https://www.ahmetakgul.com.tr/ Prof. Dr. Ahmet Akgül - DAMAR Hasta Yorumları: Diz altı Damar Tıkanıklığında Ameliyatsız Tedaviler...

İLK ÇARE

 

Sevgili Ahmet hocam; Yürüme ile ilgili olarak tanı ve tedavi bir hafta gibi kısa bir sürede tamamlayarak sağlığıma tekrar kavuşma ve yaşam umudunun artmasına yardımcı oldunuz. Internet üzerindeki açıklayıcı videolarınız ve tanıştığımızdaki siz ve ekibinizin güler yüzlü, özverili çalışmaları için tekrardan teşekkür etmek isterim. Diğer hasta yakınlarına önerim son çare olarak değilde benim gibi “ilk çare” olarak size başvurmalarıdır. Her şey için tekrar teşekkürler.

 

 

Damar tikanikliginda traslama yontemi



 "Dr.Ahmet AKGÜL'ün tedavi yöntemi ile ameliyat olmadan hızla iyileşmeye başladım

 

kaan.jpg

 

 


KALP DAMAR CERRAHİ KLİNİĞİ'NE yattığım gün sağ bacağım ve ayağımdaki ağrılar sebebiyle neredeyse yürüyemiyordum. Daha sonra sağ diz altındaki iki damarın tıkalı olduğunu ve harap durumda olduğunu öğrendim.

Sn. Dr. Ahmet AKGÜL'ün tedavi yöntemi ile ameliyat olmadan hızla iyileşmeye başladım. Hastaneye yattıktan bir hafta sonra taburcu oldum. İlaç tedavime devam ediyorum. Rahat ve uzunca yürüyebiliyorum. Doktorum Dr.Ahmet AKGÜL'e sonsuz minnet duygularımla çok teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Ayrıca Doç.Dr.Ahmet AKGÜL'ün ekibinde görev yapan ;

Dilek EROL, Pembe MEMİŞ, Yeliz UYSAL, Hatice ULUÇAY, Çile KALOĞLU, Nurhan GÜNAYDIN'a tedavim boyunca bana karşı anlayışlı, özverili yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum.

Kliniğin temizlik ve hijyeninden sorumlu tüm ekibe ayrıca teşekkür ediyorum.

İYİ Kİ VARSINIZ

Ş. Kaan MÜMİNOĞLU

26.10.2012

 

 

"Ne kadar teşekkür etsem azdır sizi seviyoruz şifacı" diyen hastamız

 

 

azs.jpg




azs1.jpg

 


Sevgili doktorum Ahmet Akgül sizinle tanıştığım için gerçekten çok mutluyum bu yola umutsuz başladım çünkü ayaklarım için çare olmadığını söylediler ama sizin sayenizde ayaklarıma kavuşacağım önce Allah'ın sonra sizin sayenizde yürüyeceğim size ne kadar dua etsem az siz gerçekten şifa dağıtansınız inşallah önce Allah'ın sonra sizin sayenizde umut bekleyen hastalara şifa olacaksınız rabbimden tek dileğim Allah'ım  sizi korusun başımızdan eksik etmesin sayenizde yardımlarınızla inşallah iyileşeceğim size ne kadar teşekkür etsem azdır sizi seviyoruz şifacı

NURGÜL ÖNCEL   

 

 

 

 

behcet_hastaliginin_en_iyi_tedavisi.jpg

 



Yukarıdaki gazete haberinin tam metni aşağıda:

NASA teknolojisi ile damar tedavisi

Bacaklara negatif ve pozitif basınç uygulayarak, toplardamarlardan geriye kan akımını hızlandıran cihaz ayak damar tıkanmalarına çözüm oluyor.

NASA’nın uzaydaki astronotların bacaklarındaki kan akımını düzenlemek için geliştirdiği cihaz, bacak damar tıkanıklıklarının ve bacak damarlarındaki kanlanma problemleriyle oluşan hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulan Türkiye’nin ilk Geronteknoloji Merkezinde hizmete giren Vakum Terapi cihazı sayesinde kangren olup kesilecek ayaklar kurtuluyor.

Vakum Terapi Cihazı’nın vücutta ayaklardaki dolaşımı destekleyen ikinci bir kalp gibi çalıştığını söyleyen İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Kalp-Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akgül “Lenfödem toplumda 6.000 kişide bir görülen bir hastalık. Derin Ven Trombozu adını verdiğimiz tıkanıklıklar ise çok daha sık. Ayak damarlarının kanlanmasına yardımcı olduğu için her türlü damar hastalığının tedavisinde kullanılabilen bu tedavi yönteminde negatif ve pozitif basınç uygulanarak, toplardamarlardan geriye kan akımı hızlandırılıyor. Atardamarlardaki kan akış hızı ve dokuların oksijenlenmesi artırılarak yara-kas dokusunun iyileşmesi sağlanıyor. Farklı hastalıkların tedavisi için 16 programı olan cihaz aralıklı negatif basınç uygulaması sayesinde,tedavisi oldukça zor olan dolaşım kaynaklı hastalıklarda çığır açmış yeni bir metot” dedi.

