https://www.ahmetakgul.com.tr/ Prof. Dr. Ahmet Akgül - KALP Hasta Yorumları: Kalp Ameliyatı !

YERE YANLIŞ BASMA ve KILCAL DAMAR DOLAŞIM BOZUKLUĞU

Bugün 31.12.2020. 24.11.2020 tarihinde başladığımız annemin tedavisinin sonuna geldik. İlk geldiğimizde ayaklarında ağrı ve yürüyememe şikayetlerimiz vardı, yapılan çekimlerde ana atar ve toplar damarların açık olduğu fakat kılcal damarlarda bir sıkıntı olduğu bize bildirildi. Vücuttan alınan kan ayaklarına ozonla beraber verildi ve yürüyüşlerimizde belli bir düzelme olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca ilk yapılan tedavide annemin aslında yıllardır yere yanlış bastığını da yapılan taban analizinde görmüş olduk. Bunun içinde uygun tabanlık yaptırıp artık onu kullanıyoruz. Belki de bu rahatsızların sebebi yanlış basmadan dolayı kılcal damarların normal düzenini bozup kan akışın olumsuz hale getirmişte olabilir diye düşünüyorum. Sonuçta tedavimizi yaptırdık. Bundan sonra beslenmemize dikkat eder. Düzenli yürüyüşler yaparsak bu sıkıntılarımızdan tamamı ile kurtulmuş olacağız. Bu süreçte bize yakın ilgi ve güler yüz gösteren başta hocamız Prof.Dr. Ahmet AKGÜL'e, asistan doktorlarımıza hemşirelerimize ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum.

Kilcal damar yetmezligi ve tikanikligi

Kilcal damar yetmezligi ve tikanikligi 1

Aile Mutluluğu

Annemle babamın Dardanos'tan, karantina günlerinde selamları var size. İkisi de çok iyi sizin sayenizde. TV'lerden sizi takip ediyorlar. Allah sizi korusun diye de dua ediyorlar. Sevgiler.

Hocaların hocası

 

TRABZONLU

Merhaba hocam, hayırlı akşamlar. Sevgili hocam söylemeden duramayacağım. Ben Trabzon/Maçkalı bir hemşeriniz olarak sizi tanımasam da sizde şunu görüyorum. Bazı kendini kasan, insanlara ticari gözle bakan, samimiyetsiz, işini özveriden uzak yapan doktorlara hiç benzemiyorsunuz. Bayağıdır takip ediyorum da o kadar doğal, samimi bir tavırla hastalarınıza yaklaştığınız yüzünüzden, duruşunuzdan belli oluyor. Hem Türkiye’mde, hemde bir hemşerili kardeşiniz olarak tanımasam da sizin gibi bir doktorun olduğunu bilmek bana gurur veriyor. Ne mutlu ki sizin gibi bilim insanımız var. Allah'a emanet olun. Saygılar.

 

ROBOT İLE KALP AMELİYATI 

img_1121_1.png



Yukarıdaki gazete haberinin tamamını okumak için aşağıdaki renkli yazıyı okuyun veya orijinal haberi görmek için TIKLAYINIZ.

Robotik sistemler, kalp kapakçığının değiştirilmesi ve tamiri, kalpteki deliklerin tamiri, tek damara by-pass ve kalp tümörlerinin çıkarılmasında başarılı.

Teknolojinin cerrahiye en fazla yansıdığı alan olan robotik cerrahiyle, artık kalp ameliyatları da başarıyla yapılıyor. Yıllar önce beyinden biyopsi almak için en basit haliyle ameliyathanede ilk kez kullanılan robot, bugün "uzay teknolojisinin ameliyathaneye girmiş hali" olarak tarif edilen gelişmiş durumuyla kalpte, kalp kapakçığının değiştirilmesi ve tamiri, deliklerin tamiri, by-pass, kalp tümörlerinin çıkarılmasında uygulanıyor.

KABURGALAR KESİLMİYOR

Kamu hastanelerinde ilk robotik kalp ameliyatını gerçekleştiren Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Şefi Prof. Dr. Ahmet Akgül, kalp ameliyatlarının robot kullanılarak yapılmasının, ameliyatın başarısı ve hastanın iyileşme süreci açısından önem taşıdığını vurguluyor. Robotik kalp ameliyatında, açık kalp ameliyatına kıyasla hastaya en az zararın verildiğini belirten Prof. Akgül, "Bu da hem ameliyat sonrası ortaya çıkabilecek problemleri önlüyor hem de hastanın çok daha kısa sürede günlük hayatına dönmesine yardımcı oluyor" dedi.

Prof. Dr. Akgül, "Robot kullanarak gerçekleştirdiğimiz kalp ameliyatında göğsün altından, kaburgaların arasından 2 delik açıyoruz ve kameranın girebilmesi içinde 4-5 santimlik kesi yapıyoruz. Kaburgaları kesmiyoruz. Açık kalp ameliyatında göğüs kafesi yukarıdan aşağı kesiliyor, ayrılarak iki tarafa doğru açılıyor. Açılırken o bölgedeki kemiklerin elastikiyeti yetmezse bazen bir iki kaburga kırılabiliyor. Kaburgaların kaynaması ve yaptığımız büyük kesinin kapanması zaman alıyor. Robot ameliyatında bunların hiçbirini yapmadığımız için hasta çok daha çabuk işine gücüne dönebiliyor" dedi.

