https://www.ahmetakgul.com.tr/ Prof. Dr. Ahmet Akgül - DVT Sorular: Tedavisi yok dendi ama sizi tavsiye ettiler...

VARİSLERDEN KURTULMAK İSTİYORUM

Merhaba hocam, ben 29 yaşındayım yaklaşık 9 yıl önce toplar damalarda pıhtı oluştu yıllardır varis çorabı ve coumadin 5mg kullanıyorum. Faktor V leiden sonucu kan sulandırıcı ömür boyu kullanmam gerekiyormuş. Benim asıl sorum dvt den dolayı bacaklarımda varis oluştu, reflü de mevcut. Tedavi olup çorap giymekten ve varislerden kurtulmak istiyorum, daha rahat bir hayat sürmek istiyorum mümkün müdür acaba saygılar.

İLİAK DAMAR TIKANIKLIĞI

Öncelikle size bazı bilgiler vermek durumundayım. İlk olarak , 3 kez Fransa Grenoble Üniversitesi hastanesinde 3 defa illiak damarımdan ameliyat olmama rağmen, illiak damarım halen tıkanık.
Günlük 5mg coumadine kullanıyorum ve klass 3 çorap kullanıyorum, ancak sol bacağımdan halen rahatsızım. Türkiye´de olmayı düşünüyorum. Eğer bir randevu alabilirsem benin için bir umut olacak.

Toplardamar Tıkanıklığı Dediler

Hocam 2017 Mayıs ayında askerde sol kasık fıtığımdan ameliyat olduktan sonra sol ayağım şişti üzerine basamadım. Toplardamar tıkanıklığı dediler ilaç iğne tedavisi derken bu güne kadar geldim. Fakat sıkıntılarım halen geçmedi. Şuan plavix lasix ve varis çorabı kullanıyorum ayağım halen şişliği geçmedi. Sizi izledikten sonra vakaya yaklaşımınızı gördükten sonra bu sıkıntılarımı siz değerli hocam ile aşabileceğime.

DERİN VEN TROMBOZU (DVT) VE KRONİK DVT

Doktor bey merhaba. Kronik DVT hastasıyım. DVT’ ye çözüm yok gibi. Yaşadım çünkü, kime gittiysem kronik olduğu için yapılacak bir şey yok dendi. Verdiği rahatsızlığın dışında, benim bacağımda çap farkı çok ve çok rahatsızlık çekiyorum. Üzülüyorum bana yardımcı olmanızı o kadar çok isterim ki. Yeniden doğmuş gibi hissederim. Yaşım 27, hemşireyim. Hastalığım 2yılı geçti. Bilgi alma şansım var mı? Sizinle konuşabilir miyiz?

DERİN VEN TROMBOZU VE KAN SULANDIRMA

Hocam merhaba. Benim babamda DVT var ve bundan kaynaklı bacağımın femur kısmında yara çıktı ve 5 aya yakındır da geçmiyor. İlk zamanlarda hastaneye götürdüğümüzde kan sulandırıcı iğne ve hap verdiler, bunlarla geçer denildi şuan ise bacağı keseceğiz diyorlar. Bende biraz araştırma yaparak sizi buldum.

TOPLAR DAMAR TIKANIKLIĞI VE BACAKTA ŞİŞLİK

Merhaba Ahmet bey. Umarım bana geri dönüş yaparsınız. Ben 38 yaşındayım. 15 yıl önce sol bacakta toplar damar tıkanıklığı yaşadım. Tedavi gördüm. Damarda kan dolaşımı var fakat varislerim var ve sol bacağım diğerine göre 4 cm kalın. Ben bir yerde tesadüfen sizi gördüm. Bana yardımcı olur musunuz? Bacağım iyileşebilir mi?

Yürüdüğüm İçin Ayağım Mı Canlanıyor

Ben patella kemiğini kirdim kralı 2 ay 2 gün oldu ameliyat olalı, 1 ay 13 gün doktor ayağını bas dedi bastım. İlk zamanlar acıdı şimdi ise baldırımda yanma var, acaba kan mı gitmiyor pıhtılaştı mı yoksa. Yürüdüğüm için ayağım mı canlanıyor kafam karıştı, fena yanıyor sabah oluyor genelde.

“TOPLAR DAMARIMDA KAÇAK OLDUĞU İÇİN İKİ SENEDİR SOL AYAĞIM ŞİŞ DURUMDA.”

