https://www.ahmetakgul.com.tr/ Prof. Dr. Ahmet Akgül - FİBROMİYALJİ Sorular: Baş Ağrısı ve Fibromiyalji Tedavisi...

BİOREZONANS ile GERGİNLİK TEDAVİSİ

Skolyozum var ve ayrıca gergin omurilik ameliyatı oldum. Nöropatik ağrı geçmedi. Sol kalçamdan ayağıma uyuşuyor ve ağrıyor. Manyetik biorezonans uygulanıyor diye duydum. Bilgi alabilir miyim?

Başka Alanlara Mı Yönelmeliyim?

Hocam iyi çalışmalar. Ben 2019 Kasım ayında bel fıtığı ameliyatı geçirdim. Başlangıçta iyi idim ama şu anda sol bacak ve alt baldırda ayağa kalkınca ve yürüyünce ağrılarım başlıyor, koşarsam bu ağrılar olmuyor. Yani aşırı ısınınca geçiyor. 17 yıldır da düzenli koşan biriyim. Merak ettiğim konu bu ağrılar bel fıtığı dışı bir rahatsızlık olabilir mi? Başka alanlara mı yönelmeliyim? Teşekkür ediyorum. İyi akşamlar.

Bilgi Verirseniz Sevinirim

Hocam yaklaşık 3 yıldır omuzda kulunç, baş ağrısı, bel kısmında kuyruk kemiği ağrı, göğüste iğne gibi batmalar var. Sürekli ağrılar yer değiştiriyor, çok doktora gittim. İç hastalıkları uzmanına gittim, göğüs cerrahisi uzmanı gittim, ortopedi fizyoterapist uzmanına gittim, en son kendim fibromiyalji söyledim sonra tanı koydular. Sürekli mide yanması, gaz sıkışması karın guruldaması var hocam şikâyetler fibromiyalji mi? Bilgi verirseniz sevinirim.

Her Şey Normaldi Bir Çözüme Ulaşamadık

Ankara' da ikamet ediyorum. Daha önce Ankara’da bu şikâyetlerim için muayene de oldum, ama testlerde, tahlillerde her şey normaldi bir çözüme ulaşamadık. Ancak internette şikâyetlerimi araştırırken sitenizle karşılaştım. Sanki fibromiyalji şikâyetlerimin çoğunu gösteriyor gibiydi. Bunun için randevu alıp tarafınıza muayene olmak istiyorum.

 

Halsizim Bittiğim Hocam

Hocam merhabalar,
Ben ilk bu hastalığa 2019 Mart ayında askerde yakalandım. Yaklaşık 2 hafta sürdü askeriyede serum ve ağrı kesicilerle geçiştirdim. Bu yıl tekrar bahar ayında başladı korona virüs korkusuyla gitmedim, 28 gün beni yatakta tutu sonra arada bir ağrı kesicilerle atlattım sandım. Bu yaz tekrar bir hafta öyle sürünce korona testi yaptım. 3 kez negatif çıktı, bir hafta falan tekrar kendime geldim. Şuan bu yıl 3.defadır yaşıyorum ve şuan ağrıdan ölüyorum. İlk zamanlar soğuk bir terlemeyle başlayıp, tüm vücut kas veya damar bilemiyorum. Ağrı ve sızılarla bir poşet kaldırmaya gücüm yok kaldırdığımda bile kolum dirsekten kopuk gibi. Hangi hastaneye hangi bölüme gittiysem tahliller temiz diyorlar. Bacaklarım tutmaz, kollarım kalkmaz halde, ufak kalçada sızı karından göğüsse doğru ince bir damar ya da kas sızısı ve özelikle soğuk havada yaşıyorum. Hep soğukta yorgunum, halsizim bittiğim hocam lütfen bir teşhisiniz için geleyim mi?

