https://www.ahmetakgul.com.tr/ Prof. Dr. Ahmet Akgül - DVT Sorular: DVT ve Akciğer Pıhtısı...

İLAÇLARLA DAMARDAKİ PIHTI ERİDİ

Eşim Behçet hastası olup derin ven trombozu geçirmiştir. Pıhtı önce akciğer sonra kalbine atmıştır. 2001 yılından beri tedavi görmektedir. Kalp ve akciğerdeki pıhtı ilaç tedavisi ile temizlenmiştir. Bacağındaki pıhtı ise durmaktadır. Bu durumda ameliyat gibi bir seçenekle pıhtının temizlenmesi mümkün müdür? Pıhtı kılcal damar da olduğunu da belirtmek isterim. Bu konuda nasıl bir yol izlememiz gerekiyor?

 

Bu Hastalıktan Artık Kurtulmak İstiyorum


İyi çalışmalar 2015 Ekim ayı gibi dvt tanısı koyuldu, o zamandan beri ilaç kullanıyorum ve bu hastalıktan artık kurtulmak istiyorum. Araştırma yaparken Ahmet hocamı gördüm ve bu ameliyat için ne kadar bir tutar fiyat oluşur bilgi almak istiyorum sadece.


Hocam Ne Olur Son Çaremizsin


Hocam son çaremiz sizsiniz ben kardeşim için yazıyorum. Gaziantep’te yaşıyor yedi sekiz senedir ayaklarından şikâyetçi yürüyemiyor, şu an ayak parmaklarının çoğu yok renk bazı yerleri siyah bazı yerler mor dizinden aşağıya kan inmiyormuş. 35 yaşında üç çocuğu var en küçüğü 24 günlük hocam ne olur yalvarırım bir çaresi var mı gece gündüz uyumuyor ağrısından ölmek istiyor ağlıyor. Biz dayanamıyoruz hocam ne olur son çaremizsin şu anda ağlayarak yazıyorum.

Çeşitli Ağrı Kesiciler Kullanıyor Yine De Tam Bir Rahatlama Sağlanamıyor


Annem yaklaşık 31 senelik dvt hastası. Aynı zamanda lenfödem hastalığı da mevcut. Bir süre lenfödem çorabı giydi ancak çorabın iki dizinin de arkasında yara açması sonucu şuan çorabı giyemez hale geldi. Çorabı giymeden önce 3 hafta kadar bandaj yapıldı ödem atması için daha sonra çorap kullanmaya başladı. Şuanda iki ayağında da açık yara var. 2 senedir kapanma göstermedi. Zaman zaman küçülüp büyüyor yaralar. Şuan hem yaraların büyüdüğü bir dönemden geçiyor hem de inanılmaz bir kaşıntı ile ağrı oluyor ayaklarında. Çeşitli ağrı kesiciler kullanıyor yine de tam bir rahatlama sağlanamıyor. Belki hala yeni hasta kabul etmiyorsunuzdur bilemiyorum ama size yazıp şansımı denemek istedim, yardımınıza çok ihtiyacımız var. Sizden randevu alma şansımız olur mu ya da yapabileceklerimizle alakalı yol gösterebilir misiniz?
Sağlıklı günler dilerim

 