Merhabalar hocam. Benim toplar damarımda kaçak olduğu için 2 senedir sol ayağım şiş durumda. Ankara’da gittiğim doktor yaşım genç diye ameliyattan vazgeçti fakat ben hâlâ sol ayağım şiş haldeyim. Bugün araştırma yaparken size tesadüfen denk geldim ve hasta memnuniyetlerini okuyunca yazma isteği duydum. Genç yaşta hayattan soğudum. Yine hamd olsun beter hastalar var fakat yaşam kalitemi etkiliyor. Sorumluluklarım olduğu için sürekli koşturma hâli var. Beni de sağlığıma kavuşturun lütfen. Topuklu ayakkabılarımı giymek istiyorum, bayan olarak çok üzülüyorum. Normal ayakkabı numarasından büyük numara alıyorum. Önce Allah, sonra siz umudumsunuz.

DERİN VEN TROMBOZU (DVT) VE HASTANE

Merhaba Ahmet Bey. Nasılsınız? Sizi uzun süredir takip ediyorum. “Bir şifacı bulunur elbet.” sloganınızı oldukça şifalı buluyorum. Emeğinize yüreğinize sağlık.
2004 yılında DVT geçirdim. O zamandan bu yana dolaşım ile ilgili sıkıntılarım var. Varis mevcut. Muayene olmak istiyorum. Hangi hastanedesiniz? Bilgi almak istiyorum. Bartın'dan yazıyorum size. Saygı ve sevgilerimle.

RİSKLİ OLDUĞU İÇİN AMELİYAT ETMEDİLER

Ben Afyonkarahisar'da ikamet etmekteyim, yaklaşık 2013 yılından beri sol bacağımda DVT hastalığı tanısı kondu. Riskli olduğu için ameliyat etmediler. Onun yerine ilaç tedavisi uyguladılar, ancak sol bacağımda halen %35'lik bir tıkanıklık var. Ayakta fazla duramıyorum, fazla yürüyemiyorum, aksi takdirde ayağım çok şişiyor. Bu nedenle spor yapamadığım için kilo almaya başladım. Hayat standardımı çok etkiliyor. İnternette hastalığımı araştırırken sizi buldum. Acaba hastalığımın tedavisi mümkün mü? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim. Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum. İyi günler.

BÖYLE BİR BACAĞI İLK DEFA GÖRÜYORUZ DEDİLER

Uzun zamandır sayfanızı takip ediyorum. Artık gerçekten varisten çok yorulmuş bir durumdayım. 26 yaşındayım. 2 yıl önce venöz kapakçık problemi olduğunu söylediler. İlaç kullandım ve bacaklarımdan iğne tedavisi oldum. Hiçbir şekilde ne görüntüsü ne ağrısı geçti. Aksine sağ bacağımın damarı şu an dışarda gibi şiş .Her geçen gün daha da morluklar artıyor ve artık doğru düzgün ayaklarımın üstüne basamıyorum ağrım olduğu zaman. Ne bayır çıkabiliyorum ne uzun uzun yürüyebiliyorum. Bacaklarımda yanma,kaşınma ve çekilme oluyor bu da beni rahatsız ediyor artık. Geçenler de bir özel hastaneye gittim doktor böyle bacağı ilk defa gördüğünü söyledi. Tedavi uygulandığı halde bu şekilde olması normal değil. Renkli doopler çekilip iç damara bakılması gerektiğini söyledi. Akciğere pıhtı atma ihtimali olabilir dedi ve buda beni çok korkuttu. Nasıl bir tedavi uygulaması yapıyorsunuz, bana nasıl yardımcı olabilirsiniz?

ANJİO YAPILDI DAMARLAR AÇILDI DEDİ DOKTOR AMA

Hocam 3 kez bacağım için anjio işlemi yapıldı. 2 kez doktorum damarların açıldı dedi. İlk bir hafta sıkıntı olmadı, diğer günler aynı şekilde yürüyememeye başladım. Sigarayı bırakmama ve ilaçları düzenli kullanmama rağmen böyle oldu. Anjiyo işlemi yapılırken bir şey dikkatimi çekti: açılan damar yaklaşık 15 dk sonra hoca tekrar damardan geçmeye çalışırken kapanmış oluyordu. Hocam sürekli videolarınızı izliyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim.

COUMADİN CORASPİN VE VARİS ÇORABI KULLANIYORUM

Sayın hocam, sol bacakta diz altındaki damarda ve uylukta yüzeysel vende dvt var. Ayak bileğimin her iki yanında kan birikmesi ve renk değişimi var. Bir buçuk yıl önce oldu, coumadin ve varis çorabı kullandım iki ay önce kontrole gittim ve “damardaki pıhtının neredeyse tamamen eridiğini” söyledi doktorum. Coraspin kullanmaya başladım. Ama sol bacağım sabah uyandığımda çok kötü şiştiğini gördüm. Şu anda sol bacağımı yukarıda tutarak evde yatıyorum. Oksapar ve coumadin 5 mg kullanıyorum. Genetik testi için numune verdim. Bir ay sonra sonucu alacağım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.

