https://www.ahmetakgul.com.tr/ Prof. Dr. Ahmet Akgül - KALP Hasta Yorumları: Anjiyo işlemi sırasında gerçekleşen kalp krizi...

EN İYİ TEDAVİLER

 

En iyi kardiyolog ve kardiyoloji merkezi

 

Dopdolu İçerikli Bir Site İle Aydınlattığınız İçin Sonsuz Teşekkür

 

Hocam merhaba,
Babamın kalp-damar rahatsızlığı ile ilgili internette araştırma yaparken tesadüf sitenizi inceledim. Öncelikle, bizlere tecrübe ve bilgilerinize dayalı dopdolu içerikli bir site ile aydınlattığınız için sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunarım; emeğinize ve kalbinize sağlık.

 

ÇOK RİSKLİ KALP AMELİYATI 

 

 

 

ca1.jpg

 


Damarlarımda tıkanma olduğundan Sayın Prof. Dr. Ahmet Akgül beye geldim, ameliyat dedi, belirlenen günde ameliyat oldum. Zor bir ameliyat olmasına rağmen çok dikkatli ve başarılı bir ameliyat oldu sonrasında hastane ortamında güzel bir bakım olduğunda yakın zamanda sağlığıma kavuştum. Bütün bunlar için Prof. Dr. Ahmet Akgül'e ve ekibine çok teşekkür ediyorum.

FARUK KAYA

 

 

AİLE BOYU (HER İKİ KARDEŞE) KALP AMELİYATI 

 

birader.jpg


birader1.jpg

 

 

 

anj.png

 


Yukarıdaki gazete haberinin tamamını aşağıda okuyabilirsiniz veya orijinal haberi görmek için TIKLAYABİLİRSİNİZ.

"DÖRT çocuk annesi Hatice Kara ilk kalp krizini 1999’da geçirdi. Yaşadığı yer olan Sivas’ta ve Malatya ile İstanbul’da hastane hastane dolaşmaya başladı.

Anjiyo, balon, stent uygulamaları peşi sıra geldi.

Bir türlü göğsünde hissettiği ağrılar bitmedi. Kısa yürüyüşler bile zor geliyordu. Sırt üstü yatamıyor, ancak oturarak uyuyabiliyordu. Geçtiğimiz martta geçirdiği kalp krizinden sonra yoğun bakım ünitesine alındı. Orada iki kalp krizi daha geçirdi. Hastane dolaşmaktan, anjiyolardan bıktı. “Bütün sosyal hayatım bitmişti. Evden dışarı çıkamıyordum. Her sabah ‘ölecek miyim, kalacak mıyım?’ diye düşünerek uyanıyordum. Sanki göğsümde bir kamyon oturuyordu. Evde yalnız kalamıyordum. Her anjiyo, balon, stent sonrası aynı sıkıntıları yaşıyordum. Artık anjiyo olmak istemiyordum” diye anlatıyor o günleri.

Aldığı ilaçlara rağmen balonla açılan kalp damarlarına yerleştirilen stentler her seferinde yeniden tıkanıyordu. Nihayet televizyondaki bir sağlık programında Bakırköy Sadi Konuk Araştırma ve Eğitim Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Şefi Doç. Dr. Ahmet Akgül’ü gördü. Divriği’den atlayıp İstanbul’a geldi. Doç. Dr. Akgül, Kara’yı muayene etti. Kalp damarlarındaki 10 stente rağmen ağrı ve yorgunluk şikayetleri devam ediyordu. Doç. Dr. Akgül, “Stentler konduktan sonra verilen kan sulandırıcılara karşı demek ki direnç geliştirmişti. Şeker hastalığının daetkisiyle yeniden tıkanıyordu. Ameliyata karar verdik” diyor.

LİTERATÜRDE ÖRNEĞİ YOK

Kara’nın iki bacağından alınan damarlarla, 4 kalp damarına by-pass yapıldı. Doç. Dr. Akgül, “Stentler damarlara öyle dizilmiş ki, ameliyat yapmak çok zor oldu. Kadın damarları daha ince. Buna şeker hastası olması da eklenince risk artıyordu. Stentlerden birini çıkardık çünkü damarı bağlayacak yer kalmamıştı. Diğerlerine dokunmadık, aralarında kalan boş yerlere yeni damar yollarını bağladık. Stentler böylece devre dışı kaldı. Hastamızın artık kutu kutu kan sulandırıcı ilaç içmesine gerek yok. Literatürü araştırdım, bu kadar çok anjiyo olan hastaya rastlamadım. Guinness Rekorlar Kitabı’na aday olur bence” diyor."

