https://www.ahmetakgul.com.tr/ Prof. Dr. Ahmet Akgül - KALP Hasta Yorumları: Doktorun en iyisini hastaları bilir...

ACİL KALP AMELİYATI

 

Nefes darlığı çektiğim için doktora gittim. Dr. Bey bana 3 ay ömrün kaldı dedi. Acil stent ameliyatı denildi. Çok kötü bir duyguydu. Evlatlarımı düşündüm. 2. Bir doktora gittim. O doktorda 9’lu By-Pass ameliyatı önerdi. “Çok geç kalmışsın" dedi. "Şeker hastasısın 2-3 yıldan fazla ameliyat olsan da yaşamazsın" dedi. Küçük çocuklarım olduğu için çok üzüldüm. 2-3 yıl daha yaşamak için ameliyat olmayı düşündüm. Televizyonda Ahmet AKGÜL hocamı gördüm. Onu araştırmaya başladım. Randevu alacaktım Pandemi oldu. Hocamı araştırdım, her şeyi. Hocama ulaştım, muayene oldum. Ahmet Hocam çok samimi yaklaşarak "9’lu By-Pass ameliyata gerek yok, kimse ömür biçemez Allah’tan başka" dedi. Ameliyatımı planladı ve Ameliyatımı yaptı. Bugün kontrole geldim. 23 gün sonra kontrole geldim. Çok iyiyim. Allah hocamdan ve ekibinden özellikle güler yüzlü Mümine hanımdan çok teşekkür ederim. Hocama sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Başarılarının devamını dilerim.

“Bir şifacı bulunur elbet”

 

Acil kalp ameliyatinda en iyi tedavi




Acil kalp ameliyatinda en iyi tedavi 2

Egoist olmayan ve işinin uzmanı olan doktorlara ihtiyacımız var

 

O kadar bize göre indirgeyerek anlatıyor ki hem hastalığının neyden kaynaklandığını hem de tedavinin nasıl yapılacağını. Elinize emeğinize sağlık hocam sizin gibi egoist olmayan ve işinin uzmanı olan doktorlara ihtiyacımız var.

 

EN İYİ CERRAH

 

Hocam Merhabalar,
Bilmenizi isterim ki öncelikle sizin hastanız vs değilim.
Siz gerçekten müthiş bir eğitim almış insan ve cerrahsınız.
İnsansınız diyorum çünkü anne ve babanız size insan olmayı öğretmiş ne mutlu onlara…
Cerrahsınız çünkü yaptıklarınız emekleriniz ortada…
Ne mutlu siz ve sizin gibilerine…

 

 

Prof Dr Ahmet Akgul Kalp Damar Cerrahi En iyi Klinik ve Merkez



En iyi ve en yasli kalp ameliyati


Robotla kalp zari ameliyati



ROBOT İLE KALP AMELİYATI 


img_1121_1.png

 


Yukarıdaki gazete haberinin tamamını okumak için aşağıdaki renkli yazıyı okuyun veya orijinal haberi görmek için TIKLAYINIZ.

Robotik sistemler, kalp kapakçığının değiştirilmesi ve tamiri, kalpteki deliklerin tamiri, tek damara by-pass ve kalp tümörlerinin çıkarılmasında başarılı.

Teknolojinin cerrahiye en fazla yansıdığı alan olan robotik cerrahiyle, artık kalp ameliyatları da başarıyla yapılıyor. Yıllar önce beyinden biyopsi almak için en basit haliyle ameliyathanede ilk kez kullanılan robot, bugün "uzay teknolojisinin ameliyathaneye girmiş hali" olarak tarif edilen gelişmiş durumuyla kalpte, kalp kapakçığının değiştirilmesi ve tamiri, deliklerin tamiri, by-pass, kalp tümörlerinin çıkarılmasında uygulanıyor.