Vakum terapisinin uzaya giden astronotların sağlıklarının korunması amacıyla geliştirildiğini anlatan Prof. Dr. Akgül “Uzayda yer çekimi olmadığından son derece sağlıklı olan astronotların dolaşım sisteminde problemler ortaya çıkıyor. Astronotlar günün belirli saatlerinde bu vakum cihazına girerek dolaşım sistemlerini normale döndürüyorlar. Bu cihazın tedavide kullanılması söz konusu olduğunda bir de basınç fonksiyonu eklenmiş” dedi.

"BACAĞINI KESECEĞİZ DEDİLER, 10 GÜN SONRA AYAĞA KALKTIM"

Özlem Tırış 26 yaşında bir ev hanımıydı. Her şey sağ ayak parmaklarının arasındaki kaşıntı ile başladı. Kaşıntı, kısa süre içinde bütün ayağını sardı. Bacağı kızardı ve diğer bacağının 2 katı kadar şişti. Ağrılar içinde kıvranırken acil servise gitti. Ağrı kesici verip gönderdiler. Bir süre sonra bacağında yaralar oluştu ve bacağı mosmor oldu. Antibiyotik tedavisine cevap vermeyince “Bacağını keseceğiz” dediler. Tırış, İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akgül’e ulaştı. Tırış’a yapılan damar haritalaması işleminde iç varis ve ileri derecede lenfödem hastası olduğu anlaşıldı. Özlem Tırış’ın hastaneye geldiğinde ağır yaraları olduğunu söyleyen Prof. Dr. Akgül “Özlem Hanım’a bir seri tedavi uyguladık. Önce enfeksiyon tedavisine başladık. Bunun etkili olabilmesi için bacaklardaki ödemi azaltmamız gerekiyordu. O yüzden bu cihaza aldık. Beraberinde Oksiplazma dediğimiz iğneli tedavi, varisleri için de cerrahi operasyon yaptık” dedi.

 

 

YERE YANLIŞ BASMA ve KILCAL DAMAR DOLAŞIM BOZUKLUĞU

 

Bugün 31.12.2020. 24.11.2020 tarihinde başladığımız annemin tedavisinin sonuna geldik. İlk geldiğimizde ayaklarında ağrı ve yürüyememe şikayetlerimiz vardı, yapılan çekimlerde ana atar ve toplar damarların açık olduğu fakat kılcal damarlarda bir sıkıntı olduğu bize bildirildi. Vücuttan alınan kan ayaklarına ozonla beraber verildi ve yürüyüşlerimizde belli bir düzelme olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca ilk yapılan tedavide annemin aslında yıllardır yere yanlış bastığını da yapılan taban analizinde görmüş olduk. Bunun içinde uygun tabanlık yaptırıp artık onu kullanıyoruz. Belki de bu rahatsızların sebebi yanlış basmadan dolayı kılcal damarların normal düzenini bozup kan akışın olumsuz hale getirmişte olabilir diye düşünüyorum. Sonuçta tedavimizi yaptırdık. Bundan sonra beslenmemize dikkat eder. Düzenli yürüyüşler yaparsak bu sıkıntılarımızdan tamamı ile kurtulmuş olacağız. Bu süreçte bize yakın ilgi ve güler yüz gösteren başta hocamız Prof.Dr. Ahmet AKGÜL'e, asistan doktorlarımıza hemşirelerimize ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum.

 

Kilcal damar yetmezligi ve tikanikligi

 

Kilcal damar yetmezligi ve tikanikligi 1

 

 

Damar, Damar Tıkanıklığı ve Yetmezliği ve Damar Hastalıkları ve Tedavileri için ayrıntılı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız  

Damar hastalığı ve "tedavisi yok, bu hastalıkla yaşamaya alış, bu bacak kesilir"  denilen hastaların tedavi sonrası yorumlarını okumak için lütfen tıklayınız  

Prof. Dr. Ahmet AKGÜL'ün özgeçmişine ulaşmak için lütfen tıklayınız

İletişim ve Randevu için lütfen tıklayınız   

Yasal Uyarı

Bu sitenin içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. Site, sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitedeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır. Bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu site sorumlu tutulamaz.Bu sitedeki bilgileri kopyalama, nakletme veya diğer kullanımlar kesinlikle yasaktır. Web sitesindeki bilgilerin kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine ve site sahibinin iznine bağlıdır. Tüm kullanıcılar yukarıda belirtilen yasal uyarıyı tamamen ve çekincesiz olarak kabul etmiş sayılırlar.