https://www.ahmetakgul.com.tr/ Prof. Dr. Ahmet Akgül - KALP Hasta Yorumları: En iyi kalp cerrahisi kliniği hangisidir?...

ÖLÜM KORKUSU

 

İlk geldiğim gün sürekli aklımda ölüm korkusu, hayatımın her adımını etkileyen belirsizlikler, tuhaf bir şüphe, sürekli yineleyen olumsuz düşünceler vardı.

Sanki Ahmet Bey ve ekibi, sihirli bir değnek ile hayatıma müdahil olup bana yeniden doğuş hissini yaşatarak zihnime, gönlüme ve bedenime mutluluk duygusunu usulca bırakıverdiler.

Artık gözlerimin içi gülüyor, hücrelerime kadar sağlık hissediyor, hayatımın geri kalanı için pozitif planlamalar yapıyorum.

Yolumuzun güzel Anadolu’dan buralara kadar düşmesinde meğer ne sırlar saklamış Rabbim…

Önce şifayı veren Allah’tan, ardından vesile olan Ahmet Bey ve ekibine sonsuz minnet ve saygılarımla

 

 

En iyi Kalp carpintisi ve nefes darligi tedavisi 2

 

En iyi Kalp carpintisi ve nefes darligi tedavisi

 


BİR KALP BORCUM OLSUN

 

 

01.03.2013 günü sıradan bir kontrol için gittiğim hastanede dört damarımın %95 daraldığını, acil açık kalp ameliyatı gerektiğini öğrendim. İnanmadım.

Kış süresince her gün düzenli iki saat yürüyen, yılın 6 ayı boyunca günde 8 saat mutlaka denizde olan, kalan zamanı bisiklete binerek ve spor yaparak geçiren, deniz ürünleri ve taze sebze dışında hiçbir şey yemeyen 65 kiloluk ben bile kalp hastası olabilirmişim.

Ameliyata girdiğim andan taburcu olduğum ana kadar bana kendimi evimde gibi hissettiren, bu zorlu süreci en kolay şekilde atlatmamızı sağlayan Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisinde ekibini bir orkestra yönetir gibi yöneten  Prof. Dr. Ahmet Akgül başta olmak üzere, tüm doktor, hemşire ve hastane personeline çok teşekkür ederim. Hayatın yükünü ve stresini omuzlarına alarak, sitemsiz ve sıkılmadan yüzleri gülümseyen bu ekiple karşılaşmak bizim için büyük bir şanstı.

Ameliyatım süresince ise, gereken kanı çok kısa bir süre içerisinde temin ederek bana yetiştiren, hiç tanımadığım halde bir saniye bile tereddüt etmeden hastaneye koşan Koç Grubu'nun değerli yönetici ve çalışanlarına da teşekkürlerimi sunarım.

Yanısıra, dünyadaki en değerli varlığım kızımı yalnız bırakma korkusunu yaşadığım anda, bana onu asla yalnız bırakmayacak büyükleri ve dostları olduğunu gösteren herkese "Bir Kalp Borcum Olsun"...

Sevgi ve saygılarımla,

Şeref Şenokur

 

 

TEDAVİM BİTTİ

 

Dizlerimden yaklaşık on senedir rahatsızdım, çektiğim ağrı zaman geçtikçe daha da arttı. Bu zaman zarfı içinde birçok doktora gitmeme rağmen olumlu bir sonuç elde edemedim. Son zamanlarda yürümede, bacaklarımı bile hareket ettirmede zorlanmaya başladım ve ağrılarım dayanılmaz bir hal almaya başladı. Bu ağrılarım yüzünden uyuyamıyordum. Detaylı araştırmam sonucunda Ahmet Akgül hocamı buldum kendisi teşhisi koydu ve vakit kaybetmeden tedavime başlandı. İlk günden itibaren işindeki uzmanlığı ve başarısı, ilgi alakası ve ailemizden bir birey gibi samimi yaklaşımıyla son güne kadar ilgilendi. Hocamın tedavisinin yanıtlarını ilk günlerde görmeye başladım. Tedavim bitti ve şükürler olsun şikayetlerimden kurtuldum. Ağrısız, sancısız uzun yollar yürüyebiliyorum bacağımı rahat hareket ettirebiliyorum. Özlediğim ağrısız günlerime tekrar kavuştum ve çok mutluyum. Başta Ahmet hocam olmak üzere tüm ekibine ilgileri ve sıcakkanlı yaklaşımları için teşekkür ederim. Rabbim Ahmet Akgül gibi başarılı, işinin ehli çözüm odaklı çalışan doktorların sayısını artırsın. Her şey için teşekkür ederim size minnettarım.

