyin demiş. Sizden ricam size yapılan testleri tahlilleri atsam bakar mısınız eğer siz bir şey yapabilirim bir tedavisi var derseniz gelmeye hazırlar lütfen bize yardımcı olun.

Korkulacak Bir Şey Var Mı


Selam Ahmet hocam, ben size bir şey danışacağım netten de baktım ama en doğrusu sizden öğrenmek. Benim kalbim arada böyle sancı şeklinde ağrı giriyordu şimdiler çok fazlalaştı, dün akşam uzandım dinlenmek için kalbime bir sancı girdi. Ağrılı 1 dakika sürdü kalbim çok ağrıyor bugünlerde korkulacak bir şey var mı yok mu bilmiyorum. Netten baktığımda kalp krizinin belirtisi olabilir veya kalbe giden bir damar tıkalıysa böyle olurmuş ben çok korktum. Ben bunu öğrenmek için rahatsız ettim özür dilerim.

Alman Aşısı Da Yeni Geldi


Hocam merhabalar,

Sizi ilgiyle takip ediyorum, eğer vaktiniz varsa bir soru sorabilir miyim bende kalp hastasıyım şuan korona aşı sıram geldi Türkiye’ye Alman aşısı da yeni geldi onu vurulma diyenler var kalp rahatsızlığım olduğu için.


Yaraların Kapanması Mümkün Mü?


Hocam merhaba,
Benim annemin 15 yıl önce kafasındaki ur alınmış yapay kapak takılmıştı, şimdi o yapay kapağın üzerinde yaralar çıkıyor ve iyileşmiyor, 2 yarası iyileşmediği için dikildi fakat başka yerden yeni yaralar çıktı biz Konya’dayız bu yaraların kapanması mümkün mü? Nasıl bir tedavi önerirsiniz saygılar.


Kalpte Sıvı Toplanması


Saygıdeğer hocam,
Bu şekilde size soru sormak hastayı görüp muayene etmeden cevap beklemek pek normal değil biliyorum ama çaresiziz affınıza sığınıyorum. Bir yakınım bundan yaklaşık 5 ay önce "kalpte sıvı toplanması" sebebiyle bir küçük operasyon geçirdi. "sıvıyı " boşalttılar.
1 hafta sonra yine sıvı bırakmış tekrar boşaltıldı. Bir sebep gösterilimi tam bilmiyorum.
Genel check-up ta böbrekte kitle olduğu tespit edildi ve kalp zarında kalınlaşma olduğu tespit edildi. Ve tekrar ameliyat oldu. Kitle "temiz" çıktı.
Akabinde başka şikâyetlerden dolayı tekrar hastaneye yatış gerçekleşti. Akciğerde sıvı toplanması gerekçesiyle. Sıvı boşaltıldı. Ve ilaç tedavisi verilerek Eve sevk edildi veriler tedavi tüberküloz- verem- tedavisi, tedaviye başladıktan bir kaç gün sonra hasta rahatsızlanıp acile kaldırılıyor. Ve mide kanaması teşhisinden 24 saattir yoğun bakımda. Bugün 1 ünite kan verilmiş Doktorun planı akciğer tedavisinden sonra kalp zarı ameliyatı idi kalp zarı ve akciğer rahatsızlıkları birbirine bağlımı? Tüberküloz tedavisinden dolayı mide kanaması geçirilebilir mi? Kafamız aklımız çok karışık. Lütfen bize yol gösterimisiniz?

PANDEMİ


Pazar günü tekrar kalp krizi geçirdi şimdi hastanede yatıyor stent takacaklardı takamadılar. Problem nedir bilmiyoruz sizin gibi kimse açıklama yapmıyor bende o zaman daha gençtim 12 yıl önce sizin anlattıklarınızı anlıyordum. Bizim bir kızımız var kiloluydu onunla da çok ilgilendiniz hatta bana sitem ettiniz neden başka çocuk yapmadınız diye. Bende isterdim ama olmadı şimdi hastane de tek başına yatıyor bende pandemiden dolayı 1 senedir dışarı çıkamıyorum, ne olur sizden rica ediyorum lütfen sizin tanıdıklarınız vardır mutlaka ne olur zahmet olmazsa bir telefon açabilirseniz bizi çok mutlu edersiniz. Hep dualarımızda olacaksınız ilgilenmeseniz de canınız sağ olsun ama biz çok çaresiziz 12 yıl önce olduğu gibi ne olur çare olun bize size telefonla ulaşmak istedik.