Sizden Nasıl Yardım Alabilirim

Hocam ben Fatsalıyım, buradan anlatılmaz ama googlede araştırdım. Sizin adınız çıktı. Benim bacaklarım çok ağrıyor hocam sürekli. 3 4 doktora gittim bir şey yok diyorlar. Diz kapağım, bileklerim her gün ağrıyor çalışsam da yatsam da. Özel hastaneye de gittim, ama bulamıyorlar röntgen çektirdim orda da yok. Bana hoca soruyor evin var mı kirada mısın yani sıkıntın var mı diye. Aspirin verdi, bebek aspirini oda geçirmedi cabral içtim bazı ilaçları denedim ama geçmiyor. Sizden nasıl yardım alabilirim hocam kusura bakmayın bu arada rahatsız ettiğim için.

Ameliyatı Sonrasında Bana Kalan

Merhaba,
Ben son 6 yılda farklı sebeplerden 6 ameliyat geçirdim. İlk dar kanal ameliyatı sonrasında bana kalan gece krampları, uyku bozukluğu. 1 yıl sonrası meme kanseri kemoterapi, radyoterapi bunun arkasından bana kalan kas ağrıları, uykusuzluk, halsizlik şuanda duxet 60 mg, peleguel ve melox kullanıyorum. Fibromiyalji ve romatit atrit tedavisi olarak. Her gün biraz daha fazla ağrılarla uyanıyorum sabahları neyi elime alsam düşürüyorum, sağa sola sürekli çarpıyorum sürekli ağrıyan bölgelerde buz gibi soğuk hissi hissediyorum. 47 yaşındayım çalışamıyorum artık bundan geçtim ev işlerini yaparken bile çok zorlanıyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim İzmir'de yaşıyorum.

Maalesef Bir Gelişme Göremedim

Merhaba,
Yerinizi ve sgk anlaşmalı muayene ücretinizi öğrenebilir miyim? 2 yıl önce fibromiyalji teşhisi konuldu ve kullandığım ilaçlardan maalesef bir gelişme göremedim. Aylık ilaris iğne kullanıyorum. Kortizon ve maalesef her gün ağrı kesici kullanıyorum, yan etkileri çok daha kötü etkiliyor beni. Size muayene olmak istiyorum dönüş sağlarsanız çok sevinirim. İyi çalışmalar.

Uzun Süredir Çözülemeyen Sağlık Sorunlarım

Bursa’da oturuyorum. Uzun süredir çözülemeyen sağlık sorunlarım var. Homeopati de denedim ancak çözüm olunmadı. Biorezonans internetten gördüm ve yan etkisiz bir yöntem olduğunu duydum. Kliniğiniz nerde ve muayene olabilmek için ne yapmak gerekiyor? Teşekkürler

Bilgi Verirseniz Sevinirim

Hocam yaklaşık 3 yıldır omuzda kulunç, baş ağrısı, bel kısmında kuyruk kemiği ağrı, göğüste iğne gibi batmalar var. Sürekli ağrılar yer değiştiriyor, çok doktora gittim. İç hastalıkları uzmanına gittim, göğüs cerrahisi uzmanı gittim, ortopedi fizyoterapist uzmanına gittim, en son kendim fibromiyalji söyledim sonra tanı koydular. Sürekli mide yanması, gaz sıkışması karın guruldaması var hocam şikâyetler fibromiyalji mi? Bilgi verirseniz sevinirim.

Uyuyamıyorum

Hocam kolay gelsin 4-5 yıldır bacaklarımda korkunç seviyede yanma karıncalanma ağrı sızı oluyor. Bundan dolayı asla geceleri uyuyamıyorum ve uykusuzluk kalıcı hale geldi. Her gece bacaklarıma soğuk duş almaktan bıktım. Uykusuzluktan 4-5 yıldır gece uykularım asla yok. Nöroloji uzmanına gittim 6 haftalık gabtin diye bir ilaç verdi ama hiç faydası olmadı. Bunun yanında bitkisel çaylar kullandım olmadı. Defalarca hacamat yaptırdım olmadı. B,C,D vitaminleri kullandım olmadı. Egzersiz yürüyüş yaptım olmadı. Ne yaptıysam olmadı. Bu konuda bana nasıl yardımcı olursunuz. İl olan Aksaray’dan arıyorum. Eğer tedavi reçetesi varsa şikâyetlerim bunlar. Yazıp gönderirseniz bunun karşılığı neyse hesabınıza yatırmaya hazırım. Mesleğim öğretmen Erkek ve 38 yaşındayım. Herhangi bir başka rahatsızlığım yok. Ameliyat ya da başka bir operasyon geçirmedim. Ailevi yani irsi sadece karaciğer yağlanması var. Sigara içiyorum. Alkol ya da başka bir madde asla kullanmadım. Şikâyetlerim bunlar. Lütfen bana yardımcı olun