Akciğere Atma Öyküsü Var


Merhaba,
15 gün önce üst bacağımda uylukta noktasal yanma gibi ağrı hissettim. Ellediğimde bir kitle hissettim. Ertesi gün Genel cerraha ve yönlendirmesi ile radyoloji kardiyoloji birçok kan testi dahiliye vs. Pıhtı oluşmuş ve aynı gün yüksek doz kan sulandırıcı sonrasında 10 gün iğne, hala da kan sulandırıcı hap ve anemi tedavisi için demir ilacı devam. 40 yaşındayım ve 25 senedir varislerim vardı. İki doğumla ve kilo ile daha da arttı çok kalınlaştı. Ağrısız idi Köpük tedavisi yaptırdım görüntü biraz azaldı ama hala vardı. Annemde emboli akciğere atma öyküsü var. Babam 49 yaşında by-pass oldu 58 yaşında rahmetli oldu. Ablam iki defa varislerinden ameliyat oldu. Velhasıl şimdilik cerrahiye gerek olmadığını ve düşük basınçlı külotlu varis çorabı ve 6 ay kan sulandırıcı ile devam denildi. İ ki Kalp damar cerrahına da gösterdim sonuçlarımı. Biri düşük basınç biri orta basınç al dedi. Valla araştırırken sizi gördüm ne kadar bu durumları bildiğiniz hayranlık uyandırdı. İletişim kısmına tıklayınca ben adres telefon var sandım ama mesaj kısmını görünce yazıverdim. Dönüşünüzü bekliyor olacağım nasipse. Saygı ve sevgilerimle

 

Tedavi Olmak İstiyorum


Ailesel olarak varisten mustaribiz. 38 yaşında trombofilebitle tanıştım. Şu an 53 yaşındayım Prediyabetim var. Varisten bir ameliyat geçirdim 11 yıl önce. İki kere köpük tedavisi uygulandı ancak hemen akabinde trombofilebit atlattım. Çok sık trombofilebit geçiriyorum. Tedavi olmak istiyorum. Ancak 68 Aksaray da yaşıyorum. Ne zaman randevu alabilirim?

ameliyat riskim var mi


Hocam 2013 Aralık da damar tıkanıklığı yaşadım, kalp damar doktoruna gittiğimde kan sulandırıcı comadin başlattı ama açılmadı. Tıkanıklık kronikleşti şu an bacağımda yara falan yok varis çorabı da giymiyorum çok ayakta durunca yanma oluyor kızarıyor bunun tedavisi olur mu? Olursa da ameliyat riskim var mi pıhtı atma gibi...

11. Haftamdan Bu Yana


Gebeliğimin 11 haftasında kolumda şişme ve kararmayla doktora gittim. Pıhtı attığı söylendi iğne tedavisine başladım genetik sonuçlarımda pozitif çıktı, bacakta’da venöz yetmezlik doğumdan sonra size tedavi olmak istiyorum nasıl randevu alabilirim. 10 Mayısta sezeryanla doğumum olacak oksapar 6000 kullanıyorum 11. haftamdan bu yana.

Sizleri De Büyük Bir Hayranlıkla Takip Ediyorum


Hocam merhabalar ben kardeşim için yazıyorum testis tümörü tanısı var kemoterapi alıyor. Sol pulmoner arterde kronik tromboembolileri embolileri mevcuttu ara değerlendirme de vci infrarenal düzeyde kalibrasyonu belirgin incelmiş tromboze görünümde. Geri dönüş sağlarsanız çok sevinirim hocam ben de dönem 5 tıp fakültesi öğrencisiyim sizleri de büyük bir hayranlıkla takip ediyorum.

İlk Hamileliğim


Merhabalar,
7 gündür komple sol bacağımdaki şişlikle başvurmadığım yer kalmadı. 6 aylık hamileyim ve DVT teşhisi kondu ama yazınızı okudum yapılan usg yatarak yapıldı bana ve en son başvurduğum acilde clexane tedavisiyle varis çorabı önerdiler. İlk iki dozunu yaptırdım iğnenin ve varis çorabı giyiyorum. İlk hamileliğim ve sadece 23 yaşındayım. Muayene ve tedavi ücretiniz ne kadar bana yardımcı olur musunuz?

Varis Çorabından Kurtulmanın Gerçekten Bir Yolu Yok Mu?

Merhabalar,
Gaziantep’ten iletişime geçiyorum sizinle. Gebeliğimin 4. Ayında DVT teşhisi kondu. Şuan kan sulandırıcı ve varis çorabıyla hayatıma devam etmeye çalışıyorum, varis çorabını bir ömür giymem gerektiği ve herhangi bir operasyon yapılamayacağı söylendi. Varis çorabından kurtulmanın gerçekten bir yolu yok mu?