Sizce Hangisini Kullanmak Uygundur

Merhaba hocam,
Ben 26 yaşındayım. İki kez dvt geçirdim. İlk dvt’yi 2014 senesinde geçirdim. İkincisini ise şuan geçiriyorum. İlk geçirmemde coumadin verdiler. Şimdi ise xarelto verdiler. Ama xarelto da böbrekler için 3 ayda bir kontrol ettirmek gerekiyor muş. Sizce hangisini kullanmak uygundur. Sizin görüşlerinizi almak istiyorum hocam. Teşekkür ederim.

DVT İÇİN VERİLEN İLAÇ DAMARI TAMAMEN AÇAR MI?

Merhaba,
Tesadüfen sizin yorumlarınıza rastladım. Ben doğumdan 9 gün sonra DVT geçirdim ve uzun süren ilaç tedavisi uygulandı. Doppler ultrason ile damarların tamamen açıldığı söylendi. Ben bunlar 2015 yaşadım ve halen coumadin ilaç kullanıyorum ama içim hiç rahat değil. Çok doktora gittim ama hiç biri bana net cevap vermiyor. Bana lütfen yardım eder misiniz? Ben 39 yaşındayım. İnşallah bu mesajım elinize ulaşır ve yardımcı olabilirsiniz.

PIHTILARIN TAŞLAŞMIŞ OLDUĞU SÖYLENDİ

Hocam,
24 yaşındayım 2 sene önce sağ bacağımda kasık bölgesinde toplar damarda tıkanma tespit edildi. O dönemde yaklaşık 100 tane innohep iğne kullandım ve 1.5 senedirde coumadin kullanıyorum ancak ayakta kaldığım süre zarfında bacağım şişiyor ve koşarken ayağıma kramp giriyor. 2 ay öncede damarın tıkalı olduğunu söyleyen bir cerrah anjiyo işlemi yaptı ancak bir sonuç çıkmadı “pıhtıların taşlaşmış olduğunu” söyledi ne yapabilirim? Hocam sizinle nasıl iletişime geçebiliriz?

DİZ ARKASINDAKİ DAMARDA TIKANIKLIK VE PIHTI

Hocam merhaba. Ben size İzmir'den ulaşıyorum. Annemin rahatsızlığı ile ilgili bir sorum olacaktı. Annemin sağ ayak diz arkasında popliteal vende akut DVT var ancak İzmir'de gittiğimiz meslektaşlarınız sadece kan sulandırıcı vermekle yetiniyorlar. Kullanılan kan sulandırıcılar ve iğneler neticesinde ne pıhtıda küçülme, ne ayaktaki ağrıda azalma görülmedi henüz. Korkumuz pıhtının kalbe veya akciğere ilerlemesi. Bu sebeple pıhtının alınmasını istiyoruz fakat ameliyat bir türlü yapılmıyor. Sizce bunun sebebi nedir ve ameliyat konusunda sizin görüşünüz ne olacaktır? Teşekkürler.

BENİM BACAĞIMDA ANA DAMAR YOK

Sizi sosyal medyadan da takip ediyorum. Hep ana damarda kapakçıkları düzelttiğinizi okuyorum. Bende ana damar yok (sağ bacakta). Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

ANNEMİN DVT HASTALIĞI VARDI AMA BİZİ BOŞ YERE OYALADILAR

Sevgili Hocam Merhabalar,
Annem 1942 doğumlu, şu anda sikolyoz, kifoz ve sol bacak kalça erimesi dolayısı ile yürüyememe, dolayısı ile yaklaşık 6 aydır yatakta ayaklarını uzatıyor ve sadece evde çok az yürüyebiliyor. 8 Şubatta sağ ayağında korkunç ağrı, şişme ve acı ile doktor çağırdık ve damak ödemi diyerek annemi bir hafta oyaladılar ve benim araştırmam ile DVT'yi öğrendim ve hastaneye ultrasona gittiğimiz zaman bizi bırakmadılar ve bir hafta hastanede kan sulandırıcı iğne ve antibiyotik tedavisi olundu. Tabi bu arada akciğere hafif derecede pıhtı atmış ve annem korkunç ağrı ve öksürük çekiyor. Şu anda Göğüs hastalıkları ve Kalp damar sadece kan sulandırıcı hap verdiler ve günde bir tane alıyor fakat sağ taraf ciğer ağrısı hiç geçmiyor, keza sağ kolda geçen gece korkunç derecede ağrı ve şişme oldu. 2 gün hareket ettirmedi annem. Burada "bu ağrılar 6 ay sürer sonra tekrar kontrol edeceğiz ve kan sulandırıcı hap içecek" diyorlar. Hocam biz Mersin'de oturuyoruz ve annemi size getirmek istesem de şu anda çok yürüyemediğinden dolayı getiremiyorum. Ben İnşallah salı günü İstanbul'a geleceğim, sizden gelip fikir alabilir miyim annemin durumu hakkında veya sizinle nasıl görüşebilirim telefon açabilir miyim? Önce Allah'ımdan sonra sizden yardım istiyorum. Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler. İyi Çalışmalar.