Pil Takılabilir


Merhaba bir şey danışmak istiyorum eşim 47 yasında aort kapak ameliyatı oldu. Sonrasında sol dal bloğu oluştu ef 55 den 35 füşti Qrs114den 155 çıktı ameliyat sonrası beklenen bir durum mu ve şuan pil takılabilir bilgi almak istiyorum lütfen yardımcı olur musunuz.

Kalp Yetmezliği


Hocam iyi akşamlar. Annem geçtiğimiz kurban bayramında kalp krizi geçirdi. Ardından by-pass ve kalp kapakçığı ameliyatı oldu. Ameliyattan sonra annem de kalp yetmezliği başladı ve sürekli olarak ödem toplamaya kalbin etrafında sıvı birikmeye başladı. Nasıl bir yol izlemeliyiz size nasıl ulaşabiliriz. Annem 58 yaşında şeker ve tansiyon hastası.

Derdimize Çare Bulalım Yeter Ki

Merhaba hocam,
Mersin’den yazıyorum 2 yıl önce annem arkus aort diseksiyonu geçirdi. Trabzon hastanesinde önce açık sonra kapalı ameliyat oldu ve greft takıldı. Ameliyattan sonra görünmeyen bazı kaçaklar olduğunu, bunların zamana kapanabileceği söylendi ama kapanmadı ve 1 hafta önce çekilen tomografi de kaçağın ilerlediğini öğrendik. Burda arastırdığımızda ameliyat edilirse hastayı kaybederiz. Bu şekilde yaşamaya alışmalı Allah ne kadar ömür verirse cevabını aldık ve yıkıldık. Annem 58 yaşında o kadar umutsuzuz ki hocam araştırırken sizi buldum. Bize yardımcı olun hocam. Yapabileceğimiz birşey varsa elimizden geleni yapalım. Derdimize çare bulalım yeter ki.

Ciğerde Su Birikmesi


Merhaba,
Yaklaşık 7-8 yıldır babamın kalp ile ilgili problemlerine hiçbir yerde çözüm bulamadık. Farklı doktorlarda ve farklı hastanelerde onlarca defa kontrol ve tedavilere gitti ama şikayetleri azalmadığı gibi bir de artış gösterdi. En son doktora gittiğimizde ciğerlerin de su toplandığını söylediler yaklaşık 4,5 kg su çekildi ciğerlerinden.15 gün sonra kontrole gittiğinde tekrar su toplanmış olduğunu söylediler. Ne yapacağımı veya kime gideceğimi gerçekten bilemiyorum. İnternette ciğerde su birikmesi ile ilgili konuları okurken sizin internet sitenize girdim. Başka birçok doktor görmüş olmama rağmen internette, size mail atmak istedim. Lütfen yardımcı olun

7 Kez Anjiyo Oldum


Merhaba,
05 04 2021 tarihi itibari ile 7 kez Anjiyo oldum.
LAD ve RCA damarlarımda toplam 11 stent var, son iki Anjiyoda mevcut stentlerin içi tıkanmıştı, ilkinde stent içine stent uygulandı en son ise balonla LAD açıldı, buradaki doktorlar By pass olmam gerektiğini söylüyorlar.
Ben bu ameliyatı sizin yapmanızı istiyorum, beni bu konuda bilgilendirir misiniz? Selamlar

Eşim 35 Yaşında Ancak Üst Üste 2 Anjiyosu Fibromiyaljimi Acaba Diye Düşünüyoruz


Yapıldı
Merhaba
Eşim adına iletişime geçmekteyim. 11.01.2021 tarihinde eşim çok ağır bir kalp krizi geçirdi. Eşim 35 yaşında ancak üst üste 2 anjiyosu yapıldı. ilk anjiyoda ana damara 2 stent takıldı. 2 saat süre ardından tekrar geçirilen kalp krizi nedeniyle tekrar anjiyo ya alındı ve 3. stent takıldı. Sonuç olarak kalbin %30 nun çalıştığı söylenildi. İlk 1. ay kontrolünde %35 olduğu ve 3. ay kontrolde ise hiç ilerleme olmadığı söylendi. Ciddi anlamda kalp yetmezliği var aynı zamanda uyku apnesi var ve bıbap cihaz kullanmakta. bize 6. ayda kalp pili önerildi.