Kapak Onarımı Olmadan Hormon İlacı Almayınız


Değerli doktorum merhaba,
Ahmet hocam, benim sağ yumurtalığımda kıstım mevcut ve dvt öyküm olduğu için hormon ilaçları kullanmaya çekindiğimden kistin tedavisini olamıyorum. Geçen senede 5,5 cmlik kist oluştu ama bana yasak olduğunu bilmeden üç kutu kullandığım için kist geçmişti. Yeni oluşan kist için covid 19 önceki aylardan beri sıkıntı yaşıyorum. Sizin sayfanızdan okudum ve yazmışsınız ki, kapak onarımı olmadan hormon ilacı almayınız. Ben 2017 de sizin ellerinizde kapak onarım ameliyat oldum iki kez ameliyat ettiniz buna göre kullanmamda yine de bir sakınca var mı?
Yorumunuz benim için çok önemli ve değerli.
İyi çalışmalar dilerim.

Ayağımı Çatlatmışım Atele Aldılar


Hocam İzmit de oturuyorum. 1 ay önce tüp mide ameliyatı oldum 10 günlük kan sulandırıcı tedavim bitti. Akabinde ayağımı çatlatmışım atele aldılar ve 3 hafta üstüne basma dediler. Bende dedikleri gibi basmadım ve istemsiz bir şekilde hareketsiz kaldım. Atel olan ayağım iyileşti ama bu sefer sağ ayağımda inanılmaz ağrı ve şişlikle beraber acile gittik ultrasyon çekildim ve sonucunda sağ ayağımda pıhtı çıktı hocam. Dvt denen bu hastalıktan çok korkuyorum hocam kan sulandırıcı ve varis çorabına başladılar 2 gün oldu hocam. Geç kalmak istemiyorum hocam çalışan bir insanım işime geri dönmek sosyal hayatıma geri dönmek istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Size nasıl ulaşabilirim.

YENİ NESİL KAN SULANDIRICI

Hocam eşim kitle ameliyatı oldu. Ameliyattan 5 gün sonra sağ bacakta şişme ve nefes darlığı oldu tomografi ve ultrason çekildi. Sol bacakta DVT ve sağ akciğerde emboli olduğu söylendi. Kan sulandırıcı ilaçlara başlandı. 5 gün sonra taburcu edildi ve kan sulandırıcı kullanmaya devam ettik. Haftalık INR testi verdik. Kan değerini tutturmak zor oluyordu, sonrasında kalp damara yönlendirildi ve yeni nesil kan sulandırıcı kullanmaya başlandı. 3 ay da açılır dendi, sonra 6 ay sonra, 1 seneye uzadı. Tomografi çekildi, değişen bir şey olmadığı söyleniyor. Şimdi de 6 ay sonra tekrar kontrol edelim deniyor. Hocam gelsek bize yardımcı olabilir misiniz?

ÇOK YER GEZDİM

Ahmet Hocam Hayırlı Akşamlar,
Ben 27 yaşındayım, 11 yıldır DVT sıkıntım var. Çok yer gezdim çare bulamadım. En yakında sizin yanınıza gelmek istiyorum, paylaşımlarınızı buradan takip ediyorum ama öncesinde ayaklarımın fotoğrafını çekip göndermek istiyorum. Görüşünüzü merak ediyorum, hocam şimdiden teşekkür ederim. Saygılar

Tedaviyi Reddediyor

İyi akşamlar hocam eğer mesajımı görürseniz ne olur ciddiye alın. Sözlüm dvt hastası aynı zamanda romatizma hastası, yaklaşık bir senedir dvt teşhisi konuldu sol bacakta yüzde kaç olduğunu tam bilmemekle birlikte çok endişeleniyorum. Tedaviyi reddediyor dün sizi gördü internette ilk defa geçiştirmek için bile olsa tamam dedi. Şuan size neden yazıyorum onu da bilmiyorum endişeliyim aynı zamanda akut dönemde size en kısa sürede muayene getireceğim ama şu akut dönem içinde bize önereceğiniz her hangi bir şey var mıdır soğuk uygulamalar olabilir vs.