HİÇBİR TEDAVİ ÖNERİSİ BENİ TATMİN ETMİYOR

Ben 2015 yılında dvt geçirdim. Halende bu hastalıkla mücadele ediyorum. Su an yaşım 29. Yapılan testlere göre bu hastalığım genetikmiş. Nereye gitsem bunun tedavisi yok. İlaç kullanacaksın vs. diyorlar. Ancak beni hiç birisi tatmin etmiyor ve bacağımda şişlikler gitmiyor. Sadece sol bacağımda var. Su aralarda ayrıca yara oluşmaya başladı. Hayatımın en önemli cağlarında hayata küstüm. Hem de zorlanıyorum. Lütfen bana yardım edin. Bunun bir çözümü var ise lütfen benim bu mesajımı dikkate alınız.

PELVİK KONJESYON MU, MAY THURNER MU?

Merhaba, ben Ankara'da yaşıyorum. Burada sol bacağımdaki ve sol kasığımdaki ağrı nedeniyle gittiğim bir doktor pelvik venöz konjesyon tanısı koydu. Bir başka doktor ise May Thunder Sendromu tanısı koydu. Ağrılarım daha da arttı ve ben acilen hocama muayene olarak onun bana teşhis koymasını ve tedavi edebilmesini rica ediyorum. Teşekkürlerim ve iyilik dileklerimle.

KAN SULANDIRICI TEDAVİSİ

Merhabalar, 44 yaşımda 2018 yılı ocak ayında kalp krizi gibi bir atak geçirdim nedeni 3 ay sonra anlaşılabildi DVT teşhisi kondu. Bana “yapılacak bir şey yok sadece varis çorabı ve kan sulandırıcı tedavisi” dendi. Bu arada yapılan testlerde genetik sonucu çıktı. Her iki bacağımda da var kasığımda pıhtılar duruyor o zamandır yapılan tedaviler sonucu hiç küçülme olmadı. Şikayetlerimde devam ediyor. Hakkınızdakileri okudum bana umut oldunuz en kısa sürede randevu verebilir misiniz?

 

DERİN VEN TROMBOZU TEDAVİSİ İÇİN SİZİ TAVSİYE ETTİLER

 

ine.jpg

 

Hocam 03.10.2015 sağ diz altında kan pıhtısı atmış doobler USG ile DVT tespit edildi dizimden aşağısı şişti hipor 10000 lık koldan 15 gün iğne oldum sonrasında pradaxa 150 mg başlandı 4. Ayını kullanıyorum 06.01.2016 da çekilen usgde subakut seviyede tıkanıklığın kısmen açıldığı fakat hala tıkalı yerlerin olduğu söylendi ayakta biraz fazla kalınca kaval kemiğinin ön kısımları ödem gibi şişme yapıyor yanma ve kirmp girer gibi sikayetlerim devam ediyor sizi bir arkadaşım tavsiye etti bugüne kadar bana söylenen tedavisinin olmadığı bu şekilde idare etmem söyleniyor ilaç ne kadar açarsa sanslisin diyorlar DVT rahatsızlıgı sizin tedavi ettiğiniz varisten farklimidir sunuda söylemem gerekli genetik yatkınlık varmış heterozigot çıktı kanımda hemotoloji bölümünde bakıldı bunlara da lütfen yardımcı olun...
 

 

İÇ VARİS TEDAVİSİ İÇİN SİZİ TAVSİYE ETTİLER

Ayakta çekilen doppler ultrason sonucunda 4. seviyede iç varis tespit edildi. 
Yaklaşık 2 aydır sol bacağımda kasık bölgesine de baskı yapan şiddetli ağrı çekmekteyim. Gittiğim 2 uzman operasyonun kaçınılmaz olduğunu belirtti birisi yapıştırma diğeri ise radyofrekans yöntemini uyguladıklarını açıkladılar.
Prof. Dr. Sayın Ahmet Akgül ün tekniği ise sayfanızdan edindiğim bilgi kadarıyla en iyi yöntem. ....Bankası çalışanıyım. Hocamızın operasyona karar vermesi halinde sağlık sigortamızın bu operasyon bedelini karşılayıp karşılamadığı, karşılamaması halinde ortalama olarak ne kadar bedelle bu operasyonun gerçekleştirildiği  hususunda bilgi almak istiyorum.  Konu ile ilgili değerli yardımlarınızı istirham eder. Saygılarımı sunarım.  