Robotik cerrahi, kalp ameliyatlarının yanı sıra prostat ameliyatları, bazı obezite ameliyatları, kadın hastalıkları, kulak burun boğaz ameliyatlarının bazılarında açık cerrahiye üstünlük sağlıyor. Açık cerrahinin riskli olduğu hastalarda robot cerrahisinin tercih edildiğini belirten Prof. Dr. Akgül, "Akciğerde solunum problemi olan kişilerde, şeker hastalarında ve şişmanlarda robot hastaya verilen riski azaltıyor" diye konuştu. Robotik ameliyatların her yaşta yapılabileceğini, by-pass için damar sayısının önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Akgül, "Tek damar tıkanıklıklarını yapabiliyoruz. Ancak kalbin arka tarafına stent konulacaksa 3-4 damar da yapılabiliyor. Şu anda aort kapağına çok fazla müdahale edemiyoruz ama diğer kapaklara müdahale edilebiliyor" şeklinde konuştu.

KALBİ SU TOPLAYAN AVUKAT BU YÖNTEMLE KURTULDU

7 ayda 57 kilo veren 40 yaşındaki avukat Ferhan Saner'in kalp kapakçıkları, hızlı kilo verme yüzünden bozuldu. Acil olarak ameliyata alınan Saner'in kapakçıkları değiştirildi. Ancak kullanmak zorunda olduğu kan sulandırıcı yüzünden 3 ay sonra kalbi su topladı. Saner'in kalp zarına pencere açılarak suyun boşaltıldığı ameliyat, dünyada ilk defa robot kullanılarak Prof. Dr. Ahmet Akgül tarafından gerçekleştirildi.

 

Damar yaslanmasi ve damar yasi olcumu 2


En iyi ve unlulerin kalp damar cerrahi

 

KALP KRİZİ SONRASI ACİL KALP AMELİYATI

 

Evde kalp krizi geçirdiğimde ambulans ile hastaneye kaldırıldım. Acil olarak stent takıldı ve baygındım. Bir tanıdığım vasıtasıyla sn. Ahmet Akgül’e dosyam ulaştı ve kendisi ameliyatıma girdi. Aort damarı teşhisi konulmuştu ve tedirgindim. Ahmet hoca korkulacak bir şey olmadığını koroner damarlarımın değişeceğini söyledi. Ameliyat esnasında varislerime de tedavi uyguladı. Ameliyattan 3 gün sonra günlük hayatıma döndüm. Ahmet hoca’ya ulaşmak ve onun tedavi etmesi sayesinde iyileştim. Teşekkürler hocam.

 Kalp krizi ve tedavisi

 

 

ANNEMİN KALP AMELİYATI 

 

teknisyen.png

 


İstanbul Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyaliz Teknikeri Sayın Dilek ÇOBANOĞLU'nun, mitral kalp kapağı ameliyatı geçiren annesi için bize teşekkür yazdı. Bu teşekkür benim için ayrıca anlamlı, bir cerrahın kendi hastanesinde çalışan personelinin annesinin ameliyatını yapması çok değerlidir. Yani aslında, o cerrahın nasıl ameliyat yaptığını en iyi çalıştığı hastanedeki personeller bilir.

Sağlık personeli bir ameliyat için Türkiye ve İstanbul'daki tüm diğer cerrahlara ulaşabilirken bildiği ve emin olduğu için beni seçmesi ve hayatındaki en değerli varlık olan annesinin kalp ameliyatını bana emanet etmesi benim ve ekibim için onur vericidir.

İşte Sayın Çobanoğulunun çok kısa ve bir o kadar da anlamlı teşekkürü ve o gülen yüzü:

Sevgili Anneciği'mi bana tekrar bağışlayan, saygı değer PROF. DR. AHMET AKGÜL ve ekibine sonsuz teşekkür, saygı ve sevgilerimi sunarım.

SİZLERİ YETİŞTİREN ANNE VE BABALAR'DAN ALLAH RAZI OLSUN.

DİLEK ÇOBANOĞLU

İstanbul Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Diyaliz Teknikeri

 

 

SİHİRLİ ELLERİNİZLE SAĞLIĞIMA KAVUŞTUM

Sn Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'e

21.09.2013 tarihinde Kastamonu'dayken kalbime bağlı 5 damarın tıkanması sonucu kalp krizi geçirdiğim yolculuğun hakkınızda aldığım bütün olumlu referanslar sonucu Bakırköy Sadi konuk Eğit Araş Hastanesinde son buldu. Hünerli elleriniz bilginiz ve üstün yaklaşımlarınız sonucunda 5.5 saatlik ameliyat sonrasında sağlığıma kavuştum ama bitmemişti 6 ay arayla iki kezde sağ ve sol olmak üzere karotis ameliyatlarıyla sihirli ellerinizle tamamen sağlığıma kavuştum minnettarım, ne kadar teşekkür etsem azdır, kalbimin her atışında Türkiye'nin bir numarası AHMET AKGÜL'ü hatırlıyorum.

