https://www.ahmetakgul.com.tr/ Prof. Dr. Ahmet Akgül - LENFÖDEM Hasta Yorumları: Lenfödem ameliyatı...

DOĞUŞTAN LENFÖDEMLİ KOLA, LENFÖDEM AMELİYATI

 

Doğuştan lenf ödem hastasıyım sol kolumda 5 cm. şişlik vardı sol kolum yaklaşık 2 yıldır daha fazla şişmeye başladı. 2 kolum arasında gözle görülür derecede fark oluştu. Fizik tedavide nereye gitsem tek tedavinin çorap olduğunu söylediler. Bu beni hayal kırıklığına uğrattı. Tüm umutlarım bitmişti. Taa ki Ahmet hoca karşıma çıkana kadar. Beni gördüğü ilk anda bypass ameliyatı yapacağını ve daha rahat edeceğimi söyledi. 3 gün sonra ameliyatımı yaptı şu an 2 ay geçti üstünden kolum eskisinden çok daha iyi 2 kol arasındaki fark 1 cm belli bile olmuyor. Ahmet hocaya ne kadar teşekkür etsem az.

 

 

Kolda lenfodem

 

 

Dogustan lenfodem hastasi

 



AMELİYAT SONRASI DİKİŞLERİMİ ALDIRDIM

 

Ahmet bey merhaba. Umarım iyisinizdir. Beni sorarsanız iyi sayılırım, dün dikişlerimi aldırdım. Whatsapp lı numarayı kullanmıyorsunuz herhalde, cuma günü bir şey sormuştum, cevap gelmeyince direk buradan yazayım dedim, sizden daha hızlı dönüş oluyor çünkü.
Dikişlerimi aldırınca dün akşam banyo da yaptım, siz yapın demiştiniz. Günde 30-45 dakika arası yürüyoruz Emre ile ona da vesile oldunuz. Dün akşam dikiş alınan yerlerim ve kasığım çok sızladı. Verdiğiniz ağrı kesiciden içtim kısmen hafifledi. Bu sabah sanki arkalar hiç acımıyor da bacağımın iç tarafı. Kasığımdaki kesi dışarıdan iyi görünüyor.
Elime biraz sertlik geliyor orada ve kısmen o bacağım diğerine göre şiş, zamanla geçecektir.
Varis çorabım beni çok zorladı hatta zaman zaman çıkardım çünkü çok sıcak. Siz burada olsanız gelip görür ona göre davranırdım ama kendimi yalnız da hissettim sonra dedim hiç giyinmemektense diz altı alayım. Gittim sizin verdiğiniz normlara uygun diz altı ama daha pamuklu bir varis çorabı aldım. Belki bunu daha iyi giyerim ama tüm bunların içinde en köklü problemim sanırım varis çorabı idi, zira kendisini görünce tüylerim diken diken oluyor.
Uzun oldu ama aslında her şey yolunda ama beklediğim kadar kolay olmadı, bu benimle alakalı tarafı tabi.
Yine yazarım ben size, aslında bişey itiraf edeyim mi?
Çok acı çektim, baştan bilsem asla yaptırmazdım ama siz iyi ki her tarafı halletmişsiniz çünkü ben bu ameliyatın travmasını atıp diğer yerleri mi de yaptıramayacaktım eminim.
O yüzden de tekrar ellerinize sağlık şimdiden iyi bayramlar, görüşmek üzere inşallah.

 

 

 

 

İNANILMAZ İYİYİM

 

 

Ben .... Şu an inanılmaz iyiyim. Lipodem hastanız. 82 kilodan 65 kiloya geldim. En güzeli bacaklarım vücudumu taşımıyordu, 12 seans tedavi oldum, çok iyiyim. 2 adım atamayan, daha doğrusu ağrıdan yürüyemezdim. Şu an bacaklarım beni kendisi yürütüyor. Biraz da neden biliyor musunuz? Hocam mütevazı olamayacağım, pozitif enerjiniz, güzel yaklaşımınız benim yüzde elli iyileşme sebebim. Allah size sağlıklı güzel ömür eylesin. Bunu da Esra Hanım'da tedavinin yanında "hastalarım iletti" derseniz, mutlu olurum hocam.