DAHA ŞİŞLİĞİN NEDENİNİ BİLE BİLMİYORUZ

Annem yaklaşık iki ay önce başparmak üzerinden kireçlenmeden dolayı ameliyat oldu. Kemik aldılar, tıbbı adını bilmiyorum kusura bakmayın ameliyattan sonra çok ağrısı oldu. Parmaklarının hiçbirini oynatamıyordu ve el sürekli şişti. En son eli patlamak üzereydi tekrar hastaneye yatırdılar, “enfeksiyon olabilir” diye damardan antibiyotik verdiler ve sonra ödemden kaynaklı şiştiğini ve neden olduğunu anlayamadıklarını, “vücudun ameliyata bir tepkisi olabilir” dediler, taburcu oldu. Fizik tedaviye başladı ama el hala şişiyor ve parmaklarını kullanamıyor. Sizi bu şekilde rahatsız etmenin sebebi çaresiz olmam ve annemin aslında neyi var, neden eli şişiyor buna mantıklı bir cevap bulamamam. Maddi sıkıntıdan dolayı da bir yerlere gidip soramıyorum. Eğer hocam ne olduğunu söyleyebilirse ben de ona göre bir yol izleyeyim. Ne olur kusura bakmayın, annem için çare bulmaya çalışıyorum, dilerseniz fotoğraflarını da gönderebilirim. İnternetten biraz baktım, DVT olma ihtimalinden korkuyorum.

DVT TEDAVİSİ İÇİN CLEKSAN İĞNE VERİLDİ  

Merhaba 10 gün önce ayağım inanılmaz şişti ve  Derin ven trombozu teşhisi kondu clexane verildi ve 8 gün yatak istirahatı verildi ve bugün kontrole gittim clexane günde bire düşürüldü işe başlayabilirsin dendi Johnhopkins te.. size gelmek için erken mi doktorum içime sinmedi ne yapmam gerekli? 

BACAK DAMAR TIKANIKLIĞI VE DAMAR İLTİHABI

2 yıldır şiddetli yanma ve yaralanmalarla geçirdiğim bir kronik dvt teşhisim var. 1. yıl da DVT ile beraber livedoİd vasküler teşhisi, 2.yıl da DVT yanında lokostoklastik vaskulit teşhisi kondu. Öncelikle bir irtibat kurup açık adresinizi konusunda bilgi almak istiyorum. Yaşadığım şehir farklı olduğu için seyahat programlaması yapabilmek adına şimdiden teşekkürler, telefonunuzu ya da mailinizi bekleyeceğim.
 

DÜŞÜK YAPTIKTAN SONRA DERİN VEN TIKANIKLIĞI (DVT) OLDU

iki defa düşük yaptım ,ikinci düşüğümde dvt oldum ,sag ayagım sisti ve kan sulandırıcı iğne bır ay kullandım, daha sonra 6 ay hap kullandım ama hapı bırakınca ayağım tekrar sisiyor, kasıklarım ağrıyo, sancılı regl yasıyorum, fazla yuruyus yapamıyorum, ayakta fazla kalamıyorum, eylulde 1 sene olcak ve doktorum bununla yasamayı öğrencen diyor, hastalığım kronıklesmıs ,ameliyat önermiyor tehlikeliymıs, tekrardan pıhtı olusabılırmıs,ilk yakalandığımda akciğerime emboli atmıs merdiven bile cıkamıyodum ama onun sıkıntısını yasamıyorum cok sukur suan.cok caresız kaldım hayatım durdu ne yapmalıyım 

BACAĞIMI KAYBEDECEĞİMİ SÖYLEDİ DOKTORLAR

Ben sekiz sene önce dvt geçirdim. Buna bağlı olarak sol bacağımda filebit, varis şuanda da venöz yetmezlik ve yaralar oluştu. Yaralar aşağı yukarı 2 aydır var. Hangi doktora gitsem “ameliyat olamazsın bu hastalığı ömür boyu çekeceksin, varis çorabı giyeceksin, akşamları ayaklarını uzatıp yatacaksın” diyor. Daha yaşım 29 hocam. Bir ömür bu hastalık çekilir mi. Bir de ileri safhada “bacağımı kaybedebileceğim” söylendi. Şans eseri dün internette araştırma yaparken sadece bu tür vakaları sizin ameliyat edip iyileştirdiğinizi okudum. Hocam bana yardımcı olursanız hem bir gencin hayallerini gerçekleştirmiş hem de ömür boyu duasını alırsınız. Size muayene olmak istiyorum. Geri dönüş yaparsanız çok sevinirim.