AYAK GİTTİKÇE ŞİŞİYOR

Biz Düzce'nin Akçakoca ilçesinde ikamet ediyoruz. Eşim 43 yaşında. 9 senedir tip 2 şeker hastası 3 ay önce 2 ayağında toplam 3 yara çıktı. Burada cerrah kazıdı enfeksiyon kaptı ve bir gün acile ambulansla gitmek zorunda kaldık. Bütün değerler altüst oldu. Sakarya yara bakım ünitesi olan bir yere gittik. Ayak serçe parmak tarak kemiğini eritmiş tamamen. Ameliyat ile alındı düzeliyor fakat diğer ayakta enfeksiyon ve yara da sürekli akıntı başladı antibiyotik tedavisi başlandı ama ayak gittikçe şişmeye başladı ve çok ağrı yapıyor. Lütfen ne yapmamız gerekiyor? İletişime geçebilir miyiz?

AKCİĞERE PIHTI ATTI

Değerli hocam merhaba,
Ben internetten eşimin hastalığı için bir çare yok mu diye araştırırken Allah sizi görmeyi nasip etti. Eşim 43 yaşında toplardamar tıkanması oldu, akciğere pıhtı attı. Yaklaşık 4 ay oldu, kan sulandırıcı oluyor ama fazla bir değişiklik yok. Eşim 2 yıl önce rektum kanseri tedavisi gördü halen ileostomi torbası var. Kanseri yendik derken şimdi bu oldu, moralimiz çok kötü. Eşim genç, çalışmak istiyor. İki küçük çocuğumuz var, onların ihtiyaçlarını karşılamak istiyor. Eşim size çok gönül bağladı çok görüşmek istiyor. “Ne olacaksa Ahmet hoca söylesin” diyor. Bizi kabul edip değerli vaktinizi ayırırsanız size minnettar oluruz. Görüşmek dileğiyle, hoş çakalın diyorum hocam.

TOPLARDAMARIN %90 TIKALI OLDUĞU ANLAŞILDI

Sayın Hocam merhabalar,
Ben araştırma yaparken internetten yapılan güzel yorumlardan buldum sizi. Ben 29 yaşında bir kadınım kendimi bildim bileli sinüs taşikardi problemim vardı. 2013 de ilk ablasyon anjiyoyu oldum. 7 ay sonra tekrarladı ve 2015 Mart ayında ikinci oldum. “Biraz zor bir ablasyon olduğunu” söylediler ve ertesi gün taburcu olduktan hemen sonra 2. gün ayağımda diz arkası aşağısı yürüyemeyecek kadar fazla ağrı, şişlik oluştu. Sonrasında toplardamarın % 90 tıkalı olduğu ortaya çıktı ve hemen tedavi başlandı. Üzerinden bir buçuk yıl geçti, gitmediğim sormadığım doktor kalmadı. Her gittiğim; “çaresi yok, kan sulandırıcı ve varis çorabı giyilecek” diyor. Ben masa başı bir işte çalışıyorum. Evet, bu hastalığın bilincindeyim fakat bazen öyle bir oluyor ki ilk bu hastalığı olduğum günler kadar ağrı oluyor ve ben bu durumdan rahatsızım. Lütfen bana yardım edin. Burada doktorum; ilk yıl “çare yok böyle kalacaksın dedi ama şu an bana gel seni ameliyat edeyim zarar gören damarı iptal edelim” diyor. Şu an ayağım % 2 civarında tıkalı ve Venöz Yetmezlik ve damarda sızma mevcut. Yüzeysel olmayan varislerim mevcutmuş, diğer ayağa göre 4 cm şişlik de hep mevcut. Lütfen yardım edin.