KABURGALAR KESİLMİYOR

Kamu hastanelerinde ilk robotik kalp ameliyatını gerçekleştiren Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Şefi Prof. Dr. Ahmet Akgül, kalp ameliyatlarının robot kullanılarak yapılmasının, ameliyatın başarısı ve hastanın iyileşme süreci açısından önem taşıdığını vurguluyor. Robotik kalp ameliyatında, açık kalp ameliyatına kıyasla hastaya en az zararın verildiğini belirten Prof. Akgül, "Bu da hem ameliyat sonrası ortaya çıkabilecek problemleri önlüyor hem de hastanın çok daha kısa sürede günlük hayatına dönmesine yardımcı oluyor" dedi.

Prof. Dr. Akgül, "Robot kullanarak gerçekleştirdiğimiz kalp ameliyatında göğsün altından, kaburgaların arasından 2 delik açıyoruz ve kameranın girebilmesi içinde 4-5 santimlik kesi yapıyoruz. Kaburgaları kesmiyoruz. Açık kalp ameliyatında göğüs kafesi yukarıdan aşağı kesiliyor, ayrılarak iki tarafa doğru açılıyor. Açılırken o bölgedeki kemiklerin elastikiyeti yetmezse bazen bir iki kaburga kırılabiliyor. Kaburgaların kaynaması ve yaptığımız büyük kesinin kapanması zaman alıyor. Robot ameliyatında bunların hiçbirini yapmadığımız için hasta çok daha çabuk işine gücüne dönebiliyor" dedi.

Robotik cerrahi, kalp ameliyatlarının yanı sıra prostat ameliyatları, bazı obezite ameliyatları, kadın hastalıkları, kulak burun boğaz ameliyatlarının bazılarında açık cerrahiye üstünlük sağlıyor. Açık cerrahinin riskli olduğu hastalarda robot cerrahisinin tercih edildiğini belirten Prof. Dr. Akgül, "Akciğerde solunum problemi olan kişilerde, şeker hastalarında ve şişmanlarda robot hastaya verilen riski azaltıyor" diye konuştu. Robotik ameliyatların her yaşta yapılabileceğini, by-pass için damar sayısının önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Akgül, "Tek damar tıkanıklıklarını yapabiliyoruz. Ancak kalbin arka tarafına stent konulacaksa 3-4 damar da yapılabiliyor. Şu anda aort kapağına çok fazla müdahale edemiyoruz ama diğer kapaklara müdahale edilebiliyor" şeklinde konuştu.

KALBİ SU TOPLAYAN AVUKAT BU YÖNTEMLE KURTULDU

7 ayda 57 kilo veren 40 yaşındaki avukat Ferhan Saner'in kalp kapakçıkları, hızlı kilo verme yüzünden bozuldu. Acil olarak ameliyata alınan Saner'in kapakçıkları değiştirildi. Ancak kullanmak zorunda olduğu kan sulandırıcı yüzünden 3 ay sonra kalbi su topladı. Saner'in kalp zarına pencere açılarak suyun boşaltıldığı ameliyat, dünyada ilk defa robot kullanılarak Prof. Dr. Ahmet Akgül tarafından gerçekleştirildi.

 

EN İYİ DOKTOR KİM DİYORSUNUZ 

 

Çok Saygıdeğer Ahmet Akgül Beyefendi,

Size yalnızca doktor, doçent, dekan, şef veya profesör diyemem. Siz, bir hasta dostusunuz. Bir arkadaş gibi siniz. Herkes birgün doktor olur ama insan olmak başka. Herkes birgün dekan olur ama ekip yönetmek başka. Samimi olmak başka. Her cerrah ameliyat yapabilir ama ilgi ve takip başka. Her doktor tanı koyabilir ama hastaya davranışı başka. Her doktor profesör olabilir ama Profesör Ahmet Akgül başka. Her hastanın doktoru vardır ama sizin hastanız olmak bile başka.

Beyefendi, biliyorum babamın ameliyatı çok iyi geçti ama daha taburcu olmadı, belki bu yazı erken ama sonuç nasıl olursa olsun gönlüm çok rahat. Ben sizi tanıdım, Sağolun.

Hastalar bunu istiyor işte. Samimiyet, Dürüstlük, açık olma. Hastalığımız nedir, tedavileri nedir, ameliyattan başka şansımız var mı, tedavi olmazsak sonuç ne olur, tedavi olursak ne olur... Gibi soruların cevaplarını almak ve her an muhatap bir doktor bulmak. Taburcu olduktan sonra bile. Siz de bu var, Sabırla bizi dinliyor, cevaplıyor ve her an Yanınızda olduğunuzu hissettiriyorsunuz. Başka bir doktorda görmedim bunu.