Size Nasıl Ulaştırırım

Bacağımdan akciğere pıhtı atmış + subakut - kronik dvt teşhisi kondu. Yardımcı olur musunuz dopler çektirdim, akciğerden ilaçlı emarım var. Size nasıl ulaştırırım tedavim nasıl olur, ücreti ortalama ne kadardır şuan çalışmıyor. Maddi olarak biraz sıkıntılarım var, bana yardımcı olur musunuz lütfen teşekkürler. Kullandım ilaçlar (doxium 1000mg)+ xarelto 20 mg kullanıyorum

KAN SIVILAŞTIRICI İLAÇLAR

Berlin’den yazıyorum. Bir süre önce, babam bel fıtığı ameliyatı oldu. Ameliyat sonrası bir problem yaşanmadı ve günlük hayatına rahat bir şekilde devam etti ama daha sonra ani bir şekilde, aynı problemden dolayı, tekrar ameliyat olmak zorunda kaldı. Yaklaşık 2 hafta önce, rehabilitasyon esnasında, sol ayağında şişlik fark etmişler ve aynı gün doktora gitmesi gerektiği söylenmiş. Derin Ven Trombozu demişler. Tedavi olarak, çorap ve kan sıvılaştırıcı ilaç vermişler. Şimdi bu tedavi sistemi, pıhtının erimesini sağlar mı? Yoksa sadece, daha fazla pıhtı oluşumunu engellemek amacı ile yapılan bir tedavi mi? Ayağında ilk günlerde ağrı varmış ama şu anda ağrı yok. Kızarıklık ya da ona benzer tahriş belirtisi yok. Sadece sol ayağı, sağ ayağına göre biraz daha şiş görünüyor. Bu konuda bize yardımcı olabilir misiniz? Öneriniz nedir? Farklı bir tedavi sistemi gerekli ise, İstanbul’a gelebiliriz. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

VENA CAVA İNFERİORA VE BİLATERAL ALT EKSTREMİTE VENLERİNE YÖNELİK BT ANJİOGRAFİ İNCELEMESİNDE:

Teknik: Tetkik 320 dedektörlü BT cihazında yapılmış olup görüntüler 0.5 mm kalınlığında rekonstrükte edilmiş ve iş istasyonunda değerlendirilmiştir.
Vena cava inferior patenttir.
Sağ ana iliak ven, eksternal iliak ve internal iliak ven, CFV, SFV, DFV ve PV patent görünümdedir. Sağ SFV proksimal ve orta kesimlerinde ince kalibrasyonludur. Sol ana iliak ven, internal iliak ven ve PV patent görünümdedir. Sol eksternal iliak vende, CFV'de, SFV proksimal 1/3 kesiminde ve DFV'de santral kesimde kontrast dolum defektine neden olan hipodens trombüs materyali ile uyumlu görünüm dikkati çekmiştir. Bahsi geçen venlerde trombüs etrafında periferal ince kontrast dolumları dikkati çekmektedir. Sol eksternal iliak venin distal kesimi ve CFV'nin kalibrasyonları trombüse sekonder artmıştır. Sol SFV 2/3 distalde patenttir. Her iki tarafta krural venler patenttir. Her iki tarafta VSM ve VSP patent görünümdedir. Sol VSM kalibrasyonları simetriğine kıyasla hafif artmıştır. Sol VSM çapı proksimal kesimde belirgin yerinde 7 mm , diz düzeyinde ise 5.5 mm ölçülmüştür.
Büyüğü solda 19x10 mm boyutlu olmak üzere her iki inguinal bölgede birkaç adet oval şekilli lenf nodu izlenmiştir.
Sol böbrekte orta kesimde büyüğü 31x22 mm ebatlı olmak üzere 2 adet hipodens lezyon izlenmektedir (Kist?). Sonografik korelasyon önerilir.

DVT nin tedavisi var mı?

İyi günler hocam. Herkesin dinleneceksin varis çorabı giyeceksin bunun tedavisi yok denilen hastalardan sadece bir tanesinin eşiyim. Artık esim bile bu durumu böyle kabullenmişken sizi bulduk. Eşim toplardamar tıkanıklığı ve venöz yetmezlik dahil olmak üzere Dvt li bir hasta. Ve sol ayağında yara var. Artık dış kısımda da açılmak üzere. Tüm hasta hikayelerini başarılarınızı okuduktan sonra ilk defa eşim 4 aylık bir bebeğimiz olduğu için yeniden doktora gitmeye razı oldu. Lütfen bize de yardımcı olun. Yeniden bir hayat umudu olmak istiyorum. Belki uzun gelecek ama herkesin hayati kendine göre  ve yorucu yaşantısını anlatırken çok kısa kalacak. Eşimle tanıştığımda devlet memuruyduk ve kendisi tanıştığım günlerde yüksek ihtisasta yoğun bakıma kadar bir hayat mücadelesi vermiş.