DVT OLUŞTUĞU ORTAYA ÇIKTI

İyi akşamlar hocam,
Babam 28 gün önce kalp anjiyosu oldu. On gün geçmeden ödem oluştu bacağında. Anjiyoyu yapan hekimle görüştüm, “ödemdir geçer” dedi. Ben de biraz okudum ve DVT şüphelendiğimi söyledim. Yine içim rahat etmedi ve çalıştığım devlet hastanesinde Doppler çektirdik. Bundan 11 gün önce “DVT teşhisi” konuldu. Sfv tromboz oluşmuş, çok üzüldüm. On gün Clexan 8000 sabah akşam kullandı. Tekrar Doppler çektirdik ama açılmamış. Şimdi Xarelto 20 mg kullanıyor. Akut dönem haftaya bitiyor, haftaya anjiodan sonraki 30 günü tamamlayacak. Benim korkum kronikleşip açılmaz ise ne yaparız? Babam 76 yaşında, diyabet hastası ve mikroalbumin kaçağı var böbreklerinde. Hocam DVT hakkındaki fikrinizi bizimle paylaşırsanız minnettar olurum.

UÇUŞ RİSKLİ

Hocam merhabalar. Ben Hollanda’da yaşıyorum ve eşim sezaryen ile doğum yaptı ve sonrasında nefes almada güçlük çekmeye başladı. Sonra akciğere pıhtı attığını ve erken teşhis olduğunu söylediler. İlk 5-6 gün iğne ve kan sulandırıcı kullandı. Şimdi ise sadece kan sulandırıcı kullanmaya devam ediyor. İlk 4-5. günden sonra ağrıları baya geçmişti fakat tekrardan ağrı yaşamaya başladı. Buradaki doktorumuzla görüştük ve bu durumun normal olduğunu söyledi. Sizin de fikrinizi sormak istedim. Ağrıların ilk başta geçip sonradan geri gelmesi normal mi? Nefes darlığı göğüs ve sırt ağrısı var sadece. Bir de uçuş yapması tehlikeli mi? Biz aslında Türkiye’ye gelmek istiyoruz tedavi için ama uçuş çok riskli diyorlar. Geri dönüş yaparsanız sevinirim. İyi çalışmalar.

Yaşam Tehlikesini En Aza İndirecek Tedavisi Nedir?

Kolay gelsin 2015 pulmoner enboli geçirdim. 2 hafta yoğun bakım süreci yaşadım. Ayak da dvt olduğunu söylediler ve faktör v mutasyon genetik faktör yatkınlığı. 2018 de tekrar sırt ağrısı yaşadım yine pıhtı attı ve ayakta geçirdim ve sürekli xarento 20 mg kullanıyorum. Bunun kesin tedavisi ya da yaşam tehlikesini en aza indirecek tedavisi nedir.

Kramp Gibi Bir Şeyler Hissediyorum

Sol bacağımda diz altı baldırımda hafif kramp gibi bir şeyler hissediyorum acaba pıhtı atma riskim var mıdır, dvt olma riskim var mıdır? Görüntüde baldırımda şişme ya da kızarıklık yok, çok korkuyorum. 2 haftadır yatmadan önce ecopirin 100 mg içiyorum.