 

 

 

Ben sizi tanıdım ama herkes tanısın istiyorum. Bilgisayar dehasıyım diyemem ama programcıyım, internet uzmanıyım. Tek bir konuda sitemim var. Tamam gazete haberleriniz, TV programlarınız var ama siz gibi iyi hekimler Google ı iyi kullanamıyorsunuz. Bunca mükemmel ameliyat ve tedavileri duyuramıyorsunuz. Niye mi?

 

 

Birçok doktor sitesi var internet te. Kimisi randevu ayarlıyor , kimisi şehirlere göre doktorları buluyor, kimi de " en iyi " leri gösteriyor. En iyi doktor kim biliyor musunuz? Hastasına şefkat Gösteren, samimi, o nu dinleyen. Tamam doktorluk zor, çok hasta var ama siz hem profesör hem dekan olmanıza rağmen yapıyorsunuz, onlar niye yapamıyor?

Sizin de hatanız var bu Çağda, bu internet ortamında. En iyi doktor kim diyorsunuz Google , bir Sürü site çıkıyor. Hep aynı isimler her yerde , iyi olmalarından mı, hayır, sitelere reklam ücreti vermekten, profesyonel internet UZMANI çalıştırmaktan veya en ilginç olarak bilgisayarı doktorluktan iyi bilmelerinden.

"En iyi doktor" En başarılı cerrah en iyi cerrah en karizmatik hekim cerrahların hocası hocaların hocası ...bir Sürü arama kelimesi. Sonuç, reklamı veren en iyi oluyor yada işi bilen. İş derken doktorluk değil, cerrahlık değil, internet . Bunlar internet hekimi, sanal hekim.

Sizin ve sizin gibi gerçek doktorların hatası bu işte.yalnızca İstanbul'da İzmir'de Ankara'da değil Anadolu'da Kayseride Bursa'da trabzonda Diyarbakır'da Antalya'da Eskişehir de Antep'te Kıbrıs ta Erzurum'da Mersin'de Edirne'de Van'da Maraş'da Sivas'ta bodrumda samsunda Konya'da nice en iyi damar kalp doktorları var ama isimlerini arasan bile zor bulursun. Onlar o sitelere reklam vermeye bile fırsatları yok. Bu nedenle en iyi doktor, en iyi ameliyat ekibi olan değil, en iyi internet ekibi olan oluyor.

Size en iyi cerrah, en iyi doktor, en iyi kalp cerrahı demek yetmez bence, siz en hasta dostu doktorsunuz.

Nokta kom ile biten tüm doktor sitelerinde siz ve sizin gibiler yani iyi doktorlar Olmalı , reklam için para harcayanlar değil.

En iyi kalp cerrahı değil yalnızca kalbinizin en iyi dostu

Prof. Dr. Ahmet Akgül 10.09.2012 tarinde babama yapmış olduğunuz çok riskli yaşama umudunun az biçildiği hastamızın bypass ameliyatını başarıyla gerçekleştirdiniz.. Ameliyattan sonra da bizden manevi desteğinizi eksik etmediğiniz için de size sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.. Ayrıca internet sitenizden paylamış olduğunuz makaleleri okuyup videolarınızı izledim.. Size ve yetiştirmekte olduğunuz ekibinize başarılar dilerim..

Murat Kartal

 

HASTAM İLE 7X24 İLGİLENDİ 

 

Kardiovasküler cerrahi servisine kabul edildiği andan itibaren hastam ile 7/24 ilgilenen, çok zor olan ameliyatı başarı ile tamamlayıp hastama yaşam şansı veren Ahmet Bey'e çok teşekkür ederim.