Gerçekten iyi ki varsınız, öyle olmaya da devam edin.

İZZET ÖZTÜRK

 izzet.jpg

 

ANNEMDE GUATR VARDI KALP AMELİYATI OLDU

Hocam yıllar geçsede ben ailem sizi unutmadık. Annemi ameliyat etmiştiniz. 2012 senesinde tiroid hastasıydı kalp baypas ameliyatı yaptınız. Annem çok şükür, iyi sizin başarılarınızı o günden bu yana takip ediyorum. Taktire şayan bir doktorsunuz, sizin güler yüzünüz zaten hastaya direk şifa veriyor. Hocam o günlerde aklımda kalan ilk, annemin servisteki odasına girdiğiniz gün ve gülümseyerek umut verdiğiniz gündü. Bizim için rabbim sizi bize vesile kılmiştı, o gün gözyaşimla okuduğum ayetel kürsü duası sizin anneme şifa olmanız ve başarınızdan nasiplenmemiz oldu. Size binlerce teşekkür ediyorum saygıyla her anneme baktıkca anıyorum saygılarımla hocam. Rabbim uzun sağlıklı başarılarınızın daimi bir hayat yaşamaniz dileğiyle saygılarımla

Havva Hoş

 

 

anj.png

  

Yukarıdaki gazete haberinin tamamını aşağıda okuyabilirsiniz veya orijinal haberi görmek için TIKLAYABİLİRSİNİZ.

"DÖRT çocuk annesi Hatice Kara ilk kalp krizini 1999’da geçirdi. Yaşadığı yer olan Sivas’ta ve Malatya ile İstanbul’da hastane hastane dolaşmaya başladı.

Anjiyo, balon, stent uygulamaları peşi sıra geldi.

Bir türlü göğsünde hissettiği ağrılar bitmedi. Kısa yürüyüşler bile zor geliyordu. Sırt üstü yatamıyor, ancak oturarak uyuyabiliyordu. Geçtiğimiz martta geçirdiği kalp krizinden sonra yoğun bakım ünitesine alındı. Orada iki kalp krizi daha geçirdi. Hastane dolaşmaktan, anjiyolardan bıktı. “Bütün sosyal hayatım bitmişti. Evden dışarı çıkamıyordum. Her sabah ‘ölecek miyim, kalacak mıyım?’ diye düşünerek uyanıyordum. Sanki göğsümde bir kamyon oturuyordu. Evde yalnız kalamıyordum. Her anjiyo, balon, stent sonrası aynı sıkıntıları yaşıyordum. Artık anjiyo olmak istemiyordum” diye anlatıyor o günleri.

Aldığı ilaçlara rağmen balonla açılan kalp damarlarına yerleştirilen stentler her seferinde yeniden tıkanıyordu. Nihayet televizyondaki bir sağlık programında Bakırköy Sadi Konuk Araştırma ve Eğitim Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Şefi Doç. Dr. Ahmet Akgül’ü gördü. Divriği’den atlayıp İstanbul’a geldi. Doç. Dr. Akgül, Kara’yı muayene etti. Kalp damarlarındaki 10 stente rağmen ağrı ve yorgunluk şikayetleri devam ediyordu. Doç. Dr. Akgül, “Stentler konduktan sonra verilen kan sulandırıcılara karşı demek ki direnç geliştirmişti. Şeker hastalığının daetkisiyle yeniden tıkanıyordu. Ameliyata karar verdik” diyor.

LİTERATÜRDE ÖRNEĞİ YOK

Kara’nın iki bacağından alınan damarlarla, 4 kalp damarına by-pass yapıldı. Doç. Dr. Akgül, “Stentler damarlara öyle dizilmiş ki, ameliyat yapmak çok zor oldu. Kadın damarları daha ince. Buna şeker hastası olması da eklenince risk artıyordu. Stentlerden birini çıkardık çünkü damarı bağlayacak yer kalmamıştı. Diğerlerine dokunmadık, aralarında kalan boş yerlere yeni damar yollarını bağladık. Stentler böylece devre dışı kaldı. Hastamızın artık kutu kutu kan sulandırıcı ilaç içmesine gerek yok. Literatürü araştırdım, bu kadar çok anjiyo olan hastaya rastlamadım. Guinness Rekorlar Kitabı’na aday olur bence” diyor."

 

Prof Dr Ahmet Akgul Kalp Damar Cerrahi En iyi Klinik ve Merkez

 

 

En iyi ve en yasli kalp ameliyati

 

Robotla kalp zari ameliyati



Kalp Hastalıkları ve Tedavileri için ayrıntılı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız  

Kalp hastalığı ve "tedavisi yok, bu hastalıkla yaşamaya alış"  denilen hastaların tedavi sonrası yorumlarını okumak için lütfen tıklayınız  

Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'ün özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

İletişim ve Randevu için lütfen tıklayınız   

Yasal Uyarı

Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sorumlu tutulamaz.Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.