 

 

Diz bacak ayak bilegi agrisi

 

 

Diz bacak ayak bilegi ve kas agrisi

 

BELÇİKA

 

Belçika’da geçirdiğim kalp krizi sonucunda acil olarak hastaneye kaldırıldım ve Belçika’daki doktorlar sağ kol atardamarın pıhtı attığını söylediler. Damarlarım çok ince olduğu için doktorlar riskli buldu ve ameliyat yapmadılar. Yatakta kalırsın dediler. 40 gün süresince Belçika’da gitmediğim Hastane kalmadı. Çareyi Türkiye’deki hastaneleri araştırmak oldu. Araştırmalar sonucunda bir ümit Türkiye’ye geldik. Ankara’da bir hastanede sağ kol atardamar ameliyatım gerçekleşti ve başarılı geçti. Sonrasında sağ el bilek ve parmaklar şişmeye ve hareket etmemeye başladı. Ankara’daki doktorlar bu şişlik normal zamanla geçer dediler. 20 gün geçmesine rağmen şişlik ve ağrı hiç geçmedi. Acıdan ağrıdan duramaz hale geldim. Bu durum korkutmaya başlamıştı beni. Yine araştırmalar sonucunda İstanbul’da Doktor AHMET AKGÜL’ü bulduk. Bu corona sürecinde sağolsun benimle ilgilendi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Derdime çare bulmaya çalıştı. İlgisine ve çabasına çok memnun kaldım.

Yurtdışındaki ve Ankara’daki doktorlar yatakta kalırsın veya kolun kesilebilir denilen kolu Ahmet Bey kurtardı. Allah kendisinden razı olsun. Allah böyle doktorların sayısını artırsın.

 

 

Kol damar tikanikligi ve en iyi tedavisi 1

 

 

Kol damar tikanikligi ve en iyi tedavisi

 

 

EN İYİ KALP TEDAVİSİNİ GÖRDÜK

 

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi - Kalp Damar Cerrahisi Bölümünde, Babam Sali ERDEM, 09.04.2014 tarihinde kalp ameliyatı oldu. 2 hafta hastanede tedavi gördü, hastalığı boyunca özveriyle tıbbi bilgi ve insani ilgilerini esirgemeyen. Prof. Dr. Ahmet AKGÜL başta olmak üzere, babamın ameliyatını gerçekleştiren Uzman Dr. Saygın TÜRKYILMAZ, Uzman Dr. Emrah EREREN, Asistan Dr. Sercan DUMAN ve tüm bölüm çalışanlarından gördügümüz güven, güleryüz, ilgi ve saygının karşılıgında teşekkürü borç bildim, bu kadar meslegini severek yapan, hastalarına duydukları saygı ve ilgi için kendilerine sonsuz teşekkürler, özel hastanede bile görülmeyen güven ve ilgiyi burada gördük.

Mustafa Kemal Atatürk boşuna dememiş, beni türk hekimlerine emanet edin diye, ülkemizde sizin gibi doktorların varlığını bilmek gurur ve güven verici, başımızdan eksik olmamanız dileğiyle, Teşekkürler.

Katibe Erdem

 

EN İYİ DOKTOR KİM DİYORSUNUZ 

 

Çok Saygıdeğer Ahmet Akgül Beyefendi,

Size yalnızca doktor, doçent, dekan, şef veya profesör diyemem. Siz, bir hasta dostusunuz. Bir arkadaş gibi siniz. Herkes birgün doktor olur ama insan olmak başka. Herkes birgün dekan olur ama ekip yönetmek başka. Samimi olmak başka. Her cerrah ameliyat yapabilir ama ilgi ve takip başka. Her doktor tanı koyabilir ama hastaya davranışı başka. Her doktor profesör olabilir ama Profesör Ahmet Akgül başka. Her hastanın doktoru vardır ama sizin hastanız olmak bile başka.

Beyefendi, biliyorum babamın ameliyatı çok iyi geçti ama daha taburcu olmadı, belki bu yazı erken ama sonuç nasıl olursa olsun gönlüm çok rahat. Ben sizi tanıdım, Sağolun.