ÇÖZÜMÜ YOK BUNUN DEDİLER

Sayfanızı ve hastalarınızın sizin hakkında yorumlarını inceledikten sonra bende aynı sorunla mücadele ettiğimi gördüm. Yaklaşık 4 yıl sağ taraftan takılan diyaliz katateri ile diyaliz tedavisi gördüm. Gayet her şey yolundaydı ancak ne zaman ufak bir enfeksiyon geçirdim. Sonrasında beni hemen nakil olmaya yöneltti. Şu an iyiyim fakat kateterden dolayı sağ ve sol kollardan gelen ven damarında darlık olduğunu kollateral oluştuğunu söylediler. Bu beni yatar pozisyonda, öne eğilme pozisyonunda ve bir şeyi kaldırmak istediğimde yüzümde şişme boynumda ven damarları derinin üstünde direkt belirginleşiyor. Bu benim için rahatsızlık verici. Asıl beni düşündüren ileride tekrar diyalize dönersem kollarımdan açılması gereken fistülün çalışamaması. Çok girişimsel radyolojiye gittim ancak hepsi “toplardamara müdahale olmaz, bu damarlarda basınç yok açılmaz, pıhtı kalır sertleşmiştir zaten çözümü yok bunun” dediler. Bu durumda bana yardımcı olun lütfen. Gelip tedavi şansım varsa olmak istiyorum.
İyi çalışmalar

BEHÇET HASTALIĞI LIPOSUCTION AMELİYATI AÇISINDAN RİSK OLUŞTURUR MU?

Merhaba dün tesadüfen gördüm sizi.
Uygunsa size bir şey danışmak istiyorum. Ben Behçet hastasıyım 18 yıldır ve 33 yaşındayım. Ağız, genital bölgemde yara ve vücutta çeşitli yerlerde iltihaplı yumru dışında bir durum yaşamadım. Liposuction yaptırmak istiyorum. Behçet hastası olmam bunun için ayrı risk yaratır mı? Özellikle emboli bakımından. Şimdiden teşekkür ederim.

KALP RAHATSIZLIĞI

Merhaba hocam size bir şey sormak istiyorum. Eşim kalbim ağrıyor dedi ve biz hastaneye gittik. Testler falan yapıldı normal çıktı. Sadece kan sonucu çıkmadı. Doktor bize evinize gidin, çıkan kan değerlerinin sonucuna bakın. Troponin’ in 1<10 çıkarsa normal dedi. Ama tam 10 çıktı. Eşimin annesinin ve babasının tarafında kalp rahatsızlığı var. 1 ay önce dayısı kalp damar tıkanıklığından ameliyat oldu. Ne yapmamız gerek?

KALP AORT ANEVRİZMASI

Merhaba saygı değer hocam. Annem 75 yaşında kalp aort anevrizması var. Ameliyat sınırında. Sizce ameliyat olmalı mı? Olmalıysa göğüs kafesi açılmadan ameliyat yapılabilir mi? Çok yoğunsunuz ama lütfen cevaplayabilir misiniz?

KALP KRİZİ

Hocam iyi günler. Dün babamın ani rahatsızlığı sonucu kalp krizi geçirdiğini öğrendik. Anjiyo ve stent takıldı. Şuan yoğun bakımda. Babam yemesine dikkat eden, sigara içmeyen birisi birden oldu ve şok olduk. 63 yaşında bizi ne gibi bir süreç bekliyor ve kriz riski azaldı mı hocam? Saygılarımla.