Uzman Doktor Yasemin Tekdöş

 

YERE YANLIŞ BASMA ve KILCAL DAMAR DOLAŞIM BOZUKLUĞU

 

Bugün 31.12.2020. 24.11.2020 tarihinde başladığımız annemin tedavisinin sonuna geldik. İlk geldiğimizde ayaklarında ağrı ve yürüyememe şikayetlerimiz vardı, yapılan çekimlerde ana atar ve toplar damarların açık olduğu fakat kılcal damarlarda bir sıkıntı olduğu bize bildirildi. Vücuttan alınan kan ayaklarına ozonla beraber verildi ve yürüyüşlerimizde belli bir düzelme olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca ilk yapılan tedavide annemin aslında yıllardır yere yanlış bastığını da yapılan taban analizinde görmüş olduk. Bunun içinde uygun tabanlık yaptırıp artık onu kullanıyoruz. Belki de bu rahatsızların sebebi yanlış basmadan dolayı kılcal damarların normal düzenini bozup kan akışın olumsuz hale getirmişte olabilir diye düşünüyorum. Sonuçta tedavimizi yaptırdık. Bundan sonra beslenmemize dikkat eder. Düzenli yürüyüşler yaparsak bu sıkıntılarımızdan tamamı ile kurtulmuş olacağız. Bu süreçte bize yakın ilgi ve güler yüz gösteren başta hocamız Prof.Dr. Ahmet AKGÜL'e, asistan doktorlarımıza hemşirelerimize ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum.

 

 

Kilcal damar yetmezligi ve tikanikligi

 

 

Kilcal damar yetmezligi ve tikanikligi 1

 

ACİL KALP AMELİYATI OLDUĞUMA İNANAMIYORUM

 

Ben hastanız cafer altın. 15 gün önce yoğun bakıma acil olarak ambulans ile hastanenize gelmişim. Gözlerimi açtığımda serviste idim. Serviste bazı müdaheleden sonra ansızın beni amaliyata almanıza hala sasıyorum cünkü itiraf ediyim ben panik atak birisiyim. Profosyonel bir ameliyatla gözlerimi dünyaya tekrar actım. Size ahmet akgül ve ekibine tesekkurlerimi bir borc bilirim. İstegini dileginizi hak-muhanmed-ali vere tesekkurler.

Cafer Altın

 

SİZİ HİÇ UNUTMAYACAĞIM

 

Saygıdeğer, başarılı ve varlığı ile bizlere güven veren Prof. dr. sayın Ahmet Akgül. Bu satırlara başlamak çok zor şuanda yaşadığım duygu yoğunluğunu anlatmak ondan daha zor. Ancak sözün kısası; çok başarılısınız, güven veriyorsunuz varlığınız bizler için inanılmaz güzel. Bu vatanın, bu milletin ve tabiki bizlerin size çok ihtiyacı var. Allah sizden razı olsun. Beni ve benim gibi birçok hastanızı hayata bağladınız. Ben sizi hiç unutmayacağım ve inanın çevremdeki insanlara sizin ne kadar başarılı bir doktor olduğunuzu anlatırken, nekadar şanslı biri olduğumuda unutmuyorum. Başarılarınız daim, Mesleki yaşamınızda yolunuz açık ve aydınlık olsun. Allaha emanet olun.

Saygılarımla.

Kenan Dalkıran

 

 

KALP KAPAKÇIĞI AMELİYATI

 

nefes.jpg

 


Ve Nefes Alıyor!!!

Çok şükür.

Bana göre gitmekle kalmanın arasındaki bağdır hayat.

Bazen gülen gözlerle bazen üzgün yaşarız...

Ben genelde gülen gözlerle yaşardım.

Ta ki gülümseme nedenime kalbinde bir bomba var denilene kadar... Artık gülmüyordu gözlerim.

Allah'ım onu bize bağışla, bu sınavda güç ver dualarıyla iç geçiriyordum. Biri var dediler.(Ahmet Baba)

Tanıştık, daha ilk cümlelerde gecesi, gündüzü, uykusu, yemeği, ailesi, heyecanı hastaları olan genç ama taşıdığı sorumlulukla ağır, durgun, dalgın bir adam...

Dinlerken Allah'ım diyeceğimiz müdahaleleri sanki oyuncağını iyi tanıyan çocuk rahatlığıyla anlatan pek de normal olmadığını düşündüğüm bir doktor...

İşini anlatırken o kadar emin ki yaşatıyor, o teslim olma anını...

