https://www.ahmetakgul.com.tr/ Prof. Dr. Ahmet Akgül - Varis tedavisini hangi doktor yapar.

VARİS TEDAVİSİNİ HANGİ DOKTOR YAPAR, VARİS TEDAVİSİ HANGİ TEKNİKLE YAPILMALIDIR? 

 

 

varislerikalpcerrahlartedavieder.jpg

 

 


 


Varis tedavisi ile ilgilenen birçok branşta hekimler mevcuttur fakat bu işi EN İYİ kim yapar sorusunu YILIN EN İYİ CERRAHI  seçilen Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'e sorduk, işte alınan cevap: 

Varis, bir damar hastalığıdır. Vücuttaki bütün damarlar birbirleriyle bağlantılı haldedir. Bu nedenle bir damar tedavisi aslında vücuttaki tüm sistemi etkilemektedir. Bu nedenle varis tedavisi vücudun öncelikle tüm damar sistemine hakim olan cerrahlarca yapılmalıdır. Yani varis tedavisi yapan kişi öncelikle cerrah olmalıdır. Her hangi bir cerrah değil Kalp ve Damar Cerrahı olmalıdır. Aynı zamanda yalnızca ismen değil, kalp ameliyatları, tüm damar ameliyatları ve İÇ VARİS ameliyatları  yapan bir KALP DAMAR CERRAHI olmalıdır. Çünkü varis ameliyatı sırasında yapılan bir olumsuz durumda hastanın damarları içinde pıhtı olabilir ve bu pıhtı kalbe ve/veya akciğerlere gidebilir. İşte bu duruma hakim olan KALP DAMAR CERRAH ları bu işlemleri yapabilirler. Varis Çorapları,  varis ilaçları, skleroterapi yani köpük tedavisi, lazer, radyofrekans  veya ameliyatlı tedavileri YALNIZCA aktif olarak tüm kalp damar tedavilerini ve ameliyatlarını yapan KALP DAMAR cerrahları  tedavi edebilir. Bu tedavilerin ilk aşaması önce hastada ne tip bir varis olduğunu belirlemek ve bunun için DAMAR HARİTALAMA  yapmak gerekir. Bu tip bir DAMAR HARİTALAMA yı da yalnızca bu işi bilenler yapar. İşte bu uygun tanı ve tedaviler yapılmaz ise hasta eksik tedavi  ile tekrar varisleri çıkar, zaten bu tip hastalar devamlı olarak bize gelmekteler.

 
 
 

 

 

 

 

 

Varis İç Varis Venöz Yetmezlik Hastalıkları ve Tedavileri için ayrıntılı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız

Varis hastalığı ve "tedavisi yok, bu hastalıkla yaşamaya alış"  denilen hastaların tedavi sonrası yorumlarını okumak için lütfen tıklayınız

Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'ün özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

İletişim ve Randevu için lütfen tıklayınız   

Yasal Uyarı

Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sorumlu tutulamaz.Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.