Hacamat Yaptırdım Defalarca Olmadı

Kolay gelsin. Rahatsızlığım bilinmeyen bir huzursuzluk bacaklarımda aşırı derece ağrı ve yanma Bacaklarımda yanma karıncalanma kaşınma ve korkunç derecede uykusuzluk. Genellikle geceleri ortaya çıkan bir rahatsızlık. Nöroloji uzmanı ile tedavi aldım ama olmadı. Bitkisel çaylar denedim olmadı. Hacamat yaptırdım defalarca olmadı. Nasıl yardımcı olursunuz. İyi günler

CİDDİ AĞRI NÖBETLERİ Geçiriyor

Merhaba hocam,
Eşim her iki gözünde dönüşümlü olarak 10 günde bir kanlanma ve ciddi ağrı nöbetleri geçiriyor. 5 yıldır gezmedik göz ve romatoloji profesörü kalmadı. Ancak sonuç alamadık. Bu konuda yardımcı olmanızı talep edeceğim. Randevu durumuna göre cevap bekliyorum.

Kurtarın Beni Bu Hastalıktan Ne Olur

Hocam merhaba,
Mart 2020 tarihinden beri HBS den kurtulmak için birçok doktora gittim. Ama sonuç alamadım. Yaşam kalitem bozuldu hocam psikolojimi de etkiliyor. Parkyn kullanıyorum gece uyutuyor ama tedavi ediyor mu bilmiyorum. Akupunktur bile denedim olmadı. Kurtarın beni bu hastalıktan ne olur
Şimdiden çok teşekkür ederim

Çaresiz Kaldık

Sayın hocam nasılsınız?
Ben size Ankara’dan yazmaktayım. Emekli bir memurum. Bir hususta yardımınızı rica etmek isterim. Lütfedip bilgi paylaşırsanız çok sevinirim. Eşim 46 yaşında ve 10 yıl önce fizik tedavi servisinde fibromiyalji teşhisi kondu. Bu süre zarfında yapmadığımız kullanmadığınız ilaç kalmadı mesela;
Cymbalta 1x1 (3 yıl kullanıldı), Lyrica 2x1. (3 yıl kullanıldı), Laroxil 25 mg. 1x1 (2 ay kullanıldı),
Lustral1× 1. (8 ay) Anejezik antienflamutuvar ağrı kesiciler (hiç faydası olmadı), Devit 300.000
Magnezyum tablet, Hacamat, Kuru iğne, Fibromiyalji Magnezyum glisinat, mahnezyum malat, magnezyum sitrat karışımı. Her gün Egzersiz yapıyor hiç faydası olmuyor. Fizik tedavi yapıldı faydalı değil. Yürüyüş faydalı değil. Muhtelif bitkisel tabletler faydalı değil. Ağrı merkezide ayni ilaçları önerdi. Sizden ricam kadın çok perişan. Bize tavsiyeniz ne olur. Biz tam anlamıyla çaresiz kaldık. Ne yapalım nasıl kurtulacak bu sıkıntıdan.
Çok teşekkür ederim.
Saygılarımla

Gamsızı Yok Derdi

Hocam merhaba,
24 yaşındayım 5 yıllık bir fibromiyalji öyküm var, artık dayanılmaz halde akciğer enzimlerim hat safhada. Benim kadar gamsızı yok derdi çevremdekiler artık tam tersiyim. Günü birlik gelmek maddi olarak beni zorlayabilir. Buradan bir şeyler yapamaz mıyız ücret vs. umurumda değil şu anda yeter ki bana çare gösterin. Tenslerden, ozondan, akupunkturdan bıktım. En çokta doktor ve ilaçlardan lütfen bana yardım edin.