Hastalar bunu istiyor işte. Samimiyet, Dürüstlük, açık olma. Hastalığımız nedir, tedavileri nedir, ameliyattan başka şansımız var mı, tedavi olmazsak sonuç ne olur, tedavi olursak ne olur... Gibi soruların cevaplarını almak ve her an muhatap bir doktor bulmak. Taburcu olduktan sonra bile. Siz de bu var, Sabırla bizi dinliyor, cevaplıyor ve her an Yanınızda olduğunuzu hissettiriyorsunuz. Başka bir doktorda görmedim bunu.

 

 

 

 

Ben sizi tanıdım ama herkes tanısın istiyorum. Bilgisayar dehasıyım diyemem ama programcıyım, internet uzmanıyım. Tek bir konuda sitemim var. Tamam gazete haberleriniz, TV programlarınız var ama siz gibi iyi hekimler Google ı iyi kullanamıyorsunuz. Bunca mükemmel ameliyat ve tedavileri duyuramıyorsunuz. Niye mi?

 

 

 

 

Birçok doktor sitesi var internet te. Kimisi randevu ayarlıyor , kimisi şehirlere göre doktorları buluyor, kimi de " en iyi " leri gösteriyor. En iyi doktor kim biliyor musunuz? Hastasına şefkat Gösteren, samimi, o nu dinleyen. Tamam doktorluk zor, çok hasta var ama siz hem profesör hem dekan olmanıza rağmen yapıyorsunuz, onlar niye yapamıyor?

Sizin de hatanız var bu Çağda, bu internet ortamında. En iyi doktor kim diyorsunuz Google , bir Sürü site çıkıyor. Hep aynı isimler her yerde , iyi olmalarından mı, hayır, sitelere reklam ücreti vermekten, profesyonel internet UZMANI çalıştırmaktan veya en ilginç olarak bilgisayarı doktorluktan iyi bilmelerinden.

"En iyi doktor" En başarılı cerrah en iyi cerrah en karizmatik hekim cerrahların hocası hocaların hocası ...bir Sürü arama kelimesi. Sonuç, reklamı veren en iyi oluyor yada işi bilen. İş derken doktorluk değil, cerrahlık değil, internet . Bunlar internet hekimi, sanal hekim.

Sizin ve sizin gibi gerçek doktorların hatası bu işte.yalnızca İstanbul'da İzmir'de Ankara'da değil Anadolu'da Kayseride Bursa'da trabzonda Diyarbakır'da Antalya'da Eskişehir de Antep'te Kıbrıs ta Erzurum'da Mersin'de Edirne'de Van'da Maraş'da Sivas'ta bodrumda samsunda Konya'da nice en iyi damar kalp doktorları var ama isimlerini arasan bile zor bulursun. Onlar o sitelere reklam vermeye bile fırsatları yok. Bu nedenle en iyi doktor, en iyi ameliyat ekibi olan değil, en iyi internet ekibi olan oluyor.

Size en iyi cerrah, en iyi doktor, en iyi kalp cerrahı demek yetmez bence, siz en hasta dostu doktorsunuz.

Nokta kom ile biten tüm doktor sitelerinde siz ve sizin gibiler yani iyi doktorlar Olmalı , reklam için para harcayanlar değil.

En iyi kalp cerrahı değil yalnızca kalbinizin en iyi dostu

Prof. Dr. Ahmet Akgül 10.09.2012 tarinde babama yapmış olduğunuz çok riskli yaşama umudunun az biçildiği hastamızın bypass ameliyatını başarıyla gerçekleştirdiniz.. Ameliyattan sonra da bizden manevi desteğinizi eksik etmediğiniz için de size sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.. Ayrıca internet sitenizden paylamış olduğunuz makaleleri okuyup videolarınızı izledim.. Size ve yetiştirmekte olduğunuz ekibinize başarılar dilerim..

Murat Kartal

 

 

HASTAM İLE 7X24 İLGİLENDİ 

 

 

Kardiovasküler cerrahi servisine kabul edildiği andan itibaren hastam ile 7/24 ilgilenen, çok zor olan ameliyatı başarı ile tamamlayıp hastama yaşam şansı veren Ahmet Bey'e çok teşekkür ederim.

