https://www.ahmetakgul.com.tr/ Prof. Dr. Ahmet Akgül - ROBOTİK CERRAHİ Hasta Yorumları: Doktorlarımızın Şifacıya mesajı

İNSANLARI İYİLEŞTİRDİĞİNİZ PARMAKLARI ÖPÜYORUM

 

Saatlerdir düşünüyorumda ne yazıcağımı bilemedim 

Başarılarınızın tarifi yok. Siz mükemmel bir insansınız iyiki varsınız. Koca bir nesil izinizde yürüyecek en başta ben, sizin gibi olucam. Teşekkür ederim insanları iyileştirdiğiniz için.

Teşekkür ederim insanları mutlu ettiğiniz için.

Babalar gününüz kutlu olsun 

Güzel yürekli adam. 

İnsanları bir dokunuşla sağlığına kavuşturan parmak uçlarınızdan öpüyorum. Ve hep başarılı kalmanızı diliyorum.

Saygı ve sevgilerimle ..

Dr Adayı Nazlı ARSLAN 

 

 

 

HASTALARIYLA EN ÇOK İLGİLENEN DOKTOR

 

Hastalarına karşı çok ilgilenmektedir. Benim hastalığımda olduğu gibi yanlızca kalp damar cerrahisi değil tüm branşlarda hastalarını doğru yönlendirmektedir. Gece saat kaç olursa olsun ulaşma imkanınız mevcuttur. Kendisi tıbbi editörlük yapmaktadır. Genel bir tıp dergisi yönettiği için herhalde tüm branşlara ilgisi bundandır. Yaptığı ameliyatlarda kendine özgü teknikler kullanmaktadır. Yakın bir zamanda dünya çapında tanınan bir kalp ve damar cerrahı, özellkle varis tedavisinde ve robotla kalp ameliyatında olacağına kesinlikle eminim. Bize göstermiş olduğu ilgiden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum.

 

Mutlu ÖĞÜTÇÜ 

 

 

BİR DOKTOR ABİSİ OLARAK TEBRİK EDİYORUM 

 

Ahmet bey, bir gazetede sizinle ilgili haberi gördüm, başarılı çalışmalarınızı inceleme fırsatı buldum. Bir doktor abisi olarak haddim olmadan, yaşınıza rağmen müthiş başarılara sahip olduğunuzu söylemeden geçemeyeceğim. Allah sizin gibi bilim adamlarımızın yolunu açık etsin. Yılmadan, cesaret ve bilginizi harmanlayarak daha nice yeni yöntemler ile bir Türk Doktoru olarak dünyaya adınızı duyurmanızı, daha da önemlisi insanlara şifa vererek yüzünüzdeki harika gülümsemenin devam etmesini dilerim.

Başarılar Hocam.

Derya SARI 

 

 

 

 

 

 

 

ROBOT İLE KORONER BY PASS AMELİYATI 

 

 

img_1121_1.png

 

 



Yukarıdaki gazete haberinin tamamını okumak için aşağıdaki renkli yazıyı okuyun veya orijinal haberi görmek için TIKLAYINIZ.

Robotik sistemler, kalp kapakçığının değiştirilmesi ve tamiri, kalpteki deliklerin tamiri, tek damara by-pass ve kalp tümörlerinin çıkarılmasında başarılı.

Teknolojinin cerrahiye en fazla yansıdığı alan olan robotik cerrahiyle, artık kalp ameliyatları da başarıyla yapılıyor. Yıllar önce beyinden biyopsi almak için en basit haliyle ameliyathanede ilk kez kullanılan robot, bugün "uzay teknolojisinin ameliyathaneye girmiş hali" olarak tarif edilen gelişmiş durumuyla kalpte, kalp kapakçığının değiştirilmesi ve tamiri, deliklerin tamiri, by-pass, kalp tümörlerinin çıkarılmasında uygulanıyor.

KABURGALAR KESİLMİYOR

Kamu hastanelerinde ilk robotik kalp ameliyatını gerçekleştiren Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Şefi Prof. Dr. Ahmet Akgül, kalp ameliyatlarının robot kullanılarak yapılmasının, ameliyatın başarısı ve hastanın iyileşme süreci açısından önem taşıdığını vurguluyor. Robotik kalp ameliyatında, açık kalp ameliyatına kıyasla hastaya en az zararın verildiğini belirten Prof. Akgül, "Bu da hem ameliyat sonrası ortaya çıkabilecek problemleri önlüyor hem de hastanın çok daha kısa sürede günlük hayatına dönmesine yardımcı oluyor" dedi.

Prof. Dr. Akgül, "Robot kullanarak gerçekleştirdiğimiz kalp ameliyatında göğsün altından, kaburgaların arasından 2 delik açıyoruz ve kameranın girebilmesi içinde 4-5 santimlik kesi yapıyoruz. Kaburgaları kesmiyoruz. Açık kalp ameliyatında göğüs kafesi yukarıdan aşağı kesiliyor, ayrılarak iki tarafa doğru açılıyor. Açılırken o bölgedeki kemiklerin elastikiyeti yetmezse bazen bir iki kaburga kırılabiliyor. Kaburgaların kaynaması ve yaptığımız büyük kesinin kapanması zaman alıyor. Robot ameliyatında bunların hiçbirini yapmadığımız için hasta çok daha çabuk işine gücüne dönebiliyor" dedi.

Robotik cerrahi, kalp ameliyatlarının yanı sıra prostat ameliyatları, bazı obezite ameliyatları, kadın hastalıkları, kulak burun boğaz ameliyatlarının bazılarında açık cerrahiye üstünlük sağlıyor. Açık cerrahinin riskli olduğu hastalarda robot cerrahisinin tercih edildiğini belirten Prof. Dr. Akgül, "Akciğerde solunum problemi olan kişilerde, şeker hastalarında ve şişmanlarda robot hastaya verilen riski azaltıyor" diye konuştu. Robotik ameliyatların her yaşta yapılabileceğini, by-pass için damar sayısının önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Akgül, "Tek damar tıkanıklıklarını yapabiliyoruz. Ancak kalbin arka tarafına stent konulacaksa 3-4 damar da yapılabiliyor. Şu anda aort kapağına çok fazla müdahale edemiyoruz ama diğer kapaklara müdahale edilebiliyor" şeklinde konuştu.

KALBİ SU TOPLAYAN AVUKAT BU YÖNTEMLE KURTULDU

7 ayda 57 kilo veren 40 yaşındaki avukat Ferhan Saner'in kalp kapakçıkları, hızlı kilo verme yüzünden bozuldu. Acil olarak ameliyata alınan Saner'in kapakçıkları değiştirildi. Ancak kullanmak zorunda olduğu kan sulandırıcı yüzünden 3 ay sonra kalbi su topladı. Saner'in kalp zarına pencere açılarak suyun boşaltıldığı ameliyat, dünyada ilk defa robot kullanılarak Prof. Dr. Ahmet Akgül tarafından gerçekleştirildi.

 

 

Kalp Hastalıkları ve Tedavileriyle ile ilgili detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız  

Robotik Kalp Ameliyatları ile ilgili detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız  

Robotik kalp ameliyatı olan hastaların yorumlarını okumak için tıklayınız

Kalp Hastalıkları nedeniyle tedavi veya ameliyat olan hastaların yorumlarını okumak için tıklayınız

Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'ün özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

İletişim kurmak veya Randevu almak için lütfen tıklayınız  

Yasal Uyarı

Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sorumlu tutulamaz.Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.