Başımın Ağrısından Sağlıklı Düşünemez Oldum

Merhabalar Ahmet bey,
15 yıldır fibromiyaljinin pençesindeyim öyle ki bazen nefes almakta dahi zorlanıyorum. İlaç tedavisi ve fizik tedavisi uygulandı onlar kısmen geçici olarak rahatlama gösterdi. Prp yapıldı oda 1 hafta rahatlama oldu, sizi tesadüfen hasta yorumlarını okuyarak buldum. Şifa her zaman yaradan dan ama bu sefer sebep belki siz olursunuz ümidiyle size yazıyorum. Sizinle nasıl iletişime geçebilirim. Sayın doktorum ben daha 28 yaşında olduğum halde topuk, bel, sırt, kol, bacak özellikle 7 senedir geçmeyen ağır migren hastasıyım. Sabahları kalktığımda tutuluyorum eğilip kalkamıyorum, her tarafım şiddetli ağrıyor her gün yorgun halsiz artık söylemekten utanıyorum. Çocuğuma yetemiyorum lütfen bana yardımcı olur musunuz? Artık başımın ağrısından sağlıklı düşünemez oldum.

Biraz Hayal Kırıklığı Yaşadım

Hocam iyi aksamlar, ben Ankara'da yaşıyorum. 10 yıl önce bana fibromiyalji teşhisi kondu. Son zamanlarda bacaklarımda ağrılarım dayanılmaz boyutlara geldi dizlerimde öyle. Sizi internetten araştırdım. Ancak İstanbul’da olduğunuzu öğrenince biraz hayal kırıklığı yaşadım. İstanbul’a gelmem mümkün olmadığından bana Ankara'da tavsiye edebileceğiniz bir doktor veya merkez var mı acaba yardımcı olursanız beni nasıl mutlu edersiniz anlatamam. Şimdiden teşekkürler.

Panik Atağa Çevirdi

Selamın alleykum hocam, fibromiyalji rahatsızlığım var ne tavsiye edersiniz, birde panik atak hastasıyım. 8 senedir çekiyorum, oğlum var kas hastası şuan 8 yaşında 55 günlük bebek iken kalp ameliyatı oldu. Ondan sonra panik atağa çevirdi şuan bana yardımcı olur musunuz?

Faydasından Çok Zararını Gördüm

Hocam öncelikle iyi günler. Ben Gaziantep şehrinden yazıyorum. 3 yıldır fibromiyoloji hastasıyım. Onca doktora gittim tonlarca ilaç verdiler faydasından çok zararını gördüm. Çaresi yok dediler bende internetten sizi buldum videolarınızı izledim. Sizden tedaviniz ve seans ücretiniz hakkında bilgi almak istiyorum.

Her Yerim Ağrıyor

Merhaba,
Yaklaşık 20 yıldır panik atak hastasıyım. Panik atağımın fibromiyaljiden mi yoksa fibromiyaljiden panik atağım oldu bilmiyorum. Her yerim ağrıyor. Kısacası fibromiyalji tedavisi olmak istiyorum. Detaylar ve ücretleri konusunda bilgi verirseniz sevinirim

Ağrıdan Delirmek Üzereyim

Hocam merhaba,
Ben yaklaşık 1 yıl önce fibromiyalji hastası olduğumu öğrendim. İlk ayaklarımda başladı üzerine basamıyordum. Kuru iğne tedavisi ile ayaklarımda ki ağrılardan kurtuldum. 5 ay önce başım boynum ve bacaklarımda aşırı şiddetli ağrılarla tekrar iğne tedavisi oldum. Bir süre geçti. Ancak yaklaşık iki aydır kaburgalarım kollarım koltuk altı kaşlarımın üzerindeki kaslar ve başım, boynum sırtım kısacası ağrıdan delirmek üzereyim. Bu ağrılar başlayınca reflu kalp sıkışması gece nefessiz kalıp uyanmazlar başlıyor. Nasıl bir yol izlemeliyim. Ne önerirsiniz?