 

 

Lipodem seansi

 



YERE YANLIŞ BASMA ve KILCAL DAMAR DOLAŞIM BOZUKLUĞU

 

 

Bugün 31.12.2020. 24.11.2020 tarihinde başladığımız annemin tedavisinin sonuna geldik. İlk geldiğimizde ayaklarında ağrı ve yürüyememe şikayetlerimiz vardı, yapılan çekimlerde ana atar ve toplar damarların açık olduğu fakat kılcal damarlarda bir sıkıntı olduğu bize bildirildi. Vücuttan alınan kan ayaklarına ozonla beraber verildi ve yürüyüşlerimizde belli bir düzelme olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca ilk yapılan tedavide annemin aslında yıllardır yere yanlış bastığını da yapılan taban analizinde görmüş olduk. Bunun içinde uygun tabanlık yaptırıp artık onu kullanıyoruz. Belki de bu rahatsızların sebebi yanlış basmadan dolayı kılcal damarların normal düzenini bozup kan akışın olumsuz hale getirmişte olabilir diye düşünüyorum. Sonuçta tedavimizi yaptırdık. Bundan sonra beslenmemize dikkat eder. Düzenli yürüyüşler yaparsak bu sıkıntılarımızdan tamamı ile kurtulmuş olacağız. Bu süreçte bize yakın ilgi ve güler yüz gösteren başta hocamız Prof.Dr. Ahmet AKGÜL'e, asistan doktorlarımıza hemşirelerimize ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum.

 

 

Kilcal damar yetmezligi ve tikanikligi

 

 

Kilcal damar yetmezligi ve tikanikligi 1

 

 

LENFÖDEM TANISI VE TEŞHİSİ

 

 

16 yaşından beri sayısız doktor ve tedavi ile mücadele de bulundum. Bazı durumlarda umudumu kaybettiğim inancımı yitirdiğim anlar oldu.

BUNUNLA YAŞAMAYI öğreneceksin diyenler, tedavisi olmadığını belirtenler oldu.

39 yaşında Ahmet Bey’e geldiğimde doğru yerde olduğumu hastalığımın ne olduğunu…

Tanı ve tedavisinin olduğunu öğrendik. Şuan tedavi olmuş ve memnun ayrılmış bulunmaktayım.

AHMET AKGÜL ve Ekibine yaptıkları tedaviden dolayı teşekkür ediyorum….

Her zaman UMUT vardır….

 

 

Lenfodem tani ve teshisi 1

 

 

Lenfodem tani ve teshisi 2

 

 

LENF DAMARLARINA AMELİYAT

 

 

Bacak lenfodemi ameliyati ve super mikro cerrahi 1

 

 

Bacak lenfodemi ameliyati ve super mikro cerrahi

 

 

Nisan 2020 yılında lenf ödem teşhisikoyuldu. Süreç içerisinde Ahmet Hocamı keşfettim ve lenfödem ameliyatı oldum. Ameliyata korkarak girdim fakat "iyi ki" diyerek çıktım. Etkisini gözle görülür bir şekilde far ettik. Zaman içerisinde daha iyi olacak, buna inanıyorum. Ahmet Hocam ve ekibine emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Bir şifacı bulunur elbet.

 

 

HALA İYİLER VAR

 

 

Değerli Doktorum Ahmet Bey,

Neler yazacağım kestiremiyorum ama ben de size bir mektup yazmak diğer hastalarınız gibi.

Öncelikle size çok ama çok teşekkür ederim.

Benim tekrardan hayata tutunmamı sağladığınız için.

Evet; eskiden de tutunuyordum ama artık tüm zorluklara daha farklı bir şekilde tutunuyorum; “UMUTLA, SEVİNÇLE ve İNANARAK”…

Bana bu duyguları kazandırdığınız için ve dünyada hala iyi insanların var olduğunu gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Siz hem bir şifacı, hem hastaların son umudu, hem de son şansısınız. Açıkçası sizin hastanız olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Çünkü sadece doktor-hasta ilişkisi/iletişimi göstermiyorsunuz. Yeri gelince abimiz, yeri gelince arkadaşımızda oluyorsunuz. Siz ve ekibiniz benim 2. Ailem oldunuz. (özellikle İlknur)

Bacağım için o kadar çok doktora gitmiştim ki, artık son 5 yıldır bana verdikleri hiçbir ilacı da kullanmadım, verdikleri varis çoraplarını da giymedim. Çünkü artık kabullenmiştim iyileşemeyeceğimi. Bu . Bu dünyadaki en kötü şeylerden biri kabullenmek ve beklemek. Hayatımın sonuna kadar böyle yaşayacağımı düşünüyordum. Ve hayatımın en güzel yıllarında etek, elbise, hatta bazen çorap bile giyememek , hep ayakkabıları 1-2 numara büyük almak o kadar zor ve sıkıntılıydı ki….