KALP KAPAKÇIĞINDA KAÇAK

Hocam hayırlı geceler. Kalp doktoruna gittim sıkışmadan dolayı ve kalp kapakçığımda eser miktarda kaçak varmış. Bir şey olmaz dedi, ilaçta vermedi. Ama benim hala kalbim acıyor. D vitamini eksikliğim vardı onun tedavisine başladım. Sizce kötü bir şey mi? İnşallah görüp cevaplarsınız.

KALP YETMEZLİĞİ

Hocam hayırlı günler. Annem 79 yaşında. 14 senedir kalp yetmezliği tedavisi görüyor. 1 hafta önce fenalaştı hastaneye kaldırdık doktor acilen ameliyat olması gerekiyor dedi. Çekilen EKO’ da kalpte 3 cm olması gerekirken, 10 cm boyutuna geldiğini, çok fazla büyüme olduğunu söyledi. Biz normalde 6 ayda bir kontrole gidiyoruz fakat doktoru bizden en son 2016 da EKO istemiş ve bu durumdan hiçbir şekilde bahsetmedi. Şimdi EKO sonuçlarına göre acilen ameliyat diyorlar fakat yaşından dolayı korkularımız var. Bize bir yardımcı olup, yol gösterseniz inanın çok çaresiz kaldık. Zaman geçtikçe daha kötü olmasından korkuyoruz.

Kalp Kasılma Çok Oluyor

Kalp romatizma hangi tahliller sonucunda çıkıyor? Bende kalp kasılma çok oluyor ve halsizlik, heyecan yardımcı olursanız çok sevinirim hocam Allah'a emanet olun.

Doktora Ne Söylemeliyim Ki Beni Ciddiye Alsın Yaşla İlgisi Nedir Bu Hastalığın

Hocam 30 yaşındayım geçen yıllarda ara ara çok stresle olduğum zaman tam göğsünün ortasında ağrı olurdu, şimdi 3 aydır çok sıklaştı. Göğüs doktoruna gittim bir şey yok fiziğe git dedi, fizik kardiyoloğa gözükmen lazım dedi. Kardiyoloji daha şikâyetlerimi tam dinlemeden direk çok gençsin bu yaşta kalp olur mu dedi. Tuhaf olan ben doktora gitmek istemiyorum, eşim beyin tümöründen ameliyat oldu 3 ay önce. Ameliyat sonrası bir sabah kalktığımda sol kolum tutmuyordu hareket ettikçe kalbime şiddetli ağrı vuruyordu. Şimdi sitenizdeki belirtileri okuyunca fark ettim bende hepsi var ağır yemekten sonra ağır taşıyınca birde çok üzülünce şiddetlenen ağrı tam sol tarafımda Ankara’da kardiyoloji den randevu alacam. Sizden ricam doktora ne söylemeliyim ki beni ciddiye alsın yaşla ilgisi nedir bu hastalığın, ya da hangi tetkikleri istemek teşhis için yeterli olur bilgi verirseniz çok memnun olurum.

Annem 1 Hafta Önce 4 Günde 3 Kere Anjiyo Oldu

Merhaba,
Annem 1 hafta önce 4 günde 3 kere anjiyo oldu ve son olduğu anjiyoda çok riskli olduğunu ve masada kalabileceğini söylediler. Fakat daha sonra çok başarılı geçtiğini söylediler annem 52 yaşında yüksek tansiyon hastası ve mide ve bağırsaklarında polip var, ayrıca alerjik astımı da var bundan sonra ki süreçte Ahmet Hocamıza getirmek istiyorum annemi. Fakat ücretler konusunda bilgi sahibi değilim muayene ücretleri ile ilgili tarafınızdan bilgi almak istiyorum ve eğer Ahmet hocamız devlet hastanelerinde görev yapıyorsa hangi devlet hastanesinde görev yaptığını öğrenmek istiyorum.
Teşekkür Ederim.
İyi Çalışmalar.