Hayatımın Düzeni Bozuldu

Merhabalar hocam,
Sizi internetten buldum ve çok kötü durumdayım. 4 senedir sırt ağrısı yasamaktayım özellikle şu son 1 senedir çok şiddetli yataktan kalkamıyorum sırtıma batıyormuşum gibi hissediyorum gitmediğim yer kalmadı ama genelleme yapılıp ayni şeyler söylendi en son gittiğim doktor fibromiyalji olabilir dedi lütfen bana yardımcı olun beni de Allah’ın izniyle iyileştirir misiniz? Bütün hayatımın düzeni bozuldu bu ağrılar yüzünden.

Aynı Kuyuda Suyu Bulmuş Biri Gibi Sevindim

Merhabalar Hayırlı günler Sayın Doktorum,
Şuan çok üzgün ve birazda çaresiz şekilde yazıyorum bu maili. Annem fibromiyalji hastası 2012 den beri. Bir haftadır ayağa kalkacak durumda değil. Uyuyamıyor ağrıdan. Almanya’da doktorlara gittik yıllarca lakin hiç bir sonuç ve doğru dürüst tedavi olamadı. Devamlı sadece içmesi gerekilen suyu söylediler kalsiyum ama tek onunla olacak bir şey değil ki bu. Annemin kolu kanadı olmaya çalışıyorum lakin isterim ki sağlığına kavuşsun. Yorumları okudum ve aynı kuyuda suyu bulmuş biri gibi sevindim sayfanızı bulduğuma.

Saygılarımla

FİBROMİYALJİ TEDAVİSİ

Hayırlı akşamlar Ahmet hocam. Ben Konya’dan mesaj atıyorum. Bir kaç konuda fikrinizi almak istiyorum müsaitseniz. Ben doğumumdan sonra, bundan 2 yıl önce; yürürken, ayağımı hareket ettirirken ve kalça bölgemin genelinde devamlı ağrı hissettiğim için doktora gittim. Kadın doğum ve fizik tedavi sonrası ilaçlı MR’la Osteoitis Pubic rahatsızlığımın olduğu söylendi. Hem rahmin hem de bel bölgesinin MR'I çekilmiş oldu. İğne ve fizik tedavi çözüm olmadı. Adana’da bir profesöre gittim o da aynı tanıyı koyup yalnız fiziki ve kısa bir muayene ile fibromiyalji (annemde de bu rahatsızlık var) olduğumu söyledi. Masaj ve sıcağın iyi geldiği söylendi o kadar. Hocam bunla ilgili Konya ya da Adana’da yönlendirebileceğiniz, güvendiğiniz birileri var mı?Ne tavsiye edersiniz?

Bir Yol Gösterin Lütfen Çok Kötüyüm

Merhaba hocam, Kırıkkale’den yazıyorum sanırım ben fibromiyalji hastasıyım. Bütün bulguları mevcut. Artık vücudumdaki istemsiz kasılmaları geçtim kafam kendini sıkıyor öyle sıkıyor ki kafam patlayacak gibi konuşamaz duruma geliyorum. Bazen Allah esirgesin beyin felci geçireceğim diye korkuyorum. Nöroloji ye gittim, laroksil 10 mg içiyorum vücudumdaki ağrılar hafifledi ama kafam hala kendini sıkıyor kafamın sanki içi üşüyor ya da titreyecek gibi oluyorum. Korkudan sürekli uyumak istiyorum ama asla uykuya dalamıyorum. Tms tedavisi yapıyor musunuz korona dan dolayı İstanbul’a nasıl geleceğim bilmiyorum bana bir yol gösterin lütfen çok kötüyüm.