5 Ay Geçmesine Rağmen Şikâyetleri Geçmedi

Merhaba hocam, annem için size danışmak istiyorum. Ankara’dan yazıyorum Eylül’de kovit kaptı, evde tedavi gördü. 5 ay geçmesine rağmen şikâyetleri geçmedi (göğüs sıkışması en çok şikâyet ettiği konu, halsizlik, yorgunluk ve çarpıntı.) 5 aydır doktora gidiyoruz göğüs doktoru, kardiyoloji, hematoloji, gastroenteroloji vs. d- dimer değeri 1500 ün altına düşmedi 5 aydır. 45 gün oksapar iğne ve koraspirin kullanmasına rağmen değerleri asla düşmedi. Her türlü tomografi, doppler, usg çekildi akciğer damarlarının açık olduğunu söylediler ama kılcal damarlarını göremediklerini söylediler. Endoskopi, kolonoskopi her şeyi yaptık bir şey çıkmadı. Bu konuda araştırma yaparken d-dimer covit ilişkisiyle ilgili yazılarınızı okudum. Yardımcı olabilirseniz çözüm öneriniz olursa çok seviniriz ve İstanbul’a da gelmek isteriz.

DAMARIM PATLAYACAK GİBİ HİSSEDİYORUM

Merhaba hocam,
Benim 12 sene önce sol bacağımda DVT oldu. Bir süre kan sulandırıcı içtim ve o zamandan beri varis çorabı giyiyorum ama şimdi aynı durum tekrar edecekmiş gibi bir ağrı var. Size yazın muayeneye gelmek istiyordum ama ağrıdan duramıyorum, damarlarım patlayacak gibi ağrıyor. Ben öğretmenim Ağrı’da görev yapıyorum, ne yapmam lazım bana yardımcı olur musunuz? Hayırlı akşamlar.

2 KERE DVT ATAĞI GEÇİRDİM

Sayın hocam,
İnternet üzerinden yaptığım araştırmalar neticesinde size ulaştım. Ben yaklaşık 7 yıl kadar önce oral kontraseptif kullanımına bağlı olarak ilk DVT atağı geçirdim. 6 ay Clexane tedavisi sonrası değerlerin normale dönmesi ile ilaç tedavisi sonlandırıldı. Bir yıl kadar sonra düşük yaptım. 2. Kez hamile kaldığımda doğuma kadar artan dozlarda Clexane tedavisi gördüm. 4 yıl önce doğum sonrası ilk hafta içinde 2. DVT atağını geçirdim. Hastanede Heparin tedavisi aldım ve daha sonra 6 ay tekrar Clexane kullandım. Kan değerlerim normale dönünce Clexane tedavisi sonlandırıldı. 2. DVT atağından yaklaşık 1,5 yıl kadar sonra Pulmoner Emboli ve Perikardit geçirdim. Yoğun bakımda kaldım ve hastaneden taburcu edilirken Xarelto 20 mg 1*1 kullanmaya başladım. Yapılan tetkikler sonucu Faktör V Leiden mutasyonu heterozigot ve protein c: 52 (referans 55-152) olduğu tespit edildi. Ömür boyu antikoagülan kullanımı uygun görüldü. Yaklaşık 3 yıldır Xarelto kullanıyorum ve yaklaşık 2 yıldır kontrol amaçlı muayene olmadım. Bana ne yapmamı önerirsiniz? Engin bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmak isterim. Teşekkür ederim saygılar

SORUN GİTGİDE BÜYÜDÜ

Merhaba Doktor Bey,
4.evre kanser hastası olan annem bacaklarında aşırı ödem, kızarıklık ve su toplaması nedeniyle Ağustos ayında hastaneye yatırılmıştı ve venöz doppler ile mikroplu selülit teşhisi konmuştu. Bir hafta antibiyotik tedavisi ile taburcu edildi ve bir haftada evde antibiyotik ilacı verilmişti. Kanser beyinciğe sıçradığında yürüteç ile yürüyebiliyorsan Mikroplu selülit sonrası yatalak duruma geçti ve yürüyemiyor. Obezitesi ve şeker ile tansiyonu var. Ocak ayında bacağının yine aynı yerinde aynı belirtilerle diz altında ödem ve kızarıklık ve ardından su toplama oldu. Dahiliye doktoru ödem atıcı ve antibiyotik ilacı verdi. Fakat sorun gitgide büyüdü ve bacağın üst kısmına da çıktı. Su toplamaları arttı ve Lasix alımı sonrası patladılar ve aşırı kızarıklık ile yaralar oluştu. Sırt kısmından kafa derisine kadar kızarıklık oldu. Şu an mantar kremi ve antibiyotikli krem beraber kullanılırken yine antibiyotik veriliyor ama durumu çok ciddi. Konuşmayı, yemeği bıraktı. Sizin yazınızı internette okudum. Size ulaşmam mümkün mü, bize yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ediyorum.