Hep arkadaşımın arkasından baktım. Onlar güzel güzel giyinirken ben onlara imrenirken ama giyememem bana bu dünyada verilmiş en büyük cezalardan biriydi. Umudumu kaybettiğim bu süre zarfında Mart 2020’de ansızın, içime doğan bir sesle en iyi lenfödem doktoru yazdım Google!a. O kadar çok umutsuzdum ki aramayı bile dalgaya olarak yaptığımı söyleyebilirim. Ben aslında yurt dışından bir doktor beklerken, Türkiye’de yaşayan bir doktor görmek beni o kadar çok şaşırtmıştı ki… açıkçası inanamadım. Daha sonra adınızı görünce hemen bakmak istedim. Çünkü “Ahmet Akgül” diyordu, ve “Ahmet” adı benim için önemliydi. Nedenini ise şöyle açıklayabilirim; Daha çok Alevi kültürüne dayanan bir inançla büyütüldüğüm için ve kültürümüzde “dede türbe” inançları da olduğu için önemliydi. Çünkü yaklaşık 7 yıl önce rüyamda “Çıplak Ahmet” ve “Deli Yusuf” adında 2 türbe dede gördüm.

3. kez yine geldi ve bacağıma 3 kez vurarak korkma korkma iyileşecek dedi. Size kabaca anlatıyorum rüyamı. Bu arada hatırlarsanız ameliyat bitiminde de sürekli Yusuf nerede? Diye sayıklıyordum. Çünkü yine ameliyattayken rüya gördüm ve rüyada “ Deli Yusuf” sizin yanınızdaydı, size yardımcı oluyordu. O yüzden adınız önemliydi ve sizin hakkınızda hemen araştırma yapmak istedim. Yorumları ve fotoğraflarınızı görür görmez ilk dediğim şey: “ Berivan bu senin son şansın, son umudun, her ne olursa olsun bu adamı ne yapıp edip bul” Sizi ve hastalıga bakış açımı o kadar çok merak etmiştim ki 12 yıllık hastalığım sürecinde en dikkatli izlediğim röportajlardan biri sizinkiydi.

Zaten en fazla 5-6 tane video izlemişimdir lenfödemle ilgili. Ondan sonra gönderilen hiçbir videoyu izleyemedim, izlemedim.

Daha fazla uzatıp, kafanızı şişirmek istemiyorum, zaten baya şişirdim. Beni bir rüya ve son şans, son umut getirdi size. Siz bana umut oldunuz. Ve bana en güzel şanslardan birini verdiniz. Size bunun için minnettarım. Her şey için çok ama çok teşekkür ederim.

“İYİ Kİ AMA İYİ Kİ VARSINIZ”

Ayağınıza taş değmesin. Sağlıcakla kalın

Berivan…..:)

 

 

Lenfodem ameliyati sonrasi sislik tedavisi 1

 


Lenfodem ameliyati sonrasi sislik tedavisi 2




Lenfodem ameliyati sonrasi sislik tedavisi 3



LENFÖDEM AMELİYATI SONRASI LENFÖDEM TEKRARLADI 

 

 

oksiplazma_oksiprp_mikroplus_ile_lenfdem_tedavisi.jpg




oksiprp_ve_oksiplazma_ile_lenfdem_tedavisi.jpg

 


Ben 23 yıllık lenfödem hastasıyım. Daha öncesinde bir ameliyat oldum ama ayağı kalktıktan sonra ayağım tekrardan şişmeye başladı. Yaklaşık 2 yıl önce lenfödem masajı tedavisine başladım fakat işlem sonrasında sepsis şok geçirdim ve en başa tekrar geri döndüm ta ki Ahmet AKGÜL hocayla taşına kadar. Hocamıza gelene kadar çok ümitsizdim dana önceden yaşadığım tatsız olaylarla yine karşılaşmaktan korkuyordum. Ahmet hocaya ilk geldiğimiz gün ben bu ayağı iyileştiririm dedi ve bize yapılacakları ayrıntılı olarak anlattı. Biyorezenans, microplus, ozon tedavisi, oksiprp ve masaj işlemleri uyguladılar. 2-3 seanstan sonra yaşanan gelişmeler sizi çok heycanlandırdı. Şimdi artık bu yolun sonuna geldik ve sonuç mükemmel. 23 yıl sonra ayakkabı giyecek olmanın sevinciyle ayrılıyorum buradan. Ahmet hocam size tüm hastaların çok ihtiyacı var herkese sonsuz teşekkürler.

MUAZZEZ ATAKAN 

 

Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'ün Özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

LENFÖDEM HASTALIĞI ve LENFÖDEM TEDAVİSİ için ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız lütfen tıklayınız

LENFÖDEM TEDAVİSİ OLAN HASTALARIN yorumlarını görmek için lütfen tıklayınız  

İLETİŞİME geçmek ve RANDEVU almak için lütfen tıklayınız

Yasal Uyarı

Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sorumlu tutulamaz.Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.