Tanıdıktan sonra bugün ki eşim ve 4 aylık bebeğimin babası " benim dvt adında bir rahatsızlığım var" dediğinde bizim gibi bir insanın daha  bir yasam mücadelesi verdiğini öğrendiğim gün kahrolmuştum. Bu sebepten benimle bir daha görüşmek istemediğini ve gelecek için asla plan yapamayacak bir hasta olduğunu söylediğinde daha da güçlendim. Kendisini bırakmadım. Nasıl bırakırdım bir canim olan kardeşim yoğun bakımdayken ben bunu yapacak en son insan olmalıydım. Kendisine onunla evlenmek istediğimi söyledim. Ve tam 1 yıl boyunca vazgeçmeden ısrarcı oldum. Kendisini hayattan izole etmemesini sağlayana dek çabaladım ve kazandım. Kazandım ve bugün 4 aylık bir bebeğimiz var. Ama bu zaman içerisinde kardeşimi kaybettim. Hasta ve umudun ne kadar önemli olduğunu bizzat yaşadım ve yaşattım. Ama esimi sadece psikolojik olarak kazandım ve hayata bağladım. Bugün yeniden açılmak üzere olan bir yara var ve 4 yıl önce sadece iç  ayak bileğinde olan yara görüntüsü artık dış ayak   bileğinde ve ayak parmaklarında da var. Ben esimi bir kere kazandım ama fizyolojik olarak hiç bir faydam yok. Defalarca yeniden doktora gidelim cümlelerim isteklerim hep bunun tedavisi yok bununla yasamam gerekiyor belki 3 belki 5 sene cümlelerini yeniden duymaya başlamışken sizi bulduk. Ve esim ilk defa sizin deneyimlerinizi mucizelerinizi okuduktan sonra yeniden doktora gitmeye razı oldu. Ben ona yeni bir hayat veremedim hocam çok üzgünüm ve çaresizim. Mucizelere şifalara inanan hem de çok inanan ve o çetrefilli yollardan çok acılar yaşayarak gecen birisi olarak eşimi yeniden hayata tutunmasına ne olur yardımcı olun. Bir şifa bulunur elbet değil mi hocam. Artık tek başıma faydalı olamıyorum. 

VARİS AMELİYATI SONRASI DVT OLDUM

Hocam merhaba.  2007 de iki sefer sağ femur kırığı ameliyatı geçirdim. Bundan dolayı sağ bacak diğerine göre fark oluştu.  2016 yılı 8. ay da sağ bacaktan devlet hastanesinde varis ameliyatı oldum. Hayatim kabus oldu. Dvt geçirdim. Altı ay iğne ve kumadin kullandım. Fayda etmedi. Sonra sağ bacağa balon yaptırdım. Yine çok değişiklik olmadı. Kumadin ve varis çorabı kullanıyorum. Aşırı derecede ağrılarım var, varisler geri çıktı. Dayanılmaz ağrılarım var, psikolojim alt üst oldu. Oturup ağladıklarım oluyor ağrıdan. Çaresiz kaldım hocam, dvt nin çaresi yok dendi. Sgk lıyım. Nasıl yardımcı olabilirsiniz? Çaresiz kaldım ama tedavi olmam lazım. Bir şifacı bulunur elbet demişsiniz. Ben de sizden şifa istiyorum. Ne olur bende şifa bulup gülmek istiyorum, sana dua ederim Ahmet hocam size gelmek istiyorum. Ne olur beni de tedavi edin hocam. 

DAYANILMAZ AĞRILARIM VAR

Hocam merhaba. DVT için size gelmek istiyorum. Dvt ameliyatı olmak için geleceğim. Sgk'lıyım, bana nasıl yardımcı olabilirsin. Dayanılmaz ağrılarım var. Çaresi yok deniliyor ama hocam internette buldum. Çaresi var diyorsunuz. Tedavi olmak istiyorum. Hocam dayanılmaz ağrılarım var. Otursam ağrıyor, gezsem ağrı, yatsam ağrı, artık ağrıdan uyku uyuyamıyorum. Ağlamakla geçiyor hayatım. Bana bir yol gösterin, yalvarırım. Bu konuda bana yardımcı olursan sevinirim.  

DVT'nin Ameliyatı var mı?

Ahmet hocam merhaba,

Hasta aslında benim babam. Kendisi emekli ..... Urfa Halfeti'de 1994 yılında uzun süren bir operasyon sırasında bacağında şişlikle helikopterle hastaneye kaldırmışlardı. Toplar damarında sıkıntı olduğu söylendi. Aslında sporcu vücudu iyi durumda olmasına rağmen bizi şaşırtmıştı. Neyse hocam DVT teşhisinden sonra ameliyatı riskli buldular çünkü pıhtı atabileceğini söylediler. Rejim, düzgün bir yaşantı ile beraber varis çorabı/ilaç ile beraber bu zamana kadar bu hastalıkla mücadele ediyor.