 

 

Damar yaslanmasi ve damar yasi olcumu



BABAMA ANJİO YAPILDI VE ACİL KALP AMELİYATI KARARI ALINDI 

 

deniz.jpg

 


1 Mart 2013... Sıradan başlayan bir günün sabahında sadece hastaneye muayene olmak üzere giden babamın acil olarak anjiyo işlemine girmesi gerektiğini duyarak koştum hastaneye. Önce endişelendim ve sonrasında tıp biliminin bugün ulaşmış olduğu seviyeyi düşünerek, bu kapsamda bu operasyonun aslında çok küçük ve basit bir şey olacağına kendimi ikna ederek başladım güne. Ancak hastaneye girdiği an insanın içini hep bir kuşku ve endişe kaplar ki, bizim için herşey bu küçük operasyonla sınırlı kalmadı. Anjiyo işlemi sırasında gerçekleşen kalp krizine ise, şans mı demeli idi, şanssızlık mı ayırt edemedim. Sonrasında da kalbin dört ana damarının yüksek oranda tıkalı ve durumun çok ciddi olduğunu öğrendim. Bu durumda tek seçeneğimiz babamın By Pass ameliyatına girmesiydi. Konu bu noktaya gelince kabullenmem ve kendimi ikna etmem çok da kolay olmadı. Çünkü sabah işe uğurlarken "kahvaltını yapmayacak mısın?" diye arkamdan seslenirken birkaç saat sonra bir kalp ameliyatının gerçekleşeceğini aklımın ucundan geçirmezdim.

 Genelde kritik ameliyatlara girecek kişilerin ve yakınlarının davranış modelleri, operasyonu gerçekleştirecek ekipler hakkında bilgi toplamak ve kendi psikolojilerini en yakın hissettikleri ekibe hayatlarını emanet etmek olur. Biz ise tesadüf eseri Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeydik. Üzerimizden durumun şokunu atlatmadan Doç.Dr.Ahmet AKGÜL ve ekibine babamı emanet ettik. O ana kadar kendisi ve ekibi hakkında pek de bilgi sahibi değildik, bizim buna hiç vaktimiz olmamıştı. Babamın ameliyatta olduğu saatlerden bir kısmında Kalp ve Damar Cerrahisi katındaki hasta ve hasta yakınlarının, iyileşmiş olduktan sonra yazmış olduğu yazıları okuyarak geçirdim. Bu o saatleri daha kolay geçirebilmek adına büyük bir motivasyon oldu ve babam iyileştiğinde bir notta ben yazmaya karar verdim.

 Bugün 14 Mart 2013... Biz sanki o günü hiç yaşamamış gibi hayatımıza devam etmeye başladık bile. Birçok insanın hayatında kâbus olarak nitelendirebileceği o günü hatırlarken ailece yüzlerimiz gülüyor ve iyi ki Ahmet Hoca ve ekibi ile o gün oradaydık diyoruz.

 Yanında olamadığım yoğun bakım günlerini babama sorduğumda ise, bana ağrılarından korkularından yada daha önce kalp ameliyatı olan bazı hastalardan duyduğum kötü hikayelerden bahsetmiyor hiç. Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakımında ona eşinden, kızından bile iyi bakan melek hemşireler ve yüzü gülen doktorlar olduğunu anlatıyor bize. En sevdiği müzikleri dinlediğinden, hemşerisi olan İzmirli hemşire ile İzmir Fuarından konuştuklarından, bir hemşirenin de babamın adaşı olan Şeref adında bir oğlu olduğundan bahsediyor. En önemlisi tüm bunları yüzü gülerek anlatıyor. Babamın hiç ağrı yada korku hikayesi yok.

Tıp dünyasının bir bireyi olmayı başarabilenlere her zaman hayranlık ve saygı duymuşumdur. Çünkü onlar hayat kurtarırlar. Ama daha önce hiç rastlamadım ki,  bir kalp ameliyatının sadece 13 gün sonrasında yaşadıklarını sadece birkaç günlük evden uzak ve lüks bir oteldeki tatil gibi anlatan biri olsun. Korkularımıza müzikler katan, ağrı ve korku yerine gülümseyerek anlattığı bir tatilin anıları gibi hikayeleri olan bit Bypass ameliyatı sürecini bizlere yaşatan Doç.Dr.Ahmet AKGÜL ve ekibi başta olmak üzere, yoğun bakım ve kalp ve damar cerrahisi ekibinde yer alan tüm doktor, hemşire, hasta bakıcı olarak tıp dünyasına değer katan herkese teşekkürlerimizi sunmak istiyorum.

 İyi ki sizlerle karşılaştık, iyiki sizler varsınız. 14 MART TIP BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN!!!

 Deniz ŞENOKUR 

 

Prof Dr Ahmet Akgul Kalp Damar Cerrahi En iyi Klinik ve Merkez

 

 

En iyi ve en yasli kalp ameliyati

 

 

Robotla kalp zari ameliyati



 

Kalp Hastalıkları ve Tedavileri için ayrıntılı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız  

Kalp hastalığı ve "tedavisi yok, bu hastalıkla yaşamaya alış"  denilen hastaların tedavi sonrası yorumlarını okumak için lütfen tıklayınız  

Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'ün özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

İletişim ve Randevu için lütfen tıklayınız   

Yasal Uyarı

Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sorumlu tutulamaz.Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.