Uzman Doktor Yasemin Tekdöş

 

 

Prof Dr Ahmet Akgul Kalp Damar Cerrahi En iyi Klinik ve Merkez

 

 

En iyi ve en yasli kalp ameliyati

 

 

Robotla kalp zari ameliyati



ACİL KALP AMELİYATI OLDUĞUMA İNANAMIYORUM

 

Ben hastanız cafer altın. 15 gün önce yoğun bakıma acil olarak ambulans ile hastanenize gelmişim. Gözlerimi açtığımda serviste idim. Serviste bazı müdaheleden sonra ansızın beni amaliyata almanıza hala sasıyorum cünkü itiraf ediyim ben panik atak birisiyim. Profosyonel bir ameliyatla gözlerimi dünyaya tekrar actım. Size ahmet akgül ve ekibine tesekkurlerimi bir borc bilirim. İstegini dileginizi hak-muhanmed-ali vere tesekkurler.

Cafer Altın

 

SİZİ HİÇ UNUTMAYACAĞIM

 

Saygıdeğer, başarılı ve varlığı ile bizlere güven veren Prof. dr. sayın Ahmet Akgül. Bu satırlara başlamak çok zor şuanda yaşadığım duygu yoğunluğunu anlatmak ondan daha zor. Ancak sözün kısası; çok başarılısınız, güven veriyorsunuz varlığınız bizler için inanılmaz güzel. Bu vatanın, bu milletin ve tabiki bizlerin size çok ihtiyacı var. Allah sizden razı olsun. Beni ve benim gibi birçok hastanızı hayata bağladınız. Ben sizi hiç unutmayacağım ve inanın çevremdeki insanlara sizin ne kadar başarılı bir doktor olduğunuzu anlatırken, nekadar şanslı biri olduğumuda unutmuyorum. Başarılarınız daim, Mesleki yaşamınızda yolunuz açık ve aydınlık olsun. Allaha emanet olun.

Saygılarımla.

Kenan Dalkıran

 

 

KALP KAPAKÇIĞI AMELİYATI

 

 

nefes.jpg

 

 


Ve Nefes Alıyor!!!

Çok şükür.

Bana göre gitmekle kalmanın arasındaki bağdır hayat.

Bazen gülen gözlerle bazen üzgün yaşarız...

Ben genelde gülen gözlerle yaşardım.

Ta ki gülümseme nedenime kalbinde bir bomba var denilene kadar... Artık gülmüyordu gözlerim.

Allah'ım onu bize bağışla, bu sınavda güç ver dualarıyla iç geçiriyordum. Biri var dediler.(Ahmet Baba)

Tanıştık, daha ilk cümlelerde gecesi, gündüzü, uykusu, yemeği, ailesi, heyecanı hastaları olan genç ama taşıdığı sorumlulukla ağır, durgun, dalgın bir adam...

Dinlerken Allah'ım diyeceğimiz müdahaleleri sanki oyuncağını iyi tanıyan çocuk rahatlığıyla anlatan pek de normal olmadığını düşündüğüm bir doktor...

İşini anlatırken o kadar emin ki yaşatıyor, o teslim olma anını...

Işıltılı gözlerle sonuç önce Yaradan'ımıza sonra o değerli ellerinize teslimiz.

Ben yine gülümseyen gözlerle bakıyorum.

Çok şükür...

Hayatı bizim için kaçırıyorsunuz. Dualarımız sizinle.

Büyük ailenize biz de dâhil olmak isteriz.

İyi ki varsınız.

Hatice KUMKUM,  Bülent BUTUR (Yaş 32 Bülent BUTUR Kalp Kapakçığı değişti.)

 

 

 

AÇIK KALP AMELİYATI

 

mehm.jpg


......... HASTANESİ

Kalp Damar Cerrahi servisinde 13.03.2013 tarihinde yapılan açık kalp ameliyatında bana yakın ilgi gösteren sağlığıma kavuşturan klinik şefi

 Sn.Doç.Dr.Ahmet AKGÜL

 Sn.Uzm.Dr.Saygın TÜRKYILMAZ

 Sn.Uzm.Dr.Ali Aycan KAVALA

 Sn.Ast.Dr.Sercan DUMAN

 Hepsine saygı, sevgi ve teşekkürlerimi sunarım.

 Ayrıca yoğun bakım ve normal servis sağlık memurlarına ve hemşirelerine teşekkürlerimi sunarım.

Mehmet SAY 

 

 

EN KIYMETLİMİZ KALBİNE BY PASS AMELİYATI

 

 

emel.jpg

 


SONSUZ TEŞEKKÜRLER...

Yaşarken sınanıyor ve öğreniyoruz hiç tatmadığımız duyguların varlığını. En çaresiz zamanlarda bile umutlarımızı kaybetmemeyi ve inanmayı. En az ümit etmek ve inanmak kadar birine güvenmeyi.