İLAÇLAR FAYDA ETMİYOR

Merhaba,
Anneme fibromiyalji teşhisi kondu 1 seneden daha uzun bir süre önce. Doktorun verdiği ilaçlar bir süre acılarını dindirsin artık pek fazla fayda etmiyor. Vücudunun her yerinde ağrı hissediyor özellikle el bilekleri, dirsek kısımları, el parmakları ve sırt kısmında. Hareket etmede zorluk yaşamaya başladı. Bu konuda yardımcı olursanız çok seviniriz. Tedaviniz hakkında bilgi verebilir misiniz? İletişim bilgilerinize baktım ama hangi şehir olduğunu göremedim. Muayene ve tedavi ücretleriniz hakkında da bilgi verirseniz çok mutlu olurum. Çok teşekkür ederim, iyi günler dilerim.

COVID-19 YÜZÜNDEN FİBROMYALJİ AĞRILARI ARTTI

Ahmet Hocam Merhaba,
Eşim 10 yıldır fibromiyalji hastası bu hastalık panik atakta yaptı 7 yıldır psikiyatri tedavisi görüyor. Panik atağı iyiydi bu Corona çıktığından beri ağrılar da arttı. Bunlar biraz da panik ataktan kaynaklanıyor. Sırt ve göğüs ağrısı çoğaldı. İnternette araştırırken sizin fibromiyalji tedavisi yaptığınızı ve başarılı olduğunuzu okudum. Biz Ankara’da oturuyoruz tedavi için Ankara'da bize yardımcı olacak biri var mı? Yoksa bu Corona’dan sonra size gelmek isteriz. Bu tedavi kaç gün sürüyor öğrenmek isterim.

SEBOREİK DERMATİT İÇİN BİR ÖNERİNİZ VAR MI?

Değerli Hocam,
Dermatit ile ilgili paylaşımınızı gördüm. Dermatit türlü türlü müdür bilmiyorum fakat benim yüzümün belli kısmında (burun çevresi, alın ve saç dipleri) kızarıklık, kaşıntı ve dökülme ile yıllardır kendini gösteriyor. Bir sürü dermatologa gittim hiçbir netice alamadım. Teşhis olarak seboreik dermatit denildi. Bunun için bir öneriniz var mıdır? Konya’da ikamet etmekteyim.

BİYOPSİ TEMİZ ÇIKTI

Hocam Merhaba,
4 yıl önce meme de sebebi ile mastektomi ameliyatı oldum. Sonrasında hastane mikrobu kaptım 21 gün yoğun bakımda kaldım, sonrasında göğsünün biri çürüdü ona bacaktan yama yaptılar. Daha sonra göğüslere yağ dokusu az geldiği için bacaklardan yağ alıp göğse enjekte ettiler, 4 yıl oldu tabi ki bu süreç.
Yaklaşık 6 aydır üst bacakta oluşan deri altında şişlikler var önce sert kitle şeklinde gibi oluyor, kızarıyor sonra ateşli olup canımı yakıyor, bir süre sonra morarıyor ve kayboluyor ama izi hafifte olsa kalıyor. Biyopsi yaptırdım temiz çıktı doppler çektiler sorun bulamadılar Tantal ve Colchicum Disket diye bir ilaç kullandım bir ay. Ancak fayda görmedim
Bana yardımcı olabilir misiniz?