KALBİMİN SESİNİ KULAĞIMDA DUYUYORUM

Hocam;
Ben sağlık muayenesinde ekstrasistol olduğunu öğrendim. 24 saat holter takıldı ve bunun sonucunda ekstrasistol olduğu söylendi. Aradan bir buçuk sene geçti ve doktora muayene için gittim . Ekstra atım olduğu kontrol ettirmek için. O esnada EKG çekildi ve doktorum bana Beloc 50 mg verdi( 25 mg kullanıyorum) 3 - 4 gün kullandım ve bende bayılma hissi, endişe ve nefes darlığı başladı . Hapı kullanmayı bıraktım. Ama şimdi kalbim kuvvetli çalışıyor kulağımda kalbimin sesini duyuyorum. Nabız kontrol ediyorum ortalama 70-85 sayıyorum.(3-5 arası ekstra atım oluyor. Acaba kullandığım ilaç kalpte başka bir sorunu tetiklemiş olabilir mi ? EKG göndermek istiyorum ama buradan gönderemiyorum.

PULMONER HİPERTANSİYONDA TEDAVİ ÖNERİSİ

Merhabalar;
Antalya'da ikamet ediyorum.
Babam (53) ilerlemiş PAH hastası (tıbbi bir bilgim olmadığı için doktorunun söylediğinden anladığım kadarıyla ifade edebilirim). Kendisine yüksek nabız sayısına sahip olduğu içim ameliyatın mümkün olmadığı ve ölümü beklemesini söylediler. Şu an ki aşamada UPTRAVİ hap tedavisinde ve biz bunun kalıcı bir tedavi olmadığı, hastayı rahatlama amaçlı verildiğini öğrendik. Sizden gelebilecek herhangi bir tedavi önerisi olup olmadığını merak ediyorum (mümkünse şiddetli eklem ağrılarına neden olan bu uptravi ilacı hakkındaki yorumlarınızı da paylaşırsanız sevinirim).Eğer ilgilenirseniz raporlarını size mail atmak isterim.
İyi günler dilerim

Eşim Gözümün Önünde Eriyor Lütfen Yardımcı Olun

Eşim şu an 55 yaşında, 2007 yılında 41 yaşında kalp krizi geçirdi ve stent takıldı. Düzenli olarak coraspirin 100, delix 2,5 normal, beloc 50 kullanmaya başladık bu zamana kadar kullandık. Yılbaşı akşamından sonra, sol kolda şiddetli ağrı başladı arada spor yaptığı için biz spora bağladık. Kas ağrısı diye fizik tedavi uzmanı gördü, bant ve kas gevşetici ilaçtan aldık fakat 2-3 gün sonra nefes alamamaya başladı. Kovitden şüphelenip testi yaptırdık, negatif ve aynı gün tomografi çekildi ciğerlerin sol lobunda pnömoni kalpte su toplamış dendi. Avelox 400 mg kullanmaya başladık, 1 gün sonra nefes düzelti fakat ilacın bitmesine 2 gün kala ses kısıklığı ve konuşunca öksürük olmaya başladı. (Bu arada tanı konduktan sonra kardiyoloğa da gittik bizim takibimizi yapan doktor fakat kendisi kalp yetmezliğin var ama su toplamasını pnömaniden etkilenmiştir dedi ve coralan 5 mg verdi. Kontrol için yarın gideceğiz) Göğse kontrole gittiğimizde 15 Ocak 2021 bu kalbe olan baskının akciğerden kaynaklanmadığını, kalpte bir problem olabilir deyince aynı özel hastanede bulunan kardiyoloğa göründük. Bize hastanın kalbinin % 10-15 çalıştığı hastaya şoklu kalp pilinin acil takılması gerektiği söylendi. 1 hafta önce gittiğimiz kardiyoloğumuz, hiç böyle bir şey söylememişti.(antikor testleri de negatif geldi) halen öksürüğü sürmekte ve konuşamıyor konuşunca öksürük nöbeti geçiriyor. Pilin takılması için pnömoninin bitmesi gerek diyorlar, fakat eşim gözümün önünde eriyor lütfen yardımcı olun ben 40 yaşındayım ve eşimi kaybetmek istemiyorum. Bu kaybetme korkusunu ben 26 yaşındayken kalp krizi geçirdiğinde de yaşadım. Çok rica ediyorum ya siz yardımcı olun ya da ben İzmir’deyim İzmir’de başka iyi bir doktora yönlendirirseniz çok ama çok minnettar olurum. Cevabınızı bekliyor olacağım.