Emekli olduktan sonra da sürekli çalıştı bir yerlerde diyebilirim (güvenlik görevlisi olarak otellerde ki hala çalışıyor). Dönem dönem bacağında yaralar oluşuyor sonra geçiyor, ayakta çok durunca bacağı şişiyor falan bildiğimiz belirtiler var. Artık hastalıkla yaşamaya alıştı diyebiliriz. Ama ben internette gezerken sizin videolarınıza rastladım.

Babam pek istekli görünmese de bir mesaj atmak istedim. Şu an 60 yaşında ve çok ileri bir şişliği yok (yürümede veya topallamada). Söylediğiniz gibi diz kapağı arkasından girilerek damar açma işlemi yapılabilir mi? Ya da yapılmalı mıdır tavsiye eder misiniz? Geç dönem olduğu için pek bir şey yaptırmakta istemiyor açıkçası. 10 yıl evvelde kalpten anjiyo oldu.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Hoşçakalın.

DOĞUM KONTROL İLACI KULLANDIKTAN SONRA DVT OLDU

Sayın hocam

Ben ... 36 yaşında bir matematik öğretmeniyim 

2006 yılında dogum kontrol hapı ardından

2009 sezeryan ameliyatı ardından 2 kere dvt geçirdim buna bağlı olarak kronik venöz yetmezlik oluştu dvtler bir sağ bacakta bir kerede sol bacakta oluştu genetik testler yapıldı protein c ve s değerlerim baya düşük çıktı genetik bir sıkıntı da mevcut sol ve sağ alt baldırda az az varisler var ... varis çorabı kullanıyorum ve ömür  boyu coumadin tedavisi var. Kapak ameliyatlarınızı okudum, bunun hakkında bilgi almak, bunun bende uygulanıp uygulanamayacağını öğrenmek, nasıl uygulandığını bilmek  ve risklerini artı ve eksilerini öğrenmek istiyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar sağlıklı günler diliyorum 

CEVABIMIZ:

 
Geçmiş olsun. Özellikle İÇVARİSi olup da zamanında tespit edilememiş ve tedavi edilememiş hastalarda zamanla bacak toplardamarları veya varislerinin içinde pıhtılar oluşur. Hareketsizlik, ameliyat sonrası, uzun süre yolculuklar, kaza, travma, ilaç kullanımı, doğum kontrol hapları gibi nedenlerle iç varislerde pıhtı olma riski artar. Hele de aileden genetik olarak geçen özellikle FAKTÖR 5 LEİDEN bozukluklarında pıhtı riski artar. Oluşan bu pıhtılı duruma DERİN VENÖZ TROMBOZ veya DVT denir. İlk aylarda (akut dönemde) tecrübeli bir kalp ve damar cerrahına giderseniz pıhtı anjiografik ve kateter teknikleriyle temizlenir fakat süre geçmiş olursa yani SUBAKUT veya KRONİK döneme gelinirse damar içine kateter teknikleri uygulanabilir ve damarın açıklık düzeyi artar. Bu da şikayetlerinizi azaltır. Aynı zamanda damar açılsa bile iç varis deki KAPAKÇIĞIN MİKROCERRAHİ ile onarılması gereklidir yoksa tedavi başarısız kalır.
 

 

BİZCE SAKINCASI YOK DEDİLER

25 yaşında erkek hasta. Kronik hastalığı: Talasemi majör

10 sene önce kuaförlük mesleğini yaparken 2 bacağı çok fazla ödem yapıyor (ayak bileğinde), sol bacakta ülser oluşuyor.

Şu anda 2 bacağında ödem var (ayak bileğinde) kramplar, kaşınma, şiddetli ağrı, tekrarlayan bacak ülserleri, ülser boyutları küçük ama geç kapanıyor ve tekrarlıyor, ayak bileğinde deri renk bozukluğu (siyah,mor). 1 yıl önce dopler sonucunda Derin venöz yetmezlik denildi fakat tedavisinin sadece varis çorabı olduğu söylendi.

Ağrı ve ülserler tekrarlıyor geçmişte DVT oluş olup ven kapakçığında bozukluk oluştuğu için bu sorunlar oluyor olabilir mi? Bize yardımcı olabilir misiniz, tedavisi var mıdır? Lütfen dönüş yaparsanız çok sevinirim. Hematoloji bölümü doktorları tedavisi varsa uygulanabilir "bizce sakıncası yok" dediler.

Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'ün Özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

Derin Ven Trombozu (DVT) hakkında detaylı bilgi edinmek isterseniz lütfen tıklayınız

DVT tedavisi gören diğer hasta yorumlarını görmek için lütfen tıklayınız  

İletişime geçmek veya randevu almak için lütfen tıklayınız  

Yasal Uyarı

Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sorumlu tutulamaz.Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.