KEMİK

Hocam Merhaba,
Ben yurtdışında yaşıyorum. Kuzenim 20 haftalık hamile ve bebeğin de radius kemiğinin olmadığı söylendi. Bunun bir tedavisi var mı? Bize yardımcı olabilir misiniz veya başka tanıdığınız iyi bir doktora yönlendirebilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim, hayırlı günler.

Umarım bu mesajı okur ve dönüş yaparsınız. Çünkü gerçekten çok zor durumdayız, size gönderdiğim resimler amcama ait. Kendisi 63 yaşında ve yaklaşık bir- iki senedir bütün vücudu bu şekilde. Kaç tane doktora gittiysek bir neden bir sonuç bulamadık. Cildiyeden psikoloğa kadar. En son bir şifacı bulunur elbet dedik, size danışalım istedik. Gerçekten çok çaresiziz, eğer bu vaka sizlik ise lütfen bizi davet edin ve en kısa zamanda görüşelim. Şimdiden teşekkürler cevabınızı bekliyorum.

KOUMADİN KULLANMA, XERALTO KULLAN DENDİ

Ben sağ bileğimdeki ağrıdan dolayı ortopedi doktoruna gittim. Prp tedavisi yapılarak sıkıntının giderileceğini söyledi. Tedaviye başladık, bilekten iğne yaptı ve atel takıldı ve üstüne basmamam gerektiği söylendi. 10 gün sonra atel alındı fakat bacakta şişlik oluşmuştu. Hemen bir ultrason çekildi ve görüldi ki toplardamar kasığa kadar tıkanmış. Hemen oksapar 600 tedavisine başlandı. Sabah akşam olmak üzere. 20 günlük kullanım sonucunda tekrar ultrason çekildi fakat damarın açılmadığı görüldü ve hap tedavisine başlamam gerektiği söylendi ve komadine başladık fakat ilk 5 mg içişimde komadin sırtımın sağında solunda ve yapmış olduğum iğne deliklerine kadar hissedebildiğim ağrılara neden oldu. Bunun üzerine profesör bir kalp damar doktoruna gittim ve durumu anlattım ultrason sonuçlarını gösterdim ve bana “komadini kullanma, xaraldo bunu kullan 3 ay” dedi ve şuan bu hapı kullanmaktayım. Benim sorum şu şimdi deniliyor ki erken teşhis önemli benimki erken teşhis edildi fakat katater gibi şeylerle müdahale edilmedi. Nede ve yine bu damar açılmaz ise size gelmekte fazla geç kalmış olur muyum? Ayrıca ben Ankara’dayım. Bir de tedavi şeklinde bilgi verir misiniz? Ayrıca fiyat hakkında aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler.

KAN SULANDIRICI İĞNE

İyi çalışmalar değerli hocam. 27 yaşındayım bacağındaki ağrı şişlik ve kasılmayla birlikte hemen kalp damar uzman doktoruna gittim. İltihap ve pıhtı oluştuğunu söyledi. Kan sulandırıcı iğne ve haplar verdi şuanda tedavi mi doktorun dediği gibi görüyorum, ara ara egzersiz ve yürüyüş de yapıyorum. Varis çorabı da giyiniyorum. Tromboflebit (iltihaplı ve pıhtılı varis) burada hocam nasıl bir yol izlemeliyim? Sizin değerli yorumunuzu, bilginizi almak istiyorum. Başıma ilk defa böyle bir şey geliyor. Not: hiç ameliyat olmadım herhangi başka bir hastalığım yoktur. İyi çalışmalar dilerim hocam.

 

 

Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'ün Özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

Derin Ven Trombozu (DVT) hakkında detaylı bilgi edinmek isterseniz lütfen tıklayınız

DVT tedavisi gören diğer hasta yorumlarını görmek için lütfen tıklayınız  

İletişime geçmek veya randevu almak için lütfen tıklayınız  

Yasal Uyarı

Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sorumlu tutulamaz.Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.