AORT ANEVRİZMASI SONUCU BACAĞIMA PIHTI ATTI

Selamlar;
Aort anevrizmam vardı, stent takıldı akabinde iki bacağımda da pıhtı attı sonra sol kasık damarı tıkandı ve operasyonla pıhtı temizlenip açıldı. Lakin damarda kanama oldu ve tekrar bir operasyonla damar dikildi. O aşamadan sonra dizin iç kısımlarında kasığa doğru ve diz altında şişlik oluştu. Yürümemi hafif etkiliyor ve bastırıldığında canımı yakan bir ağrı oluşuyor. Genelde damar yapısı olarak problemli olduğum söylendi.Bu durumum tedavi ve teşhisi konusunda bilgi almak istiyorum.

BY PASS ÖNERİLDİ

Merhaba hocam!
Babamız 70 yaşında. Kendisi kalp hastası ve ayrıca beyine giden şah damarında tıkanıklık mevcut. En son bir kaç gün önce anjiyo esnasında kanama oluştu. Hastanesinde doktorumuz by pass ameliyatını önerdi ama damarların tamamen tahrip olması ve babamızın yaşının olmasından dolayı olabilecek risklerin yüksekliğinden bahsetti. Sizlerin düşüncesini almak isteriz hocam.
Kolay gelsin.

AKCİĞER DAMARI

Merhaba Ahmet hocam. yaşım 25 cinsiyetim erkek.hastalığımın tanısı = idiyopatik pulmoner arter dilatasyonu , sağ dal bloğu, sağ ventrikül dilatasyonu, aort mitral trükispit hafif , pulmoner kapak ta orta seviye yetersizlik.  şikayetlerim = halsizlik, koşamama, kat çıkamama,ara sıra çarpıntı, ara sıra nefes darlığı, ara sıra göğüste ağrı yanma batma acıma hisleri, boğazıma vuran basınç, aniden karnımdan oluşan nefes darlığı  devlet hastanesi doktoru sağ ventrikülümdeki büyümenin nedenini saptamak adına tee yapmayı düşünüyor ve gün verdi bana.

Kalbimde delik olmasından şüphe ediyor.  sizce tee yaptırmalı mıyım hocam? Tee sırasında ölüm riski var mı? reflü gastrit ve yutma zorluğu yaşayan biriyim. 

Ayrıca hastalıklarımın tedavisi varmı bigün koşabilecek rahatça kat çıkabilecek miyim? 

Saygılarımla.

CEVABIMIZ:

"İdiopatik pulmoner arter dilatasyonu " demek, nedeni bilinmeyen akciğer damarında oluşan genişleme demektir. Bu tarif sizin canınızı sıkmasın, nedeni araştırılmalı ki bu nedene yönelik tedaviler yapılmalı. Örneğin yaptıracağınız TEE yani transözofajial ekokardiyografide, kalbinizdeki yapısal sorunlar ayrıntısı ile ortaya çıkacak. Yani kalpte bir delik mi var, kapak bozukluğu mu var, fazladan bir damar mı var ortaya çıkacaktır. Eğer kalpte delik veya diğer bozukluklar ortaya çıkarılırsa tedavisi hemen yapılır ve tekrar istediğiniz gibi koşabilirsiniz. Yani, bu tanı işlemini yaptırın. Artık uyutarak veya uyuşturarak yapılabiliyor bu tetkikler. Korkmayın. Sağlıcakla.

 

Kalp Hastalıkları ve Tedavileri için ayrıntılı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız  

Kalp hastalığı ve "tedavisi yok, bu hastalıkla yaşamaya alış"  denilen hastaların tedavi sonrası yorumlarını okumak için lütfen tıklayınız  

Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'ün özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

İletişim ve Randevu için lütfen tıklayınız   

Yasal Uyarı

Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sorumlu tutulamaz.Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.