Tek Dileğim Annemi İyileştirecek Bir Doktor

Hocam merhabalar, size çok çaresiz bir şekilde yazıyorum. 55 yaşında fibromiyalji hastası bir annem var. Psikolojikmen çok yorgun ayak tabanında ağrılar vardı ameliyat oldu geçmedi. 5 yıldır da fibromiyalji hastası prp yapıldı fizik tedavi yapıldı egzersiz ilaçlar hiç bir şey fayda vermedi size tesadüfen denk geldim. Malatya’da annem görür musunuz mesajımı bilmiyorum ağlayarak yazıyorum. Tek dileğim annemi iyileştirecek bir doktor bu tedavinin masrafı ne kadar? Çalışmıyorum annemin bir güvencesi yok babam ilgilenmiyor bunları yazmam ne kadar doğru bilmiyorum ama çok kötü durumda ben çaresizim bu beni çok yordu artık dayanamıyorum bana fiyat belirtirseniz ayarlayıp annemi getirmek istiyorum. Allah rızası için ömür boyu size dua ederim. Bir evlat olarak bir faydam olmadı zararımdan başka belki bu şekilde bir faydam olur yalvarırım size bana dönüş yapar mısınız?

FİBROMİYALJİ HASTASI

Hocam merhaba. Ben daha önce de size yazmıştım pandemiden dolayı hasta kabul etmediğinizi pandemi süreci hafifleyince ilgileneceğim demiştiniz. Eşim fibromiyalji hastası ve gün geçtikçe daha da kötüye gidiyor. Lütfen en kısa zamanda bizi alabilir misiniz?

FİBROMİYALJİ İĞNESİ

Merhaba. Ben 3 yıldır fibromiyalji hastasıyım. Birçok tedavi yöntemi denedik. Fizik tedavi, kuru iğne, ilaç tedavisi, egzersiz ve hacamat... Ama sonuç alamadım. Ağrılarım gün geçtikçe arttı. 46 yaşındayım ama 70 yaşında gibi ilaçlarla, ağrı kesicilerle yaşıyorum. Aynı zamanda 6 yıldır depresyon tedavisi de görüyorum. Sizi internette hastalığım için son bir çare var mıdır diye araştırırken gördüm. Benim ağrılarımın tedavisi mümkün mü? Saygılar.

FİBROMİYALJİ SENDROMU

Merhabalar sayın hocam. Yaşım 29. Yaklaşık iki yıldır bacak ağrım var. Abimde fibromiyalji sendromu varmış. Geçen bana yaşadığı ağrıları anlatınca aynılarının bende olduğunu fark ettim. Uyku düzensizliği, sabahları uyanmama istediği, sürekli karamsarlık... Geçen sene erken doğumdan dolayı ikiz çocuklarımı kaybettim, ondan sonra ağrılarım daha da arttı. Aslında elim kesilse acısını hissetmezdim ama sağ bacağım öyle ağrıyor ki. Aslında ağrı mı yanma mı bilemiyorum da. 3 ay önce sağ ayağım aşırı uyuştu, 20 dakika sonra geçti uyuşması. Daha çok şikayetler var hocam. Belkide bu hastalık bende yoktur. Yurt dışında yaşadığımdan dolayı yanınıza gelemiyorum. Buradaki çevrem klasik bel fıtığı diyorlar. Almanya’daki doktorlara güvenim zerre yok. Lütfen yardımcı olun bana veya burada gidebileceğim önereceğiniz doktor var mı? Şimdiden çok teşekkür ediyorum. Saygılarımla.

ba_ars.jpg



Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'ün Özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

FİBROMİYALJİ VE FİBROMİYALJİ HASTALIĞI ve TEDAVİSİ için ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız lütfen tıklayınız

FİBROMİYALJİ TEDAVİSİ OLAN HASTALARIN yorumlarını görmek için lütfen tıklayınız  

İLETİŞİME geçmek ve RANDEVU almak için lütfen tıklayınız

Yasal Uyarı

Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sorumlu tutulamaz.Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.