Işıltılı gözlerle sonuç önce Yaradan'ımıza sonra o değerli ellerinize teslimiz.

Ben yine gülümseyen gözlerle bakıyorum.

Çok şükür...

Hayatı bizim için kaçırıyorsunuz. Dualarımız sizinle.

Büyük ailenize biz de dâhil olmak isteriz.

İyi ki varsınız.

Hatice KUMKUM,  Bülent BUTUR (Yaş 32 Bülent BUTUR Kalp Kapakçığı değişti.)

 

 

 

 

 

anj.png

 


Yukarıdaki gazete haberinin tamamını aşağıda okuyabilirsiniz veya orijinal haberi görmek için TIKLAYABİLİRSİNİZ.

"DÖRT çocuk annesi Hatice Kara ilk kalp krizini 1999’da geçirdi. Yaşadığı yer olan Sivas’ta ve Malatya ile İstanbul’da hastane hastane dolaşmaya başladı.

Anjiyo, balon, stent uygulamaları peşi sıra geldi.

Bir türlü göğsünde hissettiği ağrılar bitmedi. Kısa yürüyüşler bile zor geliyordu. Sırt üstü yatamıyor, ancak oturarak uyuyabiliyordu. Geçtiğimiz martta geçirdiği kalp krizinden sonra yoğun bakım ünitesine alındı. Orada iki kalp krizi daha geçirdi. Hastane dolaşmaktan, anjiyolardan bıktı. “Bütün sosyal hayatım bitmişti. Evden dışarı çıkamıyordum. Her sabah ‘ölecek miyim, kalacak mıyım?’ diye düşünerek uyanıyordum. Sanki göğsümde bir kamyon oturuyordu. Evde yalnız kalamıyordum. Her anjiyo, balon, stent sonrası aynı sıkıntıları yaşıyordum. Artık anjiyo olmak istemiyordum” diye anlatıyor o günleri.

Aldığı ilaçlara rağmen balonla açılan kalp damarlarına yerleştirilen stentler her seferinde yeniden tıkanıyordu. Nihayet televizyondaki bir sağlık programında Bakırköy Sadi Konuk Araştırma ve Eğitim Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Şefi Doç. Dr. Ahmet Akgül’ü gördü. Divriği’den atlayıp İstanbul’a geldi. Doç. Dr. Akgül, Kara’yı muayene etti. Kalp damarlarındaki 10 stente rağmen ağrı ve yorgunluk şikayetleri devam ediyordu. Doç. Dr. Akgül, “Stentler konduktan sonra verilen kan sulandırıcılara karşı demek ki direnç geliştirmişti. Şeker hastalığının daetkisiyle yeniden tıkanıyordu. Ameliyata karar verdik” diyor.

LİTERATÜRDE ÖRNEĞİ YOK

Kara’nın iki bacağından alınan damarlarla, 4 kalp damarına by-pass yapıldı. Doç. Dr. Akgül, “Stentler damarlara öyle dizilmiş ki, ameliyat yapmak çok zor oldu. Kadın damarları daha ince. Buna şeker hastası olması da eklenince risk artıyordu. Stentlerden birini çıkardık çünkü damarı bağlayacak yer kalmamıştı. Diğerlerine dokunmadık, aralarında kalan boş yerlere yeni damar yollarını bağladık. Stentler böylece devre dışı kaldı. Hastamızın artık kutu kutu kan sulandırıcı ilaç içmesine gerek yok. Literatürü araştırdım, bu kadar çok anjiyo olan hastaya rastlamadım. Guinness Rekorlar Kitabı’na aday olur bence” diyor."

 

Damar yaslanmasi ve damar yasi olcumu 2


En iyi ve unlulerin kalp damar cerrahi

 

Kalp Hastalıkları ve Tedavileri için ayrıntılı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız  

Kalp hastalığı ve "tedavisi yok, bu hastalıkla yaşamaya alış"  denilen hastaların tedavi sonrası yorumlarını okumak için lütfen tıklayınız  

Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'ün özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

İletişim ve Randevu için lütfen tıklayınız   

Yasal Uyarı

Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sorumlu tutulamaz.Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.