Ama yetmiyor o anda hep inanıp güvendikleriniz size. Çünkü birine bir can teslim etmek durumundasınız; çok değer verdiğiniz ve çok kıymetlinizin canı...

Böyle hissettiğim bir anda karşıma çıktı birisi aniden... Öyle inandım ve güvendim ki ona, tıpkı hiç görmediğim Rabbime iman ettiğim gibi.

İşte o sendin sevgili Ahmet AKGÜL.

Hayatımda ilk kez gördüğüm insana inanıp güvenmenin adıydın sen... !

Sana sonsuz teşekkürler... Tabi ki senin şahsında değerli büyüğümüz Cengiz YAPAR'IN By Pass ameliyatında ve sonrasında emeği geçen tüm doktorlarımıza, hemşire ve sağlık personeline teşekkürlerimi sunuyor ve sizleri yüce Rabbime emanet ediyorum.

Emel SEVEN

 

 

 

anj.png

 

 



Yukarıdaki gazete haberinin tamamını aşağıda okuyabilirsiniz veya orijinal haberi görmek için TIKLAYABİLİRSİNİZ.

"DÖRT çocuk annesi Hatice Kara ilk kalp krizini 1999’da geçirdi. Yaşadığı yer olan Sivas’ta ve Malatya ile İstanbul’da hastane hastane dolaşmaya başladı.

Anjiyo, balon, stent uygulamaları peşi sıra geldi.

Bir türlü göğsünde hissettiği ağrılar bitmedi. Kısa yürüyüşler bile zor geliyordu. Sırt üstü yatamıyor, ancak oturarak uyuyabiliyordu. Geçtiğimiz martta geçirdiği kalp krizinden sonra yoğun bakım ünitesine alındı. Orada iki kalp krizi daha geçirdi. Hastane dolaşmaktan, anjiyolardan bıktı. “Bütün sosyal hayatım bitmişti. Evden dışarı çıkamıyordum. Her sabah ‘ölecek miyim, kalacak mıyım?’ diye düşünerek uyanıyordum. Sanki göğsümde bir kamyon oturuyordu. Evde yalnız kalamıyordum. Her anjiyo, balon, stent sonrası aynı sıkıntıları yaşıyordum. Artık anjiyo olmak istemiyordum” diye anlatıyor o günleri.

Aldığı ilaçlara rağmen balonla açılan kalp damarlarına yerleştirilen stentler her seferinde yeniden tıkanıyordu. Nihayet televizyondaki bir sağlık programında Bakırköy Sadi Konuk Araştırma ve Eğitim Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Şefi Doç. Dr. Ahmet Akgül’ü gördü. Divriği’den atlayıp İstanbul’a geldi. Doç. Dr. Akgül, Kara’yı muayene etti. Kalp damarlarındaki 10 stente rağmen ağrı ve yorgunluk şikayetleri devam ediyordu. Doç. Dr. Akgül, “Stentler konduktan sonra verilen kan sulandırıcılara karşı demek ki direnç geliştirmişti. Şeker hastalığının daetkisiyle yeniden tıkanıyordu. Ameliyata karar verdik” diyor.

LİTERATÜRDE ÖRNEĞİ YOK

Kara’nın iki bacağından alınan damarlarla, 4 kalp damarına by-pass yapıldı. Doç. Dr. Akgül, “Stentler damarlara öyle dizilmiş ki, ameliyat yapmak çok zor oldu. Kadın damarları daha ince. Buna şeker hastası olması da eklenince risk artıyordu. Stentlerden birini çıkardık çünkü damarı bağlayacak yer kalmamıştı. Diğerlerine dokunmadık, aralarında kalan boş yerlere yeni damar yollarını bağladık. Stentler böylece devre dışı kaldı. Hastamızın artık kutu kutu kan sulandırıcı ilaç içmesine gerek yok. Literatürü araştırdım, bu kadar çok anjiyo olan hastaya rastlamadım. Guinness Rekorlar Kitabı’na aday olur bence” diyor."

 

Kalp Hastalıkları ve Tedavileri için ayrıntılı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız  

Kalp hastalığı ve "tedavisi yok, bu hastalıkla yaşamaya alış"  denilen hastaların tedavi sonrası yorumlarını okumak için lütfen tıklayınız  

Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'ün özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

İletişim ve Randevu için lütfen tıklayınız   

Yasal Uyarı

Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sorumlu tutulamaz.Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.